ملف شامل وكامل لجميع انواع الحمام
🟩طاجن الحمام بلسان العصفور🟩
المقادير
طاجن
سمن
2 حمامه
(التتبيله)
بصل مبشور
طماطم مبشورة
( ملح \ فلفل \ زعتر \ قرفه)
نصف كوب سمن لتشويح(100 جم)
(لسان العصفور)
سمن وزيت
بصل - كرات - كرفس
كوب لسان عصفور(200 جم)
2 كوب ونصف شوربه(500 مل)
ورق لورا
ملح وفلفل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بصل وطماطم مبشورين وملح وفلفل وزعتر وقرفه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الحمام لمدة ساعتين فى الثلاجه
- فى اناء على النار نشوح الحمام فى سمن ونسيبه يبرد
- فى اناء على النار نشوح لسان عصفور فى سمن وزيت ولمه ياخد لون ذهبى فاتح نضيف بصل وكرات وكرفس ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه وورق لورا وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ياخد غلاوتين
- ونجيب طاجن وندهنه سمن ونرص فى الحمام ونصب عليه لسان العصفور وندخله الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتى
ارز معمر بالحمام
المقادير
2 حمامة
(التتبيله)
بصل مبشور
طماطم مبشورة
( ملح \ فلفل \ زعتر \ قرفه \ روزمارى )
(الارزالمعمر)
5 كوب لبن ساخن(كيلو)
كوب كريمه طهى(200 جم)
ربع كوب قشطه بلدى(50 جم)
( ملح \ فلفل \ جوزة الطيب)
كوب ارز(200 جم)
طريقه التحضير
- نجيب الحمام ونفتحه من الدهر او نقسمه نصفين
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وملح وفلفل وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الحمام لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
- على شوايه ساخنه قويه نضع الحمام يتشوى على كل وجه 5 دقائق
- فى اناء على النارندافئ لبن وكريمه طهى وقشطه ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز وملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض وننقعهم لمدة 4 ساعات
- ونجيب طاجن ونضع فى نصف كميه خليط الارز باللبن ونضع الحمام ونضع باقى كميه خليط الارز باللبن ونضع قشطه
- وندخل الطاجن الفرن على 160 درجه لمدة ساعه وربع
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام بالفريك
المقادير
2 حمامه
(الحشو)
بصل مكعبات
ملعقه زبدة(25 جم)
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه نعناع ناشف(25 جم)
كوب فريك منقوع نصف ساعه ومتصفى(200 جم)
ربع كوب شوربه(50 مل)
(التحمير)
2 ملعقه زبدة(50 جم)
2 ملعقه عصير ليمون(50 جم)
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زبدة ولمه يدل نضيف فريك وملح وفلفل ونعناع ناشف ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونسيبه يستوى ثلث تربع سوى, ونسيبه يبرد
- ونجيب الحمام ونحشى من عند الرقبه ومن تحت بالفريك ونقفله كويس من عند الرجل
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل وورق لورا نضع الحمام يتسلق
- فى بوله نخلط زبدة وعصير ليمون وملح وفلفل وندهن بيهم الحمام ونرصه فى صاج وندخله الفرن تحت الشوايه ياخد لون او نحمرة فى سمن بلدى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام محشى ارز
المقادير
2 حمامه
(الحشو)
بصل مكعبات
ملعقه زبدة(25 جم)
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه نعناع ناشف(25 جم)
كوب ارز(200 جم)
(التحمير)
2 ملعقه زبدة(50 جم)
2 ملعقه عصير ليمون(50 جم)
ملعقه ملح(25 جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ارز وزبدة وبصل وملح وفلفل ونعناع ناشف ونقلبهم مع بعض
- ونجيب الحمام ونحشى من عند الرقبه ومن تحت بالارز ونقفله كويس من عند الرجل
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل وورق لورا نضع الحمام يتسلق
- فى بوله نخلط زبدة وعصير ليمون وملح وفلفل وندهن بيهم الحمام ونرصه فى صاج وندخله الفرن تحت الشوايه ياخد لون او نحمرة فى سمن بلدى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام بصوص البرتقال
المقادير
4 حمام نصفين
5 ثوم مفروم
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف كوب زبدة طريه(100 جم)
(الصوص)
2 ونصف ملعقه زبدة وزيت(60 جم)
4 بصل حلقات
2 ونصف ملعقه اصانص برتقال(60 جم)
2 كوب عصيربرتقال(200 جم)
نصف كوب بشر برتقال(100 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه روزمارى(5 جم)
طريقه التحضير
- نجيب الحمام ونتبله ملح وفلفل وثوم مهروس- ونجيب صاج ونضع فى زبدة ونرص عليه الحمام وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقة
الصوص
- فى اناء على النار نشوح حلقات البصل فى زبدة ولمه تدبل نضيف اصانص برتقال وعصير برتقال وبشر برتقال ونتبله ملح وفلفل و روزمارى ونقلبهم مع بعض ونسيبها تشرب السوائل على النار ونضيفها على الحمام وندخله تحت الشوايه ياخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه حمام بالخضار
المقادير
لتر شوربه حمام
ملعقه زبدة
بصل مكعبات
جزر مكعبات
كرات
كرفس
كوسه مكعبات
بطاطس مكعبات
ملح وفلفل
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زبدة ولمه يدبل نضيف جزر ونقلبهم مع بعض ونضيف كرفس وكرات ونقلبهم مع بعض ونضيف بطاطس وكوسه ونقلبهم مع بعض وملح وفلفل ونضيف شوربه حمام ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
ملوخيه بالحمام
المقادير
لتر شوربه حمام
نصف كيلو ملوخيه مخروطه
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه بيكربونات الصوديوم(10 جم)
(الطشه)
2 ملعقه سمن(50 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه كسبرة ناشفه(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء فى شوربه بتغلى نضع الملوخيه وبيكربونات وملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض كويس تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- فى اناء على النار نشوح ثوم وكسبرة فى سمن ولمه تاخد لون ذهبى فاتح نضيفها على الملوخيه ونقلبهم مع بعض كويس تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
الحمام الكذاب
الطريقة
اوراك فراخ تخليها من العضم،
هتجيبى بصلتين وتبشريهم وتتبليهم بملح وفلفل ومعلقتين زبده ثم وتضيفي الكبد والقوانص المقطعين يتشوحو وتكونى غسله كوب رز وبعدين تحطيهم على البصل وتحطى عليهم شويه ميه صغيرين يدوب بس الرز يتشرب الميه تطفى عليه بياخد 7دقايق ونكونى مجهزه الاوراك وفتحاها من النص وتبططيها خفيف وبعدين تتبليها بملح وفلفل وقرفه وجوزة الطيب وجنزبيل وتحطى جواها الرز تلفيها وتخيطيها بخيط او تقفليها بخله خشب وتلفيه في رول البلاستيك الحراري ثم تلفيها في الفويل تبقى ذى البونبونايه
وتخرميه بالشوكه بسيط علشان يستوى كويس وتكونى مجهزه ميه بتغلى وتحطى فيها ملح وفلفل وورق لورا و حبهان وتسلقيه فيها لمده 35 او 40 دقيقه وبعد ما يستوى تطلعيه وتسيبيه يبرد وبعدين تفكيه وتدهنيه بمعلقة صلصله وعليها شويه زيت ورشة فلفل وتدخليه الفرن تحت الشوايه يتحمر ويتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
الحمام الكداب
كيلو وراك دجاج مخلية بالجلد أو من غير - واحد ونصف كوب أرز -ربع كيلو كبد وقوانص الدجاج - بصلةمفرومة- ملعقة كبيرة صلصة الطماطم - ٢ ملعقة كبيرة سمن -ملح وفلفل أسود حسب الذوق - زعتر- كوب ونصف ماء ساخن- ١ ملعقة كبيرة زيت
الطريقة :.
١- توضع السمنة على النار ونشوح البصله و القوانص مع الزعتر والفلفل الأسود والملح الى ان تدخل فى السوا ثم نضيف الكبد ولما تستوى نصف سوى نضيف الارز مع التقليب ثم نضيف الماء ساخن ويترك ليستوي تماماً ثم ترفع من على النار.
٢-تحشى أورك الدجاج بخلطه الارز ثم تغلق بخله اسنان وتوضع في بايركس
٣. تخلط الصلصة مع الزيت و الملح و الفلفل والزعتر جيداً ثم يدهن بها وجه الدجاج.
٤. تدخل البايركس الفرن حتى تمام النضج
والف هنا وشفا
مع تحياتي
الحمام المحشى
المقادير
2 فرد حمام
(التتبيله)
1 بشر بصل
1 بشر طماطم
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
5 جم جوزه الطيب=١معلقه صغيره
(الحشو)
50 جم سمن=٢معلقه كبيرة
250 جم ارز=كوب وربع
150 جم بصل مبشور=كوب إلا ربع
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
5 جم قرفه=١معلقه صغيره
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيره
10 جم شبت=نصف معلقه كبيرة
10 جم نعناع =نصف معلقه كبيرة
(التسويه)
1 لتر ماء مغلى
1 بصله على 4
2 حبهان
3 ورق لورا
5 فلفل حبوب=١معلقه صغيره
5 جم ملح=١معلقه صغيره
(التحمير)
50 جم سمن=٢معلقه كبيرة
طريقه التحضير
لعمل التتتبيله
- فى بوله نخلط بشر بصل مع بشر طماطم وملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الحمام من الداخل والخارج وبين الجلد
لعمل الحشو
- فى اناء على النار فى سمن نشوح الارز ولمه ياخد لون نضعه فى بوله ونضيف عليها بصل مبشور ونعناع وشبت ونتبله ملح وفلفل وجوزة الطيب وقرفه ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الحمام ونحشى بين الجلد ونقفلها كويس ونجيب ورق فويل ونفرد فى ورق بلاسيتك فيلم ونلفه فى ونقفله كويس
لعمل التسويه
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وبصل وحبوب فلفل وحبهان ورق لورا وملح ولمه نغلى نضع فيها الحمام ونسيبه لمدة 30 دقيقه يتسلق- فى اناء فى سمن نحمر الحمام ياخد لون ذهبى فاتح
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
طاجن ارز معمر بصدور الحمام
المقادير
صدور حمام
كوب ارز مصرى منقوع ومتصفى
لبن
كريمة لبانى
زبدة
قشطة بلدى
فلفل اسود
مكعب مرقة
ملح
بصل مفروم
زيت
زبدة
ثوم مفروم
كرفس مفروم
كرات مفروم
جوزة الطيب
شوربة مغلية
طريقه التحضير
1-فى طاسه على النار نشوح البصل والثوم والكرفس والكرات فى زبدة وزيت ولمه يدبلوا نضيف الحمام ونتبيله ملح وفلفل وجوزة الطيب
2- ولمه الحمام يتشوح نضيف عليه الشوربه ومكعب مرق ونسيبه يستوى على نار هاديه
3-فى بوله نخلط الارز والقشطه والزبدة والفلفل والملح ومكعب المرق ونقلبهم مع بعض كويس اوى ونضيف كريمه ولبن ونقلبهم مع بعض كويس
4- نسخن الطاجن فى الفرن ونصب فى نصف الخليط ونضيف عليه الحمام بشوربته ونصب باقى الخليط
5- وندخل الطاجن الفرن على 150 درجه لمدة 40 دقيقه
6- ويقدم وبالف هنا وشفا
الحمام المشوى
المقادير
2 جمام
2 ملعقه كبيرة عصير ليمون
1 ملعقه كبيرة صلصه طماطم
2\1 ملعقه بهارات
1 ملعقه سكر
2 ملعقه زيت
1 ملعقه زعتر
2\1 كوب ماء بصل
ملح
فلفل
طريقة التحضير
1-فى بوله نخلط كل من عصبلا الليمون والصلصه والبهارات والسكر والزيت والزعتر وماء البصل
2- ونجيب الحمام نفتحه نصفين وننقعه فى الخلطه دى لمدة يوم
3- ونجيب صينيه ونرص فيها الحمام
4-وندخلها الفرن تحت الشويه وكل عشر دقائق ندهن بالخلطه السابقه
5- ونعمل كدة لحد ما ياخد لون دهبى ويحمر
6-وبقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه حمام
المقادير
2 حمام نظيف
زيت
بصل مكعبات
ثوم مفروم
كرات
كرفس
جزر
طماطم
ملح
فلفل
حبهان
ورق لورا
ماء مغلى
طريقة التحضير
- فى اناء على النار نشوح حمام فى زيت لومه يغير لونه نضيف بصل وثوم مفروم وجزر وكرات وكرفس وملح وفلفل وحبهان وورق لورا ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونسيبه يتسلق ونضربه بالهندبلندر
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه الحمام بالكريمه
المقادير
اوراك حمام
بصل مفروم
ثوم مفروم
كرفس مفروم
كرات مفروم
زيت
زبدة
كريمه
ملح
فلفل
جوزة الطيب
شوربه مغليه
جزرة مبشوره
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح البصل والثوم فى زبدة وزيت ولمه يدبلو نضيف الكرات والكرفس والجزره ونضيف الحمام ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نار هاديه
2- ولمه تستوى نضيف الشوربه المغليه ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب
3-ولمه تقرب تستوى نضيف عليها الشوربه ونضربها بالبلندر او فى الخلاط
4- ونضيف عليها الكريمه ونصفيها ونرش على الوش جوزة الطيب
5- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام محشى ومحمر
المقادير
2 جوز حمام
(الحشو)
نصف كيلو ارز منقوع
5 جم نعناع ناشف=١معلقه صغيره
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
50 جم كسبرة مفرومه=٢معلقه كبيرة
50 جم بقدونس مفروم=٢معلقه كبيرة
2 فص ثوم مفروم
5 جم بهار=١معلقه صغيره
2 طماطم مبشوره
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيره
(التسويه)
2 لتر ماء
ورق لورا
حبهان
بصله على 4
(التحمير)
50 جم سمن=٢معلقه كبيرة
طريقة التحضير
1- فى اناء على النارفيها سمن نشوح البصل وثوم ونضيف عليه كبد وقوانص الحمام ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يتغير لونها نضيف الازر والنعناع والكسبرة والبقدونس وطماطم وبهار وجوزة الطيب ونتبله ملح وفلفل وكوب شوربه وتستوى نصف سوى ونحشى بى الحمام ونقفل الحمام كويس علشان الحشو ميخرجش
2-فى اناء على النار فى ماء مغلى وورق لورا وحبهان وبصله نضيف الحمام يتسلق
3- وفى طاسه عى النار فيها سمن نحمر الحمام لحد ما يكون لونه ذهبى
4-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
فراخ وحمام بحشو الفريك
المقادير
2 حمام
2 فراخ
(الحشو)
50 مل زيت=٢معلقه كبيرة
150 جم بصل مكعبات=كوب إلا ربع
50 جم صلصه=٢معلقه كبيرة
4\1 كيلو فريك منقوع ربع ساعه=كوب وربع
100 جم طماطم لحم قطع=نصف كوب
50 جم بقدونس مفروم=٢معلقه كبيرة
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
5 جم بهارات=١معلقه صغيره
300 مل شوربه=١كوب ونصف
طريقة التحضير
1-فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف صلصه ونقلبهم مع بعض كويس ونصفيه الفريك ونضيفه على الصلصه ونقلبهم مع بعض
2- ونضيف عليه قطع الطماطم وبقدونس ونتبيله ملح وفلفل وبهار ونضيف عليه شوربه ونقلبهم مع بعض ونسوى نصف سوى ونرفعه من على النارونسيبها يبرد شويه
3- ونجيب الحمام ونحشيها بين اللجلد واللحم ونحشى ىالفريك ونقفلها كويس
4-ونجيب الفراخ ونحشيها بين اللجلد واللحم ونحشى ىالفريك ونقفلها كويس
(ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها الحمام والفراخ ونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزر لحد استخدامها )
5-وفى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل وبصل وجزر وكرفس وحبهان وورق لورا نسلق الفراخ او الحمام لمدة 30 دقيقه
6-وفى بوله نخلط صلصه وزعتر وملح وفلفل وزيت وندهن بى الحمام او الفراخ وندخلها الفرن تاخد لون
7-او فى طاسه على النار فيها سمن نقلى الحمام او الفراخ حسب الرغبه
8-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
فراخ وحمام بحشو الارز
المقادير
2 حمام
2 فراخ نصف كيلو
( الحشو)
50 مل زيت=٢معلقه كبيرة
150 جم بصل مكعبات=كوب إلا ربع
100 جم كبدة وقوانص=نصف كوب
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
5 جم بهارات=١معلقه صغيره
2,5 سم جوزة الطيب=نصف معلقه صغيره
5 جم نعناع ناشف=١معلقه صغيره
300 جم ارز=١كوب ونصف
2\1 لتر شوربه
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف قوانص ونقلبهم مع بعض ونضيف عليه كبدة ونقلبهم مع بعض كويس ونتبلها ملح وفلفل وبهار ونعناع وجوزة الطيب
2- ونضيف عليه الارز ونضيف عليه شوربه ونقلبهم مع بعض ونسيبه يستوى نصف سوى ونرفعه من على النار
3- ونجيب الحمام ونحشيها الارز بين الجلد واللحم ونحشى ونقفله كويس
4-ونجيب الفراخ ونحشيها الارز بين الجلد واللحم ونحشى ونقفله كويس
(ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها الحمام والفراخ ونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزرلحد استخدامها )
5-وفى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل وبصل وجزر وكرفس وحبهان وورق لورا نسلق الفراخ او الحمام لمدة 30 دقيقه
6-وفى بوله نخلط صلصه وزعتر وملح وفلفل وزيت وندهن بى الحمام او الفراخ وندخلها الفرن تاخد لون
7-او فى طاسه على النار فيها سمن نقلى الحمام او الفراخ حسب الرغبه
8-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
فراخ وحمام بحشو الخضار
المقادير
2 حمام
2 فراخ
(الحشو)
50 جم سمن=٢معلقه كبيرة
150 جم بصل مكعبات=كوب إلا ربع
200 جم كوسه مبشورة=١كوب
200 جم بسله=١كوب
200 جم فاصوليا خضراء=١كوب
50 جم بقدونس مفروم=٢معلقه كبيرة
50 جم كسبرة مفرومه=٢معلقه كبيرة
5 جم نعناع بودرة=١معلقه صغيره
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
5 جم بهار=١معلقه صغيره
طريقه التحضير
1-فى اناء على النارنشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف كوسه ونقلبها ونضيف بسله ونقلبها ونضيف فاصوليا ونقلبهم مع بعض ونضيف بقدونس وكسبرة ونعناع ونتبلها ملح وفلفل وبهارونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النارونسيبها تبرد
2- ونجيب الحمام ونحشيها بالخضاربين الجلد واللحم ونحشيها ونقفلها كويس
3-ونجيب الفراخ ونحشيها بالخضاربين الجلد واللحم ونحشيها ونقفلها كويس
(ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها الحمام والفراخ ونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزر لحد استخدامها )
4-وفى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل وبصل وجزر وكرفس وحبهان وورق لورا نسلق الفراخ او الحمام لمدة 30 دقيقه
5-وفى بوله نخلط صلصه وزعتر وملح وفلفل وزيت وندهن بى الحمام او الفراخ وندخلها الفرن تاخد لون
6-او فى طاسه على النار فيها سمن نقلى الحمام او الفراخ حسب الرغبخ
7-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام محشى
المقادير
3 حمام
(الحشو)
نصف كيلو ارز منقوع
5 جم نعناع ناشف=١معلقه صغيره
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
50 جم كسبرة مفرومه=٢معلقه كبيرة
50 جم بقدونس مفروم=٢معلقه كبيرة
2 فص ثوم مفروم
5 جم بهار=١معلقه صغيره
2 طماطم مبشوره
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيرة
(التسويه)
2 لتر ماء
ورق لورا
حبهان
بصله على 4
(التحمير)
50 جم سمن=٢معلقه كبيرة
طريقة التحضير
1- فى اناء على النارفيها سمن نشوح البصل وثوم ونضيف عليه كبده وقوانص الحمام ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يتغير لونها نضيف الازر والنعناع والكسبرة والبقدونس وطماطم وبهار وجوزة الطيب ونتبله ملح وفلفل وكوب شوربه وتستوى نصف سوى ونحشى بى الحمام ونقفل الحمام كويس علشان الحشو ميخرجش
2-فى اناء على النار فى ماء مغلى وورق لورا وحبهان وبصله نضيف الحمام يتسلق
3- وفى طاسه عى النار فيها سمن نحمر الحمام لحد ما يكون لونه ذهبى
4- فى طبق التقديم نرش بقدونس ونرص عليه الحمام المحشى ومحمر
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه حمام بالخضار
المقادير
لتر شوربه حمام
ملعقه زبدة
بصل مكعبات
جزر مكعبات
كرات
كرفس
كوسه مكعبات
بطاطس مكعبات
ملح وفلفل
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زبدة ولمه يدبل نضيف جزر ونقلبهم مع بعض ونضيف كرفس وكرات ونقلبهم مع بعض ونضيف بطاطس وكوسه ونقلبهم مع بعض وملح وفلفل ونضيف شوربه حمام ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
طاجن ارز معمر بالحمام
المقادير
(التتبيله)
100 مل ماء بصل=نصف كوب
100 مل ماء طماطم=نصف كوب
10 جم كاتشب=نصف معلقه كبيرة
10 جم مسطرده=نصف معلقه كبيرة
10 مل خل=نصف معلقه كبيرة
10 مل عصير ليمون=نصف معلقه كبيرة
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
5 جم بهارات=١معلقه صغيره
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيره
(الارز)
200 جم ارز=١كوب
1.5 لتر لبن
500 جم كريمه طهى=نصف كيلو
50 جم قشطه بلدى=٢معلقه كبيرة
50 جم زبدة بلدى=٢معلقه كبيرة
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
5 جم بهارات=١معلقه صغيره
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيرة
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وكاتشب ومسطرده وخل وعصير ليمون وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الحمام لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
- على شوايه ساخنه قويه نضع الحمام يتشوى على كل وجه 5 دقائق
- فى اناء على النارندافئ لبن وكريمه طهى
- فى بوله نخلط ارز وقشطه وزبدة وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونبثهم مع بعض ونضيف عليهم لبن وكريمه طهى ونقلبهم مع بعض
- ونجيب طاجن ونضع فى نصف كميه خليط الارز باللبن ونضع الحمام ونضع باقى كميه خليط الارز باللبن ونضع قشطه
- وندخل الطاجن الفرن على 160 درجه لمدة ساعه وربع
-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
طريقة عمل حمام محشي
المقادير
3 حمام
(الحشو)
نصف كيلو ارز منقوع
5 جم نعناع ناشف=١معلقه صغيره
5 جم ملح=١معلقه صغيره
5 جم فلفل=١معلقه صغيره
50 جم كسبرة مفرومه=٢معلقه كبيرة
50 جم بقدونس مفروم=٢معلقه كبيرة
2 فص ثوم مفروم
5 جم بهار=١معلقه صغيره
2 طماطم مبشوره
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيرة
(التسويه)
2 لتر ماء
ورق لورا
حبهان
بصله على 4
(التحمير)
50 جم سمن=٢معلقه كبيرة
طريقة التحضير
1- فى اناء على النارفيها سمن نشوح البصل وثوم ونضيف عليه كبده وقوانص الحمام ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يتغير لونها نضيف الازر والنعناع والكسبرة والبقدونس وطماطم وبهار وجوزة الطيب ونتبله ملح وفلفل وكوب شوربه وتستوى نصف سوى ونحشى بى الحمام ونقفل الحمام كويس علشان الحشو ميخرجش
2-فى اناء على النار فى ماء مغلى وورق لورا وحبهان وبصله نضيف الحمام يتسلق
3- وفى طاسه عى النار فيها سمن نحمر الحمام لحد ما يكون لونه ذهبى
4- فى طبق التقديم نرش بقدونس ونرص عليه الحمام المحشى ومحمر
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام محشي بالأرز و الزبيب
المقادير
2 فرد حمام مغسول
1 كوب أرز منقوع
ملح
فلفل أسود مطحون
بهارات
مكعبات زبدة
زبيب
طريقة التحضير
اغسلي الحمام جيدا ثم صفيه من الماء.
في اناء على نار عالية ضعي ماء يغلي.
تبلي الأرز بالملح و الفلفل الأسود و البهارات جيدا ثم ضعي الزبيب و قلبي حتى تمام الإختلاط.
قومي بحشو الحمام بالأرز و الزبيب ثم ضعي قطع من الزبدة داخل حشو الأرز ثم قومي بغلق الحمام جيدا.
ضعي الحمام في الماء المغلي للسلق وبعد تمام النضج صفية من الماء جيدا.
سخني الزيت في مقلاة على نار متوسطة ثم ضعي الحمام يتحمر من جميع الإتجاهات.
ضعي الحمام في طبق التقديم ثم رشي عليها الفلفل الأسود و تقدم. بالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام محشى ارز
المقادير
2 زوج حمام منظف
(الحشو)
ملعقه سمن(25 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
نصف ملعقه نعناع ناشف(10 جم)
ملح وفلفل
كوب الاربع ماء مغلى(175 مل)
(التسويه)
2 لتر ماء مغلى
بصله على 4
2 حبهان
2 ورق لورا
ملح وفلفل
(التحمير)
نصف كوب سمن(100 جم)
طريقه التحضير
-الحشو
فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف نعناع ناشف وارز وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يغلى ويشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى نصف سوا ونسيبه يبرد
- ونجيب الحمام ونحشى بخليط الارز ونحشى بين الجلد والعظم ونلفه فى ورق فويل
- التسويه
وفى اناء على النار نغلى ماء ونضيف بصل وورق لورا وحبهان وملح وفلفل ولمه يغلوا نضيف الحمام ونسيبه يتسلق لمدة 20 دقيقه
- التحمير
فى اناء على النار نحمر الحمام فى سمن
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
طريقة عمل ملوخية بالحمام
المقادير
لتر شوربه حمام
نصف كيلو ملوخيه مخروطه
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف ملعقه بيكربونات الصوديوم(10 جم)
(الطشه)
2 ملعقه سمن(50 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه كسبرة ناشفه(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء فى شوربه بتغلى نضع الملوخيه وبيكربونات وملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض كويس تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- فى اناء على النار نشوح ثوم وكسبرة فى سمن ولمه تاخد لون ذهبى فاتح نضيفها على الملوخيه ونقلبهم مع بعض كويس تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه حمام
المقادير
2 حمام نظيف
زيت
بصل مكعبات
ثوم مفروم
كرات
كرفس
جزر
طماطم
ملح
فلفل
حبهان
ورق لورا
ماء مغلى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح حمام فى زيت لومه يغير لونه نضيف بصل وثوم مفروم وجزر وكرات وكرفس وملح وفلفل وحبهان وورق لورا ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونسيبه يتسلق ونضربه بالهندبلندر
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام مشوى
المقادير
6 فرد حمام
(التتبيله)
نصف كوب بصل مبشور(100 جم)
نصف كوب طماطم مبشورة(100 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
ربع كوب زبادى(50 جم)
( ملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمرية)
طريقه التحضير
- ونجيب الحمام ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وعسل وكاتشب وخل ومسطرده وزبادى وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الحمام ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص الحمام ونسيبه يتشوى على كل وجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام محشى فريك
المقادير
2 زوج حمام منظف
(الحشو)
ملعقه سمن(25 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
كوب وربع فريك منقوع(250 جم)
ملح وفلفل
كوب الاربع ماء مغلى(175 مل)
(التسويه)
2 لتر ماء مغلى
بصله على 4
2 حبهان
2 ورق لورا
ملح وفلفل
(التحمير)
نصف كوب سمن(100 جم)
طريقه التحضير
-الحشو
فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف فريك وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يغلى ويشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى نصف سوا ونسيبه يبرد
- ونجيب الحمام ونحشى بخليط الارز ونحشى بين الجلد والعظم ونلفه فى ورق فويل
- التسويه
وفى اناء على النار نغلى ماء ونضيف بصل وورق لورا وحبهان وملح وفلفل ولمه يغلوا نضيف الحمام ونسيبه يتسلق لمدة 20 دقيقه
- التحمير
فى اناء على النار نحمر الحمام فى سمن
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
حمام محشى ارز
المقادير
2 زوج حمام منظف
(الحشو)
ملعقه سمن(25 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
نصف ملعقه نعناع ناشف(10 جم)
ملح وفلفل
كوب الاربع ماء مغلى(175 مل)
(التسويه)
2 لتر ماء مغلى
بصله على 4
2 حبهان
2 ورق لورا
ملح وفلفل
(التحمير)
نصف كوب سمن(100 جم)
طريقة التحضير
-الحشو
فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف نعناع ناشف وارز وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يغلى ويشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى نصف سوا ونسيبه يبرد
- ونجيب الحمام ونحشى بخليط الارز ونحشى بين الجلد والعظم ونلفه فى ورق فويل
- التسويه
وفى اناء على النار نغلى ماء ونضيف بصل وورق لورا وحبهان وملح وفلفل ولمه يغلوا نضيف الحمام ونسيبه يتسلق لمدة 20 دقيقة
- التحمير
فى اناء على النار نحمر الحمام فى سمن
- ويقدم وبالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة (
#منتدى_المركز_الدولى)