منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

  الأرز المعمر المصرى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سنيه
عضو فضى
عضو فضى


عدد المساهمات : 243
تاريخ التسجيل : 17/11/2010

مُساهمةموضوع: الأرز المعمر المصرى   الخميس 20 فبراير - 0:11

الأرز المعمر المصرى
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته




**ننقع الارز فى ماء عادى (مش ساخن) لمدة نصف ساعة ويصفى
**ندهن البرام او الصينية او طبق الفرن ونضع فيه الارز ونضع معه قليل من الزيت ونقلبه معه(عشان يبقى مفرفر من بعضه مش معجن باتغاظ من الناس اللى بتعجن الرز المعمر)



**اضع معه قطع اللحم المسلوق او الدجاج او الحمام او السمان او البط او اى نوع من اللحوم (وممكن من غير لحم) واضيف الملح واقلب
**اضيف الحليب المغلى مع الشوربة الساخنة (ممكن حليب فقط او مزيج من الحليب والشوربة)
**اضيف ملعقتين سمن بلدى وشوية قشطة او كريمة محترمين



**اضعه تحت الشواية يعمل وش محمر



**وبعدين اضعه فى الفرن العادى حتى ينضج تقريبا 30-45 دقيقة



طبقة الوش دى بتحبس الحرارة جوة فينضج الارز من غير ما ينشف ويظل طرى



لان ناس تشتكى ان السائل بيجف من الرز ويصبح الرز ناشف وناس تقعد تغطيه بفويل وشغلانة
هى دى الطريقة المظبوطة وجربوها على ضمانتى باذن الله



بصوا الرز مش معجن ومحتفظ بحباته ومفرفر (مفيش واحدة تسالنى يعنى ايه..هى مفرفر يعنى مفرفر هههه)






لونه غامق لانى اضفت شوربة لو بالحليب بس هيكون لونه ابيض




وبالهنا والشفااااااااااااااااا









‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الأرز المعمر المصرى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: