منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 العجة المصرية اللذيذة بالخطوات المصورة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عبد النبى سعد
عضو جديد
عضو جديد


عدد المساهمات : 97
تاريخ التسجيل : 15/11/2010

مُساهمةموضوع: العجة المصرية اللذيذة بالخطوات المصورة    السبت 21 يناير - 12:35

العجة المصرية اللذيذةبالخطوات المصورة



أكله جميله مشهوره وكل بلد بتعملها بطريقه معينه ونا هنا حقدمهالكم بطريقتنا المصرية
ودى أقرب للى بتتباع فى محلات
الفول والطعميه وطبعاً الأكله دى مفيده ومغذيه وتعتبر كامله متكامله
ومناسبه للفطور وساعات بتتعمل كمان كوجبه غداء لما بنكون زهقنا من اللحوم
والفراخ والأسماك
يالله نشوف الطريقه
المقادير
6 حبات بصل كبيره مقطعه مكعبات صغيره جدا
خمس ملاعق كبيره دقيق
( وممكن تحتاجى أكتر على حسب عجينه العجة)
نصف ملعقه صغيره بيكربونات الصوديوم
توابل ( ملح فلفل كمون شطه )
زيت للقلى

8 بيضات
2 ربطه كزبره خضراء
1 ربطه بقدونس

الطريقه
نضع البصل فى الزيت

الاستمرار فى التقليب الى ان يصل لون البصل للدرجه دى وبلاش غامق عن كده علشان ميبقاش ممرر

نترك البصل يهدأ ويبرد تماما ودى خطوه مهمه
وبعدها نضيف البيض


الأعشاب المفرومه ( كزبره - بقدونس )

نقوم بالتقليب جيداً ونضع الكربونات عالدقيق ثم نضيف الدقيق
ونضرب المضرب اليدوى جيداً جداااااااااااااااااااااً وبالنظر كده ملمسها يكون زى الكيكه يعنى ممكن تحتاج منك ملعقه دقيق كمان على حسب
نضيف التوابل


تدهن صينيه بالزيت
ويصب الخليط

تترك فى الفرن من 15 الى 20 دقيقه

نختبر النضوج زى الكيكه بالظبط بخله او سكين نضيف

تترك تبرد وتقطع

شوفو شكلها زى الأسفنجه بالظبط عاليه وهشه
ملحوظه
(طعمها وهى بارده أحلى كتيييييييييييييييييييييييير من لو كانت سخنه)


جربوها ان شاء الله تعجبكم
مره اخرى سامحونى على تقصيرى
ولكم خالص الود
منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
العجة المصرية اللذيذة بالخطوات المصورة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: