منتدي المركز الدولى


قواعد الطبخ المفيدة  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
قواعد الطبخ المفيدة  1110
قواعد الطبخ المفيدة  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا قواعد الطبخ المفيدة  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


قواعد الطبخ المفيدة  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
قواعد الطبخ المفيدة  1110
قواعد الطبخ المفيدة  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا قواعد الطبخ المفيدة  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 قواعد الطبخ المفيدة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
احمد سليم
مشرف
مشرف
احمد سليم


عدد المساهمات : 461
تاريخ التسجيل : 16/02/2011

قواعد الطبخ المفيدة  Empty
مُساهمةموضوع: قواعد الطبخ المفيدة    قواعد الطبخ المفيدة  Icon_minitime1الإثنين 11 مارس - 4:18

قواعد الطبخ المفيدة 


عند إعادة تسخين البيتزا يفضل وضع كوب من الماء في الميكرويف أثناء القيام بهذه الخطوه لمنعها من الجفاف 


لما تسلقى مكرونة بلاش السلق الكامل سيبى شوية سوا مع الصوص هيكون طعمها وقوامها افضل 


يمكنك غمر أصابع البطاطس في الماء بعد تقطيعها لمنع اسمرارها لحين تسخين الزيت للقلي 


لما نيجى نشوح لحمة و خاصة القطعيات الكبيرة زى الروزبيف او الديك الرومى نحاول ننشفها بمنديل او نصفيها كويس جدا قبل ما ننزل بيها فى الزيت لان السائل اللى عليها بيقلل التشويح ويبقى زى السلق


لو هنعمل خضار مشوى فى الفرن لازم لازم نسخن الصينية الاول فى الفرن قبل ما نحط فيها الخضار علشان ما يبقاش مسلوق من تحت


ضيفى معلقة بيكنج بودر لما تسلقى البروكلى الكوسة او الفاصوليا بيحتفظ بلونها الاخضرا لجميل


نص معلقة سكر لما تنضاف على صلصة الطماطم بتشيل منها الطعم اللاذع عشان بنعادل الحموضة الموجودة فى الطماطم


لما نسلق بيض بنحط ملح عشان يبقى سهل التقشير و خل عشان لو بيضة اتكسرت السائل بتاعها ما يعكرش الدنيا


الزبادى و الخل فى التتبيل بيطروا اللحمة او الفراخ المشوية


عشان تكترى عصارة الليمون او البرتقال اضغطى على اليمونة بايدك شوية قبل العصر او ممكن تضعيها بالفرن
او ميكرويف 10 ثوانى 


سر قرمشة البفتيك يتم اضافة البيكنج بودر الي البقسماط الذي يستخدم في تحمير البفتيك وصدور الفراخ وكذلك اﻻسماك


- مكرونه الباشميل لوعايزة الوش طري وطعمه ألذ ضيفى معلقه لبن بودر واللحم المفرومة ضيفي ليها قرن فلفل حار وقرفة 


- وانتي بتعملي صينية الرقاق حطي ربع معلقة شاي بيكنج بودر في الشوربة وادهني الصينية سمنة 


- لو بتسلقي المكرونه لا ترمى ميه السلق خدى منها شويه وضيقيهم على الصلصه وسيبهم يتسبكوا مع بعض


- لو عايزة عجينة البيتزا تبقى مختلفة نكهيها بالاعشاب حطى زعتر وروزمارى وممكن بصل بودرة وتوم بودرة بيغير طعم العجينة


- لو عايزة تعملى كيكة برتقال ومفيش برتقال حطى معلقة عصير تانج برتقال مع كوب لبن وهيبقى عندك عصير برتقال


- وانتي بتعملى معجنات حطى معلقة خل على الدقيق هيخلى العجينة هشة معاكى


- لو نخلتى الدقيق اكتر من مرة الكيكة هتطلع هشة اكتر


- قبل غلي الحليب، اغسلي الحله بالماء ثم اسكبي الحليب فيه دون تجفيف، فهذا سيمنع الحليب من الالتصاق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
قواعد الطبخ المفيدة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الطبخ المغربي بالصور الطبخ المغربي شميشة وصفات الطبخ المغربي
» قواعد تفسير الرؤيا ، قواعد تفسير الاحلام و الرؤى
» اهم المكاييل المفيدة للمطبخ
»  الاغذية المفيدة في حرق الدهون
» الـ 9 وصفات المفيدة لعلاج تاخرالانجاب للرجال والنساء

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: