منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  1110
ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  1110
ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيماء
مستشاره ادارية
مستشاره ادارية
الشيماء


الادارة

وسام الابداع

نجمة المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 4740
تاريخ التسجيل : 21/08/2010

ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات    ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  Icon_minitime1الجمعة 31 ديسمبر - 12:52

ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات

تفاح مخبوز
المقادير
3 عدد تفاح أحمر
45 جم زبدة(ربع كوب)
30 جم توت بري(2معلقه كييره)
30 جم عين جمل(2معلقه كبيره)
50 جم سكر بني(ربع كوب)
45 جم شوفان(ربع كوب)
10 جم قشر برتقال(نصف معلقه كبيرة)
2.5 جم قرفة(ربع معلقه صغيرة)
ذرة ملح
80 مللي شراب القيقب (maple syrup)(ثلث كوب)
120 مللي عصير تفاح(نصف كوب)
الخطوات
يتم تقطيع تفاحة مكعبات و اضافتها لجميع المكونات ما عدا شراب القيقب و عصير التفاح
نقطع جزء صغير أسفل باقي التفاح لضمان ثباته ثم نقطع الجزء العلوي من التفاح و نخلي منتصفه
نسيح القليل من الزبدة و نضيف التفاح في الطاسة حتي يصبح لونه ذهبيا ثم نحشيه بالخليط و نضيف العصير في الطاسة و ندخله الفرن علي درجة حرارة 190 لمدة 40 دقيقة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

لحم ضاني مخبوز بالزبادي
المقادير
1 - 1+1/2 كيلو لحم ضاني مقطع أو كتف لحم ضاني خالي من العظم
2-3 معلقة كبيرة زبدة
1-2 معلقة كبيرة زيت
1-2 معلقة صغيرة ثوم مفروم
1 معلقة صغيرة اوريجانو جاف
4-5 معلقة كبيرة ارز بسمتي منقوع ومغسول
ملح وفلفل أسود
2-3 معلقة كبيرة دقيق
2-4 معلقة كبيرة زبدة
600-700 جرام زبادي
5 عدد بيض
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
الخطوات
نسخن الفرن مسبقا على درجة حرارة 180
نرش على قطع اللحم الملح والفلفل الاسود ونحمرها في خليط الزبدة والزيت حتى تأخذ اللون الذهبي
نضع الحلة على النار ونضيف اللحم والثوم والاوريجانو وكوب من الماء ونترك الخليط على النار حتى يغلي ونغطيها ونهدئ الحراره ونترك اللحم يستوي لمدة تتراوح بين 45 إلى 60 دقيقة ونسوي الارز ونضيف إليه الملح والفلفل الاسود
في كسرولة على النار نذوب الزبدة المتبقية ونضيف الدقيق ونبعده من على النار ونضيف الزبادي ونرجعه مره أخرى إلى النار ونضيف البيض ونتبل البشاميل بالملح والفلفل الاسود وجوزة الطيب
نحضر طاجن الفرن ونضع اللحم بالارز ونصب عليه الصوص وتدخل الفرن لمدة تتراوح بين 40 ل 45 دقيقة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

ساندوتش مخبوز
المقادير
1/2 كيلو دقيق متعدد الاستخدامات
1 عدد بيض
1 معلقة كبيرة خميرة
1 معلقة كبيرة سكر
1 رشة ملح
1/4 كوب زيت
1/2 كوب ماء
1 كوب زبادي
الحشوات
جبنة
مربي
شيكولاتة سبريد
الخطوات
نحضر العجان ونضع فيها الدقيق والسكر والخميرة والبيضة والزيت والماء
ويعجن 8 دقائق حتي الحصول علي عجينة ناعمة تجمع باليد وتترك لتخمر من 40 الي 50 دقيقة حسب حرارة الجو
ثم ناخذ العجينة وتقطع علي شكل كور حسب حجم الساندوتش اللي محتاجه
وتوضع علي رشة دقيق ثم ناخذ اول كورة ونبدا نفرد فيها الحشو علي الطرف ثم نقفل علي الحشو من الاجناب والوسط ثم يلف باقي العجينة علي شكل رول ويقفل كويس
ثم يوضع علي المكان المقفل من تحت علي الصاج المدهون زيت خفيف ويترك حتي يخمر لمدة 1/2 ساعه
ثم يدهن الوجه بقليل من من الحليب ويدخل الفرن علي درجة حرارة 220 درجة لمدة 10 الي 15 دقيقة
ملحوطة :_ يمكن حفظها في الفريزر
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

سمك بوري مخبوز
المقادير
2 عدد سمك بوري
100 جرام عدس(نصف كوب)
100 جرام فاصوليا خضراء أو حمراء(نصف كوب)
100 جرام كريمة طهي(نصف كوب)
50 جرام عصير ليمون(ربع كوب)
50 جرام زيت زيتون(ربع كوب)
50 جرام بصل مفروم(ربع كوب)
زبدة
2 فص ثوم مفروم
1 جرام زعفران
1 جرام جوزة الطيب
ملح
فلفل أسود
الخطوات
نتبل السمك بالملح والفلفل الأسود والليمون وزيت الزيتون
نسلق العدس والفاصوليا
يتم عمل صوص الليمون بالزعفران من خلال إحضار مقلاة ووضع فيه الزبدة والبصل المفروم ونشوحهم لمدة دقيقة ثم نضيف عصير الليمون والكريمة ثم الزعفران ورشة الملح والفلفل الأسود
نسوي السمك في الفرن لمدة 15 دقيقة على درجة حرارة 180
أثناء تسوية السمك، نستكمل تجهيز العدس والفاصوليا من خلال إحضار إناء على النار ووضع فيه الزبدة مع البصل المفروم ونشوح فيهم العدس والفاصوليا المسلوقة ونتبلهم بالملح والفلفل الأسود ورشة جوزة الطيب ويتم تقديمهم مع السمك
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

مخبوز بريوش بالبطاطس
المقادير
320 جرام بطاطس مهروسة(كوب ونصف)
2 عدد بيض
1/2 كوب زبدة درجة حرارة الغرفة
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 كوب سكر
1/2 كوب لبن دافيء
1 ملعقة كبيرة خميره
3+1/2 كوب دقيق خبز
للوجه
1 عدد بيض
الخطوات
في الخلاط نضع البطاطس + البيض+الزبدة +السكر+قليل من اللبن ويضرب الكل جيداً ليصبح بيوريه خفيف
يصب البيورية في بولة العجان ونضيف له باقي اللبن والخميرة ويقلب الجميع ونزود الدقيق ويبدأ العجن لمدة 10 دقائق
تحفظ العجينة في بولة زجاجية مدهونة زيت وتغطي وتترك في مكان دافيء حتي التخمر .
نحضر قوالب فرن وتدهن زيت او تفرش ورق زبدة وتصب العجينة به وتغطي بفوطة مطبخ وتترك لمدة 1/3 ساعة لتحمر العجينة قبل خبزها في الفرن , وتدهن الوجه بالبيض ثم تدخل فرن ساخنة علي حرارة 220 درجة ولمدة 20 دقيقة ثم نهدا النار وتترك لمدة 10 دقائق مرة اخري
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

ارز المكسيكي المخبوز
المقادير
2 كوب ارز امريكي
1 كوب ذرة صفراء
1 كوب فاصوليا حمراء
2 حبة طماطم مفرومة
1 حبة بصل مفروم
نصف كوب كسبرة خضراء مفرومة
3 حبة فلفل الوان اخضر + احمر + اصفر
5 كوب مرقة دجاج
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة كبيرة صلصلة طماطم
1 ملعقة كبيرة بهارات مكسيكية
1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
2 ملعقة صغيرة ملح
الخطوات
. يشوح البصل والثوم في الزيت، ثم يضاف الفلفل الملون والطماطم ويقلب الكل جيدا
. تضاف الذرة والفاصولياء ثم البهارات والملح والفلفل.
. يضاف الرز ويسكب المرق. عند الغليان، يقلب الرز بالخضروات في صينية الفرن.
. يترك لينضج من ٥٥ ل ٧٥ دقيقة ويتشرب كل السوائل
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

فريك مخبوز بالباذنجان وصلصة دبس الرمان
المقادير
3 حبات باذنجان متوسط الحجم
1+1//2 كوب فريك مسلوق
1 حبة بصل متوسطة مفروم
1 حبة فلفل احمر مفروم ناعم
1 حبة فلفل اخضر مفروم ناعم
2 حبة طماطم مفرومة ناعم
1 فص ثوم مفروم
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1/4 ملعقة صغيرة كمون
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة كبيرة بقدونس
للصلصة
1 كوب طماطم عصير
1 ملعقة كبيرة صلصلة طماطم
1 حبة بصل متوسطة مفروم
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1/4 كوب دبس الرمان
ملح
فلفل
للتزيين
1 بولة رمان حب
اروراق نعناع فريش
الخطوات
يقسم الباذنجان نصفين ثم يفرغ من البذر ويوضع بصينية فرن، يرش بالقيل من زيت الزيتون ثم يدخل ليشوى قليلا الى حين تجهيز الحشوة.
يشوح البصل مع زيت الزيتون في طاسة عميقة على النار، يضاف الفلفل الاحمر والاخضر ثم يقلب الكل جيدا كي تشوى الخضروات قليلا على نار متوسطة.
يضاف الثوم ثم الطماطم ويقلب المزيج. يتبل الكل بالملح والفلفل والبابريكا ثم يضاف الفريك و يقلب الكل جيدا .
تحضر الصلصة بمزج المكونات مع بعض وغليها على النار، ثم تسكب بصينية الفرن.
يحشى الباذنجان بمقدار ملعقتين كبيرتين من حشوة اللفريك المحضرة ثم يرص فوق الصلصة بصينية الفرن . يغطى بالفويل ثم يخبز في الفرن مدة ٣٠ دقيقة ، يقدم مزينا بالرمان والنعناع .
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

الارز المخبوز بالجبن
المقادير
2 كوب ارز مسلوق
3 حبة بيض
1/2 كوب حليب
1/2 كوب كريمة
1 حبة بصل مفروم
2 حبة فلفل الوان اصفر + اخضر
2 فص ثوم مفروم
1 كوب جبن موتساريلا، مبشور
1/2 كوب جبن ابيض مقطع مكعبات
1/2 كوب جبن شيدر مقطع مكعبات
1 ملعقة صغيرة بابريكا
1 ملعقة صغيرة ملح
الخطوات
في وعاء على النار، يشوح البصل في قليل من الزبدة، ثم يضاف له الثوم ويقلب الكل جيدا.
يضاف الفلفل الملون، ويبهر الكل بالملح والفلفل و يرفع من على النار. يترك جانبا ليبرد.
في وعاء عميق، يخفق البيض مع الحليب والكريما،
يضاف مزيج البصل والفلفل، ثم الارز ، والجبن الشيدر والابيض.
يتبل المزيج بالملح والفلفل والبابريكا، ويمكن ايضا اضافة البقدونس المفروم لو استحب.
يضاف الرز ويقلب الكل جيدا، ثم يسكب الكل في صينية الفرن
ترش الموتزاريلا على الوجه ثم يخبز الل في فرن متوسط الحرارة مدة ٢٥ دقيقة الى ان ينتفخ وياخذ اللون الذهبي
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

ارز مكسيكي مخبوز
المقادير
2 ملعقة كبيرة زيت
1 عدد بصل مقطع مكعبات
3 فص ثوم مفروم
1 عدد فلفل ألوان من كل لون مقطع مكعبات
1 كوب طماطم مقطعة مكعبات
1/2 كوب ذرة صفراء
1 كوب فاصوليا حمراء
1 ملعقة صغيرة بهارات
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
2 كوب ارز بسمتي
1 لتر شوربة
الخطوات
في إناء على النار نضع الزيت ثم البصل والثوم والفلفل الألوان ونقلب ثم نضيف الطماطم والذرة الصفراء والفاصوليا الحمراء ثم البهارات والملح والفلفل الأسود ثم نضيف الارز ونقلب وفي النهاية نضيف الشوربة.
نحضر قالب الفرن ونضع الخليط السابق فيه ويوضع في الفرن لمدة 65 دقيقة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

الفلفل الهلابينو المخبوز بالسجق والجبنه
المقادير
1/2 كيلو سجق شرقي مقطع صغير ومشوح
1/4 كيلو شيدر جوده مدخنه
1/4 كوب بصل احمر مفروم
1 عدد بيضه
1/2 كوب جبنه كريمي
3 معلقه كبيره قشده حامضه
1 معلقه كبيره صلصه حاره
12 عدد فلفل هلابينو كبير منزوع البذر
الخطوات
في الكبه او بوله تخلط الجبنه والبصل والبيضه والجبنه الكريمي والكريمه الحامضه والصوص الحار والملح والفلفل
يقسم الفلفل الهالبينو نصفين بالطول وتنزع البذر وتوضع في صينيه خبز ونحشي الفلفل بالسجق
وخليط الجبنه وتوضع في الفرن الي ان تاخذ اللون الذهبي حوالي 20 الي 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

ساندويتش الدجاج المخبوز بالبهارات الجافة
المقادير
2 عدد صدر دجاج
1 معلقة كبيرة بابريكا
1 معلقة كبيرة كمون
1/4 معلقة صغيرة فلفل أسود
1/2 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة كبيرة زيت زيتون
أعواد روزماري
الحشوة
1 حبة افوكادو
1/2 عدد ليمون معصور
3 جرام كسبرة خضراء
1/4 معلقة صغيرة كمون
1/4 معلقة صغيرة فلفل أسود
2 معلقة كبيرة زبادي
فلفل أصفر مقطع مكعبات للتقديم
خبز توست
الخطوات
يسخن الفرن على درجة حرارة 220.
ندهن الدجاج بزيت الزيتون ونخلط جميع البهارات ونضعها على الدجاج ونضع أعواد الروزماري وفوقها صدور الدجاج ثم تدخل الفرن وتخبز لمدة 25 دقيقة
نقطع الافوكادو ونهرسها ونضيف عصير الليمون والكسبرة والزبادي والبهارات ونقلب
نضع التوست عليه حشوة الافوكادو ثم شرائح الدجاج المخبوزة ثم قطع الفلفل الاصفر
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

كرات التونة المخبوزة
المقادير
2 علبة تونة متصفية جيدا
2 عدد بطاطس كبيرة الحجم ومسلوقة ومهروسة
1/4 كوب جبنة شيدر مبشورة
2 عدد بيض
رشة ملح
رشة فلفل أسود
رشة كمون
1/4 كوب شبت مفروم
1/2 عدد فلفل أحمر مقطع مكعبات صغيرة
2-3 معلقة كبيرة خليط كراست
مكونات خليط الكراست
2 كوب بقسماط
1 كوب شوفان
1/2 كوب دقيق
1/4 كوب نشا
1 كيس بيكنج بودر
1 معلقة صغيرة بابريكا
1 معلقة صغيرة كركم
1 معلقة صغيرة زعتر
2 معلقة كبيرة زيت زيتون للتحمير
طماطم شيري وزيتون أسود وأخضر منزوع البذر للتقديم
الخطوات
نقلب كل المقادير سوا لحد ما تبقى شبه عجينة سهلة التشكيل
تكور العجينة كور في حجم حبة البرقوق وتدهن زيت بالفرشة
ترص على صينية مبطنة ورق زبدة و تدخل فرن سابق التسخين حتى تأخذ لون ذهبي
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

لحم بالحمص مع اللوز المحمص والبطاطس المخبوزة
المقادير
2 معلقة كبيرة زيت
600 جرام لحم بقري مقطع مثل الشاورما(3كوب)
200 جرام حمص(كوب)
1 عدد بصل مقطع شرائح رفيعة
2 معلقة صغيرة كمون
1 معلقة كبيرة بشر ليمون
600 جرام طماطم مبشورة ومقطعة شرائح(3كوب)
2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
2 معلقة صغيرة نعناع طازج ومقطع
3-4 معلقة كبيرة لوز محمص
ملح وفلفل أسود
ورق نعناع للتزيين
800 - 1 كيلو بطاطس مقشرة ومقطعة مكعبات
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
الخطوات
في طاسة كبيرة على النار نضع الزيت ثم نضيف شرائح اللحم حتى تأخذ اللون البني ونتركها جانبا
في نفس الطاسة نشوح البصل ونضيف البهارات وبشر الليمون ونضيف مكعبات الطماطم وصلصة الطماطم ونترك الخليط يتسبك
نضيف للحم الملح والفلفل الاسود والنعناع الطازج وتطبخ على نار هادئة
لعمل البطاطس المخبوزة: في بولة كبيرة نصع البطاطس المقطعة ثم زيت الزيتون ونخلط ونضعها على صينية فرن ونغلقها بالفويل وتدخل الفرن على درجة حرارة 200 لمدة تتراوح بين 20 إلى 25 دقيقة ثم نزيل الفويل ونقلبها وندخلها الفرن مرة أخرى
قبل التقديم نرش المزيد من النعناع الطازج على اللحم بالحمص ونضع البطاطس المخبوزة على طبق التقديم ثم نضيف اللحم وننثر اللوز المحمص على الوجه وورق النعناع
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

اصابع الدجاج المقرمشة المخبوزة بالفرن
المقادير
2 عدد صدور دجاج
1 كوب حليب رايب
1 ملعقة صغيرة ملح
1/4 ملعقة صغيرة ثوم بودر
1/4 ملعقة صغيرة بصل بودر
1+1/2 كوب دقيق
1+1/2 كوب كورن فليكس
2 عدد بيض
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
الخطوات
تقطع صدور الدجاج الى اصابع طويلة، ثم توضع جانبا.
يمزج الحليب مع الملح والفلفل وبودرة الثوم والبصل ثم تضاف اصابع الدجاج وتترك بالتتبيلة عالاقل ساعة
يطحن الكورن فليكس مع الملح وزيت الزيتون.
تمرر اصابع الدجاج في الدقيق، ثم البيض ثم الكورن فليكس المطحون وترص بصينية الفرن .
تخبز على درجة حرارة 180 مدة 40 دقيقة الى ان تأخذ اللون الذهبي.
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

مكرونة مخبوزة بالدجاج والخضار
المقادير
ربع كيلو صدور دجاج مقطعة مكعبات وسط
نصف كوب بسلة مسلوقة
نصف كوب جزر مقطع مكعبات صغيرة ونئ
نصف كوب كوسة مقطعة مكعبات صغيرة ونئ
نصف كيس مكرونة بينا ريجينا
1 ملعقة كبيرة صلصلة طماطم
نصف كوب طماطم مقطعة مكعبات صغيرة
1 ثمرة بصل وسط الحجم ومفرومة
٢ فص ثوم كبير الحجم ومفروم
٢ ملعقة كبيرة زيت نباتي
نصف كوب موتزاريلا
الخطوات
نقوم بسلق المكرونة في حلة بها ماء مغلي لمدة ١٢ دقيقة
في طاسة نضع الزيت ثم نضع الدجاج تتشوح ونضع عليها البصل والثوم ونقلبهم جيدا.
نضيف معلقة الصلصة ثم كوب ماء مغلي ونقلب .
نضيف الطماطم المكعبات ثم الملح والفلفل والزعتر والروزماري ونتركة يغلي لمدة ٢٠ دقيقة حتي يستوي.
نصفي المكرونة بعد السلق.
في بولة نضع المكرونة مع الدجاج ونضع البسلة ومكعبات الجزر والكوسة ونقلبهم جيدا .
نضعهم في صينية ونرش علي الوجه الجبنة الموتزاريلا علي درجة حرارة ١٨٠ حتى يتحمر الوجه لمدة ١٥دقيقة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

مخبوزات البرجر
المقادير
مكونات العجين
1 كوب دقيق
1 كوب دقيق اسمر
¼ كوب جنين قمح
¼ كوب حليب
½ كوب مياه
1 عدد بيض
1 ملعقة صغيرة خميرة
1 ملعقة كبيرة عسل
مكونات الحشو
½ كيلو لحم مفروم معصج
1 كوب طماطم مقطع مكعبات
1 كوب فلفل الوان مقطع مكعبات
½ كوب بصل مقطع مكعبات
1 كوب جبن موتزاريلا
1 ملعقة كبيرة كاتشب
1 ملعقة كبيرة مسطردة
لدهن الوجه
1 عدد بيض
¼ كوب شوفان
2 ملعقة كبيرة سمسم
1 ملعقة كبيرة حبة البركة
الخطوات
فى وعاء نضع الخميرة مع الحليب والمياه والعسل ونقلبهم معًا.
ثم نضيف البيض ونخفق جيدًا.
وفى وعاء أخر نخلط الدقيق بنوعيه مع جنين القمح وتدريجيًا نضيفهم لخليط الخميرة.
وتعجن المكونات جيدًا ثم نتركها تتخمر لمدة 10 دقائق.
وبعد التخمير تقطع العجين كرات صغيرة ونفردها.
فى وعاء نقلب مكونات الحشو معًا ونحشو بها الكرات.
وتقفل العجين جيدًا وندهن الوجه بالبيض ونضع الشوفان والسمسم وحبة البركة.
تدخل الفرن لمدة 10 دقائق
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

مخبوزات بالفلفل الاحمر الحلو
المقادير
3 عدد فلفل احمر حلو
180 مللي ماء(كوب )
20 جرام سكر(معلقه كبيره)
1 ملعقة كبيرة خميرة
450 جرام دقيق خبز(3كوب)
150 جرام دقيق عادي(كوب)
40 جرام لبن بودر(2معلقه كبيره)
30 مللي زيت زيتون(2معلقه كبيره)
40 جرام زبده لينه(2معلقه كبيره)
2 عدد اصفر بيض
1 ملعقة كبيرة ملح
ماء للعجن
للوجه
1 عدد بيض
الخطوات
اولا: تجهيز الفلفل الاحمر . يتم تسخين الفرن علي حرارة 240 ونرص الفلفل الاحمر في صينة فرن مدهون مرشوش عليه زيت زيتون ويترك حتي يصبح لونه اسود ثم يخرج من الفرن ويغطي بالكلينج فيلم ويترك لمدة 3دقائق (لتسيهل تقشير القشره من الفلفل )
يقشر الفلفل وينزع البذر ويضرب في الخلاط ويضاف له السكر والخميرة ولبن بودره وزبده وزيت زيتون والاصفر بيض ويخلط الكل جيداً
في بولة العجان نضع ماء دافيء ونقلب جيداً ونضيف دقيق الخبز والدقيق العادي ونعجن حتي تلم العجينة ويضاف الملح ونعجن لمدة 10 دقائق .
نأخذ العجينة ونضعها في بولة مدهونة زيت الزيتون وتغطي وتترك في مكان دافيء حتي تتخمر وتزداد حجمها .
نأخذ العجينة وتشكل بيضاوي وترص في صينة فرن مدهونه بزيت زيتون ويدهن الوجه بالبيض المخفوق وبالسكين يشق كل قطعه وتغطي وتترك نصف ساعة للتخمر مرة اخري
تدخل الصينة فرن ساخنة لمدة 20 دقيقة . وحتي احمرار الوجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

مخبوزات حلو وحادق للمدرسة
المقادير
500 جرام دقيق(نصف كيلو)
2 عدد بيض
1 ½ كوب حليب دافئ
2 عدد بيض
2 ملعقة كبيرة حليب بودر
1 ملعقة كبيرة خميرة
⅓ كوب زبدة
رشة ملح
1 ملعقة كبيرة سكر
1 عدد صفار بيض لدهن المخبوزات
¼ كوب حليب لدهن المخبوزات
سوسيس للحشو
جبن المفضل للحشو
شيكولاتة سبريد للحشو
الخطوات
فى وعاء كبير تخلط الخميرة والسكر مع الماء الدافىء
يضاف باقى المكونات اثناء العجن تشكل لكرات وتترك لتختمر
تضاف الحشو وتشكل المخبوزات وتترك لتختمر مره أخرى
تدهن بصفار البيض والحليب وتخبز على حرارة 180 لمده 20 دقيقة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

مخبوزات بالعجوة
المقادير
5 كوب دقيق
2 كوب زبادى
1/2 كوب لبن
2 ملعقة كبيرة خميرة
1 ملعقة كبيرة سكر
1/4 ملعقة صغيرة ملح
4 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 ملعقة كبيرة بكينج بودر
1 ملعقة كبيرة خل
للحشوة
عجوة مفرومة
سمسم
للوجه
1 صفار بيض
2 ملعقة كبيرة ماء ساخن مذاب به 12 ملعقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان
الخطوات
يتم خلط الدقيق مع البكينج بودر و السكر و الخميرة
يتم وضع الخل مع الزبادى و الملح و يتم عجن العجينة بالزبادى و نكمل باللبن مع لم العجينة بالزيت من وقت لاخر مع مراعاة ان يستمر العجن لمدة1/4 ساعة
ثم تلم العجينة بالزيت و تكور و توضع بداخل بولة كبيرة و تغطى لمدة ساعة او حتى تخمر
ثم نهبط العجينة باليد بعد التخمر بدون عجن و ترفع لاعلى و تقذف على طاولة العمل
ثم تكور و تفرد فى صينية مدهونة زيت و نفرد فوقها العجوة بعد خلطها بالزبدة
تقطع قطع مربعة - حسب الرغبة - ويدهن الوجه بالبيض ويرش بالسمسم وتوضع فى فرن ساخن لمدة 12 دقيقة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

مخبوزات لفائف بالزيتون الأسود
المقادير
1/2 كيلو دقيق
2 ملعقة كبيرة خميرة
4 ملعقة كبيرة حليب بودرة
200 مللى حليب رايب(كوب)
4 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة كبيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة سمسم
1/2 ملعقة صغيرة حبة بركة
1/2 ملعقة صغيرة زعتر
1/2 ملعقة صغيرة ( بهار -جوزة الطيب -حبهان -لوري- بابريكا )
1/2 ملعقة صغيرة كمون
1 صفار بيضة
1 ملعقة صغيرة نسكافية
1 ملعقة كبيرة ماء دافئ
الخطوات
يضاف للدقيق بيكنج بودر والسكر والملح والخميرة واللبن البودر ثم يعجن باللبن الرايب والماء إذا لزم الأمر
نلم العجينة بزيت الزيتون وتترك لتخمر
ثم تقرد جزء منها فى الصينية وتقسم وتدهن صفار البيض مضاف له النسكافيه وملعقة ماء دافئ
يرش على الوجه سمسم وزعتر وحبة البركة والبابريكا وتترك لتخمر
تدخل الفرن ساخن جدا لمدة نصف ساعة على الرف الأوسط
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

مخبوزات بالسكر و التفاح و السوسيس
المقادير
5 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة خميرة
1 ملعقة كبيرة بكينج بودر
5 ملعقة كبيرة حليب بودرة
1 كوب زبادى
1 اصفر بيض
نصف كوب زبدة
1 ملعقة كبيرة قهوة سريعة الذوبان
ماء دافىء للعجن
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة صغيرة ملح
150 جرام جبنة شرائح(كوب إلا ربع)
1 ملعقة صغيرة خل
للحشوة
نصف كوب سكر
2 تفاح
ربع كيلو سوسيس
ربع كوب عصير ليمون
مربى مشمش
قرفة
ربع كوب حليب للوجه
سكر للوجه
سمسم للوجه
الخطوات
يتم وضع الدقيق مع السكر و الخميرة و يقلب ثم يضاف الملح
ثم يتم خلط الزبادى مع كوب ماء دافىء و ملعقة الخل و يعجن بالعجينة مع اخذ قطعة زبدة كل فترة و تعجن بها ثم تلم العجينة بقطعة زبدة عندما تصبح ملساء
ثم تدهن بالزيت و تترك لتخمر ثم تقسم الى كور
يؤخذ جزء من الحشوة و يحشى بها الكرة بسكر و زبدة او قطع شيكولاتة و يدهن الوجه بالحليب و يرش بالسكر ثم يوضع فى قوالب الكب كيك
ثم يقطع التفاح شرائح رفيعة جدا و ينقع فى ماء به عصير ليمون ثم تفرد العجينة على شكل مستطيل و ترص بها شرائح التفاح فوق بعضه بعد ان تدهن بمربى المشمش مخففة بالماء
ثم ترش فوقه قرفة و تلف على شكل وردة و توضع فى قوالب الكب كيك
يتم تحضير السوسيس بعد نضجه و يوضع معه جبنة شيدر ثم يلف رول و يرش الوجه بسمسم
ثم يترك ليخمر و يدخل فرن ساخن جدا فى الرف الاوسط لمدة عشر دقائق
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

خضروات مخبوزة للإفطار
المقادير
4 مشروم
8 الطماطم مقطعة لنصفين
1 فص الثوم، مقطع شرائح رقيقة
2 ملعقة صغيرة زيت الزيتون
200 جرام سبانخ(كوب)
4 بيض
طريقة التحضير
سخني الفرن إلى 200 درجة مئوية.
قسمي المشروم والطماطم إلى 4 أطباق فرن.
قسمي الثوم بين الأطباق، و يرش على الكونات زيت الزيتون و التتبيلة من الملح و الفلفل، يخبز لمدة 10 دقائق.
ضعي السبانخ في مصفاة كبيرة، ثم يصب عليها ماءمغلي لتذبل. يضغط على السبانخ للتخلص من المياه الزائدة، ثم تضاف السبانخ إلى الأطباق بعد خروجها من الفرن.
اصنعى فجوة بين الخضروات بتحريكهم على الجوانب, ثم اكسرى بيضة في كل طبق.
ضعي الأطباق فى الفرن مرة أخرى وتطهى لمدة 8-10 دقائق أو حتى نضوج البيض حسب الرغبة.
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

بطاطس مخبوزة بالفرن
المقادير
بطاطس مغسوله و مقطعه قطع كبيره
2 ملعقة زيت زيتون أو زيت عباد شمس
البهارات المحببه لك
ملح و فلفل
طريقة التحضير
اخلطى البطاطس بالمكونات
ضعيها فى صينية الفرن
ادخليها الفرن على حرارة 220 لمدة 30 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

بطاطس مخبوزة بالجبن
المقادير
8 حبات بطاطس متوسطة
ربع كيلو جبن شيدر مبشور أو شرائح
ربع كيلو جبن موتزاريلا مبشور أو شرائح
ملح وفلفل وكمون وسماق
طريقة التحضير
اغسلي البطاطس جيدًا وافركيها دون تقشير
اغلي لتر ماء مع ملح وفلفل وكمون وسماق
ضعي البطاطس داخله بعد أن تطفئي النار لمدة ربع ساعة حتى تطرى قليلًا وتتشرب التتبيلة دون أن تسلق تمامًا
قطعي الطبقة العليا جزئيًا إما بشكل علامة زائد أو بشكل خطوط متوازية
ضعي بين شقوق البطاطس خليط من الجبن الموتزاريلا مع الشيدر
في صينية فرن مدهونة بقليل من الزبد، رصي حبات البطاطس وأدخليها الفرن
قدميها ساخنة كطبق جانبي أو رئيسي على وجبة إفطار
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

ديك رومى مخبوز فى الفرن
المقادير
ديك رومى
(التتبيله)
100 مل عصير بصل(نصف كوب )
100 مل عصير طماطم(نصف كوب)
50 مل خل(ربع كوب)
50 مل عصير ليمون(ربع كوب )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم بهارات(معلقه صغيره )
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره )
(الحشو)
200 جم شرائح برتقال(كوب )
500 جم شرائح تفاح(نصف كيلو )
200 جم بصل شرائح(كوب )
100 جم كرات(نصف كوب)
100 جم كرفس(نصف كوب)
100 جم جزر شرائح(نصف كوب )
100 جم بصل اخضر شرائح(نصف كوب )
50 جم تين قطع(ربع كوب )
50 جم قرصيا قطع(ربع كوب )
50 جم مشمشيه(ربع كوب)
50 جم بلح ناشف(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم بهارات(معلقه صغيره )
5 جم زعتر(معلقه صغيرة )
5 جم روزمارى(معلقه صغيره )
(بصل وجزرو كرات وكرفس وملح وفلفل)
طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نخلط ماء بصل وعصير طماطم وخل وعصير ليمون وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتب بيهم الديك الرومى من برا ومن جوا
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط تفاح وبرتقال وبصل وكرات وكرفس وبصل اخضر وجز ين وقرصيا ومشمشيه وبلح وملح وفللبهارات وزعتر وروزمارى ونل مع بعض ونحشى بيهم الديك الرومى
- ونجيب صاج ونضع فى شرائح جزر وبصل وكرات وكرفس وملح وفلفل ونضع عليهم الديك الرومى ونغطى بورق فويل
- وندخل الديك الرومى الفرن على اول نصف ساعه على180 درجه ولمه 3 ساعات على 150 درجه ونشيل من عليها ورق الفويل وندخله تحت الشوايه ياخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

باذنجان مخبوز
المقادير
4 باذنجان رومى شرائح
(الحشو)
100 جم جبنه قريش شرائح(نصف كوب )
100 جم جبنه برجر(نصف كوب)
100 جم جبنه موتزرايلا(نصف كوب )
100 جم طماطم شرائح(نصف كوب )
(التتبيله)
100 مل زيت(نصف كوب)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره )
25 جم ريحان مفروم(معلقه كبيره )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم زعتر(معلقه صغيرة )
5 جم روزمارى(معلقه صغيره )
طريقه التحضير
-نجيب الباذنجان نقطعه شرائح بس مش الاخرعلى 5 شرائح-نضع فى اوله شريحه طماطم ثم جبنه برجر ثم جبنه قريش ثم جبنه موتزرايلا ونعمل كدة لحد ما نعمل باقى كميه الباذنجان -فى بوله نخلط زيت وثوم وزعتروملح وفلفل وريحان وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الباذنجان ونرصه فى صاج ونغطى بورق فويل وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

باذنجان مخبوز باللحمه المفرومه
المقادير
5 شرائح باذنجان
(التتبيله)
15 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره )
15 جم مسطرده(معلقه كبيرة )
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيره )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم كمون(معلقه صغيرة )
25 جم دقيق(معلقه كبيره )
3 بيضات
150 مل لبن(كوب إلا ربع )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
250 جم بقسماط ناعم(كوب وربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
زيت للقلى
(اللحمه)
50 جم سمن(ربع كوب )
150 جم بصل مكعبات(كوب إلا ربع )
2\1 كيلو لحمه مفرومه
150 جم طماطم لحم قطع(كوب الأربع )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل (معلقه صغيرة)
5 شرائح جبنه شيدر
طريقه التحضير
- نجيب باذنجان رومى ونقطعه شرائح وننقعه فى ماء وملح وعصير ليمون ونصفى
- فى بوله نخلط بصل مفروم وثوم مفروم ومسطرده وعصير ليمون وزيت وملح وفلفل وكمون وزعتر ونقلبهم مع بعض وندهن بيهم الباذنجان ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعه على الاقل وفى بوله فيها دقيق , وفى بوله اخرى نخفق بيض وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض,وفى بوله فيها بقسماط ونتبله ملح وفلفل ونجيب شرائح الباذنجان ونضعه فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط , وفى اناء على النار نقلى شرائح الباذنجان فى زيت سخن عميق ونصفى
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف طماطم لحم ونقلبهم مع بعض ونضيف لحمه مفرومه ونتبلها ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى ونرفعها من على النار
- ونجيب بيركس ونرص فى شرائح الباذنجان ونضع ملعقه من اللحمه المعصجه على كل شريحه باذنجان ونضع عليها جبنه شيدروندخل البيركس الفرن ياخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

بطاطس مخبوزه بطريقه
المقادير
4 بطاطس على 8 قطع
10 جم ملح(نصف معلقه كبيرة)
10 جم زعتر(نصف معلقه كبيرة)
10 جم روزمارى(نصف معلقه كبيرة)
30 مل زيت(2معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
- نجيب البطاطس ونغسلها ونقطعها على 8 اصابع (لازم تكون البطاطس بقشرها) ونرش عليها ملح وزعتر وروزمارى وزيت ونقلبهم مع بعض
-ونجيب صاج ونرص فى اصابع البطاطس وندخلها الفرن لمدة ساعه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

المخبوزات
المقادير
كيلودقيق(5 كوب)
25 جم خميره فوريه(ملعقه كبيرة)
25 جم سكر(ملعقه كبيرة)
25 جم لبن بودره(ملعقه كبيرة)
25 جم زبدة(ملعقه كبيرة)
5 جم محسن خبزاوخل(نصف ملعقه صغيرة)
بيضه
500 مل ماء(2 كوب ونصف)
10 جم ملح( نصف ملعقه كبيرة)
(سائل التلميع)
2 اصفر بيض
5 جم سكر(معلقه صغيره)
5 جم فانيليا(معلقه صغيرة)
25 جم قهوه مركزه(معلقه كبيره)
150 مل لبن دافئ(كوب إلا ربع)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخلط دقيق وخميرة ومحسن خبز او خل وسكر ولبن بودره وزبدة وبيضه ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط ونضيف ملح ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ساعه , ونخدمها بايدينا ونقطعها كرات ونشكلها اصابع فينو او الفينا او خبز برجر (بس لازم نضغط عليها بكف ايدينا ونلفه رول)
- ونجيب صاج ونرش فى دقيق ونرص الفينو او بتى بان او خبز برجر ونغطى بكيس بلاسيتك ونسيبه يخمر لمدة نصف ساعه
- فى بوله نخلط اصفر بيض وسكروفانيليا وملح وقهوه ولبن ونخفقهم مع بعض ونضعها فى بخاجه ونرش منها على الفينو او الفينا او خبز البرجرونرش عليه سمسم او حبه البركه او زعتراو بابريكا
- وندخل الصاج الفرن على180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

بطاطس مخبوزه بالكريمة الحامضه
المقادير
نصف كيلو بطاطس وسط
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيرة)
5 جم زعتر ناشف(معلقه صغيره)
5 جم روزمارى ناشف(معلقه صغيره)
100 مل زيت(نصف كوب)
(الحشو)
250 جم كريمه حامضه(كوب وربع)
25 جم شبت مفروم (معلقه كبيره)
5 فصوص ثوم مفروم
50 جم لحم طماطم(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
1-فى بوله نخلط ملح وفلفل وزعتر وروزمارى وزيت ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم البطاطس ونسيبها ساعتين فى الثلاجه
2-ونجيب ورق فويل ونلف فى البطاطس ونقفلها كويس ونرصها فى صاج وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة ساعه
3-فى بوله نخلط الكريمه الحتمضه وشبت وثوم ولحم الطماطم وملح وفلفل ونحشى بيهم البطاطس لمه تستوى من النصف
4-وفى طبق التقديم نرص البطاطس
5- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

طاجن بطاطس مخبوزة
المقادير
4 بطاطس بالقشرعلى 4
(التتبيله)
100 مل زيت(نصف كوب)
10 جم كمون(نصف معلقه كبيرة)
10 جم بابريكا(نصف معلقه كبيرة)
5 جم كارى بودر(معلقه صغيره)
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
5جم زعتر(معلقه صغيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيرة)
(الصوص الاحمر)
50 جم سمن(ربع كوب)
100 جم بصل قطع(نصف كوب)
5 جم ثوم مفروم(معلقه صغيره)
2\1 كيلوعصير طماطم
50 جم صلصه(ربع كوب)
150 مل شوربه(كوب إلا ربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيرة)
5 جم سكر(معلقه صغيره)
(الطاجن)
100 جم بصل اخضر شرائح(نصف كوب)
150 جم جبنه شيدر مبشوره(كوب إلا ربع)
150 جم موتزاريلا (كوب إلاربع)
1 فلفل حامى شرائح
طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نخلط زيت وكمون وبابريكا وكارى وزعتر وملح وفلفل وبصل وثوم بودر ونقلبهم مع بعض ونضع فيها البطاطس ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه
- ونجيب صاج ونرص فى شرائح البطاطس وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
الصوص الاحمر
-فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وله يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف صلصه ونضيف عصيرطماطم ونضيف شوربه ونتبلها ملح وفلفل وسكر ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها تتسبك على نارهاديه
- ونجيب بيركس ونضع فى الصوص الاحمر ونرص عليه شرائح البطاطس ونرص عليها بصل اخضر وفلفل حامى ونرش عليها جبنه موتزرايلا وجبنه شيدر وندخل البيركس الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

بطاطس مخبوزة
المقادير
نصف كيلو بطاطس اصابع بقشرها ومغسوله كويس( مقطعه على 4)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيرة)
5 جم شطه(معلقه صغيرة)
5 جم زعتر(معلقه صغيرة)
5 جم روز مارى(معلقه صغيره)
50 مل زيت(ربع كوب)
طريقه التحضير
1-فى بوله نخلط ملح وفلفل وشطه وزعتروروزمارى وزيت ونقلب فيهم البطاطس ونقلبهم مع بعض كويس
2-فى صينيه نرص البطاطس وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة25 دقيقه
3-فى طبق التقديم نرص البطاطس المخبوزة
4- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

فطيرة مخبوزة
المقادير
(العجينه)
125 جم سكر خشن(نصف كوب)
250 جم زبدة(كوب وربع)
3 بيضات(
5 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
750 جم دقيق(كيلو إلا ربع)
(الحشو)
1 كيلو باسترى كريم بودر
2 لتر ماء
طريقه التحضير
1-فى الميكسر نخفق سكر مع زبدة لحد ما الخليط يكون كريمى والسكر يدوب خالص وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس
2-فى بوله نخلط دقيق مع ملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضع العجينه فى كيس بلاسيتك ونسيبها ترتاحساعه فى الثلاجه
3-على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك نصف سم ونجيب قالب ونفردها فى القالب ونعملها حرف ونخرمها بشوكه
4-وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 40 دقيقه
5- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

جبنه مخبوزه
المقادير
طماطم شرائح
بصل شرائح
جبنه شيدر او جبنه فيتا شرائح مكعبات
زيتون وجبنه فيتا مكعبات
(الصوص)
ملعقه زيت زيتون(25 جم)
ثوم مفروم
ملح وفلفل
طريقه التحضير
- فى بوله نضع ثوم مفروم وملح وزيت زيتون وفلفل ونقلبهم مع بعض
- ونججيب ورق فويل ونقطعه مربعات ونضع شرائح بصل ثم شرائح طماطم ونضيف خليط الزيت والثوم ونضيف جبنه وشرائح بصل وطماطم ونقفلها على شكل مربع ونجيب صاج ونرص فى الجبنه المخبوزة وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 10 دقائق
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

فطيره البلح المخبوز
المقادير
250 جم ميل فى(ربع كيلو)
250 جم كاستر مطبوخ(ربع كيلو)
( الكاستر)
500 مل لبن(نصف كيلو)
2 اصفر بيض
25 جم كاستر بودر(معلقه كبيرة)
90 جم سكر(نصف كوب)
2 جم ملح(ربع معلقه صغيره)
2 جم فانيليا(ربع معلقه صغيرة)
200 جم كريمه شانيته(كوب)
1 كيلو بلح اسمر انصاف
100 جم سكر بنى للوجه(نصف كوب)
جيلى تلميع
طريقه التحضير
1-على الرخامه نرش دقيق ونفرد الميل فى بالنشابه ونضعها فى الصينيه ونشيل الزيادة ونخرم العجينه بالشوكه
2- وندهن جروف العجينه بالبيض المخفوق
3-كريمه الكاستر فى اناء على النار فى اللبن يغلى فى بوله نخفق البيض والكاستر وسكر وفانيليا وملح وكبشه للبن وندوب الخليط ونزل بى على اللبن مع التقليب المستكر حتى الحصول على القوام المطلوب ونسيبه يبرد ونغطى ببلاسيتك ونضيف عليها الكريمه ونخلطهم مع بعض
4- ونصب الكاسترعلى العجينه ونفرده ونرص عليها البلح ونرش عليه سكر
5- وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 30 قيقه ولمه تبرد نلمعها بجيلى التلميع ونرش عليه سكر بنى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات  Sigpic12
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لجميع انواع المحشى2022
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الاكلير
» ملف شامل وكامل لجميع انواع اليخنى
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الكساديا
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الكيكات الشامية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: