ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الزبادى
🟩الزبادى السادة
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره )
طريقه التحضير
لعمل الزبادى السادة
- فى اناء على النار نغلى لبن ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونصب فيها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه( ممكن نعمله بمربى توت اسود او توت احمر او مربى مانجو او فراوله او صوص شيكولاته او صوص كراميل او تمر)
- ويقدم وبالف هنا وشفا
🟩الزبادى الشيكولاته
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره )
20جم كاكاو بودر(1 ملعقه كبيره )
(صوص الشيكولاته)
كوب لبن( 200 جم )
2 كوب شيكولاته قطع( 400جم)
ملعقه زبدة(25 جم )
ملعقه سكر(25جم )
طريقه التحضير
لعمل صوص الشيكولاته
- فى اناء على النار نغلى لبن ونرفعه من على الناروونضع الشيكولاته ونقلبهم مع بعض لحد ما الشيكولاته تسيح ونضيف زبدة وسكرونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونسيبها تبرد خالص
لعمل زبادى الشيكولاته
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين صوص شيكولاته ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر وكاكاو ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه صوص شيكولاته فى القاع ونصب فيها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
الزبادى الكراميل
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره )
( صوص الكراميل)
200 جم سكر(كوب )
50 مل ماء(2 ملعقه)
100 مل لبن (نصف كوب)
25 جم زبدة (ملعقه)
لعمل صوص الكراميل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل فاتح ونضيف لبن وزبدة ونقلبهم مع بعض ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى الكراميل
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف معلقتين كراميل ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه كراميل ونصب عليه الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
الزبادى التمر
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره )
( صوص التمر)
200 مل ماء مغلى (كوب)
نصف ملعقه كبيرة بيكربونات الصوديوم
100 جم تمر طرى ( نصف كوب)
لعمل صوص التمر
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وتمر وبيكربونات الصوديوم ونقلبهم مع بعض لحد ما التمر يكون طرى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى التمر
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين تمرونقلبهم مع بعض لحد ما التمر يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من التمرونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى التين
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
( صوص التين )
100جم مكعبات تين (كوب إلا ربع)
100 جم سكر (كوب إلا ربع )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص التين
- فى اناء على النار نضع مكعبات تين وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى التين
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين تين ونقلبهم مع بعض لحد ما التين يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من التين ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى التوت
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
(صوص التوت )
100 جم توت اسود (نصف كوب )
100 جم سكر (نصف كوب )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص التوت اط
- فى اناء على النار نضع التوت وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى التوت
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين توت ونقلبهم مع بعض لحد ما التوت يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من التوت ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى المشمش
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
(صوص المشمش )
100 جم مشمش (نصف كوب )
100 جم سكر (نصف كوب )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص المشمش
- فى اناء على النار نضع المشمش وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى المشمش
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين مشمش ونقلبهم مع بعض لحد ما المشمش يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من المشمش ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى الفراوله
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
(صوص الفراولة )
100 جم فراوله (نصف )
100 جم سكر (نصف كوب )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص الفراوله
- فى اناء على النار نضع الفراولة وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى الفراوله
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين فراوله ونقلبهم مع بعض لحد ما الفراوله يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من الفراوله ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى المانجو
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
(صوص المانجو )
100 جم مانجو مكعبات (نصف كوب )
100 جم سكر (نصف كوب )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص الفراوله
- فى اناء على النار نضع المانجو المكعبات وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى المانجو
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين مانجو ونقلبهم مع بعض لحد ما المانجو يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من المانجو ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى كروكند
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره )
( صوص الكروكند )
200 جم سكر(كوب )
50 مل ماء(2 ملعقه)
200 جم فول سودانى محمص ( كوب)
طريقه التحضير
لعمل صوص الكروكند
فى اناء ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل غامق
ونضيف عليها سودانى ونقلبهم مع بعض وندهن الرخامه زيت ونفرد عليه صوص الكراميل ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص ولما يبرد نكسره
لعمل زبادى الكروكند
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف معلقتين كروكند ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه كروكند ونصب عليه الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى التفاح
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
(صوص التفاح )
100 جم تفاح مبشور (نصف كوب )
100 جم سكر (نصف كوب )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص التفاح
- فى اناء على النار نضع التفاح المبشور وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى التفاح
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين تفاح ونقلبهم مع بعض لحد ما التفاح يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من التفاح ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى الخوخ
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
(صوص الخوخ)
100 جم خوخ (نصف كوب )
100 جم سكر (نصف كوب )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص الخوخ
- فى اناء على النار نضع الخوخ وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى الخوخ
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين خوخ ونقلبهم مع بعض لحد ما الخوخ يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من الخوخ ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى البرتقال
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
(صوص البرتقال )
100 جم برتقال (نصف كوب )
100 جم سكر (نصف كوب )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص البرتقال
- فى اناء على النار نضع البرتقال وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى البرتقال
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين برتقال ونقلبهم مع بعض لحد ما الخوخ يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من البرتقال ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
زبادى الجزر
المقادير
لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره
(صوص الجزر )
100 جم خوخ (نصف كوب )
100 جم سكر (نصف كوب )
2 جم ملح ليمون (ربع معلقه صغيرة)
طريقه التحضير
لعمل صوص الجزر
- فى اناء على النار نضع الجزر وسكر ولما يستوى نضيف ملح ليمون ونقلبهم مع بعض لحد ما يكون بورى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى الجزر
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين جزر ونقلبهم مع بعض لحد ما الجزر يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من الجزر ونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
تصنيع ماكينه الزبادى
المقادير
لعمل ماكينة الزبادي
علبة بلاستيكية
سلك كهربائي طوله متر(يكون رفيع )بفيشة
لمبة موفرة صغيرة
دواية
.وبتقولى لبياع اللمبات عايزة لمبة لعلبة زبادى بلاستيك)))
بنخرم غطاء العلبة بمسمارسخن رفيع على أد السلك
ندخل السلك فى الغطاء ونعقده من فوق الغطاء
وندخل السلك في الغطاء ونركب الدواية واللمبة
كده خلاااااااص عملنا مكنة الزبادي أو الحضانة
نيجى الزبادى
كيلو لبن حليب سايب،(مش معلب)
علبة زبادي بلدى
طريقة الزبادي
الاولى
نغلى اللبن كويس ونقلبه وننزله من على النار ونغطيه علشان مينشفش وشه
نسيب اللبن يهدأ حرارته ونضيف له علبة الزبادي
الثانية
ندفى اللبن بس وننزله من على النار
نضيف له علبة الزبادي والسكر
فى الحالتين نغرف الزبادي فى اكواب
نرصها فى الحضانة
ونقفل العلبة ونشغل اللمبة
نتركها هكذا شغالة حوالى اربع ساعات
وبعدين ندخل اكواب الزبادى التلاجة للتماسك اكثر
وتأكلى احلى زبادى وايه بقى زبادى طازة كل يوم ونظيف وتوفير وتقدم بالف هنا وشفا
الزبادى فى المنزل
المقادير
1 كيلو لبن ( حليب )
2 معلقة كبيرة زبادى بلدى
ماء دافئ
طريقه التحضير
هنغلى اللبن كويس اوى ونسيبه يبرد ( يبقى دافى حاجه بسيطه ) اهم حاجه انه مش يكون سخن
هنجيب كوبايه زبادى بلدى ناخد منها معلقتين كبار مليانين ( لازم تكون زبادى بلدى بلاش تسنخدمى الزبادى المبستر اللى هو جهينه والمراعى والانواع دى لان نتيجته مش بتبقى مزبوطه)
هتاخدى معلقتين الزبادى ونحطهم فى كوبايه زجاج ونقلبهم كويس اوى اوى بالمعلقة وندعكهم بقعر المعلقة جوه الكوبايه علشان تدوب كويس اوى وميبقاش فيها اى قطع مكلكعه وبعدين نحط عليها شويه من اللبن الدافى ونقلب الزبادى مع شويه اللبن كويس وبعدين نصب الخليط ده على باقى اللبن الدافى ونقلبهم مع بعض ... كده اتاكدنا ان الزبادى البلدى اختلط كويس مع اللبن لان الزبادى دى تعتبر هى دى الخميرة اللى هتعملنا الزبادى
بعد ما قلبتيهم كويس هتصبيهم فى كوبايات زجاج صغيرة ( ولو عندك الكوبايات الفخار هتبقى افضل طبعا )
هترصى الكوبايات الزجاج فى صينيه فرن وتصبى جوه الصينية ميه دافيه لغايه ما الميه توصل لنص الكوبايه من بره ( بس خدى بالك لحسن الميه تدخل جوه الكوبايات
هتدخلى الصينيه فى الفرن وتكونى مدفيه الفرن قبلها ( يعنى تشغلى الفرن حوالى 5 دقايق وبعدين تطفيه ) هتحطى الصينيه جوه الفرن الدافى وتغطى الصينيه بصينيه من فوق او تغطى كل كوبايه بغطا خاص بيها
المهم الكوبايات تكون متغطيه وتسيبى الزبادى فالفرن من بالليل لغايه الصبح يعنى حوالى من 6 الى 8 ساعات
بس اهم حاجه بلاش تفتحى على الزبادى كل شويه وبلاش تحركى الصينيه اللى فيها الكوبايات علشان عمليه التخمير مش تبوظ من كتر التحريك
الصبح بقى هتلاقى الزبادى جمد وبقى ليه قوام ذى الزبادى الجاهز بالظبط
هتطلعى الزبادى وتحطيه فالتلاجه على طول علشان يتماسك اكتر
لو انتى عايزة الزبادى خالى من الدسم يبقى بعد ما تغلى اللبن هتحطى اللبن فى التلاجه يسقع واول ما القشطه بتاعه اللبن تتكون على الوش هتشليها كلها وبعدين تدفى اللبن وتبدأى تكملى باقى الخطوات لعمل الزبادى
لو عايزة تعملى نص كيلو لبن ( حليب ) يبقى تحطى عليه معلقة زبادى كبيرة واحدة بس
جربوه وخصوصا بيبقى صحى اوى للاطفال الصغيرين لانك عملاها بإيدك ومضمون ومعقم ومش مبستر ذى الزبادى الجاهز كمان ويقدم بالف هنا وشفا