منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 قرع العسل بالبشاميل بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اميره الحروف
المشرف العام
المشرف العام


عدد المساهمات : 337
تاريخ التسجيل : 02/11/2010

مُساهمةموضوع: قرع العسل بالبشاميل بالصور   الجمعة 12 ديسمبر - 13:56

قرع العسل بالبشاميل بالصور





 المقادير:

ثمرة قرع عسلي متوسطة الحجم
2 كوب سكر...

2 ملعقة كبيرة زبيب
1/ 4 كوب مكسرات مفرومة

مقادير البشاميل:
3 ملاعق كبيرة دقيق
2 ملعقة كبيرة سمن
كوب مية سلق القرع
1/ 2 كوب سكر
2 كوب لبن
فانيليا



الطريقة:
1- قشّري القرع العسلي، وقطّعيه مكعبات، واخلطيه مع السكر، وسيبيه لمدة 4 ساعات؛ علشان ينزّل الميه بتاعته.
2- بعد كده اسلقيه في كمية مناسبة من الميه، وسيبيه لغاية ما يستوي كويس، وبعد كده صفّيه من الميه بتاعته، واهرسيه، لكن مع الاحتفاظ بمية السلق.
3- لتحضير البشاميل، حمّري الدقيق في السمنة على النار، لغاية ما يبقى لونه دهبي، وبعد كده ضيفي عليه اللبن ومية سلق القرع والسكر مع التقليب المستمر لغاية ما تحصلي على صوص متوسط القوام، وفي الآخر ضيفي الفانيليا.








هرسته وسبته على جنب

4- اخلطي القرع مع الزبيب والمكسرات ونصف كمية البشاميل، وحطّي الخليط في صينية مدهونة بالسمنة، وعلى الوش صبّي باقي البشاميل، وادهني السطح بشوية زبدة صغيرين، ودخّلي الصينية في الفرن على درجة حرارة متوسطة، لغاية ما تلاقي الوش بقى لونه دهبي، طلّعيها وقدّميها ساخنة أو باردة






عدل سابقا من قبل اميره الحروف في الجمعة 12 ديسمبر - 14:18 عدل 3 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
اميره الحروف
المشرف العام
المشرف العام


عدد المساهمات : 337
تاريخ التسجيل : 02/11/2010

مُساهمةموضوع: رد: قرع العسل بالبشاميل بالصور   الجمعة 12 ديسمبر - 14:12

طريقة ثانية
وان شاء الله تعجبكم

نبدأ بالقرع
قرع عسل تقريبا كيلو
زبدة مقطعة
نص كوب سكر

جبت القرع وغسلته



قشرته وقطعته مكعبات



وبعدين حطيته في صينية وحطيت عليه السكر والزبدة ودخلته الفرن




سبته لحد ما استوى واقدر اهرسه
وده شكله بعد ما طلع


هرسته وسبته على جنب



البشاميل الحلو

نص كوب سكر
3 اكواب حليب
زبدة
4 ملاعق دقيق
بيضة
رشة قرفة وجوزة الطيب
ولو عندك قرنفل مطحون

طريقته
في حلة حطيت الزبدة



حطيت عليه الدقيق وقلبته لحد ما وصل للون الذهبي




وبعدين ضفت اللبن الحليب والبهارات والسكر





معلش يا بنات الخطوات اللي جاية صورها اتمسحت بالغلط من الموبايل

بعد البشامل ما خلص جبت البيضة وربتها في طبق وحطيت عليها معلقتين بشامل وقلبتها كويس
بعدين حطتها على حلة البشامل وقلبتها
وغطتها لحد ما استعملها عشان ماتعملش وش
الحشو
شوية مكسرات زي ما تحبي
جوز هند
زبيب
نص مقدار البشاميل

طريقته
نطحن المكسرات ونخلطها مع الزبيب وجوز الهند والبشاميل

ترتيب الطبقات

نجيب القارب
بس انا عملته في البيركس
الصراحة مش نصيحة اتلسع من تحت
يمكن التيفال او الالومنيوم احسن
المهم دهنته زبدة



وبعدين حطيت القرع



وبعدين الحشو



وبعدين البشاميل من فوق
ودخلته الفرن

ولو تحبي تزودي القرع وتحطي طبقة تانية فوق الحشو
ممكن بس تزودي كمية القرع اللي ح تشتريه ل 2 كيلو
.


وده شكله بعد ما طلع








مش عايزة اقول لكم على طعمه ولا ريحته
فظيعة

اتمنى تجربوه ويعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
قرع العسل بالبشاميل بالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: