منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ايه
مشرفة
مشرفة
ايه


المشرفة الموميزة

شعلة المنتدى

اوفياء المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 1354
تاريخ التسجيل : 04/11/2010

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما    ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما  Icon_minitime1الجمعة 3 مارس - 10:48

🔴✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما✍🔴

🟩شاورما اللحمه 

المقادير

 نصف كيلو لحمه شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
(التتبيله)
ربع كوب زيت(50 مل)
ربع كوب خل(50 مل)
ربع كوب عصير ليمون(50 مل)
( ملح وفلفل حبهان بودر وقرنفل بودر ومستكه بودر)
(التسويه)
2 طماطم لحم شرائح
كسبرة مفرومه
2 خبز صاج
 ثوميه وخيار مخلل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بشربرتقال وبشرليمون وخل وزيت وملح وفلفل و وقرنفل ومستكه وحبهان ونقلبهم مع بعض ونضع فيها اللحمه ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله يوم كامل فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس لحد ما تغيرلونها ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفه رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا


شاورما الفراخ 
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
(التتبيله)
ربع كوب زيت(50 مل)
ربع كوب لبن(50 جم)
 ربع كوب مسطرده(50 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
( ملح وفلفل وحبهان بودرومستكه بودروقرنفل بودر)
(التسويه)
2 طماطم شرائح
كسبرة مفرومه 
خبز صاج وثوميه وخيارمخلل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بشرليمون وبشربرتقال ونضع عليهم الفراخ ونقلبهم مع بعض كويس
- فى بوله نخلط لبن وزيت ومسطرده وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وقرنفل وحبهان ومستكه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على شرائح الفراخ ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التبيله لمدة يوم كامل فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفها رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا


شاورما الجمبرى 
المقادير
نصف كيلو جمبرى وسط شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
ربع كوب بصل مبشور(50 جم)
(التتبيله)
ربع كوب زيت(50 مل)
ربع كوب صلصه(50 جم)
 ربع كوب عصير ليمون(50 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه فلفل حار قطع (25 جم)
ملعقه كسبرة مفرومه(25 جم)
( ملح وفلفل وكمون وشطه)
(التسويه)
2 طماطم شرائح
 فلفل رومى الوان شرائح
كسبرة مفرومه 
خبز صاج وثوميه وخيارمخلل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بشرليمون وبشربرتقال وبصل مبشور ونضع عليهم الجمبرى ونقلبهم مع بعض كويس
- فى بوله نخلط لبن وزيت وصلصه وعصير ليمون وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وكمون وشطه وفلفل حار وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الجمبرى ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التبيله لمدة يوم كامل فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وكسبرة مفرومه وفلفل رومى شرائح ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفها رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا


 

شاورما السمك

المقادير

نصف كيلو سمك فيليه شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
ربع كوب بصل مبشور(50 جم)
(التتبيله)
ربع كوب زيت(50 مل)
ربع كوب صلصه(50 جم)
 ربع كوب عصير ليمون(50 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه فلفل حار قطع (25 جم)
ملعقه كسبرة مفرومه(25 جم)
( ملح وفلفل وكمون وشطه)
(التسويه)
2 طماطم شرائح
 فلفل رومى الوان شرائح
كسبرة مفرومه 
خبز صاج وثوميه وخيارمخلل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بشرليمون وبشربرتقال وبصل مبشور ونضع عليهم شرائح السمك ونقلبهم مع بعض كويس
- فى بوله نخلط لبن وزيت وصلصه وعصير ليمون وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وكمون وشطه وفلفل حار وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على السمك ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التبيله لمدة يوم كامل فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وكسبرة مفرومه وفلفل رومى شرائح ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفها رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا


 

شاورما مشروم  
المقادير
2 خبز صاج
ملعقه كاتشب(25 جم)
خيار مخلل
(الحشو)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
2 بصل شرائح
كرفس
كرات
فلفل الوان 
طماطم لحم
مشروم شرائح
ملعقه خل(25 جم)
ملح وفلفل وزعتروبهارات
زيتون مخلل
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح شرائح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف مشروم ولمه يدبل نضيف كرفس وكرات وفلفل وطماطم وزيتون مخلل وخل وملح وفلفل وزعتر وبهارات ونقلبهم مع بعض لحد ما يستوى
- ونجيب خبز الصاج ونفرده وندهنه كاتشب ونضع فى حشو الشاورما ونرص عليه خيار مخلل ونقفله ساندوتش او شكل مثلث
- وعلى الشوايه او فى طاسه ياخد لون
- وتقدم وبالف هنا وشفا



شاورما كبدة
المقادير
ربع كوب زيت (50 مل)
كوب إلا ربع بصل شرائح (150 جم)
5 ثوم شرائح
1 كوب وربع كبدة شرائح (250جم)
1 فلفل رومى شرائح
1 فلفل حامى شرائح
1 طماطم لحم شرائح
ملعقه معلقه كبيره عصير ليمون (25 جم)
1ملعقه صغيرة ملح (5 جم)
1ملعقه صغيرة فلفل (5 جم)
1ملعقه صغيرة كمون (5 جم)
ملعقه معلقه كبيره خل (25 جم)
خبز صاج
ثوميه
خيار مخلل
طريقه التحضير 
1-فى اناء على النار فى زيت نشوح الكبدة ولمه تاخد لون نضيف بصل وثوم ولمه يدبلوا نضيف فلفل حامى ورومى وطماطم وعصير ليمون مع التقليب المستمر ونتبلها ملح وفلفل وكمون وخل ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار 
2- ونجيب عيش صاج ونفرده ونضع فى ثوميه ونفردها ونضع عليها شاورما الكبدة ونلف العيش رول
3-على الجريل نضع العيش ياخد صدمه من عند القفله
4-فى طبق التقديم نرص الشاورما وتقدم مع خيار مخلل
5-وتقدم وبالف هنا وشفا




شاورما البطاطس
المقادير
2\1 كيلو بطاطس صوابع
زيت للقلى
1ملعقه صغيرة ملح (5 جم)
1ملعقه صغيرة فلفل (5 جم)
نصف كوب كاتشب (100 جم)
نصف كوب مايونيز (100 جم)
نصف كوب خيار مخلل (100 جم)
جبز صاج
ثوميه
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى اصابع البطاطس تاخد اللون الذهبى الفاتح
- فى بوله نخلط البطاطس وجبنه موتزرايلاوكاتشب ومايونيز وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ( لازم تكون البطاطس ساخنه)
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيار مخلل ونضع خليط البطاطس ونلفه رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا


شاورما الخضراوات
المقادير 
١معلقه كبيرة زيت زيتون (25جم)
كوب إلا ربع بصل شرائح ( 150 جم)
ربع كوب فلفل اخضر (50 جم)
ربع كوب فلفل اصفر (50 جم)
ربع كوب فلفل احمر (50 جم)
نصف كوب خرشوف شرائح (100 جم)
ربع كوب كرفس مفروم (50 جم)
كوب إلا ربع مشروم شرائح (150 جم)
كوب إلا ربع طماطم فيليه شرائح (150 جم)
١معلقه كبيرة خل بلسمك (25جم)
    (البهارات)
1 معلقه صغيرة كمون (5 جم)
1 معلقه صغيرة كسبرة بودره (5 جم)
1 معلقه صغيرة بابريكا (5 جم)
1 معلقه صغيرة كركم (5 جم)
1 معلقه صغيرة قرنفل بورده (5 جم)
1 معلقه صغيرة زنجبيل بودره (5 جم)
1 معلقه صغيرة قرفه بودره (5 جم)
1 معلقه صغيرة ملح (5 جم)
1 معلقه صغيرة فلفل ابيض (5 جم)
1 معلقه صغيرة فلفل اسود (5 جم)
طريقه التحضير
1-فى طاسه على النار فيها زيت نشوح والبصل والفلفل الاحمر والاخضر والاصفر وخل بسلمك
2- والخرشوف والكرفس والمشروم والطماطم ونقلبهم مع بعض كويس
3- فى بوله نخلط البهارات كمون وبابريكا وكسبرة وكركم وقرنفل وزنجبيل وقرفه وملح وفلفل وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
4- وفى بوله نخلط الخليط الاول والتانى مع بعض ونقلبهم مع بعض كويس
5- ونجيب عيش ونفرد فى الخضراوات ونلفها رول
6- ونرص الشاورما فى طبق التقديم
7-ويقدم بالف هنا وشفا


شاورما الفواكه 
مقادير
1 عيش صاج
نصف كوب كريمه كاستر (100 جم)
1كوب فاكهه كمبوت (200جم)
وتقدم مع صوص الفراوله
طريقه التحضير 
1- نجيب العيش ونفرده وندهنه كاستر
2- ونضيف اى نوع فاكهه مكعبات ونلفه رول
3- ونغرفه فى طبق التقديم وتقدم مع صوص فراوله
4-ويقدم بالف هنا وشفا


الشاورما الحلوه
المقادير
1 خبز صاج
نصف كوب كريم باستيرى بودر (100 جم)
1كوب ماء (200 جم)
   (الحشو)
2 معلقه كبيرة زبدة (50 جم)
1كوب وبع موز شرائح (250جم)
1ملعقه صغيرة قرفه (5 جم)
رشه جوزة الطيب
طريقه التحضير
1-فى بوله ندوب كريم باستيرى فى ماء ونقلبهم مع بعض كويس لحد ما يدوب خالص
2-فى اناء على النار نشوح الموز فى زبده ونضيف عليه قرفه وجوزة الطيب ونقلبهم ونرفعها من على النار
3-ونجيب خبز الصاج ونفرده ونفرد فى كريم باستيرى ونضع عليهم خليط الموز ونلفه رول
4-على الجريل نضع الخبز ياخد لون بس
5-فى طبق التقديم نرص الشاورما الحلوه ونرش عليها اى صوص شيكولاته او فراوله
6-ويقدم وبالف هنا وشفا



شاورما سورى
المقادير
لحم او دجاج
بصل مقطع
ملعقه كمون(٢٥ جم)
ملح
ملعقه ثوم بودر(5 جم)
عصير ليمون
فلفل ابيض
كوب بقدونس مفروم(٢٠٠جم)
نصف كوب كسبرة مفرومه(١٠٠جم)
نخلط اللحم مع الثوم والكمون والملح والليمون
وتترك فى الثلاجه لتشرب من التتبيله 
ونخرجها نضعها فى صينيه تيفال ونضعها فى الفرن لمدة 10 دقائق
ثم نضيف البصل والبقدونس والكسبرة ونقلب الشاورما حتى يتم السوى
نجهز الخبز، ونضع شرائح رفيعة من الطماطم ونضيف اللحم في حالة الدجاج يمكننا وضع ملعقة من سلطة الثوميةونلف السندوتش
جيدا ثم نضعه في الفرن 5 دقائق مع التقليب حتى يتحمر جيداا، ويقدم مع البطاطس والطحينة والثوميةوتقدم وبالف هنا وشفا




شاورما تركى 
المقادير 
لحم ديك رومى مقطع شرائح
عصير ليمون
خل
ملح
فلفل
ثوم بودره
بصل بودره
بابريكا
بهرات شاورما
بهارات فراخ
زبادى
زيت
بصل
مشروم
فلفل الوان
بقدونس مفروم
عيش الصاج
زبدة
طريقه التحضير
1-فى لواه نضع شرائح الديك الرومى ثم نضع عليهم ملح وفلفل وخل وليمون
2-والثوم والبصل البودره وبهارت الشاورما وبهارات الفراخ والبابريكا والزبادى والزيت ونقلبهم مع بعض
3- وندخلهم الثلاجه لمدة6 ساعات لحد ما يشربوا من التتبيله
4-وبعدها نضع زيت فى الطاسه ونشوح فيها التركى ونقلبهم مع بعض ونسيبها لحد ما تستوى
5-فى اناء على النار نضع زيت ونضع في البصل والثوم واول ما يكون لونه دهبى
6-نضع فى الفلفل الالوان والمشروم ونقلبهم مع بعض
7-ثم نضع عليه التركى ونقلبهم مع بعض ونضع عليهم البقدونس المفروم
8-نجيب عيش الصاج وندهنه زبدة ونضع فى الحشو ونلفه رول
9-ونجيب صاج وندهنه زبدة ونرص فى العيش
10- وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
11-يقدم وبالف هنا وشفا


فته الشاورما
المقادير
نصف كيلو لحمه شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
(التتبيله)
1 بشر بصل
١معلقه صغيره حبهان بودر (5 جم)
١معلقه صغيره قرفه بودر(5 جم)
١معلقه صغيره مستكه بودر(5 جم)
١معلقه صغيره قرنفل(5 جم)
١معلقه صغيره ملح(5 جم)
١معلقه صغيره فلفل(5 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
١معلقه صغيره كركم(5 جم)
١معلقه صغيره كارى(5 جم)
١معلقه صغيره ثوم بودر(5 جم)
١معلقه صغيره بهارلحم(5 جم)
ربع كوب زيت(50 مل)
 (التسويه)
ربع كوب زيت(50 مل)
نصف كوب طماطم شرائح(100جم)
   (الارز)
ربع كوب زيت(50 مل)
2\1 كيلو ارز بسمتى
١معلقه صغيره كركم(5 جم)
١معلقه صغيره ملح(5 جم)
1 مكعب مرق
1 لتر ماء مغلى
    (الخبز)
5 خبز شامى قطع
1 لتر زيت للقلى
طريقه التحضير
1-فى الكبه نضع بشر ليمون وبشر برتقال وبشر بصل وحبهان وقرفه وفرنفل وملح وفلفل وخل وكركم وكارى وبهار لحم وثوم ومستكه وزيت ونحفقهم مع بعض كويس
2-فى بوله نضيف اللحمه ونضع عليها الخلطه ونسيبها فى الثلاجه يوم كامل
3-فى طاسه على النار فيها زيت نشوح الشاورما ولمه تستوى نضيف الطماطم وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
4-فى اناء على النار فى زيت نشوح الارز ونضيف ملح وكركم ومكعب مرق ونضيف الماء المغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار لحد ما يستوى
5-فى طاسه على النار فيها زيت نحمر الخبز ياخد لون ذهبى ونصفى
6-فى البيركس نضع راق خبز ونضع عليها وراق ارز وراق عيش وراق خبز وراق شاورما ونضع على الوش ثوميه
7-ويقدم وبالف هنا وشفا



بهارات الشاورما
المقادير
1معلقه كبيرة كمون بودر (25جم)
1معلقه كبيرة كثبره ناشفه (25 جم)
1معلقه كبيرة ثوم ناشف (15 جم)
1معلقه كبيرة بابريكا (15 جم)
1معلقه كبيرة كركم (15 جم)
1معلقه كبيرة زنجبيل بودرة (15 جم)
1معلقه كبيرة فلفل اسود بودرة (15 جم)
1معلقه صغيره قرنفل بودر (5جم)
1معلقه صغيره فلفل ابيض (5جم)
1معلقه صغيره قرفه (5 جم)
1معلقه صغيره ليمون ناشف (5جم)
1معلقه صغيره كبابه صينى (5جم)
طريقه التحضير
-فى اناء على النار نضع كسبرة وليمون ناشف وكبابه صينى ونحمصهم مع بعض كويس ونسيبه يبرد خالص
-فى الكبه نضع الخليط السابق ونضيف عليه كمون وبابريكا وكركم وزنجبيل وفلفل اسود وزنجبيل وقرنفل وقرفه ونطحنهم مع بعض كويس
-فى برطمان محكم الغلق نضع بهارات الشاورما ونقفله كويس لحد استخدامه ويتقدم بالف هنا وشفا 



عيش الصاج عيش الشاورما
المقادير 
2 كوب ونصف دقيق (500 جم)
ربع ملعقه ملح (5 جم)
معلقه كبيره زيت (25 جم)
كوب وربع ماء (250 مل)
نصف كوب نشا للفرد (100جم)
طريقه التحضير 
فى الميكسر نضيف دقيق وملح وزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف ماء حبه حبه حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكلها ونقطعها كرات ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش نشا ونفرد العجينه بالنشابه بسمك رفيع
- وعلى صاج البوتجازاوعلى دهر صينيه( لازم الصينيه تكون ساخنه) نضع العجينه تستوى على كل وجه دقيقه, ونغطيها بفوطه نضيفه بعد ذلك يكون جاهز للااستخدم 
لحشو جميع انواع الشاورما ويقدم بالف هنا وشفا

 

الثوميه لشاورما
المقادير 
نصف كوب ماء مغلى(100 مل)
5 فص ثوم
نصف بطاطس مبشورة
2 ابيض بيضه
ربع ملعقه ملح(5 جم)
2 ونصف ملعقه عصير ليمون(60 جم)
كوب زيت(200 مل)
طريقه التحضير 
- فى اناء على النار فى ماء مغلى ثوم وبطاطس وعصير ليمون وملح ونقلبهم مع بعض ولمه البطاطس تستوى نضيف ابيض بيض ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد خالص, ولمه تبرد نضربها فى الخلاط ونضيف زيت حبه حبه حتى الحصل على القوام المطلوب وتكون جاهزه للااستخدم
حشو الشاورما ويقدم بالف هنا وشفا


الخيار السريع لشاورما 
المقادير
نصف كيلو خيار صغير
لتر ماء مغلى
2 فص ثوم 
ملعقه كمون(25 جم)
ربع ملعقه شطه(5 جم)
2 ورق لورا
ملعقه كسبرة مفرومه(25 جم)
ربع ملعقه نعناع ناشف(5 جم)
ملعقه خل وعصير ليمون(25 جم)
ملح وفلفل
شرائح ليمون
طريقه التحضير
- فى بوله فى ماء مغلى نضيف ملح وخل وعصير ليمون وكمون وشطه وثوم وفلفل ونعناع وورق لورا وليمون شرائح وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونضيف الخيار ونضعه فى اناء محكم الاغلاق( لو هناكل الخيار فى نفس اليوم نقطع الخياراربع تربع او شرائح لو ناكله بعد اسبوع نخرم الخيار بخله ونخلى سليم)
- وتقدم وبالف هنا وشفا
I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 
🔴💐✍#منتدى_المركز_الدولى✍💐🔴
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الشاورما
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الرقاق
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحمام
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللوبيا
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الاومليت

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: