منتدي المركز الدولى


مربي اللارنج Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
مربي اللارنج 1110
مربي اللارنج Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا مربي اللارنج 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


مربي اللارنج Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
مربي اللارنج 1110
مربي اللارنج Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا مربي اللارنج 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 مربي اللارنج

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
شعبانت
المدير
المدير
شعبانت


ذكر عدد المساهمات : 3829
تاريخ التسجيل : 01/10/2010

مربي اللارنج Empty
مُساهمةموضوع: مربي اللارنج   مربي اللارنج Icon_minitime1الإثنين 4 يوليو - 12:08



مربي اللارنج

المقادير:

1كيلو لارنج
1 كوب عصير لارنج
1 ونصف كيلو سكر
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون

الطريقة"
يقطع قشر اللارنج قطع صغيرة و ينقع في الماء لمدة 24 ساعة مع تغيير الماء 3 مرات اثناء هذة المدة.
ينشل اللارنج من الماء و يوضع ماء يكفي لتغطيته ثم يوضع علي النار ليسلق نصف سلق.
ينشل اللارنج و يوضع السكر في ماء السلق و كوب عصير اللارنج و الليمون و يترك يغلي مدة ربع ساعة .
يضاف اللارنج المسلوق للمحلو و يترك المربي حتى تنضج مع نزع الريم.
وتوضع في البرطمانات بعد تعقيمها في فرن البوتاجاز السابق تسحينه لمدة ربع
ساعة ثم توضع البرطمانات بعد تعبئتها بالمربي في حمام ماء بارد للبسترة
حتى تبرد تماما وتغلق وبالهنا و الشفا
منقووووووول




‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








مربي اللارنج 2013_110
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شعبانت
المدير
المدير
شعبانت


ذكر عدد المساهمات : 3829
تاريخ التسجيل : 01/10/2010

مربي اللارنج Empty
مُساهمةموضوع: رد: مربي اللارنج   مربي اللارنج Icon_minitime1الإثنين 18 يوليو - 12:50


السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
طريقة مربى اللارنج

سوف اقدم لكم طريقة مربى اللارنج المرة وفى
نهاية الموضوع سوف اعرض عليكم الطريقة الثانية
التى طعمها غير مر مثل مربى البرتقال

المقادير

2كيلو لارنج طازج - كيلو وربع سكر(اى ست اكواب وربع (مج))
الطريقة
أولا نعقد السكر فى 2 كوب ماء اى نغلية تلت ساعة لحد ما يبقى شبه الشربات

ثانيا:تقشر الحبة بسكينة حامية لازالة القشرة البرتقالية

الخارجية ويمكن استخدام المقشرة اسهل كما بالصور:%


مربي اللارنج 1265825178
مربي اللارنج 1265825235



ثم بعد ذلك نعمل حز بالسكينة فى منتصف الحبة



مربي اللارنج 1265825492


ثم نثبت يدنا على احد النصفين ونلف
النصف الاخر فى اتجاه واحد كما نفتح علبة الكريم فنحصل على نصف خالى من
الثمرة ونصف متعلق به الثمرة


مربي اللارنج 1265825683


ننزع القلب ونجمع كل القلوب ونعصر باليد فى مصفاه ضيقه



اوعى تعصريها فى الخلاط يتكسر البذر ويعمل مرارة
يوضع العصير الناتج فى الثلاجة لحين الانتهاء من التجهيز وممكن ان نصفية بمصفة الشاى لو حبينا


نرجع تانى للحم الابيض نبدأ بكحت كل فص بملعقة




مربي اللارنج 1265826100


ننضفه كويس من الداخل من الألياف حتى تصبح القشرة رقيقة
والصورة دى بتوضح الفرق بين التنضيف وقبله




مربي اللارنج 1265826323


الصفرا حنخدها ونقطعها حسب الرغبة انا قطعتها شرائح رقيقة

نغمرها بالماء
ونغليها مرة واحدة ونصفيها ثم نغمرها بماء جديد ونغليها لمدة ساعة حتى تنضج
تماما ولو احتاجت مية نزود لحد ما تستوى وتصبح شفافة :


مربي اللارنج 1265827041



نصفيها كويس ونضعها فى السكر المعقود ونتركها تغلى على نار هادئة لمدة ساعة
ونقلبها باستمرار ومنشلش الريم لانه سكر وجزء من المربى وحيدوب جوة المربى كل ما تقلبى

ملحوظة مدة السوا دى ل2 كيلو يعنى اللى تعمل كيلو تراعى الفرق وتراقب باستمرار وتحط شوية فى طبق وتسيبهم يبردوا لو قوامها كويس تتطفى خلاص

بعد كده نجيب العصير من الثلاجة ونضيفة للمربى
ونغليها عشر دقائق ونطفى النار ثم نقلب لمدة دقيقتين لحد الريم ما يختفى
ونختبرها لما تبرد لو لسة نديها غلوة 5 دقائق بس مش اكثر لانها لما تبرد
بيتقل قوامها

لا نضع ليمون العصير كافى

ياريت تجربوها حتعجبكم دى مرة واحدة فى السنة والحقوا اللارنج قبل ما يختفى

مربي اللارنج 1265827674

]مربي اللارنج 1265827762
شوفوا قد ايه شفافة وطعمها جميل متخفوش المرارة ممزوجة بالسكر بتدى طعم رائع احلى من الجاهزة بكتير
ودلوقت اقولكم على المربى اللى مش مرة هى هى الطريقة لكن
بعد ما اسلق القشر انقعة فى ماء لمدة يوم مع تغيير الماء باستمرار لكن
طعمها مش لارنج انا جربتها مفيهاش نكهة اللارنج خالص بتكون زى مربى
البرتقال
منقول




‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








مربي اللارنج 2013_110
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مربي اللارنج
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة تخليل اللارنجbitter orange

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: قسم المواضيع المميزة-
انتقل الى: