منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 طريقة عمل الخبزالتركى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ماما نونه
عضو جديد
عضو جديد


عدد المساهمات : 95
تاريخ التسجيل : 03/05/2014

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الخبزالتركى   الجمعة 4 مارس - 19:24

طريقة عمل الخبزالتركى
طريقة عمل الخبزالتركى

طريقة عمل الخبزالتركى

طريقة عمل الخبزالتركى



سهل وبسيط جدا ومن انواع المخبوزات الشهيه
المقادير :
2 كوب دقيق
1 كوب مايه دافيه للعجن ولو هنضاعف الكميه بتاع الدقيق يبقى هنضاعف كميه المايه
1 معلقه صغيره سكر
1 معلقه صغيره ملح
1 معلقه كبيرة زيت ذره
1 معلقه كبيره ممسوحه خميره فوريه
سمسم وحبه البركه للتزيين
1 علبه زبادى مع 2 اصفر بيض مخلوطين عشان هندهن بيهم العيش قبل دخوله الفرن
الطريقه :
نضع ملعقة صغيره سكر علي الخميره و القليل من الماء الدافئ و تترك لتختمر لمدة 10 دقائق
هنعجن العجينه بطريقتنا المعتاده بكل سهوله هنجيب العجان ولو مش عندك عجانه فى بيتك ممكن على ايديكى هنحط الدقيق ومعاه الخميره والملح والزيت ونقلبهم كويس اوى وبعدين نضيف المايه مع العجن كويس جدا لحد ماتتجانس العجينه وتتماسك معاكى بعد كده هنسيب العجينه ترتاح لمده نصف ساعه وبعد كده هنقسطها قطع صغيره فى حجم 100 جرام القطعه ونفردها بالنشابه زى البيتزا بظبط ونرصها فى صاجات كبيره وبينها مسافات بين الرغيف والتانى عشان هتخمر تانى وبعد كده هنغطى الخبز ونسيبه يخمر فى الصاج لمده 20 دقيقه تانيه نكون سخنا الفرن على درجه حراره 200 وبعدين قبل دخول الخبز الفرن هنشوكه بالشوكه او نعمل لة خطوط بالسكين عشان مش يترفع معانا جوه الفرن وندهنه بخليط الزبادى مع صفار البيض ونرش الوجه بالسمسم وحبه البركه وندخله الفرن على نفس درجه الحراره لمده 15 دقيقه مع المتابعه ونقدمه
وبالهنااااا والشفااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة عمل الخبزالتركى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: