منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  1110
ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  1110
ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بوسى
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
بوسى


انثى عدد المساهمات : 3044
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
الموقع :
المزاج المزاج : تمام

ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى    ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  Icon_minitime1الأحد 14 نوفمبر - 10:26

🔴✍ملف شامل وكامل لجميع طرق عمل الجمبرى ✍🔴

🟩جمبرى المقلى🟩

المقادير

كيلو جمبرى كبير منظف

(التتبيله)

ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه عصيرليمون(25 مل)
ملعقه بشر ليمون(25 جم)
ملعقه شبت مفروم(25 جم)
ملعقه زعتر(25 جم)
ملعقه روزمارى(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
(عجينه القلى)
كوب وربع دقيق(250 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
2 ونصف ملعقه زيت زيتون
2 ونصف ملعقه خل عنب
كوب شعير
3 بياض بيض مخفوق
زيت للقلى

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط ثوم وعصير ليمون وبشر ليمون وشبت وزعتر وروزمارى وملح ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الجمبرى ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- فى بوله نخلط دقيق وملح وزيت زيتون وخل عنب وشعير وبياض بيض ونخفقهم مع بعض ونضع فى الجمبرى
- وفى اناء فى زيت سخن عميق نقلى الجمبرى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

الجمبرى المشوى

المقادير

500 جم جمبرى كبير(نصف كيلو)

(التتبيله)

25 جم مسطرده(معلقه كبيره)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
25 مل خل(معلقه كبيره)
25 جم بشر ليمون(معلقه كبيره)
25 جم كسيرة مفرومه(معلقه كبيره)
5 جم هريسه حاره(معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
50 مل زيت(2معلقه كبيرة)

طريقه التحضير

- نجيب الجمبرى ونفتحه من الظهرونغسله كويس ونضعه فى خله

لعمل التتبيله

- فى بوله نخلط مسطرده وثوم مفروم وخل وبشر ليمون ووكسبرة مفرومه وهريسه حاره وملح وفلفل وكمون وزيت ونقلبهم مع بعض كويس ونتبل بيهم الجمبرى ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعه,
على الشوايه ساخنه نرص الجمبرى ونقلبهم على كل وجه 3 دقائق
ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى بالخلطة

المقادير

1\2 كيلو جمبرى بقشره
(الحشو)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
15 جم مسطرده(معلقه كبيره)
50 جم صور كريم(2معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
100 مل زيت ذره(نصف كوب)
100 جم طماطم فيليه قطع(نصف كوب)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
عيدان شبت
25 جم بشر ليمون(معلقه كبيره)
25 جم عصير ليمون(معلقه كبيره)

طريقه التحضير

1-فى بوله نخلط كل من الكسبرة والبقدونس والثوم والمسطرده وصور كريم وملح وفلفل وكمون وشطه وزيت
2-وطماطم فيليه وشبت وبشر الليمون وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس
3- ونتبل بيهم الجمبرى ونسيبه ساعه فى الثلاجه ونضع عليه الخلطه قبل الشوى
4- وبعد ساعه نشوى على الشوايه 3 دقائق للكل وجه
5- ونغرفه على بقدونس مفروم
6-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

شيش طاووق جمبرى

المقادير

كيلو جمبرى وسط
طماطم شيرى
مكعب بصل
فلفل رومى مكعبات الوان

(التتبيله)

ملعقه مسطرده(25 جم)
ملعقه كاتشب(25 جم)
ملعقه خل(25 جم)
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
2 ملعقه زيت(50 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
(الصوص التقديم)
2 ونصف ملعقه زيت سمسم(60 جم)
ملعقه خل(25 جم)
ملعقه كاتشب(25 جم)
ملعقه صلصه حاره(25 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
ملعقه زنجبيل فريش(25 جم)

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط مسطرده وكاتشب وخل وعصير ليمون وزيت وملح وكمون وشطه وفلفل ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الجمبرى- ونجيب عيدان الشيش ونضع طماطم شيرى ثم بصل ثم فلفل الوان ثم جمبرى ثم طماطم شيرى ثم بصل ثم فلفل الوان ثم جمبرى هكذا لحد ما نخلص كميه الجمبرى
- وعلى شوايه ساخنه نرص الجمبرى على كل وجه 3 دقائق
- فى بوله نخلط زيت سمسم وخل وكاتشب و صلصه حاره وسكر وزنجبيل ونقلبهم مع بعض وتقدم مع شيش الجمبرى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

شاورما الجمبرى

المقادير

نصف كيلو جمبرى وسط شرائح(500 جم)
ربع كوب بشر برتقال(50 جم)
ربع كوب بشر ليمون(50 جم)
ربع كوب بصل مبشور(50 جم)

(التتبيله)

ربع كوب زيت(50 مل)
ربع كوب صلصه(50 جم)
ربع كوب عصير ليمون(50 جم)
ربع كوب خل(50 مل)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه فلفل حار قطع (25 جم)
ملعقه كسبرة مفرومه(25 جم)
( ملح وفلفل وكمون وشطه)
(التسويه)
2 طماطم شرائح
فلفل رومى الوان شرائح
كسبرة مفرومه
خبز صاج وثوميه وخيارمخلل

