منتدي المركز الدولى


نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة 1110
نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة 829894
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
لهيب الزهور
برونزى
لهيب الزهور

عدد المساهمات : 109
تاريخ التسجيل : 11/06/2012

نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Empty
مُساهمةموضوع: نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة   نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Icon_minitime1الأحد 26 يناير - 8:13


نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة
نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة
نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة

نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Hqdefa11

1_ الكفتة اعمليها بالبرغل هيمتص المية و هيحافظ علي حجم الكفتة وممكن تعمليها بلحمة جملي وحتة لية وهتبقي حلوة بردوا

2_ الجلاش ممكن نستبدل اللحمة بكبد وقوانص مقطعة صغير وتعصجيها مثل اللحمة. وممكن لو بتستخدمي مكعبات المرقة تحطي عليها مرقة اللحم هيبقي طعمها زي اللحمة بالظبط

3_ اللحمة المعصجة كتري البصل في التعسيج مش هيغير الطعم وهتكتري الكمية

4_ اعملي شيش طاووق هيبقي تنويع والخضار ( بصل. فلفل) هيكتر الكمية حتي لو كمية صغيرة

5_ اعملي الفراخ شاورما هتكتري الكمية بالخضار واعمليها فتة شاورما هتبقي حلوة وموفرة ووجبة متكاملة ( ارز. وعيش. وبروتين. وخضار)

6_ زودي البصل في الحواوشي. هيبقي طعمه حلو وهتكتري كمية اللحمة وعدد الأرغفة

7_البانيه بيتعمل به حاجات كتير. بانيه. شاورما.كوردن بلو

8_ البانيه والبفتيك قطعة اللحم بيزيد حجم القطعة بالبيض والبقسماط فممكن تكتري منه

9_ احيانا قطعة البفتيك بتبقي كبيرة اقسميها علي اتنين. بدل الفرد مايأخذ قطعة يأخذ قطعتين

10_ كل مايفيض ارز ابقي احفظيه في الفريزر الي ان يعملوا اكلة طلعيه وعلي البوتجاز بشوية مية وحتة سمنة او بدل المية شوية شوربة. واعمليلوا اعادة تدوير

11_ وانتي بتحفظي اللحمة وتقسميها جزء للسلق والتحمير ابقي قطعي جزء قطع صغيرة واعمليها كباب حلة

12_ خزني الفراولة في الفريزر وفي رمضان اعملي مهلبية فراولة بدل القمر الدين

13_ ابقي اعملي كل شهر كفتة ارز علشان كيلو اللحمة مع الارز والخضرة بيعمل حوالي اتنين كيلو

لما تعملي لحمة البانيه ابقي شيلي حطتين علي جنب تيجي اخر الشهر يعملوا اكلة اواكلتين وممكن يتهروا علي بيتزا. او فطيرة شرقي او حلوة جلاش

14_ ابقي شيلي حتة من اللحمة المفرومة هتنفع تحطيها في طواجن او حشوة للبيتزا والجلاش او علي مكرونة

15_ لما تجيبي الفراخ ابقي جمعي الكبدة والقوانص في كيس هيعملوا اكلة

16_المكرونة ممكن التنويع فيها مكرونة باللحمة. او مكرونة بالفراخ. مكرونة بالبسطرمة

17_ لما تعملي لحمة او فراخ ابقي احفظي الشوربة في الفريزر لأي يوم عايزة تعملي ارز اصفر او محشي وممكن تعملي معاه كفتة او بانيه. او لو احتاجت تطبخي في يوم من غير بروتين

18_ لما تكون الطماطم رخيصة ابقي اشتريها وصلصليها واحفظيها في الفريزر

19_ وانتي بتعملي البشاميل لو عايزة تقللي كمية اللبن ممكن تزودي علي اللبن شوربة وبردوا هتبقي حلوة

كل مايفيض منك اكل ابقي احفظيه في الفريزر وفي الأخر ابقي طلعيه واعملي بهم اكلة

20_ العيش الفينو اللي يفيض ابقي حمصيه واطحنيه في المرحلة وحطي عليه اي بهارات تحبيها وهيتبقي عندك احلي بقسماط

21_ احفظي العيش في الفريزر وطلعي علي حسب احتياجك. علشان ميبقاش في فائض في العيش

22_ ابقي قسمي رغيف ارباع علشان الأطفال ومايفيضش عيش كتير ويرمي

23_لو عندك عيش كتير بيفيض ابقي جمعيه وحمصيه في الفرن واعملي به الفتة

24_لارتفاع سعر الطماطم ابقي جيبي فلفل رومي احمر بلدي ونضربه في الخلاط مع توم وخل وممكن شوية زيت وملح واحفظيه في الفريزر كل ماتعملي طبيخ ابقي خدي معلقة وممكن تسلقي واحدة بنجر وتضيفيها للطماطم هتحمر الطماطم.




نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Hqdefa11




نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة
نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة
نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لهيب الزهور
برونزى
لهيب الزهور

عدد المساهمات : 109
تاريخ التسجيل : 11/06/2012

نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة   نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Icon_minitime1الأحد 26 يناير - 8:56

I love youعايزه محشي ومفيش شوربه مش مهم ؛هاتي الحله حطي ميه وبصل مبشور ملح وفلفل وطماطم مقطعه واحده كفايه وحطي قطعه زبده قد عين الجمل معندكيش،يبقي ملعقه سمن اي نوع ورقة لورى وفلفل وملح وفص حبهان. تغلي .. شربي بيها المحشي. .اعملي منها ملوخية. .اعملي منها صينية بطاطس وماشي حالك.?
نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Fb_img13


1-عايزه فول و نسيتي تنقعيه هاتي الفول اغسليه نزليه في الميه لمده نص ساعة وغيري الميه وحطي جديد مع عدس. ومعلقة أرز وشوية فول مدشوش واعصري ليمونه هيفتح لونه خااالص. .ويغلي وطي الناااار خالص. . وبعد ساعة افتحي عليه وحطي ربع معلقة بيكينج بودر هيستوي بسرعة. .ولو هتزودي ميه تبقى ساخنة.

2-الضيوف هجموا عليك ويدوبك خلصتوا الأكل. .لازم لازم يكون عندك نص كيلو بانيه عملاه صوابع استربس. وجاهز بالبيض والبقسماط. وجنب كيس مكرونة ولا بطاطس محمرة وسلطة وماشي حالك.

3-عايزه احلي سلطه بلدي زي المطاعم قطعي البصل وادعكيه وتبيله بالملح والفلفل والشطة وعليه باقي الاضافات وبدون تقليب وحطيه في التلاجه وقبل التقديم ربع كوب ماء وليمونه ومعلقه خل مع. بعض وبالهنا.

4-لجمال الفراخ المشويه ليمونه معصوره وبشر قشرتها مع طماطميه وبصله وفص توم. وتبلي بالتوابل الملح والفلفل والكسبره زعتر وملعقه السكر . وكاتشب.. ولا صلصة للون .. وعلي الفرن ولو هتشيليها علشان تمسك في التتبيلة حطي معلقتين زيت وبعدين حطيها في التلاجه يوم. او تشيليها في الفريزر لأي وقت
5-الجزر كتري بيه البسله واطبخي احلي طبخه.بيسكرها

***الملوخيه لما تعملي التقليه حوشي ربعها نئ وحطيه علي الشوربه قبل ما تسقطي الملوخيه هتفرق جامد في الطعم

6-ملعقه سكر مع خل ملعقه للمسقعه

7-أي خضار بالطماطم حطي معلقة سكر علشان الحموضة والحمو.






نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة Hqdefa11
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مطبخية لكل ست بيت لهلوبة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: