ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع بلح الشام
🟢بلح الشام
المقادير
300جرام دقيق (2كوب )
375 جرام ماء (2 الأربع)
75 جرام زيت (ثلث كوب)
3 بيضات كبيره
3جرام فانليا (ربع معلقه صغيرة)
مقادير الشربات
2/1كيلوسكر(2كوب ونصف)
400 جرام ماء (2كوب)
125جرام عسل جلوكوز(نصف كوب)
او عصير ليمونه بعد الغليان
طريقه التحضير
نضع الماء والزيت على النار يغلى ثم نضياف الدقيق وهو على
النا ر الهاديه مع التقلب المستمر لحد ما العجين تعمل زى
كوره قطعه واحده ثم نبرد العجينه ونضع البيض بيضه بيضه
مع الفانليا ثم نضع العجين فى كيس حلوانى ونقطعه فى زيت
بارد ثم بعد ذلك نرفع النار لحد مايحمر يخرج من
الزيت يضع
فى الشربات الثقيل البارد
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام فانيليا
المقادير
كوب وربع ماء(250 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه سكر(5 جم)
نصف كوب زيت(100 جم)
كوب وربع دقيق(250 جم)
من 4 الى 5 بيضات
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
(الحشو)
نصف كوب باستيرى كريم(100 جم)
كوب ماء(200 مل )
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف زيت وفانيليا وسكرولمه تغلى نضيف دقيق وملح ونقلبهم مع بعض لحد ما العجينه تتكورفى مكان واحد ومتلزقش فى الاناء ونسيبها تبرد شويه ونضيف البيض بيضه بيضه حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء فى زيت دافئ نقطع بلح الشام ونرفع عليها النار ياخد لون ذهبى فاتح ونضعها فى شربات ثقيل بارد
- فى بوله نخلط باستيرى كريم فى ماء ونضعه فى كيس حلوانى ونحشى بى بلح الشام
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام شيكولاته
المقادير
كوب وربع ماء(250 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه سكر(5 جم)
نصف كوب زيت(100 جم)
كوب وربع دقيق(250 جم)
2 ملعقه كاكاو خام(50 جم)
من 4 الى 5 بيضات
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
(الحشو)
نصف كوب باستيرى كريم(100 جم)
كوب ماء(200 مل )
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف زيت وفانيليا وسكرولمه تغلى نضيف دقيق وملح وكاكاو ونقلبهم مع بعض لحد ما العجينه تتكورفى مكان واحد ومتلزقش فى الاناء ونسيبها تبرد شويه ونضيف البيض بيضه بيضه حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء فى زيت دافئ نقطع بلح الشام ونرفع عليها النار ياخد لون ذهبى فاتح ونضعها فى شربات ثقيل بارد
- فى بوله نخلط باستيرى كريم فى ماء ونضعه فى كيس حلوانى ونحشى بى بلح الشام
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام المحلات
المقادير
250 جم دقيق قوى (كوب ونصف)
50 جم زيت (ربع كوب)
200 جم ماء (كوب)
ذره ملح
3 بيضات
الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
نحط الماء والزيت ورشه الملح على النار تغلى واول ما تغلى نحط الدقيق مره واحده ونهدى النار ونقلب بسرعه حتى تتجانس العجينه وتبقى كتله واحده وتلم نفسها ولا تترك اى اثار فى الحله ناخدها كده ونحطها فى العجان على سرعه هاديه ولو مافيش عجان ممكن نخلط على الرخامه بايديكى لحاجتين
علشان تكمل سواها وكمان تبرد وفائده الضرب هنا علشان تقبل وتتشبع بالبيض لما نحطه ولما تبرد العجينه نحط بيضه ونضرب حتى تختفى نحط التانيه وهكذا والقوام بيكون تقيل وبعدين نحطها فى كيس حلوانى ونشكلها وننزل بيها فى زيت دافىء يعنى نتحمله لو حطينا فيه ايدينا وبعد ما نشكله كله نسيبه لما ينفش ويمسك نفسه ونصفيه من الزيت ونحطه تانى فى زيت ساخن حتى يبقى لونه دهبى ومستوى من جوه وكرسبى من بره ونحطه فى شربات تقيل ودافىء
ولو حطينا البلح فى الزيت الساخن على طول بيتفتح ويشقق
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام كوب
المقادير
كوب وربع ماء
ربع ملعقه ملح
ربع ملعقه سكر
نصف كوب زيت
2 كوب دقيق
من 4 الى 5 بيضات
ربع ملعقه فانيليا
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر
كوب وربع ماء
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكرونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 15 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف زيت وفانيليا وسكرولمه تغلى نضيف دقيق وملح ونقلبهم مع بعض لحد ما العجينه تتكورفى مكان واحد ومتلزقش فى الاناء ونسيبها تبرد شويه ونضيف البيض بيضه بيضه حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء فى زيت دافئ نقطع بلح الشام ونرفع عليها النار ياخد لون ذهبى فاتح ونضعها فى شربات ثقيل بارد
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام بالكريمه
المقادير
كوب وربع ماء(250 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه سكر(5 جم)
نصف كوب زيت(100 جم)
كوب وربع دقيق(250 جم)
من 4 الى 5 بيضات
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
(الحشو)
نصف كوب باستيرى كريم(100 جم)
كوب ماء(200 مل )
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف زيت وفانيليا وسكرولمه تغلى نضيف دقيق وملح ونقلبهم مع بعض لحد ما العجينه تتكورفى مكان واحد ومتلزقش فى الاناء ونسيبها تبرد شويه ونضيف البيض بيضه بيضه حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء فى زيت دافئ نقطع بلح الشام ونرفع عليها النار ياخد لون ذهبى فاتح ونضعها فى شربات ثقيل بارد
- فى بوله نخلط باستيرى كريم فى ماء ونضعه فى كيس حلوانى ونحشى بى بلح الشام
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام بالنوتيلا
المقادير
2كوب الاربع( 375مل) ماء
2كوب(300 جم) دقيق
ثلث كوب (75جم) زبت
4 بيضات
ملعقة صغيرة (5مل) فانيليا
كوب (200 جم) نوتيلا سايحه
½ كوب (100 جم) بندق مجروش
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل السيرب
- فى اناء على النارنضع الماء والسكرونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 15 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
- فى اناء على النار فى ماء مغلى نضيف زيت وفانيليا وسكرولمه تغلى نضيف دقيق وملح ونقلبهم مع بعض لحد ما العجينه تتكورفى مكان واحد ومتلزقش فى الاناء ونسيبها تبرد شويه ونضيف البيض بيضه بيضه حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
- فى اناء فى زيت دافئ نقطع بلح الشام ونرفع عليها النار ياخد لون ذهبى فاتح ونضعها فى شربات ثقيل بارد
واتركيه جانبًا حتى يبرد ضعي النوتيلا في كيس تزيين الحلويات، ثم اصنعي فتحة صغيرة في بلح الشام، واحشيه بالنوتيلا اغمسي الجزء الظاهر من النوتيلا في البندق
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام بالزبده
المقادير
كوب (250 مل) ماء كوب
(150 جم) دقيق
¼ كوب (50 جم) زبدة
4 بيضات
2 ملعقة صغيرة (10 مل) فانيليا سائلة
كوب (250 مل) شربات
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
على نار متوسطة، ضعي الماء والزبدة، واتركيهما حتى يغلي الماء. أضيفي الدقيق، وقلبي حتى يصبح عجينًا. ارفعي العجين عن النار، واتركيه يبرد تمامًا. أضيفي البيضة تلو الأخرى، وقلبي حتى يختفي البيض تمامًا. أضيفي الفانيليا وقلبي جيدًا، ثم ضعي العجين في كيس الحلواني الخاص ببلح الشام. شكلي بلح الشام واقليه في زيت غزير، واتركيه حتى يُصبح لونه ذهبيًّا من جميع الجهات. ارفعي بلح الشام من الزيت، ثم ضعيه فورًا في الشربات البارد. ارفعي بلح الشام من الشربات، ثم ضعيه في طيق التقديم.
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام التركى
المقادير
لتحضير الشربات (القطر):
3 كوب (600 جم) سكر.
½ 3 كوب (875 مل) ماء.
ملعقة كبيرة (15 مل) عصير ليمون.
لتحضير العجين:
2 ملعقة كبيرة (25 جم) زبده.
2 ملعقة كبيرة (20 جم) سكر.
2 كوب (500 مل) ماء.
½ 2 كوب (375 جم) دقيق.
3 بيضات كبيرة بدرجة حرارة الغرفة.
3 ملاعق كبيرة (30 جم) سميد ناعم.
2 ملعقة كبيرة (20 جم) نشا.
زيت نباتي للقلي.
طريقه التحضير
لعمل الشربات،
ضعي السكر والماء في قدرٍ على نار متوسطة، وقلبي إلى أن يذوب السكر في الماء ويبدأ في الغليان، ثم أخفضي الحرارة واتركيه يغلي على نار هادئة لمدة 15 دقيقة، ثم أضيفي عصير الليمون وارفعيه من على النار، واتركيه حتى يبرد.
لتحضير بلح الشام، ضعي الزبده والسكر والماء في قدر على نار متوسطة، وقلبي حتى يذوب الزبده والسكر. أضيفي الدقيق، واستمري في التقليب بملعقة خشبية حتى يصبح لديكِ عجينة لينة. ارفعي القدر من على النار عندما تتجمع العجينة حول الملعقة، واتركيها حتى تبرد. أضيفي البيض واحدة تلو الأخرى مع التقليب بالملعقة الخشبية، ثم أضيفي السميد والنشا، وقلبي جيدًا حتى تمتزج المكونات معًا. عبئي عجينة بلح الشام في كيس حلواني مزود بالقمع المخصص لعمل بلح الشام. في مقلاة عميقة، سخني زيت غزير على نار عالية، ثم اصنعي أصابع متساوية الحجم من بلح الشام في المقلاة، وقلبيها من حين لآخر حتى تصبح ذهبية اللون، ثم أخرجيها وصفيها من الزيت على مناشف ورقية، ثم ضعيها في الشربات. كرري الطريقة حتى الانتهاء من الكمية كلها، ثم رصي بلح الشام في طبق التقديم وزينيه بالمكسرات.
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام الجزائرى
المقادير
¾ كوب (112.5 جم) دقيق.
½ كوب (75 جم) سميد ناعم.
¾ كوب (187.5 مل) ماء.
¼ كوب (62.5 مل) زيت.
2 ملعقة كبيرة (25 جم) زبده.
½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) قرفة.
2 بيضة.
ملعقة كبيرة (15 مل) ماء زهر.
زيت للقلي.
لتحضير الشربات "القطر":
2 كوب (400 جم) سكر.
كوب (250 مل) ماء. م
لعقة صغيرة (5 جم) عصير ليمون.
ملعقة صغيرة (5 جم) ماء زهر.
طريقه التحضير
على نار متوسطة، اغلي الماء والزيت والزبده والقرفة والملح وماء الزهر، ثم ارفعيهم من على النار. أضيفي الدقيق والسميد، وقلبي بسرعة بملعقة خشبية، حتى يصبح لديكِ عجينة متماسكة وناعمة. أضيفي البيض الواحدة تلو الآخرى مع التقليب حتى يندمج جيدًا مع العجين، واتركيها ترتاح عشر دقائق. ضعي العجينة في كيس حلواني به قمع مناسب لعمل بلح الشام. سخني زيت غزير، واصنعي أصابع من بلح الشام، واقليها حتى يصبح لونها ذهبيًا، ثم صفيها جيدًا من الزيت.
في قدر على نار متوسطة، ضعي السكر مع الماء لعمل الشربات، وقلبي حتى يذوب السكر في الماء. اتركي الخليط حتى يغلي، ثم اخفضي النار واتركيه على نار هادئة لمدة 15 دقيقة، ثم أضيفي عصير الليمون وماء الزهر، وارفعيه من على النار. ضعي بلح الشام في الشربات الساخن، واغمريه به جيدًا ثم ضعيه في طبق التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام بدون بيض
المقادير
½ 2 (375 جم) دقيق
¼ كوب (40 جم) نشا
2 كوب (500 مل) ماء
2 ملعقة كبيرة (30 مل) زيت
2 ملعقة كبيرة (25 جم) زبده في درجة حرارة الغرفة
ملعقة صغيرة (5 مل) فانيليا سائلة
3 نقط لون برتقالي (لون طعام)
رشة ملح
2 كوب (500 مل) قِطر (شربات) للحلويات
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
أذيبي النشا في ½ كوب من الماء، واتركيه جانبًا. على نار متوسطة، ضعي الزيت والزبده وباقي الماء والملح، واتركي الخليط على النار حتى يغلي. أضيفي لون الطعام وقلبي جيدًا، ثم أضيفي الدقيق، وقلبي بالمضرب اليدوي، حتى تتكون عجينة. ضعي العجين في وعاء، ثم اخفقيه بالمضرب الكهربائي بالجزء الخاص بالعجن. أضيفي الفانيليا وخليط النشا، واستمري بالخفق لمدة دقيقتين. ضعي العجين في كيس الحلواني، وشكيله على شكل بلح الشام واقليه في زيت غزير. اتركي بلح الشام على نار هادئة، حتى يُصبح لونه ذهبيًا. ارفعيه غن الزيت، ثم اغمسيه في الشربات او القطر، وضعيه في طبق التقديم.
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام بالقشطه
المقادير
½ 1 كوب دقيق.
كوب ماء.
كوب قشطة أو كريمة مخفوقة أو مهلبية.
½ كوب فستق حلبي مجروش.
شيكولاته سايحه للزينة.
½ كوب زبدة
4 بيضات.
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة.
ملعقة صغيرة بيكنج بودر .
رشة ملح.
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
على نار متوسطة، ضعي الماء واتركيه حتى يسخن. أضيفي الزبدة والملح وقلبي، ثم اتركيه على نار هادئة، حتى تذوب الزبدة ويغلي الماء. أضيفي الدقيق وقلبي، حتى تتكون لديكِ عجينة. اتركي العجينة جانبًا حتى تبرد، ثم أضيفي البيضة تلو الأخرى والفانيليا، وقلبي حتى يختفي البيض تمامًا. ضعي العجينة في كيس الحلويات مع القمع الخاص ببلح الشام، ثم اقليها في زيت غزير وساخن حتى يُصبح لونها ذهبيًّا.
ويسقى الشربات وبعد ذلك
افتحي بلح الشام من المنتصف كالساندوتش واحشيها بالقشطة، وزينها بالفستق الحلبي أو اغمسيها في الشيكولاته السايحه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام بالمارشميلو
المقادير
2 كوب (300 جم) دقيق
كوب (240 مل) ماء
كوب (240 مل) حليب
كوب (200 جم) زبده في درجة حرارة الغرفة
¼ كوب (50 جم) سكر
4 بيضات في درجة حرارة الغرفة
ملعقة صغيرة (5 مل) فانيليا سائلة
الزينة:
كوب (200 جم) سكر
كوب (200 جم) شيكولاته مقطعة مكعبات
ملعقة كبيرة (15 جم) قرفة مطحونة
25 قطعة مارشيملو كبيرة الحجم.
طريقه التحضير
على نار متوسطة، ضعي الماء والحليب والزبده والسكر والدقيق، وقلبي باستمرار لمدة 3 دقائق حتى تحصلي على عجينة. ارفعي العجين عن النار، واتركيه جانبًا حتى يبرد، ثم أضيفي البيضة تلو الأخرى، وقلبي حتى يختفي البيض تمامًا. أضيفي الفانيليا وقلبي جيدًا، ثم ضعي العجين في كيس الحلواني. شكلي العجين على شكل خيوط، واقليها في زيت غزير حتى يُصبح لونها ذهبيًّا. في وعاء صغير، ضعي السكر والقرفة، وقلبي جيدًا. رصي بلح الشام في صينية بايركس، ثم وزعي خليط السكر والقرفة، وقلبي جيدًا. وزعي الشيكولاته على الوجه ثم المارشميلو، ثم ضعي الصينية تحت شواية الفرن لمدة 5 دقائق، ثم قدميها.
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام من الارز
المقادير
2 كوب (300 جم) أرز
ملعقة كبيرة (10 جم) نشا
كوب (250 مل) ماء
كوب (250 مل) زيت
½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) سكر
2 بيضة
رشة ملح
كيس فانيليا
شربات
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
ضعي الأرز في ماء ساخن على نار هادئة حتى يصبح نصف سلق. ضعي الأرز في الخلاط وأضيفي رشة الملح وملعقة النشا واخلطيهم جيدًا حتى يصبح الخليط متجانسًا. ضعي على النار في وعاء كوب الماء والسكر وكوب الزيت مع التقليب حتى الغليان وذوبان السكر. أضيفي خليط الأرز مع التقليب السريع على نار هادئة. استمري في التقليب حتى يُصبح العجين لينًا. اتركي العجين حتى يبرد تمامًا، ثم أضيفي إليه البيض والفانيليا، واعجني حتى يصبح العجين متجانسًا ولينًا. شكلي العجين بواسطة قمع، ثم ضعيه في زيت بارد تمامًا. عندما يسخن الزيت، يبدأ بلح الشام في الانتفاخ ويطفو على سطح الزيت، انتظري حتى يأخذ اللون الذهبي. ضعي بلح الشام في الشربات البارد، ثم أخرجيه منه، وبذلك جاهز للتقديم.
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام المقرمش من الخارج وطرى من الداخل
المقادير
كوب دقيق
كوب ماء
ربع كوب زيت
رشة ملح
3 بيضات
رشة فانيليا
ملعقة خل
لتحضير القطر أو الشربات:
2 كوب سكر
2 كوب ماء
عصارة ليمون
ملعقة عسل
رشة فانيليا
طريقه التحضير
في وعاء على النار، ضعي الماء والزيت ثم أضيفي الدقيق والملح. اخلطي المكونات، ثم ارفعيها من على النار. في العجان، ضعي الخليط ثم أضيفي البيض تدريجياً مع وضع القليل من الخل ورشة فانيليا على البيض. ضعي الخليط في القمع، وقومي بوضع بلح الشام في زيت متوسط السخونة. اتركيه حتى يأخذ اللون الذهبي.
لتحضير الشربات أو القطر: كوب ونصف سكر 2 كوب ماء عصارة نصف ليمونة ملعقة عسل أبيض الخطوات: في وعاء على النار، ضعي السكر على النار ثم ضعي الماء وعصارة الليمون وملعقة عسل أبيض، اتركيهم على النار لمدة 10 دقائق. ضعي بلح الشام في الشربات.
- ويقدم وبالف هنا وشفا
بلح الشام بالكريمه الملونه
المقادير
1/2 لتر ماء(2كوب)
200 جرام زيت (كوب)
400 جرام دقيق (2كوب ونصف)
5 جرام ملح (نصف معلقه صغيره )
5 جرام سكر(معلقه صغيره)
5 جرام فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
6 بيض
2 كوب شربات
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(250 مل)
ملعقه عسل جلوكوز(25 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
لعمل الشربات
- فى اناء على النارنضع الماء والسكروعسل جلوكوزونقلبهم مع بعض وبعد الغليان نضع عصيرالليمون ونسيبها بتستوى بعد 20 دقائق ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل بلح الشام
نضع الماء مع الزيت على النار حتى درجة الغليان نضع الفانيليا والسكر والملح نرفع الماء والزيت من على النار ونضع مقدار الدقيق ويقلب بسرعة يترك الخليط جانبا لمدة 7 دقائق حتى يهدأ الخليط يوضع مقدار 6 بيضات على الخليط ويخلط فى العجانة يوضع كمية من الزيت الفاتر على نار هادئة تشكل العجينة بإستخدام القمع الحلويات مع مراعاة عدم سخونة الزيت يرفع بلح الشام من على النار ويضع فى الشربات ويقلب
لتحضير الكريمة :
200 مل من كريمة خفق باردة -(كوب)
كوب لبن بارد تخفق المقادير جيدا بمضرب كهربائى وتقسم الكريمة على عدة أطباق وتضاف ألوان طعام على الكريمة وتستخدم الفارماسيل الملونة للتزيين يتم تزيين بلح الشام بالكريمة الملونة
- ويقدم وبالف هنا وشفا
دونتس بلح الشام
المقادير
• ١/٤ كوب زبده
• ٢ معلقه كبيره سكر بني
• ١/٢ معلقه صغيره ملح
• ١ كوب ماء
• ١ كوب دقيق
• ١/٣ معلقه صغيره فانيليا
• ٣ بيضات
• تشوكليت شيبس
• زيت للتحمير
• سكر...قرفه
طريقه التحضير
• في وعاء علي النار...ننزل بالزبده و السكر و نتركهم ليختلطوا و يذوب السكر
• ثم نضيف الماء و حينما يغلي نضيف الدقيق و الملح و نقلب
• نرفع الوعاء عن النار و ننزل بالبيض و الفانيليا واحده و نقلب و حين تختفي ننزل بالبيضه الاخري و نقلب و اخيرا نضيف الثالثه بعد اختفاء الثانيه تماما
• نحضر كيس حلواني و قمع ...و نضع الخليط بكيس الحلواني..و نحضر صنيه
• في الصنيه ننزل بالخليط المعبأ بكيس الحلواني علي شكل دائره...و نوزع علي الوجه التشوكليت شيبس
• ننزل بدائره من العجين بالكيس الحلواني فوق الحلقه الاولي لنغطي الشيكولاته
• نكرر العمليه لحين انتهاء الكميه... نأخذ الصنيه و ندخلها الفريزر ساعه
• نخرج الصنيه من الفريزر ..و نسخن الزيت ...و ننزل بالدونتس بالزيت لحين الاحمرار
• نقلب السكر و القرفه...نقلب الدونتس بخليط القرفه و السكر.و تقدم ساخنه
- ويتقدم بالف هنا وشفا
اهم الملاحظات لنجاح بلح الشام
1-لازم بلح الشام اقطعه بزيت بارد علشان يعلى معايا ويبقى زى الجاهز
2- مانزودش البيض عن المطلوب علشان مايفرش
3- لما نيجى نعمل الشربات علشان مايسكرش اشيل بالفرشاه السكرالابيبقى بجوانب الكاسارول
4-لوهنعمل بلح الشام الشيكولاهنزود بيضه عن المطلوب طب ازاى اعرف بلح الشام الشيكولا استوى يااما يكون مع الابالفانيليا اول مايستوى يبقى الابالشيكولاته مام اواخد واحده واختبرها
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》