منتدي المركز الدولى




۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer

منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و تتمنى لك وقتا سعيدا مليئا بالحب

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

شاطر | 
 

 مربي اللارنج

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبانت
المدير
المدير


ذكر عدد المساهمات : 3405
تاريخ التسجيل : 01/10/2010

مُساهمةموضوع: مربي اللارنج   الإثنين 4 يوليو - 12:08



مربي اللارنج

المقادير:

1كيلو لارنج
1 كوب عصير لارنج
1 ونصف كيلو سكر
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون

الطريقة"
يقطع قشر اللارنج قطع صغيرة و ينقع في الماء لمدة 24 ساعة مع تغيير الماء 3 مرات اثناء هذة المدة.
ينشل اللارنج من الماء و يوضع ماء يكفي لتغطيته ثم يوضع علي النار ليسلق نصف سلق.
ينشل اللارنج و يوضع السكر في ماء السلق و كوب عصير اللارنج و الليمون و يترك يغلي مدة ربع ساعة .
يضاف اللارنج المسلوق للمحلو و يترك المربي حتى تنضج مع نزع الريم.
وتوضع في البرطمانات بعد تعقيمها في فرن البوتاجاز السابق تسحينه لمدة ربع
ساعة ثم توضع البرطمانات بعد تعبئتها بالمربي في حمام ماء بارد للبسترة
حتى تبرد تماما وتغلق وبالهنا و الشفا
منقووووووول




‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
شعبانت
المدير
المدير


ذكر عدد المساهمات : 3405
تاريخ التسجيل : 01/10/2010

مُساهمةموضوع: رد: مربي اللارنج   الإثنين 18 يوليو - 12:50


السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
طريقة مربى اللارنج

سوف اقدم لكم طريقة مربى اللارنج المرة وفى
نهاية الموضوع سوف اعرض عليكم الطريقة الثانية
التى طعمها غير مر مثل مربى البرتقال

المقادير

2كيلو لارنج طازج - كيلو وربع سكر(اى ست اكواب وربع (مج))
الطريقة
أولا نعقد السكر فى 2 كوب ماء اى نغلية تلت ساعة لحد ما يبقى شبه الشربات

ثانيا:تقشر الحبة بسكينة حامية لازالة القشرة البرتقالية

الخارجية ويمكن استخدام المقشرة اسهل كما بالصور:%







ثم بعد ذلك نعمل حز بالسكينة فى منتصف الحبة






ثم نثبت يدنا على احد النصفين ونلف
النصف الاخر فى اتجاه واحد كما نفتح علبة الكريم فنحصل على نصف خالى من
الثمرة ونصف متعلق به الثمرة





ننزع القلب ونجمع كل القلوب ونعصر باليد فى مصفاه ضيقه



اوعى تعصريها فى الخلاط يتكسر البذر ويعمل مرارة
يوضع العصير الناتج فى الثلاجة لحين الانتهاء من التجهيز وممكن ان نصفية بمصفة الشاى لو حبينا


نرجع تانى للحم الابيض نبدأ بكحت كل فص بملعقة







ننضفه كويس من الداخل من الألياف حتى تصبح القشرة رقيقة
والصورة دى بتوضح الفرق بين التنضيف وقبله







الصفرا حنخدها ونقطعها حسب الرغبة انا قطعتها شرائح رقيقة

نغمرها بالماء
ونغليها مرة واحدة ونصفيها ثم نغمرها بماء جديد ونغليها لمدة ساعة حتى تنضج
تماما ولو احتاجت مية نزود لحد ما تستوى وتصبح شفافة :






نصفيها كويس ونضعها فى السكر المعقود ونتركها تغلى على نار هادئة لمدة ساعة
ونقلبها باستمرار ومنشلش الريم لانه سكر وجزء من المربى وحيدوب جوة المربى كل ما تقلبى

ملحوظة مدة السوا دى ل2 كيلو يعنى اللى تعمل كيلو تراعى الفرق وتراقب باستمرار وتحط شوية فى طبق وتسيبهم يبردوا لو قوامها كويس تتطفى خلاص

بعد كده نجيب العصير من الثلاجة ونضيفة للمربى
ونغليها عشر دقائق ونطفى النار ثم نقلب لمدة دقيقتين لحد الريم ما يختفى
ونختبرها لما تبرد لو لسة نديها غلوة 5 دقائق بس مش اكثر لانها لما تبرد
بيتقل قوامها

لا نضع ليمون العصير كافى

ياريت تجربوها حتعجبكم دى مرة واحدة فى السنة والحقوا اللارنج قبل ما يختفى



]
شوفوا قد ايه شفافة وطعمها جميل متخفوش المرارة ممزوجة بالسكر بتدى طعم رائع احلى من الجاهزة بكتير
ودلوقت اقولكم على المربى اللى مش مرة هى هى الطريقة لكن
بعد ما اسلق القشر انقعة فى ماء لمدة يوم مع تغيير الماء باستمرار لكن
طعمها مش لارنج انا جربتها مفيهاش نكهة اللارنج خالص بتكون زى مربى
البرتقال
منقول




‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:منتدي المركز الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
مربي اللارنج
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات(Food Recipes)-
انتقل الى: