ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البارفيه وفرابيه وبرفيه
🟩البارفيه الشيكولاتة
المقادير
( الاساس )
1 لتر لبن
200 جم سكر(كوب)
8 اصفر بيض
5 جم فانيليا (نصف معلقه صغيرة)
5 جم ملح (نصف معلقه صغيرة)
25 جم كاسترد بودر(1معلقه كبيرة )
500 جم من الاساس(2كوب ونصف)
20 جم كاكاو غامق(1معلقه كبيرة )
20 جم جيلاتين(1معلقه كبيرة )
100 جم لبن دافئ(نصف كوب)
400 جم كريمه مخفوقه(2كوب )
100 جم شيكولاته(نصف كوب)
( الديكور)
صوص فانيليا
كريمه مخفوقه
طريقه التحضير
1-( للعمل الاساس) فى اناء على النار نغلى اللبن ونحلى بالسكر ولمه غلى نضيف الاصفر بيض وفانيليا وملح وكاسترد بودر ونقلبهم مع بعض ياخدو غلاوة ونرفعها من على النار لمه تبردفى اناء فى لبن دافى ندوب فى الجيلانين والكريمه المخفوقه ونقلبهم مع بعض
2-فى بوله نضيف الاساس ونقلبهم مع بعض وفى بوله ندوب الكاكاو فى حبه ميه ونضيفها عليهم ونضيف عليهم شيكولاته ونقلبهم مع بعض كويس ونصبه فى فورمه وندخله الفريز يتجمد
3-ولمه يتجمد نضيف عليه صوص الفانيليا ونزينه بالكريمه المخفوقه
4-ويقدم وبالف هنا وشفا
البارفيه الفانيليا
المقادير
( الاساس )
1 لتر لبن
200جم سكر(كوب)
8 اصفر بيض
5 جم فانيليا (نصف معلقه صغيرة)
5 جم ملح (نصف معلقه صغيرة)
25 جم كاسترد بودر(1معلقه كبيرة )
500 جم من الاساس(2كوب ونصف)
5 جم فانيليا (نصف معلقه صغيرة)
20 جم جيلاتين(1معلقه كبيرة )
100 جم لبن دافئ(نصف كوب)
400 جم كريمه مخفوقه(2كوب )
( الديكور)
صوص شكولاته
كريمه مخفوقه
طريقه التحضير
1- ( للعمل الاساس) فى اناء على النار نغلى اللبن ونحلى بالسكرولمه يغلى نضيف الاصفر بيض وفانيليا وملح وكاسترد بودر ونقلبهم مع بعض ياخدو غلاوة ونرفعها من على النار لمه تبرد فى اناء فى لبن دافى ندوب فى الجيلانين والكريمه المخفوقه ونقلبهم مع بعض
2-فى بوله نضع الاساس ونضيف عليها الفانيليا ونصبه فى فورمه وندخلها الفريز نخرجه لمه يثلج
3- ولمه يتجمد نضيف عليه صوص الشيكولاته ونزينه بكريمه مخفوقه
4-ويقدم وبالف هنا وشفا
البارفيه الموكا
&&مقادير
( الاساس )
1 لتر لبن
200 جم سكر(كوب)
8 اصفر بيض
5 جم فانيليا (نصف معلقه صغيرة)
5 جم ملح (نصف معلقه صغيرة)
25 جم كاسترد بودر(1معلقه كبيرة )
500 جم من الاساس(2كوب ونصف)
50 جم قهوه مركزه(2معلقه كبيرة )
20 جم جيلاتين(1معلقه كبيرة )
100 جم لبن دافئ(نصف كوب)
400 جم كريمه مخفوقه(2كوب )
( الديكور)
صوص فانيليا
طريقه التحضير
1-( للعمل الاساس)
- فى اناء على النار نغلى اللبن ونحلى بالسكر ولمه غلى نضيف الاصفر بيض وفانيليا وملح وكاسترد بودر ونقلبهم مع بعض ياخدو غلاوة ونرفعها من على النار لمه تبرد فى اناء فى لبن دافى ندوب فى الجيلانين والكريمه المخفوقه ونقلبهم مع بعض
2- فى بوله نضيف الاساس ونودب الموكا فى حبه ميه ونضيفهم على بعض ونقلبهم ونصبهم فى فورمه وندخله الفريز
3-ولمه يتجمد نضيف عليها صوص الفانيليا وندخله الفريز يتجمد شويه
4-ويقدم وبالف هنا وشفا
البارفيه الكراميل
المقادير
( الاساس )
1 لتر لبن
200 جم سكر(كوب)
8 اصفر بيض
5 جم فانيليا (نصف معلقه صغيرة)
5 جم ملح (نصف معلقه صغيرة)
25 جم كاسترد بودر(1معلقه كبيرة )
500 جم من الاساس(2كوب ونصف)
100 جم صوص كراميل(نصف كوب)
20 جم جيلاتين(1معلقه كبيرة )
100 جم لبن دافئ(نصف كوب)
400 جم كريمه مخفوقه(2كوب )
100 جم كور كند(نصف كوب)
( الديكور)
صوص فانيليا وكراميل
كريمه مخفوقه
طريقه التحضير
1-( للعمل الاساس)
فى اناء على النار نغلى اللبن ونحلى بالسكر ولمه غلى نضيف الاصفر بيض وفانيليا وملح وكاسترد بودر ونقلبهم مع بعض ياخدو غلاوة ونرفعها من على النار لمه تبردفى اناء فى لبن دافى ندوب فى الجيلانين والكريمه المخفوقه ونقلبهم مع بعض
2-فى بوله فيها الاساس نضيف صوص الكراكيل وكور كند ونقلبهم مع بعض كويس ونصبه فى فورمه وندخله الفريز يتجمد
3-ولمه يتجمد نضيف عليه صوص فانيليا وصوص كراميل ونزينه بكريمه مخفوقه
4-ويقدم وبالف هنا شفا
البارفيه المانجو
المقادير
( الاساس )
1 لتر لبن(5كوب)
200 جم سكر(كوب)
8 اصفر بيض
5 جم فانيليا (نصف معلقه صغيرة)
5 جم ملح(نصف معلقه صغيرة )
25 جم كاسترد بودر(1معلقه كبيرة )
500 جم من الاساس(2كوب ونصف)
200مل عصير مانجو(كوب)
20 جم جيلاتين(معلقه كبيره)
100 جم لبن دافئ(نصف كوب)
100 جم كريمه مخفوقه(نصف كوب)
200 جم مانجو قطع(كوب)
( الديكور)
صوص فانيليا
صوص مانجو
كريمه مخفوقه
طريقه التحضير
1-( للعمل الاساس) فى اناء على النار نغلى اللبن ونحلى بالسكر ولمه غلى نضيف الاصفر بيض وفانيليا وملح وكاسترد بودر ونقلبهم مع بعض ياخدو غلاوة ونرفعها من على النار لمه تبردفى اناء فى لبن دافى ندوب فى الجيلانين والكريمه المخفوقه ونقلبهم مع بعض
2- وفى بوله نضيف الاساس ونضيف عليها عصير مانجو ونقلبهم مع بعض ونضيف قطع مانجو ونقلبهم مع بعض ونصبه فى فورمه وندخله الفريز لحد ما يتجمد
3-ولمه يتجمد نضيف عليه صوص فانيليا وصوص مانجو ونزينه بكريمه مخفوقه
4- ويقدم وبالف هنا شفا
شيكولاته برفيه
المقادير
2 كوب ونصف لبن مغلى(500 مل)
4 صفار بيض
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف ملعقه فانيليا(10 جم)
2 ونصف ملعقه كاكاو غامق(60 جم)
ملعقه جيلانتيه بودر(25 جم)
ربع كوب لبن دافئ(50 جم)
(الكريم)
كوب كريم شانتية بودر(200 جم)
2 كوب ونصف ماء مثلج(500 مل)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نغلى لبن,وفى بوله ندوب سكروفانيليا وكاكاو غامق واصفر بيض ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن المغلى حبه حبه حتى تجانس الخليط( لازم نقلب كتير لحد ما يستوى)( نعرفها انها استويت ازاى ناخد حبه فى المعلقه ونعمل خط بصباعنا لوفاصل عن بعض كدة استويت او لحم فى بعض محتاجة سوى تانى) ونسيبها يبرد خالص
- فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه وماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه, وفى بوله نضيف خليط اللبن البارد , وفى اناء على النار ندافئ لبن ونرفعه من على النار وندوب فى الجيلانتيه البودر ونضيفها على خليط اللبن ونقلبهم مع بعض, ونضيف عليه الكريمه شانتيه ونقلبهم من فوق لتحت حتى تجانس الخليط
- ونجيب بوله ونصب فيها الخليط وندخله الفريز لمدة 3 ساعات على الاقل وعند التقديم نصب عليه صوص شيكولاته
- ويقدم وبالف هنا وشفا
فانيليا برفيه
المقادير
2 كوب ونصف لبن مغلى(500 مل)
4 صفار بيض
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف ملعقه فانيليا(10 جم)
ملعقه جيلانتيه بودر(25 جم)
ربع كوب لبن دافئ(50 جم)
(الكريم)
كوب كريم شانتية بودر(200 جم)
2 كوب ونصف ماء مثلج(500 مل)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نغلى لبن,وفى بوله ندوب سكروفانيلياواصفر بيض ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن المغلى حبه حبه حتى تجانس الخليط( لازم نقلب كتير لحد ما يستوى)( نعرفها انها استويت ازاى ناخد حبه فى المعلقه ونعمل خط بصباعنا لوفاصل عن بعض كدة استويت او لحم فى بعض محتاجة سوى تانى) ونسيبها يبرد خالص
- فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه وماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه, وفى بوله نضيف خليط اللبن البارد , وفى اناء على النار ندافئ لبن ونرفعه من على النار وندوب فى الجيلانتيه البودر ونضيفها على خليط اللبن ونقلبهم مع بعض, ونضيف عليه الكريمه شانتيه ونقلبهم من فوق لتحت حتى تجانس الخليط
- ونجيب بوله ونصب فيها الخليط وندخله الفريز لمدة 3 ساعات على الاقل وعند التقديم نصب عليه صوص فانيليا
- ويقدم وبالف هنا وشفا
فرابيه فراوله
المقادير
250 مل لبن(كوب وربع)
25 جم ايس كريم فراوله(معلقه كبيره)
50 جم كريمه شانتيه مخفوقه(ربع كوب)
50 جم صوص فراوله(ربع كوب)
50 جم شربات ثقيل او سكراوعسل ابيض(ربع كوب)
100 جم فراوله مجمده(نصف كوب)
5 مكعبات ثلج مجروش
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع لبن وايس كريم فراوله وكريم شانتيه وصوص فراوله وشربات فراوله مجمده وثلج ونخفقهم مع بعض , ونجيب كاسات ونصب فيها الفرابيه ونزينها بايس كريم قطع فراوله
- ويقدم وبالف هنا وشفا
فرابيه كيوى
المقادير
250 مل لبن(كوب وربع)
25 جم ايس كريم كيوى(معلقه كبيره)
50 جم كريمه شانتيه مخفوقه(ربع كوب)
50 جم صوص كريز(ربع كوب)
50 جم شربات ثقيل او سكراوعسل ابيض(ربع كوب)
100 جم كيوى مجمده(نصف كوب)
5 مكعبات ثلج مجروش
طريقه التحضير
فى الخلاط نضع لبن وايس كريم كيوى وكريم شانتيه وصوص كريز وشربات كيوى مجمد وثلج ونخفقهم مع بعض , ونجيب كاسات ونصب فيها الفرابيه ونزينها بايس كريم قطع كيوى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
فرابيه مانجو
المقادير
250 مل لبن(كوب وربع)
25 جم ايس كريم مانجو(معلقه كبيره)
50 جم كريمه شانتيه مخفوقه(ربع كوب)
50 جم صوص مانجو(ربع كوب)
50 جم شربات ثقيل او سكراوعسل ابيض(ربع كوب)
100 جم مانجومجمده(نصف كوب)
5 مكعبات ثلج مجروش
طريقه التحضير
- فى الخلاط نضع لبن وايس كريم مانجووكريم شانتيه وصوص مانجو وشربات مانجو مجمد وثلج ونخفقهم مع بعض , ونجيب كاسات ونصب فيها الفرابيه ونزينها بايس كريم قطع مانجو
- ويقدم وبالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》