منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 طبق كشري مصري وبالكبدة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عسكر
عضو فضى
عضو فضى


عدد المساهمات : 212
تاريخ التسجيل : 30/10/2010

مُساهمةموضوع: طبق كشري مصري وبالكبدة    السبت 4 يونيو - 0:26

[size=24]بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طبق كشري مصري وبالكبدة
صباحكم ومساكم ورد جوري

في يوم أقترحت عليهم في البيت أعمل لهم كشري مصري بالكبدة

يالا بينا

الحاجات اللي هنحتاجها هي :-

أرز أبيض - مكرونة مختلفة الأنواع -
عتس بجبة ( البني ) - بصلة - طماطم أو صلصة - حمص ( حمص الكشري غير حمص
الطبيخ بيبقي كبير شوية ) - مكرونة شعرية للأرز - ثوم - فلفل أخضر - كبدة -
ليمون

طبعاً المقادير حسب عدد أفراد الأسرة

الطريقة :-

هنعمل الأول الكبدة وبعدين الكشري

الكبدة :-

هنجيب الكبدة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس وبعدين نركنها

بعد كدة نجيب فص ثوم ونفرمه كويس ونقطع الفلفل الأخضر حلقات صغيرة

نجيب طاسة متوسطة ونحطها عالنار ونحط
فيها شوية زيت ونحمر فيه فص الثوم ونحط عليه حلقات الفلفل ونقلبه شوية
وبعد كدة نحط عليهم الكبدة ونحط الفلفل الأسود والملح عليها ونسيبها تستوي
ونعصر عليها الليمون

دة شكلها وهي عالنار





نيجي للكشري :

الأول للمكرونة نجيب حلة كبيرة ونحط
فيها مية بتاع نصها كدة ونسيبها لحد ما تغلي وبعدين نحط عليها شوية ملح
ونقطتين زيت عشان المكرونة ما تلزقش في بعضها وبعدين نحط المكرونة تتسلق
وكل شوية نقلبها لحد ما تستوي ما نسيبهاش تستوي قوي عشان ما تعجنش في بعضها
وبعدين نصفيها من المية ونحطها في مصفاة

ودة شكلها بعد السلق




بعدين نيجي للحمص
نجيب حلة صغنونة ونحط نصها مية ونحط فيها شوية ملح ونحط الحمص علي فكرة
بيحتاج وقت طويل علي ما يستوي المهم بعد ما يستوي نصفيه ونحطه علي جنب


نيجي للبصل نقطع
البصلة أو نبشرها حتت صغيرة وبعدين نجيب طاسة فيها زيت ونحمر فيها البصل ما
نخليهوش يتحرق لأنه هيتحط عالوش ونجيب ورق ونطلع البصل عليه عشان يشرب
الزيت منه

ودة شكله بعد التحمير




نيجي للأرز نجيب
حلة صغنونة ونحط فيها معلقتين سمنة أو زبدة ونكسر شوية مكرونة شعرية
ونحمرهم فيها نخلي بالنا لا يتحرقوا وبعدين نزود عليها مية ولما تغلي نحط
عليها الأرز ونزود مية بس يادوب تغطي الأرز بشوية ونحط الملح ونغطيه لحد ما
يتشرب ويستوي



ودة شكله وهو بيستوي










نيجي للصلصة

نجيب الطماطم ونضربها فالخلاط ونجيب حلة صغنون نحط فيها شوية زيت ونحط فص ثوم وبعد ما يتحمر نحط الصلصة أو الطماطم المضروبة فالخلاط

ونسيبها لحد ما تتسبك وبعدين نحط عليها الملح والفلفل الأسود والشطة على حسب الرغبة

ودة شكلها





بعد ما نخلص خالص هنلاقي عندنا الحمص مستوي والأرز والمكرونة والعتس مستوي والبصل متحمر والصلصة

نجيب طبق التقديم
ونحط الأول المكرونة وعليها الأرز وعليها العتس وبعدين نحط الحمص وعليهم
البصل المتحمر ونسيب الصلصة علي جنب للي عايز

ودة شكل الطبق



ودة شكل طبق الكبدة






معلش اعذروني كان حوسة والصور مش مظبوطة قوي
وطبعاً دي عمايل ايديا والله
وإياك حد يعيب ههههههههههههه
وبألف هنا وشفا علي قلوبكم جميعاً



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
بنت بلادى
مستشاره ادارية
مستشاره ادارية


انثى الابراج : الثور عدد المساهمات : 2239
تاريخ الميلاد : 29/04/1977
تاريخ التسجيل : 17/08/2010
العمر : 39
المزاج المزاج : الحمد لله على نعمته

مُساهمةموضوع: رد: طبق كشري مصري وبالكبدة    السبت 4 يونيو - 13:26


تسلم الايادى
جميل موضوعك
الف شكر للمجهود
روووعه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ندى الصباح
برونزى


عدد المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 14/01/2011

مُساهمةموضوع: رد: طبق كشري مصري وبالكبدة    الخميس 9 يونيو - 18:25

ما شاء الله.لاقوة الا بالله ..
موضوع وطررح مميز ورائع ..
أشكرك ع هذه الجهوود ..
وجزاك الله. ألف خير ..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طبق كشري مصري وبالكبدة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: