منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 طريقة عمل الممبار والطرب والكرشة بالحمص و الكرشة المحشية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
طه
عضو ذهبى
عضو ذهبى


عدد المساهمات : 331
تاريخ التسجيل : 07/01/2011

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الممبار والطرب والكرشة بالحمص و الكرشة المحشية    الجمعة 9 نوفمبر - 17:42

طريقة عمل الممبار والطرب والكرشة بالحمص و الكرشة المحشية







طريقة عمل اكلات مصريه شعبيه
الممبار طريقة الممبار التنظيف مع
طريقة حشو الممبار - طريقة الطرب ( منديل الخروف ) - طريقة الكرشه محشيه
بالارز واللحمه المفرومة - طريقة كرشه بالحمص

اكلات شعبية مصريه بمناسبة اقتراب عيد الاضحى إعداد اللحوم بمناسبة العيد - ممبار - طرب - كرشة محشيه - الكرشة بالحمص
الممبار
طريقة عمل الممبار

المقادير : لعمل الممبار
كيلو ممبار
3 بصلات
شبت مقطع صغير - بقدونس مقطع صغير - كسبرة خضراء مقطعة صغير
ملح - فلفل - كمون
3 طماطم كبيرة
3ركوب ارز- شطة ( لو عوزاة حراق )- 2 ملعقة سمن
اولا :طريقة تنظيف الممبار
-
اول حاجة تشيلى الدهن بتاع الممبار و تغسلى الممبار جيدا و على الوش
التانى و بعدين حطية امامك فى الحوض و ابتدى اجردى فى الممبار بالسكينة
كويس قوى بس اوعى يتقطع منك و بعدين خلى ماء الحنفية ينزل جواة كويس و
اغسلية تانى كويس قوى ثم ضعي علية كمية مش قليلة من الملح و الخل و سيبية
ساعة ثم اشطفيه لحد ما تلاقى كل المخاط اللى كان فية نزل روحى رشة رشة دقيق
كمان وادعكية كويس و بعدين ارجعى اغسلية كويس كدة تبقى مطمنة انه نضف
تماما و ابدئى بقى تقطعية بالمقاس اللى انتى عوزاة يعنى صغير او يبقى
الصباع طويل.

الحشوة : الممبار
الممبارنغسل
الارز،نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس والكسبرة ونضيف
لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن
بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطة و بعدين ندوس على الممبار بايدنا
خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
طريقة عمل الممبار
تتحضير طهى الممبار
فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و
نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماء المغلى نلاحظ انها تنكمش و
تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج - يصفي من ماء السلق و يحمر في
الزيت ويقدم

بالهنا الممبار مطبخ حوريات
============================

الطرب ( منديل الخروف )
طريقة عمل الطرب ( منديل الخروف )

المقادير: الطرب ( منديل الخروف )
منديل خروف
كيلو لحم مفروم
1بصلة
معلقة بقدونس مفروم
ملح- فلفل
بهارات+1/4 كوب سمن


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نجاح
برونزى


عدد المساهمات : 147
تاريخ التسجيل : 09/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الممبار والطرب والكرشة بالحمص و الكرشة المحشية    الأحد 30 ديسمبر - 11:41

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة عمل الممبار والطرب والكرشة بالحمص و الكرشة المحشية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: