#نصائح_مطبخية لست البيت
هتفيدك كتير وهتفرق معاكى فالوقت كتير اوي طبعا مش شرط تعمليها كلها لا طبعا اختارى منها الفكرة الى تناسبك وتناسب احتياجاتك ولو بدائتي تنفذي من دلوقتي اكيد هيفرق معاكي كتير فالتوفير
-تفريز الاعشاب ذي البقدونس والكزبره والنعناع والكرفس لانهم بيأخدوا وقت ف التنظيف والفرم يبقوا جاهزين ع الاستخدام بعملها مكعبات
-تفريز مكعبات جزر للطبخ وجزر مبشور للسلطه والتتبيلات
- فرم كمية ثوم وتفريزها وتاخدي منها بالمعلقه سريعه وجاهزه على طول وكذلك الزنجبيل واي عشب هتحتاجيه
-عمل كمية من الصلصه ( التسببكه) من غير بصل ولا ثوم وتفريزها اكياس صغيره على أد الاكلات
-عمل كميه من عصاج اللحم عشان الرقاق والجلاش والبيشاميل وغيره وتفريزها
-عمل كميه من خلطة الدجاج لحشو السبرنج رول والسمبوسه وغيره وتفريزها
-تجهيز عجينة السمبوسه وحشوها بحشوات متنوعه وتفريزها وتبقي جاهزه ع القلى لحد ما تغرفى الاطباق (قبل رمضان باسبوع)
-تفريز كمية ورق كرنب و ورق عنب جاهز ع الحشو اي وقت تلاقيه متوفر وسعره مناسب بيفضل لحد سنه ذي ما هو
تجهيز كمية من خلطة المحشي وتفريزها اقصد الصلصه مش الرز طبعا
-أعملي كمية من الفول المدمس وعجينة الفلافل والقلابه وقسميهم أكياس وفرزنيهم (قبل رمضان بيومين)
-عمل كميه من مكعبات الليمون والبرتقال للاستخدام
- سيحي الزبده و حوليها سمن وحطيها في علب ف الثلاجه
تفريز كمية من البطاطس نص مقليه
خبز كميه رقاق او تشتريها براحتك بخبزه قبل رمضان باسبوعين
-تجهيز كمية من الشيره (شربات الحلويات) خفيف وتقيل
-تجهيز كميه من صوص الشيكولاه هنحتاجه في بعض الحلويات
-تجهيز كميه من صوص التوفي
-المكسرات جهزيها متقشره كل نوع لوحده في علبه مقغوله وع الثلاجه
-تجهيز كميه من الطحينه
أطحني كميه من كل التوابل اللي بتستخدميها وخليها جاهزه
اطحني كميه من السكر عشان هنحتاجه في بعض الحلويات
وكمان لكحك العيد والبيتيفور واشتري كميه سكر
جهزي أطباق كفته وكبه وفرزنيهم وطلعيهم ع التسويه
-خلي عندك مجموعه متنوعه من الاطباق البلاستبك الديسبوزالول عشان لو عزومه كبيره
-جهزي كميه من مكعبات مرقة الدجاج
-فرزني كميه من عصاير جاهزه ع الشرب على طول لان الصيام السنه دي الجو حر
- الفراخ واللحوم قسميهم على أد أستخدامك أكياس مغسلوين تخرجيهم ع الحله
جهزي تتبيلة السمك والسي فوود وفرزنيها
- جهزي البانيه ومتقسم أكياس وكذلك الشاورما متقطعه وبس تتبليها ف دقايق
- الفلفل الأخضر والأحمر افرمي شويه من كل نوع وفرزنيهم وخدي منهم بالمعلقه لاي أكله أو سلطه
-لو الارز محتاج تنقيه نقيه وخليه جاهز ع الاستخدام
- راجعي كل محتويات مطبخك وبيتك وشوفي ايه اللي ناقص هاتيه عشان ما تبقيش محتاجه تنزلي كل شويه وبالكتير تنزلي مرتين ف الشهر تجيبي خضار وخلاص
- اعملي قمر الدين اول ما المشمش يظهر وفرزنيه اكياس
- لو بتحبوا البيتزا والمعجنات اعملي كميه وجهزيهم ف اطباق ديسبوزابال وفرزني وطلعيه ع الفرن
- هاتي الدقيق ولوازم حلويات وتسالي العيد قبل رمضان باسبوع
- الخضار اللي هتحتاحيه نظفيه وفرزنيه اكياس جاهزه للاستخدام (باميه بسله فاصوليا قلقاس)
- جهزي مخللات رمضان قبلها بشهر ع الاقل عشان تستوي على مهلها ف الثلاجه
- لو عندك عزومات اعملي جدول لها حسب وقتك وظروفك وفي ورقه اكتبي كل عزومه هتعملي فيها ايه عشان تبقي مرتبه دماغك
-خلصي اي مجاملات وراكي قبل رمضان وكفايه اوووي العزومات
- جهزي جدول لوجبات افطار الشهر عشان مش كل يوم نقول هاااه هنفطر ايه
-يمكنك عمل العديد من صواني المكرونة بالباشميل والبطاطس البورية والكوسه بالباشميل أيضا المسقعة باللحمة المفرومة على أن يدهن الوجه بطبقة خفيفة من الباشميل ثم غطي وجههم بقليل من الزيت أو السمنة وضعي كل صينية داخل كيس محكم الغلق وخزنيهم في الفريزر لحين استخدامهم عند الاستعمال خرجيها من الفريزر وضعيها على رف الثلاجة حتى تصبح لينه واخبزيها في الفرن
-قطعي كمية كبيرة من البصل وقلبيه في الزيت ثم ضعيه بأكياس الثلاجة مع الضغط علية كي تستطيعي كسرة بسهوله
-اعصري الطماطم وتركيها تسبك واحتفظي بها داخل أكياس ثلاجة أو علب الحفظ واستخدميها في الطبخ
-قومي بعمل كمية من المعجنات والسمبوسك والفطائر والقطائف ثم ضعيها على صينية مرشوشة بالدقيق وضعيها بالفريزر حتى تتجمد ثم وزعيها داخل الأكياس بأعداد متساوية حسب الحاجة
-اشتري الفواكه المستخدمة في عمل العصائر للإفطار وخزنيها مثل المانجو الفراولة والجوافة والأناناس... قومي بغسلها جيدا وتقطيعها وتخزينها في أكياس ثلاجة بالكمية التي تحتاجينها في المرة الواحدة
-انقعي لفائف القمر دين بطبق به كمية قليلة من الماء ثم أغلية على النار وجمديه بالفريزر وعند الاستعمال إضرابية في الخلاط مع إضافة السكر والماء
-اعملى البانية والبفتيك المستخدم طوال الشهر ورصيه على أكياس مفرودة وضعي طبقات البلاستيك بين كل طبقة على أن يكون كل كيس لوجبة واحدة حسب عدد أفراد الأسرة
-اعملى الكبيبة والكفتة وضعيها في الفريزر حتى تجمد ثم وزعيها في أكياس وتقلى في زيت حار بعد إخراجها من الفريزر بساعة أيضا الطعمية قسميها حسب الرغبة وجمديها وعند الاستعمال ضعي بيضة وربع ملعقة بكينج بودر
-جهزي العصاج بكمية وجمديه ليكون جاهز عند الحاجة
-جففي النعناع والريحان بغسلهما وتخفيفهما في الشمس
-تأكدي من توافر البهارات من حبهان وفلفل والكزبرة الجافة وجميع العناصر المستخدمة في الطبخ
_أعدي الكنافة دون تحمير أو شربات وتوضع بالفريزر وعند الاستخدام توضع بالفرن وتسقى بالشربات وتقدم
-جففي الخبز وحمصية ثم قومي بطحنة لعمل البقسماط للتحمير. دعوه حلوه من قلوبكم
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》