منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
هدوء الليل
عضو مميز
عضو مميز


عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

مُساهمةموضوع: ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)   السبت 4 فبراير - 22:29

ملف اكلات الشيف الشربينى متجدد


ازيكم يا احلى اعضاء مزيكا اليوم
موضوعنا النهاردة عن اكلات ووصفات الشيف الشربينى
والموضوع متجدد باذن الله


طريقة الفراخ المقرمشة


المقادير:

فرخة مغسولة كويس مقطعة 8قطع هتسلقى الفراخ نصف سوى تسلقيها فى ماية فيه (حبهان+قرنفل+شوية جنزبيل+مكعب ماجى)ولما تستوى نصف سوى تكونى مجهزة طبق فية دقيق وعلية بهارات+طبق تانى فية بيض ولبن وملح وفلفل+وطبق
تالت فية دقيق سيمولينا او بقسماط 0 حطى الفراخ فى الدقيق واضغطى عليها
وبعدين بيض ولبن وبعدين بقسماط واضغطى عليها عشان يمسك فيها ودخليها الفريز
نصف ساعة وطلعيها على زيت بيغلى على طول ومتقلبيش كتير

وبالهنا والشفا



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هدوء الليل
عضو مميز
عضو مميز


عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)   السبت 4 فبراير - 22:31

كفته الحاتى مع الرز بالخلطه

المقادير :



الطريقة :


- اللحمة كندوز من الرقبة أو من الموزة ولو ضانى تبقى من الزند علشان بيبقى فيها عرق


- كفتة الحاتى ما بتاخدش غير تفل بصل وملح وفلفل وبهارات وبس


- - نجيب البصل المبشور الناعم ونحط عليه شوية ملح وخل ونعصره بأيدينا جامد جدا في طبق بحيث ينزل الماء منه


- نضع تفل البصل على اللحمة المفرومة مع الملح والفلفل والبهارات ونخلطها معا وندخلها الثلاجة لايقل عن 3 او 4 ساعات


- ماء البصل نضع عليه حبة طماطم مبشورة وشوية ملح وشوية فلفل وشوية زيت زيتون ومعلقة سكر ونقلبهم


- نبل ايـدينا من خليط مــاء البصــل بالطماطم ونصبع الكفتة بأيدينا( نلفها في ايدينا مقاس واحد )


-
بعد ما نصبع الكمية كلها نجيب سيخ ونبل ايدينا ونبل السيخ وايدينا مبلولة
بماء البصل وندخل السيخ في صابع الكفتة ( نفوته فيها علشان يفرغ الهوا منها
) ونلفها بايدينا المبلولة على السيخ وهكذا باقي الاصابع


-
على الشواية اوفي صينية تيفال ساخنة على النار نضع مادة دهنية بسيطة (
قليل من الزيت ) وننزع اصابع الكفتة من السيخ مفرغة ونضعها في الصينية أو
بالسيخ على الشواية ونقلبها حتى تستوي وندخلها الفرن تأخذ لون ونطلعها .


- ممكن نطلع عدد من اصابع الكفتة من الفرن ونجيب عيش مكسيكي ونسخنه ونلف فيه صابعين من الكفتة ونضعه في صينية وندخله الفرن


- تقدم كفتة الحاتي مع ارز بالخلطة



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هدوء الليل
عضو مميز
عضو مميز


عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)   السبت 4 فبراير - 22:33

دجاج تكا على الطريقة الشربينية



المقادير :

4 صدور دجاج مقطعة أو نصف ك أوراك .

نصف كوب لبن رائب أو 2 كوب زبادي .

2 ملعقة صغيرة مسحوق الفلفل الأحمر الحار .

3 ملاعق طعام عصير ليمون .

3 ملاعق طعام بهارات التكا .

3 ملاعق طعام زبدة .

ملعقة طعام زنجبيل فريش وزعتر فريش و ثوم مهروسين .

فلفل اخضر حلو .

بصل .

الطريقة :

- في الخلاط نضع 4 فصوص ثوم ومعلقة زعتر فريش - وقطعة جنزبيل فريش ولون صحي
أو كركم - 2 علبة زبادي - وشطة - وعصير الليمون - وبهارات التكا- ويتم خلط
الكمية جدا بالخلاط ونضيف ملح وفلفل وزيت زيتون .

ننقع الدجاج في الخلطة السابقة مدة من 4-6 ساعات ويستحسن نقعها يوم كامل وتوضع في الثلاجة .

نشك الدجاج في الأسياخ مع الفلفل الأخضر و البصل .

نضع الأسياخ على الشواية مع دهن الدجاج بالزبدة عند التقليب إلى أن تنضج و تقدم حارة .

عند الشي على الفحم يجب تقليب الأسياخ باستمرار حتى لا يحترق الدجاج .

- ممكن وضعها على الشواية لتأخذ نصف سوى ثم نضعها في صينية ونضع عليها باقي خليط النقع وندخلها الفرن وتقدم مع ارز .




‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هدوء الليل
عضو مميز
عضو مميز


عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)   السبت 4 فبراير - 22:34

النجرسكو

كيلو مكرونه اسباجتى
دجاج ( دجاجه كامله او فيليه )
1 بصله مفرومه
2 ملعقه زيت
مقدار من البسله مايعادل ربع كيلو
( او حسب الرغبه )
ملح وفلفل اسود وبهارات
ربع كيلو جبنه رومى مبشور


.. بشاميل ..
والمقادير كالاتى
2 ملعقة سمن
4 ملاعق دقيق
3 اكواب لبن










نسلق المكرونه ونتركها جانبا
نضع الزيت على النار وعليه الدجاج بعد تقطيعه اصابع اذا كان فيليه
( واذا كانت دجاجه كامله نسلقها ونقطها قطع صغيره ونخليها من العظام )
ونضع الملح والفلفل الاسود والبهارات ومرقة الدجاج على والبصل والدجاج ونضيف اليهم البسله
ونتركهم لينضجوا ..


فى هذه الاثناء نقوم بعمل البشاميل كالاتى
نقوم بوضع السمن على النار وعليه مقدار الدقيق الى ان يتحمر ونضع عليه مرقة دجاج وبعض البهارات والفلفل الاسود
وبعد التحمير نضع مقدار اللبن مع التقليب المستمر
الى ان يصبح الخليط قوامه متماسك وليس سميكا


وبعد ان ينضج خليط الدجاج مع البسله نقوم بوضع المكرونه المسلوقه عليها
واضافة نصف مقدار البشاميل ونصف مقدار الجبن الرومى المبشور
وتقليب الخليط جيدا ..


ونضع الخليط فى صينيه ثم نضيف على الوجه النصف المتبقى من البشاميل
وعلى وجه البشاميل نرش باقى الجبن المبشور


وتوضع فى الفرن قرابة النصف ساعه الى ان تتحمر
تقريبا هتبقى شبه دى


وبالهنا والشفااااااااااااااا



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هدوء الليل
عضو مميز
عضو مميز


عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)   السبت 4 فبراير - 22:36


الحواوشى بطريقه الشيف الشربينى

المقـــــــــادير :
الطـــــــــــــــــــريقة :
- نضيف البصل المبشور وشوية طماطم والملح والتوابل والفلفل الحار ( لمن يريد ) على اللحمة المفرومة ونقلبها جيدا ( نعجنها باليد )
- لدينا ثلاث انواع من الخبز ( بلدي - مكسيكي - عجينة بيتزا " للحواوشي الأسكندراني " )

-
الرغيف البلدى نفتحه ونضع به كمية من اللحمة من الداخل وندهنه بفرشاة بزيت
خفيف جدا من اعلى واسفل وندخله فرن البوتجاز بدون ما نلفه بورق .


-
الرغيف المكسيكي نضع عليه كمية اللحمة ونطبقه مثل الساندويتش وندهنه
بالزيت ونضعه في طاسة ساخنة جدا على عين البوتجاز على نار متوسطة


-
عجينة البيتزا ( في الماكينة - العجان - نضع الدقيق وذرة ملح وذرة سكر
والخميرة البودر ونشغل الماكينة حتى يتجانس الخليط ثم ننزل ببيضة ثم كمية
من الماء ونتركها حتى تتجانس وما تلزقش في الماكينة ثم نطلعها ونغطيها
ونتركها ترتاح لمدة نصف ساعة ونفردها بالنشابة ) ونضع عليها كمية من اللحمة
ونقفلها من أعلى وندهنها بالزيت ونضعها في صينية مدهونة وندخلها الفرن


- تقدم أرغفة الحواوشى مع أرز بالشعيرية .



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هدوء الليل
عضو مميز
عضو مميز


عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)   السبت 4 فبراير - 22:37


الكاتشب على طريقه الشيف الشربينى
المقادير:

2حبة طماطم-
كوب ماء -
1 ملعقة نشا كبيرة-
1 ملعقة ملح معيار ملعقةشاي-
1/2 ملعقة سكرمعيار ملعقة شاي-
1/4 ملعقة بهارات طهي اللحمة(جوز الطيب+كسبرة+كمون بسيط أوي +كاري بسيط)-
واحد ملعقة كبيرة خل.

الطريقة:

تفرم الطماطم وتصفي وتوضع في قدر علي النار حتي يصفر لونها أو تغلي أوتتسبك
يضاف الخل ويقلب بشدة وجيدا حتي تمام الاندماج
يخلط النشا مع الماء مع بقية المقادير ويقلب جيدا
يضاف جميع المكونات علي الطماطم في اللقدر علي النار وتقلب جيدا حتي تمام الاندماج
يعرف بانه جهز اذا تخثر قوامه وأصبح مثل المهلبية السائلة ولكن بدون ان يكون لونه فاتح
اوبه قطع منفصلة غير انسيابية القوام
اذا اردت كاتشب حار يتبع نفس الطريقة ولكن مع زيادة حبة طماطم ولعقة شطة حمراء ونصف ملعقة بابريكا معيار ملعقة الشاي
ثم يرفع من ع النار ويفرغ في قدر استنلس او الومونيوم يفضل لسرعة تبريده عند وضعه في الثلاجة
عند خروجه من الثلاجة بعد ساعة
يوضع في اي زجاجة صالحة لاستخدامة



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هدوء الليل
عضو مميز
عضو مميز


عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)   السبت 4 فبراير - 22:38

الارز المعمر على طريقة الفنان في اكلاته
الشيف شربيني


وبصراحه هي احسن طرررررريقه جربتها

اول حاجه نجيب الارزونغسله كويس

نحط عليه رشه ملح

نحط رشه سكر ودي مهمه جداااااااااااااااا
وما تخافيش مش هيبقى مسكر بس بيدي طعم روووووعه

بعد كده نحط معلقتين قشطه وكل ما زاد كمية الارز زودي القشطه والزبده

نحط معلقتين زبده


بعد كده بايدنا وندعك كل ده في بعضه لحد ما الارز يتشربه كله

نحط الحليب لو انتي عامله 2 كوب ارز حطي 2 ونص حليب

ونحط ع الوش شوية قشطه يعني على حسيب كمية الارز

هحط باقي الحليب

ونحطه فى الفرن
وبالهنا والشفا



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هدوء الليل
عضو مميز
عضو مميز


عدد المساهمات : 784
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)   السبت 4 فبراير - 22:39


البيض الملفوف بالحمة المفرومة

المقادير

نصف كيلو لحم مفروم
1عيش توست منقوع فى اللبن
بصلة مفروم ناعم
ملح وفلفل وبهارات
8بيض مسلوق
1معلقةصغيرة نشا
بيضتين مخفوقين متبلين بملح وفلفل
1كوب بقسماط ناعم

الطريقه

نخلط الحم المفروم مع البصلة المفرومة والتوابل والتوست بعد تصفيتة تماما من اللبن ثم نضع النشا وتقلب جيدا حتى تتماسك
تقطع الحمة قطع متوسطة ونضع فى كل قطعة بيضة وتقفل جيدا حتى تغطى كل البيضة
يعفر بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط
ويقلى زيت غزير مقدوح وينشل بعد النضج
ويترك حتى يبرد تماما
يقدم بارد على فرشة من البقدونس




‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
ملف اكلات الشيف الشربينى( متجدد)
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: