منتدي المركز الدولى


ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  1110
ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  1110
ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لجميع انواع اليخنى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيماء
مستشاره ادارية
مستشاره ادارية
الشيماء


الادارة

وسام الابداع

نجمة المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 4921
تاريخ التسجيل : 21/08/2010

ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لجميع انواع اليخنى    ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  Icon_minitime1الأحد 27 فبراير - 19:41

🔴✍ملف شامل  وكامل لجميع  انواع اليخنى✍🔴


🟩يخني لحم
المقادير
3 قطع لحم بيف
3 حبات كوسة مكعبات
3 حبات جزر مكعبات
3 حبات بطاطس مكعبات
1/4 كيلو بسلة
1/4 كيلو فاصوليا خضراء
1 كوب صوص ديمي جلاس
1 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة فلفل
زيت
1 عدد بصلة مفرومة
1 ملقة صلصة
طريقة التحضير
في اناء علي النار نضع زيت ونشوح اللحمه جيداً
ننشل اللحم وفي نفس الاناء نضيف البصل المفرومه ونشوحها جيداً
ننزل عليها بالخضار المشكل ومعلقتين صلصه
نضيف اللحمه مرة اخري للأناء وتتبل بالملح والفلفل ثم يوضع اللحم في طاجن فخار ويدخل فرن ساخنة ويترك لاتمام النضج
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


طاجن يخني باللحم والبصل
المقادير
1 كيلو لحم خالي من الدهون ومقطع مكعبات صغيرة
1/2 كيلو بصل كبير الحجم ومفروم
2 عدد بطاطس مقطع مكعبات
ورق لورا
1 عود قرفة
1 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة بهارات لحم
1 ملعقة صغيرة ملح
2 فص حبهان
ثوم مفروم
1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
طريقة التحضير
يتم تقطيع اللحم مكعبات صغيرة والبطاطس ويتم فرم البصل فرم متوسط.
يتم وضع البصل والبطاطس واللحم في الطاجن ونضيف جميع التوابل ثم يغطى الطاجن بورقة زبدة ثم ورق ألومينيوم ويدخل الطاجن في الفرن على درجة حرارة 180 لمدة ساعة أو حتى تمام النضج.
إذا احتاجت الوصفة إلى مياة أثناء التسوية يتم وضع نصف كوب ماء حسب الاحتياج ثم تقدم وبألف هنا.
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى اللحم على الطريقة المجرية 
المقادير
400 جرام لحم مقطع شرائح(2كوب)
500 جرام بطاطس مقطع مكعبات وسط(نصف كيلو )
2 فص ثوم مقطع شرائح
1-2 عدد فلفل احمر مقطع مكعبات
1 ملعقة صغيرة زعتر
3 ملعقة صغيرة بابريكا
50 جرام سمن(ربع كوب)
1 حزمة صغيرة بصل اخضر
1 ملعقة صغيرة بقدونس مفروم للتزيين
ملح فلفل
1 عدد فلفل حار مكعبات
طريقة التحضير
فى حلة على النار نضع السمن ثم اللحم ونشوحها حتى يصبح لونها ذهبى
نضيف البصل والثوم والتوابل والفلفل ثم الماء والبطاطس
ونتركه على نار هادئة لمدة 40 دقيقة حتى تمام النضج وقبل التقديم نضيف الملح والفلفل والبقدونس
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى الخضار بالبابريكا 
المقادير
3 ملعقة كبيرة زيت
1 عدد بصل مقطع مكعبات
3 فص ثوم شرائح
2 ملعقة صغيرة بابريكا
1/2 ملعقة صغيرة كمون
1/2 ملعقة صغيرة زعتر
3 عدد جزر مقطع حلقات
2 - 3 عود كرفس قطع صغيرة
1 عدد فلفل الوان احمر مقطع مكعبات
1 عدد فلفل الوان اصفر مقطع مكعبات
3/4 كيلو طماطم عصير
1 مكعب مرقة دجاج
3 - 4 عدد كوسة مقطع حلقات
1 كوب عدس بنى مسلوق
ملح فلفل
طريقة التحضير
فى حلة على النار نضع الزيت ونشوح البصل والثوم والتوابل ثم نضع الجزر والكرفس والفلفل ونتبل بالملح والفلفل وتترك على النار لمدة 5 دقائق
فى حلة اخرى نضع ملعقتين زيت وعصير الطماطم ونتركه حتى يتسبك ثم نضعه على الخضار
ونضيف الكوسة والعدس ونتركه على النار لمدة 15 - 20 دقيقة ويقدم بالهنا والشفا
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى الخضروات بالتمر الهندى والدجاج
المقادير
300 جرام صدور دجاج مخلى - جاهزة(كوب ونصف )
3 ملعقة كبيرة + 4 حبا طماطم +2 سمسم محمص+4 معالق زيت زيتون
10 حبة بصل قاورمه مقشر - او بصل صغير جدا بنفس حجم القاورما
1 كيش خضار مشكل ( بسلة - جزر - فاصوليا ) مجمد
1 حبة بطاطس متوسطة الحجم - مقطعة مكعبات
1 حبة كوسة كبيرة الحجم - مقطعة مكعبات متوسطة
2 حبة طماطم كبيرة الحجم - مقشرة -ومقطعة مكعبات
1 قرن فلفل حار - مقطع مكعبات - اختياري -
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1/2 ملعقة صغيرة قرفة
1/2 ملعقة صغيرة بهارات
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
1 فص ثوم مفروم
1/4 كوب عصير تمر هندى جاهز
1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم - للتزيين
1 لتر ماء او لتر شوربة
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
طريقة التحضير
فى حلة ساخنة بها زيت نشوح البصل القاورمة حتى يتغير لونه
نضيف الدجاج ونقلبها مع البصل حتى يصيير لونها ابيض
نضيف الثوم وتقلب المكونات لمدة دقيقتان
نضيف البطاطس والخضروات المجمدة الجاهزة وتقلب حتى تدخل على بداية النضج
نضيف الكوسة والطماطم وتقلب حتى نحصل على ماء الطماطم
نضيف الشوربة أو الماء وتتبل المكونات بالملح والفلفل الاسود والقرفة
نضيف الفلفل الحار وعصير التمر هندى وتترك المكونات على النار 10 دقائق
تقدم مع ارز ابيض وتزين بالبقدونس
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى البسلة والذرة والسجق
المقادير
1 كيس بسلة وجزر مجمد
1 علبه ذرة حلوة
1 حبة بصل كبيرة الحجم - مفرومة
2 فص ثوم مفرى
350 جرام سجق جاهز - مقطع مقاس العقل(كوب ونصف)
عصير 4 حبة طماطم
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملبعقة صغيرة فلفل اسود
1/2 ملعقة صغيرة بهارات
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
1 كوب ارز مستوى
2 فرع شبت مفروم - للتزيين
2 ملعقة كبيرة زيت
1 ملعقة صغيرة سكر
1 ملعقة كبيرة معجون طماطم
طريقة التحضير
فى حلة ساخنة أو ووك ساخن به زيت نشوح البصل والثوم حتى يصل للون الشفاف ثم نضيف السجق المقطع ونقلب جيدا
نشوح السجق حتى يتغير لونه ، ثم نضيف البسلة والجزر والذرة الحلوة وتقلب المكونات لمدة 5 دقائق
يضاف عصير الطماطم ومعجون الطماطم ثم البهارات وجوزة الطيب والملح والفلفل وملعقة السكر
تترك الحلة على النار حتى ينضج الخضار تماما وتتسبك البسله
يقدم مع ارز ابيض ويزين بفرع شبت
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى الفاصوليا بالخرشوف
المقادير
1/2 كيلو خرشوف مجمد
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1 حبة بصل مفرومة
1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
3 فص ثوم مفروم
1 كوب فاصوليا بيضاء منقوعة 4 ساعات ثم مسلوقة
1/2 كوب فاصوليا حمراء
1/4 كوب كريمة لايت
1 ملعقة كبيرة صلصة
1 كوب طماطم
3 ملعقة كبيرة كسبرة خضراء مفرومة
1 كوب شوربة قليلة الدسم
طريقة التحضير
نحضر وحدات الخرشوف المجمد ونقطعها أربع أجزاء ونضعها فى المياة المغلية المضاف لها ليمون وملح حتى يبدأ قوامه يصير طرياً فنخرجه من الماء ونصفيه
فى طاسة ساخنة نشوح البصلة المبشورة والثوم وعندما يبدأ اللون يتغير نضيف الفاصوليا الحمراء والبيضاء ثم الخرشوف والكريمة
يجب أن نهدئ النار ( حتى لا تفصل الكريمة ) ونضيف الملح والفلفل ونقلب حتى الغليان
عند الغليان نضيف الصلصة وعصير الطماطم المخفف بالشوربة ونراعي أن نغطى المكونات
عندما تبدأ الصلصة قوامها يتقل وتستوى المكونات نضيف كزبرة خضراء مفرومة وتقلب 
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى البقوليات
المقادير
1+1/2 كوب زيت زيتون
2 كوب بصل مقطع مكعبات
2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
1 قرن فلفل احمر حامى - مقطع مكعبات
1 كوب كرفس مفروم
1 حبة فلفل احمر مقطع مكعبات
3 حبة طماطم مقطعة مكعبات
4 كوب شوربة خضار
6 ملعقة كبيرة معجون طماطم بيوريه
2 كوب فاصوليا حمراء
2 كوب حمص مسلوق
2 ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة زعتر جاف
1 ملعقة صغيرة ملح
3 ملعقة كبيرة كزبرة فريش - للتزيين
طريقة التحضير
فى حلة ساخنة يشوح البصل مع الثوم ويضاف له الملح
نضيف الفلفل الحار والكرفس ومكعبات الفلفل الاحمر
نضيف الفاصولياء الحمراء والحمص على باقى المكونات
نترك الحلة على نار هادئة لمدة 15 دقيقة
يقدم اليخنى ويزين بالكزبرة الخضراء
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى فول مدمس بالطماطم
المقادير
1 علبة فول مدمس جاهزة
1 عدد بصل مفروم
1 فص ثوم مفروم
1 كوب عصير طماطم فريش
1 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1/2 ملعقة صغيرة كمون
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا
1/2 ملعقة صغيرة جنزبيل بودرة
2 ملعقة كبيرة بقدونس وكسبرة وشبت مفروم
طريقة التحضير
فى طاسة كبيرة على النار نشوح بصلة مفرومة حتى يتغير لونها.
يضاف عصير الطماطم ثم الصلصة والملح وفلفل اسود والكمون والباربكيو والجنزبيل البودر.
نترك المكونات على النار تتسبك ثم نضيف قليل من الخضرة وتقلب.
نضيف الفول وتقلب المكونات وتترك على النار دقيقتين ثم نغطي الطاسة.
يقدم فى طبق التقديم ويزين بخليط الخضروات .. ويقدم مع خبز بلدى وبألف هنا.
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخني الفاصوليا البيضاء والمشروم
المقادير
1 كوب فاصوليا بيضاء مسلوقة
1 كوب عصير طماطم
1/2 كوب مشروم شرائح
1/2 كوب كسبرة خضراء
1 ملعقة كبيرة صلصة
2 فص ثوم مفري
ملح+فلفل
1 حبة بصل مقطع مكعبات
1 ملعقة زيت زيتون
طريقة التحضير
نشوح البصلة في الزيت و نضع ملح و فلفل و ننزل بشرائح المشروم و نقلب و نضيف الطماطم و الصلصة و نقلب و نتركها علي النار لمدة 5 دقائق و نضيف الفاصوليا المسلوقة و نضع التوابل.
يتم وضع الكسبرة مع الثوم المفرومين علي الفاصوليا في آخر 5 دقائق و نقلب و نغطي .. ثم تقدم في الطبق و بالهنا و الشفا.
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخني العدس
المقادير
1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 حبة بصل صغير مقطعة مكعبات
1 فص ثوم مفروم
2 ملعقة كبيرة كاري
3 كوب ماء
2 حبة طماطم مقطعة مكعبات
3 حبة جزر مقطعة نصف هلال
3 سيقان كرفس مقطعة مكعبات
حفنة خليط السبانخ والسلق
2 كوب عدس ناضج
1 ملعقة صغيرة ملح
طريقة التحضير
على نار هادئة نقلى فى حلة البصل مع الثوم والكارى فى زيت زيتون لمدة 4 دقائق
نضيف باقى المكونات ثم العدس ونغليها لمدة 10 دقائق .. ويقدم
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخني هندي سهل وسريع
المقادير
1 كوب ارز بسمتي مسلوق
1 حبة بصل متوسطة
2 فص ثوم
ملح فلفل
1 ملعقة كبيرة كاري بودر
1 ملعقة صغيرة جنزبيل مفروم
3 كوب طماطم صلصه
2 علبة حمص
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2 فص ثوم للديكور
1/2 كوب زبادي
طريقة التحضير
نضع طاسة علي نار متوسطة ونضيف بها زيت ثم نضيف البصل والثوم بعد فرمهم ونضيف ملح وفلفل ونشوح حتي يلين البصل ولمدة 5 دقائق
يتم اضافة الكاري والجنزبيل مع التقليب ونتركه يغلي لمدة دقيقتين
اضافة الطماطم والحمص ونصف كوب ماء ونتركهم يغلى وحتي يتقل الصوص ويقلب ويترك علي النار ولمدة 10 دقيقه ثم نضيف عصير الليمون والملح والفلفل
يقدم اليخني مع الارز المسلوق والزبادي ويزين الطبق بفصوص الليمون وبالهنا والشفا
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخني حريرة مغربي 
المقادير
250 جرام لحم مقطعة مكعبات(كوب وربع)
250 جرام حمص جاهز مسلوق(كوب وربع)
2 حبة بصل مقطع مكعبات
500 جرام طماطم مقشر مقطع مكعبات(نصف كيلو )
3 عود كرفس
1/4 ملعقة صغيرة كركم
4 حبة مستكة
2 قطع جنزبيل فريش
3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
250 جرام شعرية(كوب وربع)
1 حزمة بقدونس
1 حزمة كرفس
ملح فلفل
3 عدد بشر لليمون مقطع طرنشات
5 ملعقة كبيرة زيت
2 حبة بصل مقطع طرنشات
زيت
ارز مسلوق
طريقة التحضير
يطبخ الارز بالطريقة المفضلة
ناخذ البصل ونحمره في الزيت ثمناخذ اللحم ونضعها في الحلة ونشوحها مع مستكه في قليل من الزيت ونضع عليه الماء ونضيف عليه الكرفس والجنوبيل والبص ونشوح جيداً
ثم نضيف الطماطم المقطعه ونضيف ماء ثم نضيف التوابل ونغطي الحله لمدة ساعه علي النار
وبعد ساعه نضيف الحمص وصلصة الطماطم والشعرية والبقدونس والكسبرة ونتركه علي النار لمدة 12 دقيقة ونضع الملح والفلفل
يقدم في طبق التقديم الارز ثم اليخني ويزين بالبصل المحمر علي الوش
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


 يخنى اللحمه
المقادير 
50 جم سمن
2\1 كيلو لحمه مكعبات
2\1 كيلو بصل اورمه
100 مل ماء=نصف كوب
5 جم ملح=١معلقه صغيره 
5 جم فلفل=١معلقه كبيرة 
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيره 
5 جم بهارات لحمه=١معلقه صغيره
4\1 لتر شوربه
4\1 كيلو بطاطس دائريه 


زيت للقلى


طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى البطاطس تستوى 50%- فى اناء على النار نشوح لحمه فى سمن ولمه تاخد لون نضيف بصل اورمه ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء كل ما تشربها حبه حبه ولمه تدخل فى السوا نضبف بطاطس ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وبهارات لحمه ونضيف شوربه حبه حبه لحد ما اللحمه تستوى
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى كبدة وقلوب
المقادير
كبدة
كلاوى
قلوب
فلفل
ملح
فلفل حار
فلفل رومى
ثوم
بصل
 زيت
بهرات
شطه
كسبرة
طريقه التحضير
1-فى طاسه فيها زيت نشوج الكبدة والكلاوى والقلوب ونضيف فلفل حار وفلفل  وملح  ونقلبهم مع بعض
2-فى الكبه نضيف الفلفل حار رومى وثوم وبصل وزيت والبهارات والشطه والكسبرة ونفرمهم مع مع بعض كويس
3- ونضيف الخليط على الكبدة والقلوب ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها لحد ما تستوى على نار هاديه
4- ونضعها فى طبق التقديم وتقدم مع جرجير
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى كبدة وقوانص بالفريك 
المقادير 
نصف كيلو كبدة وقوانص
بصل مبشور
ثوم
فريك منقوع
طماطم مبشوره
ملح
فلفل
كمون
هريسه
نصف كوب شوربه
زبدة
زيت
طريقه التحضير 
1-فى اناء على النار فى ماء مغلى وثوم وبصل بودر وملح وفلفل  وخل نسلق الكبدة 
2-فى اناء على النارفى زيت  وزبدة نشوح القوانص ونتبلها فلفل وثوم مفروم ونقلبهم مع بعض كويس
3- ولمه القوانص تدخل فى السوى  نضيف البصل المبشور نضيف الفريك ونضيف الطماطم المبشورة  ونضيف الفلفل الحار ونشوحهم مع بعض شويه ونضيف الهريسه ونتبلها ملح وفلفل وكمون ونضيف عليهم الشوربه ونضيف عليهم الكبدة على الوش ونسيبهم يستوى على نار هاديه
4-  ونغرف الفريك فى طبق التقديم
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى لحمه بالبصل والحمص
المقادير
مكعبات لحمه بتلو
زيت
فلفل
ملح
حبهان
ورق لورا
بطاطس مكعبات
بصل مكعبات
طماطم مبشوره
حمص مسلوق
طريقه التحضير
1-فى طاسه على النار نشوح اللحمه والفلفل والحبهان وورق اللورا ونسيبه لحد ما تدخل فى السوى
2- ونضيف البطاطس والبصل والطماطم والملح ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها لحد ما تستوى خالص
3- ونصب الخليط فى طاجن وندخله الفرن ولمه يخرجوا من الفرن نضيف الحمص المسلوق
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


 يخنى حلويات المدبح 
المقادير
كبدة
كلاوى
فشه
طحال
ملح
فلفل
ثوم مفروم
شطه
كمون
هريسه شطه
زيت
بصل مفروم
لحم مفروم
فلفل حار مفروم


طريقه التحضير
1-فى بوله نضع الكبدة والطحال والفشه والكلاوى ونضع عليهم ملح وفلفل وكمون وشطه وهريسه شطه والثوم المفروم
2-وفى طاسه نضع زيت ونشوح فى الحلويات  يتغير لونها بس
3-وفى طاسه اخرى نضع البصل المفروم شويه زيت ونشوح فيها اللحم المفروم وملح وفلفل اسود ونسويها شويه
4-ثم نضعها على الخليط السابق ونقلبهم مع بعض
5-وفى طاسه نضع زيت وثوم مفروم ونقلبهم مع بعض شويه ثم نضع عليهم الفلفل الحار ونقلبهم لحد ما الفلفل يدبل شويه
6-وفى طاجن نضع كل الخليط ونقلبهم مع بعض
7-وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى الباميه 
المقادير 
ربع كيلو باميه
نصف كيلو لحمه 
٥ فص ثوم 
٢ كوب عصير الطماطم 
١ ملعقة كبيرة معجون الطماطم 
١ ملعقة كبيرة ملح الليمون 
١ ملعقة كبيرة ملح 
١ ملعقة صغيره بهارات، حارة
١⁄٤ كوب زيت 
٥ كوب ماء 
طريقة تحضير يخنة البامية
١. في قدر على النار، توضع ضلوع الغنم مع ماء مغلي وتترك على نار هادئه لمدة 20 دقيقة.
٢. ترفع الضلوع من الماء، توضع في قدر أخر مع الثوم والزيت وتقلب حتى يحمر الثوم والضلوع، تضاف البامية وتقلب لمدة 5 دقائق.
٣. يضاف عصير الطماطم الى الخليط ويترك حتى يغلي، يضاف الماء ويترك على نار هادئة ثم يضاف معجون الطماطم ويقلب حتى يذوب ويضاف حامض الليمون، الملح والبهارات وتترك البامية على نار هادئه لمدة نصف ساعة ثم تقدم 
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


 يخنى لحمه بالعدس والفحم


المقادير
ربع كيلو لحمه مكعبات
عدس اسمر مسلوق
ملح
فلفل
كمون
بهارات لحمه
ورق لورا
حبهان
ثوم بودر
بصل بودر
2 كوب مرق
جوزة الطيب
بصل مفروم
فحم 


طريقه التحضير 
1-فى اناء على النار فى زيت وزبدة نشوح اللحمه ونضيف فلفل  وورق غار وحبهان ونضيف البصل  وجوزة الطيب يتشوح معه
2-ونضيف ثوم وبصل وثوم بودر وملحجوزة الطيب  ونسيبها تستوى على نار هاديه
3-ولمه اللحمه تدخل فى السوى نضيف العدس ونضيف الشوربه وكمون ونسيبها تكمل سوى
4-ولمه يستوى نصب العدس فى طاجن وندخله الفرن ياخد لون ونكون مسخنين فحمه ونضعها فى ورق فويل ونضيفها فى وسط الطاجن ياخد رائحه بس
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى اللحم بالباذنجان 
المقادير
8 عدد بصل أخضر (مقطع)
2 عدد فص ثوم مهروس
رشة كمون
كوب دقيق (متبل بالملح والفلفل والبهارات)
عود روزمارى
رشة فلفل اسود مطحون
رشة ملح
½ كيلو باذنجان (عروس مقطع شرائح متوسطة السمك)
½ كوب عصير (تفاح بدون سكر)
½ كيلو لحمة بتلو (مقطعة شرائح متوسطة السمك)
½ كيلو طماطم (مقطع)
¼ كوب زيت زيتون
الخطوات
فى طاسة على النار نضع الزيت والباذنجان ونحمر حتى يأخذ لون ذهبى ثم ينشل على ورق ماص للمادة الدهنية.
ثم فى نفس الطاسة نضيف زيت والبصل الأخضر ونقلب حتى يذبل.
ثم نضيف الطماطم والثوم والكمون ونقلب وتترك على النار لمدة خمس دقائق ثم يرفع من على النار.
ثم نغمس اللحم بالدقيق ثم فى طاسة غير قابلة للإلتصاق نضع زيت واللحم ونحمر قطع اللحم على مجموعات حتى تأخذ لون ذهبى ثم تنشل قطع اللحم وتوضع جانبا.
ثم فى نفس طاسة تحمير اللحم نضيف عصير التفاح ونقلب حتى يتم كشط الكتل المتجمعة فى جوانب الطاسة من تحمير اللحم ويترك حتى يغلى.
ثم نضيف نصف كوب من الماء المغلى ونضيف خليط الطماطم واللحم ونتبل بالملح والفلفل البهارات.
يترك الخليط حتى يغلى على النار ثم نصبة فى طاجن ونضيف الروز مارى ويغطى بورق الفويل ثم نضعة فى الفرن عند درجة حرارة 180 حتى تماما نضج اللحم.
ثم نرفع غطاء الفويل ونرص شرائح الباذنجان المسبق تحضيرها فوق مكونات الطاجن ثم نضعة ثانيا فى الفرن دون غطاء حتى يأخذ لون وتنضج كل المكونات يقدم ساخنا
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى الدجاج بالحمص 
المقادير
4 عدد سوسيس (مقطع)
3 عدد فص ثوم مهروس
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
2 معلقة كبيرة زبدة
2 معلقة كبيرة نعناع (مفروم)
1 عود عيدان كرفس (مقطع صغير)
1 رشة بابريكا
1 معلقة كبيرة خل
1 عدد دجاجة كاملة (مقطعة أربع أجراء)
1 كوب مرق الدجاج
1 عدد جزر (مقطعة صغير)
1 عدد بصلة (مقطعة صغير)
1 عدد فلفل أصفر حلو (مقطع صغير)
1 عدد فلفل أحمر حلو (مقطع صغير)
1 رشة ملح (أو حسب الرغبة)
1 رشة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ كيلو مشروم (شرائح)
½ كيلو حمص (مسلوق)
½ كوب بقسماط مطحون
طريقه التحضير 
فى إناء على النار نضع معلقة زبد والبصل ونقلب حتى يذبل.
ثم نضيف الثوم والجزر والكرفس والفلفل الألوان ونقلب حتى يذبلوا ثم ينشلوا من الإناء ونضعهم جانبا.
ثم نضع فى نفس الإناء على نار عالية نضع باقى الزبد والدجاج ونقلب حتى تحمرمن جميع الجهات.
ثم نضيف للدجاج خليط الجزر والكرفس ونضيف الخل ونقلب مع كشط جميع الكتل المجمعة فى قاع الإناء.
ثم نضيف عصير الليمون والمرق ويترك حتى يغلى ثم نهدى النار ويغطى الإناء ويترك لمدة ساعة.
ثم تنشل قطع الدجاج وتوضع جانبا.
ثم نضع خليط الخضر فى الخلاط مع البقسماط ونخلط حتى ينعم الخليط.
ثم نضع قطع الدجاج ثانيا على النار ويصب فوقها مزيج الخضر المهروس ونضيف حمص الشام والمشروم والسوسيس ونغطى الإناء ويترك لمدة 15 دقيقة ثم نتبل بالملح والفلفل.
يوضع فى طبق التقديم ويزين بالنعناع 
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى لحم البقر بالمستردة 
المقادير 
3 x معلقة كبيرة مستردة
2 x عدد فص ثوم مهروس
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
1 x رشة جوزة الطيب
1 x رشة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة كبيرة زبدة
1 x عدد بصلة (شرائح)
1 x كيلو لحمة بتلو
1 x رشة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x كوب مرق اللحم
1 x معلقة كبيرة دقيق
1 x معلقة كبيرة عسل نحل
1 x رشة كمون
½ x كيلو مشروم
½ x كوب عصير ليمون
طريقه التحضير 
يقطع اللحم لمكعبات متوسطة الجحم.
ثم فى طاسة غير قابلة للإلتصاق نضع الزيت واللحم ونحمر جيدا ثم ينشل ويترك جانبا.
ثم نضع الزبد ونضيف البصل ونقلب حتى يذبل.
ثم نضيف الثوم ونقلب.
ثم نضيف المشروم ونقلب حتى يذبل.
ثم نضيف الدقيق ونقلب ثم نضيف المرق والمستردة والعسل ويتبل بالملح والفلفل والبهارات.
نضع قطع اللحم فى بايريكس ويصب فوقها المزيج السابق ويغطى بالفويل ونضعة فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة نصف ساعة أو لحين أو ينضج.
يترك حتى يهدأ مدة ربع ساعة ثم يقدم مع أرز أبيض وسلطة خضراء 
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


يخنى كبد الفراخ 
الطريقة 
نص كيلو كبد فراخ هنقطع بصلايه وفلفلل اخضر وطماطميه وفص توم واحد ومعلقتين دبس رمان وملح وفلفل بس في حله عالنار البصلايه مع شويه زيت ومعاها الفلفل الاخضر يدبلو ننزل بالكبد وللتوابل ومعلقه الدبس الرمان وفي الاخر الطماطم ونغطيها ونسيبها حوالى ربع ساعه وهتبقي استوت وتخلى فيها صوص متنشفش اوي 
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


بخني الفاصولياء بالدجاج 
المقادير
3 ملعقة كبيرة زيت
1 حبة متوسطة بصل مفروم ناعم
3 فص ثوم
1 قرن فلفل حار مفروم ناعم
2 ملعقة صغيرة ملح
1/4 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1 ملعقة صغيرة كمون
1/2 ملعقة صغيرة قرفة
4 قطعة كبيرة فيليه دجاج مكعبات كبيرة
3 كوب عصير طماطم
3 كوب ماء
500 جرام فاصولياء بيضاء مسلوقة
1/4 كوب كزبرة مفرومة
طريقة التحضير
في قدر كبير الحجم ضعي الزيت. ضعي القدرعلى نار متوسطة.
أضيفي البصل. باستعمال ملعقة خشبية قلبي البصل لمدة ٦ إلى ٨ دقائق إلى أن يلين تماما.
أضيفي الثوم، الفلفل، الملح، الكمون والقرفة. قلبي المواد إلى أن تتصاعد رائحة البهارات.
أضيفي الدجاج وقلبي إلى أن يصبح لونه ذهبي فاتح.
أضيفي عصير الطماطم، الماء والفاصولياء. دعي اليخني تطهي لمدة ٤٠ دقيقة إلى أن ينضج الدجاج ويتسبك المرق.
في طبق تقديم عميق اسكبي اليخني. أنثري الكزبرة وقدمي مع الارز بالشعيرية
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 


 


يخني الخضار المشكلة 
المقادير 
نصف كيلو دجاج مقطع بدون عظم 
بصلة 
٢ فص ثوم 
جزرة 
فليفلة حلوة
فاصوليا خضراء او ما ترغبين 
٣ كوب ماء 
ملعقة كبيرة ماجي 
( ملح وفلفل ، بهار مشكل ، كاري ، بابريكا ، كزبرة ، زنجبيل مطحون )
ارز 
طريقة التحضير 
يفرم البصل ويبشر الثوم ويشوح بقليل من الزيت 
تفرم قطع الدجاج لقطع صغيرة جدا وتتبل ثم تضاف اليهم وتقلب حتى تتحمر قليلا 
تضاف الخضار بعد تقطيعها بشكل طولي وتقلب معهم 
يضاف الماء والماجي ويترك ليغلي ثم تخفف الحرارة ويغطى القدر مدة ربع ساعه 
يطبخ الارز كالمعتاد ويقدم بجانب اليخني 
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 
يخنى التونة 
المقادير
قطع سمك تونة
طماطم مقطعة 
بصلتين شرايح
فلفل حامى
ملح
كمون
فلفل اسود
زيت
الطريقة
نتبل السمك بالملح والبهارات واسيبه يشرب التتبيلة واضع الزيت يسخن ثم اضيف البصل يتحمر لحد ما يغمق ثم اضع الطماطم وتكون طرية علشان تستوى بدون اضافة مية ولما تغلى اضيف الفلفل صحيح واقلب كويس واسيبها تغلى دقايق ثم أضيف قطع السمك وأتبل بالبهارات واسيبه يستوى ويسبك الصلصة 
-وتقدم بالف هنا وشفا 
مع تحياتي 
🔴🌹#منتدى_المركز_الدولى🌹🔴ملف شامل وكامل لجميع انواع اليخنة



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل  وكامل لجميع انواع اليخنى  Sigpic12

الشيماء يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لجميع انواع اليخنى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لجميع انواع السندوتشات 2
» ملف شامل وكامل لجميع انواع البهارات والتوابل
» ملف شامل وكامل لجميع انواع أكلات الفريك
» ملف شامل وكامل لجميع انواع المحشى2022
» ملف شامل وكامل لجميع انواع البهارات والتوابل

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: