منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الحفنى الشيخ
مراقبة
مراقبة
الحفنى الشيخ


عدد المساهمات : 62
تاريخ التسجيل : 31/08/2020

ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه   ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه Icon_minitime1الثلاثاء 2 مايو - 2:09

ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه



كريم كراميل
المقادير 
(الكراميل )
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
(الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
طريقه التحضير
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق ونصبها فى القالب ونسيبها تبرد خالص
الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن
- فى بوله نخلط سكر وبيض واصفربيض وكبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونصبه على اللبن حبه حبه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعه من على النار ونصبه فى قالب الكيك ونسيبه يبرد خالص ونصبها علي الكراميل
ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
مع تحياتي محمد الحلوانى 
- ويقدم وبالف هنا وشفا 

 

كريم كراميل بالشيكولاته 
المقادير 
(الكراميل )
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
(الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة) 
50 جم كاكاو (2معلقه كبيرة )
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
طريقه التحضير
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق ونصبها فى القالب ونسيبها تبرد خالص
الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن
- فى بوله نخلط سكر وبيض واصفربيض وكاكاو وكبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونصبه على اللبن حبه حبه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعه من على النار ونصبه فى قالب الكيك ونسيبه يبرد خالص ونصبها علي الكراميل
ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
مع تحياتي محمد الحلوانى 
- ويقدم وبالف هنا وشفا 

 

كريم كراميل بالتفاح
المقادير
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم شرائح تفاح (كوب وربع)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
تفاحه مبشورة
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى وندوب فيها تفاح مبشورة ونضيف سكرواصفر بيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمر حتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونرص عليه شرائح تفاح ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
مع تحياتي محمد الحلوانى 
- ويقدم وبالف هنا وشفا 

 

كريم كراميل بالخوخ
المقادير
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم شرائح خوخ (كوب وربع)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
خوخه مبشورة
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى وندوب فيها خوخ مبشورة ونضيف سكرواصفر بيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمر حتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونرص عليه شرائح خوخ ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
مع تحياتي محمد الحلوانى 
- ويقدم وبالف هنا وشفا 

 

كريم كراميل بالسودانى
المقادير
(الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم سودانى دافئ (كوب وربع)
(الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
100 جم زبدة الفول السودانى
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق ونضيف سودانى ونقلبهم مع بعض
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى ونضيف زبدة فول سودانى ونقلبهم مع بعض ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمر حتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك وونضع السودانى ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
 

كريم كراميل بالقهوة
المقادير 
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
50 جم قهوة مركزة (2معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى وندوب فى قهوة مركزة ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمر حتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونسيبه يبرد شويه ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
 

كريم كراميل بالقرفه
المقادير 
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
50 جم قرفه بودر (2معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى وندوب فى قرفه البودره ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمر حتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونسيبه يبرد شويه ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
 

كريم كراميل بالموز
المقادير
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم شرائح موز(كوب وربع)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
2 موزة مهروسه
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى ونهرس فيها موزتين ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمرحتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونرص فى مكعبات موزونسيبه يبرد شويه ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
 

كريم كراميل بالفراوله
المقادير
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم فراوله انصاف (كوب وربع)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
100 جم بوريه فراوله(نصف كوب)
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى ونضع بوريه الفراوله ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمرحتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونرص فى انصاف الفراوله ونسيبه يبرد شويه ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
 

كريم كراميل بالجزر 
المقادير
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم شرائح جزر(كوب وربع)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
1جزره مبشوره
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى ونضع جزره مبشوره ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمرحتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونرص فى شرائح الجزر ونسيبه يبرد شويه ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
 

كريم كراميل بالكيوى
المقادير
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم شرائح كيوى (كوب وربع)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
1كيوى مهروسه
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى ونهرس فيها الكيوى ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمرحتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونرص فى شرائح الكيوى ونسيبه يبرد شويه ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 

 

كريم كراميل بالبرتقال
المقادير
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم فيليه برتقال (كوب وربع)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
25جم قشر برتقال (معلقه كبيرة )
1فيليه برتقاله
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى ونضع فيليه البرتقال وقشر البرتقال ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمرحتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونرص فى شرائح البرتقال ونسيبه يبرد شويه ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
 

كريم كراميل بالجوز الهند 
المقادير
 (الكراميل)
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
250 جم جوز هند مبشور (كوب وربع)
 (الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
50جم جوز هند ناعم (2معلقه كبيرة)
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبه يعمل كراميل ذهبى غامق
لعمل الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله ناخد كبشه من اللبن المغلى ونضع جوز الهند الناعم ونضيف سكرواصفربيض وبيض وفانيليا وملح ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن مع التقليب المستمرحتى تجانس الخليط ويستوى ونصفى
- ونجيب قالب سيلكون او قالب كيك ونصب فى الكراميل ونرش فى جوز الهند المبشور ونسيبه يبرد شويه ونصب عليه الكريم ونضعه فى صاج فى ماء مغلى
- وندخل الصاج الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء ولمه تبرد ندخلها الثلاجه لمدة ساعه تجمد
- وتقدم وبالف هنا وشفا 
 

كريم كراميل بودينج
المقادير 
(الكراميل)
200 جم سكر(كوب )
50 مل ماء(2معلقه كبيرة )
 (الصوص)
1 لتر لبن(5كوب )
5 بيض كامل
5 اصفر بيض
250 جم سكر( كوب وربع)
5 جم فانيليا( نصف معلقه صغيرة)
(الديكور)
باسكات كراميل
موز كراميل
كريمه مخفوقه
طريقه التحضير 
1-فى اناء على النار نضيف السكر والماء ونسيبهم يغلوا لحد ما يعملوا كراميل
2- ولمه الكراميل يستوى نصبه فى قوالب الكيك ونسيبه يبرد خالص
3-فى بوله نضيف البيض والاصفر بيض والفانيليا وملح وسكر ونضيف كبشه من اللبن ونخفقهم مع بعض كويس
4-فى اناء على النار نغلى اللبن ونضيف الخليط السابق حبه حبه على اللبن مع التقليب المستمر حتى الحصول على القوام المناسب
5-نصيب خليط اللبن على الكراميل وفى صاج فى ماء مغلى نضع القالب
6-وندخله الفرن على 150 درجه لمدة ساعه وربع
7-ولمه يبرد نزينه بالكريمه المخفوقه والموز كراميل وباسكات كراميل
8-وتقدم وبالف هنا وشفا
 

الكريم كراميل مثل المحلات الفايف استارز
المقادير
نصف لتر لبن
3 : 4 بيضات حسب الحجم
100 جم سكر=نصف كوب 
فانيليا
100 جم سكر للكراميل=نصف كوب
طريقه التحضير 
عمل الكراميل نحط ال 100 جم سكر على النار حتى يصبح لونه كرايل دهبى مثل الصوره ونصبه فى القوالب لعمل طبقه خفيفه
1- نغلى اللبن على النار
2- نخلط البيض مع السكر بسرعه لتمام الذوبان
3- ننزل بشويه من اللبن المغلى على البيض حتى نرفع درجه حراره البيض شويه شويه
5- نصب الكريم على الكراميل اللى فى القوالب
6- نضع القوالب فى صينيه وفيها ميه ساخنه واصله لنص القالب ويدخل فرن ساخن على درجه حراره 160 درجه وبتاخد حوالى ساعه : ساعه وربع
ويتوقف على حسب عدد البيض
لو البيض زياده بياخد وقت اقل فى التسويه حوالى ساعه
لو البيض اقل بياخد وقت اطول حوالى ساعه ونص
المقدار ده بيعمل حوالى 12 :13 قالب
وبعدين يدخل الثلاجه ويقلب القالب فى طبق التقديم ويجمل - ويتقدم بالف هنا وشفا
 

كريم كراميل بالشعريه
المقادير
.30 قطعة بسكويت شاي
2 باكيت كريم كراميل
2 باكيت كريم شانتيه بودرة
كوب (200 جم) قشطة
¾ 1 كوب (430 مل) حليب 
½ كوب (100 جم) شعرية
¼ كوب (50 جم) صوص الشوكولاتة 
¼ كوب (50 جم) صوص كراميل
⅓ كوب (70 جم) سكر 
ملعقة كبيرة (12.5 جم) زبدة في درجة حرارة الغرفة 
طريقه التحضير 
ضعي الصينية في الثلاجة لمدة لا تقل عن 4 ساعات قبل التقديم. على نار متوسطة، ضعي كوبًا من الحليب والسكر، واتركيه حتى يغلي. على نار متوسطة، أذيبي الزبدة، ثم أضيفي الشعرية، وقلبيها حتى تُصبح ذهبية اللون. أضيفي خليط الحليب والسكر، ثم غطي القدر واتركي الشعرية على نار هادئة جدًّا لمدة 20 – 25 دقيقة حتى تنضج. في صينية بايركس، اغمسي البسكويت في باقي الحليب، ثم رصيه في الصينية على طبقتين. حضري الكريم كراميل، كما هو مدون على العلبة، ثم اتركيه يهدأ قليلًا. ضعي الكريم كراميل والكريم شانتيه والقشطة في الخلاط الكهربائي، واخلطيه جيدًا حتى تمتزج المكونات. صبي الخليط فوق البسكويت، ثم وزعي الشعرية، وزينيها من الأعلى بصوص الشوكولاتة والكراميل.
- ويتقدم بالف هنا وشفا
 

كريم بورليه 
المقادير
مقادير الخليط
2\1 كيلو كريمى طهى (2كوب ونصف)
100 جرام سكر(نصف كوب)
5 اصفر بيض
5 جرام فانيليا(نصف معلقه صغيره)
2 جرام ملح(ربع معلقه صغيره)
1 بشر برتقال
2 برتقال فيليه شرائح
الديكور
100 جرام سكر(نصف كوب)
شرائح برتقال
طريقه التحضير
فى اناء على النار فى ماء مغلى نعمل حمام ماء ونضع كريمه الطهى ونسيبها تغلى 
فى بوله نضيف سكر وفانيليا واصفر بيض وملح ونخفقهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن حبه حبه مع التقليب المستمرحتى الحصول على القوام المطلوب ونرفعها من على النار ونضيف عليها بشر برتقال
وفى البيركس نرص شرائح برتقال فيليه ونصب عليها الكريم بورليه وندخل الثلاجه لمه تجمد شويه
ولمه تجمد نرش عليها سكر وندخلها الفرن تحت الشوايه تاخد لون
- ويتقدم بالف هنا وشفا
 

كريم بورليه بالبرتقال 
المقادير 
(الخليط) 
500 جم كريمه طهى (2كوب ونصف)
200 جم سكر ( كوب)
8 صفار بيض 
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
50 جم لبن(ربع كوب) 
2 برتقال فيليه شرائح 
1بشر ليمون 
الديكور
100 جم سكر (نصف كوب) 
طريقه التحضير فى اناء على النار فى ماء مغلى نعمل حمام ماء ونضع كريمه الطهى ونسيبها تغلى
-فى بوله نضيف سكروفانيليا واصفربيض وملح وكريمه ونخفقهم مع بعض كويس ونضيفهم على الكريمه حبه حبه مع التقليب المستمرحتى الحصول على القوام المطلوب ونرفعها من على النارونضيف عليها بشر برتقال
- وفى البيركس نرص شرائح برتقال فيليه ونصب عليها الكريم بورليه وندخل الثلاجه تجمد شويه
- ولمه تجمد نرش عليها سكر وندخلها الفرن تحت الشوايه تاخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا
 

كريم بورليه الشيكولاته 
المقادير 
(الخليط) 
500 جم كريمه طهى (2كوب ونصف)
200 جم سكر ( كوب)
8 صفار بيض 
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
50 جم لبن(ربع كوب) 
50جم شيكولاته حبوب (2معلقه كبيرة)
25جم كاكاو (1معلقه كبيرة )
الديكور
100 جم سكر (نصف كوب) 
طريقه التحضير فى اناء على النار فى ماء مغلى نعمل حمام ماء ونضع كريمه الطهى ونسيبها تغلى
-فى بوله نضيف سكروفانيليا واصفربيض وملح وكريمه ونخفقهم مع بعض كويس ونضيفهم على الكريمه حبه حبه مع التقليب المستمرحتى الحصول على القوام المطلوب ونرفعها من على النارونضيف عليها الكاكاو 
- وفى البيركس نرص شيكولاته حبوب ونصب عليها الكريم بورليه وندخل الثلاجه تجمد شويه
- ولمه تجمد نرش عليها سكر وندخلها الفرن تحت الشوايه تاخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا

 

قدره قادر الشيكولاته 
المقادير 
(الكراميل )
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
(الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
(الكيك) 
3 بيضات
100 جم سكر(نصف كوب)
100جم زيت ذره (نصف كوب)
5جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة) 
100جم دقيق (نصف كوب) 
25 جم كاكاو ( 1معلقه كبيرة )
5 جم بيكنج بودر ( 1معلقه صغيره) 
طريقه التحضير 
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق , ونصبه فى قالب الكيك ونسيبه يبرد خالص
الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن
- فى بوله نخلط سكر وبيض واصفربيض وكبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونصبه على اللبن حبه حبه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعه من على النار ونصبه على الكراميل
الكيك
- فى الميكسر نخفق بيض وفانيليا وسكر ونخفقهم مع بعض لحد ما السكر يدوب خالص ونضيف ماء وزيت ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وكاكاو وبيكينج بورد ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصبها على الكريم
- وندخل القالب الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء
-وتقدم وبالف هنا وشفا

 

قدره قادر الفانيليا 
المقادير 
(الكراميل )
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
(الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
(الكيك) 
3 بيضات
100 جم سكر(نصف كوب)
100جم زيت ذره (نصف كوب)
5جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة) 
200جم دقيق ( كوب) 
100جم ماء ( نصف كوب )
5 جم بيكنج بودر ( 1معلقه صغيره) 
طريقه التحضير 
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق , ونصبه فى قالب الكيك ونسيبه يبرد خالص
الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن
- فى بوله نخلط سكر وبيض واصفربيض وكبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونصبه على اللبن حبه حبه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعه من على النار ونصبه على الكراميل
الكيك
- فى الميكسر نخفق بيض وفانيليا وسكر ونخفقهم مع بعض لحد ما السكر يدوب خالص ونضيف ماء وزيت ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وبيكينج بورد ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصبها على الكريم
- وندخل القالب الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء
-وتقدم وبالف هنا وشفا
 

قدره قادر بالجزر
المقادير 
(الكراميل)
كوب سكر(200 جم)
ربع كوب ماء(50 مل)
(الصوص)
2 كوب لبن مكثف(400 مل)
3 بيضات
(كوب ونصف لبن(300 مل)
فانيليا
(الكيك)
2 بيضات
نصف كوب زيت(100 مل) 
نصف كوب سكر(100 جم)
جزر مبشور
كوب دقيق(200 جم)
ربع ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
طريقه التحضير
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق , ونصبه فى قالب الكيك ونسيبه يبرد خالص
الصوص
- فى بوله نخلط لبن مكثف ولبن وسكر وفانيليا وبيض ونخفقهم مع بعض ونصصبهم على الكراميل فى القالب
الكيك
- فى الميكسر نخفق بيض وفانيلياوسكر وجزر مبشور ونخفقهم مع بعض لحد ما السكر يدوب خالص وزيت ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وبيكنج بودر وملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصبها على الكريم
- وندخل القالب الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء
- ويتقدم بالف هنا وشفا

 

قدره قادر
المقادير 
(الكراميل )
200 جم سكر(1كوب)
50 جم ماء (ربع كوب)
(الكريم)
3 بيضات 
3 صفار بيض
100 جم سكر (نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
500 جم لبن (2كوب ونصف ) 
(الكيك) 
3 بيضات
100 جم سكر(نصف كوب)
100جم زيت ذره (نصف كوب)
5جم فانيليا(نصف معلقه صغيرة) 
100جم دقيق (نصف كوب) 
25 جم كاكاو ( 1معلقه كبيرة )
5 جم بيكنج بودر ( 1معلقه صغيره) 
طريقه التحضير 
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق , ونصبه فى قالب الكيك ونسيبه يبرد خالص
الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن
- فى بوله نخلط سكر وبيض واصفربيض وكبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونصبه على اللبن حبه حبه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعه من على النار ونصبه على الكراميل
الكيك
- فى الميكسر نخفق بيض وفانيليا وسكر ونخفقهم مع بعض لحد ما السكر يدوب خالص ونضيف ماء وزيت ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وكاكاو وبيكينج بورد ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصبها على الكريم
- وندخل القالب الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء
- ويتقدم بالف هنا وشفا


 

قدره قادر الساده
المقادير 
الكراميل
200 جم سكر=1كوب 
50جم ماء=4/1 كوب 
الكريم كراميل
150 جرام سكر= 3/4 كوب
50 جرام ماء= 2معلقه كبيره
2\1 كيلو لبن= 2كوب ونصف
3 بيضات
125 جرام سكر=2/1 كوب و 1معلقه كبيره
5 جرام ملح= نصف معلقه صغيره
5 جرام فانيليا= نصف معلقه صغيره 
مقادير الكيك
3 بيضات
150 جرام سكر= 3/4 كوب
5 جرام ملح= نصف معلقه صغيره 
5 جرام فانيليا= نصف معلقه صغيره
100 جرام زيت=2/1 كوب
100 جرام ماء=2/1 كوب
150 جرام دقيق=1كوب
10 جرام بيكينج بودر= 2/1 معلقه كبيره
طريقه التحضير
-فى اناء نضع السكر والماء ونسيبه على النار يعمل كراميل غامق
-فى اناء نضع اللبن يغلى على النار
-وفى بوله نضع البيض والاصفر بيض وسكر وفانيليا ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على اللبن المغلى
- ونقلبهم مع بعض لعمل صوص ثقيل شويه5-فى الخلاط نضيف السكر والسمن والبيض والفانيليا ونضربهم مع بعض كويس
- ونضيف الدقيق والملح والبيكنج بودر ونضرب كل الخليط مع بعض حتى تجانس الخليط
-وفى قوالب الكيك نصب الكراميل ثم الصوص ثم الكيك
ونجيب صينيه ونصب فيها ماء مغلى ونضع فى القوالب
-وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويتقدم بالف هنا وشفا
 

قدره قادر كوب 
المقادير 
(الكراميل)
كوب سكر
2 ملعقه ماء
(الكريم)
5 كوب لبن
كوب سكر
5 بيضات
5 اصفر بيض
باكو فانيليا
(الكيك)
3 بيضات
نصف كوب
فانيليا
نصف كوب ماء دافئ
نصف كوب زيت
كوب دقيق
ملعقه كاكاو
نصف ملعقه بيكينج بودر
طريقه التحضير 
الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ونسيبها يعمل كراميل غامق , ونصبه فى قالب الكيك ونسيبه يبرد خالص
الكريم
- فى اناء على النار نغلى لبن
- فى بوله نخلط سكر وبيض واصفربيض وكبشه من اللبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونصبه على اللبن حبه حبه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونرفعه من على النار ونصبه على الكراميل
الكيك
- فى الميكسر نخفق بيض وفانيليا وسكر ونخفقهم مع بعض لحد كا السكر يدوب خالص ونضيف ماء وزيت ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط دقيق وكاكاو وبيكينج بورد ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصبها على الكريم
- وندخل القالب الفرن على 150 درجه لمدة 45 دقيقه فى حمام ماء
- ويتقدم بالف هنا وشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 
🔴✍#منتدى_المركز_الدولى✍🔴
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع بلح الشام
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الجاتوه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكنافة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: