منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 1110
ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 1110
ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بوسى
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
بوسى


انثى عدد المساهمات : 3055
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
الموقع :
المزاج المزاج : تمام

ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022   ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 Icon_minitime1الأربعاء 10 نوفمبر - 4:44

🔴✍ملف شامل (كامل)جميع انواع السمان 2022✍🔴

سمان محشي فريك

المقادير

4 عدد سمان
½ كيلو فريك
2 حبة بصل
2 فص حبهان
3 عدد ورق لورا
3 فص مستكة
1 ملعقة صغيرة م ص ملح
1 ملعقة صغيرة م ص فلفل
زبدة

طريقة التحضير

ينقع الفريك في ماء بارد لمدة 10 دقائق
في حلة على النار يشوح البصل ثم يضاف الفريك
والزبدة
يسلق الفريك نصف سلقه ثم يحشى به السمان
في حلة على النار بها ماء نضع بصلة -حبهان -مستكة- فلفل- ملح والسمان ويترك حتى تمام النضج
ثم يحمر السمان وقدم مع الفريك.
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان محشي بصوص المشمش

المقادير

3/4 كوب مشمش ( موضوع فى عصير برتقال ومضاف له ملح وفلفل ورشة قرفة )
2 حبة بصل مفروم
1/2 كوب زيت زيتون
1 كوب ارز
1/2 كوب بقدونس مفروم
1 ملعقة صغيرة زعتر مفروم
2 عدد سمان
1 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة كبيرة زبدة
2 كوب شوربة
1 ملعقة كبيرة مستردة
1 ملعقة كبيرة خل بلسمك
1 ملعقة صغيرة بشر برتقال
رشة جوزة الطيب
رشة قرفة

طريقة التحضير

فى طاسة على النار بها زيت زيتون نحمر البصل حتى يصبح لونه ذهبيا
نضبف الارز ونحمره قليلا مع البصل
نضيف المشمش المجفف ( بعد نزعه من العصير )
نضيف البفدونس المفروم والزعتر ونقلب جيدا ثم نترك الخليط ليبرد
نضيف شوربة ونترك الخليط على نار هادئة حتى تمام النضج
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان بالبرتقال

المقادير

4 عدد سمان
2 معلقه كبيرة سكر
70 جرام زبيب(ثلث كوب )
1/2. معلقة صغيرة فلفل اسود
1 قشرة برتقال مبشورة
2 عدد برتقال معصور
70 جرام لوز شرائح(ثلث كوب )
1/2 معلقة صغيرة قرفة
رشة زعفران
1 معلقة صغيرة ملح
طريقة التحضير
ناخد السمان نغسلو كويس ونفتحو من الظهر
ناخد طاسه ونضع بها القليل من عصير البرتقال وقشور البرتقال وزبده وفلفل اسود وقرفه وملح وسكر تغلي كويس نزود عليها السمان نفضل نقلب لغية ميتكرمل شويه
ناخد بيركس نضع به السمان نزود عليهم اللوز والزبيب والصوص من فوق وندخلهم الفرن مدة 45دقيقه لغاية ميستوو ونقدمهم
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان بالمرتة

المقادير

10 عدد سمان
1/4 كوب زبدة
1 ملعقة صغيرة قرفة
1/4 ملعقة صغيرة كمون
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
1/4 ملعقة صغيرة حبهان مطحون
1/4 ملعقة صغيرة فلفل اسود
بهارات صحيحة للشوربة
750 جرام بصل مفروم(كيلو إلا ربع )
1 كوب زبيب
4 ملعقة كبيرة سمن
2 كوب ارز مصرى
طريقة التحضير
يغلى الماء مع بهارات الشوربة ، قليل من البصل ثم يترك على النار. يدعك باقي البصل بالملح والفلفل و جوزة الطيب.
في مقلاة على النار، يشوح البصل في قليل من السمن، ثم يضاف الزبيب، الكمون، القرفة، ثم الحبهان
يقلب الكل جيدا الي ان يذبل البصل. تحشى حبّات السمان بقليل من المزيج الى ان تمتلئ ثم تقفل رجليها جيدا و تلف بدبارة المطبخ.
يتخلط الزبدة بقليل من القرفة والملح والفلفل ثم تدهن حبّات السمان من فوق ومن تحت الجلد بالمزيج ثم تشوح في طاسة عميقة على النار لتقفل المسام.
ترفع من القدر ثم توضع بصينية الفرن وتدخل لتنضج ثم تترك لتنضج وتأخذ اللون الذهبي يشوح الرز في نفس قدر السمان، ثم تضاف الشوربة ويترك الرز لينضج على النار.
يقدم الرز مع البط مزينا بباقي خلطة المرتة
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان مشوي بدبس الرمان

المقادير

1 عدد سمان مغسول و مفتوح و مفرود (مقصوص من الظهر و مفرود)
1 عدد بصل مفروم ومصفي
3 فص ثوم مدقوق
2 معلقة كبيرة دبس الرمان
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
1 معلقة كبيرة سماق
1 معلقة صغيرة روزماري
رشة ملح
رشة فلفل أسود
1 معلقة كبيرة زيت زيتون
2 معلقة كبيرة زبادي
2 معلقة كبيرة زيت + زبدة

طريقة التحضير

في طبق عميق نقلب الزبادي مع ماء البصل و الثوم و دبس الرمان و باقي المكونات جميعا و نغطس فيهم السمان و ندعكها كويس بالتتبيلة و نشيلها في الثلاجة ساعتين
اما على جريل او في صينية نسخن خليط الزبدة و الزيت و ننزل بالسمان نعطيه صدمة من الجهتين و نكمل تسوية في الفرن مع اضافة القليل من الماء المغلي
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان مشوي

المقادير

4 عدد سمان مغسول جيدا
1 عدد بصل مبشور
1 عدد طماطم مبشور
2 معلقه كبيرة عصير ليمون
2 معلقه كبيرة خل
4 معلقة كبيرة زيت
نصف كوب ماء بصل
1 كوب بقدونس مقطع
1 بوله ارز اصفر للتقديم
1 معلقه صغيرة ملح
1 معلقه صغيرة فلفل أسود
1 معلقه صغيرة زعتر
1 معلقه صغيرة بابريكا
1 معلقه صغيرة بهارات
نصف معلقه صغيرة جوزه الطيب

طريقة التحضير

نغسل السمان كويس جدا بالماء والخل والدقيق نفتح السمان من الظهر وندق عظمه باليد
لعمل التتبيله نخلط البصل المبشور مع الطماطم والخل والزيت والملح والفلفل الأسود و البهارات والبابريكا والزعتر ونضع السمانفيها لمده ساعتين
علي الجريل نضع قليل من الزيت ونشوي السمان وأثناء الشوي ندهنه بخليط من ماء البصل مع الليمون والزيت
نشوي السمان تقريبا علي كل وجه 10 دقائق
نرفع السمان في صنيه ونضع في وسطه قطعه من الفحم ساخنه ونطفيها بقليل من الزيت ونغطي السمان حتي ياخذ رائحه الفحم ويقدم مع الأرز الأصفر ورشه بقدونس
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان مشوى2

المقادير

3 عدد سمان
2 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
2 ملعقة صغيرة جنزبيل مبشور
1 ملعقة صغيرة ثوم بودر
1 ملعقة صغيرة بصل بودر
1 ملعقة كبيرة عنب احمر
2 ملعقة كبيرة زيت سمسم
1 ملعقة صغيرة بابريكا
1 فنجان سويت صويا صوص
1 فص ثوم مفروم
1 فنجان عصير اناناس
1 عود قرفة
1 ملعقة صغيرة سكر بنى
3 ملعقة صغيرة سمسم
1 حبة بصل اخضر مقطع رفيع
1/2 ملعقة صغيرة حبهان مطحون

طريقة التحضير

يتم فتح السمان وتتبيله بالملح والفلفل والبابريكا والزيت وخل العنب ومعلقه جنزبيل
نضع السمان لمدة 20 دقيقه على شواية عاليه الحرارة
تحضير الصوص
في وعاء على النار يوضع الزيت مع الجنزبيل والثوم والقرفة ثم معلقتين من خل العنب مع فنجان سويت صويا صوص مع سكر بني وعصير الاناناس والبابريكا و ملح و فلفل اسود، تقلب المكونات معا، و يرفع من على النار عند الغليان.
يدهن السمان بالصوص اثناء تسويته على الشواية، عند التقديم يرش بالسمسم والبصل الاخضر.
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان مشوي3

المقادير

1 حزمة بقدونس طازج مقطع
2 عدد سمان مجهز للشوي مقصوص من الظهر فقط و مفرود
2 معلقة كبيرة زبادي لايت
¼ كوب عصير ليمون
1 معلقة كبيرة زيت زيتون
½ كوب ماء بصل
1 معلقة كبيرة دبس رمان
1 معلقة صغيرة بصل بودر
1 عود روز ماري
ملح حسب الرغبة
فلفل اسود حسب الرغبة
طريقة التحضير
في وعاء نخلط جميع مكونات التوابل "زبادي لايت، عصير ليمون، زيت زيتون، ماء بصل، دبس رمان، بصل بودر ، روز ماري، ملح ، فلفل اسود"
ننقع السمان في الخليط لمدة لا تقل عن نصف ساعة
على شواية ساخنة يتم شوي السمان ، او في صينيةبالفرن
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان مدفون بالملح

المقادير

1 عدد بصل كبير الحجم ومقطع جوليان
1 عدد بصل مفروم
ثوم مفروم
سمان
صلصة
زيت
1/4 كيلو كبد وقوانص
1 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة فلفل أسود
1 معلقة صغيرة كمون
زبيب
1 كيلو ملح خشن
3 عدد بيض

طريقة التحضير

زيت عليه بصل جوليان عليه الكبد والقوانص وملح وفلفل وكمون وزبيب نحشي السمان مارته ونكون مجهزين كيلو الملح عليه بياض ثلاث بيضات ونعجنهم مع بعض
نفرش الطاجن بمعجون الملح ونحط ورق الزبده وندعك السمان بالبصل المفروم والثوم والصلصه ونضعه علي ورقه الزبده بعد كدا نقفل ورق الزبده عالسمان ونضع معجون الملح فوقيه تاني ونحطه في الفرن لمده ساعه
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

طاجن سمان بالكبد والارز

المقادير

4 عدد سمان
14 كيلو كبدة دجاج
2 كوب لبن
2 كوب ارز بسمتي
2 حبة بصل
(قرفه -بهار- بردقوش -حوزة الطيب- ملح -فلفل -حبهان- بابريكا- مسطرده حسب الرغبه -صويا صوص حسب الرغبه )
12 ملعقة صغيرة قرفة
3 ورق لوري
ملعقة صغيرة حبهان
ماء لتسوية الارز
4 ملعقة كبيرة سمن

طريقة التحضير

يتم نقع الارز في ماء وملح لمدة ربع ساعة في ماء يسلق السمان
في حلة علي النار يتم تشويح البصل مع القرفة والحبهان واللوري والملح
اضافة السمان ووضع حوالي كوب ونصف ماء حتي الغليان
في نفس الوقت يتم تشويح الكبدة في زبدة
نحضر طاجن فرن ونصفي الارز من الماء ونضعه في الطاجن ثم يوضع بداخله السمان والكبدة ويضفاف الية المرقة ( لناتجه من سلق السمان )
اضافة السمن علي الوجه ويغطي الطاجن بورق فويل وضعه في الفرن علي حرارة 180 درجة لمدة 40 دقيقة
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان بالفريك

المقادير

5 عدد سمان
1 كيلو فريك منقوع في ماء
3 ملعقة كبير زبدة
2 عدد طماطم مبشور
1/4 كوب زيت ذرة
توابل
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة قرفة
1 ملعقة صغيرة جنزبيل
1 ملعقة صغيرة كمون
2 فص ثوم مفروم
2 حبة بصل مفروم ناعم
1 ملعقة كبيرة صلصلة بيورية
1/4 حبة فلفل حامي
بوكية جارنية (كرات + كرفس + جزر + طماطم + بصل + ورق لورا )
1/2 كوب ماء بصل

طريقة التحضير
في بولة عميقة يتم تحضير خلطة لتظيف السمان : (ماء+خل+ملح+ عود كرفس) وينقع بها السمان لمدة 4 ساعات علي الاقل
لعمل الفريك : في حلة بها مادة دهنية ننزل بالبصل المفرومة وتشوح ثم يضيف الثوم المفروم ثم الفلفل الاسود والملح ثم الفريك ويقلب جيداً ثم ننزل بالطماطم المبشورة والشوربة ويترك للنضج 3/4 سوا
نجهز تتبيلة للسمان ( زيت + قرفة ناعمه+صلصة بيورية+فلفل اسود+كمون9ثوم مفروم+ ماء بصل ) ويقلب الخليط ويدعك بها السمان من الداخل قبل الحشو ويدعكمن الخارج بعد الحشو .
يتم حشو السمان بالفريك ويدهن بالخلطة السابقة من الخارج
في صينة فرن بها بوكية جارنية من المكونات السابقة ويوضع عليهم السمان المحشي ويغلف بالسيلفر فويل ويدخل فرن ساخنة لمدة 1/2 ساعة
قبل التسوية النهائية يتم رفع السيلفر حتي ياخذ لون ذهبي
يقدم السمان مع الفريك بعد تمام النضج ويجمل بالخضار
-وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
#مشرفة_الاسرة_والطفولة
#منتدى_المركز_الدولى



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 18839210

بوسى يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بوسى
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
بوسى


انثى عدد المساهمات : 3055
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
الموقع :
المزاج المزاج : تمام

ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022   ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 Icon_minitime1الأربعاء 10 نوفمبر - 4:47

ملف شامل جميع انواع السمان

سمان محشى
المقادير
2 زوج سمان منظف
(الحشو1)
ملعقه سمن(25 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
نصف ملعقه نعناع ناشف(10 جم)
ملح وفلفل
كوب الاربع ماء مغلى(175 مل)
(الحشو1)
ملعقه سمن(25 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
كوب وربع فريك(200 جم)
نصف ملعقه نعناع ناشف(10 جم)
ملح وفلفل
كوب الاربع ماء مغلى(175 مل)
(التسويه)
2 لتر ماء مغلى
بصله على 4
كرات وكرفس
ملح وفلفل
(التحمير)
نصف كوب سمن(100 جم)
طريقه التحضير
- حشوالارز| فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف نعناع ناشف وارز وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يغلى ويشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى نصف سوا ونسيبه يبرد
-حشو الفريك | فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف نعناع ناشف وفريك وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يغلى ويشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى نصف سوا ونسيبه يبرد
- ونجيب السمان ونحشى بخليط الارزاوخليط الفريك ونحشى بين الجلد والعظم ونلفه فى ورق فويل
- التسويه\ وفى اناء على النار نغلى ماء ونضيف بصل وكرات وكرفس وملح وفلفل ولمه يغلوا نضيف السمان ونسيبه يتسلق لمدة 20 دقيقه ولمه يبرد نشيل من عليه ورق الفويل
-  نجيب صينيه ونرص فيها السمان وندهنه سمن وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان مشوى
المقادير
2 زوج سمان ومنظف
(التتبيله)
نصف كوب بصل مبشور(100 جم)
نصف كوب طماطم مبشورة(100 جم)
ملعقه عسل ابيض(25 جم)
( ملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى )
طريقه التحضير
- ونجيب السمان ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وعسل وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم السمان ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص السمان ونسيبه يتشوى على كل وجه 5 دقائق
- ونجيب صاج ونرص فى السمان ونغطى بورق فويل وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان اسكالوب بانيه
المقادير
5 فرد سمان
ماء بصل
ماء طماطم
مسطرده
ملح وفلفل وبهارات
دقيق
ملح وفلفل
بيض
ملح وفلفل
لبن
بقسماط
ملح وفلفل
زيت للقلى
طريقه التحضير
- نجيب السمان ونفتحه من الدهر ونبطه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم ومسطرده ملح وفلفل وبهارات  
ونقلبهم مع بعض ونضع فيهم السمان ونقلبهم مع بعض ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
-  فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى نخلط بيض وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- ونجيب السمان ونضعه فى دقيق ثم فى بيض ثم فى بقسماط وندخله الثلاجه لمدة نصف ساعه
- فى اناء على النارفى زيت وسمن نقلى السمان
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

صينيه السمان بالبطاطس
المقادير
5 فرد سمان
بصل مبشور
طماطم مبشورة
ملح وفلفل وبهارات
مكعب مرق
بطاطس شرائح
بصل شرائح
طماطم شرائح
طماطم مبشورة
ماء مغلى
ملح وفلفل وورق لورا وحبهان بودروسكر
طريقه التحضير
- نجيب السمان ونفتحه من الدهر ونبطه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل وطماطم مبشورين وملح وفلفل وبهارات ومكعب مرق  
ونقلبهم مع بعض ونضع فيهم السمان ونقلبهم مع بعض ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
=  وفى اناء على النار نضع طماطم مبشورة وماء مغلى وملح وفلفل وورق لورا وحبهان بودروسكر ونقلبهم مع بعض ونسيبها تغلى شويه
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونرص شرائح بصل ثم شرائح بطاطس ثم شرائح طماطم ثم السمان ثم نرص شرائح بصل ثم شرائح بطاطس ثم شرائح طماطم ونصب عليها الصلصه
- ونغطيها بورق فويل وندخلها الفرن على درجه حرارة 180 لمدة ساعه او نسويها على البوتجاز نصف ساعه وندخلها الفرن نصف ساعه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان بالشعريه
المقادير
4 سمان
(السلق)
5 كوب ماء مغلى ( لتر)
بصل وكرات وكرفس وورق لورا وحبهان
(الحشو)
2 بصل شرائح
ملح وفلفل
(الشعريه)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل مكعبات
كوب شعريه محمره(200 جم)
ملح وفلفل وبهارات
مكعب مرقه
ربع كيلو خضار مشكل(50 جم)
2 كوب ماء مغلى(400 مل)
طريقه التحضير
الحشو
- فى بوله نخلط بصل وملح وفلفل ونقلبهم على بعض ونحشى بيهم السمان
السلق
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وبصل وكرات وكرفس وورق لورا وحبهان ونضع السمان يتسلق
الشعريه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف خضار مشاكل وشعريه محمره وملح وفلفل وبهارات ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض  ونسيبها تستوى على نارهاديه نصف سوا
- ونجيب الطاجن وندهنه سمن وندخله الفرن يسخن ونصب فى نصف كميه الشعريه ونرص السمان المسلوق ونصب نصف كميه الشعريه ونرص السمان المسلوق
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة نصف ساعه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان بالفريك
المقادير
4 سمان
(السلق)
5 كوب ماء مغلى ( لتر)
بصل وكرات وكرفس وورق لورا وحبهان
(الحشو)
2 بصل شرائح
ملح وفلفل
(الفريك)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل مكعبات
كوب فريك منقوع (200 جم)
ملح وفلفل وبهارات
مكعب مرقه
2 كوب ماء مغلى(400 مل)
طريقه التحضير
الحشو
- فى بوله نخلط بصل وملح وفلفل ونقلبهم على بعض ونحشى بيهم السمان
السلق
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وبصل وكرات وكرفس وورق لورا وحبهان ونضع السمان يتسلق
الفريك
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف فريك وملح وفلفل وبهارات ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه نصف سوا
- ونجيب الطاجن وندهنه سمن وندخله الفرن يسخن ونصب فى نصف كميه الفريك ونرص السمان المسلوق ونصب نصف كميه الفريك ونرص السمان المسلوق
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة نصف ساعه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان ملفوف خضروات
المقادير
4 فرد سمان
(التتبيله)
ماء بصل
ماء طماطم
ربع كوب زبادى(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
3 ملعقه صويا صوص(75 جم)
ملعقه عسل ابيض(25 جم)
ملح وفلفل وجوزة الطيب
(الحشو)
2 جزر شرائح
2 كوسه شرائح
2 بطاطس شرائح
كرفس
كرات
ملح وفلفل وزعتروروزمارى
زبدة
طريقه التحضير
- نجيب السمان ونفتحه من الدهرونغسله كويس بماء وملح وخل ونصفى
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم ومسطرده وزبادى وعسل وصويا صوص وملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم السمان لمدة ساعه
الحشو
- فى اناء على النار نشوح بطاطس وجزروكوسه وكرفس وكرات فى زبدة ونتبلها ملح وفلفل وزعتروروزمارى ونقلبهم مع بعض يدبلوا ونسيبه يبرد
- ونجيب السمان ونضع فى الحشو ونلفه رول, ونجيب بيركس ونرص فى شرائح بصل وبطاطس وكوسه وكرات وكرفس ونرص عليهم السمان ونغطى بورق فويل
- وندخل البيركس الفرن على 200 درجه لمدة ساعه وامه يخرج نصب عليها صوص الديمجلاس
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

سمان المشوى
المقادير
4 سمان
(التتبيله)
ماء بصل
ماء طماطم
مسطرده
زبادى
عسل ابيض
خل
ملح وفلفل وجوزة الطيب
طريقه التحضير
- نجيب السمان ونفتحه من الدهر ونضعه على كيس ونبطه بالمبط ونفرده خالص
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم ومسطرده وزبادى وعسل ابيض وخل وملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم السمان ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- على شوايه ساخنه ونرص السمان يتشوى ( كل شويه ندهنه بالتتبيله لحد ما يستوى)
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

شوربه السمان
المقادير
4 سمان
زيت
مستكه
حبهان
ورق لورا
كرفس
كرات
طماطم مبشورة
ماء مغلى
ملح وفلفل وجوزة الطيب
زعفران
كريمه طهى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح السمان فى زيت ولمه يغير لونه نضيف مستكه وحبهان وورق لورا وكرفس وكرات وطماطم مبشورة وملح وفلفل وجوزة الطيب وزعفران وماء مغلى ونقلبهم مع بعض ونسيبه يستوى ونضربه بالهندبلندر ونضيف كريمه طهى ونقلبهم تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

مقلوبه المكرونه بالسمان
المقادير
4 سمان
زيت
ليمون ناشف
مستكه
قرنفل
ورق لورا
قرفه
صلصه
طماطم مبشورة
ماء مغلى
مكرونه
مكعب مرق
ملح وفلفل
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح السمان فى زيت ولمه يغيرلونه نضيف ليمون ناشف وحبهان وورق لورا وقرنفل وقرفه ومستكه ونقلبهم مع بعض ونضيف صلصه وطماطم مبشورة ومكعب مرق وملح وفلفل وماء مغلى ونقلبهم مع بعض تغلى والسمان يستوى ونضيف المكرونه ونقلبهم مع بعض ولمه تشرب الصوص نخفض عليها النار تستوى على نار هاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

برام ارز معمر بالسمان
المقادير
4 فرد سمان
(التتبيله)
ماء بصل
ماء طماطم
ربع كوب زبادى(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
3 ملعقه صويا صوص(75 جم)
ملعقه عسل ابيض(25 جم)
ملح وفلفل وجوزة الطيب
زبدة
5 كوب لبن( لتر)
كوب كريمه طهى(200 جم)
قشطه
طريقه التحضير
- نجيب السمان ونفتحه من الدهرونغسله كويس بماء وملح وخل ونصفى
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم ومسطرده وزبادى وعسل وصويا صوص وملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم السمان لمدة ساعه , وعلى شوايه ساخنه نرص السمان يتشوى نصف سوا
- فى بوله ننقع الارز فى لبن وكريمه طهى وقشطه وملح وفلفل وجوزة الطيب ونخلطهم مع بعض ونسيبهم لمدة ساعتين منقوعين
- فى اناء على النار نضع الارز المنقوع فى لبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الارز يتقل
- ونجيب طاحن ساخن وندهنه سمن ونضع نصف كميه الارز ونرص نصف السمان ونضيف باقى كميه الارز ونرص باقى السمان ونضيف عليه زبدة
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة ساعه
ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

طاجن مكرونه بالسمان المشوى
سمان
مكرونه
ثوم مفروم
هريسه شطه
فلفل
عصير ليمون
زيت
بهارات
زنجبيل
كمون
كسبرة ناشفه
ملح
شطه
خل
صلصه
شوربه
ثوم مفروم
بصل مبشور
طريقه التحضير
1-فى بوله نخلط الثوم والهريسه وعصير الليمون والملح والفلفل والزيت والبهارات والكمون  والزنجيبل  وكسبرة وخل وصلصه
2-والشطه ونتبل بيهم السمان ونسيبه فى التتبيله ساعه على الاقل فى الثلاجه
3- ونشوى السمان على الشوايه على الوجهين ونرصه فى صينيه وندخله الفرن يكمل سوى
4-فى حله فيها زيت نحمر المكرونه ولمه تاخد لون نضيف البصل والثوم المفرومين ونقلبهم مع بعض كويس
5- ونضيف عليهم الشوربه ونسيبها تستوى على نار هاديه
6- ونغرف المكرونه فى طبق التقديم ونرص على وشها السمان
7-ويقدم بوالف هنا وشفا
مع تحياتي



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022 18839210
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لجميع أنواع أطباق السمان2022
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المكرونة في أطباق
» ملف شامل وكامل لجميع الاكلات الهندية
» ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات
» ملف شامل وكامل لجميع انواع المحشى2022
» ملف شامل لجميع أنواع حلويات الكرانشي

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: