ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع السلطات للااسماك المخللة
🟩سلطه الرنجه
المقادير
2\1 كيلو رنجه قطع
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
بصله مكعبات
2 فلفل حامى قطع
3 فلفل الوان قطع
2\1 كيلو طماطم قطع
2\1 حزمه كسبرة مفرومه
عصر ليمونه
طريقه التحضير
فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف فلفل حار وفلفل الوان ونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم وكسبرة وعصير ليمون ونضيف الرنجه ونقلبهم مع بعض
- وتقدم بالف هنا وشفا
🟩سلطه البطارخ
المقادير
2\1 كيلو بطارخ قطع
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
بصله مكعبات
2 فلفل حامى قطع
3 فلفل الوان قطع
2\1 كيلو طماطم قطع
2\1 حزمه كسبرة مفرومه
عصر ليمونه
طريقه التحضير
فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف فلفل حار وفلفل الوان ونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم وكسبرة وعصير ليمون ونضيف البطارخ ونقلبهم مع بعض
- وتقدم بالف هنا وشفا
🟩سلطه الفسيخ
المقادير
2\1 كيلو فسيخ قطع
25 مل زيت(معلقه كبيره)
25 جم خل(معلقه كبيره)
25 جم مسطرده(معلقه كبيره)
2\1 جزمه كسبرة مفرومه
150 جم طماطم قطع(كوب إلا ربع)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم كسبرة(معلقه صغيره)
2 فلفل حامى
طريقه التحضير
فى بوله نخلط مسطرده وزيت وعصير ليمون وخل وكسبرة وكمون وفلفل حار وكسبرة مفرومه وطماطم قطع ونقلبهم مع بعض كويس
وفى طبق التقديم فى الفسيخ ونصب عليه الخليط السابق
- وتقدم بالف هنا وشفا
سلطه رنجه ساخنه
المقادير
3 رنجه قطع
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
100 جم بصل مكعبات (نصف كوب)
100 جم فلفل اخضرمكعبات(نصف كوب)
50 جم فلفل حامى قطع (ربع كوب)
100 جم طماطم مكعبات(نصف كوب)
50 جم طحينه(2معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
25 مل عصيرليمون(معلقه كبيره)
25 مل خل(معلقه كبيره)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل حبه نضيف فلفل اخضروفلفل حامى وطماطم وطحينه وملح وكمون وعصير ليمون وخل ونقلبهم مع بعض ونرفعه من على النار
- فى بوله نضع الرنجه ونضيف الخليط ونقلبهم مع بعض كويس
- وتقدم بالف هنا وشفا
سلطه رنجه بارده
المقادير
3 رنجه فيليه قطع
(الخلطه)
100 جم بصل مكعبات(نصف كوب)
50 جم فلفل اخضرمكعبات(ربع كوب)
50 جم فلفل احمر مكعبات(ربع كوب)
50 جم فلفل اصفر مكعبات(ربع كوب)
100 جم خيار مكعبات(نصف كوب)
100 جم طماطم لحم مكعبات(نصف كوب)
100 جم جزر مكعبات(نصف كوب)
100 جم طحينه(نصف كوب)
25 مل خل(معلقه كبيره)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
10 جم شطه(نصف معلقه كبيره)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط بصل وفلفل اخضرواحمرواصفروخيار وطماطم وجزر وطحينه وخل وعصير ليمون وملح وكمون وشطه ونضيف قطع الرنجه ونقلبهم مع بعض
- وتقدم بالف هنا وشفا
سلطه بطارخ
المقادير
6 بطارخ رنجه
50 مل زيت(2معلقه كبيره)
50 مل عصير ليمون(2معلقه كبيره)
25 مل خل(معلقه كبيره)
50 جم مايونيز(2معلقه كبيره)
50 جم زبادى(2معلقه كبيره)
1 فلفل حار قطع
150 جم بصل اخضر مكعبات (كوب إلا ربع)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط عصيرليمون وخل وزيت ومايونيز وزبادى وفلفل حاروبصل اخضر ونضيف البطارخ ونقلبهم مع بعض كويس
- وتقدم بالف هنا وشفا
سلطه الرنجه
المقادير
2\1 كيلو رنجه
2معلقه كبيره زيت ذره
1 عدد بصل قطع
2 عدد فلفل حامى قطع
3 عدد فلفل الوان قطع
2\1 كيلو طماطم قطع
2\1 جزمه كسبرة مفرومه
1 عصير ليمون
الديكور
خضار ورنجه انصاف
طريقه التحضير
-فى طاسه على النار نضع الزيت والبصل يدبل ونضع الفلفل الحامى ونقلبهم مع بعض
ثم نضيف الكسبرة والفلفل اللوان والطماطم وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض ياخدة غلاوة
- ونصب الخليط فى طبق الغرف ونضع عليها الرنجه والخضار
- وتقدم بالف هنا وشفا
سلطه الرنجه والفسيخ
المقادير
3 رنجه قطع
2\1 كيلو سردين مخلى
ماء بصل
خل
عصير ليمون
شطه
سردين منظف
رنجه منظفه
طريقه التحضير
فى بوله نخلط ماء بصل وزيت وخل وعصير ليمون وشطه ونقلبهم مع بعض
وفى طبق التقديم نضع السردين او ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع السلطات الرنجه ونصب عليها الخليط السابق ونقلبهم مع بعض
- وتقدم بالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》