منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ابراهيم عسكر
عضو مميز
عضو مميز
ابراهيم عسكر


عدد المساهمات : 890
تاريخ التسجيل : 20/11/2010

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز    ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز  Icon_minitime1السبت 4 نوفمبر - 0:12

🔴✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز ✍🔴
🟩ارز بالخلطة
المقادير
(الكراميل)
كوب الاربع سكر(150 جم)
2 ملعقه ماء(50 مل)
(الخلطه)
ربع كوب زيت وسمن(50 جم)
كوب وربع بصل مكعبات(250 جم)
مكعب مرق
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل (5 جم)
2 ونصف لتر ماء مغلى
كيلو ارز بسمتى(5 كوب)
(الخلطه)
ربع كوب سمن(50 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
نصف كوب قوانص(100 جم)
نصف كوب كبدة(100 جم)
نصف كوب زبيب منقوع(100 جم)
نصف كوب لوزمقشر(100 جم)
نصف كوب قرصيا قطع(100 جم)
نصف كوب مشمشيه قطع(100 جم)
نصف كوب تين قطع(100 جم)
ربع ملعقه ملح وفلفل (5 جم)
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يعمل كراميل غامق
لعمل الخلطه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ولمه ياخد لون ذهبى غامق ونضيف ماء مغلى وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف الكراميل والارز ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف قوانص ولمه تدخل فى السوى نضيف كبده ولمه تغير لونها نضيف زبيب ولوز وقراصيا ومشمشيه وتين وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضعه على الارزعند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا

🟩ارز بالخلطة 2
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
4 بصل مكعبات
مكعب مرق
ملح وفلفل
(الكراميل)
نصف كوب سكر(100 جم)
2 ملعقه ماء(50 جم)
5 كوب ارز بسمتى
(الخلطه)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل مكعبات
كبدة وقوانص مكعبات
كوب زبيب منقوع ومتصفى(100 جم)
كوب لوز مقشر(100 جم)
ملح وفلفل
طريقه التحضير
الكراميل
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يعمل كراميل غامق
لعمل الخلطه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى غامق ونضيف ماء مغلى وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف الكراميل والارز ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف قوانص ولمه تدخل فى السوى نضيف كبده ولمه تغير لونها نضيف لوز وزبيب وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضعه على الارزعند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا
🟩 ارز بالخلطة 3
المقادير
(الكراميل)
كوب الاربع سكر(150 جم)
2 ملعقه ماء(50 مل)
(الخلطه)
ربع كوب زيت وسمن(50 جم)
كوب وربع بصل مكعبات(250 جم)
مكعب مرق
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل (5 جم)
2 ونصف لتر ماء مغلى
كيلو ارز بسمتى(5 كوب)
(الخلطه)
ربع كوب سمن(50 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
نصف كوب قوانص(100 جم)
نصف كوب كبدة(100 جم)
نصف كوب زبيب منقوع(100 جم)
نصف كوب لوزمقشر(100 جم)
ربع ملعقه ملح وفلفل (5 جم)
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يعمل كراميل غامق
لعمل الخلطه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ولمه ياخد لون ذهبى غامق ونضيف ماء مغلى وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف الكراميل والارز ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف قوانص ولمه تدخل فى السوى نضيف كبده ولمه تغير لونها نضيف زبيب ولوز وقراصيا ومشمشيه وتين وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضعه على الارزعند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا
🟩ارز بالخضار
المقادير
2 ونصف ملعقة سمن(60 جم)
4 بصل مكعبات
ثوم مفروم
ملعقه زنجبيل مبشور(25 جم)
ملح وفلفل وبهارات
كيس خضار مشاكل
2 ونصف كوب ارز بسمتى(500 جم)
كوب ونصف شوربه(300 مل)
ربع حزمه بقدونس مفرومه
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل وثوم مفروم فى سمن ولمه يدبل نضيف زنجبيل ونقلبهم مع بعض ونضيف خضار مشاكل ونتبله ملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز ونشوحهم مع بعض ونضيف شوربه وبقدونس ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الشوربه نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
🟩ارز الريزو
المقادير
2 ملعقه كبيرة زيت
2 بصل مكعبات
2 فص ثوم مكعبات
مكعب مرق
ملعقه كبيرة كارى
ملعقه كبيرة مسطرده
ملعقه كبيرة كركم
ملعقه كبيرة قرفه بودر
نصف ملعقه ملح
نصف ملعقه فلفل اسود
2 كوب ارز بسمتى
5 كوب كبيرة ماء مغلى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف كارى وكركم ومسطرده وقرفه ومكعب مرق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز ونقلبهم ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نارهاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
الارز الابيض
المقادير
2 ونصف ملعقه كبيرة زبدة وزيت (60 جم)
3 بصل مكعبات
مكعب مرق
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
2 ونصف كوب ارز بسمتى(500 جم)
7 ونصف كوب ماء مغلى(1500 مل)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زبدة وزيت ونقلبهم مع بعض ولمه يدبل نضيف ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف ماء مغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

🟩ارز بالشعرية
المقادير
2 ونصف ملعقة سمن(60 جم)
كوب شعريه(100 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
مكعب مرق
2 ونصف كوب ارز(500 جم)
3 كوب ماء مغلى(600 مل)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح شعريه فى سمن ولمه تاخد لون ذهبى فاتح نضيف الارز ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يشرب الماء نخض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

🟩ارز ابيض 2
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
ملح وفلفل
مكعب مرق
لتر ماء(5 كوب)
2 ونصف كوب ارز(500 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح الارز وملح وفلفل ومكعب مرق فى سمن ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز بالخضروات
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن وزيت(60 جم)
3 بصل مكعبات
5 فص ثوم مفروم
2 ونصف كوب خضار مشكل(500 جم)
2 ونصف كوب ارز(500 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
مكعب مرق
5 كوب شوربه او ماء مغلى( لتر)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف خضار مشكل ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغل ونقلبهم مع بعض لمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز الاحتفال
المقادير
5 ملعقه زيت(125 مل)
2 عود بصل اخضر مكعبات
2 عود كرات مكعبات
2 فلفل حار مكعبات
كوب وربع ارز بسمتى اصفر(250 جم)
كوب وربع ارز بسمتى اسمر(250 جم)
نصف كوب مشمشيه مكعبات(100 جم)
ربع كوب لوز شرائح(50 جم)
ربع كوب بندق محمص(50 جم)
ربع جزمه بقدونس مفروم(50 جم)
ربع جزمه نعناع مفروم(50 جم)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
2 ونصف ملعقه خل(60 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف كرفس وكرات وفلفل حار ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز بسمتى اصفر واسمر ونضيف مشمشيه ولوزوبندق وبقدونس ونعناع  وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- فى اناء على النار نغلى ماء وخل ونقلبهم مع بعض ونضيفه على الارزونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض النارعلى الارز ونسيبه يستوى على نارهاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز حبه وحبه
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
كوب وربع ارز(250 جم)
2 ونصف كوب ارز(500 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
مكعب مرق
5 كوب ماء مغلى(لتر)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح ارز فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى فاتح نضيف الارز التانى ونقلبهم مع بعض ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
-وبقدم وبالف هنا وشفا
ارز بالخضار 2
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
4 بصل مكعبات
ثوم مفروم
ملعقه زنجبيل مبشور(25 جم)
ملح وفلفل وبهارات
كيس خضار مشاكل
2 ونصف كوب ارز بسمتى(500 جم)
كوب ونصف شوربه(300 مل)
ربع حزمه بقدونس مفرومه
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل وثوم مفروم فى سمن ولمه يدبل نضيف زنجبيل ونقلبهم مع بعض ونضيف خضار مشاكل ونتبله ملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز ونشوحهم مع بعض ونضيف شوربه وبقدونس ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الشوربه نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز سمك
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن وزيت(25 جم)
3 بصل مفروم
2 ونصف ملعقه صلصه(60 جم)
5 كوب عصير طماطم(كيلو)
5 كوب ماء مغلى ( لتر)
مكعب مرق
( ملح وفلفل وكمون )
5 كوب ارز( كيلو)
بصل محمر
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ياخد لون ذهبى غامق ونضيف صلصه ونقلبهم ونضيف عصير طماطم وماء مغلى ونقلبهم مع بعض ونسيبها تغلى ونتبلها ملح وفلفل وكمون ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز ونقلبهم ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبها يستوى على نار هاديه ونزينها ببصل محمر عند التقديم
- ويقدم والف هنا وشفا
الارز بالطماطم
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل مكعبات
5 كوب عصير طماطم( لتر)
ملح وفلفل وبهارات
3 كوب ارز(600 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح  بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف عصير طماطم وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك شويه ونضيف الارز ونقلبهم مع بعض ولمه تغلى نخفض عليه النارونسيبه يستوى على نارهاديه
-ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز بالخلطه والمكسرات
المقادير
(الخلطه)
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
100 جم بصل مكعبات(نصف كوب)
100 جم قوانص(نصف كوب)
100 جم كبدة(نصف كوب)
100 جم زبيب منقوع(نصف كوب)
100 جم لوزمقشر(نصف كوب)
100 جم قرصيا قطع(نصف كوب)
100 جم مشمشيه قطع(نصف كوب)
100 جم تين قطع(نصف كوب)
5 جم ملح وفلفل (معلقه صغيره)
مكعب مرق
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
2\1 لتر ماء مغلى(2كوب ونصف)
كيلو ارز بسمتى(5كوب)
(الكراميل)
150 جم سكر(كوب الأربع)
50 مل ماء(ربع كوب)
طريقه التحضير
لعمل الكراميل
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يعمل كراميل غامق
لعمل الخلطه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى غامق ونضيف ماء مغلى وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف الكراميل والارز ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف قوانص ولمه تدخل فى السوى نضيف كبده ولمه تغير لونها نضيف زبيب ولو وقراصيا ومشمشيه وتين وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضعه على الارزعند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز الريزو 2
المقادير
2 ملعقه كبيرة زيت وزبدة(50 جم)
2 بصل مكعبات
2 فص ثوم مكعبات
مكعب مرق
ملعقه كبيرة كارى(25 جم)
ملعقه كبيرة مسطرده(25 جم)
ملعقه كبيرة كركم(25 جم)
ملعقه كبيرة قرفه بودر(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل اسود(10 جم)
2 كوب ارز بسمتى(400 جم)
5 كوب كبيرة ماء مغلى( لتر)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف كارى وكركم ومسطرده وقرفه ومكعب مرق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ارز ونقلبهم ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نارهاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز احمر
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل مكعبات(كوب الأربع)
50 جم صلصه(2معلقه كبيره)
250 مل عصير طماطم(كوب وربع)
مكعب مرق
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
750 مل ماء مغلى(كيلو الأربع )
500 جم  ارز(2كوب ونصف)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير طماطم ونضيف مكعب مرق ونتبلها ملح وكمون وفلفل ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك ونضيف ماء مغلى وتاخد غلاوة ونضيف الارز ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- ويقدم وبالف هنا
ارز بالشبت
المقادير
50  جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل مكعبات(كوب الأربع)
200 جم شبت مفروم(كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
مكعب مرق
500 جم ارز(2كوب ونصف)
لتر ماء مغلى(5كوب)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نشوح ثوم فى سمن ولمه يدبل نضيف شبت ونقلبهم مع بعض ونضيف مكعب مرق وملح وفلفل ونضيف ماء مغلى وتاخد غلاوة ونضيف الارز ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز بالبسله
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
100 جم بصل مكعبات(نصف كوب)
10 جم ثوم مفروم(نصف معلقه كبيره)
250 جم بسله خضراء(كوب وربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم قرفه(معلقه صغيره)
مكعب مرق
500 جم ارز(2كوب ونصف)
لتر ماء مغلى(5كوب)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف بسله ونقلبهم مع بعض ونضيف الارز ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز صياديه
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل قطع(كوب الأربع)
مكعب مرق
2 ملعقه صلصه
4\1 لتر عصير طماطم(كوب وربع)
عود قرفه
5 جم شطه(معلقه صغيره)
ورقه لورا
2 فص حبهان
ملح\فلفل\كمون
2\1 لتر ماء مغلى(2كوب ونصف)
2\1 كيلو ارز(2كوب ونصف)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ياخد لون ذهبى غامق ونضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير طماطم ومكعب مرق وقرفه وحبهان وورق لورا وملح وفلفل وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونضيف الارز ونقلبهم ونضيف ماء مغلى ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
الارز المبهر
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل مكعبات(كوب الأربع)
10 جم كارى(نصف معلقه كبيره)
10 جم كركم(نصف معلقه كبيره)
مكعب مرق
500 جم ارز طويل(2كوب ونصف)
10 جم ملح(نصف معلقه كبيره)
2\1 لترماء مغلى(2كوب ونصف)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف كركم وكارى وملح ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف الارز ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يشرب الماء خالص نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز بالزعفران
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
2\1 ارز بسمتى(2كوب ونصف)
مكعب مرق
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
لتر ماء مغلى(5كوب)
5 جم زعفران(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
- فى بوله ندوب زعفران فى ماء مغلى ونقلبهم مع بعض
- فى اناء على النار نشوح ارزبسمتى فى سمن ونضيف مكعب مرق ونتبله ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ومله يشرب الماء نضيف الزعفران ونقلبهم مع بعض ونسسيبه يستوى على نار هاديه
-ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز بالمشروم
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
100 جم بصل(نصف كوب)
2\1 مكعب مرق
150 جم مشروم شرائح(كوب الأربع)
500 جم ارز(2كوب ونصف)
لتر شوربه(5كوب)
100 جم كريمه طهى(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف مشورم ونقلبهم مع بعض ونتبله ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف ارزونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ولمه يشرب الشوربه حبه نضيف كريمه طهى  ونقلبهم مع بعض كويس ولمه الارز يشرب الشوربه خالص نخفض عليه النارخالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
الارز البريانى بالخضار
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل قطع(كوب الأربع)
1 فلفل حامى مفروم
100 جم فلفل رومى مكعبات(نصف كوب)
1 جزر مبشور
2\1 كيلو ارز بسمتى(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كركم(معلقه صغيره)
5 جم كارى(معلقه صغيره)
5 جم جنزبيل بودر(معلقه صغيره)
5 جم بهارات مشكله(معلقه صغيره)
5 جم نعناع ناشف(معلقه صغيره)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيره)
1 لتر ماء ساخن(5كوب)
250 مل لبن رايب(كوب وربع)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف فلفل حامى وفلفل رومى ونقلبهم مع بعض ونضيف جزر ونقلبهم مع بعض ونضيف ملح وفلفل وكركم وكارى وزنجبيل وبهارات ونعناع ونقلبهم مع بعض ونضيف الارز ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى وكسبرة وقبل ما يشرب الماء نضيف لبن رايب ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص نسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز بالكارى
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
100 جم بصل قطع(نصف كوب)
2\1 مكعب مرق
2\1 كيلو ارز بسمتى(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
10 جم كارى(نصف معلقه كبيره)
10 جم كركم(نصف معلقه كبيره)
لتر ماء مغلى(5كوب)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف كارى وكركم وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونسيبها تغلى شويه ونضيف ارز ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز بالكبد والقلوب
المقادير
ارز ابيض
مرقه
ملح
فلفل
زبدة
بصله مكعبات
ورق لورا
كبد وقلوب مكعبات
ثوم مفروم
زبيب محمر
كمون
طريقه التحضير
1-نشوح الارز وورق اللوار فى زبدة ونضيف عليهم البصله واول ما البصله تدبل نضيف المرقه
2- والملح والفلفل واول ما يغلى نخفض النار ونسيبها يستوى على نار هاديه
3- ولمه يستوى نغرفه ونشيل منوا البصل وورق اللورا
4- وفى طاسه فىها زبدة نشوج الكبد والقلوب  ولمه ياخدوا لون نضيف الثوم والملح والفلفل والكمون ونشوحهم مع بعض لحد ما يستوى
5- ونغرفه فوق الارز مع رشة زبيب
6-ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز بالشعريه بالكبدة والقوانص
المقادير
كوب ارز
نصف كوب شعريه
ملح
فلفل
مكعب مرق
كبدة وقوانص
ثوم
بصل
بصل مبشور
2كوب مرق
طريقه التحضير
1-فى حله على النار فيها زبدة وزيت نشوح الشعريه تاخد لون ذهبى غامق ونضيف الارز ونقلبهم مع بعض ونتبله ملح وفلفل ومكب مرق ونضيف الشوربه ولمه يغلى نخفض النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
2- فى طاسه على النار فيها زبدة نشوح البصل ولمه يدبل نشوح فى  والقوانص وبعد شويه نضيف الكبدة ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل ونسيبه تستوى على نار هاديه
3- ونغرف الارز ونضيف عليه الكبدة والقوانص
4-ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز احمر بالجمبرى المقلى
المقادير
1\2 كيلو جمبرى وسط مقشر(2كوب ونصف)
        (التتبيله)
1\2 كيلو دقيق(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
10 خميرة(نصف معلقه كبيره)
1 باكو بيكنج بودر
325 جم ماء دافى(كوب ونصف)
1 لتر زيت للقلى(5كوب)
     (الارز)
25 جم زبدة وزيت(معلقه كبيره)
1 عدد بصل
1\4 كيلوعصير طماطم(كوب وربع)
50 جم صلصه(2معلقه كبيره)
1 مكعب مرق
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
1 كيلو ارز مصرى(5كوب)
طريقه التحضير
1-فى بوله نتبل الجمبرى ملح وكمون وفلفل ونسيبها فى التتبيله لمده ساعه فى الثلاجه
2- وفى بوله نضع الدقيق وملح وخميرة وبيكنج بودر وماءونقلبهم مع بعض كويس لعمل عجينه شبه سايله
3- ونضع الجمبرى فى العجينه دى ونضعها فى دقيق ونقليها فى الزيت سخن عميق لحد ما تستوى
4-للعمل الارز فى حله على النار فيها زيت وزبدة نشوح البصل لحد ما يدبل ثم نضيف الصلصه ونقلبهم مع بعض
5-ثم نضع عصير الطماطم ومكعب المرق ونسيبها تتسبك شويه
6-ولمه تتسبك نتبلها ملح وفلفل ونزود مياه ساخنه ونضيف الارز ونسيبه يتشرب ونخفض عليه النار ونسيبه لحد ما يستوى
7-ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز بالجمبرى
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل قطع ذهبى(كوب الأربع)
2\1 مكعب مرق
50 جم صلصه(2معلقه كبيره)
4\1 كيلو جمبرى(كوب وربع)
2\1 كيلو ارز مصرى(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
4\3 لتر ماء مغلى(كيلو الأربع )
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح البصل فى سمن ونضيف مكعب مرق ونقلبهم لحد ما ياخد لون ذهبى غامق
2- ونضيف الجمبرى ونقلبهم مع بعض ونضيف صلصه وارز ونقلبهم مع بعض ونتبله ملح وفلفل وكمون وشطه ونضيف الماء المغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه الحرارة ونسيبه يستوى على نار هاديه
3-فى طبق التقديم نغرف الارز ونرص على الوش جمبرى
4-ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز بالسجق
المقادير
40 مل زيت(2معلقه كبيره)
100 جم بصل قطع(نصف كوب)
2 فص ثوم مفروم
ملعقه صلصه
150 جم سجق(كوب الأربع)
100 جم طماطم لحم قطع(نصف كوب)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
2\1 كيلو ارز(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهار(معلقه صغيره)
نصف مكعب مرق
1 لتر ماء مغلى(5كوب)
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح بصل فى زست ولمه يدبل نضيف ثوم  ومله يدبل نضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف سجق ونقلبهم شويه ولمه السجق ياخد لون نضيف طماطم وكسبرة ونقلبهم مع بعض ونضيف الارز ونتبله ملح وفلفل وبهار ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم ماء مغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبها يستوى على نار هاديه
2-وفى طبق التقديم نغرف الارز بالسجق  ونرص عليها  سجق
3-ويقدم وبالف هنا وشفا
ارز فواكه البحر
المقادير
50 جم زبدة(2معلقه كبيره)
100 جم بصل مكعبات(نصف كوب)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
250 جم فواكه بحر مشكله(كوب وربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
4\1 جم زعفران
500 جم ارز(2كوب ونصف)
50 جم جبنه رومى مبشوره(ربع كوب)
100 جم كريمه طهى(نصف كوب)
لترماء مغلى(5كوب)
(البصل)
250 جم شرائح بصل(كوب وربع)
10 جم دقيق(نصف معلقه كبيره)
10 مل خل(نصف معلقه كبيره)
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زبدة ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم ونقلبهم مع بعض ولمه يدبل نضيف فواكه البحر ونقلبهم مع بعض ولمه تاخد لون نضيف ونتبلها ملح وفلفل وندوب زعفران فى ماء ونضيفه عليهم ونضيف ارز ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى وجبنه رومى وكريمه طهى ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
- فى بوله نخلط بصل ودقيق وخل ونقلبهم مع بعض وندخله الثلاجه لمدة ساعه وفى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ياخد لون ذهبى غامق
- ويقدم وبالف هنا وشفاء
شوربه الارز
المقادير
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
100 جم ارز(نصف كوب)
150 جم بصل مبشور(كوب الأربع)
2 ليا قطع
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
50 جم شبت مفروم(ربع كوب)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
1 لتر شوربه(5كوب)
200 جم طماطم مبشوره(كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نشوح  ارز فى سمن ونقلبهم مع بعض حتى الارز يكون لونه ذهبى فاتح ونضيف بصل ونقلبهم مع بعض ولمه يدبل نضيف ليا ونقلبهم مع بعض ونضيفبقدونس وشبت وكسبرة وطماطم ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونتبلها ملح وفلفل وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه- وتقدم وبالف هنا وشفا
الارز البنى
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
100 جم بصل قطع(نصف كوب)
1 مكعب
25 جم كمون حب(معلقه كبيره)
50 جم صلصه طماطم(2معلقه كبيره)
2\1 كيلو ارز(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
750 مل ماء مغلى(كيلو الأربع )
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن مله يدبل نضيف مكعب وكمون حبوب ونسيبه ياخد لون بنى غامق
2- ونضيف صلصه ونقلبهم مع بعض كويس ونتبلخا ملح وفلفل وكمون ونضيف ماء مغلى ونسيبها تغلى شويه ونضع الارز ولمه يشرب الماء نخفض عليه  الحراره
3- ونسيبه يستوى على نار هاديه
4-وفى طبق التقديم نغرف الارزالبنى
5-ويقدم وبالف هنا وشفا

الارز الالوان
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
نصف كيلو ارز بسمتى(2كوب ونصف)
1 جم زعفران
5 جم كركم(معلقه صغيره)
1 لتر ماء مغلى(5كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
1 مل لون احمر
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار فى سمن نضيف الارز وزعفران وكركم ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
2- ونسيبه لمه يشرب الماء  نضيف عليها الوان الاحمر ونقلبهم مع بعض ونخفض النار عليه خالص ونسيبه يستوى على نارهاديه
3- وفى طبق التقديم نغرف الارز الالوان
4-ويقدم وبالف هنا وشفا

الارز الاصفر
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
100 جم بصل(نصف كوب)
2\1 ارز بسمتى(2كوب ونصف)
5 جم كركم(معلقه صغيره)
5 جم كارى(معلقه صغيره)
1 مكعب مرق
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
1 لتر ماء مغلى(5كوب)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نشوح  البصل فى سمن ولمه يدبل نضيف الارزوكارى و كركم ومكعب مرق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- ونضيف على الارز ماء مغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
-وفى طبق التقديم نغرف الارز الاصفر
-ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز بالكسبرة
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
2\1 كيلو ارز(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
1 لترماء اخضر مغلى(5كوب)
  ( ماء الكسبرة)
1 لتر ماء مغلى(5كوب)
2 حزمه كسبرة خضراء
2 جم بيكربونات(نصف معلقه صغيره)
2 جم لون غذائى اخضر(نصف معلقه صغيره)
طريقه التحضير
لعمل ماء الكسبرة
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضع كسبرة وبيكربوونات ولون غذائى اخضر وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
لعمل الارز
- فى اناء على النار نشوح ثوم فى سمن ولمه ياخد لون نشوح الازر ونتبله ملح وفلفل ونضيف ماء الكيرة ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

الارز الهندى بالكارى
المقادير
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
100 جم بصل قطع(نصف كوب)
2\1 كيلو ارز بسمتى(2كوب ونصف)
5 جم كركم بودر(معلقه صغيره)
5 جم كارى بودر(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
مكعب مرق
4\3 لتر ماء مغلى(كيلو الأربع )
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح البصل فى سمن ولمه يدبل نضيف الكركم والكراى ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف الشوربه تغلى ونضيف الارز ولمه يتشرب نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
2-وفى طبق التقديم نغرف الارز
3-ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز احمر2
المقادير
50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل ذهبى(كوب الأربع)
250 مل عصيرطماطم(كوب وربع)
50 جم صلصه(2معلقه كبيره)
مكعب مرق
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
750 مل ماء مغلى(كيلو الأربع )
500 جم ارز(2كوب ونصف)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت لومه ياخد لون ذهبى غامق نضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير طماطم  ونتبلها ملح وفلفل ومكعب مرق ونسيبها تتسبك على نار هاديهونضيف ماء ونضيف الارز ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص لحد ما يستوى
- ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز بسمتي
المقادير
2\1 كيلو ارز بسمتى
50 جم زيت =2معلقه كبيره
5 جم ملح =1معلقه صغيره
750 جرام ماء مغلى =3كوب ونصف
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح الارز فى سمن ونقلبهم مع بعض ونتبله ملح ونضيف ماء مغلى ولمه يتشرب نخفض عليه النار خالص
2- وفى طبق التقديم نغرف الارز
3-ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز بالكلاوى
المقادير
ارز ابيض
مرقه
ملح
فلفل
زبدة
بصله مكعبات
ورق لورا
كلاوى مكعبات
ثوم مفروم
زبيب محمر
كمون
طريقه التحضير
1-نشوح الارز وورق اللوار فى زبدة ونضيف عليهم البصله واول ما البصله تدبل نضيف المرقه
2- والملح والفلفل واول ما يغلى نخفض النار ونسيبها يستوى على نار هاديه
3- ولمه يستوى نغرفه ونشيل منوا البصل وورق اللورا
4- وفى طاسه فىها زبدة نشوج الكلاوى ولمه ياخدوا لون نضيف الثوم والملح والفلفل والكمون ونشوحهم مع بعض لحد ما يستوى
5- ونغرفه فوق الارز مع رشة زبيب
6-ويقدم وبالف هنا وشفا

ارز بالطماطم 2
المقادير
ملعقه سمن وملعقه زيت(25 و25 جم)
بصل مكعبات
ثوم مفروم
2 ملعقه صلصه(25 جم)
5 كوب عصير طماطم( لتر)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
ملح وفلفل
5 كوب ارز( كيلو)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ونقلبهم مع بعض ونضيف ثوم ونقلبهم ونضيف صلصه وعصير طماطم وملح وفلفل ونسيبها تتسبك شويه ونضيف ماء مغلى وارز ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

الارز البريانى باللحم
المقادير
بصل مفروم, حبة
ماء , لتر
ثوم مفروم,2 فص
ماء كادي مع زعفران,25. كوب
بهارات مشكلة , حسب الرغبة
لبن ,2 كوب
لحم غنم, كيلو
أرز ,2 كوب
كزبرة مفرومة,25. كوب
نعناع ,3 ملعقة كبيرة
سمنة ,2 ملعقة كبيرة
زنجبيل مبشور,2 ملعقة كبيرة
طريقه التحضير
خطوات عمل الارز البرياني باللحم- نسلق اللحم حتى يصبح طرياً- نذوب القليل من السمنة في إناءٍ, ثم نضيف البصل- نقلب إلى أن يحمر البصل, ثم نضيف الثوم والكزبرة والزنجبيل والنعناع (مع الإستمرار في التقليب)- نضيف اللحم المسلوق والبهارات المشكلة- نضيف اللبن ونصف كمية ماء الكادي- نترك اللحم على نارٍ هادئةٍ إلى أن يستوي - نضيف نصف كمية الأرز على خلطة اللحم, ونقلبهم معاً- نضع ماء سلق اللحم على الأرز, ثم نتركه ليستوي بهدوءٍ- نضيف ما تبقى من الأرز وماء الكادي بدون تقليبٍ (يمكنك هنا أن تضيفي ألوان الطعام لتحصلي على الأرز الملون)- نترك برياني اللحم قليلاً على نارٍ هادئةٍ, ثم يقدم ساخناً
وتقدم بالف هنا وشفا
ارز الكبسه
المقادير
2 كوب (400 جم) أرز بسمتي منقوع لمدة 30 دقيقة
دجاجة (1200 جم) مقطعة 8 قطع
6 أكواب (1500 مل) ماء
بصلة كبيرة مقطعة شرائح رفيعة
2 ثمرة طماطم كبيرة مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
ثمرة فلفل أخضر حار مقطع شرائح
4 ملاعق كبيرة (60 مل) زيت
2 ملعقة كبيرة (30 جم) زبادي
2 ملعقة كبيرة (30 جم) صلصة طماطم
ملعقة صغيرة (5 جم) ثوم مفروم
ملعقة صغيرة (5 جم) زنجبيل مفروم
ملعقة صغيرة (5 جم) بهارات جرام ماسالا
½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) كركم
½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) كزبرة مطحونة
½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) فلفل حار بودرة
2 ورقة لورا
6 حبات حبهان
6 حبات قرنفل
للدجاج:
2 ملعقة كبيرة (30 مل) زيت
½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) زعفران
طريقة التحضير
في وعاء صغير، ضعي الزيت والزعفران، وقلبيهما، ثم اتركيهما جانبًا.
على نار متوسطة، سخني الزيت، ثم أضيفي ورق اللورا والحبهان والقرنفل، وقلبي.
أضيفي البصل، وقلبيه حتى يذبل، ثم أضيفي الزنجبيل والثوم، وقلبي لمدة دقيقة.
أضيفي الفلفل الحار وقلبي، ثم أضيفي الكركم والفلفل الحار البودرة والكزبرة وبهارات الجرام ماسالا والملح والفلفل الأسود، وقلبي جيدًا.
أضيفي قطع الدجاج، وقلبي لمدة 3 دقائق، ثم أضيفي الزبادي والطماطم وصلصة الطماطم، وقلبي لمدة دقيقتين.
أضيفي الماء، واتركي الدجاج على نار هادئة لمدة 45 دقيقة، حتى ينضج.
سخني الفرن عند درجة حرارة 220 درجة مئوية لمدة 30 دقيقة.
ضعي قطع الدجاج في صينية فرن، ثم ادهني الوجه بخليط الزعفران، ثم ضعي الصينية في الفرن لمدة 20 دقيقة.
على نار متوسطة، ضعي 4 أكواب من المرق الذي سُلق الدجاج به، واتركيه حتى يغلي.
أضيفي الأرز، وقلبي، ثم اتركيه حتى يبدأ بشرب السوائل.
غطي القدر، واتركيه على نار هادئة جدًا لمدة 40 دقيقة.
يمكنكِ إضافة الزبيب إلى الأرز عند طهيه.
وتقدم بالف هنا وشفا
ارز بالكارى 2
المقادير
سمن وزيت
بصل مكعبات
ثوم مفروم
مشروم مكعبات
معجون كارى
كارى بودر
ارز
ملح وفلفل
مكعب مرق
ماء مغلى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل وثوم فى سمن ولمه يدبل نضيف مشروم ولمه يدبل نضيف معجون كارى وكارى بودر وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونسيبها تغلى شويه ونضيف ارز ونقلبهم مع بعض ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

الارز البريانى بالدجاج
المقادير
نصف كيلو صدور دجاج قطع صغيرة
٣ كوب أرز بسمتي
٢ بصل
2 فص ثوم مفروم
-١ كوب زبادي
٥ ملعقة كبيرة زيت
٢ ملعقة صغيره ملح
٢ ملعقة صغيره كزبرة ناشفة
ملعقة صغيره فلفل أسود
٢ ملعقة صغيره كركم
١ ملعقة صغيره قرفة ناعمة بودر
١ ملعقة صغيره قرنفل
٣ ورق لورا
٥ فص حبهان
١ عود قرفة
١ ليمون مجفف
الطريقة :
١- نضع البصل المقطع فى الزيت مع الملح حتى يذبل.
٢.-يوضع الدجاج على البصل ويقلب جيداً لمدة 5 دقائق على نار متوسطة.
٣- يضاف الثوم المفروم إلى الدجاج ويقلب لمدة دقيقتين.
٤- توضع جميع البهارت والزبادي، يقلبوا جيداً لمدة 5 دقائق على نار متوسطة.
٥- يضاف الأرز بعد غسله إلى الخليط ويقلب جيداً لمدة دقيقة واحدة.
٦- يوضع ست أكواب ماء مغلي فوق الأرزويقلب مرة واحدة ثم يترك على نار هادئة ليستوي الأرز.
٧-يرفع الأرز عن النارو يوضع في طبق التقديم ويقدم ساخناً. وتقدم بألف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
منتدى المركز الدولى 
🔴✍
#منتدى_المركز_الدولى✍🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ابراهيم عسكر يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الأرز المعمر الحلو
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع التارت
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحمام
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللوبيا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: