ملف كامل وشامل عن تجهيزات وخزين البيت الشهري
الى كل قراء هذه البوست رجاء اضافه اعضاء
* اللحوم :
1- اللحمة المفرومة هنتبلها بملح وفلفل اسود وبهارات لحمة وجوزة الطيب ونبشر بصل ونعصره وناخد التفل بتاعه نضيفه للتتبيلة ونقلب كويس اوي ونصبعها للشوي ونرصها في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها نرصها في صينية تتشوي
2- هنتبل لحمة مفرومة بنفس الطريقة اللي فاتت بس هنشكلها كور ونجهزها علشان نعمل منها كفتة داوود باشا او نشوحها ونضيفها لصلصة طماطم ونعملها صلصة للمكرونة وبعد ما بنشكلها بنرصها في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب )
3- نتبل ريش بمياة بصل وملح وفلفل اسود وجوزة الطيب وبهارات لحمة ونجهزها للشوي ونرصها في اطباق فوم ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها تفك وتتشوي
4- نسلق لحمة قطع بالطريقة العادية لحد ما تستوي ونسيبها تبرد تماما ونشيلها مباشرة في اكياس مع الشوربة وكل كيس يبقى على قد طبخة ونطلعها تفك ونسخنها
5- كفتة الارز بنعملها بالطريقة العادية ونحمرها ونرصها في اطباق فوم ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها نضيفها للصلصة
6- نعصج لحمة مفرومة مع بصل وملح وفلفل اسود وبهارات ورشة قرفة ورشة جوزة الطيب وممكن نضيف لها فلفل رومي مقطع صغير حتى تنضج تماما ونضعها في اكياس شفافة على قد الطبخة ونستخدمها في المكرونة بالبشاميل والكوسة بالبشاميل والبطاطس المحشية والخرشوف المحشي والبطاطس البيورية والجلاش والرقاق وحشوات السمبوسك والسبرنج رولز والبيتزا
7- نتبل لحمة مفرومة بملح وفلفل اسود وبصل مبشور وفلفل اخضر رومي وحامي وشطة وبهارات لحمة وبهارات حواوشي وبصل بودرة وثوم بودرة ونقلبها جيدا ونحفظها في اكياس ونحفظها في الفريزر ونطلعها تفك ونستخدمها في الحواوشي
8- الممبار نغسله جيدا ونحشيه ونسلقه ونسيبه يبرد تماما ونرصه في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعه يفك ويتسخن في مياة مغلية ويتحمر
9- الكبدة بنجيبها شرائح للتشويح ونرصها في اطباق ونغلفها باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها تفك وننقعها نصف ساعة في لبن ونصفيها ونشوحها او نتبلها ونعملها بالردة ونحمرها
10- نقطع الكبدة قطع صغيرة (عصافيري) ونرصها في اطباق ونغلفها باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها تفك وننقعها نصف ساعة في لبن ونصفيها ونعملها كبدة اسكندراني
11- نغسل الكوارع جيدا ونحفظها في اكياس ونطلعها نسيبها تفك ونسلقها ونقدمها حسب الرغبة
12- نتبل البفتيك بمياة بصل وملح وفلفل اسود وبهارات لحمة ورشة جوزة الطيب وبيضة ومعلقة خل ومعلقتين لبن ونقلبه جيدا ونغلفه بخليط من البقسماط المطحون وقليل من الدقيق ومعلقة نشا ونرصه في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونحفظه في الفريزر ونطلعه نقليه فورا
13- الاستيك بنحفظه في اكياس ونطلعه يفك ويستخدم في البيكاتا او الاستيك المشوي
14- العكاوي بنحفظها في اكياس مناسبة ونطلعها تفك ونستخدمهما
15- لحمة مفرومة وفول صويا وتوابل وتعمليهم برجر ويتحفظوا في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بينهم باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونحفظه في الفريزر ونطلعه نحمره او نشويه فورا
16- كفتة الارز بنحضرها ونشكلها ونحمرها ونحفظها ونطلعها نضعها في الصلصة
17- نجهز الكبيبة بالبرغل على القلي ونرصها في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونحفظها في الفريزر ونطلعها نقليها فورا
18- سجق وسوسيس في اكياس في الفريزر
19- فشة, كرشة, لحمة راس, طحال, مخ بنغسلهم جيدا وننشفهم ونقطعهم ونكيسهم ونحفظهم في الفريزر
* الطيور :
1- نتبل البانية ونعمله بالبيض والبقسماط ونرصه في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعه على القلي مباشرة
2- نقطع صدور الدجاج اصابع طولية للشاورما ونحفظه في اطباق فوم ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها تفك ونتبلها
3- نخلي اوراك الدجاج ونقطعها مكعبات للشيش طاووق والفاهيتا ونحفظها في اطباق فوم ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها تفك ونتبلها
4- نغسل الفراخ ونقطعها حسب الرغبة ونتبلها بتتبيلة الشوي المحببة ونحفظها ونطلعها نشويها
5- نغسل الفراخ جيدا وننشفها تماما ونحفظها في الفريزر للسلق او طواجن في الفرن ونطلعها تفك ونسلقها
6- نخلي اوراك الدجاج من العضم ونتركها بالجلد ونغسلها وننشفها ونحفظها في الفريزر ونطلعها تفك ونستخدمها في الحمام الكداب
7- نغسل صدور البانية ونجففها ونحفظها في اطباق فوم ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها تفك ونستخدمها في البيكاتا
8- نغسل صدور البانية ونتبلها للشوي بالتتبيلة المناسبة ونرصها في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونحفظها في الفريزر ونطلعها تفك ونشويها
9- نجهز صدور او اوراك فراخ مخلية ونغسلها وننشفها ونحفظها في الفريزر ونستخدمها في البيتزا او حشوات الجلاش والنجرسكو
10- نتبل الحمام والسمان ونحفظهم في الفريزر ونطلعهم يفكوا ونحشيهم او نشويهم
11- نغسل البط والوز والارانب والديك الرومي ونجففهم ونحفظهم في الفريزر ونطلعهم يفكوا ونستخدمهم حسب الرغبة سواء للسلق او الشوي في الفرن
12- نغسل الكبد والقوانص ونجففهم ونحفظهم في الفريزر ونطلعهم يفكوا ونحضرهم حسب الرغبة
13- نغسل اجنحة الفراخ والهياكل ونجففها ونحفظها في الفريزر ونطلعها تفك ونحضرها حسب الرغبة
14- نفرم صدور بانية ونتبلها ونشكلها اصابع لكفتة الفراخ ونرصها في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها تفك ونسويها حسب الرغبة
15- نفرم الفراخ ونتبلها حسب الرغبة ونشكلها للناجتس ونعملها بالبيض والبقسماط ونرصها في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها على القلي مباشرة
* الاسماك :
1- اي نوع سمك (بلطي, بوري, مرجان, سردين, فيلية, قشر بياض, جمبري, كابوريا, سبيط, باربونيا, كاليماري, سالمون, قراميط, مكرونة) بنغسله جيدا وننشفه تماما ونحفظه في اكياس في الفريزر ونطلعه يفك ونستخدمه في القلي والشوي والطواجن والشوربات حسب الرغبة
* الخضروات :
1- البسلة والفاصوليا بننضفهم ونديهم غلوة ونطلعهم على مياة مثلجة ونسيبهم يبردوا ونصفيهم ونشيلهم في اكياس او نحفظهم اخضر في اكياس في الفريزر ويستخدموا في الطبخ والطواجن والشوربة
2- الجزر نقشره ونقطعه مكعبات ونحفظه في اكياس في الفريزر ونستخدمه في الطبخ والطواجن والشوربة
3- البامية ننضفها ونغسلها ونصفيها ونجففها تماما ونحفظها في اكياس في الفريزر وتستخدم في الطبخ
4- القلقاس نقطعه مكعبات ونمسحه ونحفظه في اكياس في الفريزر ويستخدم في الطبخ
5- البطاطس نقطعها اصابع ونقليها نصف قلية ونجففها من الزيت ونتركها تبرد تماما ونحفظها في اكياس في الفريزر ونطلعها على القلي مباشرة
6- نفرم الثوم ونضيف له ملح ونقلب جيدا ونحفظه في الفريزر ونستخدمه في الاكل
7- نفرم ثوم مع فلفل اخضر رومي وحامي حسب الرغبة ونضيف له ملح ونحفظه في الفريزر ونستخدمه في تتبيل الاسماك وتخليل الباذنجان والفلفل والطماطم
8- ننضف طماطم ونغسلها ونحفظها في اكياس في الفريزر ونطلعها نضربها في الخلاط ونستخدمها كعصير طماطم
9- نسبك طماطم بدون اي اضافات ونحفظها في اكياس في الفريزر ونستخدمها
10- نحمر بصل او ثوم او بصل وثوم ونضيف له عصير طماطم يغلي ونحفظها في اكياس في الفريزر ونستخدمها في الطبخ والطواجن والمحشي
11- نجهز شبت وبقدونس وكزبرة ونفرمهم ونشيلهم في اكياس في الفريزر ونستخدمهم في المحشي والطبخ
12- نحمر السلق مع الثوم والكزبرة ونحفظه في اكياس في الفريزر ونستخدمه للقلقاس
13- نغسل السبانخ ونقطعها ونضعها في مصفاة على البخار لحد ما تدبل ونسيبها تبرد ونحفظها في اكياس في الفريزر ونستخدمها في الطبخ والحشوات
14- نخرط الملوخية ونحفظها في اكياس في الفريزر للطبخ
15- نعصر ليمون ونحفظه في مكعبات الثلج في الفريزر
16- نحفظ الليمون في اكياس في الفريزر
17- نفصص الثوم ونتركه بقشره ونحفظه في اكياس في الفريزر
18- نخلل زيتون اخضر وزيتون اسود وليمون وفلفل وخيار وجزر ولفت
19- ورق عنب مسلوق ومحفوظ في اكياس في الفريزر جاهز على الحشو يطلع نفك ونحشيه
20- كرنب مسلوق ومحفوظ في اكياس في الفريزر جاهز على الحشو يطلع نفك ونحشيه
21- باذنجان مقور ومقلي قلية بسيطة في الزيت ويبرد ويتحفظ في اطباق فوم في الفريزر يطلع نفك ونحشيه
22- خيار, فلفل رومي, فلفل حامي, فلفل الوان, باذنجان رومي, طماطم فريش للسلطة, جزر فريش للسلطة احسن طريقة لحفظهم نبطن درج الثلاجة بمناديل مطبخ ونرصهم بدون غسيل ونضع بينهم طبقات من مناديل المطبخ او فوطة قطن نضيفة او نبطن اطباق او علب بمناديل مطبخ ونرص فيهم الخضروات الفريش هتعيش اسبوع كامل في الثلاجة واهم حاجة ما نشيلش الحاجة في اكياس
23- الخس والبقدونس والجرجير والكزبرة والشبت والريحان والنعناع الفريش واي ورقيات فريش بننضفهم ونلفهم في مناديل مطبخ بدون غسيل بتعيش لمدة اسبوع كامل في الثلاجة
* الفواكه والحلويات :
1- فراولة ننضفها ونغسلها وننشفها ونخلطها بسكر ونحفظها في اكياس في الفريزر للعصير
2- جوافة ننضفها ونغسلها ونقطعها ونخلطها بسكر وعصير ليمون ونحفظها في اكياس في الفريزر للعصير
3- مشمش متنضف ومغسول ومسلوق مع سكر وعصرة ليمون ومحفوظ في اكياس في الفريزر للعصير والمهلبية
4- نحشي قطايف بحشوات مختلفة ونرصها في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها على القلي
5- نقسم الكنافة في اكياس ونحفظها في الفريزر
6- دقيق بسبوسة او اكياس بسبوسة جاهزة
7- جيلي, كريم كراميل, ايس كريم بودرة, كريم شانتية بودرة
7- جلاش في الفريزر نطلعه يفك ونستخدمه في البقلاوة
8- نحضر كمية من شربات الحلويات ( قطر - سيرب ) ونحفظه في الثلاجة ونستخدمه
9- دقيق حلويات عادي وسبونج ابيض وشيكولاتة, كاكاو خام
10- فانيليا, بيكنج باودر, بيكنج صودا
11- مكسرات ( بندق, فسدق, لوز, عين جمل, كاجو, سوداني من غير ملح)
12- زبيب, جوزهند
13- خلطات كيك جاهزة, ام علي, ميلفيه بدون حشو
* البقوليات والمكرونات والمعجنات والتوابل والمشتروات المختلفة :
1- نسلق لوبيا وفاصوليا بيضاء ونصفيهم ونشطفهم ونحفظهم في اكياس في الفريزر للطبخ
2- ندمس فول ونسيبه يبرد ونحفظه في اكياس في الفريزر
3- نجهز عجينة طعمية ونحفظها في اكياس ونطلعها تفك ونقليها
4- نحمر شعرية ونحفظها في علبة بلاستيك في الفريزر ونستخدمها للارز والشوربة
5- نحمر لسان عصفور ونحفظه في علبة بلاستيك في الفريزر ونستخدمه في الشوربة
6- ارز مصري وارز بسمتي ونحفظه في علبة كبيرة مع ملح خشن علشان نحميه من التسويس
7- توابل ( ملح, فلفل اسود, كمون, كزبرة جافة, بصل بودر, ثوم بودر, جوزة الطيب, كركم, كاري, بابريكا, بهارات محشي, بهارات حواوشي, بهارات شاورما, كبابة صيني, قرفة, جنزبيل, حبهان, ورق لورا, مستكة, لومي, بهارات كبسة, بهارات لحمة, بهارات فراخ, زعتر, نعناع جاف, ملح ليمون, مرقة دجاج )
8- مكرونات حسب الرغبة ( اسباجتي, اقلام, مقصوصة باحجامها, ودع, سوستة, شعرية, لسان عصفور, فيتوتشيني, لازانيا )
9- دقيق ودقيق ذرة ابيض للبسيسة ودقيق ذرة اصفر بديل للبقسماط المطحون وسميد( دقيق بسبوسة) وبقسماط مطحون ورده ونشا وحمص شام وعدس بجبة وعدس اصفر وفول صويا وحمص طبيخ وفول مدشوش وفول تدميس وفريك وملوخية ناشفة وفجيتار عادي وفجيتار حار جاهز وخميرة فورية وجيلاتين بودر ونحفظهم في الثلاجة علشان نحميهم من التسوس
10- نحشي سمبوسك بحشوات مختلفة لحمة معصجة وجبن ونحفظها في الفريزر في اطباق فوم ونراعي اننا نفصل بين الطبقات باكياس بلاستيك شفافة بتاعة الثلاجة ونغلف الاطباق باسترتش ( كلينج فيلم - بلاستيك راب ) ونطلعها على القلي مباشرة
11- نحفظ جلاش وسمبوسك في الفريزر ونطلعها تفك ونستخدمها
12- معجنات ومخبوزات وفينو وعيش من اي نوع ويحفظ في الفريزر ويخرج على المايكروويف او فرن البوتجاز او الكهرباء هيبقى كأنه طازج
13- زيت للقلي, زيت زيتون, زيت ذرة, زيت دوار شمس, زبدة, سمنة
14- صلصة, كاتشب, مايونيز, مستردة, باربكيو صوص, زبادي, لبن, كريمة طهي, كريمة حلويات, قشطة بلدي, بيض بلدي, بيض احمر, بيض ابيض, بسطرمة, لانشون, سلامي, بيبروني, طحينة, حلاوة طحينية
15- سوبيا, تمر هندي, كركدية, عرقسوس, دوم, ينسون, شمر
16- خل ابيض وخل تفاح وخل بلسمي
17- خلطة بشاميل جاهزة, لبن بودرة, كاكاو, كوفي ميكس, كابتشينو
18- جبن ( قريش, رومي, فلامنك, رومي مبشورة, شيدر, شيدر مبشورة, موتزاريلا مبشورة, موتزاريلا صوابع, كوبايات, كريم تشيز, جودة, ثلاجة, براميلي, اسطمبولي, دوبل كريم, لبنة, كيري, مثلثات )
* المنظفات :
1- مسحوق غسيل اوتوماتيك
2- مسحوق عادي
3- صابون وجه
4- شاور للاستحمام
5- شامبو وبلسم وحمام كريم وكريم شعر وزيت شعر وجل وكريم بشرة وسيروم وكريم مرطب وسكراب
6- غسول للبشرة
7- بامبرز في حالة وجود اطفال
8- صابون سائل للمواعين او لغسالة الاطباق
9- ليف للمواعين وسلك المونيوم
10- مبيد حشري
11- مطهر ومعطر
12- مناديل مطبخ, مناديل تواليت, علب مناديل للبيت, مناديل جيب
13- وايبس وجل لليد
14- ماكينات حلاقة رجالي وحريمي
15- فوط صحية
16- مزيل عرق حريمي ورجالي
17- بودرة للقدمين