منتدي المركز الدولى


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1110
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا  موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1110
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا  موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

  موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 12:40



تعالو معي خطوة بخطوة نشوف الطريقة:
موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-627f4e64e2


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-4fd99bc31e



المقادير:

( جمبري صغير وطازج ومنظف - زيت نور - ماء نقي - فلفل أسود + ملح - بيضة
بلدي - مكعب ماجي - بصل مقطع - دقيق أبيض كويتي - ذرة معلبة مصفاة من
الماء)


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843









الطريـــــــقـــــة:


الحقيقة الطريقة دقيقة ويجب الإنتباه للخطوات بعناية تعالوا معي إلى الطريقة خطوةً بخطوة:


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-238119b5aa

أولاً وكالعادة نحمي الزيت في (قدر التيفال) ونكب عليه البصل ونحركة


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-a942b5ca14
نضيف الجمبري على البصل ونستمر في التحريك برفق نضيف خلالهاالملح والفلفل الأسود ومكعب الماجي مع الإستمرار في عملية التحريك.

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-89601d6572

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-ff95c87319

نضيف الماء المغلي للمكونات مع التحريك بعناية حتى لا يتفتت الجمبري وحتى نتأكد من عدم تكتلها

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-daed702ee7
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-76f50bcdbc



في هذه الأثناء نكون قد قمنا خلط الدقيق الأبيض بالماء وتحريكة وخفقه حتى يصبح كالحليب الغليض.


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-65cc5ff2d7
نصب ما لدينا من خليط الدقيق بالماء أثناء التحريك ونتأكدأن الخليط قد
إختلط بشكل كامل وليس جزئي مع المكونات السابقة ولا نتوقف عن التحريك.

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-371bfee39c



 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-bd06439a1f
نقوم بكسر البيضة وخفقها جيداً ونصبها بشكل دائري على المكونات أثناء عملية التحريك وبسرعة حتى لا تتكتل داخل القدر.

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-c98e66a7ee

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-15a8b9329a



نكب الذرة بعد ذلك مباشرةً مع الإستمرار في التحريك السريع والشامل حتى
تصبح بهذا الشكل والذي يصعب فيه أن تتماسك المكونات مرةً أخرى.

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-3ce81a0a8a

بعدها نغطي القدر ونضبط الحراراة على الوضع المتوسط ونتركها لمدة 10 دقائق.


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-316384cf41


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-445648e546



بعد 10 دقائق تصبح جاهزة ومن الممكن حسب الرغبة وضع البقدونس المفروم عليها ومن ثم تحريكها جيداًتمهيداً لتقديمها.

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-d0a5395456


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-5a1ecfb017


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-a18b507727



وما يحتاج أوصف لكم كيف الطعم والنكهة.


وبالهناء والعافية إن شاء الله .....
[/size]



تعالو معي خطوة بخطوة نشوف الطريقة:


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843





 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-627f4e64e2





 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-4fd99bc31e







المقادير:





( جمبري صغير وطازج ومنظف - زيت نور - ماء نقي - فلفل أسود + ملح - بيضة
بلدي - مكعب ماجي - بصل مقطع - دقيق أبيض كويتي - ذرة معلبة مصفاة من
الماء)



 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843









الطريـــــــقـــــة:











الحقيقة الطريقة دقيقة ويجب الإنتباه للخطوات بعناية تعالوا معي إلى الطريقة خطوةً بخطوة:





 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-238119b5aa





أولاً وكالعادة نحمي الزيت في (قدر التيفال) ونكب عليه البصل ونحركة




 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843






 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-a942b5ca14




نضيف الجمبري على البصل ونستمر في التحريك برفق نضيف خلالهاالملح والفلفل الأسود ومكعب الماجي مع الإستمرار في عملية التحريك.

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843




 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-89601d6572




 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-ff95c87319




نضيف الماء المغلي للمكونات مع التحريك بعناية حتى لا يتفتت الجمبري وحتى نتأكد من عدم تكتلها



 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843




 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-daed702ee7



 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-76f50bcdbc





في هذه الأثناء نكون قد قمنا خلط الدقيق الأبيض بالماء وتحريكة وخفقه حتى يصبح كالحليب الغليض.






 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843






 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-65cc5ff2d7




نصب ما لدينا من خليط الدقيق بالماء أثناء التحريك ونتأكدأن الخليط قد
إختلط بشكل كامل وليس جزئي مع المكونات السابقة ولا نتوقف عن التحريك.

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843





 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-371bfee39c







 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-bd06439a1f





نقوم بكسر البيضة وخفقها جيداً ونصبها بشكل دائري على المكونات أثناء عملية التحريك وبسرعة حتى لا تتكتل داخل القدر.

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843




 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-c98e66a7ee




 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-15a8b9329a






نكب الذرة بعد ذلك مباشرةً مع الإستمرار في التحريك السريع والشامل حتى
تصبح بهذا الشكل والذي يصعب فيه أن تتماسك المكونات مرةً أخرى.





 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843





 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-3ce81a0a8a





بعدها نغطي القدر ونضبط الحراراة على الوضع المتوسط ونتركها لمدة 10 دقائق.




 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-316384cf41






 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-445648e546







بعد 10 دقائق تصبح جاهزة ومن الممكن حسب الرغبة وضع البقدونس المفروم عليها ومن ثم تحريكها جيداًتمهيداً لتقديمها.





 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-39ee9c8843




 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-d0a5395456





 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-5a1ecfb017






 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Alkrwan-a18b507727







وما يحتاج أوصف لكم كيف الطعم والنكهة.






وبالهناء والعافية إن شاء الله .


....




طريقة عمل الجمبرى المجمد

الجمبرى بدون قشر
لة طريقتين
بانية
والتانية محمر
والتالتة فى شوربة سى فوووووووود
المقلى

المقادير

ملح و فلفل

2 ملعقة صغيرة ثوم ,مدقوق
كريستال زيت عباد الشمس
1 كوب بقسماط
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1 بيضة , مخفوقة
1 كوب دقيق
1 كجم جمبري ,متوسط الى كبير الحجم مقشر و منظف
1-2 ملعقة صغيرة كمون
الطريقة



  • يغسل الجمبري جيدا و يصفى. يتبل الجمبري بالثوم وعصير الليمون والكمون والملح والفلفل.
  • يترك ليتبل لمدة ساعة الى ساعتين.
  • توضع البيضة المخفوقة في وعاء و الدقيق في وعاء في وعاء آخر و البقسماط في وعاء ثالث.
  • يغمس الجمبري في الدقيق ثم في البيض المخفوق ثم في البقسماط و يغطى جيدا.
  • يسخن الزيت على نار عالية في طاسة متوسطة .
  • يقلى الجمبري حتى يصبح لونه ذهبي و يصفى على ورق لامتصاص الزيت الزائد..

المحمر



نفس الطريقة الاولى
بس بدل مابنحطة فى بيض
وبقسماط
بنحط زبدة على النار صفراء
وبنحمرة فيها
وشوربة السى فود

بنحمر بصل وثوم

ولما يبقى شفاف
نحط الجمبرى يتقلب معاة
وملح وفلفل وشوية كارى
ولو عند كابوريا
سمك
وبعدين نزود المياة
ولما يغلى نحط كريمة لبانى
وشوية ونرش بقدونش
وبسسسسسسسسسسسسسس
[/size]



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


عدل سابقا من قبل ابراهيم عسكر في الثلاثاء 28 فبراير - 13:15 عدل 2 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 12:59



جمبرى سوتيه بالزعفران


المكونات:
- كيلو جرام جمبرى، حجم جيد.
- 2 جرام زعفران
- ملعقة صغيرة جنزبيل مفرى
- نصف ملعقة كارى
- ملح
- فلفل
- عصير ليمون
- 4 فصوص ثوم مهروس
- 3 ملاعق زيت
- للديكور: أوراق بقدونس- حلقات ليمون
طريقة الإعداد والتحضير:
1- تشق حبات الجمبرى بالسكين من الظهر لنزع الخيط الأسود منه من أعلى الرأس إلى أسفل الذيل، ويشطف بالماء الفاتر.
2- يخلط الزعفران بالثوم مع قليل جداً من الماء الدافئ والبهار والجنزبيل وعصير الليمون.. ويتبل الجمبرى بخليط التوابل.
3- يشوح الجمبرى فى طاسة طهو بطريقة السوتيه بزيت الذرة حتى ينضج.. ويقلب على الجهتين.
4- يقدم فى سرفيس مع حلقات الليمون وأوراق البقدونس.








بابيا الجمبرى
المقادير:
- ربع كيلو جمبرى كبير الحجم
- ربع كيلو سمك شرائح بدون شوك
- ربع كيلو كالامارى
- 3 قطع دجاج مسلوقة أو نيئة صغيرة السن
- مكعب مرق دجاج
- كوب أرز
- نصف كيلو قواقع بحرية
- نصف كيلو فاصوليا خضراء
- ربع كيلو بازلاء طازجة الثمرة
- طماطم
- فلفل أحمر
- بصلتان
- 3 ملاعق كبيرة زيت
- ملح
- فلفل
الطريقة:
- يقطع الكالامارى إلى أقلام رفيعة، ويشطف جيداً، وتقطع الدجاج إلى مكعبات متوسطة.
- يقشر البصل ويقطع شرائح، وتقشر الطماطم وتقطع مكعبات صغيرة، ويقطع الفلفل إلى أقلام بعد نزع الكأس والبذور.
- تغسل القواقع البحرية وتشطف بالماء البارد عدة مرات.
-
يصفى الزيت فى إناء الطهى وتقلب فيه مكعبات الدجاج حتى تصير ذهبية فتنتشل،
ويوضع فى نفس الزيت الكالامارى والقواقع البحرية، وتقلب عدة مرات، ثم
تنتشل، ويحتفظ بها، ويضاف البصل وأقلام الفلفل الأحمر والأخضر حتى يلين
قليلاً مع الاحتفاظ باللونين، وتضاف مكعبات الطماطم، ويقلب.
- يضاف الأرز والزعفران ويقلب.
-
يضاف جميع المحتويات من مكعبات الدجاج والقواقع البحرية والسمك والجمبرى،
ويصب عليها ثلاثة أكواب من الماء الساخن والمضاف إليه قليل من الملح
والفلفل ومكعب مرق الدجاج.
- بعد حوالى 20 دقيقة من بدء الطهى ينضج الأرز ويمكن كشف الغطاء واختبار درجة النضج.


جمبرى بالمايونيز
المقادير:
- كيلو جمبرى
- عصير ليمونتين
- ملعقة كبيرة خل
- ملح
- فلفل
- كرفس مفرى
- بيضة ناضجة
- ملعقة صغيرة كمون
- كوب صلصة مايونيز
الطريقة:
-
يغسل الجمبرى، فيرش الدقيق، ثم يشطف بالماء البارد، ثم يوضع فى طبقات
بالتبادل مع حلقات البصل ومكعبات الكرفس والملح والفلفل وعصير الليمون
والكمون والخل.
- يرفع الإناء على النار حتى ينضج مع التقليب فى الإناء من آن لآخر حتى يحمر لون الجمبرى وينضج ويتشرب السائل كله.
- يقشر الجمبرى ويتبل بالملح والفلفل وقليل من الكمون وعصير الليمون.
-
يرص الجمبرى فى سرفيس ويغطى بصلصة المايونيز ويجمل بحلقات البيض المسلوق
المقطع رقيقاً والخيار المخلل الصغير، ويجمل الوجه ببضع وحدات من الجمبرى
الناضج صحيحة، ويقدم مثلجاً



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:01

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Ashkra_cook1181548236

المقادير :
كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني

بصلة كبيرة مقطعة معكبات صغيييرة

طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة

فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة

ملعقة صغيرة ثوم مهروس

ملح

فلفل

نصف ملعقة صغيرة كمون

اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر

اقل من ربع كوب خل

عصير ليمونة

شوية زيت


الطريقة:

انا هقولكم بالمرة علي طريقة تنضيف الجمبري علشان كنت بضًيًع نصف الجمبرياية في التنضيف

المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري

طيب لو ما نظفهوش

زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس للذيل

(ماتقصيش الذيل طبعا)


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1812291792_19248e5cee

و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم الجمبري نفسه

(طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1811446685_3c2b88424e

هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري



 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1812289922_37b5658e0c

شيلية طبعا

عايزة افكركم اني ماشلتش الراس

(علشان الست اللي في الصور شالتها)

هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي

اوووعي تشيليها

بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها


بس كده خلاص
و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون

(بس كتري الليمون)

و تسيبيه شوي علشان الزفارة

(10 دقائق مثلا)
انا كده ماقشرتش الجمبري

الصينية ديه بتكون احلي كده

طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة

نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية او طاسة كبيرة و نقلب كويس

و نحطها علي البوتاجاز من فوق

(مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)

و تغطيها و كل فترة تقلبي

هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا

التسوية مابتكملش ربع ساعة

ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية

يمكن عمل رز ابيض بجانبه

و احط منه علي الرز و شوية صوص و الرز يكون طعمه تححححفة

ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص


و بالهنا و الشفا

ملحوظة صغننة علي جنب
ممكن لو عايزاه مشوي
يبقي الخلطة ديه ممكن نستخدمها كتتبيلة
تسيبيه فيها نصف ساعة مثلا و بعدين تشوحيه في طاسة علي النار
وبالهنا والشفا[
/size]



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


عدل سابقا من قبل ابراهيم عسكر في الثلاثاء 28 فبراير - 13:09 عدل 2 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:03

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية


المقادير :

- كيلو جمبري غير منزوع القشرة .

- نصف كوب من زيت الزيتون .
- ربع كوب من عصير الليمون .
- ربع كوب من صلصة الصويا .
- 4 فصوص ثوم مطحونة .
- ملعقة صغيرة من خليط البهارات .
- نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود .
- ملعقة صغيرة من الملح .
الطريقة :

- يفتح ظهر الجمبري و ينزع شريان الرمل و بعد ذلك تخلط جميع المقادير و يترك في الثلاجة لمدة ساعتين .

- يشوى على الفحم و يقدم مع الأرز الأبيض و يزين الطبق بالبقدونس







‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:11

الجمبري بالخلطة
- نقوم بعدها برفع الألومنيوم من على الصينية ونتركها لمدة حوالي دقيقتين في الفرن ثم[
المقادير:
- جمبري حسب عدد الأشخاص حجم كبير (جمبو) .
- بصل (نوع كبير) .
- فلفل أخضر وأصفر وأحمر (رومي) والألوان ضرورية .
- بهارات مشكلة .
- زنجبيل أخضر .
- زيت زيتون . - طماطم .
- ليمون .
- خل .
- ثوم .
- فلفل حار حسب الطلب الطريقة:
- يقشر الجمبري وينظف وتنزع أمعاؤه ويغسل جيداً .
- يخلط الثوم المدقوق مع البهارات المشكلة وبعض الليمون والخل والفلفل الحار والزنجبيل المطحون والملح والفلفل ويضاف زيت الزيتون إلى ذلك الخليط ليتكون لدينا ما سنطلق عليه (التتبيلة) .






- يتم أخذ حوالي نصف التتبيلة ونغمس فيها الجمبري المغسول ونتركه لمدة حوالي نصف الساعة ليتبل .

- نشعل الفرن ونتركه على نار عالية .
- نقوم بتقطيع البصل والفلفل الرومي
(أصفر وأحمر وأخضر - بالألوان يعني ) والطماطم والليمون إلى حلقات متجانسة .
- ندهن الصينية بقليل من زيت الزيتون
- نقوم باستخراج الجمبري من التتبيلة ونرصه في الصينية .
- نقوم بوضع حلقات البصل والفلفل الرومي والطماطم والليمون فوق الجمبري بشكل يراعى فيه ترتيب الألوان ليعطي منظرا جميلا عند التقديم
.



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:17

طريقة عمل صينية جمبرى فى الفرن بالصور
كمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 45 دقيقة
المقادير:
جمبرى مقاس متوسط 4حبات طماطم مقطعه صغير بصل عدد 3 حبات مقطع صغير او
مبشور فلفل اخضر حامى حسب الرغبه + فلفل ألوان فلفل رومى 3 فلفلات عدد6
ليمونات راس توم كبيره مهروسه جنزبيل ناعم -ريحان ناعم زعتر ناعم- شمر وشبت
مطحون خردل - عودين قرنفل ملح - قليل من الفلفل الاسود حزمتين كرفس مقطع
صغير
الطبخ: تغسلى الجمبرى كويس جدا تحت الماء الجارى وبعدين تحطى كل المكونات السابق ذكرها نصف ملعقه صغيره من كل مكون
تحطيهم على بعض مع الخضروات السابق غسلها جيدا وتقطيعها صغير
كلهم على بعض فى الصينيه اللى هاتسويه فيها وتقلبيهم وتعصرى عليهم 3 ليمونات
وبعدين تحطى الجمبرى فى الخلطه دى وتتعصرى باقى الليمون وتقلبيه كويس
وبعدين تحطى كوباية مايه كبيره وغطيه بغطاء الصينيه أو بفويل ودخليه الفرن
بيااخد فى الفرن حوالى ساعه او ساعه ألا ربع حسب حجمه لأنى باحبه يستوى قوى
وكل فتره طلعيه قلبيه عشان يتشرب كله من الخلطه كويس
ولما يستوى لازم يبقى فيه شوية مايه مش تنشفيه خالص الشوربه اللى بتطلع منه دى بتبقى جناااااااااان
اعملى جنبه رز أحمر او صياديه وألف هنا
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  3104



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:18


الجمبري المصري
اليكم الطريقة و المقادير
اول
حاجة نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر عشان ننظفه ( و دى حاجة مهمة جدا
فى كل انواع الجمبرى عشان انا سمعت من واحد سماك ان الكيس اللى فى ظهر
الجمبرى بيجيب فشل كلوى ولانها كمان بتغير طعمه ) و نفتح الظهر بالشكل ده

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1760918471_fd1847e515_m
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

و نشيل كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نضيف
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1760908225_4bc52b7b05_m

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1761761626_b4305c0e05_m
و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكتر لحد ما يكون شكل الجمبرى مبطط مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1760915099_5b5372580f_m

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1761749170_6e324cb00c_m
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

و بعدين بنغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن

صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة
ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة ( انا بجيبها اكياس جاهزة)
ملعقتين صغار ملح
من 6 الى 7 فصوص ثوم مدقوق
عصير ليمونة
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1761754826_2f3dd6ad55_m
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b
و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دى و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة
بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق
2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1760889929_fbbc291ac9_m

بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1761745618_b0e106ea00_m

و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه كويس
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1761729834_b75ae1e66f_m

و بعدين نحطه فى خليط البيض باللبن
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1761735404_85b29698a9_m

ثم بالبقسماط
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1760870179_de7e55cd09_m

و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز
 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  5f34916e1a9f9e64afe3635071ddf68b

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  1761712150_95819e77de_m

وبالهناء والشفاء



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:22

طريقة لعمل الجمبري المقلي بالطريقه المصريه
المقادير:
١ كيلو جمبري منظف ومقشر
١ كوب عصير ٢ ثمره ليمون
٣ كوب دقيق
١ م-ك ثوم مدقوق
١ م-ك كمون
١ م-ص فلفل اسود
زيت قلي

الطريقة:




طريقه عمل الجمبري المقلي بالطريقه المصريه
يصفي الجمبري في مصفاه و يضاف اليه الكمون و الفلفل و الثوم و الليمون و يترك حتي يتبل لمدة ١٥ دقيقه
و من ثم يضاف الدقيق فوق الجمبري و يخلط باليد ثم تحرك المصفاة للتخلص من الدقيق الزائد
ثم يتم قلي الجمبري في كمية من الزيت الغزير الساخن علي نار عالية الحراره لمدة ٨ دقائق أو حتي يصبح ذهبي اللون
و يقدم الجمبري المقلي بالطريقه المصريه الي مائده الطعام
و بالهناء و الشفا
ء





‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:23

طريقة عمل الجمبــــــــــــــــــــ ــــري
المقادير:

- كيلو جمبرى مقشر ومنظف جيداً.

- ملعقة صغيرة زيت زيتون.
- ملعقة صغيرة إكليل الجبل (روزماري) طازج ومفري جيداً
- ملعقة صغيرة زعتر طازج مفروم جيداً.
ملعقتان صغيرتان ثوم مفروم.
- ملعقة صغيرة فلفل أسود وفلفل حار.
وعصير ليمون.
* الطريقة:

تخلط جميع المكونات، ويقلب الجمبري مع هذه المكونات جيدا، ثم يترك جانباً لمدة 20 دقيقة.

يسخن إناء الطبخ فوق نار متوسطة الحرارة لمدة 3 دقائق، ثم يضاف الجمبري
بحيث يشكل طبقة واحدة ويقلب على كلا الجانبين حتى ينضج، ثم نكرر نفس
العملية مع باقي المكونات.

بعدها يكون الجمبري جاهزا للتقديم وكل ما نحتاج إليه هو عصر الليمون اليه وتزيينه به.



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:25

طريقه عمل جمبري بالفلفل الالوان

نضع زيت فى طاسة ثم نضع الجمبري مع البصل والجزر والفلفل الشرائح والثوم
ونقلب قليلاً ثم نضع عصير الليمون والزعتر والملح والفلفل ونقلب ثم نقدمه
مع أرز أبيض وبالهنا والشف


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  407562_398069930210360_247890901894931_1748280_2105028705_n

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  407562_398069886877031_247890901894931_1748278_1168034738_n

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  407562_398069806877039_247890901894931_1748276_1423093936_n



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:28

الجمبرى المسلوق

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Images-524410ffdc



المقادير


2كيلو جمبرى

3بصلات كبيرة (مقطعة حلقات)
2حبة طماطم (مقطعة حلقات)
5حبات فلفل أخضر(مقطع حلقات)
ملعقةصغيرة زنجبيل
3ملعقة صغيرةملح (حسب الرغبة)
3ملعقة كمون



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:30

الجمبري المشوي بالصور،
طريقة عمل الجمبري المشوي بالصور،
الجمبري المشوي سهل،
الجمبري ,




بسم الله الرحمن الرحيم



الجمبري المشوي


 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  8771351351810386511










كيلو جمبرى كبير مقشر الرأس والذيل
نصف راس ثوم مهروس
عصير ليمون
زيت ذرة
ملح وفلفل اسود



يخلط الثوم مع الليمون والملح والفلفل والزيت فى طبق ثم نضع الجمبرى على الخليط السابق ويخلط جيدا بالخلطة ثم يترك لمدة ساعتين
على الشواية او صاج مخصوص
للشوى تسخن ثم نضع الجمبرى ويقلب بخفة ونضع مع كل تقليبة من خليط الثوم
بالليمون والبهارات على الجمبرى اثناء الشى لمدة 10 دقيقة ويرفع من على
النار ويقدم مع البطاطس المحمرة او الأرز

وبالهنا والف صحة

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Br2  موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Bl2



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 28 فبراير - 13:32

طاجن الجمبرى
المقادير:
كيلو جمبري مغسول ومقشر
بصلة مقطعة شرائح
3 فصوص ثوم
3 ثمرات طماطم مبشورة لفصل القشرة
2 حبة فلفل حلو (فلفل رومي) أخضر أو ملون مقطعة حلقات
3 ملاعق زيت ذرة
ملح وفلفل أسود
2 ليمونة
الطريقة:
*ضعي كل المقادير ماعدا الليمون مع بعض في
صينية بيركس أو أي صينية تصلح للتقديم.
*قطعي عليها شرائح الليمون ثم ضعيها في فرن
متوسط الحرارة لمدة ساعة تقريباً.
*اخرجيها من الفرن بعد النضج وقدميها مع الأرز الأبيض.
(وبالهناء والشفاء)



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فاروق
عضوVIP
عضوVIP
فاروق


اوفياء المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 1513
تاريخ التسجيل : 30/10/2010

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الثلاثاء 21 مايو - 21:58

بارك الله بكَ على الموضوع القيم والمميز
بأنتظآر جديدكَ بكل شوق ولهفه لكَ مني تحيه
ملؤهآ موده وأحترآم كن بخير أيهآ المبدعة
لكَ ودي وجميل وردي



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  60ng
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لحظة شروق
عضو نشيط
عضو نشيط
لحظة شروق


عدد المساهمات : 526
تاريخ التسجيل : 09/06/2012

 موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور     موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور  Icon_minitime1الأربعاء 5 فبراير - 2:10


مجهود رائع تستحق عليه
كل الثناء والتقدير طرح متميز
لايقل تميزه عن صاحبه دائما
الابداع هو حليفك اتمنى ان يرافقك
الى الابد شكرا على ماجاد به قلمك
وذوقك الخلاق من موضوع مفيد ومثمر
ارجو تقبل خالص تحياتي وتمنياتي لك بالزهو
والسعادة ورضا من الله العزيز الجليل
بارك الله فيك وجزاك الله كل خير
لا حرمنا مشاركاتك القيمة
في انتظار المزيد من مواضيعك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
موسوعة عمل الجمبرى (الروبيان) بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» موسوعة أمراض الجهاز الهضمى بالصور التوضحيه
» موسوعة وظائف اعضاء جسم الانسان مع تشريحها - ملف علمي طبي موثق بالصور
» موسوعة وظائف اعضاء جسم الانسان مع تشريحها - ملف علمي طبي موثق بالصور
» طريقة اثارة البظر بالصور 2013 , اثارة المهبل بالصور 2013 , طرق تثير بظر المرأه بالصور 2013
» وضعية جماع الممتعه للمرأه بالصور ٢٠٢٠ , افضل وضعية جماع ممتعه للجماع بالصور 2015

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: قسم المواضيع المميزة-
انتقل الى: