منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  1110
ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  1110
ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بوسى
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
بوسى


انثى عدد المساهمات : 3044
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
الموقع :
المزاج المزاج : تمام

ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه    ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  Icon_minitime1الجمعة 5 نوفمبر - 10:23

🔴✍ملف شامل(كامل) جميع انواع البانيه✍🔴

🟩فراخ بانية🟩

المقادير

4 صدر فراخ
(لتتبيله)
نصف كوب ماء بصل(100 جم)
نصف كوب ماء طماطم(100 جم)
ملح وفلفل وزعتروبهارات وجوزة الطيب
( غطاء 1)
كوب دقيق(200 جم)
ملح وفلفل وثوم وبصل بودر
( غطاء 2)
2 بيضه
ملعقه مسطرده (25 جم)
ملح وفلفل
كوب لبن(200 مل)
( غطاء 3)
بقسماط
ملح وفلفل وثوم وبصل بودر
زيت وسمن للقلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم ملح وفلفل وزعتروبهارات وجوزة الطيب
ونقلبهم مع بعض ونضيف قطع الفراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل وثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى نخلط بيض ومسطرده وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل وثوم وبصل بودرونقلبهم مع بعض
- ونجيب قطع البانيه ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ثم فى بقسماط وندخلها الثلاجه لمدة نصف ساعه
- فى اناء على النارفى زيت وسمن نقلى الفراخ
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩فراخ بانيه بجوزالهند 🟩

المقادير

اجنحه فراخ
ماء مغلى
(بصل وكرات وكرفس وجزر)
وورق لورا وحبهان وملح وفلفل
ماء مثلج

(التتبيله)

بشر ليمون
عصير ليمون
عصير برتقال
ثوم مفروم
ملح وفلفل وبهارات
دقيق
بيكنج بودر
ثوم وبصل بودر وملح
جوزهند
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وبصل وجزر وكرات وكرفس وورق لورا وحبهان وملح وفلفل ونسلق الدبابيس 25% ونضعها فى ماء مثلج
التتبيله
= فى بوله نخلط بشر ليمون وعصير ليمون وعصير برتقال وثوم مفروم وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم البانيه لمدة ساعه فى الثلاجه ونضعها فى ماء مثلج ثم فى دقيق ثم فى ماء مثلج ثم فى جوزهند( فى بوله نخلط دقيق وبيكنج بودر وثوم وبصل بودر وملح ونقلبهم مع بعض)
-وفى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى البانيه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩اسكالوب بانيه🟩

المقادير

500 جم لحمه اسكالوب(2كوب ونصف)

(التتبيله)

50 مل ماء بصل(ربع كوب)
50 مل ماء طماطم(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم بهارات(معلقه صغيرة )
200 جم دقيق(كوب)
2 جم ملح(ربع معلقه صغيرة )
2 جم فلفل(ربع معلقه صغيرة )
2 جم بصل بودر(ربع معلقه صغيرة )
2 جم ثوم بودر(ربع معلقه صغيرة )
2 بيضه
2 جم ملح(ربع معلقه صغيرة )
2 جم فلفل(ربع معلقه صغيرة )
150 مل لبن(كوب إلا ربع)
200 جم بقسماط(كوب)
2 جم ملح(ربع معلقه صغيرة )
2 جم فلفل(ربع معلقه صغيرة )
2 جم ثوم بودر(ربع معلقه صغيرة )
2 جم بصل بودر(ربع معلقه صغيرة )
زيت للقلى

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الاسكالوب ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعتين فى الثلاجه
- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل وثوم وبصل بودرونقلبهم مع بعض كويس,وفى بوله نخفق بيض وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض,وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل وثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض
- ونجيب الاسكالوب ونضعه فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضغط عليه ونرصه فى صاج وندخله الثلاجه لمدة ساعه
-وفى اناء على النارفى زيت سخن عميق نقلى الاسكالوب بانيه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩فراخ بانيه حاره🟩

المقادير

4 صدور فراخ

(التتبيله)

100 جم بصل مبشور (نصف كوب)
1 طماطم مبشورة
5 فص ثوم مفروم
50 جم هريسه حاره(2معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم زعتر ناشف(معلقه صغيرة )
100 مل زيت(نصف كوب)
250 جم دقيق(كوب وربع)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
250 جم بقسماط ناعم(كوب وربع)
250 جم كورن فليكس ناعم(كوب وربع)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم بصل بودر(معلقه صغيرة )
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيرة )
4 بيضات
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
150 مل لبن(كوب إلا ربع)
زيت للقلى

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط بصل مبشور وطماطم مبشورة وثوم مفروم وهريسه حاره وملح وفلفل وزعتر ناشف وزيت ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم البانيه ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجه
- فى بوله نخلط بيض وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله اخرى نخلط بقسماط وكورن فليكس ونتبلها ملح وفلفل وثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض كويس , وفى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب شرائح البانيه ونضعه فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضغط عليها كويس( مممكن نحتفظ بى فى الفريزر لمدة 3 شهور)
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح البانيه ياخد لون ذهبى فاتح
- ويقدم وبالف هنا وشفا

🟩باذنجان بانيه🟩

المقادير

2 باذنجان شرائح
لتر ماء(5كوب)
10 جم ملح (نصف معلقه كبيرة )

(التتبيله)

5 فص ثوم مفروم
1 فلفل حار مفروم
25 مل خل(معلقه كبيرة )
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيرة )
100 جم طماطم قطع(نصف كوب)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم كمون(معلقه صغيرة )
5 جم شطه(معلقه صغيرة )
200 جم دقيق(كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
3 بيضات
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
250 جم بقسماط(كوب وربع)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
زيت للقلى

طريقه التحضير

- فى اناء ننقع الباذنجان فى ماء وملح( نقشره حته وحته ونقطعه شرائح) ونصفى
لعمل خلطه الباذنجان
- فى بوله نخلط ثوم وفلفل حاروخل وعصيرليمون وطماطم لحم وبقدونس وملح وفلفل وشطه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح الباذنجان ونقلبهم مع بعض ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعه
- فى بوله نخفق بيض ولبن وملح وفلفل, وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل, وفى بوله اخرى فيها دقيق وملح وفلفل ونجيب شرائح الباذنجان ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط
- وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح الباذنجان
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

موز بانيه
المقادير
5 موز مقور

(الحشو)

50 جم بسكويت مفروم(ربع كوب)
50 جم سودانى مفروم(ربع كوب)
100 جم صوص كراميل(نصف كوب)
150 جم دقيق(كوب)
2 بيض
2 جم ملح(ربع معلقه صغيرة )
2 جم فانيليا(ربع معلقه صغيرة )
200 مل لبن(كوب)
150 جم جوزهند(كوب)
زيت للقلى

طريقه التحضير

- نجيب موز ونشيل الاحراف ونقوره من الحرفين ونشيل من على القشره- فى بوله نخلط بسكويت وسودانى وصوص كراميل ونقلبهم مع بعض ونحشى بيهم الموز
- ونضع فى بوله دقيق فى بوله اخرىنخفق بيض وملح وفانيليا ولبن ونخفقهم مع بعض وفى بوله اخرى جوزهند ونجيب الموز ونضعه فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى
جوزهند
- فى اناء فى زيت سخن عميق نقلى الموزياخد لون ذهبى فاتح
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩باذنجان بانيه اللحمه المفرومه🟩

المقادير

(الباذنجان)
5 شرائح باذنجان رومى
(التتبيله)
15 جم ثوم مفروم( معلقه كبيرة )
15 جم مسطرده(معلقه كبيرة )
25 جم عصير ليمون(معلقه كبيرة )
5 جم زعترمفروم(معلقه صغيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم كمون(معلقه صغيرة )
250 جم دقيق(كوب وربع)
3 بيضات
150 مل لبن(كوب إلا ربع)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
250 جم بقسماط(كوب وربع)
(اللحمه)
50 جم سمن(2معلقه كبيرة )
150 جم بصل(كوب إلا ربع)
1\2 كيلو لحمه مفرومه(2كوب ونصف)
150 جم طماطم لحم(كوب إلا ربع)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم بهار لحم(معلقه صغيرة )
5 جم شرائح جبنه برجر

طريقه التحضير

لعمل اللحمه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وله يدبل نضيف لحمه مفرومه ونضيف قطع طماطم ونتبلها ملح وفلفل وبهارلحم
لعمل التبيله
- فى الكبه نضيف ثوم ومسطرده وعصيرليمون وزعترمفروم وملح وفلفل وكمون ونخفقهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح الباذنجان
- فى بوله فيها دقيق ونتبله ملح وفلفل وفى بوله اخرى نخفق بيض ولبن ونتبلها ملح وفلفل وفى بوله اخرى فيها بقسماط ونتبله ملح وفلفل
- ونجيب شرائح الباذنجان ونضعه فى الدقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح الباذنجان
- ونجيب شرائح الباذنجان المقليه ونضيف عليها لحمه مفرومه وشرائح جبنه
- ونجيب صينيه ونرص فيها شرائح الباذنجان وندخله الفرن تحت الشوايه ياخد لون
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩فراخ بانيه محشيه جبنه🟩

المقادير

2\1 كيلو صدور فراخ(2كوب ونصف)
8 شرائح جبنه
8 شرائح لحمه باردة اولانشون
(التتبيله)
150 جم بصل مبشور(كوب إلا ربع)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم بهارات فراخ(معلقه صغيرة )
100 مل زيت(نصف كوب)
200 جم دقيق(كوب)
(البيض)
3 بيضات
200 مل لبن(كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
(خليط بقسماط)
2\1 كليو بقسماط(2كوب ونصف)
4\1 كيلو دقيق(كوب وربع)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم بهارات فراخ(معلقه صغيرة )
5 جم بابريكا(معلقه صغيرة )
5 جم زعتر ناشف(معلقه صغيرة )
1 لتر زيت للقلى

طريقه التحضير

1-نجيب صدور الفراخ مفتوحه نصفين نضع فيها شرائح جبنه وعليها شرائح لانشون ونقفلها على بعض ونقفل الاحراف بخله
2-فى بوله ونضيف بصل وملح وفلفل وبهارات فراخ وزيت ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الصدور ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين فى الثلاجه
3-فى بوله نخفق بيض ولبن وملح وفلفل وفى بوله اخرى نضيف دقيق وفى بوله اخرى نضيف بقسماط على دقيق ونتبله ملح وفلفل وبهارات فراخ وبابريكا وزعتر ونقلبهم مع بعض كويس
4-نضع الصدور فى دقيق ثم فى بيض وللبن ثم فى بقسماط ونضغط عليها كويس (وهكذا فى باقى كميه الصدور)
5-فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى صودر الفراخ على الوجهين حتى تنضج
6-فى طبق التقديم نرش بقدونس مفروم ونرص عليها صودر الفراخ المحشيه جبنه
7-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩كرشه بانيه🟩

المقادير

(التسويه)
5 لتر ماء ساخن
1 بصل قطع
1 طماطم مبشورة
1 عود كرات
1 عود كرفس
5 ورق لورا
2 حبهان
5 جم فلفل حصى(معلقه صغيرة )
5 فص مستكه
10 جم ملح(نصف معلقه كبيرة )
10 جم فلفل(نصف معلقه كبيرة )
كيلو كرشه منضفه مقطعه مستطليه
150 جم دقيق(كوب وربع)
2 بيضه
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم بشر ليمون(معلقه صغيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
250 بقسماط(كوب وربع)
5 جم ثوم بورد(معلقه صغيرة )
5جم بصل بورد(معلقه صغيرة )
100 جم زبدة(نصف كوب)
100 جم زيت(نصف كوب)

طريقه التحضير

1-فى اناء على النار فى ماء مغلى ونتبله ملح وفلفل وكرات وكرفس وورق لورا وحبهان ومستكه وطماطم ولمه تغلى نضع فيها الكرشه ونطلعها على طول فى بوله فيها ماء مثلج
2-فة بوله نخفق اللبن والبيض زنتبله ثوم وبصل بورد وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس وفى بوله اخرى نضيف ثوم وبصل بورد وملح وفلفل وفى بوله فيها البقسماط ونتبله ملح وفلفل وبشر ليمون
3- ونضع الكرشه فى الدقيق ثم فى البيض واللبن ثم فى البقسماط
4-فى طاسه على النار فيها زبدة وزيت ونقلى فيها الكرشه على الوجهين
5- ونجيب البيركس ونرص فى الكرشه وندخله الفرن يكمل سوى
6-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتى

🟩جمبرى بانيه🟩

المقادير

4\1 كيلو جمبرى مقشر وسط(كوب وربع)

(التتبيله)

25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة )
15 جم مسطرده(معلقه كبيرة )
15 جم هريسه حاره(معلقه كبيرة )
25 مل عصيرليمون(معلقه كبيرة )
25 مل خل(معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم كمون(معلقه صغيرة )
(خلطه الدقيق)
2\1 كيلو دقيق(2كوب ونصف)
2\1 باكوبيكينج بودر
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيرة )
5 جم بصل بودر(معلقه صغيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
زيت للقلى

طريقه التحضير

لعمل تتبيله الجمبرى
- فى بوله نخلط مسطرده وثوم مفروم وهريسه وخل وعصير ليمون وملح وكمون ونقلبهم مع بعض كويس ونضع فيها الجمبرى ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه على الاقل
لعمل خلطه الدقيق
- فى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وثوم وبصل بودر وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
- نجيب الجمبرى ونعفره فى خلطه الدقيق وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الجمبرى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩جبنه بانيه🟩

المقادير

(الحشو)
4 شريحه جبنه رومى
100 جم دقيق (نصف كوب)
2 جم ملح(ربع معلقه صغيرة )
2 جم فلفل(ربع معلقه صغيرة )
بيضه
2 جم ملح(ربع معلقه صغيرة )
2 جم فلفل(ربع معلقه صغيرة )
100 مل لبن(نصف كوب)
100 جم بقسماط(نصف كوب)
2 جم ملح(ربع معلقه صغيرة )
2 جم فلفل(ربع معلقه صغيرة )
2 جم بصل بودر(ربع معلقه صغيرة )
2 جم ثوم بودر(ربع معلقه صغيرة )
زيت للقلى

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض, وفى بوله نخفق بيض وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط, وفى بوله نخلط بقسماط وجبنه رومى وملح وفلفل وبصل وثوم بودر ونقلبهم مع بعض, ونجيب شرائح الجبنه ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضغط عليه
- فى اناء على النار نقلى شرائح الجبنه ونصفى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩كبده بانيه🟩

المقادير

4\1 كيلوكبدة بانيه
(التتبيله)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة )
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيرة )
25 مل خل(معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم كمون(معلقه صغيرة )
5 جم شطه(معلقه صغيرة )
4\1 كيلورده ناعمه(كوب وربع)
100 جم دقيق(نصف كوب)
زيت للقلى
طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نخلط ثوم وعصيرليمون وخل وملح وفلفل وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الكبدة ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- فى بوله نضع رده ونعفرالكبدة فى الرده ودقيق
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح الكبدة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
م

🟩سمك بانيه🟩

المقادير

2 سمك فيليه شرائح

(التتبيله)

25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة )
15 جم مسطرده(معلقه كبيرة )
15 جم هريسه حاره(معلقه كبيرة )
25 مل عصيرليمون(معلقه كبيرة )
25 مل خل(معلقه كبيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم كمون(معلقه صغيرة )
(العجينه)
2\1 كيلو دقيق(2كوب ونصف)
2\1 باكو بيكينج بودر
5 جم كارى(معلقه صغيرة )
5 جم كركم(معلقه صغيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم شطه(معلقه صغيرة )
300 مل ماء للعجن(كوب ونصف)
زيت للقلى

طريقه التحضير
لعمل التتبيله

- فى بوله نخلط ثوم مفروم ومسطرده وهريسه حاره وعصير ليمون وخل وملح وكمون ونقلبهم مع بعض ونضع فيهم شرائح السمك ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه
لعمل العجينه
- فى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وكارى وكركم وملح وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه شبه سائله
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح السمك البانيه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩فراخ بانيه بالزبدة والشبت (تشيكن الاكيف) 🟩

المقادير

2 صدور فراخ مفتوحه شندوتش
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم بهارات(معلقه صغيرة )
(الحشو )
150 جم زبدة طريه(كوب إلا ربع)
100 جم ثوم مفروم(نصف كوب)
25 جم شبت مفروم(معلقه كبيرة )
25 جم بشر ليمون(معلقه كبيرة )
25 جم عصير ليمون(معلقه كبيرة )
(الحشو)
5 جم بصل بودرة (معلقه صغيرة )
5 جم ثوم بودرة(معلقه صغيرة )
5 جم زعتر بودرة(معلقه صغيرة )
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
200 جم دقيق(كوب)
4 بيض
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيرة )
5 جم فلفل(معلقه صغيرة )
250 جم بقسماط(كوب وربع)
بصل بودرة
ثوم بودره
ملح
فلفل
لتر زيت للقلى

طريقه التحضير

1-فى بوله نخلط الزبدة والشبت وثوم وبشر وعصير ليمون وثوم وبصل بودرة وزعتر وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
2-ونجيب الفراخ فى بوله ونتبلها ملح وفلفل وبهارات فراخ ونقلبهم مع بعض كويس
3- ونضيف فى الفراخ الخليط السابق ونلفه رول ونقفله بخله وندخلها الفريز ساعه تتجمد
4-بوله فيها دقيق وبوله فيها بيض ولبن وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض كويس وفى بوله بقسماط ونتبله ملح وفلفل وبهارات وثوم وبصل بودرة ونقلبهم مع بعض
5-ونضع الفراخ فى ديقي ثم فى لبن ثم فى بقسماط
6-فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى الفراخ تاخد لون ذهبى
7-ونرصها فى طبق التقديم
8-يقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩سى فود بانيه🟩

المقادير

سمك قشر بياض فيليه
جمبرى
ملح
ثوم بودرة
بصل بودره
بابريكا
بهارات سمك
فلفل
كمون
كسبرة ناشفه
ثوم مفروم
عصير ليمون
بيض
بقسماط
زيت للقلى
طريقه التحضير
1-فى بوله نخلط الثوم والبصل بودره والملح والبابريكا وبهارات السمك والفلفل والكسبرة والشبت والكسبرة المفرومه
2- والثوم وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونتبل بى السمك والجمبرى وندخله الثلاجه ساعه
3-وفى بوله نخلط البيض والفلفل والملح والثوم والبصل بودرة ونقلبهم مع بعض كويس
4-وفى بوله دقيق وبوله اخرى فيها بقسماط
5- وبعد ساعه نجيب السى فود نضعه فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط وندخلها الثلاجه نصف ساعه
6-وفى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى السى فود
7-ونخرجه على بقدونس مفروم والليمون
8-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحيات

🟩بطاطس وقرنبيط بانيه🟩

المقادير

شرائح بطاطس مسلوقه وقرنبيط مسلوق
كوب وربع دقيق (200 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه كسبرة مفرومه(25 جم)
ملح وكركم وبيكنج بودر
بيضه
كوب وربع ماء(250 مل)
زيت للقلى

طريقه التحضير

- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح نسلق شرائح البطاطس وشرائح القرنبيط لمدة 5 دقائق ونخرجه على ماء مثلج ونصفى
- فى بوله نخلط دقيق وثوم وكسبرة وملح وكركم وبيكنج بودر ونقلبهم مع بعض وفى بوله نخلط بيضه وماء ونخفقهم مع بعض ونضيفهم على خليط الدقيق ونقلبهم مع بعض يكون خليط سائل, ونجيب شرائح البطاطس ونضعها الخليط
- فى اناء على النار نقلى البطاطس ونصفى
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩سمان اسكالوب بانيه🟩

المقادير

5 فرد سمان
ماء بصل
ماء طماطم
مسطرده
ملح وفلفل وبهارات
دقيق
ملح وفلفل
بيض
ملح وفلفل
لبن
بقسماط
ملح وفلفل
زيت للقلى

طريقه التحضير

- نجيب السمان ونفتحه من الدهر ونبطه بالمبط نكسرعظمه فى لحمه ونغسله كويس
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم ومسطرده ملح وفلفل وبهارات
ونقلبهم مع بعض ونضع فيهم السمان ونقلبهم مع بعض ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعتين على الاقل
- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى نخلط بيض وملح وفلفل ولبن ونقلبهم مع بعض وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- ونجيب السمان ونضعه فى دقيق ثم فى بيض ثم فى بقسماط وندخله الثلاجه لمدة نصف ساعه
- فى اناء على النارفى زيت وسمن نقلى السمان
- ويقدم وبالف هنا وشفا
م

🟩قرنبيط بانيه 🟩

المقادير

زهرة قرنبيط
10 كوب ماء مغلى
نصف ملعقه ملح(10 جم)
كوب دقيق(200 جم)
2 بيضه
ملح وفلفل
كوب لبن(200 مل)
ملعقه دقيق(25 جم)
2 ونصف كوب بقسماط ناعم(500 جم)
ثوم بودر وبصل بودر
زيت للقلى

طريقه التحضير

- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح نسلق القرنبيط لمدة 12 دقيقه ونضعه فى ماء مثلج يبرد
- فى بوله نخلط بيض وملح وفلفل ولبن ودقيق ونخفقهم مع بعض. وفى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل, وفى بوله نخلط بقسماط وثوم وبصل بودرونقلبهم مع بعض
- ونجيب القرنبيط نضعه فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضغط عليه
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى القرنبيط
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩مخ بانيه🟩

المقادير
لتر ماء مغلى
(كرفس-كرات- بصل- ليمون شرائح)
لتر ماء مثلج

(التتبيله)

(25 مل ) ملعقه كبيرة خل
5 فص ثوم مفروم
(10 جم) نصف ملعقه ملح
(10 جم) نصف ملعقه فلفل
(10 جم) نصف ملعقه كمون
(10 جم) نصف ملعقه كسبرة ناعمه
(200 جم) كوب دقيق
(100 جم) نصف كوب رده
زيت للقلى
سلطه طحينه
سلطه خضراء
خبز بلدى

طريقه التحضير

- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضع كرات وكرفس وليمون وبصل ولمه الماء تغلى نضع المخ فى المصفاه ونعد من 1 الى10 ونضعها فى ماء مثلج ونصفى ونقطعه شرائح
- فى بوله نخلط خل وثوم مفروم وملح وفلفل وكمون وكسبرة ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم شرائح المخ ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعه على الاقل
- فى بوله فيها دقيق ورده ونقلبهم مع بعض ونضع شرائح المخ فى دقيق
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى شرائح المخ
- ونجيب خبز بلدى ونفتحه من الجانب ونضع فى سلطه طحينه ثم سلطه خضراء ونرص عليهم شرائح المخ البانيه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩بطاطس بانيه🟩

(العجينه)

2 ونصف كوب بطاطس مسلوقه(500 جم)
نصف كوب زبدة (100 جم)
نصف كوب بقسماط(100 جم)
نصف كوب دقيق(100 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
4 بيضات
2 ونصف ملعقه جبنه شيدر(60 جم)
(الحشو)
2 ونصف ملعقه زبدة(60 جم)
2 بصل مكعبات
كوب مشروم مكعبات(200 جم)
ربع كوب بيف بيكون(50 جم)
ربع كوب كريمه طهى(50 جم)
ربع ملعقه ملح(2 جم)
ربع ملعقه فلفل(2 جم)

طريقه التحضير

- العجينه
فى الميكسر نضع بطاطس مسلوقه ودقيق وبقسماط وزبدة ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخفق بيض وملح وفلفل وجوزة الطيب ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونشكلها كرات
- الحشو
فى اناء على النار نشوح بصل فى زبدة ولمه يدبل نضيف مشروم وبيف بيكون وكريمه طهى وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد
- ونجيب كرات البطاطس ونضع فى الحشو ونقفلها كويس
- ونجيب صاج وندهنه زيت ونرص فى كرات البطاطس
- وندخل الصاج الفرن على 180 درجه لمدة25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا

صدور دجاج بانيه بدبس الرومان
المقادير
حوالى 3 ملاعق كاتشب حار
ملعقة سماق
ملعقتين دبس الرومان
فصين توم
ملح وفلفل اسود وبهارات

طريقه التحضير

نتبل البانيه بالفلفل الاسود والبهارات والسماق والكتاشب ودبس الرومان والثوم بس ومنحطيش بصل ونحطها على البانيه ونسيبه يتبل لمده ساعتين على الاقل وبعد ما يتبل نجيب طاسه تيفال كبيرة او ممكن طبعا على الشواية اوصينية تيفال ونحط فيها نقطتين زيت ونولع عليها ونحط البانيه ونسيبه يستوى
ونقلبه لحد ما يحمر من الناحيتين وممكن لو نحب نعمل بالسكينه شقوق كده بالورب علشا تاخذ شكل المشوى وقلبيها على الوجه التانى تستوى وتقدم مع البطاطس
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تح

🟩تتبيله الفراخ البانيه المقرمشه🟩

المقادير

التتبيلة عبارة عن
علبة زبادى كبيرة
بابريكا ـ خل/ملح/فلفل/زعتر/شطة
توم بودرة وبصل بودرة
بهارات فراخ
ماء بصلتين لكل كيلو بانية
ملحوظة البهارات من كل بهار قليل علشان ميضعش طعم الفراخ
نخليها فى التتبيلة 12 ساعة وممكن منحطش زبادى للى ما بيحبوش الزبادى
طعمها بردو بيبقى جميل جدا
وهذه الخلطه تكون جاهزه لكل أنواع البانيه
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩بانيه مشوى 🟩

المقادير

صدور دجاج
والتتبيله عبارة
زبادى-
_عصير بصل مبشور
--فلفل اسمر-ملعقه ص ثوم بودره ,قرفه ,جوزة, الطيب, زعتر, بابريكا
-زيت
-2\1 ملعقة ص سكر
--م ك كاتشب
2م ك عصير ليمون
م خل

طريقه التحضير

يتم خلط جميع المكونات وتتبل بها البانيه وتدخل التلاجه لمدة 8ساعات او ليله كامله فى التلاجه تشرب الخلطه
وبعدين تانى يوم نطلعها ونعمل ايه نجيب طاسة ونحط ملعقة صغيرة زبدة ونشوح البانيه فى الطاسه من الجانين مع تغطيتها واذا جفت منك قبل ما تكون استوت ممكن تزودى فوقها معلقتين من التتبيله حتى تستوى جيدا وبعد السوا نولع فحمة ونطفيها فى البانية ليأخد ريحه الشواء وتوضع فى طبق التقديم وتزين بالبقدونس - وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩بانيه الدجاج الحار🟩

المقادير

4 صدور دجاج مخلية كبيرة الحجم - 2 كوب زبادى - 1ونصف ملعقة صغيرة شطة
- 3 ملاعق صغيرة توابل
- 1 كوب دقيق
- 1 كوب دقيق ذرة
- 1ملعقة صغيرة بيكنج بودر
- 1وتصف ملعقة صغيرة فلفل أسود وملح
- 3 بيضات
- 3 ملاعق صغيرة صلصة حارة - زيت للقلى
- زيت

طريقه التحضير

1 - اغسلى صدور الدجاج بالماء ثم يقطع كل صدر إلى شرايحتين عرضيتين
2 - حطى الزبادى فى علبة بلاستيك ويضاف إليه الشطة واضربى جيدا بالمضرب اليدوى
3 - وضيفى شرائح الدجاج إلى خليط الزبادى وقلبى جيدا حتى يغطيها من الجهتين ثم إغلاقى العلبة وتترك فى التلاجه طوال الليل
4 - تخرج صدورالدجاج من التلاجه قبل القلى بى 30 دقيقة
5 - حطى البيض فى طبق ويضاف إليه الصلصة الحارة ويضربان جيدا
6 - حطى الدقيق العادى ودقيق الذرة فى طبق ويضاف إليهما الفلفل الأسود وملح ويقلب بهما جيدا
7 - ارفعى شرائح الدجاج من خليط الزبادى وتصفى جيدا ثم رشى عليها خليط بهارات
8 - نزلى الدجاج فى خليط البيض حتى يغطيه جيدا من الجهتين
9 - ثم غطى بخليط الدقيق و اضغطى عليه باليد حتى تثبت طبقة الدقيق عليه وتخلصى من الدقيق الزائد ويترك فى التلاجه لمدة 10 دقائق على الأقل
10 - سخنى الزيت فى طاسه
11 - افردى شرائح الدجاج فى خليط الزيت واقليه حتى يأخذ اللون الذهبى
12 - ارفعى شرائح الدجاج من الزيت وتترك على ورق المطبخ حتى تتخلص من الزيت الزائد
13 - رصى شرائح الدجاج فى طبق التقديم وتقدم مع البطاطس المقلية وصوص المايونيز و الكاتشب
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩جمبرى بانيه 2🟩

المقادير

كيلو جمبرى مقشر - ثوم مفروم- ملح -كمون - ممكن ليمونة معصورة وممكن لا- بيضتان-كوب ونصف دقيق -كوب ونصف بقسماط ناعم - فلفل أسود -زيت للقلى

طريقه التحضير

1- نظفي الجمبرى جيدًا ثم اغسليه و اتركيه يتصفى بعد كدةقومي بتتبيله بالثوم والملح والفلفل والكمون واليمون واتركيه فى التتبيلة أكبر وقت ممكن
2- بعد أن يتبل الجمبرى احضري ثلاثة أطباق، أول طبق نخفق فيه البيض وطبق آخر نضع فيه الدقيق وطبق ثالث نضع فيه البقسماط.
3-اغمسي الجمبري في الدقيق أولا ثم البيض وأخيرا البقسماط و نكرر تلك العملية حتى تنتهى الكمية كلها.
4- سخنى الزيت كويس وضعي فيه الجمبرى يتحمر على الوجهين حتي يكتسب اللون الذهبي ويقدم مع الثومية أو سلطة الطحينة
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩🟥خلطه البانيه 🟥🟩

المقادير

بشر بصل
3 فص ثوم مفروم
1 عصير ليمون
هريسه تونسى
2 كوب دقيق
اكوب بقسماط
1 معلقه بيكنج بودر
2 ملعقه نشا
5 جرام ثوم بودره(معلقه صغيرة )
5 جرام بصل بودره (معلقه صغيرة )
5 جرام شطه (معلقه صغيرة )
5 جرام ملح (معلقه صغيرة )
5 جرام فلفل(معلقه صغيرة )
1 كوب لبن
2 عدد بيضه
زيت للقلى

طريقه التحضير

-فى بوله نضبف الثوم وعصير الليمون وهريسه وبشر بصل
وملح وفلفل وبصل وثوم بودره ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم
البانيه ونسيبها ساعتين على الاقل فى الثلاجه
-وفى بوله نضبف اللبن والبيض وملح وفلفل وشطه وثوم
وبصل بودرة ودقيق ونشا وبيكنج بودرونقلبهم مع بعض كويس اوى
وهذه الخلطه تكون جاهزه لكل أنواع البانيه
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
منتدى المركز الدولى

🟩أصابع بانيه السمك المقليه🟩

المقادير

1 كيلو سمك فيليه مقطع اصابع
مارنيه للسمك عباره عن
2 فلفل رومى اخضر - نصف فنجان عصير ليمون -
4 فص ثوم - 2 معلقه مسطرده - 1 حزمه شبت مفرومه - 2 عود كرفس - ملح كمون فلفل ابيض
كزبره ناشفه
1 معلقه شطه بودره حسب الرغبه

طريقه التحضير

نضرب كل المكونات دى فى الخلاط او الكيتشن ماشين وبعدين نتبل السمك بيهم لمده نصف ساعه فقط
وبعدين نجهز البانيه دقيق بيض بقسماط بالترتيب ونصفى السمك من المارنيه ونحط فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط وبعدين نحطه فى الثلاجه لمده نصف ساعه تانيه وبعدين القلى فى زيت غزير
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

تتبيله البانيه 2

دي تتبيلة البانيه علي اصوله
اخوات كتير بتسأل عن تتبيلة البانية
بس في شوية ملاحظات نقولها قبل ما نقول المقادير 🍓 💥
💕 💕 البصل يتفرم ويتحط بالمية بتاعته بيدي طعم الذ
💕 💕 البانيه يتغسل ويتنقع في ميه وخل ربع ساعة قبل التتبيل اولا لضمان نظافة الفراخ وثانيا الخل بيخلي الفراخ تستوي اسرع
💕 💕 عشان يطلع طعم البانية مالوش حل لازم يبقي متبل يوم في التلاجة
💕 💕 ممكن نحتفظ بالتتبيلة لمرة كمان في الفريزر ونتبل بيها مرة تانية
💕💕 ممكن نستغني عن البيض ونغطي البانيه بالبقسماط او الفيجيتار علي طول
💕💕 الفراخ الشرايح ( البانيه) ممكن تتشوح علي طول في الطاسه او علي الجريل بنقطة زيت وبيبقي طعمها حلو جدا وكمان بتبقي اصح ✌للرجيم ومرضي الكوليسترول والقلب
☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕
🍎🎈نقول المقادير بتاعت التتبيلة 🎈🍅
بصلة كبيرة
فص توم
ملح وفلفل اسمر
معلقة صغيرة مليانة زنجبيل بودرة
نص معلقة صغيرة قرفة
معلقة عسل اسود ماتخفوش مش بتدي طعم مسكر بتدي لون حلو للفراخ وطعم كمان بيفرق
معلقة نشا
ربع كباية لبن حليب او زبادي
🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓
كل المكونات حتتضرب في الخلاط او
الكبة وتتخلط مع الفراخ البانية بعد ما نصفيها من ميتها اللي كانت منقوعة فيها
تتشال في التلاجة لتاني يوم
ممكن تحطيها في البقسماط او الفيجيتار بدون ما تغمسيها في البيض اللبن والنشا حيقوموا بالواجب
اقلي في زيت غزير يكون مغطي البانيه جوه الطاسه
مش حتاخد وقت في القلي وحتتطلع مالهاش حل
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩الكفته البانيه🟩

المقادير

نصف كيلو لحم مفروم - ١ بصلة مبشورة- ١ بيضة- ملح - فلفل أسود - بقسماط ناعم - دقيق- لبن- أى بهارات انتى بتحبيها

طريقه التحضير

١. تخلط اللحم مع البصل مع الملح مع الفلفل مع البهارات جيدا ثم نعمل كور صغيرة
2- تغمس كل كرة كفتة فى اللبن المضاف إليه البيضة وشوية ملح وشوية فلفل ثم الدقيق ثم اللبن ثم البقسماط ونضعها فى الثلاجة حوالى نصف ساعة
٣. تحمر الكفتة فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية اللون
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

🟩الكبده البانيه بطرقتين🟩

المقادير

نصف كيلو كبدة شرائح رفيعة- ردة -كمون ناعم -عصير ليمون -ثوم -زيت للقلى -ملح -فلفل أسود

طريقه التحضير

1- تتبل الردة بالملح والفلفل الأسود
2- تتبل الكبدة بالثوم المفروم وعصير الليمون والكمون والملح والفلفل الأسود وتوضع فى الثلاجة لمدة ساعتين أو اكثر
3- توضع الكبدة فى الردة و تقلى الكبدة فى زيت غزير ونهدى النار حتى تنضج ولانتركها وقت طويل على النار حتى لا تنشف

طريقة أخرى

مقادير كبدة بانيه

نصف كيلو كبدة مقطعة شرائح - دقيق
- بصلة مبشورة ناعم -ثوم مفروم - زعتر -عصير ليمون أو خل
- شطة حسب الرغبة- كمون -ملح
- فلفل أسود -بيضة - بقسماط- زيت للقلى

طريقه التحضير

١. تخلط جميع مكونات التتبيلة مع بعضهم البعض وتوضع على الكبدة وتوضع في الثلاجة لمدة ساعتين ويفضل لمدة اطول.
2-توضع شرائح الكبدة في البيض ثم الدقيق ثم البقسماط وتحمر فى زيت غزير
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتى

🟩كفته الدجاج البانيه🟩

المقادير

وهذه الوصفة تصلح للعمل من بواقي الدجاج المسلوقة
دجاج مسلوق وخالي من العظم
2ملعقة كبيرة بقدونس وشبت
بصلة متوسطة
3 فص ثوم
ملح وفلفل أسود.
ملعقة صغيرة بابريكا.
ملعقة صغيرة زعتر
ملعقة صغيرة بهارات دجاج.
3ملعقة كبيرة بقسماط مطحون
بيضة
التغليف:
بيضة - بقسماط - زيت للقلى.
طريقه التحضير
توضع كل المكونات فى الكبة وتخلط جيدا حتى تتكون عجينة يمكن تشكيلها.
يشكل الخليط على هيئة دوائر ويغمس فى البيض المخفوق ثم فى البقسماط.
تترك فى الثلاجة حوالى 30 دقيقة .
تقلى فى زيت غزير ساخن.
تقدم ساخنة مع اصابع البطاطس المقلية.
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتى

🟩الطحال المقلى والبانيه 🟩

المقادير

1-طحال عجالى.
2-ملح فلفل حبهان ورق لورا
3-بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة
4- 2 بيضة
5-كوب بقسماط كوب دقيق
6-بهارات
7-بقدونس طماطم مقطعة سلايت أوشرائح
8-فلفل رومى
9-راس ثوم مهروسة
10-زيت للقلى

الطريقة

نقوم بغلى مقدار من الماء فى حلة كبيرة , ونضع فيها الملح والحبهان وورق الورا والفلفل
نضع الطحال كامل فى الماء المغلى ويترك لمدة 30 دقيقة حتى تمام النضج
نصفى الطحال من الشوربة, ونقشر الطبقة الشفافة من الجلد التى تغلفه ونتله باثوم والملح والفلفل ويوضع فى الثلاجة لمدة نصف ساعة ثم نقوم بتقطيعه شرائح رقيقة
فى طاسة كبيرة ,ومقدار من الزيت المغلى يتم قلى شرائح الطحال
وضع الشرائح المقلية من الطحال فى طبق مفروش بالبقدونس المقطع قطع صغيرويجمل بقطع الطماطم والفلفل مع رشة صغيرة من الفلفل الأسود فوق الطحال المقلى.

ثانياًٍ طريقة الطحال البانيه:
نقوم بنفس طريقة التحضير السابقة لكن قبل القلى نضع شرائح الطحال المتبلة على مقدار من الدقيق ثم يوضع فى البيض , ثم نرفعه ويقلب فى البقسماط, ويحمرفى نفس الطاسة ويوضع في طبق ويرص ويقدم مع الطحال المقلى بجوار طبق الفشه, والممبار والكرشة
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

المخ البقرى بانيه

المقادير
مخ بقرى
بيضة
بقسماط ناعم
3 معالق دقيق
ماء بصل

طريقه التحضير

يتم غسل المخ جيدا بملح وخل
نضع ماء على النار فى حلة صغيرة وتضيفلها ورق لورا وشوية فلفل ومعلقة خل وعودين كرفس والبصلة بعد مااخدنا مايتها
اول ماتغلى الماء ننزل فيها المخ مع بداية الغليان وبعد 5-8 دقائق
نطلع المخ
نقطع المخ فى طبق بشكل قطع صغيرة ونرش عليه شوية ملح وفلفل
وبعدين نتبلهم بالدقيق
ونضيف ماء البصلة للبيض ونضيف الملح والفلفل
ونتبل بالبيض ووبعدين بالبقسماط
ونسبهم ساعة فى التلاجة عشان التتبيلة تمسك فى المخ
يحمر فى الزيت ويقدم
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتى

🟩مشروم بانيه🟩

المقادير

1 كيلو مشروم طازج كبير
1 معلقة صغيرة ملح
نصف معلقة صغيرة فلفل اسود
نصف كوب عصير ليمون
1 حبة بصل مفروم
ثوم مهروس
بقسماط
دقيق ذرة
1 معلقة صغيرة زعتر
1 معلقة صغيرة روزماري
1 بيضة
نصف كوب حليب
1 معلقة صغيرة بابريكا
زيت للقلي
طريقه التحضير
يفرغ قلب المشروم ويوضع جانبا.
يوضع قلب المشروم في الكبة، ويضاف إليه البصل والثوم، وتفرد جيدا.
يتبل الخليط بالبريكا و الزعتر و الروزماري وملح و فلفل أسود.
يضاف عصير الليمون و يفرم الخليط جيدا.
يحشى المشروم بالخليط ثم يغمس فى دقيق الذرة.
يخفق البيض مع الحليب والملح والفلفل.
يغمس المشروم في البيض، ثم في البقسماط.
يوضع زيت غزير في مقلاة على النار.
يقلى المشروم، ويقلب حتى يكتسب اللون الذهبي.
يرفع على ورق مطبخ حتى يتخلص من الزيت الزائد.
يرص في الطبق ،
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
#مشرفة_الاسرة_والطفولة
#منتدى_المركز_الدولى



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه  18839210

بوسى يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل جميع انواع البانيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع التتبيلات
» ملف شامل وكامل جميع انواع الكسكسى
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الزبادى
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: