منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور عمل الكرشة بالحمص

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور الصبح
عضو فضى
عضو فضى


عدد المساهمات : 258
تاريخ التسجيل : 14/01/2011

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور عمل الكرشة بالحمص   الجمعة 21 ديسمبر - 11:13

طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور
عمل الكرشة بالحمص عمل الكرشة بالحمص عمل الكرشة بالحمص
عمل الكرشة بالحمص

المكونات
كيلوا كرشة منظفه جيدا
ربع كيلوا حمص
كيلوا طماطم مخلوطه
بصله كبيره مفرومة
فلفل حامى مفروم حسب الرغبه
معلقه زيت
ملح , فلفل اسمر , بهارات , ورق لورى

الطريقه
- تنقع الكرشه فى مياه وملح وخل ودقيق
تغسل بعد ذلك جيدا ثم تقطع لقطع صغيره ثم تسلق فى ماء وفلفل اسود وبهارات وورق لورى وحبهان (بدون ملح )حتى تنضج جيدا
بيستغرق سلقها ساعه ونصف فى حله الضغط
( للاسف ما صورتش هذه الخطوه )

- ينقع الحمص فى ماء دافىء لمده ساعتين



بعد كده نحمر البصل فى ملعقه زيت



نضع الطماطم على البصل





بعد ما تتسبك الطماطم يصفى الحمص ويوضع على الطماطم
وتوضع ايضا الكرشه بالماء المتبقى من سلقها على الطماطم ونتركها تغلى لحين استواء الحمص
ونضع الملح عليها





وهنا بعد الاستواء

بالهناء والشفاء

ويا رب الاكله تعجبكم
[





‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








9988776655
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نور الصبح
عضو فضى
عضو فضى


عدد المساهمات : 258
تاريخ التسجيل : 14/01/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور عمل الكرشة بالحمص   الجمعة 21 ديسمبر - 11:25

طريقة اخرى


الطريقة بالصلصة
بالطبع المقادير حسب الكمية التي نريد استخدامها
نحضر الكرشة وننظفها جيداً ونغليها حتى تتعقم
نضعها في طنجرة ضغط ومعها بصلتين أوثلاثة كبار- ورقة أو اثنتين غار حسب الكمية- نضيف ماء حتى تغطي الكرشة وترتفع قليلاً
بعد أن تستوي الكرشة بدها تقريباً ساعة على النار حسب حجم الحيوان إن كان كبيراً في السن أو صغيراً أوخروف يختلف الوقت في النضجوهذا ربة البيت تعرفه طبعاً وتقدره
*عندما تستوي الكرشة نخرجها من المرقة
* نأخذ البصل ونهرسه في الخلاط وندعه على جنب
الطريقة : في مقلاية نضع قليلاً من الزيت وونضيف إليه شرحات ثوم يعني نقول نصف راس الثوم برضه حسب الذوق والنظر
نذبل الثوم بدون أن يحترق ونضيف إليه فليفلة حمراء حلوة مطحونة نشتريها جاهزة (يعنيمش تروحوا تحضروا قرن فليفلة وتطحنوه ما بنفع) ونحرك قليلاً بدون أن تحترق الفليفلة ثم نضيف مسحوق فليفلة حراقة برضه وهذا حسب الذوق إن كنتم ترغبون أن تكون الوجبة كثير بتحرق أو قليل تتحكم فيها ربة البيت أو الطباخ حسب ذوقه ونقلبه شوية
نضع الكرشة في طنجرة ونضع عليها البصل المطحون والخليط الذي قليناه ثم نضعها جميعاً مع بعض كي تنضج يعني ربع ساعة لأن كل شيء ناضج تقريباً فقط حتى تاخذ الكرشة طعم الصلصة التي عملناها
ملاحظة ، ممكن نضع ملعقةصلصة أو ملعقتين حسب الذوق

صحه وعافيه عليكم




‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








9988776655
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نور الصبح
عضو فضى
عضو فضى


عدد المساهمات : 258
تاريخ التسجيل : 14/01/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور عمل الكرشة بالحمص   الجمعة 21 ديسمبر - 12:49


طريقة اخرى
التفاصيل
المقادير
طبعا كرشة
طماطم عصير
بصلة مبشورة
ملح
فلفل اسود
حبهان مطحون ( هيل )
شطة
فصين توم
مادة دهنية سمنة او زيت
الطريقة
نغسل الكرشة كويس جدا جدا
بالدقيق و الملح
و سيبيها منقوعة شوية
بس خدي بالك الكرشة تكون مبلولة شوية
تمام كده
بعدها ننقعها في خل و ليمون بقشره و تكون القشرة خضرا فييها عصارات
الكرشة و هي زي الفل
و الله متعوب عليها
بس مش خسارة في حبيبي






و بعدي نسخن الحلة و ننزل بالكرشة و عليها رشة هيل صغيرة



هتنزل مية نرميها و نشطف الكرشة تاني


بعد كده نبشر البصلة و نفركها بالفلفل الاسود و الهيل قليل جدا من الملح

و بعدين نجيب الحلة نسخنها و نحط معلقة سمنة بلدي هي طبعا طعمها اطيب
لو حابة زيت براحتك
و ننزل بالكرشة و نشوحها شوية و ننزل عليها بالبصلة المتبلة


و نتركها بقي علي نار هـــــــــــــــــــــــــــــــــــاااااااااااااا ااااادية
مع نفسها


اهي خلاص الحمد لله استوت

نحمر التومة في مادة دهنية
و ننزل عليها بعصير الطماطم
و ننزل علي الكرشة بعصير الطماطم ابو تومة ده
و نتركها علي النار تاخدالكرشة طعمه
و ظبتي ملحك
و بالف صحة و هنا


صورة اقرب


دي كرشة رول
كانت محشية حشوة صدور فراخ متبلة
كانت بفضل الله خطيرة
بنغسلها كويس بس مش بنقطعها
و بنفردها و نحشيها زي السويس رول
كده و نربطها بالخيط كويس و نيوسها علي نار هادية
و نقطعها و بالف هنا


صورة اقرب


بالهنا والشفا





‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








9988776655
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نور الصبح
عضو فضى
عضو فضى


عدد المساهمات : 258
تاريخ التسجيل : 14/01/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور عمل الكرشة بالحمص   الجمعة 21 ديسمبر - 12:54

الكرشة بالبطاطس والكوسة بالصور

الحقيقة الكرشة دى على طريقة حماتى وانا ملحقتش اجبها من الاول اوى
هيا عامة سلقتها الاول فى مية وجزر وعود قرفة وقرنفل وبعدين شالتها وشوحتها عادى زى ما انتوا شايفين كدا




وبعدين بنحتاج كوسة وبطاطس متقطعة كدا







وكمان نكون محضرين صلصة



وبعدين نحط الكوسة والبطاطس
عليها كدا







ونستنى شوية وبعدين
نحط الصلصة كدا







ونسيبها لحد ما تبقى كدا

وفى الاخر بتبقى بالشكل دا كدا




واكلناها مع الرز كدا













وبالهنا والشفا كدا



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








9988776655
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نجاح
برونزى


عدد المساهمات : 147
تاريخ التسجيل : 09/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور عمل الكرشة بالحمص   الأحد 30 ديسمبر - 11:23

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة عمل الكرشة المصرية بالصور عمل الكرشة بالحمص
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: