منتدي المركز الدولى


ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات 1110
ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات 1110
ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات والمعجنات والمقرمشات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مشمشات
عضو فضى
عضو فضى
مشمشات


عدد المساهمات : 299
تاريخ التسجيل : 04/01/2014

ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات Empty
مُساهمةموضوع: ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات والمعجنات والمقرمشات   ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات Icon_minitime1الثلاثاء 27 يوليو - 18:45

ملف كامل/ملف شامل

ملف شامل مجموعة من أنواع
المقبلات و الفطائر والمعجنات والمقرمشات والكيكات
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
تشيبسي بالكاتشب
نوع من أنواع المعجنات الحادقه
المقادير
٢٥٠ جرام دقيق =١كوب ونصف
٧٥ جرام ماء=٥معلقه كبيرة
١٢٥ جرام ذبده =نصف كوب
٤٠ جرام كاتشب = ٢معلقه كبيرة
٥جرام ملح =١معلقه صغيره
الوجه بيضه لتلميع الوجه
طريقه التحضير
نضع في العجان او إناء بلاستك الدقيق والملح ثم بعد ذلك نضع الذبده ثم نضع الماء لتمام العجن بعد العجن تستريح العجينة لمده نصف ساعه فى الثلاجة ثم بعد ذلك نفردها رقيق جدا ثم نضعها فى صاج ونسيبه تستريح العجينة شويه ثم وهى فى الصاج تقطع مربعات ثم نلمع الوجه ببيض ثم بعد ذلك يدخل الفرن على درجة حرارة ١٥٠ درجة مئوية لمده من ١٢ إلى ١٥ دقيقه وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
#منتدى_المركز_الدولى
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
بلو تشيز كراكرز
نوع من أنواع المعجنات الحادقه بالجبنة

المقادير
١٥٠ جرام دقيق =١كوب
١٠٠ جرام ذبده =نصف كوب
٧٠ جرام جبنه ريكفورد= ٤معلقه كبيرة
ربع معلقه صغيرة ملح
الوجه بيضه لتلميع الوجه
طريقه التحضير نضع في العجان او إناء بلاستك
نضع الدقيق والذبده والملح و الجبنه ونعجنهم كويس مع بعض ثم بعد ذلك نقطع العجينه على قطعتين
هنلف كل قطعه من ٢ على شكل اسطونة شكل اسطوانى ثم نضع كل قطعه فى كيس وتدخل الثلاجه لمده ١ ساعه ثم بعد خروجها من الثلاجه نضع كل اسطوانه من العجين فى الفلفل الأحمر الإسبانى بحيث كل اسطوانه تخد كلها فلفل أحمر اسبانى ونلفها كويس فى الفلفل الأحمر الإسبانى ثم بعد ذلك نقطع من بدايه الاسطونه قطع رقيقه على شكل دوائر ثم نلمع الوجه ببيض ثم بعد ذلك يدخل الفرن على درجة حرارة
من ١٥٠ الى ١٦٠ درجه لمده من ١٥ الى ١٨ دقيقه
ويقدم بالف هنا وشفا
#منتدى_المركز_الدولى
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹👈🌹🌹👈🌹

دوبر بتوس رقائق الذرة
نوع من أنواع المعجنات المقرمشات الحادقه

المقادير

العجينه :-
٣٠٠ جرام دقيق ذرة =١كوب ونصف
٢٠٠ جرام دقيق ابيض=١كوب وربع
٢ معلقه كبيرة ذبده وزيت
نصف معلقه صغيرة بيكنج بودر
نصف معلقه صغيرة ملح
٢ معلقه كبيرة لبن بودره
١٨٠ جرام ماء لتمام العجن =١كوب
نصف معلقه صغيرة خميره

التتبيله:-

١معلقه كبيرة ثوم بودر
١معلقه كبيرة ببريكا
ربع معلقه صغيرة جوزه الطيب
١معلقه كبيرة فلفل ابيض
١معلقه كبيرة بصل بودر
٢معلقه كبيرة ملح ناعم

النكهات :-
كاتشب - جبنه رومى مبشوره - زيتون مفروم

طريقه التحضير
نضع فى العجان او إناء بلاستك الدقيق ودقيق الذره والخميره والسكر والبن البوده والبيكنج بودر والملح
ثم بعد ذلك نضع الذبده والزيت وفى الاخر الماء لتمام العجن بعد العجن نضع على العجينه النكهه المطلوبه
كاتشب او جبنه او زيتون ثم بعد ذلك نسيب العجينه
تستريح العجينة لمده ١٠ دقائق ثم بعد ذلك نفردها رقيق جدا ثم نقطعها مثلثات صغيره
طريقه السوه طريقتين قلى او خبيز
الطريقه الأول تقلى فى الزيت لمده لمده ٥دقائق

الطريقه الثانية :
تخبز فى الفرن على درجة حرارة ١٥٠ لمده ١٥دقيقه بنسبه للتتبيله لو هنقلى هنتبل بعد القلى
لو هنسوى فى الفرن هنتبل قبل دخول الفرن
وتقدم بالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

شيبسى الافران الهش ( كراكرز)
المقادير
نصف كيلو دقيق
100 جرام كاتشب=نصف كوب
٥جرام ملح =١معلقه صغيره
٢٥٠ جرام ماء =كوب وربع
٢٠جرام سكر =١معلقه كبيرة
٥جرام بيكنج بودر =١معلقه صغيره
٥٠ جرام زبدة =٢معلقه كبيرة
٢٥ جرام زيت=١معلقه كبيرة
٢٥ جرام سمنه=١معلقه كبيرة
ملاحظات هامه جدا جدا العجينه
نفرد العجينه برشه دقيق ونفرد حتى تكون ورفيعه ونلفها على المردانه وننقلها فى الصاج ونقطعها حسب الرغبه
وكل ما يبقى ارفع كل ما يبقى احلى وكرسبى اكتر.
للحصول علي شيبسي انعم ممكن تضيف زبده او زيت في حدود من ٥٠ الي ١٥٠ جرام للمقدار

طريقه التحضير

-فى العجان او إناء بلاستك نضع الدقيق ومعاه كل المقادير و نحط زبده وزيت وسمنه ونعجنهم كويس مع بعض حتى تبقى طريه
- وبعدين نرش رشه دقيق ونفرد بالمردانه النشابه بحيث تكون رفيعه جدا كل ما تبقى رفيعه كل ما تبقى طعمها احلى
- ونلفها على المردانه النشابه حتى ننقلها فى الصاج ماتتقطعش ونقطعها حسب الرغبه
- تدخل الفرن على درجة حرارة
150 درجه لمده 12 : 15 دقيقه
وتقدم بالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

سكونز بريطانى
نوع ما بين الكيك والبسكوت
المقادير
٢ بيضه كبيرة
نصف كيلو دقيق
١٠٠ جرام سكر =نصف كوب
١٥٠ جرام ذبده =كوب إلا ربع
٢٠٠ جرام لبن= ١كوب
١معلقه صغيره ملح
٢معلقه كبيرة بيكنج بودر
١معلقه كبيرة بشر الليمون
٤معلقه كبيره مكسرات مشكله

طريقه التحضير

نضع في العجان او إناء بلاستك الدقيق والسكر والذبده
والملح والبيكنج بودر وبشر الليمون ثم اللبن لتمام العجن ثم فى الاخر المكسرات ونعجنهم كويس ثم بعد العجن تستريح العجينة لمده ١٠ دقائق ثم نفردها بسمك ٢سم ثم نشكلها مربعات ثم بعد ذلك تدخل الفرن على درجة حرارة ١٨٠درجة مئوية لمده من ١٢ إلى ١٥ دقيقه وتقدم بالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#منتدى_المركز_الدولى
خليه النحل

انواع من أنواع المعجنات الألمانية
المقادير
نصف كيلو دقيق
١معلقه كبيرة خميرة
٢ معلقه كبيرة لبن بودره
٢ بيضه كبيره
١٠٠ جرام ذبده = نصف كوب
٢ معلقه كبيره سكر
١كوب ماء لتمام العجن
نصف معلقه صغيرة ملح
نصف معلقه صغيرة حبهان مطحون

الحشو:

٢٠٠ جرام جبنه موتزريلا =١كوب
للتزيين
١معلقه كبيرة سمسم
نصف كوب عسل نحل
طريقه التحضير نضع في العجان او إناء بلاستك الدقيق والخميره والسكر واللبن البوده والملح ثم بعد ذلك نضع الذبده ثم البيض ثم بعد ذلك نضع الماء لتمام العجن بعد العجن تستريح العجينة لمده ربع ساعه ثم نقطعها قطع صغيرة ونكورها ثم نحشيها بالجبنة الموتزريلا ونضعها فى صنيه واحده جانب واحده على شكل خليه النحل
ثم بعد ذلك نلمع الوجه ببيض ونرش على الوجه سمسم
ثم بعد ذلك نسيبه خليه النحل تختمر فى مكان دافئ مغلق لمده نصف ساعه فى الصيف ومن ساعه إلى ساعه ونصف فى الشتاء ونداخل خليه النحل الفرن على ١٨٠ درجه لمدةمن ٢٥ إلى ٣٠ دقيقه ولمه تخرج من الفرن
بعد السوه تخرج من الفرن ساخنه نسقيها عسل نحل
- ويقدم وبالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

الكرسينا - البقسماط
المقادير
العجينه
نصف كيلو دقيق
100 جرام زيت ذره=نصف كوب
25جرام سكر =١معلقة كبيرة
5 جرام محسن مخبوزات=١معلقه صغيره
10 جرام خميره=نصف معلقة كبيرة
10 جرام ملح =١معلقه صغيره
250 جرام ماء=١كوب وربع
التزيين
سمسم - حبه البركة

سائل التلميع
1بيضه
5 جم فانيليا=نصف معلقة صغيرة
5 جم ملح=نصف معلقةصغيرة
10جم سكر=نصف معلقة كبيره
100 جرام لبن= نصف كوب
ملاحظات هامه للبقسماط
أولا لو العجينه أخذت مياه كتير يفرش البقسماط
ثانيا لو العجينه متعجنتش كويس فى الخدمه
يطلع البقسماط معضم جدا جدا البقسماط

طريقة التحضير

نضع فى العجان او اناء بلاستك الدقيق وخميرة ومحسن خبز وسكروملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه ونخدمها بالايد ونجيب بوله ونرش فيها دقيق ونضع فى العجينه ونغطيها ونسيبها ترتاح ساعه نعملها بلوك ونقطعها اصابع ونلف الاصابع رول

سائل التلميع
فى بوله نضيف بيض وملح وفانيليا وسكرونخفقهم مع بعض ونضيف اللبن ونقلبهم مع بعض ونصفى
نجيب صاج وندهنه زيت ونمسحوا بمناديل مطبخ( علشان ميحرقش البقسماط من القاع)
ونرص الاصابع فى الصاج ونشيل الاحراف الزيادة ونلمعوا بسائل التلميع ونرش عليه سمسم وحبه البركه ونسيبه فى مكان دافى يخمر ساعه
وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
ويقدم وبالف هنا وشفا

النواشف
المقادير
٤٠٠ جرام دقيق =٢ كوب ونصف
٥٠ جرام سكر =٢معلقه كبيرة
٢٥٠ جرام سمنه نباتى= ١كوب وربع
١٠٠ جرام لبن=نصف كوب
٥ جرام خميره =١معلقه صغيره
٥ جرام ملح= ١معلقه صغيره
طريقه التحضير
نضع فى العجان او إناء بلاستك الدقيق والخميره والسكر والملح ثم بعد ذلك نضع السمنه ثم بعد ذلك نضع الماء لتمام العجن نعجن حتى تكون عجينه طريه
بعد العجن تستريح العجينة
نشكل العجينه على شكل رول ونبططه ونحط فيه العجوه او ملبن تشكلها على شكل رول طويل وتلف العجينه على العجوه وبعدين نضغط عليها وتقطيعها ونرصها فى الصاج وتدخل فرن ساخن
لو عملنا المنين محشى ندخله على ١٨٠:١٧٠ درجه
ولو عملنا المنين ساده يدخل على ١٦٠ درجة
وتقدم بالف هنا وشفا مع تحياتي
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

المنين الساده
المقادير
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه سايحه
20 جرام خميره = 1معلقه كبيره
5 جرام ملح =1معلقه صغيره
200 جرام ماء او لبن حسب نوع الدقيق =1كوب
80 جرام سكر = 4 معلقه كبيره
طريقه التحضير
نحط المواد السايله معا وتقليبه وبعدين نحط المواد الجافه
نعجن حتى تكون عجينه طريه
نشكل العجينه على شكل رول ونبططه وبعدين نضغط عليها وتقطيعها وندهن الوجه بيض ونرش على الوجه سمسم او ساده ونرصها فى الصاج وتدخل الفرن على درجه حراره ١٦٠ درجة لمده 25دقيقه
وتقدم بالف هنا وشفا
#منتدى_المركز_الدولى
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
فطير الفطاطرى - حلو - وحادق

المقادير
١ كيلو دقيق
نصف كيلو ماء
١معلقه صغيره ملح
الحشو - الحلو
كريمه - مكسرات مشكله - بسبوسه - كنافه- قشطه كذابه
الحشو - الحادق
تونه- لحمه مفرومه- طماطم - فلفل- زيتون -جبنه رومى
زيت - لفرد الفطير

طريقه التحضير
العجينه
- فى العجان او إناء بلاستك نخلط دقيق وملح ونضيف ماء ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونلفها رول طويل ونغطيها ونسيبها ترتاح ساعه, ونقطعها على ٦ كرات ونلفهم كرات متساويه ونضعها فى بوله مدهونه زيت وندهن كرات العجين زيت ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه تانى
- على الرخامه مدهونه زيت نفرد العجينه بعد ما ندهنها زيت بايدينا اوبالنشابه(هنعمل 3 كرات كبيرة و3 كرات صغيرين)
- ونجيب الكرات الكبيرة ونفردها ونضع فى الكوره الصغيرة وندهن الفطيرة زيت ونضع الحشو الحلو او الحادق ونقفلها على شكل ظرف, ونجيب صينيه وندهنها زيت ونضع فيها الفطيرة على القفله( لازم نخلى القفله من تحت ) ونسيب الفطيرة ترتاح ربع ساعه ونفردها بايدينا وندهنها ذبده
- وندخل الفطيرة الفرن على من ١٨٠ إلى ١٩٠ درجه لمده من ١٠ إلى ١٢ دقيقه ولمه تخرج نصب عليها شربات ثقيل بارد او سكر بودر فى حاله الفطير الحلو
اما الحادق ساده بدون ايه اضافه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

فطائر العجوه الترسا
المقادير .
نصف كيلو دقيق
1بيضة كبيرة
50 جرام ذبده=٢معلقه كبيرة
35 جرام سكر=٢معلقه كبيرة
5 جرام ملح= ١معلقه صغيره
10 جرام خميره=نصف معلقه كبيرة
225 جرام ماء=١كوب وربع
5 جرام محسن مخبوزات=١معلقه صغيره
الحشو
عجوه
طريقه التحضير
الحشو
عجوه طريه - جبنه فيتا
سائل التلميع
بيضة
5 جم سكر(نصف ملعقه صغيره)
5 جم ملح( نصف ملعقه صغيره)
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف ملعقه صغيره)
التزيين
سمسم

طريقه التحضير

-للعمل سائل التلميع فى بوله نخلط لبن وبيض وسكروفانيليا وملح ونخفقهم مع بعض
نضع فى العجان او اناء بلاستك الدقيق والخميرة والمحسن والسكر والملح ونضربهم مع بعض بعد ذلك نضع الذبده ثم البيضه ونضع الماء لتمام العجن ونعجن العجينه كويس لتكون عجينه متماسكه بعد العجن تستريح العجينه لمده 10 دقائق ثم تشكل على هيئه الترسا تقطع العجينة كرات وتفرد فى شكل بيضاوى ثم تضاف حشوة التمر على طرف العجينة بالعرض
تشرط باقى العجينة بالسكية وتلف على الحشوة وتلف فى شكل دائري وبكده تخد شكل الترسا
-نجيب صاج وندهنه زيت ونرص فى القرص وندهن القرص بسائل التلميع ونرش سمسم او ساده
-ندخله الفرن على نار متوسطه درجه حراره 180 لمده 20دقيقة ويقدم وبالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

قرص جبنه - عجوه

المقادير
العجينه
نصف كيلو دقيق
نصف كوب سمنه نباتى
ربع كوب زيت نباتى
نصف كوب لبن حليب
1معلقه كبيره سكر
1معلقه كبيره خميره
نصف معلقه صغيره ملح
1بيضه كبيره
الحشو
عجوه طريه - جبنه فيتا
سائل التلميع
1بيضة
5 جم فانيليا=نصف معلقة صغيرة
5 جم ملح=نصف معلقةصغيرة
10جم سكر=نصف معلقة كبيره
100 جرام لبن= نصف كوب
التزيين
سمسم

طريقه التحضير

نضع فى العجان او اناء بلاستك الدقيق والخميرة والسكر والملح ونضربهم مع بعض بعد ذلك نضع الزيت والسمنه والماء ونخلط العجينه كويس لتكون عجينه متماسكه ونغطيها ونضعها فى مكان دافئ لمدة ساعتين على الاقل
-وبعد ما تخمر نعملها على كل كور صغيرة ونضع فى نصفها قطعه جبنه او عجوة ونقفل عليها
-نجيب صاج وندهنه زيت ونرص فى القرص وندهن القرص بسائل التلميع ونرش سمسم او ساده
-ندخله الفرن على نار متوسطه درجه حراره 180 لمده 20دقيقة ويقدم وبالف هنا وشفا

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🕹🕹

الانجليش كيك الصيامى دايت
المقادير
٢٠٠ جرام سكر = ١ كوب
١٠٠ جرام زيت ذره = نصف كوب
١٠٠ جرام عصير عنب او تفاح =نصف كوب
٣٠٠ جرام دقيق = ٢كوب
١٠٠ جرام عين جمل او سودانى مجروش = نصف كوب
١٦ جرام بيكنج بودر = ١ باكو
ربع كيلو بلح رطب او عجوه
٤٠ جرام عسل اسود = ٢معلقه كبيرة
١٠ جرام قرفه ناعمه = ١معلقه كبيرة
ربع معلقه صغيرة ملح
طريقه التحضير نضع فى الخلاط الكهربائي او إناء بلاستك الزيت والسكر والعصير والعسل الأسود
ثم بعد ذلك نضع الدقيق والبيكنج بودر والملح وعين الجمل أو الفول السوداني و القرفه والبلح أو العجوه
ثم بعد العجن يصب الخليط فى فورمه الانجليش كيك ندهنها بزيت ثم نضع فيها العجينه ويدخل الفرن على درجة حرارة ١٨٠ درجة مئوية لمده من ٣٠ إلى ٣٥دقيقه
ويتقدم بالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

كيك شيكولاته الصيامى دايت
المقادير
300 جرام سكر=١كوب ونصف
400 جرام عصير برتقال =٢كوب
25 جرام زيت ذره=١معلقه كبيرة
معلقه صغيره خل ابيض
375 جرام دقيق=٢كوب ونصف
25 جرام كاكاو=١معلقه كبيرة
8 جرام بيكنج بودر=نصف باكو
75 جرام فول سودانى =٤معلقه كبيرة
رشه ملح
طريقه التحضير
لعمل الكيكه
- فى المضرب او الخلاط نخفق العصير وسكروالخل ونخفقهم مع بعض لحد ما السكر يدوب خالص ونضيف زيت ونخفقهم مع بعض. وفى بوله نخلط دقيق وملح وبيكينج بودر وكاكاو وفول سودانى ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب فورمه وندهنها زيت ونبطنها دقيق ونصب فيها الكيكه
- وندخل الصينيه الفرن على180 درجه لمدة25 دقيقه ونسيبها تبرد وتقدم وبالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

الباباه
المقادير
٣ بيضات
١ معلقه كبيرة ونصف سكر
١٢٠ جرام لبن= نصف كوب ومعلقه كبير
١٠ جرام خميره = نصف معلقه كبيره
٢٥٠ جرام دقيق=١كوب ونصف
٧٥ جرام ذبده سايحه= ٣معلقه كبيره

الشربات
٤٠٠ جرام سكر = ٢كوب
٥٠٠ جرام ماء=٢ كوب ونصف
١عصير برتقاله
١ بشر برتقاله
١عود قرفه خشب
زره فانيليا
٢معلقه كبيرة عسل جلوكوز
الكريم شانتيه
٢٠٠ جرام كريمه شانتيه=1كوب
٤٠٠ جرام ماء مثلج=2كوب
الفاكهه
ربع كيلو فراوله او ايه نوع فاكهه
2 كيوى

التلميع
١٥٠ جرام مربى مشمش=4/3كوب
٢٥ جرام ماء ساخن=1معلقه كبيرة
طريقه التحضير
نضرب البيض ثم اللبن مع السكر ثم الخميره ثم الدقيق ثم بعد ذلك نضع فى الاخر الذبده السايحه
ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط نلات أثناء العجن لازم تكون العجينه عامله زى الاستيك
ثم بعد ذلك نترك العجينه لمده ساعه ثم بعد ذلك
نجيب فورمه وندهنها سمن ونصب فى العجينه
ونضع فى كل فرمه قطعه صغيره من العجينه
ونضعها فى مكان دافى لمدة ساعه تخمر لازم يتضاعف حجمها وندخل الباباز الفرن على 180 درجه لمدة ٢٥الى ٣٠ دقيقه ثم بعد خروجها من الفرن نسيبه يبرد
لعمل الشربات
فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء وعسل جلوكوز ونضيف قرفه وشرائح برتقال وعصير البرتقال وفانيليا ونسيبهم يغلوا شويه ونصفى
ونجيب الباباز ونشيل الجزء اللى من تحت ونغمره فى الشربات لازم يشرب شربات كتير اوى وعلى النار
لمده ١٢ دقيقه ثم بعد ذلك نصفى ونحشى كريمه وفاكهه
لعمل الكريمه شانتيه
فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ونضيف
ونجيب الباباز ونزينه بكريمه ا ونرص عليها شرائح فراوله وكيوى او ايه نوع فاكهه
فى اناء على النار ندوب مربى مشمش فى ماء ساخن ياخد غلاوة ونصفى ونلمع بى الفاكهه
ويقدم بالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

الفراوله المثلجه بالزبادى

المقادير

نصف كيلو فراوله طازجه
٣ علبه زبادى كامل الدسم
نصف كوب كريمه مضروبه
٣ معلقه كبيرة عسل نحل
١معلقه كبيرة جيلاتينه بودر
٣معلقه كبيره ماء لجيلاتينه
٢كوب جوز هند محمص
١كوب مكسرات محمصه

طريقه التحضير

نضرب الزبادى مع الكريمه مع العسل ثم بعد ذلك نضع الجيلاتينه المذوبه في الماء ثم بعد ذلك يكون خليط
الزبادى جاهز للااستخدام بعد ذلك نحضر الفراوله ونضع فى كل حبه فراوله خله ونغرسها في الخليط وتدخل الثلاجه تاخد تبريد شويه ثم بعد ذلك نغرسها فى جوز الهند او المكسرات تدخل الثلاجه وتقدم بالف هنا وشفا مع تحياتي
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

اللافاج
المقادير
نصف كيلو دقيق
٥ جرام محسن مخبوزات =١معلقه صغيره
١٠ جرام ملح =١معلقه صغيره
١٠٠ جرام ذبده =نصف كوب
٢٥ جرام سكر =١معلقه كبيرة
٢٠٠ جرام ماء = ١كوب
التوبينج على الوجه اختيارات
١٠٠ جرام سمسم محمص = نصف كوب
١٠٠ جرام حبه البركه=نصف كوب
١٠٠ جرام جبنه رومى مبشوره =نصف كوب
٥٠جرام شطه = ٢معلقه كبيرة
٥٠ جرام زعفران =٢معلقه كبيرة
سائل التلميع
بيضه
5 جم سكر(نصف ملعقه صغيره)
5 جم ملح( نصف ملعقه صغيره)
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف ملعقه صغيره)
التوبينج مع تقديم اللافاج اختياري
٢٠٠ جرام جبنه ريكفورد=١كوب
٥٠ جرام زبادى=٢معلقه كبيرة
٥٠ جرام ساور كريم - القشطه الحامضيه=٢معلقه كبيره
ملاحظات هامه جدا جدا العجينه
لو عايزين العجينه حمراء نضع ٥٠ جرام صلصه=٢معلقه
طريقه التحضير
-للعمل سائل التلميع فى بوله نخلط لبن وبيض وسكروفانيليا وملح ونخفقهم مع بعض
- للعمل التوبينج فى بوله نخلط جبنه ريكفورد و ذبادى وساور كريم - القشطه الحامضيه ونخفقهم مع بعض
- للعمل العجينه فى العجان او إناء بلاستك نخلط دقيق ومحسن خبز وملح والسكر والذبده ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه حتى تجانس الخليط ونسيبها ترتاح فى الثلاجه لمده ٢ ساعتين
- ثم نفرد العجينه بماكنه المخروطة بسمك ربع سم
رقيق جدا ثم نقطعها مثلثات ثم ندهن الوجه بسائل التلميع ونرش عليها حبه البركه او سمسم او جبنه رومى مبشوره او زعفران او شطه
-وفى صاج مدهون زيت نرص الافاج ونسيبها ترتاح حبه
- وندخله الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
ويقدم مع التوبينج اختيارى العجينه الحمره تاخد صلصة ساده -ويقدم وبالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

مارجريتا اسبونج
المقادير
المارينج
100 جرام سكر=نصف كوب
3 ابيض بيض
ربع معلقه صغيره ملح
ربع معلقه صغيره فانيليا
الكيك
100 جرام سكر =نصف كوب
150 جرام ذبده بدرجه حراره المطبخ=كوب الاربع
3 أصفر بيض
ربع معلقه صغيره فانيليا
100 جرام لبن =نصف كوب
150 جرام دقيق=١كوب
75 جرام نشا=نصف كوب
التزيين
فراوله - كريم شانتيه - عين الجمل او فول سودانى
تفاح بكراميل او عسل ابيض - شيكولاته
طريقه التحضير
أولا المارينج
نضرب الأبيض بيض مع السكر مع الفانيليا
مع الملح وبعد مايعمل مارينج خفيف

ثانيا الكيك
نضرب الأصفر بيض مع السكر مع اللبن مع الذبده ثم بعد ذلك نضع الدقيق والنشا ثم بعد ذلك نضيف حبه حبه من المارينج على خليط الكيك مع الضرب المستمر لحد مايخلص خليط المارينج ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط - ونجيب صنيه وندهنها زيت ونرش فيها دقيق ونصب الكيك - ندخل الكيك الفرن على 180 درجه لمدة ٢٠ دقيقه ونسيبها تبرد خالص ونقطعها على ٢ ديساك
لعمل الكريمه
- فى الميكسرنضع كريمه شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه
ونضع الكريمه المخفوقه فى كيس حلوانى
لعمل التورته
- نجيب قالب الكيك ونضع فى ديسك نضع طبقه من الكريم شانتيه ثم نرش عليه فراوله قطع ثم نضع طبقه من يسك الكيك نضع طبقه من الكريم شانتيه ثم نضع اخر طبقه من الكريم شانتيه فى الجانب وندخلها الثلاجه تجمد لمدة ساعه, ولمه تجمد نزينها بشيكولاته مبشورة من الجانب ونزينها بكريم شانتيه من فوق من الحرف ونرص عليها فرواله وتفاح مكرمل ونضع فى نصفها شيكولاته مبشورة وفروله وعين جمل او فول سودانى وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
#منتدى_المركز_الدولى

طريقة عمل العجوة
الطريقة سهلة جدا ولاتحتاج اي وقت ولا مجهود و بكدة نستفيد من التمر او البلح اللي عندنا
ونستخدمها في حشو المعجنات
وممكن نحط فيها مكسرات و هاتكون حشوة ممتازة و تشرفك قدام اي ضيوف
و الطريقة كالتالي
هانجيب التمر و يكون نوع كويس ونشيل منه النوا بتاعه و نجيب حله نحطها على النار و نحط فيها معلقه سمنه بلديثم نضع التمر عليها بعد ما تسيح
ثم نشيله من على النار علشان مش يتحرق ونقلبه كويس لغايه مايمتزج مع بعضه ثم نعجنه بادينا بعد ما يهدى هنلاقي نعم واصبح لين جدا هنفردوا مثل الواح العجوه الجاهزه ونغلفه ونحطه في التلاجه وبكدة اصبح عندنا احلى وانضف عجوه من صنع ايدينا
ونقلب باستمرار علشان التمر يسيح ومش بياخد وقت تقريبا من 8 دقايق الي 10 دقايق حتي يلين
ويقدم بالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

بسكوت التوفى الشيكولاته

المقادير

١كوب دقيق
١كوب جوز هند
١كوب سكر
٣/٤كوب ذبده بدرجه حراره الغرفه
صوص التوفى
١علبه لبن محلى مكثف
نصف معلقه صغيرة ذبده
٢معلقه كبيرة شربات تقيل
صوص الشيكولاته
١كوب ونصف شيكولاته دارك قطع
٢معلقه صغيره زيت ذره
الديكور او التزيين
شيكولاته بيضاء لديكريشن نعمل بيها خطوط

طريقه التحضير

أولا البسكوت: نضرب الذبده مع السكر ثم الدقيق مع جوز الهند ثم بعد ذلك نصب الخليط في صاج به ورقه ذبده ويكون مربع ثم يدخل الفرن على درجة حرارة ١٨٠درجة مئوية لمده من ١٥ إلى ٢٠ دقيقه
ثانيا:- بعد خروج البسكوت من الفرن نحضر التوفى
نضع على حمام ماء علبه اللبن المكثف والذبده والشربات التقيل مع التقليب المستمر على النار لحد مايخد ألوان الأصفر ثم بعد ذلك نصبه على البسكوت ثم يدخل الثلاجه يتجمد ثم بعد ذلك يخرج من الثلاجه
ثالثا : نحضر الشيكولاته الدراك مع الزيت على حمام ماء
مع التقليب المستمر على النار لحد ماتسيح الشيكولاته
ثم نضيفها على التوفى ثم بعد ذلك نسيح الشيكولانه
البيضاء ثم نعمل بيها خطوط على الشيكولاته الدراك
مربعات أو دوائر على الوجه ويتقطع ويقدم بالف هنا وشفا مع تحياتي
🌹🌹🌹🌹🌹🎮🌹🎮🌹🎮

كيك البرتقال والكاسترد
المقادير
الكيك
٤ بيضات
٤/٣ كوب سكر
١كوب دقيق
١معلقه صغيره بيكنج بودر
٦٠ جرام ذبده سايحه = ٣معلقه كبيرة
الديكور او التزيين
٤ عدد برتقاله اسيلايز باقشره
٤كوب ماء
٢كوب سكر
الكاسترد
2\1 لتر لبن
150 جم سكر=4/3كوب
3 اصفر بيض
باكو فانيليا
25 جم كاسترد بودر=1معلقه كبيرة

طريقه التحضير

الخطوة الأولى: الكيك
نضرب البيض والسكر ثم بعد ذلك نضع الدقيق والبيكنج بودر ثم بعد ذلك الآخر خالص نضع السمنه أو الذبدة السايحه ثم يصب الخليط فى صنيه ويدخل الفرن على درجة حرارة ١٨٠درجة مئوية لمده ٢٠ دقيقة

الخطوه الثانية : نضع الماء والسكر والبرتقال السلايز
لحد مايسكر البرتقال

الخطوه الثالثه: الكاسترد
فى اناء على النار نغلى لبن وفى بوله ندوب اصفر بيض وكاسترد بودر وسكر وفانيليا ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن حبه حبه حتى الحصول على القوام المطلوب ونسيبه يبرد خالص

الخطوه الرابعه: التزيين
نحضر صنيه ونضع فى الصنيه من تحت دوائر البرتقال
ثم نضع الكيك ونسقى شربات ثم نضع فوق الكيك
الكاسترد وتدخل الثلاجة ثم بعد التجميد نقلبها وتقدم بالف هنا وشفا 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

السابليه الحادق

١٢٠ جرام ذبده=نصف كوب
٢٢٥ جرام دقيق= كوب ونصف
٦٠ جرام ماء = ربع كوب
١٠ جرام ملح=١معلقه كبيرة
الحشو - كريمه حادثه
٢٥٠ جرام ذبده =١كوب
٢معلقه كبيرة زيت
٢٥٠ جرام جبنه بيضاء فيتا=١كوب
٢٥٠ جرام جبنه شيدار =١كوب
لليمون - لانشون - زيتون أسود- طماطم - جزر - خيار

طريقه التحضير

نضع في العجان او إناء بلاستك الدقيق والملح والذبده ثم نضع الماء لتمام العجن بعد العجن
فى بوله نرش دقيق ونضع العجينه ونرش عليها دقيق ونغطيها بكيس بلاسيتك ونعملها على شكل بلوك وندخلها الثلاجه تاجد تبريد لمدة ساعه ونخدمها بايدينا
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه ونجيب صينيه التارت الصغيره ونسكن فى العجينه وفى ورقه المونيوم نضع اى بقوليات ونضعها على العجينه وندخل التارت الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
لعمل كريمه الحادقه
- فى الميكسرنخفق الذبده والزيت والجبنه
ونقلبهم مع بعض ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعه فى كيس حلوانى
- ونجيب التارت ونضع فى طبقه من الكريمه ونرص عليها لانشون زيتون طماطم جزر خيار لليمون وندخلها الثلاجه قبل التقديم ويقدم وبالف هنا وشفا
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

بسكويت السابليه
المقادير
نصف كيلو زبدة
ربع كيلو سكر بودرة
5 ابيض بيض
5 جم ملح=1معلقة صغيرة
5 جم فانيليا=1معلقة صغيرة
4/3كيلو دقيق

(الحشو1)

مربى فراوله
مربى مشمش
(الحشو2)
100 جم زبدة=2/1كوب
50 جم سكر=2معلقه كبيره
25 جم كاكاو=1معلقة كبيره
(الديكور)
سكر بودر
شيكولاته بيضا
شيكولاته دارك

طريقه التحضير

1-فى الميكسرهنخفق السكر والزبدة ونخفقهم لحد ما يكون كريمى
2-ونضيف البيض وملح وفانيليا ونخفقهم مع بعض كويس ولمه كله يتجانس مع بعض نضيف الدقيق ونخفقه لحد ما الدقيق يختفى فى الخليط السابق ونضعها فى بوله نسيبها ترتاح ساعه فى الثلاجه
3-على الرخامه نرش دقيق ونفدر العجينه بالنشابه بسمك ربع سم
4-ونجيب قالب السابليه ونقطع العجينه بالاشكال اللى تعجبك بس تكون واحده كبيرة وواحده صغيرة
5-وفى صاج مدهون سمن هنرص السابليه وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه يكون لونه دهبى فاتح
6-وفى طبق نضع الجزء اللى فوق ونرشه بالسكر وفى الجزء التانى نضع مربى ونلزق الاثنين فى بعض
7-ونعمل فى شكل النجمه نضعها فى الشيكولاته ونضعها فى مصفاه علشان تصفى باقى الشيكولاته ونزينه بالشيكولاته البيضا او العكس
8-ونرصه فى طبق التقديم
9-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
#منتدى_المركز_الدولى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مشمشات
عضو فضى
عضو فضى
مشمشات


عدد المساهمات : 299
تاريخ التسجيل : 04/01/2014

ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات والمعجنات والمقرمشات   ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات  والمعجنات والمقرمشات Icon_minitime1الثلاثاء 27 يوليو - 18:53

🔴✍ملف شامل(كامل) جميع أنواع العجائن والمعجنات✍🔴

🟩عجينة العشر دقائق🟩

المقادير..
2 كوب ونصف دقيق
معلقة كبيرة خميرة فورية
واحد كوب ماء دافئ
نصف كوب زيت
كوب لبن حليب
معلقة سكر كبيرة
معلقة ملح صغيرة

الطريقة:

1- تخلط كوب واحد من الدقيق مع كوب الماء الدافئ مع الخميرة ثم يوضع فى مكان دافئ لمدة عشر دقائق
2- بعد العشر دقائق نضيف باقى المكونات حتى نحصل على عجينة سهلة التشكيل
3- تستخدم العجينة فى جميع انواع المعجنات
********************

🟩العجينة الفورية – عجينة السبع دقائق🟩

تستخدام فى العديد عمل البيتزا , الخبز الشامي و الكايزر و الحواوشي و الفطاير المحشية و خبز الصاج من هذة العجينة
المقادير
1 ملعقة كبيرة ممسوحة خميرة فورية
1 ملعقة كبيرة ممسوحة سكر
1 فنجان ماء دافئ ( 100 ملل )
1 بيضة بدرجة حرارة الغرفة و ليست باردة
1 ملعقة كبيرة لبن بودرة او زبادي
1 ملعقة كبيرة خل
دقيق حسب الاحتياج
ملح وفلفل للحادق
فانليا للحلو
الطريقة:
تخلط الخميرة والسكر والماء الدافئ ثم يضاف قليل من الدقيق حوالي ثلاث اربع كوب ، وتقلب جيدا جدا بالملعقة الخشبية.
تغطى بكيس نايلون وتترك 7 دقائق، ثم توضع البيض والخل واللبن البودرة و الملح ، ويقلب جيدا.
ثم يضاف الدقيق حتى تتكون عجينة طرية قابلة للتشكيل وتعجن جيدا جدا باليد مدة 7 دقائق.
تفرد على سطح مرشوش بالدقيق ، وتشكل اي شكل معجنات ( حلو او حادق ) حسب الرغبة.
ويمكن تشكيلها كايزر .
ثم تترك لتخمر 7 دقائق مرة اخرى ( لا مانع انها تترك وقت اطول حتى تخمر اكتر حسب الرغبة ).
ثم تدهن بصفار البيض و ترش سمسم او حبة بركة حسب الرغبة ثم تدخل الفرن على 200 درجة للخبز.

ملحوظة:

يمكن عمل البيتزا , الخبز الشامي و الكايزر و الحواوشي و الفطاير المحشية و خبز الصاج من هذة العجينة
يمكن اضافة الدقيق الاسمر لهذة العجينة، ولكن تترك لتخمر وقت اطول
يمكن اضافة بذر الكتان او جنين القمح لزيادة القيمة الغذائية
يمكن استبدال اللبن البودرة بملعقة كبيرة زبادي .
يمكن اضافة ملعقتين زيت في المرحلة الثانية.
لزيادة الكمية، يمكن ان نضاعف كل المقادير .
يمكن فرد العجينة رفيعة مثل العيش الشامي، وتدخل فرن حار جدا، وتصبح عيش شامي
يمكن تفريزها بعد خبزها لمدة شهر في كيس نايلن محكم
لعمل شكل الوردة:
تفرد العجينة دائرتين واحدة كبيرة وواحدة صغيرة، ثم تقطع من الاربع اطراف ، مع مراعاة عدم الوصول لوسط الدائرة، ثم تتقفل اطراف الوردة الصغيرة على بعضها، ثم توضع في وسط الدائرة الكبيرة وتلف ايضا على بعضها ، مع دهان البيض للصق الاطراف ببعضها.
لعمل شكل السمكة:
تفرد العجينة على شكل مستطيل، وتوصع الحشوة في الوسط، ثم تقطع الاطراف شرائط مائلة، ثم تلف واحدة فوق واحدة.
******************
🟩العجينة الذهبية للبيتزا🟩

المقادير

2 كوب دقيق
ثلاثة أرباع كوب ماء
ملعقة صغيرة خميرة
نصف ملعقة صغيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة ملح
3 ملاعق كبيرة زيت
طريقة التحضير
1- ذوبي الخميرة والسكر في الماء في وعاء صغير واتركي المزيج جانباً لعشر دقائق.
2- أخلطي الملح مع الدقيق في وعاء ثم أضيفي مزيج الماء والخميرة في الوسط.
3- أعجني المكونات جيداً معاً بيديك حتى تتشكل عجينة متماسكة.
4- إستمري بعدك العجينة على سطح مرشوش بالدقيق لحوالى 10 دقائق.
5- غطي العجينة واتركيها جانباً في مكان دافئ حتى ترتاح.
6- إفردي باستخدام الشوبك او النشابه العجينة بالسماكة التي تريدينها، كما يمكنك تقسميها إلى الحجم الذي تفضلينه.
7- إستخدمي العجينة لتحضير نوع البيتزا المفضل لديك. ويقدم
********************

🟩العجينة الذهبية🟩

المقادير

تستخدام فى العديد أعدي من اسهل وصفات العجين المنزلي، جربي مثلاً عجينة البيتزا أو عجينة البريوش..

نصف كوب لبن
كوب ونصف دقيق
ملعقة صغيرة خميرة فورية
ملعقتان كبيرتان ونصف سكر
رشة ملح
ملعقة كبيرة ونصف زيت
ملعقة كبيرة ونصف لبن زبادي
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر

نصائح للعجينة

- يمكنك تقسيم العجين إلى قسمين إن كانت الكمية كبيرة قبل أن تدعيها لترتاح.
- أضيفي القليل من الماء الدافئ إلى العجن إن لم تتماسك العجينة.
- أعدي من أطيب طبخة اسهل وصفات العجين المنزلي، جربي مثلاً عجينة البيتزا أو عجينة البريوش.

طريقة التحضير

1- ضعي الحليب السائل مع اللبن الزبادي والزيت في قدرٍ على النار.
2- حركي المكونات وسخّنيها حتى الغليان ثمّ ارفعي القدر عن النار.
3- أخلطي في وعاء كبير الدقيق مع الخميرة، السكر، الملح والبايكنغ باودر.
4- أضيفي مزيج الحليب تدريجياً مع عجن المكونات بيديك.
5- أعجني المكونات جيداً حتى تحصلي على عجينة متماسكة ولينة.
6- غطّي العجينة واتركيها في مكانٍ دافئ لساعة من الوقت.
7- إستخدمي العجينة بالشكل الذي تيريدنه لتحضير المعجنات والمخبوزات. ويقدم
***********************
🟩العجينة الذهبية الفرنسية 🟩

المقادير

بيضة
تسعة ملاعق كبيرة زيت
كوبين دقيق
نص كوب ماء دافى ونضع عليه ملعقتين حليب بودرة ونحركه جيدا وادا لم يوجد حليب عادي
رشة ملح
ملعقتين سكر
ملعقة كبيرة خميرة خبز

طريقه التحضير

نضع الخميرة والسكر والحليب في صحن ونقوم بالتحريك لتذوب الخميرة وندعها تخمر لمدة خمسة دقايق
ونأخد البيضة والزيت ونخلطهم في الخلاط ليتجانس ويتغير لونه وبعدها نأخد خليط الخميرة ونضيفه على خليط البيض ونسكب الدقيق تدريجيا مع العجن ونضيف الملح ونعجن لا تستغربي من التصاق الهجينة هدا سر نجاحها نغلق عليها ونضعها في مكان دافئ لتتضاعف في حجمها وبعد ما انتفخت نأخد بالقطعة صغيرة ونكونها دائرة ونضع مفروم او تن وهريسة عربية ع حسب الرغبة ونغلقها والتشكيل ع حسب الذووووق وتقدري ترشي دقيق على طاولة ولاعصا تفرديها وتقطعي مربعات بس الاسرع طول تاخدي وتشكلي وناخدو للدهن الوجه بضية وحليب نخفق كويس وندهن ونصع سميم او الحبة السوداء وتقدم
*************************
🟩العجينة السحرية 🟩

المقادير

٥ كوب دقيق
٤ معلقة كبيرة سكر
٢ معلقة صغيرة ملح
٢ معلقة كبيرة خميرة فورية
٢ كوب ماء دافيء
٤ معلقة كبيرة لبن بودرة
علبة زبادي حجم صغير بدون ماء
كوب زيت زيتون او زيت ذره
الحشوات :
- لبنه – دقة زعتر
- زبدة – سكر ابيض – تفاح مسلوق شرائح – قرفة ناعمة
- دقة زعتر – زيت زيتون
- جبنة مبشورة – تركى مدخن
- جبنة مبشورة – فلفل الوان مفروم
- جبنة شيدر مبشورة – جزر مبشور – ملح وفلفل – روزبيف
- لحم مفروم – بصل مفروم – فلفل رومى مفروم – ملح وفلفل – ملعقة كبيرة دقيق
- زبدة فول سودانى – شيكولاته قابلة للدهن
لدهن الوجه :
- بيض مخفوق – ماء او كريمة او لبن
- قهوة سريعة الذوبان
- سمسم – حبة البركة
طريقه التحضير
- للعجينة : يخلط الدقيق مع الملح والسكر و الخميرة ثم يرفع فى العجان
- يضاف اللبن البودرة و نستمر فى الخلط
- يضاف الزبادى ثم زيت الزيتون و تعجن كل المكونات
- يضاف الماء تدريجيا حتى تتتجانس العجين تماما ثم ترفع و تترك فى مكان دافىء حتى تخمر و يتضاعف حجمها
- يرفع العجين و يشكل كرات متوسطة و ترص على صينية و تترك لتخمر مرة اخرى لمدة نصف ساعة على الاقل
- يرفع العجينة و يحشى بالحشوات حسب الرغبة
- يفرد العجين بالنشابة ثم يرفع عليه اللبنه و دقة الزعتر او يضاف عليه دقة الزعتر فقط مع زيت الزيتون
- يفرد العجين و يدهن بالزبدة ثم يرش بالقرفة و السكر و ترص عليه شرائح التفاح
- تخلط الجبنة الشيدر مع الجزر و الملح وفلفل و توضع على العجين مع الروزبيف
- يخلط اللحم المفروم مع الفلفل الرومى و البصل مع ملح وفلفل و الدقيق و يحشى العجين
- ترش الجبنة المبشورة و يضاف اليها التركى المدخن او الفلفل الالوان المفروم ايضا
- يمكن ترك العجين مفتوحه او غلقها من الجوانب كلها حسب الرغبة
- ترص العجين بعد الحشو على صاج للفرن مع ورق زبدة و تدهن بخليط البيض المخفوقة مع القهوة والكريمة او اللبن او الماء
- يرش من اعلى السمسم و حبة البركة ثم تخبز فى درجة حرارة مرتفعة 200 درجة مئوية لمدة 8 الى 12 دقيقة
- ترفع و تقدم
جنة الخلود
****************

🟩العجينة المورقة🟩

تستخدم فى العديد من المعجنات مثل الكرواسون والباتيه والدنش وغيرها من المعجنات مع إختلاف الحشوات ..

المقادير

1/2 كيلو دقيق.
2 ملعقة كبيرة خل أبيض.
4 ملعقة كبيرة زيت نباتي.
ملعقة كبيرة خميرة فورية.
ملعقة كبيرة سكر أبيض.
كوب ماء دافئ.
1/4 كيلو زبدة.
رشة ملح.

طريقة التحضير

في العجان او علي اليد نضع الدقيق مع رشة ملح والخميرة الفورية والسكر والخل والزيت ونقلبهم مع بعض ثم نضيف الماء تدريجياً مع العجن حتي تتكون عجينه متماسكه .
تُغطي العجينه و نتركها في مكان دافئ حتى تتفاعل وتخمر ويتضاعف حجمها.
بعد ساعه نفرد العجينه بالنشابه و نبشر الزبده ونرشها على العجينة بحيث تغطي الزبدة سطح العجينة كلها، و نلفها علي شكل رول و نفردها مره اخري بالنشابه و نطبق اطراف العجينه علي بعضها و نضعها في كيس بلاستيك داخل الثلاجه لمده نصف ساعه.
بعد أن تتماسك في الثلاجة نخرجها ونفردها ونعمل بها العديد من المعجنات مثل الكرواسون والباتيه والدنش وغيرها من المعجنات مع إختلاف الحشوات
وتقدم
Almarkz Dawly
******************
🟩 العجينة هشة لجميع الأغراض 🟩

المقادير

المقاديرالعجينة الجانبية
4 ملعقة كبيرة ماء
4 ملعقة كبيرة لبن
ملعقة كبيرة دقيق
مقادير العجينة الاصلية
نصف كوب لبن دافئ
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة فورية
بيضة بدرجة حرارة الغرفة
ربع كوب زبدة سائلة
2 ملعقة كبيرة لبن بودرة
رشة ملح
2 و ربع كوب دقيق او اكثر حسب الاحتياج
بيضة للوجه
2 ملعقة كبيرة كريمة لباني للوجه
للحشوة الحادقة
جبنة موتزاريلا
جبنة شيدر
جبنة جودة مبشورة
زعتر
زيتون اسود
للحشوة الحلوة
شيكولاتة كريمة البندق
مربى مع مكسرات
طريقة التحضير
العجينة الجانبية
يخلط الدقيق مع اللبن والماء ويقلب جيدا على النار حتى ينضج الدقيق ويثقل القوام
ترفع العجينة من على النار وتغطى بالنايلون ثم تترك حتى تبرد

العجينة الاصلية

تخلط الخميرة مع اللبن الدافئ والسكر وقليل من الدقيق ويترك لمدة ربع ساعة
نضيف جزء من الدقيق ونخلط جيدا حتى يمتزج كل العجين ثم نضع الزبدة السائلة
نضيف باقي الدقيق والملح ونعجن العجينة جيدا لمدة 20 دقيقة وتترك العجينة مغطاة لتخمر
تشكل وتحشى بالحشوات المختلفة حسب الرغبة
ممكن حشوها بخليط الجبن مع زعتر وزيتون او اي نوع من اللحوم الباردة او التونة
يمكن حشوها بالحلويات مثل شيكولاتة كريمة البندق مع الفواكة او بالمربى حسب الرغبة
توضع العجينة بعد تشكيلها على ورق زبدة وتترك لمدة نصف ساعة
نخلط البيضة مع الكريمة وتدهن على وجه العجينة ثم تدخل الفرن حتى النضج وتقدم
Abeer Elsaid
*********************
🟩العجينة اليابانية🟩

المقادير

نصف كيلو دقيق
1 كوب وربع حليب
5 ملاعق زيت نباتي
1 ملعقة كبيرة خميرة فورية
2 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة كبيرة خل
1 ملعقة صغيرة ملح
للوجه
بيضه مخفوقة
3 ملاعق ماء
ربع ملعقة نسكافيه
نقطتين خل
طريقة التحضير
في مقلاة علي النار نضع 3 ملاعق زيت مع 3 ملاعق دقيق ونقلبهم دقيقة
نضيف الحليب ونقلب علي حرارة هادئه حتي يصبح الخليط كريمي وخفيف ليس سميك
نغطيه ونتركه حتي يصبح دافئ ثم نضيفه الي باقي المكونات ونعجن لمدة 5 دقائق علي الأقل
ندهن العجينة بملعقة من الزيت ثم نغطيها ونتركها تختمر لمدةساعة
نصنع من العجينه كرات متساوية الحجم نأخذ كره ونفردها بالنشابه علي شكل مربع ثم نلفها رول مع الضغط الخفيف لتأخذ شكل اسطواني ونغلقها جيدا من الاطراف ونمدها قليلا ثم نكمل باقي الكمية
نغطي الخبز ونتركه 15 دقيقة بمكان دافئ
ندهن وجه الفينو بخليط البيض
نضع الخبز في الفرن علي درجة حرارة 240 لمدة 15 دقيقة او حتي ينضج ويكتسب لون ذهبي غامق
**********************
🟩العجينة الذهبية باللبن الزبادي🟩

المقادير

كوب لبن زبادي
كوب زبدة
1معلقه كبيره سكر
3 أكواب ونصف دقيق
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة خميرة

طريقة التحضير

1- أخفقي اللبن الزبادي مع الزبدة والسكر في وعاءٍ كبير.
2- أضيفي بعدها الدقيق، الخميرة والملح واخلطي المكونات باستخدام ملعقة خشبية كبيرة.
3- أعجني بعدها المكونات بيديك حتى تمتزج وتحصلي على عيجنة لينة.
4- غطّي العجينة واتركيها في مكانٍ دافئ لساعات حتى تتخمّر ثمّ استخدميها. ويقدم
**********************

🟩العجينة الذهبية للسينابون🟩

المقادير

كوب وربع دقيق
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة خميره
ربع كوب لبن
نصف كوب لبن زبادي
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ثلاث ملاعق كبيرة زيت

طريقة التحضير

1- أخلطي الدقيق، البيكنج بودر، السكر والخميرة في الخلاط الكهربائي.
2- أضيفي الحليب، اللبن الزبادي والزيت تدريجياً.
3- أخلطي الدقيق و المكونات حتى تتشكل لديك عجينة ليّنة.
4- ضعي العجينة في وعاء مدهون بالزبدة، غطّي الوعاء واتركي العجينة في مكان دافئ حتى تتخمّر.
وتقدم
Shaban Mubarak
****************************

🟩عجينة القطنيه لعمل الفينو والمعجنات🟩

المقادير....

٨ كوب دقيق
٥٠ جم خميره بيرة
٣ ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة خل
كوب زبادي
كوب حليب دافئ
نصف كوب زيت
ماء دافئ للعجن
لدهن الوجه
حبة البركة
سمسم
بيضه
ملعقة كبيرة حليب
قهوة سريعة الذوبان
ماء لرش الوجه
طريقة التحضير
في طبق التحضير يضاف الحليب الدافئ مع الزبادي مع نصف نصف كوب من الماء الدافئ. يضاف السكر والخميره ويقلب الخليط حتى يذوب السكر والخميره تماماً. يضاف الزبادي ويقلب مع الخليط. يضاف ٢ كوب من الدقيق ويقلب الخليط حتى يتجانس تماماً وتتشكل عجينه سائله ذات سمك متوسط. تغطى العجينه بالبلاستيك الشفاف وتترك نصف ساعه لتختمر وتنشط وعلامة التخمير ظهور رغوة وفقاعات هوائيه على الوجه.

بعد تمام التخمير يضاف الزيت والخل للعجينة وتقلب المكونات معاً بهدوء
تضاف الكمية المتبقية من الدقيق في العجانة أو في طبق العجن ويضاف الملح ويقلب مع الدقيق. تضاف العجينة السائله المختمرة ونبدأ في العجن مع إضافة الماء الدافئ تدريجياً وببطئ شديد حتى تتجمع العجينه في شكل كره واحده لينه جداً ومطاطية ولكن لا تلتصق باليد اطلاقاً.
تعجن العجينه مده طويله لا تقل عن عشر دقائق ونستمر في العجن إلى أن تنعم العجينه وتتجانس تماماً. تنقل العجينه بعد تمام العجن لسطح نظيف مرشوش خفيف جداً بالدقيق. تقسم العجينه لثمان قطع متساويه في الحجم وتكور باليد حتى ينعم سطح العجينه تماماً. تترك العجينه لتختمر مغطاه بالبلاستيك الشفاف وحتى تتضاعف في الحجم.
بعد تمام التخمير نبدأ بتشكيل أرغفة الفينو. تفرد كل كره عجين بالنشابه بشكل دائري وبسمك رفيع. تبرم العجينه باليد مثل السيجار الرفيع جدا. يتم الضغط على طرف العجينه المفتوح بأصابع اليد حتى يلتصق مع العجينه تماماً. تبرم العجينه باليد ذهاباً وإياباً حتى تتساوى من الأطراف ويتناسق الشكل. تغلق الأطراف جيداً. تنقل أرغفة الفينو لصينيه مدهونه بالزيت ومبطنه بورق الخبز. ترص الأرغفه مع مراعاة ترك مسافه بين كل رغيف والتالي وتترك لتختمر مره أخرى حتى تتضاعف بالحجم. بعد ان يتم التخمير تستخدم سكينه لتشريط أرغفة الفينو.
تستخدم نفس العجينه لعمل أي معجنات بأي شكل أو حشوة حسب الرغبه.
يخلط الحليب مع البيضه والقهوة سريعة الذوبان ويدهن الوجه بالخليط. يرش الوجه بالسمسم وحبة البركة ومن الممكن ان يترك الوجه بدون دهن او رش اي إضافات. بإستخدام بخاخ ماء يرش وجه الفينو بالماء جيداً.
يتم الخبز في فرن ساخن على درجة حرارة ٢٢٠ حتى يحمر الوجه ويتم النضج تماماً من الداخل والخارج.
يقدم الفينو ساخن او يترك ليبرد تماماً .
يقدم
https://www.facebook.com/groups/225771025555019/?ref=share

#مشرفة_منتدى_الاسرة_والطفولة
#منتدى_المركز_الدولى Mubarak Shaban
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف كامل لعمل مجموعة من المقبلات والمعجنات والمقرمشات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع أنواع المقبلات و الفطائر والمعجنات والمقرمشات والكيكات
» ملف كامل وشامل لعمل الضانى طرق مختلفة لعمل لحم الضانى
» مجموعة من مواقع لعمل الصور متحركه حسب مزاجك الشخصى
» ملف كامل لعمل جميع أساسيات الطبخ والدقيق
» ملف شامل و كامل لعمل جميع انواع المخللات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: