منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور الصبح
عضو فضى
عضو فضى


عدد المساهمات : 258
تاريخ التسجيل : 14/01/2011

مُساهمةموضوع: طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور   الجمعة 21 ديسمبر - 11:07

طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور
طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور
طريقه :
اولا نجيب الممبار وحاولي يكون صابح يعني تكون الذبيحه لسه مدبوحه واسالي الجزار بتاعك اكييد هيقولك المهم هتجبيه وتروحي عند الحنفيه زي ماهو في الصور وتمسكيه بصبوعينك زي ما انا موضحه وتقلبيه كانك بتحشيه بنفسه وده باين من الصور عشان الاحشاء لازم تتنضف من جوه كويس لان الارف بيبقي فيها كله ايه اللي انا بقوله ده قرفتو طبعا ما علينا يعني انتو مبتكلوش طيب علي الاقل العجل مبيعيش 50 و60 سنه شوفو احنا بقي ماسرنا شكلها ايه وبالمناسبه فكروني اقولكم علي مفاجاه في اخر الموضوع المهم هتقلبيه كله وهتنقعيه في ملح خشن وخل تقريبا نصف كوب خل وبكف ايديك خدي ملح وحطيه عليه بعد نصف ساعه اشطفيه بالميه وهتحسي الفرق ولسه معملتيش حاجه بعد كده هتجيبي سكينه وتبتدي تكحتيه زي ما انا وضحت في الصوره متخفيش مش هيتقطع بس نزلي السواد اللي فيه علي اد ما تقدري وبعدين اشطفيه تاني بالميه وبعدين حطيله دقيق زي ما موضح بالصوره وسبيه 10 دقايق وادعكيه كويس وانت بتغسليه من الدقيق وبعدين حطي الفتحه اللي فوق في حنفيه الميه كانك بتحطي خرطوم الميه وامسكي بيه من تحت سديه يعني هتشوفي اذا كان في حاجات بينه عليه وانا في الصوره كان لسه فيه حاجات وشلتها بايدي وانا بغسله وبعدين هتقلبيه علي الناحيه اللي فيها الدهون تاني في ناس بتحب تحشيه علي كده بس انا حاشي وكلا ايه الارف ده ومتشليش الدهون هي هتسيح وانت بتسلقيه لوحدها نيجي للحشوه هاه زي حشوه المحشي اللي معبرتونيش فيهمآا علينا هسمحكوا المره دي 4 بصلات كبار معاهم 4 فصوص توم كبار نفرمهم ونحط عليهم زيت في طاسه ونحمرهم وبعدين نقطع عليهم قرن فلفل حار ونحط علبه صلصه ورق او 3 ملاعق صلصه كبار وماء حوالي 2 كوب 2مكعب ماجي بهارات(ملح كتيييير-فلفل اسود كتييير-كمون-كسبره ناشفه -بابريكا اي بهار عندك هيل مطحون حبه صغييريين-)كفايه كده وبعدين تسبيها تتسبك تكوني انت في الوقت ده قطعتي الخضر (الشبت -البقدونس-الكسبره)نصف حزمه من كل واحده وغسلتي الارز علي فكره كل كيلو ممبار بياخد كيلو ارز مصري وبعد ما تتسبك الصلصه حطيهم عليها بعد ماتبرد ويصفوا ميتهم وطبعا اغسلي الخضره كويس ونبتدي نحشي هتمسكي بايد زي ما انا موضحه بالصور وهتحطي بايدك التانيه ومتمليهاش اوي عشان متفرقعش لما تسلقيها سيبي فراغ في كل طرف وبططيه بايديك كده ومتقفليش الحروف هو لما يتسلق هيقفل لوحده وانت بتحشيه تكوني حطه حله فيها ميه لحد نصها وبصله وملح و اول ما تغلي الميه تكوني خلصتي الحشو تحطيه ومتخفيش وحطي كميه كبيره انا حطيتهم كلهم وسيبيه 20 دقيقه وطلعيه بعد كده ونضفيه هيكون في ارز زياده وحمريه في زيت غزير وبالهنا والشفا

يتبع



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








9988776655


عدل سابقا من قبل نور الصبح في الجمعة 21 ديسمبر - 11:19 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نور الصبح
عضو فضى
عضو فضى


عدد المساهمات : 258
تاريخ التسجيل : 14/01/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور   الجمعة 21 ديسمبر - 11:14

اليوم عملت امى ممبار المحشى وكرشة بالحمص
انا بحب هذه الاكلة والممبار طعمه رااااائع بس صراحه ما بحبش اعملها خالص احب اكلها بس
هى الاكله دى ما بنعملهاش كثير بس عندنا فى مصر لازم تتعمل فى العيد الكبير
المهم انا صورت فقط وامى هى الى عملت كل حاجه

اولا عمل الممبار

المكونات
كيلوا ممبار منظف جيدا
كيلوا ارز
بصلتين مفروم صغير
3 طماطم مفروم صغير
2 ثمره فلفل مفروم صغير
شبت, بقدونس , كسبره
4 ملاعق صلصه
3 ملاعق زيت
ملح , فلفل , بهارات , قرفه , حبهان وورق لورا وقرنفل مطحونين
مكعب مرقه دجاج
الطريقه
اولا ننقع الممبار فى مياه وخل وملح ودقيق لمده ساعتين ويغسل بعد ذلك جيدا




بعد ذلك توضع كل هذه المكونات وتخلط جيدا فى اناء










vy]


بعد ذلك نقوم بحشى الممبار بالخلطه


وبعد حشيه يتم ربط كل قطعه حجمها متوسط بخيط ابيض علشان بعد استوائه يقطع لقطع صغيره



بعد ذلك نحضر حله كبيره مملوئه بماء وبه معلقه ملح وقليل من الزيت وبعد ساعه شيليه من مياه السلق






بعد ذلك نقطع الممبار فى مكان الفتله وننزعها ونقليه فى زيت غزير
وهذا فى النهايه






‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








9988776655
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نجاح
برونزى


عدد المساهمات : 147
تاريخ التسجيل : 09/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور   الأحد 30 ديسمبر - 11:22

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة الممبار بالصورطريقة الممبار بالصورطريقة عمل الممبار بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: