منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  1110
ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  1110
ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سليمان الحفنى
مراقبة
مراقبة
سليمان الحفنى


عدد المساهمات : 25
تاريخ التسجيل : 17/07/2020

ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة    ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة  Icon_minitime1الثلاثاء 8 مارس - 23:37

🔴✍ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة✍🔴

🟧الهريسة🟧

المقادير

500جم سميد بسبوسه(2 كوب ونصف)
250جم سكر(كوب وربع)
125جم جوزهند ناعم(نصف كوب)
100 جم دقيق (نصف كوب)
50جم عسل جلوكوز (ربع كوب)
150مل لبن دافئ( كوب إلا ربع)
100 جم سمنه (نصف كوب)
(الشربات)
500 جم سكر(3 كوب)
400 مل ماء(2 كوب)
عصير ليمونه
(الديكور )
100جم مكسرات (نصف كوب)

طريقه التحضير

الشربات

- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على الناروبعد غليان لمدة 14 دقيقه نضيف عصير ليمون وتاخد غلاوتين ونرفعها من على النار

الهريسة

-فى اناء نضع سميد بسبوسه وجوزهند ودقيق ونقلبهم مع بعض كويس
-فى بوله نضيف اللبن وسكروعسل جلوكوز وسمنه ونقلبهم مع بعض كويس لحد ما السكر يدوب
- ونخلط الخليط الاول مع التانى حتى تجانس الخليط مع بعض كويس
- ونجيب صنيه وندهنها سمن وطحينه ونصب فى الهريسه ونرش على مكسرات ونضغط عليها
-وندخل الصنيه الفرن على 140 درجه لمدة 30 دقيقه ولمه تخرج وتبرد ونصب عليها شربات ثقيل البارد
-وتقدم وبالف هنا وشفا

🟧 الهريسة الاسكندرانى🟧

المقادير

(الخليط)
2 ونصف كوب دقيق سميد(500 جم)
كوب الاربع دقيق ابيض(175 جم)
كوب ونصف جوزهند ناعم(250 جم)
كوب الاربع ماء دافئ(175 مل)
كوب الاربع سمن(175 جم)
2 ملعقه عسل جلوكوز(50 جم)
فانيليا
(الحشو)
كوب جوزهند مبشور(200 جم)
كوب سودانى محمص(200 جم)
كوب زبيب (200 جم)
ربع كوب شربات ثقيل بارد(50 جم)
نصف كوب دقيق سميد(100 جم)
(الشربات)
2 كوب سكر(400 مل)
كوب ماء(200 جم)
2 ونصف ملعقه عسل جلوكوز(60 جم)
عصير ليمونة او ملح ليمون (نصف ملعقه)

طريقه التحضير

الشربات

- فى اناء ندوب سكر فى ماء وعسل جلوكوز ونرفعه على النارونسيبه يغلى لمدة 12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه او ملح ليمون ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
الحشو
- فى بوله نخلط جوزهند وسودانى وزبيب ودقيق سميد وشربات تقيل ونقلبهم مع بعض

الهريسه
-فى اناء نضع دقيق سميد ودقيق ابيض وجوزهند ونقلبهم مع بعض كويس
-فى اناء على النار ندافى سمن وماء وعسل جلوكوزوفانيليا ونقلبهم مع بعض لحد ما العسل يدوب فى الماء
- ونخلط خليط السميد مع خليط الماء ونقلبهم حتى تجانس الخليط مع بعض كويس ويكون خليط رملى
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونصب فى نصف كميه العجينه ونفردها ونضع الحشو ونضع باقى كميه العجينه ونرش على وشها سمسم
-وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج وتبرد ونصب عليها شربات ثقيل دافئ
-وتقدم وبالف هنا وشفا



🟧هريسة المحلات 🟧

المقادير

كيلو سميد بسبوسه(5 كوب )
500جم سكر(2كوب ونصف )
250جم جوزهند ناعم(كوب وربع)
200 جم دقيق ( كوب)
100جم عسل جلوكوز (نصف كوب)
300 مل لبن دافئ ( كوب ونصف)
200جم سمنه ( كوب)
(الحشو )
200جم سميد بسبوسه(كوب)
200 جم مكسرات (كوب )
200 جم سكر (كوب )
100 جم شربات تقيل(نصف كوب)
(الشربات)
كيلو سكر(5 كوب)
500مل ماء(3 كوب)
125جم عسل جلوكوز(نصف كوب)
او عصير ليمون بعد الغليان

طريقه التحضير

الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النارونسيبه يغلى لمدة 14 دقيقه ونضيف عسل جلوكوز عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
الحشو
- فى بوله نخلط سميد ومكسرات وسكر وشربات
تقيل بارد ونقلبهم مع بعض كويس

الهريسة

-فى اناء نضع دقيق سميد ودقيق ابيض وجوزهند وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
-فى اناء على النار ندافى لبن وعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض لحد ما العسل يدوب فى اللبن
- ونخلط خليط السميد مع خليط اللبن ونقلبهم حتى تجانس الخليط مع بعض كويس ويكون خليط رملى
- ونجيب صنيه وندهنها سمن وطحينه ونصب فى نصف كميه العجينه ونفردها ونضع الحشو ونضع باقى كميه العجينه ونساويها ونقطعها
-وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج وتبرد ونصب عليها شربات ثقيل دافئ
-وتقدم وبالف هنا وشفا

🟧هريسة المولد 🟧

المقادير

(الخليط)
400 جم سميد بسبوسه(2 كوب)
200 جم دقيق(كوب)
200 جم جوزهند ناعم(كوب)
5 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
50 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره)
175 جم سكر(كوب الاربع)
100 جم شربات ثقيل بارد(نصف كوب)
50 جم زبدة او سمن(2 ملعقه كبيره)
200 مل ماء دافئ( كوب)
200 بيض مخفوق( كوب)
50 جم سودانى قطع(2 ملعقه كبيرة)

(الشربات)

500 جم سكر(3 كوب)
400 مل ماء(2 كوب)
عصير ليمونة
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على الناروبعد غليان لمدة 14 دقيقه نضيف عصير ليمون وتاخد غلاوتين ونرفعها من على النار

الهريسه
-فى اناء نضع سميد بسبوسه وجوزهند ودقيق وبيكنج بودر ونقلبهم مع بعض كويس
-فى بوله نضيف اللبن وسكروشربات وزبدة وماء دافئوشربات وبيضه ونقلبهم مع بعض كويس لحد ما السكر يدوب
- ونخلط الخليط الاول مع التانى حتى تجانس الخليط مع بعض كويس
- ونجيب صنيه وندهنها سمن وطحينه ونصب فى الهريسه ونرش على سودانى ونضغط عليها
-وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 20 دقيقه ولمه تخرج وتبرد ونصب عليها شربات ثقيل دافئ
-وتقدم وبالف هنا وشفا

🟧الهريسة الاسكندرانى 🟧

المقادير

(الخليط)
3 كوب دقيق سميد(600 جم)
كوب الاربع دقيق ابيض(175 جم)
كوب وربع جوزهند ناعم(150 جم)
نصف كوب سمن(100 جم)
كوب الاربع لبن دافئ(175 جم)
ربع كوب عسل جلوكوز(50 جم)

(الحشو)
كوب جوزهند مبشور(200 جم)
كوب مكسرات(200 جم)
كوب زبيب (200 جم)
نصف كوب عسل جلوز(100 جم)
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 مل)
كوب وربع ماء(150 جم)
عصير ليمونة

طريقه التحضير

الشربات

- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النارونسيبه يغلى لمدة 12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص

الحشو
- فى بوله نخلط جوزهند ومكسرات وزبيب وعسل جلوكوز ونقلبهم مع بعض
الهريسه
-فى اناء نضع دقيق سميد ودقيق ابيض وجوزهند وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
-فى اناء على النار ندافى لبن وعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض لحد ما العسل يدوب فى اللبن
- ونخلط خليط السميد مع خليط اللبن ونقلبهم حتى تجانس الخليط مع بعض كويس ويكون خليط رملى
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونصب فى نصف كميه العجينه ونفردها ونضع الحشو ونضع باقى كميه العجينه ونساويها ونقطعها
-وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج وتبرد ونصب عليها شربات ثقيل دافئ
-وتقدم وبالف هنا وشفا

🟧هريسة الدمياطى🟧

المقادير

كيلو سميد بسبوسه(5 كوب )
750 جم سكر(3كوب ونصف )
250جم جوزهند ناعم(كوب وربع)
250 جم دقيق ( كوب وربع)
250 جم عسل جلوكوز ( كوب وربع)
500 مل لبن دافئ ( 2كوب ونصف)
250جم سمنه ( كوب وربع)
(الشربات)
كيلو سكر(5 كوب)
500مل ماء(3 كوب)
125جم عسل جلوكوز(نصف كوب)
او عصير ليمون بعد الغليان

طريقه التحضير

الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النارونسيبه يغلى لمدة 14 دقيقه ونضيف عسل جلوكوز عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
الهريسه
-فى اناء نضع دقيق سميد ودقيق ابيض وجوزهند وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
-فى اناء على النار ندافى لبن وعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض لحد ما العسل يدوب فى اللبن
- ونخلط خليط السميد مع خليط اللبن ونقلبهم حتى تجانس الخليط مع بعض كويس ويكون خليط رملى
- ونجيب صنيه وندهنها سمن وطحينه ونصب فى العجينه ونفردها ونضع الحشو ونضع باقى كميه العجينه ونساويها ونقطعها
-وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج وتبرد ونصب عليها شربات ثقيل دافئ
-وتقدم وبالف هنا وشفا

🟧هريسة صيامى 🟧

المقادير

2 ونصف كوب سميد ناعم(500 جم)
كوب الاربع جوزهند ناعم(175 جم)
نصف كوب دقيق(100 جم)
كوب الاربع ماء دافئ(175 جم)
ربع كوب عسل جلوكوز(50 جم)
نصف كوب زيت ذره(100 جم)

(الحشو)

نصف كوب سميد ناعم(100 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف كوب مكسرات(100 جم)
نصف كوب عسل جلوكوز(100 جم)
نصف ملعقه قرفه(10 جم)
(الشربات)
2 ونصف كوب ماء(500 مل)
5 كوب سكر(كيلو)
عصير ليمونه

طريقه التحضير

الشربات

- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء وبعد الغليان نضيف عصير ليمونه ونسيبه يغلى لمدة 13 دقيقه ونسيبه يبرد
الحشو
- فى بوله نخلط سميد وسكرومكسرات وعسل جلوكوزوقرفه ونقلبهم مع بعض
- فى بوله نخلط سميد وجوزهند ودقيق ونقلبهم مع بعض, وفى بوله نخلط ماء وعسل جلوكوز وزيت وندوبهم مع بعض ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض يكون خليط رملى
- ونجيب صينيه وندهنها زيت وطحينه ونضع نصف كميه الهريسه ونبل ايدينا ماء ونفردها ونضع الحشو ونفرده ونضيف باقى كميه الهريسه ونبل ايدينا ماء ونفردها ونحددها بالسكينه
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه اول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا

🟧الهريسة المحشية🟧

المقادير

200جم دقيق سميد ( كوب)
100 جم سكر (نصف كوب )
50 جم دقيق ابيض( ربع كوب)
100جم جوزهند( نصف كوب)
50 جم سمن(2 ملعقه كبيره )
75 جم لبن دافئ(3معلقه كبيره)
25 جم عسل جلوكوز( ملعقه كبيره)
باكو فانيليا

(الحشو)

50جم سودانى( 2 ملعقه كبيره)
50 جم زبيب(2 ملعقه كبيره )
50 جم جوزهند(2 ملعقه كبيره)
25جم عسل جلوكوز(ملعقه كبيره)
(الشربات)
400جم سكر(2 كوب )
200جم ماء( كوب)
25 جم عسل جلوكوز(ملعقه كبيره)
عصير ليمونه

طريقه التحضير

الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء وعسل جلوكوز ونرفعه على النار ويغلى لمدة 13 دقيقه ونضيف عصير ليمون وياخد غلاوتين ونرفعه من على النار
الحشو
- فى اناء نخلط سودانى وزبيب وجوزهند وعسل ونقلبهم مع بعض كويس
- فى اناء على النار ندافئ لبن وسمن وعسل وسكر جلوكوزونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق سميد ودقيق وجوزهند وفانيليا ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على خليط اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب صينيه وندهنه سمن ونصب نصف الخليط ونساوى ونضيف الحشو ونساوى ونضيف باقى الخليط ونساوى كويس
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نسقيها شربات ثقيل دافئ
- وتقدم وبالف هنا وشفا

🟧هريسة السميد🟧

500جم دقيق سميد( 2 كوب ونصف)
250 جم سكر (كوب ربع )
5جم بيكينج بودر( نصف ملعقه)
2 بشر ليمون
50 جم سمنه (ربع كوب)
250جم لبن (كوب وربع )
3 بيضات
3 جم فانيليا(ربع معلقه صغيره )
50 جم سمن(2 ملعقه كبيره)
25جم طحينه(ملعقه كبيره)
150جم سمسم ابيض(كوب الاربع )
(الشربات)
300 جم سكر( كوب ونصف)
150 جم ماء(كوب الا ربع )
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار يغلى ونضيف عصير ليمونه ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد
الهريسه
- فى بوله نخلط دقيق سميد وسكر وبيكينج بودر وبشر ليمون ونقلبهم مع بعض, وفى بوله نخفق بيض وفانيليا ولبن وسمن ونخفقهم مع بعض كويس ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض ونسيبها ترتاح لمدة 3 ساعات فى المطبخ
- ونجيب صنيه وندهنها سمن ونبطنها طحينه ونضع فى خليط الهريسه ونفردها فى الصاج
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج نصب عليها شربات ثقيل بارد ونرش عليها سمسم ابيض
- وتقدم وبالف هنا وشفا

الهريسة الذيذة

المقادير

250 جم سميد بسبوسه( كوب وربع)
50 جم دقيق(ربع كوب )
75 جم جوزهند ناعم( نصف كوب)
125 جم سكر(نصف كوب )
100 جم سمن(نصف كوب )
100 مل لبن( نصف كوب )
50 جم عسل جلوكوز (ربع كوب )

(الحشو)

100 جم دقيق سمولينا( نصف كوب)
100 جم سكر(نصف كوب )
100 جم مكسرات(نصف كوب )
5 جم قرفه(نصف معلقه صغيرة )
50 جم عسل ثقيل( 2معلقه كبيرة)
( الشربات)
250 جم سكر(كوب )
125 مل ماء(نصف كوب )
1 عصير ليمون

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط دقيق سميد مع دقيق وسكروجوزهند ونقلبهم مع بعض
- فى بوله نخلط لبن وسمن وعسل جلوكوز ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
للعمل الحشو
- فى بوله نخلط دقيق سمولينا مع مكسرات وسكروقرفه وعسل ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على الناروبعد 13 دقيقه غليان نضيف عصير ليمون وتاخد غلاوة ونرفعها من على النارونسيبه يبرد خالص
لعمل الهريسه
- ونجيب صينيه وندهنها سمن وطحينه ونصب فيها نصف الهريسه ونسوى ونضع الحشوونفرده ونضيف باقى كميه الهريسه ونبل ملعقه ماء ونسوى الهريسه ونقطعها
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ولمه تخرج من الفرن نسقيعا شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا

الهريسه أصولها

المقادير
190جم دقيق سميد ( كوب)
50 جم دقيق ابيض( ربع كوب)
75جم جوزهند( نصف كوب)
135 جم سكر ( كوب الأربع )
50 جم سمنه سايحه بارده (ربع كوب )
50 جم لبن دافئ(ربع كوب)
50جم شربات تقيل ( ربع كوب)
(الشربات)
300جم سكر(كوب ونصف )
200جم ماء( كوب)
25 جم عسل جلوكوز(ملعقه كبيره)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء وعسل جلوكوز ونرفعه على النار ويغلى لمدة 13 دقيقه ونضيف عصير ليمون وياخد غلاوتين ونرفعه من على النار
الهريسه
فى اناء نحط كل المقادير لبن وسمن وعسل وسكر جلوكوزودقيق سميد ودقيق وجوزهند ونقلبهم مع بعض كويس مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب صينيه مقاس ٢٢سم وندهنه سمن ونصب الخليط ونساوى كويس
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نسقيها شربات ثقيل دافئ
- وتقدم وبالف هنا وشفا

🌹#مشرفة_الاسرة_والطفولة🌹
🔴🌹#منتدى_المركز_الدولى🌹🔴

سليمان الحفنى يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لجميع انواع الهريسة الذيذة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الاكلير
» ملف شامل وكامل لجميع انواع اليخنى
» ملف شامل وكامل لجميع انواع السندوتشات 2
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الكساديا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: