منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس 1110
ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس 1110
ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
محمد رضا
عضو فضى
عضو فضى
محمد رضا


عدد المساهمات : 221
تاريخ التسجيل : 12/02/2011

ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس   ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس Icon_minitime1السبت 4 يونيو - 7:29

🔴✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البطاطس✍🔴

🟩صينيه بطاطس بالفراخ فى الفرن
المقادير
1 كيلو بطاطس حلقات
100 جرام بصل حلقات=2بصله
2 فلفل اخضر حلقات
2 فلفل اصفر حلقات
2 فلفل احمر حلقات
1 فلفل حار شرائح
5 جرام ملح=نصف معلقه صغيره
5 جرام فلفل= نصف معلقه صغيره
1 مكعب مرق
2/1 كيلو شوربه خضروات
2/1 كيلو عصير طماطم
50 جرام صلصه= 2معلقه كبيره
فرخه كيلو
طريقه التحضير
وفى صينيه مدهونه سمن نرص طبقه من البطاطس والبصل والطماطم والفلفل والفلفل الحار لحد ما نخلص كل المكونات وعلى الوش الفرخه المقطعهومتبله ملح وفلفل
وفى اناء على النار فى الشوربه نضيف عصير الطماطم وصلصه ونتبله ملح وفلفل ونسيبها تتسبك شويه
ولمه اننسبك نسقى بى البطاطس لحد ما تتشرب كلها بصلصه الطماطم والشوربه
وندخلها الفرن على 2 00درجه لمدة 40 دقيقه
وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷بطاطس باللحمة المفرومة والبشاميل🌷
المقادير
4 حبة بطاطس مسلوقة
ربع كيلو لحمة مفرومة متعصجة
نصف كوب عصير طماطم
1 كوب بشاميل
بيضة
ملح
كمون
فلفل أسود
زبدة
جبنة شيدر مبشورة للوجه
طريقة التحضير
يسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية، وتدهن الصينية بالزبدة.
توضع البطاطس في بولة، ويضاف إليها البيض، وتهرس جيداً حتى تنعم.
تتبل بالملح والفلفل الاسود والكمون، وتهرس مرة أخرى.
توضع اللحمة المفرومة في وعاء، ويضاف إليها عصير الطماطم، وتخلط جيداً.
يتبل الخليط بالملح والفلفل الاسود، ويوزع في الصينية.
يوضع فوقه خليط البطاطس، ويساوى سطحه جيداً.
يصب فوقها البشاميل والجبنة الشيدر، ويدخل الفرن لمدة 25 دقيقة وحتى ينضج.
يعرض للهيب الشواية لدقائق وحتى يحمر.
يخرج من الفرن، ويترك ليهدأ قليلاً.
يقطع، ويقدم ساخن. مع

🌷 صينية مكعبات اللحم بالبطاطس🌷
المقادير
1/2 كيلو لحم مكعبات صغيرة
1/2 كيلو بطاطس مكعبات
زيت
سمن
فلفل الوان مقطع
ملح
فلفل اسود مطحون
شطة
بهارات
كركم
طريقة التحضير
سخني الزيت في اناء على نار متوسطة.
ضعي مكعبات البطاطس في الزيت لتتحمر و تصبح ذهبية اللون ثم ارفعيها في طبق جانبا.
ضعي اللحم و الكركم في الزيت و قلبي حتى تنضج مع اضافة الماء تدريجيا.
تبلي اللحم بالتوابل ثم ضعي الفلفل الالوان و قلبي.
ضعي مكعبات البطاطس في صينية فرن ثم ضعي مكعبات اللحم بالصوص و اضيفي القليل من الماء و قلبيها برفق ثم ضعيها في الفرن حتى يتحمر الوجه.
قدميها مع الارز بالشعيرية و السلطة.

🌷سلطة البطاطس الهندية 🌷
المقادير
1/2 كيلو بطاطس مقشرة ومقطعة قطع كبيرة
2 ثمرات بصل أخضر مقطع شرائح
2 ملعقة كبيرة زنجبيل طازج مفروم
رشة زعفران
1/2 كوب بقدونس طازج مفروم
2 ملعقة كبيرة مايونيز (إختياري)
2 ملعقة كبيرة مستردة
3 ملاعق كبيرة زيت
عصير ليمونة
1/2 ملعقة صغيرة كركم
1/4 ملعقة صغيرة كمون
ثمرة فلفل أخضر حار مفروم (حسب الرغبة)
ملح و فلفل أسود
طريقة التحضير
إسلقي البطاطس في ماء مملح .
في وعاء ضعي الزنجبيل و المايونيز و المستردة و الزيت و عصير الليمون و الكركم و الكمون و الفلفل الأخضر و الملح و الفلفل الأسود و قلبي جيداً حتى يمتزجوا تماماً .
صفي البطاطس من الماء ثم ضعيها في طبق كبير ثم الصوص و قلبيها جيداً .
أضيفي البصل الأخضر و البقدونس و قلبيها .

🌷 بطاطس فريسكا🌷
المقادير
3 بطاطس مقطعه اصابع
(العجينه)
1 كوب دقيق
2\1 باكو بيكينج بودر
5 جم ملح=1معلقه صغيره
5 جم فلفل=1معلقه صغيره
5 جم شطه=1معلقه صغيره
5 جم بابريكا=1معلقه صغيره
500 مل ماء للعجن=2كوب ونصف
1 لتر زيت للقلى
( صوص كوكتيل)
200 جم مايونيز=1كوب
100 جم كاتشب=نصف كوب
25 جم هريسه=1معلقه كبيره
50 مل عصير برتقال =2معلقه كبيره
طريقه تحضير
1-فى بوله نخفق دقيق وبيكينج بودر وشطه وملح وفلفل وبابريكا ونضيف عليها ماء تكون عجينه شبه سائله ونضع فيها اصابع البطاطس ونقلبهم مع بعض ونضعها فى الثلاجه لمدة 45 دقيقه
2-فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى اطابع البطاطس تاخد لون ذهبى فاتح
3-فى بوله نخلط مايونيز وكاتشب وهريسه وعصير برتقال ونقلبهم مع بعض كويس ونصب الصوص فى بوله صغيرة
4-فى طبق التقديم نرص اصابع البطاطس وتقدم مع صوص كوكتيل
5-وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷 بطاطس مهروسه مقليه🌷
المقادير
2\1 كيلو بطاطس مسلوقه
100 جم زبدة=2/1كوب
5 جم ملح=1معلقة صغيرة
5 جم فلفل=1معلقة صغيرة
5 جم جوزة الطيب=1معلقة صغيرة
100 جم بقسماط=2/1كوب
4/2 كيلو دقيق
3 بيضات
150 مل لبن=4/3كوب
5 جم ملح=1معلقة صغيرة
5 جم فلفل=1معلقة صغيرة
4/1كيلو بقسماط
5 جم ملح=1معلقة صغيرة
5 جم فلفل=1معلقة صغيرة
5 جم زعتر مفروم=1معلقة صغيرة
طريقه التحضير
1-فى الميكسر نضع بطاطس وزبدة وملح وفلفل وجوزة الطيب وبقسماط ونخلطهم مع بعض كويس ونضعه فى بوله وندخله الثلاجه لمدة ساعه
2- فى بوله نخلط بيض وملح وفلفل ولبن ونخفقهم مع بعض وفى بوله اخرى نضع دقيق مع ملح وفلفل وفى بوله اخرى نضع بقسماط مع ملح وفلفل وزعتر
3- ونجيب البطاطس ونعملها كرات او اصابع ونضعها فى دقيق ثم بيض ولبن ثم دقيق ثم بيض ولبن ثم بقسماط
(ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها كرات البطاطس ونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزر لحين استخدامها )
4- فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى كرات البطاطس تاخد اللون الذهبى الفاتح
5-ويقدم وبالف هنا وشفا

🌷بطاطس محشية باللحم المفروم🌷
المقادير:
بطاطس متوسطة الحجم حوالى 2 كيلو - نصف كيلو لحم مفروم معصج - كوب عصير طماطم -ملح - فلفل- جبنة رومى اوشيدر

الطريقة :
١- تقشر البطاطس وتقور ثم تقلى في زيت غزير إلى أن يصبح لونها ذهبى
2- تحشى البطاطس باللحم المفروم المعصج وترص في الصينية.
3- نحضر عصير الطماطم ونضع فيه الملح والفلفل ونضعه فوق البطاطس
4- نضع البطاطس فى الفرن إلى أن تتسبك الطماطم
5- ثم نطلعها من الفرن ونضع على الوش الجبن الرومى المبشور
6- نضع الصينية مرة أخرى فى الفرن تحت الشواية إلى أن تسيح الجبنة
وتقدم مع أرز ابيض أو أرز بالشعرية
والف هنا وشفا مع تحياتي

🌷سلطة البطاطس بالخضار🌷
مقادير
4 حبات بطاطس كبيرة ومسلوقة
نصف كوب حليب دافىء
ملعقة كبيرة زيت زيتون
عصير ليمونة كبيرة .
حبة جزر مقشرة و مسلوقة
كوب بقدونس طري مفروم
كوب كزبرة خضراء مفرومة أو شبت
2 حبة بصل اخضر مفروم
(السيقان الخضراء فقط من غير الرأس)
ملح
و فلفل اسود
كمون
طريقة التحضير :
المقادير بعد سلق البطاطس تقشر و تهرس وهي ساخنة حتى تصبح ناعمة. نضيف لها الحليب الدافىء و عصير الليمون وزيت الزيتون وملح وفلفل أسود وكمون. نخلط المكونات جيدا، ثم نحضر قالب كيك دائرى سليكون أو غير لاصق،ونصب فية جزء من خليط البطاطس المهروسة ونضغط عليه قليلا. نحضر سيقان البصل الأخضر الخضراء المفرومة ونضعها و معها البقدونس المفروم والكزبرة الخضراء أو الشبت. نضع باقى خليط البطاطس و نضغط قليلا يقلب باحتراس على طبق التقديم و نزين الوجة بشرائح الجزر المسلوق و شرائح فلفل اخضر . نضع شرائح جزر في وسط القالب ثم يقدم بالهنا و الشفا



🌷صينية البطاطس بالشاورما🌷
المقادير
500 جرام لحم مقطع شرائح طويلة
4 ملعقة كبيرة سمن
1 ملعقة صغيرة ملح
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
2 ملعقة صغيرة بهار مشكل
1 حبة كبيرة بصل مقطع جوانح
6 فص ثوم مهروس
خليط البطاطس
4 حبة كبيرة بطاطس مسلوقة ساخنة
2 ملعقة صغيرة ملح
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة كزبرة ناعمة
1 ملعقة صغيرة ثوم بودرة
4 ملعقة كبيرة جبن بارميزان أو رومي ناعم
1/2 كوب بقدونس مفروم ناعم
2 قرن فلفل أخضر مفروم ناعم
2 ملعقة كبيرة زبدة لينة
1/2 كوب حليب
البيشاميل
4 ملعقة كبيرة زيت
2 ملعقة كبيرة سمن
6 ملعقة كبيرة دقيق
3 كوب حليب
1 ملعقة صغيرة ملح
1 كوب جبن موزاريللا مبروش
2 ملعقة كبيرة زبدة مقطعة
2 ملعقة كبيرة بقسماط
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا (فلفل حلو)
1. سخني الفرن الى درجة حرارة 180مْ، ثبتي الرف الأوسط.
2. احضري طبق فرن واسع.
3. الشاورما: في مقلاة واسعة سخني 2 ملعقة سمن على نار متوسطة، اضيفي اللحم و قلبي الى ان يجف ماؤه. ضعيه في طبق الفرن
4. في نفس المقلاة، ضعي البصل الثوم، قلبي على نار متوسطة الى ان يصبح لون البصل ذهبي. وزعيه فوق اللحم
5. البطاطس: ضعي البطاطس في طبق عميق، فتتي بالشوكة الى تصبح قطع صغيرة جدا.
6. اضيفي الملح، الفلفل، الكزبرة، الثوم، الجبن، البقدونس والفلفل وقلبي لتختلط المواد مع البطاطس.
7. اضيفي الزبدة والحليب وقلبي الى ان تحصلي على عجينة ناعمة و متماسكة.
8. بللي باطن يديك بقليل من الزيت و شكلي البطاطس الى كرات متوسطة الحجم.ضعيها متلاصقة على خليط اللحم في الطبق.
9. البيشاميل: في قدر سميك القاعدة، متوسط الحجم ضعي الزيت، السمن، والدقيق، قلبي بملعقة خشبية على نار متوسطة الى ان يصبح لون الدقيق ذهبي فاتح.
10. اضيفي الحليب بالتدريج وقلبي بمضرب شبك يدوي على نار متوسطة الى ان تحصلي على صلصة ناعمة سميكة. اضيفي الجبن وقلبي.
11. وزعي البشاميل على كرات البطاطس لتتغطى تماما.
12. وزعي قطع الزبدة ، البقسماط، والبابريكا على البيشاميل.
13. ادخلي الطبق الى الفرن 30-40 دقيقة الى ان يكتسب لون ذهبي مشهي.
14. دعيه يبرد قليلا قبل التقديم

🌷 اومليت البطاطس او قرص البطاطس بالبيض🌷
المقادير
4\1 كيلو بطاطس مكعبات صغيرة
100 مل زيت=2/1 كوب
50 جم بصل اخضرقطع=1 بصله
50 جم طماطم لحم قطع=1 طماطم
5 جم ملح =1معلقه صغيره
5 جم فلفل=1معلقه صغيره
5 بيضات
طريقه التحضير
فى اناء على النار نشوح مكعبات البطاطس فى زيت ومله يدبل وتستوى شويه نضيف بصل اخضر ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها تبرد خالص
-فى بوله نخفق بيض وملح وفلفل ونضيف عليها لحم طماطم ونضيف عليه خليط البطاطس ونقلبهم مع بعض كويس
ونجيب صنينه ونصب فيها اومليت البطاطس وندخله الفرن على 80 درجه لمدة 15 دقيقه او لحد ما البيض يستوى
فى طبق التقديم نضع اومليت البطاطس
-وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷فطائر البطاطس بالشوفان ...🌷
المقادير
2 ملعقتان كبيرتان شوفان - 3 ملاعق كبيرة زبدة - 4 حبات بطاطس مسلوقة ومهروسة - ملعقة صغيرة ملح - زيت حسب الرغبة
الطريقة
1 - نقلب البطاطس المهروسة في طبق مع الشوفان والملح ثم نضيف الزبدة
2 - نشكل البطاطس أقراص مستديرة
3 - نقلي البطاطس من كلا الجانبين في قليل من الزيت حتى تحمر ثم تقدم بألف هنا وشفا

🌷سناكس البطاطس🌷
المكونات
2 حبه بطاطس كبيره مسلوقه ومهروسه جيدا
½ م ص بابريكا
½ م ص ملح
¼ م ص كمون
¼ كوب لبن
1 بيضه
رشه فلفل
مكعب زبده حوالي 15جم
2 مكعب جبنه كريمي
1 م ك نشا
3 م ك بقسماط ناعم

الطريقه
يقلب الخليط جيدا ويشكل حسب الرغبه ممكن بقمع حلويات رفيع او باليد مدهونه زيت ويقلي في زيت غزير.
يقدم مع الصوص المفضل ( كاتشب – مايونيز – صوص جبن )
بالهنا والشفا عليكم

🌷 اصابع بطاطس كروكيت المقرمشه🌷
المقادير
4 بطاطس
5 بيضات
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة
2 جم بابريكا=نصف معلقه صغيره
50 جم بقسماط=2معلقه كبيرة او حسب الاستخدام
1 لتر زيت للقلى
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار فى ماء وملح نسلق البطاطس لمدة 15 دقيقه ولمه تبرد نهرسها
2-فى بوله نضع البطاطس المخروسه ونضيف عليها 2 بيض وملح وفلفل وبابريكا ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط مع بعض كويس
3-فى بوله نخفق البيض ونتبله ملح وفلفل ونشكل البطلطس اصابع ونغمسها فى البيض ثم فى البقسماط
4-فى طاسه على النار فيها زيت سخن عمميق نقلى البطاطس لحد ما يكون لونها ذهبى فاتح
5-فى طبق التقديم نرص اصابع البطاطس المقرومشه
6-وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷البطاطس المقرمشة مع الفلفل الحار :🌷
المكونات :
15 – 20 بطاطس صغيرة الحجم وذهبية .
1 معلقة صغيرة من زيت الزيتون .
1/2 معلقة صغيرة ملح .
1/8 معلقة صغيرة فلفل الأسود .
الفلفل الحار للتزيين وتقطيعه إلي شرائح .
أوراق البقدونس الطازجة .
الخطوات :
تسخين الفرن في درجة حرارة 450 درجة فهرنهايت .
تجهيز ورقة الخبز ووضع البطاطس في الزيت والملح والفلفل وبمجرد أن تصبح مموجة ومقرمشة لمدة 40 – 35 دقيقة والتقليب مرة واحدة .
إزالة البطاطس من الفرن وهرسها بعناية ثم العودة إلي الفرن مرة أخري للخبز 10 دقائق .
وضع شرائح الفلفل الحار علي كل ثمرة بطاطس جاهزة

🌷صينية بطاطس بالدجاج مع الطماطم 🌷
المقادير
1 دجاج بالجلد والعظم مُقطع إلى أربع
3 بصل متوسط
1/4 كوب زيت دوار الشمس
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
4 كوب عصير طماطم
3 بطاطس، حلقات متوسطة السُمك
1 كوب مرق
2 طماطم، شرائح
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملح وفلفل
الطريقة
- تُتبل قطع الدجاج بالملح والفلفل، مع الدعك باليد حتى تتوزع التتبيلة.
- تُقشر بصلة وتُفرم إلى مكعبات صغيرة.
- يُسخن الزيت في إناء كبير على نار متوسطة، توضع قطع الدجاج والبصل المفروم، وتُترك على النار مع التقليب حتى تُحمر قطع الدجاج من الجهتين.
- يُخلط معجون الطماطم مع عصير الطماطم في وعاء عميق.
- تُضاف شرائح البطاطس، عصير الطماطم، ثم يُغطى الإناء ويُترك عل نار متوسطة لمدة 6 دقائق.
- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
- تُرفع قطع البطاطس مع الدجاج وتوضع في صينية فرن مع السائل الناتج وكوب المرق، وتُتبل بالملح والفلفل.
- يُقشر المقدار المتبقي من البصل ويُقطع إلى شرائح، وتُرص فوق البطاطس والدجاج بالتبادل مع شرائح الطماطم.
- توضع الصينية في الفرن لحوالي 35 دقيقة أو حتى تمام نُضج الدجاج.
- عند التقديم يُرش السطح بقليل من زيت الزيتون. تُقدم صينية البطاطس مع الدجاج ساخنة مع أرز بالشعيرية.
وبالهنا والشفامع تحياتي محمد الحلوانى
حفظ البطاطس فى الفريزر -فارم فريتس....
المقادير
بطاطس - ربع كوب خل - ملعقة زيت - القليل من الملح - ماء
الطريقة
تغسل البطاطس جيدا وتقشر ثم تقطع أصابع سميكة وضعى الماء و الخل والزيت على النار في حلة حتى الغليان وضعى البطاطس في الماء المغلي المضاف إليه الخل و تترك لمدة خمس دقائق وترفع في مصفاة ثم نضعها تحت الماء البارد وتقسم في أكياس حسب الاستخدام وتوضع فى الفريزر
فى حين استخدامها تقلى مجمده اى مباشرة بعد خروجها من الفريزر و بالهنا...

🌷البطاطس المقلية المقرمشة🌷
- يجهز عدد من ثمار البطاطس المخصصة للتحمير المقشرة و المغسولة ومقطعة الى أصابع متساوية الحجم
- فى وعاء مناسب توضع أصابع البطاطس وتغطى بالماء ويضاف إليها القليل من الخل الأبيض وتنقع البطاطس ما لا يقل عن 6 ساعات
- يسخن الزيت فى وعاء عميق للقلي
- فى مصفاه تصفى البطاطس من ماء النقع جيدا
- تحمر البطاطس لمدة 8 إلى 10 دقائق على نار متوسطة
- ترفع البطاطس من الزيت و توضع فى مصفاه و تترك لتبرد حوالى 10 الى 15 دقائق و تقلب البطاطس فى المصفاه من حين لأخر فى هذه الأثناء يمكن اطفاء النار على الزيت و إعادة اشعالها قبل إعادة القلي بقليل
- بعد ان تبرد البطاطس تعاد الى الزيت و تقلى الى ان تصبح ذهبية اللون و مقرمشة و يجب ترك البطاطس قليلا بعد ان تستوى فى الزيت وعدم رفعها بسرعة حتى لا تطرى أو تلين
- تتبل البطاطس وهى ساخنة

🌷 اصابع بطاطس كروكيت المقرمشه🌷
المقادير
4 بطاطس
5 بيضات
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة
2 جم بابريكا=نصف معلقه صغيره
50 جم بقسماط=2معلقه كبيرة او حسب الاستخدام
1 لتر زيت للقلى
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار فى ماء وملح نسلق البطاطس لمدة 15 دقيقه ولمه تبرد نهرسها
2-فى بوله نضع البطاطس المخروسه ونضيف عليها 2 بيض وملح وفلفل وبابريكا ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط مع بعض كويس
3-فى بوله نخفق البيض ونتبله ملح وفلفل ونشكل البطلطس اصابع ونغمسها فى البيض ثم فى البقسماط
4-فى طاسه على النار فيها زيت سخن عمميق نقلى البطاطس لحد ما يكون لونها ذهبى فاتح
5-فى طبق التقديم نرص اصابع البطاطس المقرومشه
6-وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷البطاطس المقرمشة مع الفلفل الحار :🌷
المكونات :
15 – 20 بطاطس صغيرة الحجم وذهبية .
1 معلقة صغيرة من زيت الزيتون .
1/2 معلقة صغيرة ملح .
1/8 معلقة صغيرة فلفل الأسود .
الفلفل الحار للتزيين وتقطيعه إلي شرائح .
أوراق البقدونس الطازجة .
الخطوات :
تسخين الفرن في درجة حرارة 450 درجة فهرنهايت .
تجهيز ورقة الخبز ووضع البطاطس في الزيت والملح والفلفل وبمجرد أن تصبح مموجة ومقرمشة لمدة 40 – 35 دقيقة والتقليب مرة واحدة .
إزالة البطاطس من الفرن وهرسها بعناية ثم العودة إلي الفرن مرة أخري للخبز 10 دقائق .
وضع شرائح الفلفل الحار علي كل ثمرة بطاطس جاهزة

🌷صينية بطاطس بالدجاج مع الطماطم 🌷
المقادير
1 دجاج بالجلد والعظم مُقطع إلى أربع
3 بصل متوسط
1/4 كوب زيت دوار الشمس
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
4 كوب عصير طماطم
3 بطاطس، حلقات متوسطة السُمك
1 كوب مرق
2 طماطم، شرائح
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملح وفلفل
الطريقة
- تُتبل قطع الدجاج بالملح والفلفل، مع الدعك باليد حتى تتوزع التتبيلة.
- تُقشر بصلة وتُفرم إلى مكعبات صغيرة.
- يُسخن الزيت في إناء كبير على نار متوسطة، توضع قطع الدجاج والبصل المفروم، وتُترك على النار مع التقليب حتى تُحمر قطع الدجاج من الجهتين.
- يُخلط معجون الطماطم مع عصير الطماطم في وعاء عميق.
- تُضاف شرائح البطاطس، عصير الطماطم، ثم يُغطى الإناء ويُترك عل نار متوسطة لمدة 6 دقائق.
- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.
- تُرفع قطع البطاطس مع الدجاج وتوضع في صينية فرن مع السائل الناتج وكوب المرق، وتُتبل بالملح والفلفل.
- يُقشر المقدار المتبقي من البصل ويُقطع إلى شرائح، وتُرص فوق البطاطس والدجاج بالتبادل مع شرائح الطماطم.
- توضع الصينية في الفرن لحوالي 35 دقيقة أو حتى تمام نُضج الدجاج.
- عند التقديم يُرش السطح بقليل من زيت الزيتون. تُقدم صينية البطاطس مع الدجاج ساخنة مع أرز بالشعيرية.
وبالهنا والشفامع تحياتي محمد الحلوانى
حفظ البطاطس فى الفريزر -فارم فريتس....
المقادير
بطاطس - ربع كوب خل - ملعقة زيت - القليل من الملح - ماء
الطريقة
تغسل البطاطس جيدا وتقشر ثم تقطع أصابع سميكة وضعى الماء و الخل والزيت على النار في حلة حتى الغليان وضعى البطاطس في الماء المغلي المضاف إليه الخل و تترك لمدة خمس دقائق وترفع في مصفاة ثم نضعها تحت الماء البارد وتقسم في أكياس حسب الاستخدام وتوضع فى الفريزر
فى حين استخدامها تقلى مجمده اى مباشرة بعد خروجها من الفريزر و بالهنا...

🌷البطاطس المقلية المقرمشة🌷
- يجهز عدد من ثمار البطاطس المخصصة للتحمير المقشرة و المغسولة ومقطعة الى أصابع متساوية الحجم
- فى وعاء مناسب توضع أصابع البطاطس وتغطى بالماء ويضاف إليها القليل من الخل الأبيض وتنقع البطاطس ما لا يقل عن 6 ساعات
- يسخن الزيت فى وعاء عميق للقلي
- فى مصفاه تصفى البطاطس من ماء النقع جيدا
- تحمر البطاطس لمدة 8 إلى 10 دقائق على نار متوسطة
- ترفع البطاطس من الزيت و توضع فى مصفاه و تترك لتبرد حوالى 10 الى 15 دقائق و تقلب البطاطس فى المصفاه من حين لأخر فى هذه الأثناء يمكن اطفاء النار على الزيت و إعادة اشعالها قبل إعادة القلي بقليل
- بعد ان تبرد البطاطس تعاد الى الزيت و تقلى الى ان تصبح ذهبية اللون و مقرمشة و يجب ترك البطاطس قليلا بعد ان تستوى فى الزيت وعدم رفعها بسرعة حتى لا تطرى أو تلين
- تتبل البطاطس وهى ساخنة

🌷 البطاطس الصوابع المقليه🌷
المقادير
2\1 كيلو بطاطس اصابع
1 لتر زيت للقلى
10 جرام ملح=1معلقه صغيره
10 جرام شطه=1معلقه صغيره
10 جرام خل=1معلقه صغيره
الطريقه
نقشر البطاطس ونقطعها اصابع ونغسلها وننقعها فى ماء وملح وخل وشطه وفى زيت سخن عميق نحمر فى اصابع البطاطس حتى يكون لونها دهبى
وتقدم بالف هنا وشفا

🌷 بطاطس مطبوخه🌷
المقادير
10 بطاطس متوسطه مفتوحه ساندوتش
(الحشو)
4\1 كيلو لحمه مفرومه
100 جم بصل مبشور=2بصله
5 فص ثوم مفروم
50 جم كسبرة مفرومه=2معلقة كبيره
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة
5 جم بهار=1معلقه صغيرة
(للوجه)
4 طماطم شرائح
4 فلفل اخضر شرائح
250 جم صلصه طماطم مسبكه=1كوب وربع
طريقه التحضير
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وبصل وثوم وكسبرة وملح وفلفل وبهار ونقلبهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونجيب البطاطس ونحشيها اللحمه ونقفلها كويس
- ونجيب اناء ونضع فى كبشه صلصه مسبكه ونرص عليها البطاطس ونرص عليها شرائح طماطم وفلفل ونضيف باقى الصلصه المسبكه
- ونضع الاناء على النار ونسيبه يستوى على نار هاديه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

🌷 سلطه بطاطس بالكركم🌷
المقادير
2/1 كيلو بطاطس مقطعها مكعبات
1معلقه صغيرة كركم
4/1معلقه صغيرة كمان
4/1معلقه صغيرة فلفل اسود
2/1كوب بقدونس مفروم
1معلقه كبيره زبده او زيت
4/1معلقه صغيره ملح
1معلقه صغيرة ثوم مفروم
طريقه التحضير
يسلق البطاطس لمده 10دقائق ثم تصفها وبعد ذلك
نضع 1معلقه زبده على النار والثوم وبعد ذلك نضع البهارات والبطاطس وتقلب تقلبها واحده على النار
ثم بعد ذلك تضع فى طبق التقديم ونرش عليه البقدونس وتقدم بالف هنا وشفا

🌷 اصابع الجبنه الشيدرالمقليه 🌷
المقادير
10 عدد اصابع جبنه شيدر(10 سم ×1.5)
4/1كيلو دقيق
3 عدد بيض
150 مل لبن=4/3كوب
5 جم ملح=1معلقة صغيرة
5 جم فلفل=1معلقة صغيرة
4/1كيلو بقسماط
100 جم كورن فليكس مطحون=2/1كوب
5 جم زعتر=1معلقة صغيرة
5 جم ملح=1معلقة صغيرة
5 جم فلفل=1معلقة صغيرة
1 لتر زيت للقلى
طريقه التحضير
فى بوله نضع البيض مع اللبن ثم الملح والفلفل ونخفقهم مع بعض كويس وفى بوله نخلط بقسماط مع كورن فليكس ونتبله ملح وفلفل وزعتر
نضع الجبنه الاول فى الدقيق ثم فى البيض ثم فى الدقيق ثم فى البيض ثم فى البقسماط ثم نضعها فى الثلاجه لمدة ساعه
(ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها اصابع الجبنه الشيدر ونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزر لحين استخدامها )
فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى اصابع الجبنه لحد ما تاخد اللون الذهبى
فى طبق التقديم نرص اصابع الجبنه المقليه
ويقدم وبالف هنا وشفا



🌷صنيه البطاطس 🌷
المقادير
1 كليو بطاطس
2كوب عصير طماطم
نصف عصير الليمون
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
ربع معلقة ملح نصف
معلقه كركم
نصف معلقه زعتر
نصف معلقه فلفل أخضر أواحمر
2بصله
معلقه ثوم مفروم صغيرة
بصله كبيرة
3معلاق زيت
الطريقة
يقط البصل حلقات في الصنيه ومع جميع المقادير تدعك باليد كويس جدا جدا ثم يضاف إليها البطاطس وعليها عصير الطماطم وبعد غلوه اواثنين واطي عين البوتاجاز عليها تستواي براحتها ثم بعد السواه تداخل الفرن وتقدم بألف هنا وشفا

🌷بطاطس الاصابع🌷
المقادير
كيلو بطاطس
لتر ماء مثلج
5 جم ملح=1معلقة صغيره
50مل خل=2معلقه كبيره
لتر ماء مغلى
5 جم ملح ليمون=1معلقة صغيره
لترماء مثلج
طريقه التحضير
- نجيب بطاطس كبيره مستطيله ونقشرها ونقطعها اصابع سميكه ونغسلها كويس ,ونقعها فى بوله فيها ماء مثلج وملح وخل لمدة ساعه
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح ليمون نضع اصابع البطاطس ونعد من 1 الى 10 ونطلعها فى بوله فيها ماء مثلج
- ونضعها على مناديل مطبخ تناشف من الماء خالص ونضعها فى اكياس وندخلها الفريزرلحين الاستخدام ونطلعها من الفريزر على زيت سخن عميق
- وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷بطاطس بالخل والثوم🌷
المقادير :
نص كيلو بطاطس
فصين ثوم مفروم
معلقتين خل
معلقة زيت زيتون
بقدونس مفروم
بصل اخضر
نص معلقة فلفل اسمر
نص معلقة ملح
معلقتين بابريكا حااااره
الطريقه :
نقوم بتقطيع البطاطس كاريهات كبيره ونقوم بسلقها نص سلق ثم نحمرها فى الزيت وتخرج من الزيت نضع معلقة زيت الزيتون مع الثوم والبقدونس المفروم والبصل الاخضر على النار لما ياخد لون بنضع علية الخل ثم نضعه على البطاطس ثم نضع الملح والفلفل والبابريكاوتقدم
وبالهنا والشفا. مع تحياتي

🌷فوائد البطاطس المسلوقه 🌷
وكيفية امتصاصها لسموم الجسم

أفاد باحثون بأن أكل البطاطس المسلوقة في الماء بغير إضافات وبدون ملح هو أحدث طريقة طبية لإنقاص الوزن، وذلك لأنها تحتوي على مواد تستطيع امتصاص الدهون من الجسم بطريقة لا تضر الإنسان.
البطاطس المسلوقة بها مادة قادرة علي امتصاص كل السموم من الجسم وتعالج ولا تضر بالقلب ولها فوائد آخري يستفيد منها الجسم شأنها شأن عسل النحل فهي تقي من يتناولها شر الإصابة بمرض السرطان، وذلك لإحتوائها علي المواد الغذائية الأساسية للجسم مثل المعادن والحديد والكالسيوم والبوتاسيوم والفوسفور والنحاس، بالإضافة إلي فتيامين "ج".

🌷بطاطس محشية باللحمة المفرومة🌷
المقادير
كيلو بطاطس صغيرة ومدوّرة
¼ كيلو لحمة مفرومة معصّجة
3 ثمرة طماطم متوسّطة
2 ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة صلصة طماطم
كوب شوربة أو مرقة دجاج
بصلة متوسطة مفرومة
بهارات وملح وفلفل
الطريقة:
1- شوّحي البصلة لحد ما لونها يصفر، وبعد كده ضيفي عليها اللحمة المفرومة، وحطّي عليها البهارات والملح والفلفل وملعقة صلصة وزوّدي شوية ميه.
2- قشّري البطاطس وقوّريها وشوّحيها في الزبدة على نار هادية جدا عشان تلمع بس.
3- رصّي في الصينية قلب البطاطس، وبعد كده احشي البطاطس باللحمة المفرومة، وحطّيها في نفس الصينية.
4- اضربي الطماطم في الخلاط، وحطّي عليها الملح والفلفل والشوربة، وقلّبيهم على النار لمدة 10 دقائق، وصبّيها فوق البطاطس المحشية.
5- دخّلي الصينية الفرن لحد ما البطاطس تستوي، وممكن تزيّنيها بالبقدونس

🌷 بطاطس بوريه 🌷
المقادير
2\1 كيلو بطاطس مسلوقه
50 جم زبدة=2معلقة كبيره
25 جم ثوم مفروم=1معلقه كبيره
25 جم كسبرة مفرومه=1معلقه كبيره
50 مل كريمه طهى=2معلقة كبيره
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم كمون=1معلقه صغيرة
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة
5جم جوزة الطيب=1معلقه صغيرة
طريقه التحضير
- فى الميكسر نضع بطاطس مسلوقه و زبدة وثوم مفروم وكسبرة مفرومه وكريمه طهى وملح وفلفل وكمون وجوزة الطيب ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷بطاطس مقليه🌷
المقادير
1 كيلو بطاطس صغيره
2 لتر ماء
5 جم ملح
1 كيلو بطاطس مسلوقه
10 جم ملح=2/1معلقة صغيرة
10 جم فلفل=2/1معلقة صغيرة
10 كمون=2/1معلقة صغيرة
10 جم شطه=2/1معلقة صغيرة
20 جم دقيق=1معلقة كبيره
زيت للقلى
طريقه التحضير
فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح نسلق البطاطس لمدة 12 دقيقه ولمه تبرد نقشرها- فى بوله نضع البطاطس ونتبلها ملح وفلفل وكمون وشطه ونعفرها بالدقيق- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى البطاطس تاخد لون ذهبى فاتح- وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷تخزين البطاطس🌷
انا قولت البطاطس جميله اليومين دول وقولت اخزن كام كيلو كدة بما ان البطاطس رخيصه استغليت الفرصه وقولت افرز كميه في الفريزر... بصو بقي تجيبي البطاطس وتقشريها وتغسليها وتتقطع صوابع بس تكون سميكه شويه مش رفيعه عشان متكسرش معاكي وفي طريقطين 🌼🌼

الطريقه الاولي🌸

بتجيبي زيت مغلي وتحطي البطاطس من 3 الي 4 دقائق وتشيلها علي ورق مطبخ وتسيبها تبرد خالص ونشيلها في اكياس ونخرج منها الهوي ونحطها في الفريزر بتعيش بالشهور

والطريقه الثانيه🌸

بتجيبي حله وتغلي ميه عليها ربع كوب خل وشويه ملح ونزل البطاطس من 3 الي اربع دقائق ونطلعها علي ميه ساقعه وتصفي وتنشف وتحطي عليها معلقتين او 3 ملاعق زيت وتقلب وتحطيها في اكياس وتشليها في الفريزر وتتطلع علي القلي علي طول 🌸 منقول

🌷طريقه عمل🌷 #البطاطس_الشيبسى_وبأطعمة_مختلفة(ف البيت)....... Smile

اوك:::قطعى البطاطس شيبسى " شرائح "رقيقة قطعيها بالمقشرة أو ماكينة الشيبسى علشان تكون رقيقة

1- طريقه عمل الشيبسى_بطعم_الطماطم... Smile

#المكونات :
- ثمرة طماطم واحدة
- ملعقه صغيره ملح
- ملعقه صغيره خل
- ملعقه فلفل اسود

#طريقه التحضير :
اعصرى الطماطم وضعى عليها المكونات وانقعى البطاطس فيها لمدة ربع ساعة قبل القلي طبعاً سوف يتغير لون البطاطس إلى الأحمر
و بعد ذلك سخنى الزيت في الطاسه و صفى البطاطس و اقليها لما الزيت يسخن

2- طريقة عمل الشيبسى_بطعم_الكاتشب... Smile

#المكونات :
2- ملعقه كاتشب
1 - ملعقه ملح
1 - ملعقه خل
1 - ملعقه فلفل اسود

#طريقه التحضير :
ضهى على الكاتشب المكونات وانقعى البطاطس فيها لمدة ربع ساعة قبل القلي

3 - طريقه عمل الشيبسى_بطعم_الخل... Smile

#المكونات :
1 ملعقه ملح
1 ملعقه خل
1 ملعقه فلفل اسود

#طريقه التحضير:
انقعى البطاطس في الخل والملح لمدة ربع ساعه تقريبا قبل القلى .

4 - طريقه عمل الشيبسى_بطعم_الشطة_والليمون... Smile

#المكونات :
1ملعقة خل
1/2 ملعقة شطة
عصير ليمونة
1 ملعقه ملح
1 ملعقه فلفل اسود

#طريقه التحضير:
انقعى البطاطس في الخل والملح والليمون لمده ربع ساعه تقريبا فبل القلى.

5 - طريقة عمل الشيبسى_بطعم_الكباب.... Smile

يوضع مكعب مرقة لحم وشوية ملح صغيريين

6 - طريقة عمل الشيبسى_بطعم_الفراخ... Smile

يوضع مكعب مرقة دجاج وشوية ملح

7 - طريقه عمل#الشيبسى_بطعم_الجبنة... Smile
توضع الجبنة اللى تحبوها مثلاً : بشر جبنة رومى , جبنة حادقة , مش , الجبنة اللى تحبوها لكن الموتزريللا لا .

#ملحوظه_هامة :
فى جميع الأحوال لابد من النقع اطول فترة ممكنة علشان النتيجة تكون افضل ، وبالهنـــا والشفـــا..... Smile

قوارب البطاطس بالجمبري
المقادير
2 حبة بطاطس كبير
ربع كيلو جمبري مقشر
ربع كوب كرفس مقطع
ملح
كمون
زيت
طريقة التحضير
تغسل البطاطس جيداً، ويقسم نصفين طولياً.
تفرغ البطاطس قليلاً من المنتصف باستخدام المعلقة.
يوضع قليل من الزيت في مقلاة على النار، ويوضع فيه الجمبري والكرفس.
يقلب جيداً حتى يتشوح، ثم يتبل بالملح والكمون، ويقلب مرة أخرى.
يضاف إليه ما تم تفريغه من البطاطس، ويقلب قليلاً.
يغطى، ويترك على النار لمدة 10 دقائق وحتى ينضج.
يسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية، وتدهن الصينية بالزيت.
تحشى البطاطس بخليط الجمبري بالكرفس، وترص في الصينية.
تكرر العملية حتى إنتهاء الكمية، وتدخل الفرن لمدة من 20 إلى 25 دقيقة وحتى تنضج.
تخرج من الفرن، وتترك لتهدأ قليلاً.
ترص في الطبق، وتقدم ساخنة.
مع تحياتي محمد الحلواني

طريقة عمل البطاطس الفارم فريتس ( النصف مقلية ) فى المنزل
1- نقشر البطاطس ونقطعها اصابع بالطول
2- نغسلها جيدا وننقعها نصف ساعة فى مياة بخل وقليل من الملح
3- نقليها فى زيت ساخن غزير لحد ما تدبل ويبقى لونها اصفر فاتح
4- نرفعها من الزيت ونضعها على مناديل مطبخ لحد ما المناديل تتشرب الزيت
5- نفردها على شئ مسطح كبير تحت المروحة لحد ما تبرد تماما
6- نضعها فى اكياس كل كيس على قدر مرة استخدام
7- نحفظها فى الفريزر او الديب فريزر لحين الاستخدام
8- نطلعها من الفريزر على الزيت الساخن الغزير مباشرة ما نسيبهاش تفك ونتركها الى تمام النضج وتقدم بالهنا والشفا

طريقة تخزين الثوم
الثوم يمكن ان يخزن بطريقتين صحيتين افضل من الفرم :
1- بنفصص الثوم ونقشره ونحفظه فى برطمان محكم الغلق من غير ما نفرمه ونغطى الثوم بالزيت ونخلط معاه شوية ملح ونقفله كويس اوى ونحفظه فى الفريزر لحين الاستخدام ونطلعه نفرمه ونستخدمه مباشرة
2- نفصص الثوم ونضعه فى كيس ونغلق الكيس جيدا ونحفظه فى الفريزر لحين الاستخدام وعند الاستخدام نطلعه من الفريزر ونقشره ونفرمه ويستخدم مباشرة

🌷سلطة البطاطس 🌷
المقادير
4حبات بطاطس
ربع كوب بقدونس مفروم
معلقه صغيره ثوم مفروم
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
نصف معلقة شطه
ربع معلقه ملح
3معلاق زيت
3 معلاق خل
الطريقة
تسلق البطاطس وتهرس خالص ويضع عليها الثوم والملح والفلفل ألشطا والخل والكرم ويضرب جيداً وتضع في طبق وترش عليها البقدونس ورشي الزيت على خيف وألف هنا
بطاطس بوريه با لخضار المشكل والمشروم صيامى
المقادير
1كليو بطاطس مسلوقه ومهروسه
2معلقة كبيره زيت
1كوب بسله
1كوب جزر مقطع مكعبات صغيره
1كوب مشروم مقطع مكعبات صغيره
1كوب ماء
1بصله مفرومه
1معلقه صغيرة ملح
1معلقه صغيرة فلفل اسود
1مكعب مرقه خضار
2/1كوب بقسماط
طريقه التحضير
نشوح البصله فى الزيت ثم بعد ذلك نضع الخضار المشاكل وندبل الخضار شويه مع البصله ثم نضع البهارات وكوب الماء ومكعب المرقه ثم بعد ذلك نسيبه على النار هاديه لحد السوه نحضر صنيه وندهانها بفرشه زيت ونرش 2معلقة كبيره بقسماط فى قعر الصنيه ثم نضع نصف كميه البطاطس فى الصنيه ثم بعد ذلك نضع الخضار ثم بعد ذلك باقى البطاطس ثم ندهان الوجه زيت بسيط ونرش على الوجه باقى البقسماط وتدخل الفرن تخدلون احمر
وتقدم بالف هنا وشفا مع

فرينش فرايز باللحمه المفرومه:
المقادير
نصف كيلو بطاطس
ربع كيلولحم مفرومه معصجه
كوب وايت صوص
جبن شيدر مبشوره
كارى
كركم
زعتر جاف
ملح
فلفل اسود

طريقة التحضير:

هنجيب البطاطس الاحمرناها بالزيت ونضعها ف بايركس ونضع عليها كركم كارى زعتر ملح ونقلبهم كويس مع بعض ونضيف اللحم المفروم المعصج وايت صوص ونرش جبن شيدر موتزاريلا وندخلها الفرن.

طاجن بطاطس مخبوزة
المقادير
4 بطاطس بالقشرعلى 4
(التتبيله)
100 مل زيت=2/1كوب
10 جم كمون=2/1معلقه كبيرة
10 جم بابريكا=2/1معلقه كبيرة
5 جم كارى بودر=1معلقه صغيرة
5 جم ثوم بودر=1معلقه صغيرة
5 جم بصل بودر=1معلقه صغيرة
5جم زعتر=1معلقه صغيرة
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة
(الصوص الاحمر)
50 جم سمن=2معلقه كبيرة
100 جم بصل قطع=2/1كوب
5 جم ثوم مفروم=1معلقه صغيرة
2\1 كيلوعصير طماطم
50 جم صلصه=2معلقه كبيرة
150 مل شوربه=4/3كوب
5 جم ملح=1معلقه صغيرة
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة
5 جم سكر=1معلقه صغيرة
(الطاجن)
100 جم بصل اخضر شرائح=2/1كوب
150 جم جبنه شيدر مبشوره=4/3كوب
150 جم موتزاريلا=4/3كوب
1 فلفل حامى شرائح
طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نخلط زيت وكمون وبابريكا وكارى وزعتر وملح وفلفل وبصل وثوم بودر ونقلبهم مع بعض ونضع فيها البطاطس ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه
- ونجيب صاج ونرص فى شرائح البطاطس وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
الصوص الاحمر
-فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وله يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف صلصه ونضيف عصيرطماطم ونضيف شوربه ونتبلها ملح وفلفل وسكر ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها تتسبك على نارهاديه
- ونجيب بيركس ونضع فى الصوص الاحمر ونرص عليه شرائح البطاطس ونرص عليها بصل اخضر وفلفل حامى ونرش عليها جبنه موتزرايلا وجبنه شيدر وندخل البيركس الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا

🌹#مشرفة_الاسرة_والطفولة🌹
۩❁#منتدى_المركز_الدولى❁۩



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكل لعمل جميع انواع صينية البطاطس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع السجق
» ملف شامل لعمل جميع انواع الرقبة
» ملف شامل لعمل جميع انواع الكبده
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الرقاق
» ملف شامل لعمل جميع انواع اللحوم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: