منتدي المركز الدولى


ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  1110
ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  1110
ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سعيد ناجى
عضو متألق
عضو متألق
سعيد ناجى


عدد المساهمات : 647
تاريخ التسجيل : 31/10/2010

ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  Empty
مُساهمةموضوع: ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة    ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة  Icon_minitime1الخميس 12 مايو - 11:16

🔴✍ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة✍🔴

🟩صوص الشيكولاتة

المقادير

لتر لبن (5كوب)
200 جرام سكر (كوب)
300 جرام شيكولاتة دارك (كوب ونصف)
100 جرام جلوكوز(نصف كوب)
100 جرام كاكاو دارك(نصف كوب)
100 جرام زبدة(نصف كوب)

طريقه التحضير

يوضع اللبن على النار ثم يضاف السكر ثم الشيكولاتة ثم الجلوكوز ثم الكاكاو مع الخفق حتى يغلى الصوص ثم تضاف الزبدة و تخلط جيدا
ويتقدم بالف هنا وشفا

🟩صوص الكراميل

المقادير

200 جرام جلوكوز (كوب)
500 جرام سكر(2كوب ونصف)
100 جرام فريش كريم كريمه لبانى (نصف كوب)
100 جرام زبدة (نصف كوب)

طريقه التحضير

يوضع الجلوكوز والسكر على النار حتى يصير كراميل غامق ثم يضاف اليه الفريش كريم ويخفق جيدا ثم تضاف الزبدة وتخلط ةتترك حتى تبرد وتستعمل
ويتقدم بالف هنا وشفا

🟩صوص الفانيليا 🟩

المقادير

لتر لبن (5كوب)
8 اصفر بيض
5 جرام فانيليا (معلقه صغيرة)
4/1 كيلو سكر (كوب وربع)
25 جرام كستر بودر (معلقه كبيره)

طريقه التحضير

يوضع على النار 900 جرام من لتر اللبن يعنى نشيل من اللتر نص كوباية على جنب وبعد ما نحطه على النار نسيبه لحد ما يغلى وبعدين نخلط نص الكوباية اللى سيبناه ده مع الاصفر بيض والفانيليا والسكر والكستر بودر ويخلط جيدا حتى تذوب جميع المكونات ثم يضاف تدريجيا اللبن الموجود على النار مع الخلط السريع لمده 5 دقايق وبعد ذلك يصفى ويترك ليبرد
ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص المانجو

المقادير

2 كوب عصير مانجو طبيعي مصطفى تماما من الشوائب
ملعقة صغيرة نشا
ملعقة كبيرة سكر
طريقه التحضير
نخلط المانجو مع النشا والسكر جيدا حتى تتجانس المكونات تماما ونضع الخليط فى اناء مناسب ونضعه على نار متوسطة مع التقليب المستمر لحين الحصول على القوام المطلوب ونراعي ان الصوص قوامه بيتماسك قليلا بعد ان يبرد ويستخدم بالهنا والشفا
ويتقدم بالف هنا وشفا



صوص التوفى
المقادير
كوب سكر ناعم حبيبات
كوب كريمة لباني او كريمة حلويات سائلة
ربع كوب زبدة

طريقه التحضير

نضع السكر فى اناء على النار ونتركه حتى يتكرمل ويكتسب اللون الذهبي ونضيف الزبدة ونقلب بهدوء لحد ما تختفي والخليط يتجانس ونضيف الكريمة بالتدريج مع التقليب المستمر لحد ما يتجانس تماما ونرفعه من على النار ونتركه يبرد ويستخدم
ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص الفراوله

المقادير
750 جرام عصير فراولة (كيلو الأربع )
150 جرام سكر(كوب إلا ربع)
100 جرام عسل جلوكوز (نصف كوب)

طريقه التحضير

– ضعي عصير الفراولة وقطع الفراولة والسكر والعسل في إناء عميق ثم على نارٍ هادئة مع التقليب المستمر لمدة 30 دقيقة أو حتى يُصبح كثيف القوام.
– أُتركي صوص الفراولة جانباً لمدة 3 ساعات أو حتى يبرد ثم استعمليه في وصفات الحلويات وتمتعي بمذاقه اللذيذ. ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص البرتقال

المقادير

نصف كوب عصير برتقال (نصف كوب)
1 برتقالة ( ناخد البرش بتاعها والفصوص كمان
1 ملعقة كبيرة نشا (25جم)
ربع كوب ماء لتذويب النشا (50جم)
4 ملاعق سكر(نصف كوب)

طريقه التحضير

نضع العصير والبرش والفصوص والسكر فى اناء على النار نذوب النشا فى الماء وبعد حوالى 3 دقائق نضع النشا على الصوص وهنا بعد الصوص ما تقل بفعل النشا اصبح جاهز ونزين الكيك بالف هنا
ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص الكيوى

المقادير

250 جم كيوى (كوب وربع)
100 جم سكر (نصف كوب)
50 جم ميه (ربع كوب)
20 جم نشا يعنى معلقه صغيره (معلقه كبيره )
عصير ليمونه

طريقه التحضير
ندوب النشا فى شويه ميه صغيريين
- نقشر الكيوى ونقطعه وبعدين نضربه فى الخلاط
- نحطه على النار مع السكر ولما يغلى نحط النشا المذاب فى الميه ونقلب باستمرار حتى لا يلتصق فى الطاسه ولما يستوى نحط عصير الليمون
ونسيبه يبرد
ونحط طيقه كريمه وطبقه اسبونج ونحط عليها صوص الكيوى ونكرر الطبقات ونزينه بالكيوى المقطع ونشكله على شكل الورده ونحط فى وسطه وحده فراوله
ويدخل الثلاجه وتقدم بالف هنا وشفا



كريمه الجناش لحشو الكيك وللتزيين بالكيس

المقادير

1كوب كريمة لبانى
نص كوب حليب
نصف كيلو شوكولاته مبشورة
2معلقه كبيره سكر
4معلقه كبيره زبدة

طريقه التحضير

تغلى الكريمة والحليب مع السكر ثم نضيف الشوكولاته والزبدة في البداية سيكون لون الصلصة باهت ننتظر حتى تذوب الشوكولاته وتعطي اللون الكاكاوي والزبدة كفيلة بإعطاء اللمعة نترك الكريم ليله كامله خارج الثلاجه حتى تبرد تماماً وإذا كنت مستعجلة حطيها بالثلاجة ثم تصبح مثل الكريم وممكن التزيين بيها
ويتقدم بالف هنا وشفا

جناش بالكاكاو او صوص شيكولاته الكاكاو

المقادير

2معلقه كبيره سكر
5معلقه كبيره لبن
4معلقه كبيره كاكاو
1معلقه كبيره ونصف ذبده

طريقه التحضير

نضع السكر والبن ونقلبهم كويس حتى الذوبان ثم
نضع الخليط على النار ونقلبهم لمده 2دقائق
ثم نرفع الخليط من على النار ونضع عليه الكاكاو
ونقلبهم كويس ونضع الذبده ونضع الخليط تانى
على النار مع التقليب المستمر لمده1دقيقه ثم بعد
ذلك ننزلومن على النار لحد مايبردشويه
ونستخدمه ويتقدم بالف هنا وشفا

الميروار

المقادير

بطريقه التسويه طريقه مختلفه بس ليها مميزات وهى وجود اللمعه اللى مش بتروح والنعومه
350 جم ميه (2كوب الأربع )
85 جم سكر(نصف كوب)
50 جم عسل جلوكوز (2معلقه كبيره)
100جم شيكولاته (نصف كوب)
6 جم جيللاتين (معلقه صغيرة)
(يدوب فى 30 ملل ميه من الحنفيه) (2معلقه كبيره)
100 جم كريم شانتيه بودر (نصف كوب)
40 جم كاكاو (2معلقه كبيره)

طريقه التحضير

وضع كل المقادير معا ماعدا الجيلاتين وبعدين قلب على النار لغايه ما يصل الخليط لدرجه حراره 109 درجه او يصل لخط طويل بين الصوابع قبل مرحله السوفت بول شويه ونتركه يبرد ثم نضع الجيلاتين المذاب ونقلب ويستحسن نضربه بالبلندر وميزه الميروار بالطريقه دى بيكون محتفظ بلمعته ومش تطفى وناعم وطعمه احلى ويترك ليبرد تماما ثم ندفيه شويه لما نستعمله ونضعه على اى منتج تورته
ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص شيكولاته ميروار

المقادير

نصف كوب عسل جلوكوز
نصف كوب سكر بودرة
نصف كوب شيكولاتة سوداء
ربع كوب لبن
2 معلقة كبيرة كاكاو خام
معلقة صغيرة جيلاتين مذابة فى 3 معالق ماء او نصف شريحة جيلاتين ننقع الجيلاتين فى ماء عادى علشان يطرى الاول وبعدين اذوبة فى ماء دافئ لازم

طريقه التحضير

نضع الجلوكوز والسكر على النار الى ان يتكرمل بس يحتفظ بللون الابيض بهذا الشكل وهنا نسيح الشيكولاتة الخام ونذوب فيها الكاكاو بالشكل دة ثم نضيف الجيلاتين والشيكولاتة على الكارميل الابيض بهذا الشكل ونصفى الخليط للحصول على صوص ناعم ومتجانس بهذا الشكل وهذا الصوص بيستعمل فى تغطية التورتة زى الجناش كدة او فى الحشو ايضا للكيكات لذيذ جدا ويتقدم بالف هنا وشفا



الجناش

المقادير

150 مل لبن او كريمه طهى (كوب إلا ربع)
4/1كيلو شيكولاته قطع ساده(كوب وربع)
25 جم سكر (معلقه كبيره)
25 جم زبدة (معلقه كبيره)

طريقه التحضير

لعمل الجناش
- فى اناء على النار فى لبن يغلى او كريمه طهى ولمه يغلى نضيف قطع شيكولاته وسكر ونقلبهم مع بعض ولمه تسيح نرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص الكيوى

المقادير
2 الكيوي
2 ملعقة صغيرة عصير الليمون، أو عصير الليمون
3 ملعقة صغيرة العسل، السائل

طريقه التحضير

قشر ونقطع الكيوي.ثم نهريس اللب مع عصير الليمون والعسل.
ثم تمر الخليط من خلال غربال بحيث يتم الاحتفاظ حبات سوداء ونستعملها على سلاطة الفواكه او الحلويات.ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص شيكولاته لايت بالعسل

المقادير
200 جرام شيكولاتة مذابة ( على حمام مائي او فى الميكروويف )
ربع كوب الا ملعقة كبيرة ماء دافئ ( 40 مللي )
ملعقة كبيرة عسل ابيض

طريقه التحضير

ندوب العسل فى الماء جيدا ونضيف الشيكولاتة ونقلب جيدا حتى يمتزج الصوص ونراعي ان الصوص في الاول بيكون فاصل ولكنه يتماسك مع التقليب ويستخدم مع الكيك والكب كيك والتورتات والجاتوهات والبان كيك ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص الشيكولاته بالقشطة اللامع

المقادير

250 جرام شيكولاتة مبشورة ناعم
2 علبة قشطة جاهزة
طريقه التحضير
نسخن القشطة على النار واول ما تسخن نرفعها من على النار ونضيف الشيكولاتة ونقلب جيدا لحد ما تدوب تماما ويستخدم مع الكيك والكب كيك والتورتات والجاتوهات والبان كيك
ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص الشيكولاته الكريمى الثقيل

المقادير

2 ملعقة كبيرة كاكاو خام منخول
نصف علبة حليب مكثف محلى ( 200 جرام )
2 ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة عسل ابيض
نصف ملعقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان ( اسبريسو او نسكافية ) او فانيليا
طريقه التحضير
ندوب الزبدة على النار ونضيف الكاكاو ونقلب جيدا وبسرعة حتى يذوب ونرفعه من على النار ونضيف الحليب المكثف والقهوة والعسل ونقلب جيدا ويستخدم مع الكيك والكب كيك والتورتات والجاتوهات والبان كيك ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص شيكولاته اللامع الثقيل

المقادير

100 جرام شيكولاتة مبشورة
50 جرام كريمة لباني او كريمة حلويات سائلة
ملعقة صغيرة عسل ابيض
نصف ملعقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان ( اسبريسو او نسكافية ) او فانيليا
الطريقة
نضع الكريمة فى اناء مناسب ونرفعها على نار هادئة حتى تسخن فقط ونضيف العسل والقهوة ونقلب جيدا وبعد ما يدوبوا نضيف الشيكولاتة ونقلب جيدا حتى تذوب الشيكولاتة تماما ونرفع الصوص من على النار ويستخدم مع الكيك والكب كيك والتورتات والجاتوهات والبان كيك ويتقدم بالف هنا وشفا



صوص الشيكولاته اللامع
الخفيف

المقادير

100 جرام شيكولاتة مبشورة
ربع كوب لبن
ملعقة صغيرة عسل ابيض
ملعقة كبيرة زبدة
نصف ملعقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان ( اسبريسو او نسكافية ) او فانيليا
طريقه التحضير
نضع اللبن مع القهوة فى اناء مناسب ونرفعه على النار واول ما يسخن نضيف العسل والزبدة ونقلب
ويتقدم بالف هنا وشفا

صوص شيكولاته

المقادير
ملعقة زبدة كبيرة
4 ملاعق لبن كبيرة
3 ملاعق كبيرة كاكاو
1 شيكولاتة جلاكسى سادة أو قطعة شيكولاتة خام أو أى نوع شيكولاتة سادة اختيارى

طريقه التحضير
أذيبى الزبدة على النار ثم هدئى النار وضعى الكاكاو واللبن وقلبيهم سريعا ارفعى الصوص من على النار وأضيفى عليه الشيكولاتة هاتسيح مع الصوص الساخن " وهكذا يكون صوص الشيكولاتة جاهزا
ويتقدم بالف هنا وشفا



صوص الكاكاو او صوص الشيكولاته السهل الكيك
المقادير
150 جرام كاكاو غير محلى = 1كوب
300جرام سكر = 1كوب ونصف
200 جرام لبن حليب كامل الدسم =1 كوب
100 جرام زبدة = نصف كوب
5جرام فانيليا = ملعقة صغيرة
2 جرام ملح = رشة

طريقه التحضير

1- في قدر صغير، اخلطي الكاكاو مع السكر والحليب. حركي جيداً لتتجانس المكونات.
2- ضعي القدر على نار متوسطة واتركي المزيج يغلي.
3- أضيفي الزبدة واتركي الصوص لـ5 دقائق إضافية على النار لتصبح ثقيله
4- ارفعي القدر عن النار وأضيفي الفانيليا والملح.
5- اتركيها تبرد على حرارة الغرفة لـ5 دقائق ثم قدميها مع حلوياتك. وبالف هنآ وشفا
ملاحظة :
تكفي هذه المكونات لتحضير 3 أكواب من صوص الكاكاو
يمكنك أن تخففي أو تكثري من كمية السكر بحسب الرغبة
احتفظي بصوص الكاكاو في برطمان محكم الاغلاق في الثلاجة لمدة 3 أسابيع ويقدم
ويتقدم بالف هنا وشفا



جناش بالكاكاو او صوص شيكولاته الكاكاو
المقادير
50جرام سكر (2معلقه كبيره)
100جرام لبن (نصف كوب)
80 جرام كاكاو = (4معلقه كبيره)
30جرام ذبده = (معلقه ونصف كبيره)
طريقه التحضير
نضع السكر والبن ونقلبهم كويس حتى الذوبان ثم
نضع الخليط على النار ونقلبهم لمده 2دقائق
ثم نرفع الخليط من على النار ونضع عليه الكاكاو
ونقلبهم كويس ونضع الذبده ونضع الخليط تانى
على النار مع التقليب المستمر لمده1دقيقه ثم بعد
ذلك ننزلومن على النار لحد مايبردشويه
ونستخدمه
ويتقدم بالف هنا وشفا

الجناش 2
المقادير
150 مل لبن او كريمه طهى (كوب إلا ربع)
4/1كيلو شيكولاته قطع ساده(كوب وربع)
25 جم سكر (معلقه كبيره)
25 جم زبدة (معلقه كبيره)
طريقه التحضير
لعمل الجناش
- فى اناء على النار فى لبن يغلى او كريمه طهى ولمه يغلى نضيف قطع شيكولاته وسكر ونقلبهم مع بعض ولمه تسيح نرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
ويتقدم بالف هنا وشفا
🌹#مشرفة_الاسرة_والطفولة🌹
🔴🌹#منتدى_المركز_الدولى🌹🔴
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف كامل وشامل لجميع انواع الصوصات الحلوة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف كامل لجميع انواع السلطات
» ملف شامل (كامل)لجميع انواع البرام
» ملف كامل وشامل عن الحلويات الشرقية
» ملف شامل وكامل لجميع انواع الكساديا
» ملف شامل وكامل لجميع انواع المخبوزات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: