#ملف شامل وكامل لجميع انواع أكلات الجريل
🟩كبدة مشوية على الجريل🟩
المقادير
½ كيلو كبدة شرائح
½ كوب ماء بصل
1 حبة بصل مقطع جوليان
1 حبة فلفل اخضر
1 كوب عصير ليمون
¼ كوب خل
3 معلقة صغيرة زيت
1 معلقة صغيرة شطة
1 معلقة صغيرة كمون
½ معلقة صغيرة فلفل اسود
1 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة كزبرة ناشفة
طريقة التحضير
فى وعاء نحضر التتبيلة: نضع كل المكونات السائلة" ماء بصل، عصير ليمون، خل، زيت" .
ثم البهارات "شطة، كمون، فلفل اسود، كزبرة ناشفة" ونقلب جيدا
نأخذ كوب من التتبيلة على جنب
نضع الكبدة في التتبيلة وتترك لمدة نصف ساعة.
على جريل سخن توضع شرائح الكبدة، تقلب عندما تاخذ لون
عند الانتهاء من الكمية توضع كل الكمية على الجريل ونضع عليها الفلفل الاخضر والبصل وتشوح مع بعض
تنقل كل الكمية فى صينية ونضيف عليها كمية التتبيلة المؤخذة فى اول الوصفة
تغطى بالومنيوم فويل، ثم تدخل فرن سخن على اعلى درجة على الرف اوسط لمدة 10 دقائق.
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
ميكس جريل مع تتبيلة الشواء
المقادير
خليط كفتة حاتي
½ كيلو لحم مفروم
⅛ كيلو ليه ضاني مع سمين
1 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة فلفل اسود
1 معلقة صغيرة بهارات كفته
½ عدد دجاج
¼ كيلو كبده
مكونات التتبيله
2 حبة حبه بصل
1 حبة طماطم
½ حزمة كزبره
¼ حزمة بقدونس
½ حبة ليمون
1 حبة فلفل حار
2 فص ثوم
½ كوب زيت
½ كوب خل
1 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة فلفل اسود
1 معلقة صغيرة كسبره جافه
½ معلقة صغيرة قرفه
2 عدد خبز شامي للتزيين
½ حزمة بقدونس للتزيين
1 حبة طماطم مقطعه مربعات للتزين
1 حبة فلفل احمر للتزين
1 حبة فلفل أصفر
طريقة التحضير
لعمل تتبيله الشواء
في وعاء يتم اضافه البصل والطماطم والفلفل الحامى و الكزبره الخضراء والبقدونس المفروم والزيت والخل ويتم الضرب جيدا ويضبط الطعم بالملح والفلفل والكزبره الجافه والكمون والشطه
لعمل الدجاج الجريل
يتم تنظيف الدجاج جيدا بعصير الليمون والخل
يتم عمل فتحات في اوراق الدجاج وصدورها حتى تمتص التتبيله وتوضع في التتبيله وتترك جانبا لمدة ساعتين على الاقل
لعمل كفته الحااتي
بأضافة سمين مع الليه الضاني و يفرم جيدا ثم يتبل بالملح والفلفل الاسود وجوز الطيب وتفل بصل ويضرب الكل في المفرمه مره اخرى وتترك العجين لمدة نصف ساعة في الفريزر على الاقل حتى ترتاح
لعمل الكبده المشويه يوضع جزء من تتبيلة الشواء على الكبده وتترك جانبا لمدة ساعه على الاقل
يتم تسويه الدجاج على الجريل والكبده
يتم تصبيع الكفته على السيخ وتوضع على الجريل
يقطع الخبز الشامي على شكل مثلثات ويقلى في الزيت او يحمر في الفرن حسب الرغبة و يترك جانبا للتزيين
في طاسه على النار يتم وضع القليل من الزبده ثم الطماطم المقطعه ثم القليل من الاعشاب الزعتر او الروز ماري والثوم المفروم ويترك جانبا
يتم رص الكفته والدجاج والكبده على الشوايه ويجمل به الطماطم مع الزبده والثوم على النار وتجمل بالبقدونس المفروم والعيش الشامي المحمص
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
كبده جريل
المقادير
3/4 كيلو كبدة
5 فص ثوم مفروم
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة كمون
1/2 ملعقة صغيرة شطة
2 حبة ليمون
1 حبة بصل
3 حبة طماطم
طريقة التحضير
تقطع الكبد شرائح عريضة
تتبل شرائح الكبد بالثوم والملح وتترك فى التتبيل لمدة 3ساعات
فى طاسة ساخنة بدون زيت او صاجة
يوضع بها الثوم والكمون مع الليمون .. وتقدم
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
مكس جريل
المقادير
4 قطع ريش ضاني
4 قطع لحم كباب ضاني
2 قطع لحم مفروم متبلة بالطريقة المعتادة لعمل الكفتة المشوية
2 قطع طرب
2 حبة بصل
1 حبة طماطم
1 ملعقة كبيرة فلفل اسود
1 ملعقة كبيرة ملح
رشة جوزة الطيب
1 ملعقة كبيرة زيت
طريقة التحضير
تتبل الريش والكباب (بصل مفروم+ملح+فلفل اسود +طماطم مبشورة +جوزة الطيب +زيت ) يمزج الخيلط سوياً وتترك به اللحم لمدة ليلة في الثلاجة
يجهز الطرب بفرد المنديل ويلف بداخله اللحم المفروم ويغلق من الطرفين
وتصبع الكفتة علي الاسياخ بالحجم المطلوب لتكون جاهزة للشوي
توضع الريش بداخل الاسياخ لتكون جاهزة ايضا للشوي
علي الشواية توضع قطع المكس جريل ( الطرب - الريش - الكفتة ) وتقلب علي الجانين و حتي تمام النضج وتقدم
حسب الرغبة يشوي معه الخضار المقطع لمذاق رائع
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
دجاج جريل
المقادير
2 عدد دجاجة مقطع
4 حبة بصل
3 حبة طماطم
1 كوب خل + زيت
1 ملعقة صغيرة ماح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
3 ورق لورى
1/2 ملعقة صغيرة حبهان بودر
1/2 ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
2 حبة جزر
2 حبة بطاطس مقطعة شرائح ومنقوعة فى كركم
1/4 ربطة شبت مفروم
2 حبة كوسة مقطعة شرائح سميكة
1 حبة فلفل رومي مقطهة شرائح
1/2 حبة فلفل الوان + احمر + اصفر مقطع شرائح
طريقة التحضير
يغسل الدجاج جيدا بالخل والملح والليمون والدقيق .. ثم يغسل جيدا
لتجهيز تتبيلة الدجاج الجريل:
نخلط الطماطم المبشورة مع البصل المبشور والثوم المفروم والكزبرة والملح والفلفل الاسود وورق اللورى والحبهان البودر وزيت وخل وتخلط كل المكونات معا خلطا جيدا
ينقع الدجاج لمدة يوم ( اذا توافرب وقت ) اذا لم يتوافر وقت تكون ساعة على الاقل
فى طاسة ساخنة أو جريل - يوضع قليل من الزيت ونضع الدجاجة وتقلب على كل الجوانب حتى تأخذ اللون الذهبي
نخلط البطاطس والكوسة والشبت والفلفل والبصل والطماطم وتتبل بجزء من تتبيلة الدجاج وتقلب جيدا
توضع المكونات المتبلة فى صينية ونضيف الدجاج عليه
نضع الصينية فى الفرن لمدة 1/4 ساعة ( يفظل أن تغطى بالفويل ويرفع قبل تمام النضج .. ويقدم
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
ميكس جريل مع خضار جريل
المقادير
200 جرام دجاج(كوب)
300 جرام لحم ريش(كوب ونصف)
2 مكعب مرقه
200 جرام لحم مفروم(كوب)
2 حبة بصل
4 فص ثوم
20 جرام روز ماري(معلقه كبيره)
2 حبة كوسة
2 حبة جزر
2 حبة بصل
طريقة التحضير
لعمل مارينه الدجاج والريش _ بصل+طماطم+ثوم+زيت+عود روز ماري) ويضربب الخلاط ونضيف علي المارينه ملح وفلفل ويتبلبل الدجاج والريش بيها لمدة 6 ساعات
نحضر اللحمه المفرومة ونضع عليها بصل المفروم والتوابل وتصبع وتترك لتتماسك
توضع جميع اللحوم علي الجريل حت يالنضج الكامل وتقدم مع خضار جريل وهو كوسة وجزر وبصل متبلين بالملح والفلفل والزيت
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
ميكس جريل2
المقادير
2 قطعة صدور دجاج
2 عدد ريش ضانى
2 عدد قطعة لحم كندوز
1 عود روز مارى
1 كوب عصير تمر هندى
3 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملح فلفل
طريقة التحضير
نتبل اللحم والدجاج بعصير التمر الهندى والروز مارى لمدة ساعة
على الجريل نشوى اللحم والدجاج على كل الجوانب ويقدم على طبق به البقدونس
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
برجر جريل بالمشروم
المقادير
1 كيلو لحم مفروم مقسم على أربعة
1 طبق مشروم فريش
2 عدد بصل مقطع شرائح
باربيكيو صوص
بلسمك صوص
ماء بصل
ملح
فلفل أسود
جوزة الطيب
ورتشيستر صوص
طريقة التحضير
يتم تتبيل اللحمة المفرومة و المشروم بالبصل المقطع ويضاف إليه صوص الباربيكيو و صوص البلسمك و ماء البصل.
يتبل الخليط السابق بالملح و الفلفل و جوزة الطيب و الورتشيستر صوص.
تشكل اللحمة على شكل أقراص برجر.
يتم شوي الأقراص على الشواية على الجانبين حتى النضج
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
برجر جريل بالمشروم
المقادير
1 كيلو لحمة مفرومة مقسمة على اربعة
1 طبق مشروم فريش
2 عدد بصل مقطع شرائح
صوص باربيكيو
صوص بلسمك
ماء بصل
ملح و فلفل
جوزة الطيب
ورتشيستر صوص
طريقة التحضير
يتم تتبيل اللحمة المفرومة و المشروم بالبصل المقطع
يضاف عليه صوص الباربيكيو و صوص البلسمك و ماء البصل
يتبل الخليط بالملح و الفلفل و جوزة الطيب و الورتشيستر صوص
تشكل اللحمة على شكل اقراص برجر
يتم شوى الاقراص على الشواية على الجانبين حتى النضج
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربة الكريمة بالدجاج الجريل
المقادير
1 قطعة صدر دجاج مقطعة مكعبات
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة كركم
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا
1/2 ملعقة صغيرة زنجبيل
1/2 ملعقة صغيرة مسالا هو نوع من التوابل الهندية
1 ملعقة كبيرة زبادى
4 ملعقة كبيرة دقيق
1 لتر حليب
3 ملعقة كبيرة زبدة
2 كوب مرقة دجاج او مرق لحم
2 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة ناعم
1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 كوب كريمة لبانى
طريقة التحضير
على الجريل نشوح قطع صدور الدجاج حتى تصل لنصف التسوية
فى حلة ساخنة بها زبدة نشوح قطع الدجاج ونتركها جانبيا
فى نفس الزبدة السابقة نحمر الدقيق حتى يتغير لونه
نضيف الوشربة ثم الكريمة حتى تغلى المكونات وتنضج قطع الدجاج
تضاف الكزبرة الخضراء وتقلب مع المكونات
نترك الشوربة على النار 5 دقائق ... وتقدم ساخنة
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
دجاج تكا مع الخضار الجريل
المقادير
3 قطع صدور دجاج
1 حبة بصل
2 فص ثوم
1/2 كوب زبادي
2 ملعقة كبيرة كركم
1 ملعقة صغيرة ملح فلفل
1 حبة كوسه
1 حبة جزر
1 حبة بصل
خل بلسمك
طريقة التحضير
نقوم بعمل تتبيله الدجاج ( زبادي+كركم +عصير بصل +ملح وفلفل ) وتترك بها الدجاج حوال ينصف ساعه
نقوم بتسويتها علي الجريل بقليل من الزيت
الخضار يقطع طولي ويتبل بالملح والفلفل والخل البلسمك ويشوح مع الدجاج
يقدم الطبق الدجاج المشوي مع الخضار الجريل
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
دجاج جريل مع صوص ابيض
المقادير
1 كوب حليب
2 ملعقة كبيرة دقيق
1 ملعقة صغيرة فلفل حصى
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون
1 حبة بصل
1/2 كيلو صدور دجاج
طريقة التحضير
يسوى الدجاج على الجريل اولا
تحضير الصوص
يتم عمل الصوص بوضع البصل فى الزيت ثم الثوم والدقيق ثم الحليب مع التقليب حتى يتقل
ثم نضيف الصوص على الدجاج التى سبق تسويتها .. ويقدم
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
خبز شامي جريل
المقادير
1/2 كيلو دقيق
ذرة ملح
1 ملعقة كبيرة زيت
ماء للعجين
طريقة التحضير
في بولة مخصصة للعجن يتم اضافة الدقيق وذرة الملح والماء الكافي للعجن ويعجن الخليط جيدا حتي يتكون قوام مناسب للعجين
اضافة الزيت والعجن مره اخري ثم تقسيم العجينه الي كرات وتركها ترتاح لمدة 5 دقائق
تفرد بالنشابه بسمك 1 سم ويوسي علي جريل ساخن او طاسه ساخنه
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
سلطة كوسة جريل
المقادير
3/4 كيلو كوسة حجم كبير
3 عود ريحان
1 ملعقة كبيرة زيت
1 ملعقة كبيرة زبده
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
طريقة التحضير
تقطع الكوسة شرائح سميكة بالطول
تسوى الكوسة على الجريل حتى تأخذ لون
تخلط الزبدة مع التوابل والزيت
تقدم الكوسة فى طبق التقديم .. ويرش على الوجه خليط الزبدة .. ويقدم
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
سبيط جريل
المقادير
1 كيلو سبيط
3 حبة فلفل الوان احمر+اصفر+اخضر
3 فص ثوم
1 حزمة شبت
1 حزمة بقدونس
1/2 كوب زيت زيتون
ملح + فلفل ابيض
3 حبة ليمون
1/4 كوب خل ابيض
2 حبة بصل
طريقة التحضير
يتم تشريح السبيط من الداخل بعد ازالة الطبقة الرقيقة اللاصقة عليه يكون التشريح بالطول والعرض
يتم عمل تتبيله السبيط عباره عن( عصير الليمون +زيت زيتون+فلفل ابيض+خل ابيض )يوضع السبيط في هذه التتبيله ويفضل ان يوضع حوالي ساعه علي الاقل
يتم تسوية السبيط علي الجريل الساخنه جدا حتي يلف رول
يتم اضافة الحشو ( فلفل الوان مقطع شرائح بالطول والبصل مقطع شرائح بالطول والشبت والبقدونس المفرومين )
يتم حشو جزء من السبيط والباقي تحت السبيط يوضع في طبق التقديم
يجمل بالليمون واوراق الشبت
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
مكس جريل
المقادير
2 ريش ضانى
4 قطع لحم مكعبات
1 قطعه فراخ
2 كفته اصابع
(التتبيله)
100 مل ماء بصل(نصف كوب )
1 بشر طماطم
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم بهارات(معلقه صغيره )
5 جم زعترمفروم(معلقه صغيره )
25 جم صويا صوص(معلقه كبيرة )
100مل زيت ذره(نصف كوب )
(الكفته)
4\1 كيلو لحمه مفرومه
100 جم تفل بصل(نصف كوب )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
ماء بصل
ملح
فلفل
طريقه التحضير
1-فى بوله نضيف ماء البصل وبشر طماطم وملح وفلفل وزعتر وبهاراتوصويا صوص وزيت ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم اللحمه والفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
2-للعمل الكفته فى بوله نخلط اللحم المفرومه وتفل البصل ونتبلها ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها تتشمع صاعه فى الثلاجه
3-ونجيب اسياخ شيش ونرص فيها قطه الفراخ واسياخ اخرى نضع فيها قطع اللحمه واسياخ اخرى نصبع عليها الكفته ونبل ايدينا ماء بصل وملح وفلفل
4-على شويه سخنه نرص الاسياخ ونسيبها تستوى على كل وجه لمدة 5 دقائق
5-فى طبق التقديم نرص المكس جريل
6- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
ميكس جريل (مشويات مشكلة)
المقادير
كيلو لحمة ضاني (من منطقة الفخذة)
1/ 2 كيلو لحمة ضاني مفرومة (يفضل إنها تكون من الجزء اللي فوق الريش)
1/ 2 كيلو ريش ضاني
2 ملعقة كبيرة بقدونس
4 ثمرات بصل
ملح وفلفل
طريقه التحضير
ابشري البصل، واعصريه ، وضعى البصل في طبق وحده على جنب، واتركى ماء البصل وحدها.
حضّري الكباب، وقطعى اللحمة الضاني قطع صغيرة أو على حسب الحجم المراد ، وتبّليها مع الريش في ماء البصل و ملح وفلفل، وغطّيهم وضعيهم في الثلاجة لمدة 3 ساعات على الأقل.
ضيفي بشر البصل مع البقدونس، وضعيهم على اللحمة المفرومة لعمل الكفتة، وتبّليها بالملح والفلفل.
حضّري الشواية، وضعى عليها قطع اللحمة والريش، واحضرى الأسياخ وشكّلي عليها الكفتة، واضغطي عليها بايدك؛ كى تساويها ، وضعيها على الشواية، وقلبي على الجانبين.
وعند التقديم ضعى معه أرز بالخلطة
وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتى
#مشرفة_الاسرة_والطفولة #منتدى_المركز_الدولىملفشاملوكامللجميعانواع