ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكمبوت
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكمبوت
كمبوت فواكه مشكله
المقادير
1 كيلو فواكه مشكله مقطعه
600 مل ماء مغلى(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء فى ماء مغلى نضيف سكر وفانيليا وعصير ليمون ونسيبه يغلى
2- ونجيب برطمان ونرص فى الفواكه المشكله ونصب عليه الماء المغلى
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت مشمش
المقادير
1 كيلو مشمش انصاف
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير ليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى المشمش ونصب عليه الماء المغلى ونقفل البرطمان كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت عنب
المقادير
1 كيلو عنب احمر او اخضر
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 عدد فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء فى ماء مغلى نضيف سكر وفانيليا وعصير ليمون ونسيبه يغلى
2- ونجيب برطمان ونرص فى العنب ونصب عليه الماء المغلى
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت اناناس
المقادير
1 ثمرة اناناس طازج
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش اوسائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء فى ماء مغلى نضيف سكر وفانيليا وعصير ليمون ونسيبه يغلى
2- ونجيب برطمان ونرص فى الاناناس ونصب عليه الماء المغلى
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت الخوخ
المقادير
1 كيلو خوخ انصاف
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى الخوخ ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت طماطم شيرى
المقادير
1 كيلو طماطم شيرى
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء فى ماء مغلى نضيف سكر وفانيليا وعصير ليمون ونسيبه يغلى
2- ونجيب برطمان ونرص فى الطماطم شيرى ونصب عليه الماء المغلى
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت مشروم
المقادير
1 كيلو مشروم صغير مقطع
600 مل ماء مغلى(3كوب )
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيدا الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء فى ماء مغلى نضيف عصير ليمون ونسيبه يغلى
2- ونجيب برطمان ونرص فى المشروم ونصب عليه الماء المغلى
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت كمثرى
المقادير
1 كيلو كمثرى انصاف
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
المقادير
1-نجيب الكمثرى ونقشرها ونقطعها على اربعه
2-وفى اناء على النار نضيف ماءة سكر وملح ليمون ونسيبه يغلى
3- ونجيب برطمان ونرص فى الكمثرى ونصب عليه الماء المغلى
4-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
5-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
6-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت بطاطا
المقادير
كيلو بطاطا
5 كوب ماء مغلى(1000 جم)
كوب سكر(200 جم)
نصف ملعقه فانيليا(10 جم)
طريقه التحضير
- نجيب البطاطا ونقشرها ونقطعها مكعبات
- فى اناء على النار فى ماء مغلى ندوب فى سكر وفانيليا ونضع مكعبات البطاطا ونسيبها تتستوى على نارهاديه( لازم تكون ثلث تربع سواه)
- ونجيب برطمان ونصب فى البطاطا بماء ونقفله كويس ونحتفظ بى فى الثلاجه)
- وتقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت الموز
المقادير
1 كيلو موز شرائح
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى الموز ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت الكيوى
المقادير
1 كيلو كيوى شرائح
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى الكيوى ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت الفراوله
المقادير
1 كيلو فراوله انصاف
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى الفراوله ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت المانجو
المقادير
1 كيلو مانجو انصاف
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى المانجو ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت الجوافه
المقادير
1 كيلو جوافه مكعبات
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى الجوافه ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت الكريز
المقادير
1 كيلو كريز
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى الكريز ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت البرقوق
المقادير
1 كيلو برقوق
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى البرقوق ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
كمبوت التفاح
المقادير
1 كيلو التفاح انصاف
600 مل ماء(3كوب )
300 جم سكر(1كوب ونصف )
1 فانيليا فريش او سائله
1 عصير ليمون
1 برطمان معقم جيد الاغلاق
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نضيف ماء ونضيف عليهم السكر والفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبه ياخد غلاوة
2- ونجيب البرطمان ونرص فى التفاح ونصب الماء عليه ونقفله كويس
3-وفى اناء فى ماء مغلى نضع البرطمان ونسيبه يغلى 20 دقيقه على النار
4-ونقلبه على وشه ونسيبه 3 ايام ثم نضعه فى المطبخ يقعد سنه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》