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط بشرليمون وبشربرتقال وبصل مبشور ونضع عليهم الجمبرى ونقلبهم مع بعض كويس
- فى بوله نخلط لبن وزيت وصلصه وعصير ليمون وخل وثوم مفروم وملح وفلفل وكمون وشطه وفلفل حار وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الجمبرى ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التبيله لمدة يوم كامل فى الثلاجه
- فى اناء على النار فى زيت سخن نشوح الشاورما ونقلبها كويس ونضيف ملح ولمه تستوى نضيف طماطم وكسبرة مفرومه وفلفل رومى شرائح ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
- نجيب عيش الصاج وندهنه الثوميه ونضع خيارمخلل ونضع الشاورما ونلفها رول
- على الشوايه ساخنه نضع الشاورما تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

حواوشى الجمبرى

المقادير

4 خبز بلدى مسواه نصف سوا
2 ملعقه سمن سايح(50 جم)

(الحشو)

2 كوب ونصف جمبرى مقطع(500 جم)
2 بصله مبشورة
2 فص ثوم مفروم
1 فلفل رومى قطع
1 فلفل حار قطع
ربع كوب جبنه موتزاريلا(50 جم)
ربع كوب زيتون مفروم(50 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
نصف ملعقه بهارات حواوشى(5 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(5 جم)

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط جمبرى وبصل وثوم مفرومين وفلفل رومى وحار وجبنه موتزاريلا وزيتون وملح وفلفل وبهارات حواوشى وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط
- ونجيب سمن سايحه وندهن بيها العيش من برا ومن جوا و وناخد الحشو ونفرده فى العيش ونوزعه كويس ونضغط عليه كويس
- ونجيب ورقه زبدة ونضع فيها الحواوشى ونقفله كويس ونجيب صاج ونضع فى الحواوشى(لاوم تكون قفله ورقه الزبدة من تحت فى الصاج)وممكن على الشوايه او فى طاسه على البوتجاز(بدون ورقه زبدة)
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى بالكنافه

المقادير

10 جمبرى كبير منظف
كيلو كنافه طازة
زيت للقلى

(التتبيله)

ملعقه ثوم مهروس(25 جم)
ملعقه كاتشب(25 جم)
ملعقه صويا صوص(25 جم)
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
ملعقه بشر ليمون(25 جم)
ملعقه زنجبيل مبشور(25 جم)
( ملح وفلفل وكمون وكسبرة)

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط ثوم مفروم وكاتشب وصويا صوص و عصير وبشر ليمون وزنجبيل مبشور وملح وفلفل وكمون وكسبرة ونقلبهم مع بعض ونبيل بيهم الجمبرى ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- ونجيب كنافه طرحه ونفردها ونلف فيها الجمبرى
- وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الجمبرى لمدة 5 دقائق ونطلعه على ممناشف مطبخ
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى بترفلاى
المقادير
10 جمبرى كبير

(التتبيله)

ملعقه مسطرده(25 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه بشر ليمون(25 جم)
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
ملعقه خل(25 جم)
ملعقه زيت(25 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)

(الصوص)

2 ونصف ملعقه زبدة(60 جم)
ملعقه دقيق (25 جم)
ملعقه مسطرده(25 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملعقه بشر ليمون(25 جم)
كوب عصير برتقال(200 جم)
ربع كوب عصير ليمون(50 جم)
كوب كريمه طهى(200 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
شبت مفروم

طريقه التحضير

- فى بوله نخلط مسطرده وثوم مفروم وبشر ليمون وعصير ليمون وخل وزيت وملح وكمون ونقلبهم مه بعض ونتبل بيهم الجمبرى
- ونجيب بيركس ونرص فى الجمبرى وندخله الفرن على 200 درجه لمدة 10 دقائق
- فى اناء على النار نشوح دقيق فى زبدة ونضيف مسطرده وثوم مفروم وبشر ليمون وعصير ليمون وعصير برتقال وخل ونقلبهم مع بعض ونضيف كريمه طهى وملح وفلفل وشبت مفروم ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونصبها على الجمبرى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى بانيه
المقادير
4\1 كيلو جمبرى مقشر وسط

(التتبيله)

25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
15 جم مسطرده(معلقه كبيره)
15 جم هريسه حاره(معلقه كبيره)
25 مل عصيرليمون(معلقه كبيره)
25 مل خل (معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)

(خلطه الدقيق)

2\1 كيلو دقيق
2\1 باكوبيكينج بودر
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
زيت للقلى

طريقه التحضير

لعمل تتبيله الجمبرى
- فى بوله نخلط مسطرده وثوم مفروم وهريسه وخل وعصير ليمون وملح وكمون ونقلبهم مع بعض كويس ونضع فيها الجمبرى ونقلبهم مع بعض ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه على الاقل
لعمل خلطه الدقيق
- فى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وثوم وبصل بودر وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس
- نجيب الجمبرى ونعفره فى خلطه الدقيق وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الجمبرى
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

شوربه الذره والجمبرى

المقادير

بصل
سمن
ثوم مفروم
جمبرى
دقيق
ذره حلوة
ماء مغلى
مكعب مرق
ملح وفلفل
بقدونس مفروم

طريقه التحضير

- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف جمبرى ونقلبهم ويغير لونه ونضيف ذره حلوة ودقيق ومكعب مرق وملح وفلفل وماء مغلى ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوتين ونشيف كريمه طهى وبقدونس تغلى ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى بصوص الكارى

المقادير

جمبرى
ملح وفلفل
عصير ليمون

(الصوص)
زبدة
بصل مكعب
ثوم مفروم
زنجبيل
فلفل حار
كارى بودر
كرنب ابيض
فلفل اخضر رومى مكعبات
مشروم شرائح
صلصه
مكعب مرق
دقيق
لبن جوزهند
ماء مغلى
عصير ليمون

طريقه التحضير

- فى بوله فيها الجمبرى ونتبله ملح وفلفل وعصيرليمون ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل صوص الكارى
- فى اناء على النارنشوح بصل فى زبدة ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم وزنجبيل وفلفل حاروكرنب ابيض ونقلبهم مع بعض ونضيف كارى وفلفل رومى وصلصه ودقيق ونقلبهم مع بعض ونضيف مكعب مرق وعصير ليمون ونضيف شوربه ونسيبها تغلى شويه ونضيف لبن جوزالهند ونسيبه يغلى شويه ونتبله ملح وفلفل ونضيف الجمبرى ونسيبه يغلى 5 دقائق ونرفعه من على النار
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

طاجن ملوخيه بالجمبرى

المقادير

(الشوربه)
5 كوب ماء مغلى
ملح\ فلفل\ ورق لورا
( بصل\جزر\كرات\كرفس\ شرائح ليمون)
خل ابيض
10 جمبرى كبير بقشره
10 جمبرى وسط بقشره
(الملوخيه)
5 كوب شوربه جمبرى(1لتر)
2 ونصف كوب ملوخيه متخرطه(500جم)
نصف ملعقه بيكربونات الصوديوم(5جم)
نصف ملعقه ملح(5جم)
نصف ملعقه كمون(5جم)

(الطشه)

2 ونصف ملعقه سمن(60جم)
5 فص ثوم مكعبات
فلفل اخضر رومى مكعبات
ملعقه كسبرة بودر(25جم)
نصف ملعقه ملح(5جم)
نصف ملعقه فلفل(5جم)

طريقه التحضير

- فى اناء على النار فى بصل وجزر وكرات وكرفس وشرائح ليمون وملح وفلفل وورق لورا وخل يغلوا ونضيف جمبرى يتسلق ونصفى- فى اناء على النار فى شوربه جمبرى تغلى ونضيف ملوخيه وبيكربونات وملح وكمون ونقلبهم مع بعض حتى الحصول على قوام مناسب وتغلى ونرفعها من على النار
- فى طاسه على النار نشوح ثوم وكسبرة وفلفل رومى وملح وفلفل فى سمن تاخد لون ذهبى ونضيفها على الملوخيه نقلبهم مع بعض
- ونجيب طواجن ونرص فيها الجمبرى المسلوق ونصب عليه الملوخيه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

طاجن مكرونه بالجمبرى

المقادير

كيس مكرونه قلم
لتر ماء(5كوب)
ملعقه كبيرة ملح (25جم)
ملعقه كبيرة زيت (25جم)

(الصوص)

2 ملعقه كبيرة سمن(50جم)
4 بصل مكعبات
2 ملعقه كبيرة صلصه(50جم)
ملعقه كبيرة خل (25جم)
ملعقه كبيرة سكر(25جم)
10 طماطم مبشوره
ملعقه ملح(25جم)
ملعقه فلفل(25 جم)
ملعقه كمون(25جم)

(الدقه)

2 ملعقه كبيرة زيت(50جم)
ملعقه كبيرة ثوم مفروم(25جم)
ملعقه كبيرة خل(25جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون(25جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
نصف ملعقه فلفل(10جم)
نصف ملعقه كمون(10جم)
نصف ملعقه شطه(10جم)
نصف كوب ماء مغلى(100جم)
(الحشو)
ملعقه زيت (25جم)
2 فص ثوم مفروم
نصف كوب جمبرى صغير(100جم)
ملعقه كبيرة بشر ليمون (25جم)
ملعقه كبيرة عصير ليمون (25جم)
ملعقه كبيرة كسبرة مفرومه (25جم)
نصف ملعقه ملح(10جم)
نصف ملعقه فلفل(10جم)
نصف ملعقه كمون(10جم)
نصف ملعقه شطه(10جم)

طريقه التحضير

- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق المكرونه لمدة 9 دقائق ونصفيها

(الصوص)

- فى اناء على النارنشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف صلصه وخل وسكرونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم ونتبلها ملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك على نارهاديه

(الدقه)

-فى اناء على النار نشوح ثوم فى زيت ولمه ياخد لون نضيف خل وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون وشطه وماء ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار

(الحشو)

- فى اناء على النار نشوح ثوم فى زيت ولمه ياخد لون نضيف جمبرى وبشر ليمون وعصير ليمون وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونرفعه من على النار
(طاجن مكرونه بالجمبرى)
- فى بوله نخلط مكرونه مسلوقه مع نصف كميه الصوص ونقلبهم مع بعض
- ونجيب طاجن ونضع فى حشو الجمبرى ونضيف عليه المكرونه ونضيف عليها باقى كميه الصلصه ونغطى الطاجن بورق فويل
- وندخل الطاجن الفرن على 150 درجه لمدة 25 دقيقه ونضيف عليها الدقه عند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

كبسه الجمبرى

المقادير

50 جم سمن وزيت(2معلقه كبيرة)
100 جم بصل(نصف كوب)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
100 جم فلفل رومى مكعبات(نصف كوب)
500 جم جمبرى وسط(نصف كيلو)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
10 جم بهارات كبسه سمك(نصف معلقه كبيره)
10 جم كارى(نصف معلقه كبيره)
2 ليمون ناشف
لتر ونصف ماء مغلى
500 جم ارز بسمتى(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
50 جم كسبره مفرومه(ربع كوب)

طريقه التحضير

- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف الجمبرى ونقلبهم مع بعض ياخد لون ونضيف فلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ملح وفلفل وكمون وبهارات سمك وكارى وليمون ناشف ونضيف ماء مغلى ونسيبها تغلى ونسوى الجمبرى ونضيف ارزونتبله ملح وفلفل وكسبره مفرومه ونقلبهم مع بعض ونسيبه يستوى على نار هاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

برجر جمبرى

المقادير

كوب وربع جمبرى مفروم(250 جم)
نصف كوب فول صويا (100 جم)
2 تفل بصل
2 بشر ليمون
2 فلفل حار
بصل اخضر
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه ثوم بودر(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
عصير ليمون
خبز برجر
كاتشب \ مايونيز
بصل شرائح
طماطم شرائح
جبنه شيدر شرائح

طريقه التحضير

- فى بوله ننقع فول صويا ونصفى
- فى الكبه نخلط جمبرى مفرومه وفول صويا و تفل بصل وبصل اخضر وفلفل حاروعصير ليمون وبشر ليمون وملح وفلفل وكمون وثوم بودرونقلبهم مع بعض كويس اوى ونسيبها ترتاح فى الثلاجه لمدة نصف ساعه ونشكلها كرات
- ونجيب فورمه ونضع فيها كرات البرجرونضغط عليها علشان تكون متساويه ونرصها على صاج مدهون زيت_لازم نضع فوق كرات البرجر كيس وتحتها كيس) وندخله الثلاجه لمدة نصف ساعه قبل الشوى
- على الشوايه ساخنه ندهنها زيت ونمسحها بمناديل ونرص عليها البرجر
- ونجيب خبر برجرونفتحه ساندوتش ونضعها على الشوايه ياخد لون وندهنه مايونيزوكاتشب ونرص وشرائح طماطم وشرائح بصل ونضع البرجر وشريحه جبنه شيدر
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

فطيرة الجمبرى

المقادير

العجينه)

نصف كيلو دقيق(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
20 جم سكر(معلقه كبيره)
10 جم خميرة(نصف معلقه كبيره)
50 مل زيت ذره(2معلقه كبيره)
225 مل ماء للعجن(كوب وربع)
(الفرد)
250 مل زيت(كوب وربع)
(الحشو)
نصف كيلو جمبرى قطع(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
100 جم فلفل اخضر قطع(نصف كوب)
50 جم فلفل حامى قطع(ربع كوب)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
25 جم كرفس مفروم(معلقه كبيره )
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)

طريقه التحضير

1-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكر والخميرة وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ×(نخرم العجينه بشوكه)
2-فى بوله نخلط الجمبرى وملح وفلفل وكمون وفلفل اخضر وفلفل حامى وكسبرة وكرفس وثوم ونخلطهم مع بعض
3-على الرخامه نرش زيت ونفرد عليها العجينه لحد ما تكون رقيقه جدا نعمل ونخرم العجينه بشوكه قاعده وغطاء (تكون بشكل دائرى او مربع)
4-ونجيب قاعده العجينه ونضع فيها الحشو ونضع فوقيها الغطا ونقفلها كويس من الحروف
5- ونجيب صينيه مدهونه زيت ونضع فيها العجينه وندهنها من فوق سمن
6- وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه لحد ما الوش لونه ذهبى
7-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

شوربه جمبرى

المقادير

50 مل زيت(2معلقه كبيرة)
150 جم بصل مكعبات(كوب الأربع)
5 فص ثوم مفروم
50 جم كرات مفروم(ربع كوب)
50 جم كرفس مفروم(ربع كوب)
100 جم طماطم لحم قطع(نصف كوب)
50 جم صلصه(2معلقه كبيرة)
4\1 كيلوجمبرى وسط(كوب وربع)
1 لتر شوربه(5كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيره)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)

طريقه التحضير

- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف كرات وكرفس وجمبرى ونقلبهم مع بعض ولمه الجمبرى يغيرلونه نضيف صلصه وعصير طماطم ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل وكمون وشطه ونضيف شوربه ونسيبها يستوى لمدة 15 دقيقه ونضيف عصيرليمون وكسبرة مفرومه وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى

جمبرى طمبورة
المقادير
10 جمبرى جامبو

(التتبيله)

25 جم مسطردة(معلقه كبيره)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيره)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيره)
25 جم كسبرة مفرومه(معلقه كبيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
(العجينه)
100 جم دقيق(نصف كوب)
2 بيض
5 جم بيكربونات الصوديوم(معلقه صغيره)
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم كركم(معلقه صغيره)
100 مل عصير شعير(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
1 لتر زيت للقلى(5كوب)

طريقه التحضير

1-فى بوله نخلط مسطردة وغصير ليمون وثوم مفروم وكسبرة وملح وفلفل وكمون ونخفقهم مع بعض كويس ونتبيل بيهم الجمبرى ونسيبه فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
2-فى بوله نخفق البيض ولبن وكركم وبيكربونات الصوديوم وعصير شعير وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضيف عليها الدقيق ونسيبها ترتاح نصف ساعه فى الثلاجه(العجينه بتكون شبه سائله)
3- ونجيب الجمبرى ونضعه فى العجينه حتى يشرب من الخليط
4-فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الجمبرى لمدة 4 دقائق
5-فى طبق التقديم نرص الجمبرى
6-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

كساديا الجمبرى

المقادير

(خبز التورتيلا)
4\1 كيلو دقيق ابيض(كوب وربع)
4\1 كيلو دقيق ذره(كوب وربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
15 جم سكر(معلقه كبيره)
250 مل ماء للعجن(كوب وربع)
(الحشو)
30 مل زيت (معلقه كبيرة ونصف)
500 جم جمبرى صغير(2كوب ونصف)
30 مل زيت(معلقه كبيرة ونصف)
200 جم بصل شرائح(كوب)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيرة)
50 جم صويا صوص(2معلقه كبيره)
25 جم ونشستر صوص(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
200 جم صور كريم(كوب)
100 جم جبنه موتزاريلا(نصف كوب)
100 جم جبنه شيدر(نصف كوب)

طريقه التحضير

لعمل الخبز
- فى الميكسر نخلط دقيق ابيض ودقيق اصفر وملح وسكر وزيت ونضيف ماء حبه حبه ونحفقهم مع بعض حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكلها ونقطعها على 6 كرات ونرش دقيق فى بوله ونرض فيها كرات العجينه ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد كرات العجينه بالنشابه بسمك رفيع ونقطعها بشكل دائرى
- وفى طاسه ساخنه على النار يسوى الخبزعلى كل وجه دققتين ونضعه فى بوله ونغطى
لعمل حشو الجمبرى
-فى طاسه على النار فيها زيت نشوح الجمبرى ونضيف عصير ليمون ونتبله ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار
-وفى طاسه نشوح البصل مع زيت ولمه يدبل نضيف الجمبرى ونقلبهم مع بعض ونضيف النشستر صوص والصويا صوص ونقلبهم مع بعض كويس
لعمل كساديا الجمبرى
- ونجيب طبقه من العيش وندهنه صور كريم
- ونضيف خليط الجمبرى على العيش ونضيف الجبنه الشيدر وجبنه موتزاريلا ونضع عيش مدهون سور كريم على خليط الجمبرى ونضغط عليه كويس
- ونجيب صينيه وندهنه زيت ونضع كساديا الجمبرى وندخلها الفرن تاخد لون درجه حرارة 200 لمدة 10 دقائق
8- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

ارز بالجمبرى

المقادير

50 جم سمن(2معلقه كبيره)
150 جم بصل قطع ذهبى(كوب الأربع)
2\1 مكعب مرق
50 جم صلصه(2معلقه كبيره)
4\1 كيلو جمبرى(كوب وربع)
2\1 كيلو ارز مصرى(2كوب ونصف)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
4\3 لتر ماء مغلى(كيلو الأربع )
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نشوح البصل فى سمن ونضيف مكعب مرق ونقلبهم لحد ما ياخد لون ذهبى غامق
2- ونضيف الجمبرى ونقلبهم مع بعض ونضيف صلصه وارز ونقلبهم مع بعض ونتبله ملح وفلفل وكمون وشطه ونضيف الماء المغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه الحرارة ونسيبه يستوى على نار هاديه
3-فى طبق التقديم نغرف الارز ونرص على الوش جمبرى
4-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتى

مكرونه بالجمبرى

المقادير

مكرونه مسلوقه
عصير طماطم
صلصه
ملح
فلفل
بهارات سمك
كسبرة ناشفه
شطه
مكعب مرق
ثوم بودرة
بصل بودرة
ورق غار
كرفس
هريسه
بصل مفروم
ثوم مفروم
زيت
ريحان فريش
جبنه برميزان

طريقه التحضير

1-فى الخلاط نضرب الطماطم وملح وفلفل وكمون وكسبرة وشطه وهلايسه وبهارات سمك وصلصه وورق غار ومكعب مرق وثوم وبصل بودرة وكرفس ونخفقهم مع بعض كويس
2-فى اناء على النار فيها زيت نشوح الثوم والبصل لحد ما يدبلوونضيف عصير الطماطم ونسيبه يتسبك على نار هاديه
3- فى طاسه فيها زيت نشوج البصل والثوم ولمه يدبلوا نشوح معاهم الجمبرى ونصب الصلصه عليه ونضيف ريحان فريش
5-ولمه الجمبرى يستوى نقلب المكرونه وزيت زيتون وجبنه برميزان
6- ونغرف المكرونه بالجمبرى فى طبق الغرف
7-ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

كفته الجمبرى

المقادير

نصف كيلو جمبرى مفروم(2كوب ونصف)
50 جم كسبره مفرومه(ربع كوب)
1 بصل مبشورة
3 فص ثوم مفروم
1 عصير ليمون
5 جم بهارات سمك(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
50 جم بطاطس مبشورة(ربع كوب)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
2 ملعقه بقسماط ناعم
2 كوب دقيق
(للتحمير)
2 بيض
1 كوب لبن
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
2 كوب بقسماط ناعم
1 لتر زيت لتحمير

طريقه التحضير

1-فى الكبه نضيف الجمبرى وكسبرة وبصل عصير ليمون وثوم وبهارات سمك وملح وكمون
وبطاطس وشطه وبقسماط ونفرمهم مع بعض كويس ونسيبها فى الثلاجه نصف ساعه تتشمع ونشكلها اصابع او كور
2- فى بوله نضيف اللبن والبيض وملح وفلفل وفى بوله اخرى نضع دقيق وفى بوله اخرى نضع بقسماط
3-ونضع الكفته فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضعها فى الثلاجه ربع ساعه
4-وفى طاسه فيها زيت سخن عميق نقلى الكفته لحد ما يكون لونها ذهبى فاتح
5-ونجيب طبق التقديم ونرش فى بقدونس مفروم ونرص عليها الكفته
6-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى بانيه 2

المقادير

كيلو جمبرى مقشر - ثوم مفروم- ملح -كمون - ممكن ليمونة معصورة وممكن لا- بيضتان-كوب ونصف دقيق -كوب ونصف بقسماط ناعم - فلفل أسود -زيت للقلى

طريقه التحضير

1- نظفي الجمبرى جيدًا ثم اغسليه و اتركيه يتصفى بعد كدةقومي بتتبيله بالثوم والملح والفلفل والكمون واليمون واتركيه فى التتبيلة أكبر وقت ممكن
2- بعد أن يتبل الجمبرى احضري ثلاثة أطباق، أول طبق نخفق فيه البيض وطبق آخر نضع فيه الدقيق وطبق ثالث نضع فيه البقسماط.
3-اغمسي الجمبري في الدقيق أولا ثم البيض وأخيرا البقسماط و نكرر تلك العملية حتى تنتهى الكمية كلها.
4- سخنى الزيت كويس وضعي فيه الجمبرى يتحمر على الوجهين حتي يكتسب اللون الذهبي ويقدم مع الثومية أو سلطة الطحينة
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى مقلى

المقادير

جمبرى وسط
عصير ليمون
ربع ملعقه صغيرة ملح
ربع معلقةصغيره فلفل
نصف معلقه صغيره كمون
نصف ملعقه صغيرة زعتر
ثوم مفروم
فلفل مفروم اخضر أو احمر
كوب دقيق
ملعقه نشا
معلقه صغيره ثوم بودرة
ربع معلقه صغيره كركم

طريقه التحضير

-فى بوله نتبل الجمبرى ملح وفلفل وكمون وعصير ليمون وثوم مفروم وكركم ونقلبهم مع بعض ونسيبه فى التتبيله ساعتين على الاقل
- فى بوله نضع دقيق ونضيف عليه نشا وثوم بودرة ونقلبهم مع بعض كويس
- ونضع الجمبرى فى خليط الدقيق من كل الجوانب
-فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى الجمبرى
-فى طبق التقديم نرش بقدونس مفروم ونرص عليه الجمبرى المقلى ويقدم ساخن
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى مشوى

المقادير

معلقه كبيرثوم مهروس
ربع معلقه ملح
نصف ملعقة صغيرة شطة
ملعقة صغيرة بابريكا
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
كيلو جمبري ، مقشر
شرائح ليمون للتزيين

طريقه التحضير

نسخن الشواية الكهربائية أو طاسه تيفال
في بولة يوضع الثوم و الملح.
تضاف الشطة و البابريكا و زيت الزيتون و عصير الليمون الى مزيج الثوم و الملح و يقلب المزيج جيدا.
في بولة كبيرة الحجم يوضع الجمبري ثم يوضع عليه مزيج الثوم و الليمون و يقلب برفق حتى يختلط الجمبري بالكامل بمزيج الثوم.
يوضع الجمبري في عيدان خشبية ثم يوضع على الشواية الكهربائية لمدة من 2-3 دقائق لكل جانب حتى ينضج.
يوضع الجمبري في طبق التقديم ثم يزين بالليمون
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

الجمبرى البانيه

المقادير

ثوم مفروم
شطة حمراء أو خضراء
كمون
ملح
فلفل أسود
دقيق
بيض
بقسماط
زيت غزير للتحمير

طريقه التحضير

نبدأ خطوات طريقة عمل الجمبرى البانيه بغسله جيدا حتى نتخلص من الرمل به، ثم نخلط الثوم، شطة حمراء، الملح والكمون والفلفل مع الجمبرى المقشر، ونتركها ما لا يقل عن نصف ساعة
ونستكمل طريقة عمل الجمبرى البانيه بوضعه فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط، ونتركها فى الثلاجة نصف ساعة، ويمكن الاحتفاظ بجزء من كمية الجمبرى فى الفريزر ونستخدمها فى وقت لاحق.
نخرجها من الثلاجة ونضعها فى الزيت الغزير على نار متوسطة لمدة دقيقتين حتى تكتسب اللون الذهبى ونخرجها على ورق المطبخ، وتقدم مع الأرز والسلطات.
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

كفته الجمبرى

المقادير

كليو جميبري مقشرونظيف
كوب أرز مطحون ناعم جدا
2معلقه كبيرة دقيق
معلقه صغيرة زعتر
معلقه صغيرة فلفل أسود
معلقه صغيرة كمون
نصف معلقة صغيره ملح
نصف معلقة صغيره نعناع
كوب بقدونس مفروم ناعم
بصله كبيره مفروم ناعم
معلقه كبيره ثوم مفروم
زيت للقلي

طريقه التحضير

تضع نصف الجمبيري في الكبه مع البصل والثوم والبقدونس والنعناع وجميع
البهارات الموجوده
وفي بوله نضع باقي الجمبيري مع الارز والدقيق ثم يضاف إليه المكونات اللي في الكبه
وتسيبها ترتاح وبعد كده تدهن اليد بالزيت وتصنيع الكفته
ونضع الزيت في الطاسه علي نار هادئة وتقلب الكفته وتقدم ساخنه
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

كبيبه الجمبرى

المقادير

كليو جمبري
3كوب أرز مطحون
٣بصلات مفروم
معلقه كبيره ثوم مفروم
بقدونس وكسبره وشبت
معلقة كمون
معلقه فلفل أسود
نصف معلقه نعناع
معلقه صغيره ملح
وكله علي بعضه باليد أو المفرمه
او في الكبه
نصف كوب زيت لتحمير البصله

طريقه التحضير

نجيب حله ونضع نصفها ماء وتغلي دي علي عين من البوتاجاز وعين أخري نضع عليها مقليه 2 بصله مفرومة وتحمر في الزيت حتي يصير لونها بوني مش فاتح ولا غامق ثم تضعي عليها نصف معلقه صغيره ملح كوب ماء دافي وفلفل أسود وحبه طماطم كبيرة مقطه في نفس المقلايه حتي تغلي ثم تضرب في الخلاط وتضع في الحله اللي بتغلي لما تغلي وطي عليها النار وضعي فيها الكبيبه الي ما تخلصي المقدار وعلي النار بعد ذلك وبعد ربع ساعة طلعي واحد قرص في طبق لو استوي اطفي عليها وصفي واقلي ولو مش حبها مقلية سيبها تصفي
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى بالطحينة

المقادير

2كوب طحينه انتي عملها ومجهزه
نصف ملعقة فلفل أسود
نصف معلقة ملح
نصف معلقه كمون
2 معلقة ثوم مفروم
عصير ليمون

طريقه التحضير

نضيف كليو جمبري مقشر ومنقوع في الخل والملح لمده 5دقائق وتغسيله كويس ويصفي بعد ذلك يضع في الطاسه ويقلب الي مانزل الميايه بتاعته صفية واتركيه جهاز نضع الطحنيه علي النار تغلي غلوتين ويضاف عليها الجميبري برده يغلي غلوتين وتطفي عليه وعصير ليمونة طريقه عمل الطحنيه نضع كوب من الطحينه في بولة ويضاف عليها 2معلقه كبيره خل وتضرب وبعد البهارات ثم الماء الدافئ كوب ونصف والثوم المفروم وتضرب جيداً
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

جمبرى محشى

المقادير

نصف كيلو جمبري كبير
منقوع لمده 5 دقائق
في ملح وخل ومشقوك من الظهر
نصف كوب بقدونس مفروم
معلقه صغيره ثوم
ربع معلقة صغيره ملح
نصف معلقه صغيره زعتر
معلقه صغيره كمون
واحد فلفل أخضر
2 معلقه كبيره زيت

طريقه التحضير

كله يفرم في الكبه ويكون ناعم ويحشي من الظهر ويعصر عليه عصير الليمون ويشوي علي الجرل اوشوي البوتجاز مع التقليب
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتى

عجه الجمبرى

المقادير

نصف كليو جمبري
مقشر ومنقوع في الخل والملح لمده 5دقائق وتغسيله كويس ويصفي
4معلقه كبيره دقيق
2 بيضه
نصف ملعقه ملح صغيره
3معلاق بقدونس
طرف معلقه صغيره بيكنج بودر
نصف ملعقة فلفل أسود
نصف معلقة كمون
ربع معلق زعتر
نصف كوب ماء

طريقه التحضير

يضرب البيض مع الملح والفلفل الاسود وسيبه شويه في بوله نضع الدقيق والماء والكمون والزعتر ويضرب جيداً حتي تكون سائله ويضاف عليها البيض المضروب ويضرب مره اخرى ونضع عليهم الجمبيري وسيهم 5 دقائق تكوني سخني الزيت وخذي بالمعلقه وضعي في الطاسه ويقلب علي الجانبين حتي تكون لونها ذهبيّاً وتطلع علي البقدونس وتقدم ساخنة
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

اقراص الجمبرى

المقادير

كوب جمبري اي حجم مغسول
ربع كوب دقيق
ربع كوب لبن اوماء
ربع كوب بقدونس مفروم ناعم
كبير بصله مفرومه ناعم جدا
معلقه صغيره ثوم مفروم ناعم
نصف ملعقه صغيره فلفل اسود
نصف ملعقه صغيره زعتر
نصف ملعقه صغيره ملح
ربع ملعقه صغيره كمون
2 بيضه

طريقه التحضير

نضرب البيض مع الملح والفلفل الاسود جيدا ويضاف البن أو الماء الدقيق والبهارات كلها ويضرب كويس جدا وبعد ذلك نضع عليه الجمبري
وفي الطاسه نضع الزيت وناخذ بالمعلقه الكبيره وتضع في الطاسه إلي ما يخلص الكميه وتطلع في طبق التقديم وتقدم ساخنة
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

طاجن الجمبرى

المقادير

1كيلو جمبري
2 بصله مقطعة حلقات
معلقة كبيره ثوم مفروم
نضيف معلقه كركم
معلقه صغيره كمون مطحون
معلقه صغيره زعتر
نصف معلقه ملح
3 معلاق زيت
2 قرن فلفل حار
فلفل الوان

طريقه التحضير

يغسل الجمبري كويس جدا ويصفي ونقطع كل من الطماطم والفلفل الأخضر والبصل نضع الزيت في الحله ويضاف إليه البصل والفلفل الاخضر والطماطم المقطعة والثوم وجميع النهارات ويقلب جيداً ويضاف إليه الجميبري مع التقليب المستمر حتي يتغير اللون الجميبري ثم يضع في الطاجن ويدخل الفرن لمدة 30 دقيقة ويقدم ساخن
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

الارز المدفون بالجمبرى

المقادير

نصف كوب ماء ساخن
3بصلات مبشرين
معلقه صغيره فلفل أسود
ملعقة صغيره ملح
ربع كوب زيت
حبه طماطم كبيرة ومبشوره
3كوب أرز
1 كليو جمبري مقشر ومنقوع في الخل والملح لمده 3 دقائق معدودة

طريقه التحضير

يضع البصل على النار فى الطاسه وينشف من الماء بتاعه خالص ثم ننزل الزيت ويقلب جيداً تقلبتين ويضع عليه الملح و الفلفل الأسود مع التقليب المستمر لتصبح لونه بوني ويضاف إليه الماء الساخن والطماطم حتي يصبح سميك ونطفي عليها ولما يبرد يضرب في الكبة أو الخلاط ويصفي وتضع في الحله الماء الساخن وعليه الجمبيري والأرز البصل الصياديه ويقلب جيداً وتسبيها علي النار حتي يتشرب الماء ووطي عليه ويقدم في الطبق
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

صينيه جمبرى بالصلصة

المقادير

كليو بطاطس مقطعه شرائح
نصف كيلو جمبري مقشر ومغسول
2بصله كبيره مقطعه شرائح
معلقه كبيره ثوم مفروم
نصف كوب كسبرة خضراء مفرومة
نصف ملعقه صغيره ملح
نصف ملعقه صغيره كركرم
نصف ملعقه كبيره زعتر
معلقه صغيره فلفل اسود
عصير نصف ليمونه
2كوب عصير طماطم
3معلاعق زيت
فلفل اخضر حار احمر
طريقه التحضير
نضع الزيت والبهارات والملح والفلفل الحار والكسبره الخضراء في الصنيه وندعكهم باليد كويس جدا ثم يضاف عصير النصف ليمونه والجمبري والبطاطس والصلصة الطماطم ويقلب جيداً باليد وسببها ربع ساعة في الثلاجة وبعد ذلك تضع علي النار حتي السواه وندخل الشوايه
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

الملوخيه بالجمبرى

المقادير

نصف كيلو جمبري
نصف كيلو ملوخيه
نصف ملعقه صغيره فلفل اسود
نصف معلقه صغيره ملح
معلقه و نصف ثوم مفروم
معلقه ونصف كسبره ناشفه
2 كوب عصير طماطم
زيت

طريقه التحضير

يغسل الجمبري فى ماء وخل وملح وبعد كده هنشطفه كويس اوي وهنصفيه
ونغسل الملوخيه ونفرمها وبعد كده نجيب طاسه ونحط فيها الجمبري من غير اي اضافات لغاية ما ينزل كل مايته ولونه يتغير وهنقفل النار عليه ونسيبه .
وبعد كده نجيب حله ونحط فيها الزيت نسوي فيه نصف معلقة كبيرة توم لغاية ما يصفر ونضيف عليه عصير الطماطم وربع معلقه صغيره من الثوم المفروم مع نصف معلقة كبيرة كسبره ناشفه
ونسيبه يغلي غلوتين وبعد كده نضيف الملوخيه و الجمبري والبهارات اللي هي الملح والفلفل ونسبها تغلي غلوتين نشيل الريم الي عليها الي هو وش الملوخيه
وبعدين نعمل الطشه
اللي هي عباره عن نصف معلقة توم ومعلقة كسبرة نسيبها علي النار تغلي غلوه واحده وتطفي نطفي النار عليها
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

مكرونه بالجمبرى

المقادير

نصف كيلو جمبري
مقشر ومنقوع في الخل والملح لمده 5دقائق وتغسيله كويس ويصفي
كيس مكرونة أي نوع وشكل مسلوقة
3كوب عصير طماطم
نصف معلقة صغيرة ثوم
2 معلقه كبيره زيت
تستعملها لتقليب المكرونة فيها
معلقه كبيره ثوم مفروم
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
نصف معلقة ملح
نصف معلقه صغيرة زعتر
3 ملاعق كبيرة زيت

طريقه التحضير

نضع في الحله الزيت والثوم ونقلب تقلبتين ثم يضاف إليه عصير طماطم
والبهار
ونضع في المقلايه الجمبيري مع التقليب المستمر الي ماينزل المياه بتاعه ويصفي من الماء ويضاف الي الطماطم قبل تسبيكتها بربع ساعه
ولما تسبك نطفي عليها ملحوظه لاتغطي التسيبكه
نضع نصف ملعقة الثوم مع الزيت على النار الي ماتصفر صفار بسيط ثم يضاف إليها المكرونة مع التقليب المستمر لمده 5دقائق وأطفي عليها وتضع في قالب التقديم الجمبيري يضع في البوله ويقدم ساخن
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي

صينيه جمبرى بالبطاطس

المقادير

كليو بطاطس مقطعه شرائح
نصف كيلو جمبري مقشر ومغسول
2بصله كبيره مقطعه شرائح
معلقه كبيرة ثوم مفروم
نصف كوب كسبرة خضراء مفرومة
نصف ملعقه صغيره ملح
نصف ملعقه صغيره كركرم
نصف ملعقه كبيره زعتر
معلقه صغيره فلفل أسود
عصير نصف ليمونه
2كوب عصير طماطم
3معلاعق زيت
فلفل اخضر حار احمر

طريقه التحضير
نضع الزيت والبهارات والملح والفلفل الحار والكسبره الخضراء في الصنيه وندعكهم باليد كويس جدا ثم يضاف عصير النصف ليمونه والجمبري والبطاطس والصلصة الطماطم ويقلب جيداً باليد وسببها ربع ساعة في الثلاجة وبعد ذلك تضع علي النار حتي السواه وندخل الشوايه
- وتقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى  18839210
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لطرق عمل الجمبرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل لطرق عمل الحمام
» ملف شامل وكامل لجميع الاكلات الهندية
» ملف شامل وكامل للإستعداد لرمضان
» ملف شامل وكامل لجميع انواع المحشى2022
» ملف شامل وكامل جميع انواع الكسكسى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: