منتدي المركز الدولى


ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات 1110
ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات 1110
ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بوسى
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
بوسى


انثى عدد المساهمات : 3044
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
الموقع :
المزاج المزاج : تمام

ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات   ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات Icon_minitime1الإثنين 1 نوفمبر - 23:40

ملف شامل جميع انواع الكساديا - الشاورما- الساندوتشات - اسبرنج رول - الحواوشى - السينابون -
الأسماك المخلله - خبز الكيزر- عيش السرايا

كساديا الفراخ
المقادير
كيس عيش لبنانى
  (حشو الفراخ)
زيت
صدر فراخ شرائح
زيت
بصل شرائح
صويا صوص
فلفل الوان شرائح
ملح وفلفل كمون وزعتر ومرقه دجاج
زيتون شرائح
جبنه رومى
جبنه موتزرايلا
جبنه شيدر
طريقه التحضير
لعمل حشو الفراخ
- فى اناء على النارنشوح شرائح فراخ فى زيت ولمه يغير لونها نضعها فى بوله
-فى اناء على النارنشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف صويا صوص وملح وفلفل وكمون ومكعب مرق وفلفل الوان ونضيف الفراخ ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل كساديا الفراخ
- نجيب عيش ونفتحه ونضع فى حشو الفراخ ونرش جبنه رومى وشيدر وموتزرايلا وزيتون شرائح    ونقفله كويس
- وندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 10 دقائق او نسوى فى طاسه على النار
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي لكم

كساديا اللحمه
المقادير
 (حشو اللحمه)
زيت
لحمه مفرومه
زيت
بصل وثوم مفرومين
صويا صوص
وشيستر صوص
ملح
بهارات لحمه و فلفل
فلفل الوان شرائح
زيتون شرائح
جبنه رومى
جبنه موتزرايلا
جبنه شيدر
طريقه التحضير
لعمل حشو اللحمه
- فى اناء على النار نشوح لحمه مفرومه فى زيت ولمه يغير لونها نضيف بصل وثوم مفرومين ونقلبهم ونضيف صويا صوص ووشيستر صوص وملح وفلفل وكمون وبهارات لحمه وفلفل الوان ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل كساديا اللحمه
- نجيب عيش ونفتحه ونضع فى حشو اللحمه ونرش جبنه رومى وشيدر وموتزرايلا وزيتون شرائح    ونقفله كويس
- وندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 10 دقائق او نسوى فى طاسه على النار
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي  

كساديا اللحمه البارده
المقادير
كيس عيش لبنانى
  (اللحمه البارده)
فلفل الوان شرائح
تركى
بسطرمه
روز بيف
قشطه فراخ
زيتون شرائح
جبنه رومى
جبنه موتزرايلا
جبنه شيدر
طريقه التحضير
لعمل حشو اللحمه البارده
- فى بوله نخلط تركى وبسطرمه وقشطه وروزبيف وفلفل الوان ونقلبهم مع بعض
- نجيب عيش ونفتحه ونضع فى حشو اللحمه البارده ونرش جبنه رومى وشيدر وموتزرايلا وزيتون    ونقفله كويس
- وندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 10 دقائق او نسوى فى طاسه على النار
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

كساديا التونه
المقادير
كيس عيش لبنانى
  (التونه)
فلفل الوان شرائح
بصل شرائح
فلفل اخضر
فلفل
ملح
كمون
زيتون شرائح
جبنه رومى
جبنه موتزرايلا
جبنه شيدر
طريقه التحضير
لعمل حشو التونه
- فى بوله نخلط تونه وبصل وفلفل اخضر وفلفل الوان وملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض
- نجيب عيش ونفتحه ونضع فى حشو التونه ونرش جبنه رومى وشيدر وموتزرايلا وزيتون    ونقفله كويس
- وندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 10 دقائق او نسوى فى طاسه على النار
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

شاورما اللحمه
المقادير
نصف كيلو لحمه شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
(التتبيله)
ربع كوب زيت(50 مل)
ربع كوب خل(50 مل)
ربع كوب عصير ليمون(50 مل)
( ملح وفلفل حبهان بودر وقرنفل بودر ومستكه بودر)
(التسويه)
2 طماطم لحم شرائح
كسبرة مفرومه
2 خبز صاج
ثوميه وخيار مخلل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بشربرتقال وبشرليمون وخل وزيت وملح وفلفل و وقرنفل ومستكه وحبهان ونقلبهم مع بعض ونضع فيها اللحمه ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله يوم كامل فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس لحد ما تغيرلونها ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفه رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

شاورما الفراخ
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
(التتبيله)
ربع كوب زيت(50 مل)
ربع كوب لبن(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
( ملح وفلفل وحبهان بودرومستكه بودروقرنفل بودر)
(التسويه)
2 طماطم شرائح
كسبرة مفرومه
خبز صاج وثوميه وخيارمخلل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بشرليمون وبشربرتقال ونضع عليهم الفراخ ونقلبهم مع بعض كويس
- فى بوله نخلط لبن وزيت ومسطرده وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وقرنفل  وحبهان ومستكه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على شرائح الفراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التبيله لمدة يوم كامل فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفها رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

شاورما الكبدة
المقادير
ربع كيلوكبده شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
ربع كوب بصل مبشور(50 جم)
ربع كوب لبن(50 جم)
(التتبيله)
ملعقه زيت(25 مل)
ملعقه مسطرده(25 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
( ملح وفلفل وكمون وحبهان بودرومستكه بودر)
(التسويه)
2 طماطم شرائح
فلفل رومى الوان شرائح
كسبرة مفرومه
خبز صاج وثوميه وخيارمخلل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بشرليمون وبشربرتقال وبصل مبشورونضع عليهم شرائح السمك ونقلبهم مع بعض كويس
- فى بوله نخلط لبن وزيت ومسطرده وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وكمون وحبهان بودرومستكه بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الكبدة ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التبيله لمدة يوم كامل فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الكبدة ونقلبها كويس ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وكسبرة مفرومه وفلفل رومى شرائح ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفها رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

ساندوتشات كبده
المقادير
3 خبز فينو
ربع كوب سلطه طحينه(50 جم)
ملعقه صلصه حاره(25 جم)
2 خس كابوتشى
طماطم شرائح
نصف كيلو كبدة شرائح(500 جم)
ربع كوب زيت(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب عصير ليمون(50 جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم(25 جم)
ملح وكمون وفلفل وشطه
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
بصل شرائح
فلفل رومى شرائح
طماطم لحم شرائح
فلفل حار شرائح
كسبرة مفرومه
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط خل وعصير ليمون وزيت وثوم مفروم وملح وكمون وفلفل وشطه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح الكبدة ونسيبها فى التتبيله ساعه فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت يسخن ونشوح فى شرائح الكبده ولمه تستوى وتشرب السائل اللى فيها نضيف شرائح بصل وفلفل حار ورومى وطماطم وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض
- ونجيب فينو ونفتحه ساندوتش ونضع فى سلطه طحينه وصلصه حار ونرص عليه خس وشرائح طماطم ونضيف الكبدة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي  

ساندوتشات كفته
المقادير
(الكفته)
كوب وربع لحم مفرومه(250 جم)
ربع كوب ليه مفرومه(50 جم)
ربع كوب بقسماط ناعم(50 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(10 جم)
تفل بصل
ملعقه بقدونس مفروم(25 جم)
بيضه
ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات
ماء بصل
عيدان شيش
3 خبز فينو
ربع كوب سلطه طحينه(50 جم)
ملعقه صلصه حاره(25 جم)
2 خس كابوتشى
طماطم شرائح
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وليه مفرومه وتفل بصل وبيكنج بودروبقدونس مفروم وبيضه وملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات ونخلطهم مع بعض ونسيبها ترتاح نصف ساعه, ونجيب عيدان الشيش  ونضع الكفته ونبيل ايدينا ماء بصل ونصبع الكفته
- على شوايه ساخنه نرص اصابع الكفته تتشوى
- ونجيب فينو ونفتحه ساندوتش ونضع فى سلطه طحينه وصلصه حار ونرص عليه خس وشرائح طماطم ونضيف الكفته
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي  

ساندوتشات سجق
المقادير
3 خبز فينو
نصف ملعقه مسطرده (10 جم)
نصف ملعقه مايونيز(10 جم)
نصف ملعقه كاتشب(10 جم)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
كوب سجق(200 جم)
فلفل حار شرائح
بصل شرائح
ثوم شرائح
طماطم لحم شرائح
ملح وفلفل وكمون وشطه
ربع كوب ماء مغلى(50 مل)
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
- فى اناء على النارنشوح سجق فى زيت ولمه ياخد لون نضيف وثوم وبصل وفلفل وطماطم وماء مغلى ونتبلها ملح وفلفل وكمون وشطه وبهارات بقدونس مفروم ونقلبهم مع بعض لحد ما السجق يستوى
- ونجيب فينو ونفتحه ساندوتش ونضع فى مسطرده ومايونيز وكاتشب ونضيف السجق
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي  

سندوتشات فراخ استربس
المقادير
6 صدر فراخ
2 فينو
مايونيز
صلصه حارة
خس
طماطم شرائح
(التتبيله)
ربع كوب ماء بصل(50 مل)
عصير ليمونه
ملح وفلفل وزعتر
كوب دقيق(200 جم)
كوب الاربع لبن(175 جم)
كوب بقسماط(200 جم)
ملح وفلفل وشطه
ثوم وبصل بودر
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وعصير ليمون وملح وفلفل وزعتر ونقلبهم مع بعض ونضع فيها شرائح الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
= فى بوله نخلط بيض ولبن وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض وبوله اخرى نخلط دقيق وملح وفلفل وثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى نخلط بقسماط وملح وفلفل وثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض ونجيب قطع الفراخ نضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضغط عليها وندخلها الثلاجه لمدة نصف ساعه
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح الفراخ
- ونجيب فينو وندهنه مايونيزوصوص حار ونرص عليه خس وشرائح طماطم ونرص شرائح الفراخ
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي  

اسبرنج رول
المقادير
(العجينه)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه خل(10 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
نصف كوب نشا(100 جم)
نصف كوب زيت(100 مل)
(حشو الفراخ)
كوب الاربع فراخ مكعبات(150 جم)
ربع كوب سبانخ(50 جم)
2 ملعقه فلفل رومى احمر مكعبات(50 جم)
2 ملعقه ذره حلوة(50 جم)
2 ملعقه كسبرة مفرومه(50 جم)
2 ملعقه جبنه شيدر(50 جم)
ملعقه فلفل حار مكعبات(25 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه كمون(50 جم)
ربع ملعقه شطه(50 جم)
طريقه التحضير
العجينه
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح وخل ونضيف ماء حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكيلها ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونضعها فىى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش نشا نفرد العجينه بسمك رفيع ونسيبها ترتاح ربع ساعه, ونجيب العحينه ونشيل من عليها بواقى النشا  وندهنها زيت ونرش عليها نشا ونرص تانى كرات ونشيل منها عليها بواقى النشا وندهنها زيت وهكذا لحد ما ال6 طبقا تخلص  ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه فى المطبخ ونفردها بسمك رفيع
-  ونضع العجينه فى طاسه على البوتجاز تستوى تاخد لون بس ونغطيها ونسيبها تبرد ونقطعها مستطيلات ونغطيها
لعمل حشو الفراخ
- فى بوله نخلط فراخ مكعبات وسبانخ وفلفل رومى مكعبات وذره حلوة وكسبرة مفرومه وجبنه شيدر وفلفل حار وملح وفلفل وبهارات وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه , وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الاسبرنج رول تاخد لون ذهبى فاتح
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

اسبرنج رول خضروات
المقادير
(حشو الخضراوات)
ملعقه سمن وزيت
بصل احمر شرائح
جزر مكعبات بصل اخضر شرائح
كرفس مفروم
كرات مفروم
كرنب ابيض شرائح
كرنب احمر شرائح
كوسه شرائح
جزر شرائح
زنجبيل مبشور
صويا صوص
ملح
فلفل
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل اخضر واحمر فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف زنجبيل وكرفس وكرات وكرنب ابيض واحمر  وكوسه وجزر ونضيف صويا صوص وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار لمه الخضار يدبل خالص ونسيبه يبرد ونجيب الاسبرنج وندهنها دقيق بماء ونضع فيها الحشو ونشكله اصابع
- وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الاسبرنج رول
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

حواوشى اسكندرانى بالفراخ
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
نصف كيلو اوراك فراخ مفرومه(500 جم)
نصف كوب ليه ضانى(100 جم)
5 بصل مبشور
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
ملح وفلفل وبهارات وشطه وجوزة الطيب وشرائح جبنه شيدر
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط فراخ مفرومه وليه مفرومه مع بصل وفلفل رومى وفلفل حامى وشرائح جبنه شيدر ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

حواوشى اسكندرانى بالجبنه المشكله
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
جبنه رومى وشيدروموتزايلا
طماطم قطع
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
زيتون  مفروم
نعناع مفروم
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط جبنه رومى وشيدر وفلفل رومى وفلفل حار وطماطم وزيتون ونعناع وبقدونس ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

حواوشى اسكندرانى باللحمه البارده
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
لانشون
بسطرمه
تركى
قشطه
فراخ
جبنه شيدر
جبنه رومى
جبنه موتزاريلا
سلامى
طماطم قطع
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط لانشون وبسطرمه وتركى وقشطه فراخ وجبنه شيدر ورومى وموتزاريلا وسلامى وطماطم ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

حواوشى اسكندرانى باللحمه
المقادير
(العجينه)
5 كوب دقيق(كيلو)
ملعقه خميرة فوريه(25 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
ملعقه زيت(25 جم)
كوب ونصف ماء(300 مل)
(الحشو)
نصف كيلو لحمه مفرومه(500 جم)
5 بصل مبشور
3 فلفل رومى مبشور
1 فلفل حار مبشور
ملح وفلفل وبهارات وشطه وجوزة الطيب وشرائح ليه ضانى
طريقه التحضير
لعمل العجينه
-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وبيكنج بودر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن العجينه فوق وتحت زيت ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
-على الرخامه ندهنها زيت ونفرد العجينه على جزاين ونضع الجزء الاول فى صاج( نعمل قاعده وغطاء)
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه مع بصل وفلفل رومى وفلفل حامى وشرائح ليه ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات وشطه ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الحواوشى
-فى صاج مدهون زيت نضع قاعدة الحواوشى ونضيف فيها الحشو ونفردة كويس ونضع عليها الغطاء ونقفل الحواوشى كويس من الاحراف بشوكه ونخرم الوش بشوكه وندهن الوش زيت
-وندخل الحواوشى فى الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

السينابون
المقادير
5 كوب دقيق(كيلو)
نصف ملعقه خميرة فوريه(10 جم)
ربع كوب لبن بودر(50 جم)
ربع كوب سكر(50 جم)
ربع كوب سكر بنى(50 جم)
ربع ملعقه محسن خبز او خل(5 جم)
ربع كوب زبدة مكعبات(50 جم)
بيضه
كوب وربع ماء(250 مل )
ربع ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
(لحشو القرفه)
كوب وربع زبدة طريه(250 جم)
كوب وربع سكر او سكر بنى(250 جم)
ربع كوب قرفه(50 جم)
(لحشو الكاكاو)
كوب وربع زبدة طريه(250 جم)
كوب وربع سكر او سكر بنى(250 جم)
ربع كوب كاكاو(50 جم)
( صوص الجبنه)
ربع كوب زبدة(50 جم)
كوب الاربع جبنه كريمى(175 جم)
كوب الاربع سكر بودر(175 جم)
كوب الاربع  لبن مكثف محلى(175 جم)
باكو فانيليا
ربع كوب عصير ليمون(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
(صوص الكراميل)
كوب ربع سكر(250 جم)
2 ملعقه ماء(50 مل)
كوب الاربع بندق سودانى قطع(175 جم)
كوب الاربع كريمه طهى(150 مل)
كوب الاربع صوص الجبنه(175 جم)
(صوص الشيكولاته)
كوب وربع سكر(250 مل)
ربع كوب ماء(50 جم)
نصف كوب كريمه طهى او لبن(100 جم)
نصف كوب شيكولاته غامقه او2 ملعقه كاكاوغامق(100 جم)
طريقه التحضير
لعمل صوص الكراميل
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل غامق ونرفعها من على النارونضيف كريمه طهى ونخفقهم مع بعض ونضيف سودانى ونضيف صوص جبنه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
لعمل صوص الجبنه
- فى  اناء على النار نخلط جبنه كريمى وزبدة وسكر ولبن مكثف وفانيليا وبشر ليمون وعصيرليمون ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعها من على النار
لعمل صوص الشيكولاته
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل غامق ونرفعها من على النارونضيف كريمه طهى وشيكولاته غامقه او كاكاو ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
لعمل السينابون
- فى الميكسر نضيف دقيق وخميرة ومحسن خبز وسكر وسكر بنى ولبن بودر ونخفقهم مع بعض ونضيف بيضه وزبدة ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط ونضيف ملح ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونضعها فى بوله بعد العجن توضع فى كيس وندخلها الثلاجه لمدة 8 ساعات ترتاح
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك متوسط ونشيل منها الدقيق خالص ونفرد عليها زبدة كلها ماعدا الحروف,ونرش عليها سكر وقرفه او سكر وكاكاو ونلفها رول ونضغط عليها واحنا بنلفها ونقطعها شرائح
- ونجيب صاج وندهنه زبدة ونرص فى شرائح السينابون ونضغط عليها من فوق ( ولازم نخلى القفله من تحت) ونسيبها تخمر فى مكان دافئ لمدة ساعه
- ندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- واول ما يخرج من الفرن نضيف عليه صوص جبنه كريمى او صوص كراميل او صوص شيكولاته
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي  

السردين المخلل
المقادير
كيلو سمك سردين
(الخلطه)
ربع كيلو ملح خشن
ملعقه كبيره كمون
ملعقه كبيره خل
ملعقه كبيره شطه
ملعقه كبيره عصير ليمون
ملعقه كبيره زيت
طريقه التحضير
- فى اناء فى ماء وملح نغسل السمك كويس اوى ونناشفه بمناديل مطبخ ونضع السمك فى خله ونرصها فى مصفاه على راسها ونسيبها تتصفى الميه منها خالص
-ونجيب صاج ونضع فى ورق زبدة ونرص عليه السمك ونضع فوقى ورق زبدة وندخله الفرن على 50 درجه لمدة 30 دقيقه
- فى بوله نخلط ملح وكمون وشطه وخل وعصير ليمون وزيت ونقلبهم مع بعض كويس
-ونجيب السمك ونفتح الخياشم ونحشيها خلطه الملح ونلفه فى بلاسيتك فيلم او نضعه فى اكياس بلاسيتك ونفقلها كويس
-ونجيب برطمان ونضع فى كيس بلاسيتك ونرص فى السمك بس يكون واقف على راسه نرصه جمب بعض
- ونقفل عليه البرطمان كويس ونفتح عليها بعد10 يوم تقريبا( كل يوم نقلب البرطمان مره على راسه ومرة على القاعده)ولازم يكون فى مكان مضلم
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

الملوحه المخلله
المقادير
كيلو سمك بساريا
(الخلطه)
ربع كيلو ملح  خشن
ملعقه كبيره(25 جم)  كمون
معلقه كبيره(25 جم) شطه
(25 جم)معلقه كبيره خل
(25 جم)معقه كبيره زيت
طريقه التحضير
- فى اناء فى ماء وملح نغسل السمك كويس اوى ونناشفه بمناديل مطبخ ونضع السمك فى خله ونرصها فى مصفاه على راسها ونسيبها تتصفى الميه منها خالص
-ونجيب صاج ونضع فى ورق زبدة ونرص عليه السمك ونضع فوقى ورق زبدة وندخله الفرن على 50 درجه لمدة 30 دقيقه
- فى بوله نخلط ملح وكمون وشطه وخل وزيت ونقلبهم مع بعض كويس
-ونجيب السمك ونفتح الخياشم ونحشيها خلطه الملح ونلفه فى بلاسيتك فيلم او نضعه فى اكياس بلاسيتك ونفقلها كويس
-ونجيب برطمان ونضع فى كيس بلاسيتك ونرص فى السمك بس يكون واقف على راسه نرصه جمب بعض
- ونقفل عليه البرطمان كويس ونفتح عليها بعد15 يوم تقريبا( كل يوم نقلب البرطمان مره على راسه ومرة على القاعده)ولازم يكون فى مكان مضلم
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

الفسيخ المخلل
المقادير
كيلو بورى
عيدان خله كبيره
(الخلطه)
نصف كيلو ملح خشن
ملعقه كبيره كمون
ملعقه كبيره شطه
ملعقه كبيرة كارى
ملعقه كبيره خل
طريقه التحضير
- فى اناء فى ماء وملح نغسل السمك كويس اوى ونناشفه بمناديل مطبخ ونضع السمك فى خله ونرصها فى مصفاه على راسها ونسيبها تتصفى الميه منها خالص
-ونجيب صاج ونضع فى ورق زبدة ونرص عليه السمك ونضع فوقى ورق زبدة وندخله الفرن على 50 درجه لمدة 30 دقيقه
- وفى بوله نخلط ملح وكمون وشطه وكارى وخل ونقلبهم مع بعض كويس اوى
-ونجيب السمك ونفتح الخياشم ونحشيها بخلطه الملح ونلف السمك فى بلاسيتك فيلم او نضعها فى اكياس ونقفله كويس- ونقفل عليه البرطمان كويس ونفتح عليها بعد15 يوم تقريبا( كل يوم نقلب البرطمان مره على راسه ومرة على القاعده)ولازم يكون فى مكان مضلم
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

خبز الكيزر
المقادير
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه خميرة فوريه(10 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(10 جم)
ربع ملعقه محسن خبز(5 جم)
نصف ملعقه زبدة(10 جم)
ربع ملعقه ملح(10 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
(التلميع)
صفار بيض
قهوه مركزة وسكر وفانيليا ولبن
سمسم وحبه البركه
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخلط دقيق وخميرة وبيكنج بودر ومحسن خبز وزبدة ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط ونضيف ملح ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه , ونخدمها بايدينا ونقطعها كرات ونشكلها خبزالكيزر
- ونجيب صاج ونرش فى دقيق ونرص خز الكيزر ونغطى بكيس بلاسيتك ونسيبه يخمر لمدة نصف ساعه
- فى بوله نخلط اصفر بيض وفانيليا وسكر وقهوه ولبن ونخفقهم مع بعض وندهن بى خبز الكيزر ونرش عليه سمسم او حبه البركه
- وندخل الصاج الفرن على180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

عيش السرايا
المقادير
2 كوب ونصف دقيق ابيض(500 جم)
2 كوب ونصف دقيق سميد(500 جم)
2 ملعقه خميرة فوريه(50 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
ربع ملعقه كبيرة محسن خبز او خل(5 جم)
2 كوب ونصف ماء للعجن(500 مل)
2 ملعقه زيت
(الفورمه)
2 ملعقه سمن
2 ملعقه دقيق سميد
(الشربات)
5 كوب ماء(لتر)
2 كوب ونصف سكر(500 مل )
عصير ليمونه
ربع ملعقه صغيرة لون اصفرربع ملعقه صغيرة لون احمر(5 مل)
(الديكور)
ربع كوب فسدق بودر(50 جم)
كوب قشطه بلدى(200 جم)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نضيف دقيق ودقيق سميد وخميرة وسكروملح ومحسن خبزوزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكلها و
- ونجيب فورمه وندهنها سمن ونرش فيها دقيق ونفرد فيها العجينه ونخرمه بخله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه على الاقل
- وندخل العجينه الفرن على 180 درجه لمدة 60 دقيقه ولمه يبرد نقطعها على4 ديسكات(لازم نشيل الحروف)
- ونجيب منخول ونضع فى ديسك من عيش السرايا ونضعه فى الشربات ونسيبه يشرب الشربات ونصفى او نشيل بسفنجه نظيقه الشربات الزيادة
- ونضع الديسك فى طبق التقديم ونفرد عليها القشطه( نعمل القشطه بلوك او دائرى) ونزينه بفسدق بودراو كريمه شانتيه
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار وبعد غليان نضيف عصير ليمون ونضيف لون غذائى برتقالى واحمر ونقلبهم مع بعض ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات 18839210

بوسى يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل لجميع أنواعها الشاورما والسندوتشات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما
» ملف شامل كامل لجميع أنواع الخلطات
» ملف شامل وكامل لجميع انواع السندوتشات 2
» ملف شامل وكامل لجميع انواع اليخنى
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الكساديا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: