منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بوسى
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
بوسى


انثى عدد المساهمات : 3034
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
الموقع :
المزاج المزاج : تمام

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات    ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  Icon_minitime1السبت 8 يوليو - 15:08

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات

المشويات
المقادير
ريش ضانى
(التتبيله)
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
100 مل ماء طماطم(نصف كوب)
50 جم عسل ابيض(2معلقه كبيرة )
25 مل زيت(معلقه كبيرة )
10 جم زعتر مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم روزمارى مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم عصير ليمون(نصف معلقه كبيرة )
10 جم بشر ليمون(نصف معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهار(معلقه صغيره)
( موزة مسلوقه)
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
100 مل ماء طماطم(نصف كوب)
50 جم عسل ابيض(2معلقه كبيرة )
25 مل زيت(معلقه كبيرة )
10 جم زعتر مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم روزمارى مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم عصير ليمون(نصف معلقه كبيرة )
10 جم بشر ليمون(نصف معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهار(معلقه صغيره)
(ممبار)
لحمه مفرومه جاموسى
لحمه مفرومه ضانى
ليه مفرومه
تفل بصل
بقدونس مفروم
ملح
فلفل
(حواوشى ضانى)
2 خبز بلدى
ورقه زبدة
لحمه مفرومه جاموسى
لحمه مفرومه ضانى
ليه مفرومه
تفل بصل
بقدونس مفروم
ملح
فلفل
(الطرب)
1 مناديل ضانى
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
لحمه مفرومه جاموسى
لحمه مفرومه ضانى
ليه مفرومه
تفل بصل
بقدونس مفروم
ملح
فلفل
(الكفته)
لحمه مفرومه جاموسى
لحمه مفرومه ضانى
ليه مفرومه
تفل بصل
بقدونس مفروم
ملح
فلفل
ماء بصل
&&طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وعسل ابيض وزيت وزعتر وروزمارى وملح وفلفل وبهار وعصير ليمون وبشر ليمون ونقلبهم مع بعض ونتبل بيها كباب وريش وموزة ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- ونرص الريش والكباب والموزة على الشوايه ونسيبها تستوى
خلطه الكفته
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه جاموسى ولحمه مفرومه ضانى وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس- ونجيب اسياخ شيش ونصبع عليها الكفته( لازم نبل ايدينا ماء بصل واحنا بنصبع الكفته)
- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
لعمل الممبار
لعمل الخلطه الممبار
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه جاموسى ولحمه مفرومه ضانى وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب ممبارونحشى بالخلطه السابقه- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
لعمل الحواوشى
لعمل الخلطه
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه جاموسى ولحمه مفرومه ضانى وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب خبز بلدى ونحشى فى الخلطه السابقه
- ونجيب ورق زبدة ونغلف فى الحواوشى ونضعه على الشوايه ونسيبه يستوى
لعمل الطرب
لعمل الخلطه
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه جاموسى ولحمه مفرومه ضانى وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس ونشكلها اصابع على عيدان شيش
- ونجيب المناديل وندهنه ماء بصل ونضع فى اصابع الكفته ونلفها رول ونقفلها كويس- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
لعمل خضار مشوى
- فى عيدان شيش نرص بصل وطماطم شيرى وفلفل حار
- فى بوله نخلط زيت وملح وفلفل وشطه وزعتر ورزمارى ونتبل بيهم الخضار
ونرصهم على الشوايه ونسيبه يستوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا


مشاوى مشكله
المقادير
(الكباب)
500 جم لحم مكعبات(2كوب ونصف)
100 جم ليه مكعبات(نصف كوب)
(الكفته)
500 جم لحمه مفرومه(2كوب ونصف)
100 جم ليه مفرومه(نصف كوب)
100 جم تفل بصل(نصف كوب)
25 جم كسبره مفرومه(معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيره )
5 جم بهارات(معلقه صغيره )
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
(الفراخ)
2 صدور فراخ على 2
(التتبيله)
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
100 مل ماء طماطم(نصف كوب)
10 جم ثوم مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم صويا صوص(نصف معلقه كبيرة )
10 مل زيت(نصف معلقه كبيرة )
10 مل خل(نصف معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
(الكباب)
- نجيب عيدان الشيش ونضع مكعب لمه ثم مكعب ليه وهكذا لحد ما نخلص كميه اللحمه والليه
- فى بوله نخلط ماء طماطم وماء بصل وصويا صوص وزيت وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الكباب ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
(الكفته)
- فى بوله نخلط لمه مفرومه وليه وتفل بصل وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض, وفى بوله نخلط ماء بصل وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- ونجيب عيدان الشيش ونضع فيها الكفته ونبل ايدينا بماء البصل ونشكلها اصابع على عيدان الشيش
- وعلى الشوايه ساخنه قويه نرص الكفته والكباب وكل شويه نقلبها على الوجه الاخر لحد ماتستوى
(الفراخ)
- فى بوله نخلط ماء طماطم وماء بصل وصويا صوص وزيت وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
- ويقدم بالف هنا وشفا



مشويات كباب وكفته
المقادير
(الكباب)
500 جم لحم كباب مكعبات(نصف كيلو)
(التتبيله)
100 مل بصل(نصف كوب)
100 مل ماء طماطم(نصف كوب)
25 جم صلصه(معلقه كبيرة )
25 جم صويا صوص(معلقه كبيرة )
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيرة )
10 جم ثوم مفروم(نصف معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
(الكفته)
500 جم لحمه مفرومه(2كوب ونصف)
100 جم دهن ليه(نصف كوب)
100 جم تفل بصل(نصف كوب)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
2 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
2 جم فلفل(نصف معلقه صغيره)
طريقه التحضير
لعمل الكباب
- فى بوله نخلط ماء بصل و ماء طماطم وصويا صوص وعصير ليمون وثوم مفروم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم الكباب ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل ونضعها فى اسياخ شيش
لعمل الكفته
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه ودهن وتفل بصل وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس ونشكلها اصابع على اسياخ شيش
- على شوايه ساخن نرص الكباب والكفته ونقلبه كل شويه على كل وجه
- وتقدم وبالف هنا وشفا



جمبرى مشوى
المقادير
2\1 كيلو جمبرى وسط بقشره (2كوب ونصف)
(التتبيله)
5 فصوص ثوم مفروم
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
100 مل زيت(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
100 جم طماطم لحم قطع(نصف كوب)
50 جم صلصه(2معلقه كبيرة )
50 جم مسطرده(2معلقه كبيرة )
طريقه التحضير
1-فى بوله نخلط كسبرة وبقدونس مفرومين وثوم وزيت وملح وفلفل وكمون وطماطم وصلصه ومسطردة ونقلبهم مع بعض
2- ونجيب الجمبرى ونحشى بالخليط السابق ونسيبها فى التتبيله لمه ساعه على الاقل
3- وعلى الشوايه نرص الجمبرى على كل وجه 3 دقائق
4- وفى طبق التقديم نرص الجمبرى المشوى
5- ويقدم وبالف هنا وشفا


فراخ مشويه 2
المقادير
4 فراخ بلدى شمورت
(التتبيله)
نصف كوب بصل مبشور(100 جم)
نصف كوب طماطم مبشورة(100 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
ربع كوب زبادى(50 جم)
( ملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه)
طريقه التحضير
- ونجيب الفراخ ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وعسل وكاتشب وخل ومسطرده وزبادى وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص الفراخ ونسيبه يتشوى على كل وجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


فراخ مشويه
المقادير
2 فراخ
(التتبيله)
كوب الاربع ماء بصل(50 مل)
كوب الاربع ماء طماطم(50 مل)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب زيت(50 مل)
ملعقه خل(25 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
( ملح وفلفل وكركم وزعتربودر وثوم بودر وكسبرة بودر)
طريقه التحضير
- ونجيب الفراخ ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسلها كويس
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وزيت وكاتشب وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وكركم وزعتربودروثوم بودروكسبرة بودرونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص الفراخ ونسيبه يتشوى على كل وجه 15 دقيقه
- ونجيب صاج ونرص فى شرائح بصل وجزر وطماطم ونرص عليهم الفراخ ونغطيها بورق فويل
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


مشوى( كباب وريش واستيك)
المقادير
(اللحمه)
كيلو لحمه ضانى قطع مستطيله
كيلو لحمه استيك
كيلو لحمه ريش ضانى
(التتبيله)
نصف كوب ماء بصل(100 جم)
نصف كوب ماء طماطم(100 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ملح وفلفل وبهارات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وعسل وخل وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونتبيل بيهم الكباب والريش والاستيك ونسيبه فى التتبيله لمدة يوم كامل
- وعلى شوايه ساخنه نرص الكباب والاسيتك والريش
- وتقدم وبالف هنا وشفا


الكفته والطرب المشوى
المقادير
كيلو لحمه مفرومه
2 تفل بصل
بيضه
نصف كوب بقسماط ناعم(100 جم)
نصف حزمه بقدونس مفروم
ملح وفلفل وبهارات
ربع ملعقه بيكنج بودر
عيدان شيش
(الطرب)
2 مناديل ضانى
نصف كوب ماء بصل(100 جم)
ملح وفلفل
طريقه التحضير
الكفته
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وتفل بصل وبيضه وبقسماط وبقدونس مفروم وملح وفلفل وبيكنج بودروبهارات ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط وندخلها الثلاجه لمدة ساعه ونجيب عيدان شيش ونشكلها اصابع ونبل ايدينا ماء بصل وملح وفلفل ونتبل بيهم الكفته
- على الشوايه ساخنه وندهنها زيت نرص اصابع الكفته
الطرب
- ونجيب المناديل وندهنه ماء بصل ونضع فى اصابع الكفته ونلفها رول ونقفلها كويس
- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا


حمام مشوى
المقادير
6 فرد حمام
(التتبيله)
نصف كوب بصل مبشور(100 جم)
نصف كوب طماطم مبشورة(100 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
ربع كوب زبادى(50 جم)
( ملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه)
طريقه التحضير
- ونجيب الحمام ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وعسل وكاتشب وخل ومسطرده وزبادى وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الحمام ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص الحمام ونسيبه يتشوى على كل وجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


سمان مشوى
المقادير
2 زوج سمان ومنظف
(التتبيله)
نصف كوب بصل مبشور(100 جم)
نصف كوب طماطم مبشورة(100 جم)
ملعقه عسل ابيض(25 جم)
( ملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى )
طريقه التحضير
- ونجيب السمان ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وعسل وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم السمان ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص السمان ونسيبه يتشوى على كل وجه 5 دقائق
- ونجيب صاج ونرص فى السمان ونغطى بورق فويل وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


شيش طاووق
المقادير
2 قطعه صدور فراخ
(التتبيله)
زبادى
صلصه
مسطرده
بصل مبشور
ثوم مفروم
زيت
ملح
فلفل
زعتر
بهارات
بصل مكعبات
فلفل الوان مكعبات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط زيت وزبادى وبصل وثوم مفرومين وصلصه ومسطرده وملح وفلفل وبهارات وزعترونقلبهم مع بعض
- ونجيب عيدان الشيش ونضع مكعبات فلفل ثم بصل ثم قطعه فراخ ثم فلفل الوان ثم قطعه فراخ ثم بصل ثم فلفل الوان وهكذا فى كل الكميه ونضعها فى التتبيله السابقه ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- على الشوايه ساخنه وندهنها زيت نرص عيدان الشيش طاووق ونقلبها على كل وجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


فخده روستو
المقادير
فخده ضانى 5 كيلو
5 ثوم فصوص
5 قرفه خشب
5 فلفل حصى
5 حبهان
5 قرنفل
(التتبيله)
نصف كوب زبدة سايحه(100 جم)
كوب ماء بصل(100 جم)
كوب ماء طماطم(100 جم)
ربع كوب عسل(50 جم)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
كوب زبادى(200 جم)
(ملح وفلفل وبهارات وزعتر ورزمارى)
(مكعبات بصل وجزر وكرات وكرفس وطماطم وملح وفلفل وبهارات وحبهان وورق لورا)
ماء مغلى وصاج وورق فويل
طريقه التحضير
- نجيب الفخدة ونعمل فيها فتحت بالسكينه ونحشيها فلفل وثوم وقرفه وقرنفل وحبهان
- وفى بوله نخلط سمن وماء بصل وماء طماطم وعسل وكاتشب وخل ومسطرده وزبادى وملح وفلفل وزعتروروزمارى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفخده ونسيبها فى التتبيله لمدة 3 ساعات فى الثلاجه
- ونجيب صاج ونرص فى مكعبات بصل وجزر وكرات وكرفس وطماطم وملح وفلفل وبهارات وحبهان وورق لورا وماء مغلى ونضع الفخده ونغطيها بورق فويل
- وندخل الفخده الفرن على 180 درجه لمدة نصف ساعه وبعدها على 150 درجه لمدة ساعتين ونشيل من عليها ورق الفويل تاخد لون تحت الشوايه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


تتبيله اللحم المشوى
يتم إضافة الطماطم المقطعة والبصل المفروم والقليل من ورق الروزمري والثوم والملح وقليل من الخل وملعقة من اللبن الزبادي وقليل من الصويا صوص وبعض الفلفل الأسود والكاري
ويتم خفق المكونات بالمضرب الكهربائي حتى يصبح الخليط ناعما وثم نضيفه للحم ،
وتفضل إضافة هذه التتبيلة لقطع اللحم الكبيرة كفخد الخروف أو الضلع أو قطعة ستيك من اللحم البقري اللحم المشوي ،
حيث يتم نقع قطعة اللحم اللحم المشوي بالتتبيلة من الليلة السابقة وتغليفها بالنايلون ووضعها بالثلاجة ،
وعند طهيها بالفرن توضع كما هي بالتتبيلة التي تم إضافتها عليها حيث أن التتبيلة تزيد من عصارتها التي تعطيها طرواة ولا تؤدي لإحتراقها ،
وتغلف بورق الفويل وتشوى وقد تحتاج لمدة لا تقل عن الأربع ساعات حسب حجم قطعة اللحم المشوي المراد طهيها وشويها او من الممكن شويها على جريل او على الفحم


مشاوى مشكله2
المقادير
3 شيش كباب
3 شيش كفته
3 شيش فراخ
(التتبيله)
150 مل ماء بصل(كوب إلا ربع)
150 مل ماء طماطم(كوب إلا ربع)
50 جم عسل ابيض(كوب إلا ربع)
50 مل خل
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وعسل ابيض وخل وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونضع فيهم الشيش فراخ والكباب ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- على شوايه ساخنه نرص اعواد الشيش وشيش الكفته
- وتقدم وبالف هنا وشفا


تتبيله - الريش - الفراخ - الحمام - الكباب - السمان
المقادير
1 نصف كليو لحمه ريش او فراخ او حمام او سمان
2 بصله مغسولة مقطعة
3 حبات من الطماطم مغسولة مقطعة صغير
2 عصير الليمون
كوب بقدونس مفروم
نصف كوب زيت
معلقه كبيره مسطرده
معلقه كبيره سكر
نصف ملعقة فلفل أسود
نصف ملعقة كمون
ربع معلقة جوزه الطيب
نصف ملعقة زعتر
طريقه التحضير
يضرب في الكبه البصل والطماطم وجميع البهارات كويس جدا
ويصفي جيدا بعد ما يصفي نأخذ التتبيله وترمي الي طلع بعد ماتصفيه وتنقع في اللي هتشويه
ثم يتبل جميع المشويات لحمه فراخ أي شي للشوي
ملحوظه لوحبيتي تضعي فلفل أحمر حار يتفرم براحتك وتقدم بالف هنا وشفا


تتبيل اللحوم والدجاج المشوى
المقادير
بصل طماطم سكر - خل ملح - فلفل ثوم بهارات روزماري - زعتر زنجبيل فريش جوزة الطيب - كمون ليمون بقشره - عصير ليمون فلفل حار حسب الرغبة . تتبيلة الكفتة لحم مفروم ، بهارات ، كمون ، بهارات مشويات ، زعتر باودر، جنزبيل باودر، حبهان باودر ، ملح ، فلفل، ماء طماطم. تتبيلة الطرب: لحم مفروم ، طرب ، بصل ، خل ، طماطم ، سكر ، زعتر ليمون ، ثوم ، جنزبيل طازج ، زيت زيتون ، ملح ، فلفل. تتبيلة الكبدة المشوية. بصل ، طماطم ، سكر ، خل ، ليمون ، ثوم ، جنزبيل طازج ، زيت ، ملح ، فلفل.
طريقه التحضير
إخلطي كل مكونات التتبيلة معا في الكبة . تبلي بها اللحم - الدجاج - الريش . ملاحظة: عند تتبيل الفراخ ضيفي قليل من اللبن الرايب مع التتبيلة . اتركي اللحوم في التتبيلة لمدة 4 ساعات. وتقدم بالف هنا وشفا


التتبيلات اللحوم
المقادير
ملحوظة: المقادير المذكورة في كل تتبيلة تكفى مقدار من 3/4 كيلو إلى كيلو من اللحم.
**تتبيلة الكباب
المقادير:
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون.
بصلة مقطعة قطعاً صغيرة.
رشة بقدونس مفروم.
ملعقة صغيرة فلفل أسود.
ملح حسب الرغبة.
ملعقة صغيرة كمون.
ملعقة كبيرة خل.
طريقه التحضير
اخلطي المكونات السابقة مع بعضها، ثم قطعي اللحم مربعات صغيرة وضعيها في صحن وتبليها بالتتبيلة السابقة.
اتركي اللحم لمدة ساعة تقريباً لكي يمتص التتبيلة. وكقاعدة عامة: كلما تُرِكَ اللحم فترة أطول في التتبيلة كلما كان ذلك أفضل حتى يمتص اللحم التتبيلة.
اغرسي اللحم في أسياخ الشوي، وقومي بوضع 5 أو 6 قطع في السيخ.
اطهي السيخ على الفحم المعد من قبل (والذي أصبح لونه أحمر كالجمر).
قلبي الأسياخ من كل الجهات حتى تستوي قطع اللحم.
بعد الانتهاء من الشواء قدميه في طبق التقديم مع السلطة ويُفضَّل أن تقدمي الكباب مع الطماطم والبصل المشوي على الفحم.
(تتبيلة المايونيز)
المقادير:
عدد 2 بصلة و5 فصوص ثوم وقومي بفرمهم فرماً ناعماً.
حزمة كزبرة مع ليمونة كبيرة مقشرة وقومي بفرمهم فرماً ناعماً.
1 علبة زبادي متوسطة الحجم مع 3 ملاعق مايونيز.
3 ملاعق خل.
فنجان شاي زيت زيتون.
ملعقة صغيرة كمون.
ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة.
ملعقة صغيرة فلفل أسود.
ملعقة صغيرة كركم.
ملعقة صغيرة كاري.
طريقه التحضير
اخلطي المكونات السابقة في وعاء كبير، ثم ضعي فيه اللحم لمدة يوم كامل.
اشوي اللحم ثم ضعيه في طبق التقديم وجمليه بالفلفل الألوان والبقدونس.
(تتبيلة صوص الصويا)
المقادير:
ملعقة كبيرة خل.
ربع ملعقة صغيرة بهارات مشكلة.
ملح حسب الرغبة.
2 عدد عصير ليمون.
2 ملعقة كبيرة صوص الصويا.
ملعقة كبيرة مستردة.
طريقه التحضير
اخلطي المكونات السابقة ثم تبلي اللحم بها، واتركيه بها ساعة أو ساعتين.
اشوي قطع اللحم على الفحم وقلبيها من حين لآخر حتى تنضج ويحمر وجهها.
قدميها مع سلطة الطحينة أو حسب الرغبة.
(تتبيلة المياه الغازية)
المقادير:
3 ملاعق كبيرة مايونيز.
2 كوب زبادي.
ملعقة صغيرة بهارت مشكلة.
ملعقة صغيرة كاتشب.
2 عدد عصير ليمون.
ملح حسب الرغبة.
4 ملاعق كبيرة من السفن أب أو الإسبرايت رشيه على التتبيلة.
طريقه التحضير
اخلطي المكونات السابقة مع بعضها ثم تبلي بها اللحم واتركيه لمدة ساعتين تقريباً.
اشوي قطع اللحم على الفحم.
قدميها ساخنة مع أصابع البطاطس والسلطة.
(تتبيلة البرتقال بالزعفران)
المقادير:
بصلة مفرومة.
8 فصوص ثوم مفروم.
نصف قشرة ليمونة مفرومة.
1/4 كوب من عصير البرتقال.
ملعقة صغيرة فلفل أسود.
2ملعقة كبيرة زيت زيتون.
ملعقة صغيرة ملح.
1/4 ملعقة كبيرة زعفران مطحون.
طريقه التحضير
اخلطي المكونات السابقة ثم تبلي بها اللحم، واتركيه بها ساعة أو ساعتين.
اشوي قطع اللحم على الفحم حتى ينضج.
ضعي اللحم في طبق التقديم وأضيفي عليه البقدونس.
وتقدم بالف هنا وشفا


بهارات المشويات
المقادير
ربع كوب فلفل حصى(50 جم)
5 قرنفل
2 ورق لورا
5 فلفل حامى قرون مجفف
نصف ملعقه شمر(10 جم)
ربع ملعقه بابريكا(5 جم)
ربع ملعقه كبابه صينى(5 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار يكون سخن نحمص فلفل وقرنفل وورق لورا وفلفل قرون وشمر وبابريكا وكبابه صينى ونقلبهم مع بعض اول ما ريحه التوابل تظهر نرفعها من على النار ونطحنهم مع بعض لحد ما يكون بودر كلهم
- فى كيس محكم الغلق نضع التوابل ونقفله كويس ونحتفظ بى فى الفريزر يقعد عندك سنه
وتقدم بالف هنا وشفا


ارزبالخلطه لبعض المشويات
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
4 بصل مكعبات
مكعب مرق
ملح وفلفل
(الكراميل)
نصف كوب سكر(100 جم)
2 ملعقه ماء(50 جم)
5 كوب ارز بسمتى
(الخلطه)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل مكعبات
كبدة وقوانص مكعبات
كوب زبيب منقوع ومتصفى(100 جم)
كوب لوز مقشر(100 جم)
ملح وفلفل
طريقه التحضير
الكراميل
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يعمل كراميل غامق
لعمل الخلطه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى غامق ونضيف ماء مغلى وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف الكراميل والارز ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف قوانص ولمه تدخل فى السوى نضيف كبده ولمه تغير لونها نضيف لوز وزبيب وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضعه على الارزعند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا


خبز الطاسه والثوميه والخيارالمخلل السريع للمشويات
المقادير
(الثوميه)
2 ونصف كوب ماء(500 مل)
3 ملعقه نشا(75 جم)
5 فص ثوم
نصف ملعقه ملح(10 جم)
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
كوب زيت(200 مل)
(خبز الطاسه)
2 ونصف كوب دقيق(500 جم)
نصف ملعقه خميريه فوريه(10 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(10 جم)
نصف ملعقه سكر(10 جم)
ملعقه زيت
رشه ملح
كوب ماء(200 مل)
(الخيار المخلل السريع)
2 ونصف كوب ماء(500 مل)
نصف كيلو خيار مقطع على 4(500 جم)
3 فص ثوم
ربع كوب ليمون شرائح(50 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
3 ورق لورا
ربع ملعقه شمر(5 جم)
ربع ملعقه نعناع(5 جم)
ربع ملعقه شطه(5 جم)
ربع ملعقه كمون(5 جم)
ربع ملعقه كسبرة بودر(5 جم)
طريقه التحضير
(الثوميه)
- فى اناء ندوب نشا فى ماء ونرفعه على النار ونقلبه لحد ما النشا تستوى ونسيبها تبرد( لازم النشا يكون شكله شفاف ومش مكلكع يكون خليط كريمى)
- فى الكبه اوالخلاط نضع خليط النشا وفصوص الثوم وملح وعصير ليمون ونخلطهم مع بعض ونضيف الزيت حبه حبه حتى الحصول على القوام المطلوب
(خبز الطاسه)
- فى بوله نخلط خميرة وسكر وماء ونقلبهم مع بعض ونغطيها ونسيبها تخمر
- فى الميكسر نخلط دقيق وبيكنج بودر وملح وزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف خليط الخميرة ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله وتغطيها تخمر لمدة ساعه, وتعجن تانى لمدة 5 دقائق ونشكلها كرات
- على الرخامه نرسها دقيق ونفرد الكرات بايدينا اوبالنشابه
- فى طاسه على النارمدهونه زيت نضع الخبزعلى كل وجه 3 دقائق
(الخيار المخلل السريع)
- فى بوله فى ماء مغلى نضيف ملح وخل وليمون شرائح وكمون وشطه وثوم وفلفل ونعناع وورق لورا وليمون شرائح وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونضيف الخيار ونضعه فى اناء محكم الاغلاق( لو هناكل الخيار فى نفس اليوم نقطع الخياراربع تربع او شرائح لو ناكله بعد اسبوع نخرم الخيار بخله ونخلى سليم)
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كتف خروف مشوى بالفرن
المقادير
كتف غنم تبلته ( عصير ليمونه - ٢ م ك لبن - ملح - فلفل اسود - م ص بهارات مشكلة - م ص بصل بودرة - م ص ثوم بودرة - م ص ببريكا - نص م ص قرفة - نص م ص كمون - نص م ص كزبرة ) ..
طريقه التحضير
🌺بالسكين نعمل فتحات بالكتف ونتبل الكتف بالكامل من جميع الاطراف .. يُتبل أقل شي ساعتين والافضل ليلة كاملة ..
في كيس الفرن نضع الكتف مع التتبيلة ونص كاس ماء ساخن و هيل حب واي عشبه حسب الرغبة
وإلى الفرن حرارة ٢٠٠ اول نص ساعة بعدها ننزل درجة الحرارة ل ١٨٠ ل ٣ ساعات ..
رز الأوزيو
في قدر على النار معلقة زيت وبهارات خشنة هيل قرفه وورق غار نقلب ثم نضيف ٥٠٠ جرام لحم مفروم مخلوط بقر وغنم نقلب إلى ان تنشف ماء اللحم نضيف ملح - فلفل اسود - م ص قرفه ثم نضيف ٣ كاسات رز بسمتي منقوع عشر دقائق ثم الماء تقريبا ٦ كاسات..
البسله والجزر سلقتهم بماء وملح وفلفل اسود عشر دقائق صفيتهم من الماء وفي مقلاه اخرى معلقه سمنه قلبتهم ٣ دقائق .. - وتقدم وبالف هنا وشفا


تتبيله البفتيك
المقادير
1 بصله مفرومه ناعم جدا
2 فص ثوم مفروم
1معلقه كبيره خل +ليمون
وممكن الاستغناء عن الليمون ويكفى الخل
1 معلقه صغيره زنجبيل
بهارات من العطار او اى بهارات عندك
و ملح وفلفل لبن ما يعادل تقريبا ربع فنجان او ما ترينه
مناسب
يجعل اللحم و الفراخ طرية جدا و ذات مذاق رائع
- وتقدم وبالف هنا وشفا


خلطه الثوم
كل الوصفات كوم ووصفة الخلطة الرهيبة ديه كوم تاني خااالص 😍😍
وصفة لكل حاجة ..طماطم مخلله🍅 ..تتبيلة سمك🐟🐠..باذنجان مخلل 🍆🍆..كل حاجة
🍅🍆🐬

المقادير:-
عدد 2كوب توم مفروم
عدد 5 قرون فلفل رومي اخضر مفروم
عدد 2 قرن فلفل حامي مفروم
عدد 5 قرن فلفل رومي احمر مفروم
نص كوب عصير لمون
كوب خل
ملح
كمون
طريقه التحضير
ضعي المكونات كلها في الكبه وافرميها جيدا ثم ضعيها في برطمان وع الفريزر وقت اللزوم طلعيها شويه تفك وبعدين استخدميها ع طول
- وتقدم وبالف هنا وشفا



ملف شامل جميع انواع المشويات

المشويات
المقادير
ريش ضانى
(التتبيله)
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
100 مل ماء طماطم(نصف كوب)
50 جم عسل ابيض(2معلقه كبيرة )
25 مل زيت(معلقه كبيرة )
10 جم زعتر مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم روزمارى مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم عصير ليمون(نصف معلقه كبيرة )
10 جم بشر ليمون(نصف معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهار(معلقه صغيره)
( موزة مسلوقه)
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
100 مل ماء طماطم(نصف كوب)
50 جم عسل ابيض(2معلقه كبيرة )
25 مل زيت(معلقه كبيرة )
10 جم زعتر مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم روزمارى مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم عصير ليمون(نصف معلقه كبيرة )
10 جم بشر ليمون(نصف معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهار(معلقه صغيره)
(ممبار)
لحمه مفرومه جاموسى
لحمه مفرومه ضانى
ليه مفرومه
تفل بصل
بقدونس مفروم
ملح
فلفل
(حواوشى ضانى)
2 خبز بلدى
ورقه زبدة
لحمه مفرومه جاموسى
لحمه مفرومه ضانى
ليه مفرومه
تفل بصل
بقدونس مفروم
ملح
فلفل
(الطرب)
1 مناديل ضانى
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
لحمه مفرومه جاموسى
لحمه مفرومه ضانى
ليه مفرومه
تفل بصل
بقدونس مفروم
ملح
فلفل
(الكفته)
لحمه مفرومه جاموسى
لحمه مفرومه ضانى
ليه مفرومه
تفل بصل
بقدونس مفروم
ملح
فلفل
ماء بصل
&&طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وعسل ابيض وزيت وزعتر وروزمارى وملح وفلفل وبهار وعصير ليمون وبشر ليمون ونقلبهم مع بعض ونتبل بيها كباب وريش وموزة ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- ونرص الريش والكباب والموزة على الشوايه ونسيبها تستوى
خلطه الكفته
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه جاموسى ولحمه مفرومه ضانى وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس- ونجيب اسياخ شيش ونصبع عليها الكفته( لازم نبل ايدينا ماء بصل واحنا بنصبع الكفته)
- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
لعمل الممبار
لعمل الخلطه الممبار
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه جاموسى ولحمه مفرومه ضانى وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب ممبارونحشى بالخلطه السابقه- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
لعمل الحواوشى
لعمل الخلطه
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه جاموسى ولحمه مفرومه ضانى وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب خبز بلدى ونحشى فى الخلطه السابقه
- ونجيب ورق زبدة ونغلف فى الحواوشى ونضعه على الشوايه ونسيبه يستوى
لعمل الطرب
لعمل الخلطه
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه جاموسى ولحمه مفرومه ضانى وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس ونشكلها اصابع على عيدان شيش
- ونجيب المناديل وندهنه ماء بصل ونضع فى اصابع الكفته ونلفها رول ونقفلها كويس- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
لعمل خضار مشوى
- فى عيدان شيش نرص بصل وطماطم شيرى وفلفل حار
- فى بوله نخلط زيت وملح وفلفل وشطه وزعتر ورزمارى ونتبل بيهم الخضار
ونرصهم على الشوايه ونسيبه يستوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا


مشاوى مشكله
المقادير
(الكباب)
500 جم لحم مكعبات(2كوب ونصف)
100 جم ليه مكعبات(نصف كوب)
(الكفته)
500 جم لحمه مفرومه(2كوب ونصف)
100 جم ليه مفرومه(نصف كوب)
100 جم تفل بصل(نصف كوب)
25 جم كسبره مفرومه(معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره )
5 جم فلفل(معلقه صغيره )
5 جم بهارات(معلقه صغيره )
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
(الفراخ)
2 صدور فراخ على 2
(التتبيله)
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
100 مل ماء طماطم(نصف كوب)
10 جم ثوم مفروم(نصف معلقه كبيرة )
10 جم صويا صوص(نصف معلقه كبيرة )
10 مل زيت(نصف معلقه كبيرة )
10 مل خل(نصف معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
(الكباب)
- نجيب عيدان الشيش ونضع مكعب لمه ثم مكعب ليه وهكذا لحد ما نخلص كميه اللحمه والليه
- فى بوله نخلط ماء طماطم وماء بصل وصويا صوص وزيت وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الكباب ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
(الكفته)
- فى بوله نخلط لمه مفرومه وليه وتفل بصل وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض, وفى بوله نخلط ماء بصل وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- ونجيب عيدان الشيش ونضع فيها الكفته ونبل ايدينا بماء البصل ونشكلها اصابع على عيدان الشيش
- وعلى الشوايه ساخنه قويه نرص الكفته والكباب وكل شويه نقلبها على الوجه الاخر لحد ماتستوى
(الفراخ)
- فى بوله نخلط ماء طماطم وماء بصل وصويا صوص وزيت وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
- ويقدم بالف هنا وشفا


مشويات كباب وكفته
المقادير
(الكباب)
500 جم لحم كباب مكعبات(نصف كيلو)
(التتبيله)
100 مل بصل(نصف كوب)
100 مل ماء طماطم(نصف كوب)
25 جم صلصه(معلقه كبيرة )
25 جم صويا صوص(معلقه كبيرة )
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيرة )
10 جم ثوم مفروم(نصف معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
(الكفته)
500 جم لحمه مفرومه(2كوب ونصف)
100 جم دهن ليه(نصف كوب)
100 جم تفل بصل(نصف كوب)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
100 مل ماء بصل(نصف كوب)
2 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
2 جم فلفل(نصف معلقه صغيره)
طريقه التحضير
لعمل الكباب
- فى بوله نخلط ماء بصل و ماء طماطم وصويا صوص وعصير ليمون وثوم مفروم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم الكباب ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل ونضعها فى اسياخ شيش
لعمل الكفته
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه ودهن وتفل بصل وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس ونشكلها اصابع على اسياخ شيش
- على شوايه ساخن نرص الكباب والكفته ونقلبه كل شويه على كل وجه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


جمبرى مشوى
المقادير
2\1 كيلو جمبرى وسط بقشره (2كوب ونصف)
(التتبيله)
5 فصوص ثوم مفروم
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
100 مل زيت(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
100 جم طماطم لحم قطع(نصف كوب)
50 جم صلصه(2معلقه كبيرة )
50 جم مسطرده(2معلقه كبيرة )
طريقه التحضير
1-فى بوله نخلط كسبرة وبقدونس مفرومين وثوم وزيت وملح وفلفل وكمون وطماطم وصلصه ومسطردة ونقلبهم مع بعض
2- ونجيب الجمبرى ونحشى بالخليط السابق ونسيبها فى التتبيله لمه ساعه على الاقل
3- وعلى الشوايه نرص الجمبرى على كل وجه 3 دقائق
4- وفى طبق التقديم نرص الجمبرى المشوى
5- ويقدم وبالف هنا وشفا


فراخ مشويه 2
المقادير
4 فراخ بلدى شمورت
(التتبيله)
نصف كوب بصل مبشور(100 جم)
نصف كوب طماطم مبشورة(100 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
ربع كوب زبادى(50 جم)
( ملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه)
طريقه التحضير
- ونجيب الفراخ ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وعسل وكاتشب وخل ومسطرده وزبادى وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص الفراخ ونسيبه يتشوى على كل وجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


فراخ مشويه
المقادير
2 فراخ
(التتبيله)
كوب الاربع ماء بصل(50 مل)
كوب الاربع ماء طماطم(50 مل)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب زيت(50 مل)
ملعقه خل(25 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
( ملح وفلفل وكركم وزعتربودر وثوم بودر وكسبرة بودر)
طريقه التحضير
- ونجيب الفراخ ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسلها كويس
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وزيت وكاتشب وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وكركم وزعتربودروثوم بودروكسبرة بودرونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص الفراخ ونسيبه يتشوى على كل وجه 15 دقيقه
- ونجيب صاج ونرص فى شرائح بصل وجزر وطماطم ونرص عليهم الفراخ ونغطيها بورق فويل
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


مشوى( كباب وريش واستيك)
المقادير
(اللحمه)
كيلو لحمه ضانى قطع مستطيله
كيلو لحمه استيك
كيلو لحمه ريش ضانى
(التتبيله)
نصف كوب ماء بصل(100 جم)
نصف كوب ماء طماطم(100 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ملح وفلفل وبهارات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وعسل وخل وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونتبيل بيهم الكباب والريش والاستيك ونسيبه فى التتبيله لمدة يوم كامل
- وعلى شوايه ساخنه نرص الكباب والاسيتك والريش
- وتقدم وبالف هنا وشفا


الكفته والطرب المشوى
المقادير
كيلو لحمه مفرومه
2 تفل بصل
بيضه
نصف كوب بقسماط ناعم(100 جم)
نصف حزمه بقدونس مفروم
ملح وفلفل وبهارات
ربع ملعقه بيكنج بودر
عيدان شيش
(الطرب)
2 مناديل ضانى
نصف كوب ماء بصل(100 جم)
ملح وفلفل
طريقه التحضير
الكفته
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وتفل بصل وبيضه وبقسماط وبقدونس مفروم وملح وفلفل وبيكنج بودروبهارات ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط وندخلها الثلاجه لمدة ساعه ونجيب عيدان شيش ونشكلها اصابع ونبل ايدينا ماء بصل وملح وفلفل ونتبل بيهم الكفته
- على الشوايه ساخنه وندهنها زيت نرص اصابع الكفته
الطرب
- ونجيب المناديل وندهنه ماء بصل ونضع فى اصابع الكفته ونلفها رول ونقفلها كويس
- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا


حمام مشوى
المقادير
6 فرد حمام
(التتبيله)
نصف كوب بصل مبشور(100 جم)
نصف كوب طماطم مبشورة(100 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
ربع كوب زبادى(50 جم)
( ملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه)
طريقه التحضير
- ونجيب الحمام ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وعسل وكاتشب وخل ومسطرده وزبادى وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ومرمريه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الحمام ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص الحمام ونسيبه يتشوى على كل وجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


سمان مشوى
المقادير
2 زوج سمان ومنظف
(التتبيله)
نصف كوب بصل مبشور(100 جم)
نصف كوب طماطم مبشورة(100 جم)
ملعقه عسل ابيض(25 جم)
( ملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى )
طريقه التحضير
- ونجيب السمان ونفتحه من الدهروندوقه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط بصل مبشوروطماطم مبشورة وعسل وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم السمان ونسيبها فى التتبيله لمدة يوم كامل
- على شوايه ساخنه قويه وندهنها زيت نرص السمان ونسيبه يتشوى على كل وجه 5 دقائق
- ونجيب صاج ونرص فى السمان ونغطى بورق فويل وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


شيش طاووق
المقادير
2 قطعه صدور فراخ
(التتبيله)
زبادى
صلصه
مسطرده
بصل مبشور
ثوم مفروم
زيت
ملح
فلفل
زعتر
بهارات
بصل مكعبات
فلفل الوان مكعبات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط زيت وزبادى وبصل وثوم مفرومين وصلصه ومسطرده وملح وفلفل وبهارات وزعترونقلبهم مع بعض
- ونجيب عيدان الشيش ونضع مكعبات فلفل ثم بصل ثم قطعه فراخ ثم فلفل الوان ثم قطعه فراخ ثم بصل ثم فلفل الوان وهكذا فى كل الكميه ونضعها فى التتبيله السابقه ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- على الشوايه ساخنه وندهنها زيت نرص عيدان الشيش طاووق ونقلبها على كل وجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا


فخده روستو
المقادير
فخده ضانى 5 كيلو
5 ثوم فصوص
5 قرفه خشب
5 فلفل حصى
5 حبهان
5 قرنفل
(التتبيله)
نصف كوب زبدة سايحه(100 جم)
كوب ماء بصل(100 جم)
كوب ماء طماطم(100 جم)
ربع كوب عسل(50 جم)
ربع كوب كاتشب(50 جم)
ربع كوب خل(50 جم)
ربع كوب مسطرده(50 جم)
كوب زبادى(200 جم)
(ملح وفلفل وبهارات وزعتر ورزمارى)
(مكعبات بصل وجزر وكرات وكرفس وطماطم وملح وفلفل وبهارات وحبهان وورق لورا)
ماء مغلى وصاج وورق فويل
طريقه التحضير
- نجيب الفخدة ونعمل فيها فتحت بالسكينه ونحشيها فلفل وثوم وقرفه وقرنفل وحبهان
- وفى بوله نخلط سمن وماء بصل وماء طماطم وعسل وكاتشب وخل ومسطرده وزبادى وملح وفلفل وزعتروروزمارى ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الفخده ونسيبها فى التتبيله لمدة 3 ساعات فى الثلاجه
- ونجيب صاج ونرص فى مكعبات بصل وجزر وكرات وكرفس وطماطم وملح وفلفل وبهارات وحبهان وورق لورا وماء مغلى ونضع الفخده ونغطيها بورق فويل
- وندخل الفخده الفرن على 180 درجه لمدة نصف ساعه وبعدها على 150 درجه لمدة ساعتين ونشيل من عليها ورق الفويل تاخد لون تحت الشوايه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


تتبيله اللحم المشوى
يتم إضافة الطماطم المقطعة والبصل المفروم والقليل من ورق الروزمري والثوم والملح وقليل من الخل وملعقة من اللبن الزبادي وقليل من الصويا صوص وبعض الفلفل الأسود والكاري
ويتم خفق المكونات بالمضرب الكهربائي حتى يصبح الخليط ناعما وثم نضيفه للحم ،
وتفضل إضافة هذه التتبيلة لقطع اللحم الكبيرة كفخد الخروف أو الضلع أو قطعة ستيك من اللحم البقري اللحم المشوي ،
حيث يتم نقع قطعة اللحم اللحم المشوي بالتتبيلة من الليلة السابقة وتغليفها بالنايلون ووضعها بالثلاجة ،
وعند طهيها بالفرن توضع كما هي بالتتبيلة التي تم إضافتها عليها حيث أن التتبيلة تزيد من عصارتها التي تعطيها طرواة ولا تؤدي لإحتراقها ،
وتغلف بورق الفويل وتشوى وقد تحتاج لمدة لا تقل عن الأربع ساعات حسب حجم قطعة اللحم المشوي المراد طهيها وشويها او من الممكن شويها على جريل او على الفحم


مشاوى مشكله2
المقادير
3 شيش كباب
3 شيش كفته
3 شيش فراخ
(التتبيله)
150 مل ماء بصل(كوب إلا ربع)
150 مل ماء طماطم(كوب إلا ربع)
50 جم عسل ابيض(كوب إلا ربع)
50 مل خل
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وعسل ابيض وخل وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونضع فيهم الشيش فراخ والكباب ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- على شوايه ساخنه نرص اعواد الشيش وشيش الكفته
- وتقدم وبالف هنا وشفا


تتبيله - الريش - الفراخ - الحمام - الكباب - السمان
المقادير
1 نصف كليو لحمه ريش او فراخ او حمام او سمان
2 بصله مغسولة مقطعة
3 حبات من الطماطم مغسولة مقطعة صغير
2 عصير الليمون
كوب بقدونس مفروم
نصف كوب زيت
معلقه كبيره مسطرده
معلقه كبيره سكر
نصف ملعقة فلفل أسود
نصف ملعقة كمون
ربع معلقة جوزه الطيب
نصف ملعقة زعتر
طريقه التحضير
يضرب في الكبه البصل والطماطم وجميع البهارات كويس جدا
ويصفي جيدا بعد ما يصفي نأخذ التتبيله وترمي الي طلع بعد ماتصفيه وتنقع في اللي هتشويه
ثم يتبل جميع المشويات لحمه فراخ أي شي للشوي
ملحوظه لوحبيتي تضعي فلفل أحمر حار يتفرم براحتك وتقدم بالف هنا وشفا



تتبيل اللحوم والدجاج المشوى
المقادير
بصل طماطم سكر - خل ملح - فلفل ثوم بهارات روزماري - زعتر زنجبيل فريش جوزة الطيب - كمون ليمون بقشره - عصير ليمون فلفل حار حسب الرغبة . تتبيلة الكفتة لحم مفروم ، بهارات ، كمون ، بهارات مشويات ، زعتر باودر، جنزبيل باودر، حبهان باودر ، ملح ، فلفل، ماء طماطم. تتبيلة الطرب: لحم مفروم ، طرب ، بصل ، خل ، طماطم ، سكر ، زعتر ليمون ، ثوم ، جنزبيل طازج ، زيت زيتون ، ملح ، فلفل. تتبيلة الكبدة المشوية. بصل ، طماطم ، سكر ، خل ، ليمون ، ثوم ، جنزبيل طازج ، زيت ، ملح ، فلفل.
طريقه التحضير
إخلطي كل مكونات التتبيلة معا في الكبة . تبلي بها اللحم - الدجاج - الريش . ملاحظة: عند تتبيل الفراخ ضيفي قليل من اللبن الرايب مع التتبيلة . اتركي اللحوم في التتبيلة لمدة 4 ساعات. وتقدم بالف هنا وشفا



التتبيلات اللحوم
المقادير
ملحوظة: المقادير المذكورة في كل تتبيلة تكفى مقدار من 3/4 كيلو إلى كيلو من اللحم.

**تتبيلة الكباب

المقادير:
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون.
بصلة مقطعة قطعاً صغيرة.
رشة بقدونس مفروم.
ملعقة صغيرة فلفل أسود.
ملح حسب الرغبة.
ملعقة صغيرة كمون.
ملعقة كبيرة خل.
طريقه التحضير
اخلطي المكونات السابقة مع بعضها، ثم قطعي اللحم مربعات صغيرة وضعيها في صحن وتبليها بالتتبيلة السابقة.
اتركي اللحم لمدة ساعة تقريباً لكي يمتص التتبيلة. وكقاعدة عامة: كلما تُرِكَ اللحم فترة أطول في التتبيلة كلما كان ذلك أفضل حتى يمتص اللحم التتبيلة.
اغرسي اللحم في أسياخ الشوي، وقومي بوضع 5 أو 6 قطع في السيخ.
اطهي السيخ على الفحم المعد من قبل (والذي أصبح لونه أحمر كالجمر).
قلبي الأسياخ من كل الجهات حتى تستوي قطع اللحم.
بعد الانتهاء من الشواء قدميه في طبق التقديم مع السلطة ويُفضَّل أن تقدمي الكباب مع الطماطم والبصل المشوي على الفحم.
(تتبيلة المايونيز)
المقادير:
عدد 2 بصلة و5 فصوص ثوم وقومي بفرمهم فرماً ناعماً.
حزمة كزبرة مع ليمونة كبيرة مقشرة وقومي بفرمهم فرماً ناعماً.
1 علبة زبادي متوسطة الحجم مع 3 ملاعق مايونيز.
3 ملاعق خل.
فنجان شاي زيت زيتون.
ملعقة صغيرة كمون.
ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة.
ملعقة صغيرة فلفل أسود.
ملعقة صغيرة كركم.
ملعقة صغيرة كاري.
طريقه التحضير
اخلطي المكونات السابقة في وعاء كبير، ثم ضعي فيه اللحم لمدة يوم كامل.
اشوي اللحم ثم ضعيه في طبق التقديم وجمليه بالفلفل الألوان والبقدونس.

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
🔴✍#منتدى_المركز_الدولى✍🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات  18839210
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع المشويات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع التتبيلات
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الزبادى
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع السندوتشات
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحمام

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: