منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 الكشــــــــــــرى المصرى بالدقة بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبان
المدير
المدير


وسام الابداع

اوفياء المنتدى

ذكر عدد المساهمات : 7178
تاريخ التسجيل : 16/06/2010
الموقع :
المزاج المزاج : الحمد لله

مُساهمةموضوع: الكشــــــــــــرى المصرى بالدقة بالصور   الأحد 3 أغسطس - 13:31


الكشــــــــــــرى المصرى بالدقة بالصور



السلام عليكم اخواتى الكرام
اليوم جبت لكم الكشرى المصرى الجميل الى يفتح نفس اى حد مع ان
مكوناتة بسيطة بس فى اسرار للطعم وحقولكم عليها 
تعالو نبتدى بسم الله

نسلق مكونة نوعين اسباجتى وقطع قطع صغيرة مع مكرونة صغيرة عادية

 

تانى حاجة نسلق شوية عدس بنى 



تانى حاجة نعمل الارز وهوكالاتى
انا غسلت كوبيتن ارز وخليتهم ع جنب وجبت ربع كوب وحمرتة ع النار لغاية ما صار بنى




بعدها نضيف باقى الرز(الكوبايتين)ونقلبهم شوية ع النار ونضيف الماية والملح ونسبهم لمايشربو ميتهم ونهدى النار




ودة شكلة بعد ما استوى وع فكرة طعمة جميل وبينفع جنب اى اكل مش الكشرى بس


نيجى لتحضير الصلصة وهى دى سر الطعم
-نحمر حوالى 6فصوص توم مهروسين غى شوية زيت 
لغاية ما يحمرو 

نضيف الطمطم الفريش المعصورة بالخلاط


اول ماتغلى نضيف البهارات وهى معلقة كسبرة مطحونة ومعلقة كمون مطحون وشوية فلفل اسود وملح ومعلقة خل كبيرة

[center][img][/img]

نتركها تغلى ع النار لما تمتزج الكونات وخلى بالك اول ما تحسى انها بقت متجانسة طفى النار لانها مش بتكون سميكة وبتكون خفيفة نوعا ما


دلوقتى حنعمل البصل وهو بردة من الكونات الاساسية وهو اننا نجيب بصلة نقطعها دوائر رفيعة حوالى 2ملى ونرش ليها شوية دقيق عشان تكون مقرمشة وجميلة ونحمرها ف الزيت الغزير



[CENTER]





‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
شعبان
المدير
المدير


وسام الابداع

اوفياء المنتدى

ذكر عدد المساهمات : 7178
تاريخ التسجيل : 16/06/2010
الموقع :
المزاج المزاج : الحمد لله

مُساهمةموضوع: رد: الكشــــــــــــرى المصرى بالدقة بالصور   الأحد 3 أغسطس - 13:31

ودة شكلة بعد ما اتحمر بش علية شوية كمون مقرمش وجمييييييل

[CENTER]

اخر حاجة الدقة ودى بتتحط وقت التقديم وهى عبارة عن معلقة خل وكمون وكسبرة وشوية توم مهروس ونص كوب ماء


وخلاص تعبت والله حنيجى للتقديم
حنحط الكونات بالترتيب الاتى 
الككرونة ودى بتكون اكتر الكونات وفوقها الارز وبعدها الصلصة



[[img][/img][img]

وبعدها بنضيف شوية عدس والبصل فوقها للزينة والطعم كمان وبكدة يبقى عندنا اجمل طبق كشرى

[/img]

وطبعا الى حترد حتاخد الطبق دة والى حتدعى حتاخد الطبق وحسنة والى حتدخل وحتطلع حزعل اوى عشان انا تعبت ف المطبخ وف تنزيل الموضوع

استودعكم الله



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الكشــــــــــــرى المصرى بالدقة بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: