منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 طريقه عمل الحواوشى المصراوى اى القاهرى مش الاسكندرانى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اميره الحروف
المشرف العام
المشرف العام


عدد المساهمات : 337
تاريخ التسجيل : 02/11/2010

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الحواوشى المصراوى اى القاهرى مش الاسكندرانى   الأحد 27 أبريل - 13:17

طريقه عمل الحواوشى المصراوى اى القاهرى  مش الاسكندرانى
طريقه عمل الحواوشى المصراوى اى القاهرى  مش الاسكندرانى
طريقه عمل الحواوشى المصراوى اى القاهرى  مش الاسكندرانى
طريقه عمل الحواوشى المصراوى اى القاهرى  مش الاسكندرانى

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
ازيكـــــــــــــــــــــــــم
انهارده حبيت اجيبلكم طريقه عمل الحواوشى المصراوى اى القاهرى  مش الاسكندرانى
وهو جميل جدااااااا على فكره وهيعجبكم وسهل ولو معجبكوش هبقى اكله انا
هههههههههههههههههههه
يلا نبدا ونشوف المقادير
نجيب لحمه مفرومه على حسب افراد العائله
ياعنى مثلا هنعمل كيلو وعلى حسب حشوك للرغيف هيعملك العدد



ونجيب البصل وعلى حسب رغبتك حطى بصل هنقول مثلا 4 بصلات كبار
واذا احتاجتى بصل حطى تانى متخفيش بيكون حلو


ونجيب فلفل حار واذا مابتحبوا الحار نجيب بارد
ونجيب بقسطات مطحون وممكن متحطيش لو مش حابه
هو بس بينفش اللحمه مابتبقاش مكتومه لو مش عايزه بلاش
=======================================





ونجيب عيش بلدى من اللى هو العادى ولازم العادى




وملح + فلفل اسمر بس

ونبدأ فى الخلط

هاتى طبق كبير حطى اللحمه
زى كده



وافرمى البصل
زى كده



وحطيهم على بعض وحطى الفلفل بعد مايتقطع قطع صغيره والبقسماط
وعليهم الملح الكافى والفلفل الاسمر واعجينيهم بأيدك لحد مايتقلب كويس

وهاتى رغيف وافتحيه من الجمب فاتحه صغيره بالسكينه او بأيدك
وابتدى احشى اللحمه جوه الرغيف وهكذا
لحد ماتخلص اللحمه والعيش
وهاتى سمنه اى نوع بتفضليه وبلى اصابعك فيه وحطى جوه العيش بس مره واحده ومن فوق الرغيف
بس هيبقى نفس الشكل كده

بعد كده حطيه فى الفرن لحد ماتستوى اللحمه من بس مش كله حطى على صنيه فيها كام رغيف جمب بعض وبس ولما يطلع حطى غيره ومتغلفيهوش بورق الالمونيوم
سبيه زى ماهو
هيطلعلك بنفس الشكل كده




وبعدين هاتى مقلايه فاضيه حطى فيها شويه زيت اى نوع عندك صغيرين اوى

ياعنى زى دول او ااقل



حطى بقى الرغيف بعد ماطلع من الفرن يتحمر وحمريه من تحت كويس وارجع ااقلبيه وحمريه تانى وهكذا .....

وهيطلع بشكل ده وبألف هنا



وممكن تحمريه اكتر من كده





وبألف هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقه عمل الحواوشى المصراوى اى القاهرى مش الاسكندرانى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: