ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الغريبة
🟩الغريبه
المقادير
كوب سكر بودر(200 جم)
2 كوب سمن بارده(400 جم)
3 كوب دقيق(600 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
( فسدق\سودانى\كريز\لوز مقشر\شيكولاته سايحه)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سمن وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط يكون كريمى
وفى بوله نخلط دقيق و ملح ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس لحد ماتكون عجينه متماسكه ونضعها فى بوله ونضعها فى الثلاجه لمده ساعه ترتاح
- ونجيب صاج مدهون سمن ونشكل العجينه على شكل كرات صغيرة ونضع فى النصف فسدق او سودانى او كريز او نضع الشوكه فى الكاكاو ونبصمها بيها
- وندخل الصاج الفرن على 140 درجه لمدة 12 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
🟩الغريبه بالشيكولاته
المقادير
400 جم سمن بارده (2 كوب)
200 جم سكر( كوب )
600 جم دقيق (3 كوب )
25 جم كاكاو( ملعقه كبيرة)
25 جم كاكاو (ملعقه كبيرة)
25 مل زيت (ملعقه كبير ة)
5 جم ملح (ملعقه صغيرة)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سمن وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط يكون كريمى, وى بوله ندوب كاكاو فى زيت ونضيفهم على الخليط السابق
وفى بوله نخلط دقيق وملح وكاكاو ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس لحد ماتكون عجينه متماسكه ونضعها فى بوله ونضعها فى الثلاجه لمده ساعه ترتاح
- ونجيب صاج مدهون سمن ونشكل العجينه على شكل كرات صغيرة ونضع فى النصف فسدق او سودانى او كريز او نضع الشوكه فى الكاكاو ونبصمها بيها
- وندخل الصاج الفرن على 140 درجه لمدة 12 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
🟩الغريبه بالنوتيلا
المقادير
400 جم سمن بارده (2 كوب)
200 جم سكر( كوب )
600 جم دقيق (3 كوب )
25 جم كاكاو (ملعقه كبيرة)
25 جم كاكاو (ملعقه كبيرة)
25 مل زيت (ملعقه كبير ة)
5 جم ملح (ملعقه صغيرة)
التزيين نوتيلا
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سمن وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط يكون كريمى, وى بوله ندوب كاكاو فى زيت ونضيفهم على الخليط السابق
وفى بوله نخلط دقيق وملح وكاكاو ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس لحد ماتكون عجينه متماسكه ونضعها فى بوله ونضعها فى الثلاجه لمده ساعه ترتاح
- ونجيب صاج مدهون سمن ونشكل العجينه على شكل كرات صغيرة ونضع فى النصف نوتيلا
- وندخل الصاج الفرن على 140 درجه لمدة 12 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
🟩الغريبه بالريد فيلفيت
المقادير
400 جم سمن بارده(2 كوب)
200 جم سكر( كوب )
600 جم دقيق (3 كوب )
50 مل لبن رايب (كوب الاربع)
10 جم لون غذائى احمر(نصف ملعقه كبيرة)
25 جم كاكاو (ملعقه كبيرة)
5 جم ملح (ملعقه صغيرة)
10 جم بيكربونات الصوديوم ( نصف ملعقه كبيرة)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سمن وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط يكون كريمى, وفى بوله نخلط لبن رايب مع لون غذائى احمر ونضيفهم على الخليط السابق
وفى بوله نخلط دقيق و ملح وكاكاو وبيكربونات الصوديوم ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس لحد ماتكون عجينه متماسكه ونضعها فى بوله ونضعها فى الثلاجه لمده ساعه ترتاح
- ونجيب صاج مدهون سمن ونشكل العجينه على شكل كرات صغيرة ونضع فى النصف فسدق او سودانى او كريز او نضع الشوكه فى الكاكاو ونبصمها بيها
- وندخل الصاج الفرن على 140 درجه لمدة 12 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
🟩الغريبه بالمربى
المقادير
كوب سكر بودر(200 جم)
2 كوب سمن بارده(400 جم)
3 كوب دقيق(600 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
التزيين مربى
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سمن وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط يكون كريمى
وفى بوله نخلط دقيق و ملح ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس لحد ماتكون عجينه متماسكه ونضعها فى بوله ونضعها فى الثلاجه لمده ساعه ترتاح
- ونجيب صاج مدهون سمن ونشكل العجينه على شكل كرات صغيرة ونضع فى النصف مربى
- وندخل الصاج الفرن على 140 درجه لمدة 12 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
🟩الغريبه بالكريز
المقادير
كوب سكر بودر(200 جم)
2 كوب سمن بارده(400 جم)
3 كوب دقيق(600 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
التزيين كريز
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سمن وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط يكون كريمى
وفى بوله نخلط دقيق و ملح ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس لحد ماتكون عجينه متماسكه ونضعها فى بوله ونضعها فى الثلاجه لمده ساعه ترتاح
- ونجيب صاج مدهون سمن ونشكل العجينه على شكل كرات صغيرة ونضع فى النصف كريز
- وندخل الصاج الفرن على 140 درجه لمدة 12 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
الغريبه بالفسدق
المقادير
كوب سكر بودر(200 جم)
2 كوب سمن بارده(400 جم)
3 كوب دقيق(600 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
التزيين فسدق
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سمن وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط يكون كريمى
وفى بوله نخلط دقيق و ملح ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس لحد ماتكون عجينه متماسكه ونضعها فى بوله ونضعها فى الثلاجه لمده ساعه ترتاح
- ونجيب صاج مدهون سمن ونشكل العجينه على شكل كرات صغيرة ونضع فى النصف فسدف
- وندخل الصاج الفرن على 140 درجه لمدة 12 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
الغريبه بالفول السودانى
المقادير
كوب سكر بودر(200 جم)
2 كوب سمن بارده(400 جم)
3 كوب دقيق(600 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
التزيين كريز
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق سمن وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط يكون كريمى
وفى بوله نخلط دقيق و ملح ونضيفه على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس لحد ماتكون عجينه متماسكه ونضعها فى بوله ونضعها فى الثلاجه لمده ساعه ترتاح
- ونجيب صاج مدهون سمن ونشكل العجينه على شكل كرات صغيرة ونضع فى النصف فول سودانى
- وندخل الصاج الفرن على 140 درجه لمدة 12 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
الغريبه الناعمه بالفستق
نص كيلو دقيق
ربع كيلو سمنه ساقعه
100 جم سكر بودره=نصف كوب
طريقه التحضير
- نضرب السمنه الساقعه مع السكر لغايه ما تهيش وتبقى كريمى نحط الدقيق شويه شويه ونخلط حتى تتجانس وتدخل الثلاجه تريح ربع ساعه
- نشكل العجينه على شكل رول حتى يسهل عمليه تقطيع الغريبه بمقاس واحد ونحط اى مكسرات عليه او ممن ساده الشيف هنا حط فستق
- وممكن نخلط الفستق مع العجينه وتشكل وتضع فى الصاج على ابعاد علشان لما تدخل الفرن وتخرج تسهل شيلها من الصاج
- تدخل فرن ساخن على درجه حراره هاديه 130 درجه وبتاخد حوالى 15 : 20 دقيقه
ملاحظات هامه جدا لنجاح الغريبه
- مشكله التشقيق للغريبه حلها فى نقطتين مهمين
1 - ضروره ضرب السمنه مع السكر حتى تكون كريمى وهشه
2 - الفرن يكون هادى ومش عايزين الغريبه تلون عايزينها بنفس لونها
اما مساله اننا نحط بيضه للاسف البيضه بتخلي الغريبه تشقق وتنشف وتقدم بالف هنا وشفا
الغريبه السوريه
المقادير
½ كيلو (500 جم) دقيق.
¼ كيلو (250 جم) سمن، في درجة حرارة الغرفة.
½ 1 كوب (180 جم) سكر بودرة.
كوب (200 جم) فستق حلبي مقطع نصفين.
طريقة التحضير
في وعاء كبير، ضعي السمن والسكر، واخفقي بالمضرب الكهربائي، حتى تحصلي على خليط هش وفاتح اللون. أضيفي الدقيق، واعجني بيديكِ حتى تحصلي على عجين طري ومتماسك. غلفي العجين بكيس، ثم ضعيه في الثلاجة لمدة 45 دقيقة. قسمي العجين إلى كرات صغيرة، ثم شكلي الكرات على شكل أهلّة ملتصقة الطرفين. رصي الغريبة في صينية فرن، ثم وزعي الفستق فوق الطرفين. سخني الفرن عند درجة حرارة 150 درجة مئوية لمدة 30 دقيقة. ضعي الصينية في الفرن لمدة عشر دقائق، ثم أخرجيها، واتركيها تبرد تمامًا. ضعي الغريبة في أطباق التقديم، وقدميها مع الشاي الساخن.
-وتقدم بالف هنا وشفا
معلومه بالنسبة للغريبه
1-عجينة الغريبة لازم تاخد نخدمها جامد
2-كل مانخدمها كويس بتطرىوماتظهرش فيها التشققات بعد السوى
3-اذا ذاد السكر فى عجينة الغريبة بتنشف الغريبة علشان كدة بنقلل السكر شوية فى العجينة والاى عوز يزود فيها السكر بعد بتخرج من الفرن وهى ساخنة بنرش عليها بسرعة بالمنخل.
@الجميع
#عمان #العراق #المغرب #العالم #السعودية #الامارات #السعودية #العراق #المغرب #الاردن #العالم #دبي #عمان #الامارات #السودان #سوريا ۩❁
#منتدى_المركز_الدولى❁۩
#مشرفة_الاسرة_والطفولة منتدى المركز الدولى