منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 الكنلونى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبانت
المدير
المدير


ذكر عدد المساهمات : 3408
تاريخ التسجيل : 01/10/2010

مُساهمةموضوع: الكنلونى    الأربعاء 7 ديسمبر - 21:28

الكنلونى بتاعى وصل وبصورة من المطبخ بتاع امى انا معنديش لسة مطبخ ادعولى يبقا عندى









ادعولى الاول ونبى
بصو باة انا كتبت الموضوع دة مرتين وكل مرة مينزلش عشان النت بيفصل
ونبى تقيمو حسة انى بشحت نبدا باة عشان متقلوش علية رغاية ماشى

اولا المقادير الحشوة الاولة

1.ربع كيلو لحم مفروم
2.يصلة كبيرة مقطعة صغير
3.ملح وفلفل
4.زيتون مقطع اسود اخضر اللى يعجبكو
5.ربع فلفل رومى مقطع

ثانين مقادير الحشوة الثانية

1.صوبعين هودوج كبير سوسيس عشان فى ناس متعرفش انو هودج مقطع
2.فصين ثوم مفرومين
3.طماتميتين مضروبين فى الخلط
4.زيتون مقطع اسود او اخضر
5.ربع فلفل رومى مقطع
6.ملح وفلفل
7.زيت





نعمل اول حشوة نحط البصل المقطع فى طاصة ونحط عليها الحمة
والملح والفلفل ونوضع على نار هادئة لغايت ما تستوى خالص زى كدة



ونضيف الفلفل المقطع والزيتون ونقلبهم على النار دقيقة وحدة بس ونرفعها من على النار وتبقا شكلها كدة




الحاشوة الثانية

نضع زيت فى طاسة وتوضع على النار ويوطع الثوم المفروم





وتقلب حتى تصفر وتوطع صلصة الطماطم على الثوم وتطرك تتسبك كدة







تتسبك وبعدين نحت السوسيس المقطع ويقلب على النار 3 دقاق كدة



وبعدين نضع الفلفل المقطع والزيتون المقطع ويقلب دقيقة على النار ثم يرفع من على النا ر ودة شكلو




وادى الحشوتين خلصو نيجى باة لعجينة الكانيلونى

انا عاملة مقادرين كفو الحشوتين اللى عايزة تعمل مقادر واحد تقسم المقادير دة ماشى

المقادير

1. كوبين لبن
2.كوبين دقيق
3. 6 بيضات
4.ملح وفلفل






نطرب المقادير دة فى الخلط نضع السوائل الاول واخر حاجة الدقيق عشان ميكلكعش فى السكينة
او بمضرب يدوى اللى يعجبكو وشكلو بعد الضرب كدة

بيكون سائل مش جالس

نحضر كبشة وطاسة مضورة على اد حجم الطبق المصلطح زى دة






وفى كل وحدة بنعملها نضع نقطة زيت بمعنة نقطة مش اكتر ونحط طبق العجين جنب الطاسة على البتوجاز
عشان ميدلقش منك وانتى بتحطية باكبشة وتخدى كميات صغيرة زى كدة



ونوزعها فى الطاسة بدحرجت العجين فيها لما تغطى الالمنية خالص وتكون الطاسة بايد ضرورى






زى كدة ونقلبها لما نشوف انها افشت وتحمرت مش اوى اتلسوعت يعنى نقلبها عشان الوش التانى يتلسوع كدة



تحمر من الجها الاخرا وتنشل من الطاسة كدة ومش تبقا ساميكة بتبقا رفيعو كدة



والمقدرين بيعملو الكمية دة




نبدا نحشى باة نجيب صانيتين كوبار مضورين ونبدا نحشى

نطع معلقة من الحشوة وتلف وى المحشى



ويرص فى الصانية كدة اعملى لكل حشوة صانية عشان متحطاريش




نحضر كيس معجون طماطم عشان تزين الوش



ونضعو فى طبق غويط وتحط ربع كوب ماء ويقلب وشعرة ملح وفلفل



ويوزع على وش الكانيلونى ويدخل الفرن ربع سلعة للتشميع




ودلوقتى خرجت من الفرن وهوديها لخطيبى عشان يكلها وانتو لاة



جربوة ومش هتندمو بجد تحفة باالهنا والشفا استنو متنسوش التقيم انا تعبت
اوىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىى قيمونى وردو لو بدعوة حلوة بس قلو ربنا يهدى
حماتىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىىى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الكنلونى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: