ملف شامل وكامل لجميع انواع ( الشوربة - السلطات - الطواجن -
البشاميل - اللحوم - الكبسة -الديك الرومى -الارز بالخلطة)
🟩شوربه لسان العصفور
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
نصف كوب لحمه مكعبات(100 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
نصف كوب جزر مكعبات(100 جم)
10 كوب ماء مغلى(2 لتر ماء)
ملعقه سمن(25 جم)
كوب الاربع لسان عصفور(150 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
لتر شوربه مغليه
ملعقه كسبرة مفرومه(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نحمر لسان عصفور فى سمن ياخد لون ذهبى فاتح
- فى اناء على النار نشوح مكعبات لحمه فى سمن ولمه تغير لونها نضيف بصل ولمه يدبل نضيف جزرونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب ونضيف شوربه ونسيبها اللحمه تستوى ونضيف لسان عصفورمحمر ونسيبها يغلى شويه ونضيف كسبرة مفرومه وياخد غلاوتين ونرفعه من على النار
ويقدم وبالف ها وشفا
مع تحياتي
شوربه لسان
العصفوربكرات اللحمه
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
كوب الاربع لسان عصفور(150 جم)
نصف كوب بصل مكعبات (100 جم)
نصف كوب طماطم مكعبات(100 جم)
نصف كوب جزرمكعبات(100 جم)
لتر شوربه(5 كوب)
ملح وفلفل وجوزة الطيب
كسبرة مفرومه
(اللحمه)
ربع كيلو لحمه مفرومه(250 جم)
تفل بصله
ملح وفلفل وبهارات لحمه
كسبرة مفرومه
ملعقه دقيق(25 جم)
ملعقه زيت(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح لسان عصفور فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى فاتح نضيف بصل ولمه يدبل نضيف جزر وطماطم ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى ونضيف كسبرة مفرومه
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وتفل بصل وملح وفلفل وبهارات لحمه وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض ونعملها كرات صغيرة
- ونجيب صينيه وندهنها زيت ونرص فيها كرات اللحمه ونعفرها دقيق وندخلها الفرن تستوى ونضيفها على لسان العصفور ياخد غلاوة ونرفعه من على النار
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه الطماطم
المقادير
ربع كوب زيت(50 مل)
كوب الاربع بصل مكعبات(175 جم)
ربع كوب كرات قطع(50 جم)
ربع كوب كرفس قطع(50 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
كوب الاربع صلصه(175 جم)
2 ونصف كوب طماطم مبشورة(500 جم)
نصف كوب بطاطس مبشورة(100 جم)
ملعقه ريحان مفروم(25 جم)
ملح وفلفل وبابريكا
لتر شوربه
كوب الاربع كريمه طهى (150 جم)
ربع كوب بقدونس(50 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ونقلبهم مع بعض ولمه يدبل نضيف كرات وكرفس وصلصه ونتبلها ملح وفلفل وبابريكا وريحان مفروم وبطاطس مبشورة ونضيف عصير طماطم وشوربه ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها تستوى على نار هاديه ونضربها بالهندبلندراو فى الخلاط ونضيف كريمه طهى وبقدونس مفروم ونخفقهم مع بعض وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه بسله
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل مكعبات
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
عود كرات
عود كرفس
كسبرة مفرومه
بسله خضراء
ملح وفلفل وجوزة الطيب
7 ونصف كوب شوربه( لتر ونصف )
نصف كوب كريمه طهى(100 مل)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف ثوم وكرات وكرفس ولمه يدبل نضيف بسله وكسبرة مفرومه ونقلبهم مع بعض كويس ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب ونضيف شوربه ونسيبها تستوى ونضربها فى الخلاط ونرفعها على النار ونضيف كريمه طهى ونقلبهم مع بعض وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه البطاطس
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن (60 جم)
2 بصل مكعبات
3 فص ثوم مكعبات
عود كرات مكعبات
عود كرفس مكعبات
2 ونصف كوب بطاطس شرائح(500 جم)
لتر شوربه
نصف كوب كريمه طهى(100 مل)
ملح \ فلفل\كمون
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل وثوم فى سمن ولمه يدبل كرات وكرفس ولمه يدبلوا نضيف بطاطس ولمه يدبل نضيف شوربة وملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى ونضربها فى الخلاط او بالهندبلندر ونضيف كريمه طهى وبقدونس ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربة الكوسة
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
كوب الاربع بصل مكعبات(150 جم)
ربع كوب كرات(50 جم)
ربع كوب كرفس(50 جم)
كوب وربع كوسه مكعبات(250 جم)
ملح وفلفل ومكعب مرق
لتر شوربه(5 كوب)
كوب الاربع جبنه شيدر مبشورة(150 جم)
كوب الاربع كريمه طهى (150 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف كرات وكرفس ونقلبهم مع بعض يدبلوا ونضيف الكوسه ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونسيبها تستوى ونضيف جبنه شيدر وكريمه طهى ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه الجزر
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(50 جم)
ملعقه كرات مكعبات(25 جم)
ملعقه كرفس مكعبات(25 جم)
2 ونصف كوب جزر مبشور(500 جم)
لتر شوربه
كوب وربع كريمه طهى(250 مل)
ملح وفلفل وجوزة الطيب
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف كرات وكرفس ونقلبهم مع بعض ونضيف جزر مبشورونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب ونضيف شوربه ونسيبها تستوى لمدة 15 دقيقه ونضربها فى الخلاط او بالهندبلندر ونضعها على النار تغلى ونضيف كريمه طهى ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه القرع
المقادير
5 ملعقه زيت(125 مل)
4 بصل مكعبات
5 فص ثوم مفروم
5 سم زنجبيل مبشور
2 فلفل احمر حار مفروم
نصف جزمه كسبرة مفرومه
2 ورق لورا
2 كيلو قرع مكعبات
6 كوب شوربه( لتر وربع)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
كوب كريمه طهى(100 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم وزنجبيل وفلفل حاروكسبرة مفرومه وورق لورا ونقلبهم مع بعض ونضيف قرع وملح وفلفل وشوربه ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه ولمه تستوى نضربها بالهندبلندرونضيف كريمه طهى ونقلبهم مع بعض تغلى غلاوتين ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه العدس
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
ربع كوب بصل مكعبات(50 جم)
كرات
ثوم
جزر
كرفس
طماطم
كوب وربع عدس اصفر(250 جم)
10 كوب ماء مغلى او شوربه
ملح
كمون
شطه
مكعب مرق
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف كرات وكرفس وجزر وطماطم ونتبلها ملح وكمون وشطه ومكعب مرق ونضيف العدس ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونسيبه يستوى على نارهاديه ولمه يستوى نضربه فى الخلاط اوالهند بلندر نضعه على النار تانى ياخد غلاوة ونرفعها من على النار
- - وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه البروكلى
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
كوب الاربع بصل مكعبات(150 جم)
ربع كوب كرات(50 جم)
ربع كوب كرفس(50 جم)
كوب وربع بروكلى(250 جم)
ملح وفلفل ومكعب مرق
لتر شوربع(5 كوب)
كوب الاربع جبنه شيدر مبشورة(150 جم)
كوب الاربع كريمه طهى (150 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف كرات وكرفس ونقلبهم مع بعض يدبلوا ونضيف بروكلى ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونسيبها تستوى ونضيف جبنه شيدر وكريمه طهى ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربة الشعرية
المقادير
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
كوب وربع شعريه(250 جم)
مكعب مرق
2 جزر مكعبات
2 طماطم لحم مكعبات
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
كوب ونصف شوربه(300 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح شعريه فى زيت ولمه تاخد لون ذهبى نضيف مكعب مرق و بصل وجزر مكعبات وجزر وطماطم وملح وفلفل وشوربه ونقلبهم مع بعض ولمه تستوى نضيف كسبرة مفرومه تغلى ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه الطاقه
المقادير
ربع كوب زيت(50 مل)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
ربع كوب كرفس(50 جم)
ربع كوب كرات(50 جم)
نصف كوب جزر مكعبات(100 جم)
نصف كوب بطاطس مكعبات(100 جم)
نصف كوب قرع مكعبات(100 جم)
نصف كوب قرنبيط مكعبات(100 جم)
نصف كوب فاصوليا مكعبات(100 جم)
نصف كوب بسله(100 جم)
نصف كوب كوسه مكعبات(100 جم)
نصف كوب باميه(100 جم)
ملح وزعتر وفلفل روزمارى
لتر ماء مغلى
كسبرة مفرومه
طريقه التحضير
فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ونضيف كرات وكرفس ونضيف جزر وبطاطس وقرع ونقلبهم مع بعض ونضيف قرنبيط وفاصوليا وبسله وباميه وكوسه ونتبلها ملح وزعتر وفلفل روزمارى
ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ونسيبها تستوى ونضيف كسبرة مفرومه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه المشروم
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن وزيت(60 جم)
2 بصل مكعبات
3 فص ثوم مكعبات
عود كرات مكعبات
عود كرفس مكعبات
1 كوب وربع مشروم شرائح(250 جم)
ملعقه دقيق(25 جم)
لتر شوربه
نصف كوب كريمه طهى(100 مل)
ملح \ فلفل
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ولمه يدبل كرات وكرفس ولمه يدبلوا نضيف مشروم ولمه يدبل نضيف دقيق ونضيف شوربة وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى ونضيف كريمه طهى وبقدونس ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه المنسترونى
المقادير
زبدة
زيت
مستكه
بصل مكعبات
زنجبيل مفروم \ ثوم مفروم
كرفس وكرات
حبهان وورق لورا
جرز مكعبات
بطاطس معبات
فاصوليا بيضاء وحمراء
بسله
كوسه مكعبات
ملح وفلفل كركم
طماطم مكعبات وجبنه رومى مبشورة
شوربه
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح مسكته فى سمن ونضيف حبهان وورق لورا وبصل وزنجبيل وثوم مفروم وكرات وكرفس وجزر وبطاطس وكوسه وبسله وفاصوليا بيضاء وحمراء وملح وفلفل وكركم وشوربه ونسيبها تستوى ونضيف طماطم مكعبات وجبنه مبشورة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه الحريرة
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
2 بصل مكعبات
2 ثوم مفروم
نصف كوب طماطم لحم مكعبات(100 جم)
نصف كوب حمص مسلوق(100 جم)
نصف كوب عدس(100 جم)
نصف كوب بطاطس مكعبات(100 جم)
نصف كوب جزرمكعبات(100 جم)
ربع كوب صلصه(50 جم)
5 كوب شوربه( لتر)
مكعب مرق
ملح وفلفل وقرفه وجوزة الطيب وبهارات وزعفران
نصف ملعقه دقيق (10 جم)
بقدونس مفروم
(اللحمه)
ربع كيلو لحمه مفرومه(250 جم)
بصله مكعبات
سمن
ثوم مفروم
صلصه
شوربه او ماء مغلى
ملح وفلفل وقرفه وجوزة الطيب وبهارات
طريقه التحضير
اللحمه
- فى بوله نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف لحمه مفرومه وصلصه وشوربه وملح وفلفل وقرفه وجوزة الطيب وبهارات
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف حمص مسلوق وعدس ونضيف بطاطس وجزر وصلصه ونقلبهم مع بعض ونتبلها ملح وفلفل وقرفه وجوزة الطيب وبهارات وزعفران ومكعب مرق ودقيق ونقلبهم مع بعض
- ونضيف عليها شوربه ونسيبها تستوى على نارهاديه ونضيف مكعبات طماطم وبقدونس مفروم ولحمه مفرومه ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه الكريمه
المقادير
ربع كوب سمن وزيت(50 جم)
نصف كوب بصل مكعبات(100 جم)
ربع كوب كرات مكعبات(50 جم)
ربع كوب كرفس مكعبات(50 جم)
كوب وربع صدور فراخ(250 جم)
كوب وربع مشروم مكعبات(250 جم)
2 ملعقه دقيق(50 جم)
لتر شوربه
ربع ملعقه ملح(5 جم)
2 جم فلفل(5 جم)
كوب الاربع كريمه طبخ(150 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدل نضيف مشروم وقطع فراخ ونقلبهم مع بعض لحد ما يتغير لونهم ونضيف دقيق ونقلبهم مع بعض لحد ما الدقيق يختفى ونتبلها ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونسيبها تستوى على نارهاديه ونضيف كريمه طبخ ونقلبهم مع بعض وتاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
شوربه الكريمه بالزبادى
المقادير
ربع كوب سمن وزيت(50 جم)
كوب الاربع فراخ(175 جم)
كوب الاربع مشروم(175 جم)
كوب الاربع بصل مكعبات(175 جم)
ملعقه دقيق(25 جم)
لتر شوربه فراخ(5 كوب)
كوب وربع كريمه طهى(250 جم)
كوب وربع لبن(250 جم)
ملح وفلفل
طريقه التحضير
- فى اناء على النارنشوح فراخ فى سمن وزيت ولمه تغير لونها نضيف مشروم ونقلبهم مع بعض ونضيف بصل ونقلبهم مع بعض ونضيف دقيق ونقلبهم لحد ما الدقيق يختفى ونضيف شوربه ونسيبها تستوى ونتبلها ملح وفلفل وكريمه طهى وزبادى ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوتين ونضربها بالهندبلندراو فى الخلاط ونرفعها من على النار
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
سلطه الباذنجان
المقادير
نصف كيلو فلفل حار
نصف كيلو باذنجان عروس
زيت للقلى
(الخلطه)
2 فلفل حار
5 فص ثوم
كزبرة مفرومه
2 فلفل رومى
2 طماطم لحم
(ملح\فلفل)
(كمون\شطه)
(عصير ليمونه\خل)
طريقه التحضير
- نجيب الفلفل والباذنجان ونفتحه ساندوتش , وفى اناء على النار فى زيت سخن نقلى الفلفل والباذنجان
- فى الكبه نخلط ثوم وفلفل حار وفلفل رومى وطماطم وكزيرة مفرومه وملح وفلفل وكمون وشطه وعصير ليمون وخل ونخلطهم مع بعض ونحشى بيهم الباذنجان والفلفل
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
سلطه الكلو سلو
المقادير
كرنب ابيض مبشور
جزر مبشور
بصل مبشور
(اللصوص)
اصفر بيضه
مايونيز
مسطرده
عصير ليمون
خل
ملح
فلفل
زيت
عصير برتقال
عسل ابيض او سكر
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط كرنب وبصل وجزر مبشورين وفى بوله نخلط اصفربيض ومايونيزومسطرده وعصيرليمون وخل وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف الزيت حبه حبه حتى تجانس الخليط ونضيف عصير برتقال وعسل ابيض او سكرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط الكرنب ونقلبهم مع بعض وندخلها الثلاجه لمدة ساعه قبل التقديم
-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
سلطه القيصر
المقادير
خس كابوتشى
بقدونس مفروم
توست محمص فى ثوم وزبدة
صدور فراخ مشويه قطع
(الصوص)
ملعقه مسطرده(25 جم)
زيت
ملح وزعتروفلفل وروزمارى وبهارات
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط خس كابوتشى وخبز محمص بقدونس وفراخ مشويه قطع, وفى بوله نخلط مسطرده وزيت ملح وزعتروفلفل وروزمارى وبهارات ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على السلطه ونقلبهم مع بعض
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
سلطه الفتوش
المقادير
3 طماطم شرائح
2 فلفل احمر رومى شرائح
2 خبر شرائح مقلى
1 خس شرائح
2 بصل اخضر شرائح
2\1 حزمه بقدونس مفروم
4 عود نعناع مفروم
(الصوص)
5 فص ثوم مفروم
_(5 جم) ربع ملعقه سماق
(5 جم) ربع ملعقه ملح
((25 جم) ملعقه عصير ليمون
(100 مل) نصف كوب زيت
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط شرائح طماطم وفلفل خبز وخس وبصل اخضر وبقدونس ونعناع , وفى بوله نخلط ثوم مع سماق وملح وعصير ليمون وزيت وقلبهم مع بعض ونضيفهم على السلطه عند التقدم ونقلبهم مع بعض كويس
-تقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
سلطه مركبة
المقادير
كرنب احمر مبشور
حمص مسلوق
ذره حلوة
جزر مبشور
بصل اخضر مكعبات
فلفل رومى احمر مكعبات
(الصوص)
ملح
فلفل
عصير ليمون
زيت زيتون
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط كرنب احمر وبصل اخضر وفلفل رومى احمر وحمص مسلوق وذره حلوة وجزر مبشور - وفى بوله نخلط عصير ليمون وملح وفلفل ونقلبهم ونضيف زيت زيتون ونقلبهم مع بعض ونصبهم على الخليط السابق ونقلبهم مع بعض وندخلها الثلاجه لمدة ساعه قبل التقديم
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
طاجن اللحم المكمورة
المقادير
طاجن فخار
ملعقه سمن سايحه(25 جم)
كيلو لحمه موزة مكعبات
3 بصل مبشور
3 طماطم مبشورة
2 ونصف ملعقة صلصه(60 جم)
2 فلفل حار مكعبات
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
5 بصل شرائح
5 بطاطس شرائح
2 كوسه قطع
5 طماطم شرائح
2 فلفل حار
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه حبهان(10 جم)
نصف ملعقه ورق لورا بودر(10 جم)
نصف ملعقه قرنفل بودر(10 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(10 جم)
ورق زبدة
ورق فويل
(العجينه)
كوب وربع دقيق(250 جم)
كوب وربع ملح خشن(250 جم)
كوب وربع ماء(250 جم)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخلط دقيق وملح خشن وماء ونخلطهم مع بعض ونسيبها ترتاح ربع ساعه ونرش دقيق على الرخامه ونفرد العجينه بالنشابه
- فى اناء على النار نشوح اللحمه فى سمن ولمه تاخد لون نضيف بصل ونقلبهم مع بعض ونضيف صلصه وطماطم وبطاطس وكوسه وفلفل حار ونتبلهم ملح وفلفل وبهارات وحبهان وورق لورا وقرنفل وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوتين
- ونجيب طاجن وندهنه سمن ونصب فى خليط اللحمه ونغطيها بورق زبدة ثم ورق فويل ونقفلها كويس ونضيف العجينه ونقفلها كويس ونشيل باقى العجينه الزياده وندهن العجينه ماء
- وندخل الطاجن الفرن على 180 درجه لمدة 4 ساعات
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
طاجن بامية باللحم الضانى
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
( فلفل حصى \مستكه\ حبهان \ورق لورا)
كيلو لحمه ضانى
( بصل \بشر ليمون\ عصير ليمون)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
(الباميه)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
بصل مكعبات
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
2 ملعقه صلصه(50 جم)
5 كوب عصير طماطم ( لتر)
كوب ونصف شوربه(300 مل)
5 كوب باميه صغيرة(كيلو)
1 فلفل حار
( ملح \فلفل \كسبرة خضراء مفرومه)
(الطشه)
( سمن \ ثوم مفروم \كزبرة بودر وملح وفلفل)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح مستكه وفلفل حصى وحبهان وورق لورا فى سمن ونضيف لحمه ضانى ونقلبهم مع بعض اللحمه تاخد لون نضيف بصل وبشرليمون وعصير ليمون وماء مغلى ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه ونصفيها
- فى اناء على النار نشوح بصل مكعبات فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم مفروم ولمه يدبل نضيف صلصه وعصير طماطم وملح وفلفل كسبرة خضراء ونضيف شوربه ونسيبها تتسبك ولمه تتسبك ونضيف باميه وفلفل حارولحمه مسوه ونقلبهم مع بعض, وفى اناء على النار نشوح ثوم وكزبرة وملح وفلفل فى سمن ولمه تاخد لون ذهبى
- ونجيب طاجن ونصب فى الباميه ونضيف عليه الطشه ونغطى بورق فويل, وندخله الفرن على 180 درجه لمدة ساعه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
طاجن تورللى
المقادير
4 ملعقه سمن(100 جم)
نصف كليو لحمه مكعبات(500 جم)
ملح وفلفل ومستكه وماء مغلى)
4 ملعقه سمن(100 جم)
4 ملعقه زيت(100 مل)
2 بصل مكعبات
2 جزر مكعبات
2 بطاطس مكعبات
2 كوسه مكعبات
2 طماطم لحم مكعبات
نصف كوب بسله(100 جم)
نصف كوب فاصوليا(100 جم)
2 فلفل حامى قطع
10 كوب شوربه(2 لتر)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه زعتر(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(10 جم)
نصف كوب صلصه(100 جم)
2 ونصف ملعقه بقدونس
طريقه التحضير
فى اناء على النار نشوح مكعبات اللحمه فى سمن ونتبلها ملح وفلفل ومستكه ولمه تاخد لون نضيف ماء معلى ونسيبها تستوى نصف سوى - فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف جزروكوسه وبطاطس مكعبات وطماطم وبسله وفاصوليا وفلفل وشوربه ونتبلها ملح وفلفل وبهارات وزعتر ونسيبها تغلى ونضيف صلصه وبقدونس ونقلبهم مع بعض
- ونجيب بيركس ونصب فى الخضار ومكعبات اللحمه وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
طاجن سجق بلدى
المقادير
نصف كيلو سجق(500 جم)
سمن
بصل شرائح
فلفل الوان
فلفل حار
ثوم شرائح
طماطم شرائح
صلصه
بقدونس مفروم
ماء مغلى
ملح وفلفل وكمون وكسبرة ناشفه ووشطه وبابريكا وبهارات لحمه وجوزة الطيب وسكر
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح سجق فى سمن ولمه يغير لونه نضيف بصل ونقلبهم مع بعض يدبل نضيف فلفل الوان وفلفل حار وثوم وطماطم وصلصه وماء مغلى وبقدونس وملح وفلفل وكمون وكسبرة ناشفه ووشطه وبابريكا وبهارات لحمه وجوزة الطيب وسكرونقلبهم مع بعض ونسيبه يستوى على نارهاديه
- ونجيب طاجن او بيركس ونصب فى السجق وندخله الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
كوسة بالبشاميل
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
5 بصل شرائح
5 ثوم شرائح
كيلو كوسه شرائح
ملح وفلفل وجوزة الطيب
(الحشو)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل مكعبات
نصف كيلو لحمه مفرومه(500 جم)
2 ونصف ملعقه صلصه(60 جم)
3 طماطم مبشورة
نصف كوب شوربه(100 مل)
ملح وفلفل وسكرورق لورا
مكعب مرق
(البشاميل)
3 ملعقه سمن(75 جم)
3 ملعقه دقيق(75 جم)
ملح وفلفل ومكعب مرق
5 كوب لبن دافئ(كيلو)
كوب جبنه موتزرايلا(200 جم)
طريقه التحضير
الكوسة
- فى اناء على النار نشوح شرائح البصل فى سمن ولمه تدبل نضيف ثوم ولمه يدبل ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب ونضيف كوسه ونقلبهم مع بعض ونسويها نصف سوه ونسيبها يبرد شويه
اللحم
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف صلصه ونضيف لحمه مفرومه وطماطم ونتبلها ملح وفلفل وورق لورا وسكرونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه
البشاميل
- فى اناء على النار نشوح دقيق فى سمن ولمه ياخد لون ذهب نتبلها ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف لبن دافئ ونقلبهم مع بعض حتى الحصول على بشاميل خفيف
كوسه بالبشاميل
- فى اناء نضع الكوسه ونضيف عليها كبشه من البشاميل ورشه جبنه موتزرايلا ونقلبهم مع بعض
- نجيب بيركس ونضع فى كبشه من البشاميل ونضع نصف كميه الكوسه ونضيف كبشه من البشاميل ورشه جبنه موتزرايلا ونضغط عليها ونضيف اللحمه المفرومه ونضيف كبشه من البشاميل ورشه جبنه موزترايلا ونضغط عليها ونضيف باقى كميه الكوسه ونضع عليها ونضع باقى كميه البشاميل ونرش عليها جبنه موتزرايلا
- وندخل البيركس الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
مكرونة بشاميل
المقادير
لترماء مغلى
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه زيت(10 جم)
كيلو مكرونه قلم
(الحشو)
ربع كوب سمن(50 جم)
كوب الاربع بصل مكعبات(150 جم)
2 ونصف كوب لحمه مفرومه(500 جم)
ملح وفلفل وجوزة الطيب
(البشاميل)
ربع كوب سمن(50 جم)
ربع كوب دقيق(50 جم)
مكعب مرق
ملح وفلفل وجوزة الطيب
6 كوب لبن دافئ
جبنه موتزرايلا
طريقه التحضير
الحشو
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن لمه يدبل نضيف لحمه مفروم ولمه تغير لونها نضيف صلصه وطماطم مبشورة وشوربه وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه مع التقليب
البشاميل
- فى اناء على النار نشوح دقيق فى سمن ونضيف ملح وفلفل وجوزة الطيب ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض تاخد لون ذهبى فاتح ونضيف لبن ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بشاميل انسيابى
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وزيت نضع المكرونه تتسلق لمدة 8 دقائق ونصفيها ونضعها فى بوله ونضيف عليها كبشه بشاميل ونقلبهم مع بعض
- ونجيب بيركس ونضع فى كبشه من البشاميل ونضع نصف كميه المكرونه ونضع كبشه من البشاميل ونضع اللحمه المفرومه وكبشه من البشاميل ونضيف باقى كميه المكرونه ونضع باقى البشاميل ونرش جبنه موتزرايلا على وشها
وندخل البيركس الفرن عبى 180 درجه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
الكبيبة
المقادير
(العجينه)
(500 جم)2ونصف كوب برغل منقوع
(250 جم) ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله مكعبات
ملح
فلفل
بهارات
قرفه بودر
جوزة الطيب
(الحشو)
(5 مل)2 ملعقه زيت
(250 جم) ربع كيلو لحمه مفرومه
ملح
فلفل
بهارات
قرفه بودر
طريقه التحضير
لعمل الحشو
- فى اناء على النار نشوح لحمه مفرومه فى زيت ونتبلها ملح وفلفل وبهارات وقرفه ونقلبهم مع بعض ونضيف دبس الرمان ونقلبهم مع بعض كويس(تستوى نصف سواه بس) ونسيبها تبرد
لعمل العجينه
- فى المفرمه نضيف لحمه مفرومه وبرغل(لازم نصفى البرغل كويس اوى من الماء) وبصل وملح وفلفل وبهارات وقرفه وجوزة الطيب ونفرمهم مع بعض كويس (نفرمهما مرتين فى المفرمه) ونخلطها بيدينا كويس وندخلها الثلاجه ترتاح نصف ساعه
- ونشكلها كرات كبيرة ونحشيها لحمه مفرومه ونقفلها كويس ونقليها فى زيت سخن عميق
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
البفتيك
المقادير
4 شرائح لحم
(التتبيله)
نصف كوب ماء بصل(100 مل)
نصف كوب ماء طماطم(100 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
كوب دقيق(200 جم)
ربع ملعقه ثوم وبصل بودر(5 جم)
2 بيضه
كوب لبن(200 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
كوب ونصف بقسماط(300 جم)
ربع ملعقه ثوم وبصل بودر(5 جم)
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس ونتبل بيهم شرائح اللحمه ونسيبها فى التبيله لمدة ساعه على الاقل
- وفى بوله نخلط بيض وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض ونضيف لين ونقلبهم مع بعض كويس وفى بوله نضع دقيق ونتبله ثوم وبصل بودرونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى نخلط بقسماط مع ثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض كويس ونجيب شرائح اللحمه ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضغط عليها كويس
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى البفيتك
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
كباب حلة
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن وزيت(60 جم)
كيلو لحم بتلو مكعبات
5 بصل مكعبات
كوب ماء مغلى(200 مل)
(البهارات)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه بهارات(10 جم)
نصف ملعقه جوزة الطيب(10 جم)
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح مكعبات اللحمه فى سمن وزيت ولمه تاخد لون نضيف مكعبات البصل ونقلبهم مع بعض ولمه البصل يدبل نضيف ماء حبه حبه( نضيف الماء حبه حبه ولمه تشرب الحبه ونضيف حبه تانى) لحد ما اللحمه تستوى ونتبلها ملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب وبقدونس مفروم ونقلبهم مع بعض
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
ورقة اللحم
المقادير
كيلو لحمه استيك
(التتبيله)
ثوم مفروم
مسطرده
زيت
ملح وفلفل وبهارات لحمه وجوزة الطيب
بصل شرائح
فلفل رومى شرائح
ثوم
زنجبيل مبشور
بطاطس شرائح
صلصه
كسبرة مفرومه
زيت
زبدة
ملح وفلفل وبهارات وقرفه بودر وورق لورا
عصير ليمون
ورقه زبدة
ورق فويل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط ثوم ومسطرده وزيت وملح وفلفل وبهارات لحمه وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم اللحمه وعلى شوايه ساخنه نرص شرائح اللحمه تاخد صدمه من الجانبين
- فى بوله نخلط لحمه وبصل وفلفل رومى وبطاطس وثوم وزنجبيل مبشور وصلصه وكسبرة مفرومه وزبدة وزيت وملح وفلفل وبهارات وقرفه بودر وورق لورا وعصير ليمون ونقلبهم مع بعض
- ونجيب ورق فويل ونفرده ونفرد عليه ورق زبدة ورقه بالطول وورقه بالعرض ونصب فى خليط اللحمه ونقفلها كويس ونضعها فى صاج
- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة ساعه ونصف
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
كباب وكفته مشوى
المقادير
(الكفته)
2 ونصف كوب لحمه مفرومه(500 جم)
نصف كوب دهن ليه مفروم(100 جم)
نصف كوب تفل بصل(100 جم)
ملح وفلفل وبهارات مشويات
نصف كوب ماء بصل وملح وفلفل(100 جم)
عيدان شيش
(الكباب)
نصف كيلو لحمه كباب مكعبات(500 جم)
(التتبيله)
نصف كوب ماء بصل(100 جم)
نصف كوب ماء طماطم(100 جم)
ملعقه صلصه(25 جم)
ملعقه صويا صوص(25 جم)
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
ملح وفلفل وبهارات مشويات وجوزة الطيب
عيدان شيش
طريقه التحضير
الكفته
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وليه مفرومه وتفل بصل وملح وفلفل وبهارات مشويات ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط وندخلها الثلاجه لمدة ساعه ونجيب عيدان شيش ونشكلها اصابع ونبل ايدينا ماء بصل وملح وفلفل ونتبل بيهم الكفته
- على الشوايه ساخنه وندهنها زيت نرص اصابع الكفته
الكباب
- فى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وصلصه وصويا صوص وعصير ليمون وثوم مفروم وملح وفلفل وبهارات مشويات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض, ونجيب عيدان شيش ونرص فيها مكعبات الكباب
- ونرصها على الشوايه ونسيبها تستوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
كبسه اللحمه
المقادير
ربع كوب سمن(50 جم)
كوب الاربع بصل مكعبات(175 جم)
ملعقه ثوم قطع(25 جم)
5 حبهان
2 عود قرفه
2 قرنفل
2 ليمون ناشف
5 فلفل حصى
4 ورق لورا
ربع كوب صلصه(50 جم)
كوب وربع طماطم (250 جم)
كيلو لحم مكعبات
نصف كوب فلفل الوان(100 جم)
ملح وفلفل وبهارات كبسه
2.5 لتر ماء مغلى او شوربه
ربع ملعقه زعفران(5 جم)
كيلو ارز بسمتى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نشوح ورق لورا وفلفل حصى وقرفه وليمون ناشف ونضيف مكعبات اللحمه فى سمن ولمه تغير لونها نضيف البصل ونشوحهم مع بعض ونضيف ثوم ونقلبهم مع بعض كويس و نضيف صلصه وطماطم وملح وفلفل وبهارات كبسه وفلفل الوان ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونقلبهم مع بعض ونسيبها تغلى شويه (لازم اللحمه تستوى 75%) ونضيف زعفران تاخد غلاوة ونضيف الارز ونقلبهم مع بعض واول ما يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نارهاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
ديك رومى
المقادير
ديك رومى
(التتبيله)
نصف كوب عصير بصل(100 مل)
نصف كوب عصير طماطم(100 مل)
ربع كوب خل(50 مل)
ربع كوب عصير ليمون(50 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه جوزة الطيب(5 جم)
(الحشو)
كوب شرائح برتقال(200 جم)
كوب شرائح تفاح(200 جم)
كوب بصل شرائح(200 جم)
كوب كرات(200 جم)
كوب كرفس(200 جم)
نصف كوب جزر شرائح(100 جم)
نصف كوب بصل اخضر شرائح(100 جم)
ربع كوب تين قطع(50 جم)
ربع كوب قرصيا قطع(50 جم)
ربع كوب مشمشيه(50 جم)
ربع كوب بلح ناشف(50 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه زعتر(5 جم)
ربع ملعقه روزمارى(5 جم)
(بصل وجزرو كرات وكرفس شرائح وملح وفلفل)
ربع كوب سمن(50 جم)
ربع كوب زيت(50 جم)
ربع كوب عسل ابيض(50 جم)
ربع كوب صلصه(50 جم)
( ملح وفلفل وزعتر روزمارى)
طريقه التحضير
لعمل التتبيله
- فى بوله نخلط ماء بصل وعصير طماطم وخل وعصير ليمون وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونتبل بيهم الديك الرومى من برا ومن جوا
لعمل الحشو
- فى بوله نخلط تفاح وبرتقال وبصل وكرات وكرفس وبصل اخضر وجز ين وقرصيا ومشمشيه وبلح وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى ونل مع بعض ونحشى بيهم الديك الرومى
- ونجيب صاج ونضع فى شرائح جزر وبصل وكرات وكرفس وملح وفلفل ونضع عليهم الديك الرومى ونغطى بورق فويل
- وندخل الديك الرومى الفرن على اول نصف ساعه على180 درجه ولمده 3 ساعات على 150 درجه ونشيل من عليها ورق الفويل
- وفى بوله نخلط سمن وزيت وصلصه وملح وفلفل وزعتر روزمارى ونقلبهم مع بعض وندهن بيهم الديك من برا وندخله تحت الشوايه ياخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
ارز بالخلطة
المقادير
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
4 بصل مكعبات
مكعب مرق
ملح وفلفل
(الكراميل)
نصف كوب سكر(100 جم)
2 ملعقه ماء(50 جم)
5 كوب ارز بسمتى
(الخلطه)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
2 بصل مكعبات
كبدة وقوانص مكعبات
كوب زبيب منقوع ومتصفى(100 جم)
كوب لوز مقشر(100 جم)
ملح وفلفل
طريقه التحضير
الكراميل
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء ونسيبها يعمل كراميل غامق
لعمل الخلطه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى غامق ونضيف ماء مغلى وملح وفلفل ومكعب مرق ونقلبهم مع بعض ونضيف الكراميل والارز ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار ونسيبه يستوى على نارهاديه
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف قوانص ولمه تدخل فى السوى نضيف كبده ولمه تغير لونها نضيف لوز وزبيب وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضعه على الارزعند التقديم
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
البصارة
المقادير
(النقع)
5 كوب ماء مغلى ( لتر)
نصف كوب فول مدشوش (500 جم)
2 ونصف ملعقه سمن(60 جم)
3 بصل مكعبات
5 فص ثوم مفروم
2 فلفل حار
نصف حزمه بقدونس مفروم
نصف حزمه كسبرة مفرومه
نصف حزمه شبت مفروم
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
(البصل)
2 ونصف ملعقه سمن (60 جم)
3 بصل مكعبات
2 ونصف ملعقه دقيق (60 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله ننقع الفول المدشوش فى ماء لمدة ساعتين ونصفى
- فى اناء على النارنشوح البصل فى زيت ونضيف الثوم والفلفل الحار ونضيف الفول المدشوش ونقلبهم مع بعض كويس
- ونضيف البقدونس والشبت والكسبرة ونتبلها ملح وفلفل وكمون ونقلبهم مع بعض كويس ونضيف الماء المغلى ونسيبها على النار لمدة ساعه لحد ما تستوى ولمه تبرد ونضيف حبه بصل محمر ونقلبهم مع بعض وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- نضربها فى الخلاط وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
-للعمل البصل فى بوله نعفر البصل بدقيق ونسيبها 10 دقائق وفى طاسه فيها زيت نحمر البصل لحد ما يكون بنى غامق
-فى طبق التقديم نغرف البصاره ونرش على الوش البصل المحمر
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
#منتدى_المركز_الدولى