منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 طريقه عمل القلقاس والارز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زمزم
المشرف العام
المشرف العام


ذهبى

شعلة المنتدى

وسام الابداع

اوفياء المنتدى

وسامالعطاء

انثى الابراج : السمك عدد المساهمات : 1658
تاريخ الميلاد : 11/03/1988
تاريخ التسجيل : 22/08/2010
العمر : 28

مُساهمةموضوع: طريقه عمل القلقاس والارز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013   الثلاثاء 18 ديسمبر - 12:45

][

طريقه عمل القلقاس والرز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013 طريقه عمل القلقاس والرز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013 طريقه عمل القلقاس والرز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013 طريقه عمل القلقاس والرز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013
طريقه عمل القلقاس والرز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013



طريقه عمل القلقاس والارز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
ازيكم
يابنات حبيت اعمل اليوم قلقاس باللحمه والرز المصرى اغلبيتنا نعرف القلقاس
والرز المصرى بيتعمل ازاى لاكن اخوتنا العرب والعرايس الجداد بيبقى صعب
عليهم شويه فحبيت اعمله ويارب يعجبكم وطبعا انا اتعلمته من امى الله يمسيها
بالخير يالله نبتدى بسم الله

وبعدين بنغسله بالملح والماء الدافىء يعنى بيكون اكتر من مره
لحد اما تحسى انه اوك خلاص بقى مش حاسه بحاجه فى ايدك
بنحطه فى الشوربه بعد ما تستوى اللحمه انا بحبه باللحم بس وهو بيكون طعم


وبنتركه يستوى ومتنسيش انه بيستوى بسرعه متخلهوش احسن يتهرى
بنحضر طاسه فيهاسمنه اوزيت انا بحب السمن
ونقشر توم زى ما هو مش بندقه ولا حاجه



بنحضر السلق وده شكله

بنقع الورق بس من غير العود بتاعه


وبنغسلهم كويس جدا كذا مره وبنجيب الكزبره وبنغسلها وبنحطهم مع بعض فى الطاسه الورق كامل بدون تقطيع ولا تحطيهم فى الخلاط


بعد فتره هتلاقيه بينزل مايه كتير قلبيه واتركيه بالشكل ده








وشوفى هنا بعد التقليب بدا ينشف ودى بتكون المرحله الاخيره بتحسى انه نشف وليه صوت بيخشخش (امى اللى قالتلى كده ههههههه)


بعد كده بتحطيه فى الخلاط وتحطى عليه شويه شوربه


وبيكون شكله كده اتخلط كويس


وبعدين بتحطيه فى الحله على القلقاس واللحم واوووو شىء رائع


ياسلام بتسبيه يغلى غلوه صغيره وبعدين اقفلى عليه النار يمىىىى


وبس




الرز بالشعريه المصرى كتير بيكون صعب عليه انا هعمله بسهوله لكل العرايس واخواتنا العرب يالله واحده واحده نبتدى
اول حاجه بنحضر طنجره فيها سمن او زيت وبنحط الشعريه انا بحب الطنجره تكون المونيا بتخلى الرز مايتحرقش او تيفال
وبما اننا اسره صغيره انا وزوجى وابنى فبعمل 3كوبيات رز بس


بجيب كوبايه لقياس الرز


وبعد الشعريه تتحمر بنحط 3ونصف كوب ماء وشويه ملح بس


بنسيب المايه تغلى كويس بنكون غسلنا
الرز كويس جدا والمايه وهو بيتغسل بقت بيضا وصافيه بنزل الرز فى المايه
وبنسيب الرز من غير ما تغطيه لحد اما المايه تغلى وبعدين تغطى الرز ولما
تنشف المايه من الرز بنهدى النار


وبنحط تحتيه الشياطه حفاظا عليه ممكن تنسيه ويتحرق الشياطه بتحافظ عليه وبتسويه فى هدوء وده بيكون شكلها


بعد ما استوى لامعجن ولا ناقصه مايه جميل جدا شوفى معايا





وده الغداء كله بعد ماخلصت انا طبعا
بطبخ حوالى الساعه 3الفجر علشان بنتى بتسهرنى طول الليل فطبخت بمزاج والاكل
ماشاء الله طعمه جميل

انا ابنى وجوزى بيعشقوا القلقاس
اولا لازم يكون عندك طولت بال وانتى بتعمليه لانه بياخد منك وقت وان شاء يطلع احلى واحسن منى يارب


ادعولى دعوه حلوه بقى وتعالوا كلوا


الصور















‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗













 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نجاح
برونزى


عدد المساهمات : 147
تاريخ التسجيل : 09/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل القلقاس والارز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013   الأحد 30 ديسمبر - 11:23

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقه عمل القلقاس والارز المصرى خطوه خطوه وبالصور2013
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كود احترافي يعرض منشورات صفحة المنتدى وفوق المنشورات زر like
» عوز اكواد الي 2013
» كود منع النسخ
» كيفية وضع منفذ شات داخل المنتدى
» مطلوب كود اذاعة نجوم اف ام

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: