منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  1110
ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  1110
ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيماء
مستشاره ادارية
مستشاره ادارية
الشيماء


الادارة

وسام الابداع

نجمة المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 4918
تاريخ التسجيل : 21/08/2010

ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات    ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  Icon_minitime1الأربعاء 6 أبريل - 23:40

🔴✍ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات ✍🔴

🟩بسكوت الجبنه - الشيدار - امنتال

المقادير
٢كوب دقيق
٤/٣ كوب
١كوب جبن مبشوره امنتال
١معلقه كبيرة خل ابيض
ربع معلقه صغيرة ملح
قليل من الماء لتمام العجن
الوجه - ١كوب ونصف جبنه شيدار

طريقه التحضير
نضرب الذبده مع الجبنه ثم الملح والخل ثم بعد ذلك الدقيق وفى الاخر الماء لتمام العجن ب
ونعجنها ثم بعد العجن تستريح العجينة لمده نصف ساعه فى الثلاجه وبعد نصف ساعه تخرج من الثلاجه ونفردها وتقطع مربعات او دوائر وتلمع بيض ونضع على الوجه الجبنه الشيدار المبشوره
وتدخل الفرن على درجة حرارة ١٩٠درجة مئوية لمده ١٥ دقيقه وتقدم بالف هنا وشفا

🟩بسكوت المالح بالجبنه الفيتا
المقادير
ربع كيلو جبنه فيتا
٢٠٠ جرام ذبده
٣ كوب دقيق
١معلقه صغيره بيكنج بودر
١ بيضه لدهن الوجه
التزيين- كمون - يانسون - حبه البركه
طريقه التحضير
أولا نضرب الذبده والجبن ثم الدقيق والبيكنج بودر بعد العجن تستريح العجينة لمده نصف ساعه فى الثلاجه ثم بعد ذلك نفرد العجينة ثم نقطعها بقلب او النجمة او الدائرة ثم نلمعها بالبيض ثم تدخل الفرن على نار متوسطة وتدخل الفرن على درجة حرارة ١٩٠درجة مئوية لمده ١٥ دقيقه وتقدم بالف هنا وشفا

🟩فطائر بالجبن واللحم
المقادير
نصف كيلو دقيق
نصف معلقه صغيره ملح
١معلقه كبيرة سكر
١معلقه صغيره خميره
٣معلقه كبيره زيت ذرة
ماء لتمام العجن
حشو - اللحمه
٢٥٠جرام لحم مفروم=كوب
بصله
دبس رمان معلقه كبيرة
١معلقة صغيرة سماق
ملح.فلفل.بهارات
حشو - الجبنه
.٢٥٠جرام جبنه=كوب
١معلقه كسبرة
٢معلقه زيت
طريقه التحضير
يخلط الدقيق والخميرة والملح والسكر
يضاف الزيت والماء ويقلب الخليط حتى الحصول على عجينة وتترك العجينة لتتخمر
تقطع العجينة لكرات صغيرة وتحشى باللحمه المفروم او بالجبنة وتترك لترتاح مرة أخرى
توضع فى صينية فى الفرن على درجة حرارة ١٨٠ درجة مئوية لمده من ٢٠إلى ٢٥دقيقه وتقدم بالف هنا وشفا مع تحياتي

🟩عصير زبادى الخلاط بالموز
المقادير
لتر لبن طازج
ربع كيلو موز
٣معلقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
التزيين - يقدم مع
ايس كريم فانيليا - موز - صوص شيكولاته او ساده
طريقة التحضير يضرب في الخلاط اللبن مع الموز مع العسل مع السكر ثم نضع العصير فى كاسات ويقدم مع ايس كريم وصوص شيكولاته وموز او يتقدم ساده
وتقدم بألف هنا وشفا

مونكى بريد
المقادير
١كيلو دقيق
٨٠جرام سكر = ٤معلقه كبيرة
٥٠جرام لبن بودره =٢معلقه كبيرة
٢٠جرام خميره =١معلقه كبيرة
٢٠جرام ملح =١معلقه كبيرة
٤عدد بيضات
١٠جرام محسن مخبوزات =نصف معلقه كبيرة
٢٥٠جرام ذبده لينه =١كوب وربع
٢٨٠جرام ماء دافئ =١كوب ونصف
(سائل التلميع)
بيضه
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم ملح(نصف ملعقه صغيرة)
5 جم فانيليا(نصف ملعقه صغيرة)
5 جم سكر (نصف ملعقه صغيرة)
الحشو
١كوب سكر سنترفيش
٢معلقه كبيرة قرفة ناعمة
١كوب ذبده صفراء
١كوب عين جمل او بندق
ربع كوب قرفة ناعمة
طريقه التحضير
نضع في العجان او إناء بلاستك الدقيق والخميره والسكر والبن البوده والمحسن ثم بعد ذلك نضع الذبده ثم البيض ثم بعد ذلك ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط ونضيف ملح ونخفقهم
مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ٢٠دقيقه , ونخدمها بايدينا ونقطعها كرات صغيره ونشكلها
ثم بعد ذلك نحضر فورمه الانجليش كيك ندهنها بزيت ثم نحضر بعد ذلك كوب السكر مع ٢معلقه القرفة ثم نأخذ كل قطع ونغرسها فى السكر بالقرفه ونرصهم فى الفرمة طبقة أولى ثم بعد ذلك نضع على النار الذبده والبندق والقرفه ثم نضع على الطبقة الاولى طبقة من الخليط ونقرر العملية لحد مايخلص العجينة
طبقه من العجينه وطبقه من الخليط ونسيبه يختمر
فى بوله نخلط اصفر بيض وسكروفانيليا وملح وقهوه ولبن ونخفقهم مع بعض ونضعها فى بخاجه ونرش منها
مونكى بريد
- وندخل الصاج الفرن على٢٠٠ درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا.

ميلكى بريد
١كيلو دقيق
٨٠جرام سكر = ٤معلقه كبيرة
٥٠جرام لبن بودره =٢معلقه كبيرة
٢٠جرام خميره =١معلقه كبيرة
٢٠جرام ملح =١معلقه كبيرة
٤عدد بيضات
١٠جرام محسن مخبوزات =نصف معلقه كبيرة
٢٥٠جرام ذبده لينه =١كوب وربع
٢٨٠جرام ماء دافئ =١كوب ونصف
(سائل التلميع)
بيضه
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم ملح(نصف ملعقه صغيرة)
5 جم فانيليا(نصف ملعقه صغيرة)
5 جم سكر (نصف ملعقه صغيرة)
ملاحظات هامه
وزن رغيف العيش الميلكى بريد ٤٠جرام
طريقه التحضير
نضع في العجان او إناء بلاستك الدقيق والخميره والسكر والبن البوده والمحسن ثم بعد ذلك نضع الذبده ثم البيض ثم بعد ذلك ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط ونضيف ملح ونخفقهم
مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها فى مكان دافئ تخمر لمدة ٢٠دقيقه , ونخدمها بايدينا ونقطعها كرات ونشكلها اصابع الميلكى
(بس لازم نضغط عليها بكف ايدينا ونلفه رول)
- ونجيب صاج ونرص الميلكى بريد ونغطى بكيس بلاسيتك ونسيبه يخمر لمدة ساعه
- فى بوله نخلط اصفر بيض وسكروفانيليا وملح وقهوه ولبن ونخفقهم مع بعض ونضعها فى بخاجه ونرش منها الميلكى بريد ونرش عليه سمسم او حبه البركه اختيارى أو ساده
- وندخل الصاج الفرن على٢٠٠ درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا.

كيك الزبادى بدون دقيق بدون فرن
المقادير
٥ اصفر بيض
١كوب سكر
٤/٣ كوب جبنه كريمى او لبنه
نصف ليمونه
٦ ونصف علبه زبادى ساده
٧٥جرام جيلاتينه بودره
ربع كوب ماء لجيلاتينه
٢كوب ونصف كريمه مخفوقه
مربى - للوجه
فاكهه - لتزيين
طريقه التحضير
نضرب البيض مع السكر لمده ١٠دقائق ثم نضع الجبنه
ثم بعد ذلك نضع الزبادى مع الضرب المستمر ثم الكريمه
ثم الليمون ثم الجيلاتينه المذوبه في الماء ثم بعد الضرب نصب الخليط في صنيه وتدخل فى الثلاجه تخد تبريد وتجميد ثم بعد خروجها من الثلاجه نضع على الوجه مربى وتزيين بالفوكهه وتقدم بالف هنا وشفا

المقروض الليبى
المقادير
٢كوب سميط بسبوسه
١كوب دقيق
١معلقه كبيرة سكر
نصف معلقه كبيره بيكنج بود
١كوب زيت
١معلقه كبيرة ماء ورد
ربع معلقه صغيرة ملح
ماء لتمام العجن
الوجه - سمسم
الحشو - عجوه مفرومه
الشربات - عسل نحل دافئ لسقى المقروض
طريقه التحضير
نضع فى العجان او إناء بلاستك الدقيق والسميط والبيكنج بودر والملح ثم بعد ذلك نضع الزيت وماء الورد وفى الاخر الماء لتمام العجن بعد العجن تستريح العجينة لمده يوم فى الثلاجه ثم بعد ذلك
ونشكلها كرات ونلفها رول طويل ونفردها ونضع فيها عجوة ونقفلها كويس ونضعه فى سمسم ونقطعه شرائح
وننقشها بمناقش من فوق
- ونجيب صاج ونرص فى المقروض
- وندخل الصاج فى الفرن على 160 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه يخرج نسقى بالعسل
نسيبه فى الصاج لحد ما يبرد خالص
-ويقدم وبالف هنا وشفا

الليدى فينجر
المقادير
١٠ اصفر بيض
١٠ ابيض بيض
١٢٠ جرام نشا= كوب إلا ربع
٧٠ جرام سكر =٤معلقه كبيرة
ربع معلقه صغيرة ملح
١٢٠ جرام دقيق =كوب إلا ربع
ربع معلقه صغيرة فانيليا
١٣٠ جرام سكر =نصف كوب ومعلقه ونصف كبير
طريقه التحضير
فى الميكسر نخفق ابيض بيض وملح ونخفقهم مع بعض ونضيف السكر ٧٠ جرام سكر حبه حبه حتى تجانس الخليط- فى الميكسرنخفق اصفر بيض وفانيليا وسكر ١٣٠ جرام سكر وفى بوله نخلط دقيق ونشا وملح ونقلبهم مع بعض
- وفى بوله نضيف الابيض بيض على الاصفر بيض ونقلبهم مع بعض كويس من تحت لفوق ونضيف الدقيق والنشا ونقلبهم مع بعض كويس ونضعه فى كيس حلوانى
- ونجيب صاج ونقطع فى البسكويت ونرش عليه سكر وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 12 دقيقه ونسيبه يبرد ويتقدم بالف هنا وشفا

عصير زبادى الخلاط بالمانجو
المقادير
لتر لبن طازج
ربع كيلو مانجو
٣معلقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
التزيين - يقدم مع
ايس كريم فانيليا - مانجو - او ساده
طريقة التحضير يضرب في الخلاط اللبن مع المانجو مع العسل مع السكر ثم نضع العصير فى كاسات ويقدم مع ايس كريم والمانجو او يتقدم ساده
وتقدم بألف هنا وشفا

عصير زبادى الخلاط بالفرواله
المقادير
لتر لبن طازج
ربع كيلو فراوله
٣معلقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
التزيين - يقدم مع
ايس كريم فانيليا - فراوله - او ساده
طريقة التحضير يضرب في الخلاط اللبن مع الفرواله مع العسل مع السكر ثم نضع العصير فى كاسات ويقدم مع ايس كريم والفراوله او يتقدم ساده
وتقدم بألف هنا وشفا

عصير زبادى الخلاط بالعسل
المقادير
لتر لبن طازج
ربع كيلو موز
٣معلقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
التزيين - يقدم مع
ايس كريم فانيليا - عسل - او ساده
طريقة التحضير يضرب في الخلاط اللبن مع الموز مع العسل مع السكر ثم نضع العصير فى كاسات ويقدم مع ايس كريم وصوص والعسل او يتقدم ساده
وتقدم بألف هنا وشفا

🌹#مشرفة_الاسرة_والطفولة🌹
🔴🌹#منتدى_المركز_الدولى🌹🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات  Sigpic12

الشيماء يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لجميع انواع بسكوتات ومخبوزات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع حلويات ومخبوزات وصوصات
» ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الجلاش 2022
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الاكلير
» ملف شامل وكامل لجميع انواع اليخنى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: