ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع تارت الكنافة وجرتان الكنافة
🟩 كنافه قرع العسل تارت
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
نصف كوب شربات ثقيل بارد(100 جم)
(الحشو)
كيلو قرع عسل مكعبات
نصف كيلوسكر(500 جم)
نصف كوب مكسرات(100 جم)
(الغطاء)
ربع كوب باستيرى كريم(50 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 جم)
كوب كريمه شانتيه مخفوقه(200 جم)
ملعقه سكر بودر(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نضع مكعبات القرع وسكر ونسيبه يستوى ونصفى ونهرسه ولمه يبرد نضيف مكسرات ونقلبهم مع بعض ونصبه على الكنافه
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وماء ونخلطهم مع بعض ونضيف كريم شانتيه وسكربودرونقلبهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
- فى الكبه نضع كنافه وسكروسمن ونفرومهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها خليط االقرع ونسيبه يبرد ونزينه بكريمه شانتيه
- وندخل التارت الفرن تحت الشوايه ياخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه كراميل تارت
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
نصف كوب شربات ثقيل بارد(100 جم)
(الحشو)
كوب باستيرى كريم(200 جم)
2 ملعقه صوص كراميل(50 جم)
2 كوب لبن دافئ(200 مل)
نصف كوب قطع كراميل(100 جم)
(الغطاء)
ربع كوب باستيرى كريم(50 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 جم)
كوب كريمه شانتيه مخفوقه(200 جم)
ملعقه سكر بودر(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وصوص كراميل فى لبن ونقلبهم مع بعض ونصبه على الكنافه ونرش عليها كراميل قطع
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وماء ونخلطهم مع بعض ونضيف كريم شانتيه وسكربودرونقلبهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
- فى الكبه نضع كنافه وسكروسمن ونفرومهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها خليط الكراميل ونسيبه يبرد ونزينه بكريمه شانتيه
- وندخل التارت الفرن تحت الشوايه ياخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه شيكولاته تارت
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
نصف كوب شربات ثقيل بارد(100 جم)
(الحشو)
كوب باستيرى كريم(200 جم)
ملعقه كاكاو(25 جم)
2 كوب لبن دافئ(200 مل)
نصف كوب شيكولاته حبوب(100 جم)
(الغطاء)
ربع كوب باستيرى كريم(50 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 جم)
كوب كريمه شانتيه مخفوقه(200 جم)
ملعقه سكر بودر(25 جم)
طريقه التحضير
- فىبوله نخلط باستيرى كريم وكاكاو فى لبن ونقلبهم مع بعض ونصبه على الكنافه ونرش عليها شيكولاته حبوب
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وماء ونخلطهم مع بعض ونضيف كريم شانتيه وسكربودرونقلبهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
- فى الكبه نضع كنافه وسكروسمن ونفرومهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها خليط الكاكاو ونسيبه يبرد ونزينه بكريمه شانتيه
- وندخل التارت الفرن تحت الشوايه ياخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه فانيليا تارت
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
نصف كوب شربات ثقيل بارد(100 جم)
(الحشو)
2 ونصف كوب لبن مغلى(500 مل)
5 حبوب مستكه
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف كوب قشطه(100 جم)
نصف ملعقه فانيليا(10 جم)
(الغطاء)
ربع كوب باستيرى كريم(50 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 جم)
كوب كريمه شانتيه مخفوقه(200 جم)
ملعقه سكر بودر(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نغلى لبن ومسكته ونضيف قشطه وسكروفانيليا ونقلبهم مع بعض يغلى ونصبه على الكنافه
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وماء ونخلطهم مع بعض ونضيف كريم شانتيه وسكربودرونقلبهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
- فى الكبه نضع كنافه وسكروسمن ونفرومهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها خليط اللبن ونسيبه يبرد ونزينه بكريمه شانتيه
- وندخل التارت الفرن تحت الشوايه ياخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه مانجو تارت
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
نصف كوب شربات ثقيل بارد(100 جم)
(الحشو)
كوب باستيرى كريم(200 جم)
2 كوب عصير مانجو(400 جم)
2 كوب مانجو مكعبات(400 جم)
(الغطاء)
ربع كوب باستيرى كريم(50 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 جم)
كوب كريمه شانتيه مخفوقه(200 جم)
ملعقه سكر بودر(25 جم)
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وعصير مانجو ونقلبهم مع بعض
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وعصيرمانجو ونخلطهم مع بعض ونضيف كريم شانتيه وسكربودرونقلبهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
- فى الكبه نضع كنافه وسكروسمن ونفرومهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها خليط البستيرى كريم ونرص عليه مكعبات المانجو ونزينه بكريمه شانتيه
- وندخل التارت الفرن تحت الشوايه ياخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه بلح تارت
المقادير
نصف كيلو كنافه(500 جم)
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
نصف كوب شربات ثقيل بارد(100 جم)
(الحشو)
كيلو بلح اسود انصاف مقشر
2 ونصف ملعقه زبدة(50 جم)
ربع كوب زبيب(50 جم)
ربع كوب مكسرات(50 جم)
ربع ملعقه جوزة الطيب(3 جم)
(الغطاء)
ربع كوب باستيرى كريم(50 جم)
نصف كوب ماء دافئ(100 جم)
كوب كريمه شانتيه مخفوقه(200 جم)
ملعقه سكر بودر(25 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار نخلط بلح وزبدة وزبيب ومكسرات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد
- فى بوله نخلط باستيرى كريم وماء ونخلطهم مع بعض ونضيف كريم شانتيه وسكربودرونقلبهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
- فى الكبه نضع كنافه وسكروسمن ونفرومهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها خليط البلح ونفرده ونزينه بكريمه شانتيه
- وندخل التارت الفرن تحت الشوايه ياخد لون
-وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه تارت الفاكهه
مقادير
(التارت)
400 جم كنافه=٢كوب
25 جم سكر=١معلقه كبيرة
100 جم سمن=نصف كوب
100 جم شربات ثقيل بارد=نصف كوب
(الحشو)
100 جم باستيرى كريم=نصف كوب
200 مل ماء=١كوب
(كانتلوب وخوخ وعنب وخوخ وكيوى وبرقوق مكعبات)
(الشربات)
500 جم سكر=٢كوب ونصف
250 مل ماء=١كوب ونصف
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات الثقيل
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النارونسيبه يغلى ونضيف عصير ليمونه ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص
- نجيب الكنافه ونضيف عليها سكر وسمن ونقلبهم مع بعض لحد ما تشرب السمن خالص, ونجيب صينيه وندهنها سمن ونضع فيها الكنافه ونعمل ليها حرف , وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه تاخد لون ذهبى فاتح واول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد ونسيبها تبرد خالص
- فى بوله ندوب باستيرى كريم فى ماء ونقلبهم مع بعض لحد ما يتقل ونصبه على الكنافه ونضع مكعبات الفاكهه
- وتقدم وبالف هنا وشفا
تارت كنافه بالفراوله
المقادير
2\1 كيلو كافه
سكر
سمن سايحه
تارت كنافه مسواه
100 جم مربى فراوله=نصف كوب
100 جم باستيرى كريم=نصف كوب
150 جم كريم شانتيه مخفوقه=كوب إلا ربع
200 مل عصير فراوله=١كوب
كيلو فراوله انصاف
100 جم عنب اسود=نصف كوب
100 جم شربات ثقيل بارد=نصف كوب
150 جم جيلى تلميع=نصف كوب
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط كنافه وسكر ونقلبهم مع بعض ونضيف سمن سايحه ونقلبهم مع بعض , ونجيب صينيه تارت وندهنها سمن ونضع فيها الكنافه ونضغط عليها, وفى ورق فويل فى اى بقوليات نضعه على الكنافه, وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه تاخد لون ذهبى فاتح ونسقيها شربات ثقيل بارد
- ونجيب الكنافه وندهنه مربى فراوله, فى المضرب نخفق كريم شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه
- فى بوله نخلط كريم باستيرى مع عصير فراوله ونقلبهم مع بعض كويس ونضيفهم على الكريم شانتيه ونقلبهم مع بعض كويس ونضعهم فى كيس حلوانى, ونضعها على الكنافه ونرص عليها انصاف فراوله وعنب اسمر ونلمعها بجيلى تلميع
- ويقدم وبالف هنا وشفا
كنافه تارت
المقادير
2\1 كيلو كنافه
50 جم سكر=2معلقة كبيرة
50 جم سمن=2معلقة كبيرة
(الحشو)
250 جم كاسترد مطبوخ=1كوب وربع
(الديكور)
2 مانجو
2 برقوق
100 جم عنب اخضر انصاف=2/1كوب
100 جم عنب احمر انصاف=2/1كوب
1 كيوى شرائح
شربات ثقيل بارد
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط سكر وسمن وكنافه ونقلبهم مع بعض ونضعها فى صينيه مدهونه سمن ونعملها على شكل تارت(نضغط عليها بكعب كوبايه)
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج نسقيها بشربات ثقيل بارد
- ونصب فيها كاسترد ونرص عليها مانجو وبرقوق وعبن اخضر واحمر وكيوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه قرع العسلى جرتان
المقادير
2\1 كيلو كنافه
50 جم سكربودرة = 2معلقه كبيره
250 جم سمن سايحه= 1كوب وربع
(الحشو)
1 كيلو قرع عسل لحم مكعبات
1 كيلو سكر
100 جم زبيب = 2/1 كوب
(البشاميل الحلو)
30 جم دقيق= 1معلقة كبيره ونصف
30 جم سمن = 1معلقة كبيره ونصف
600 مل لبن= 3كوب
5 جم فانيليا=1معلقة صغيرة
150 جم سكر= 4/3 كوب
(التلميع)
150 جم مربى مشمش = 4/3 كوب
50 جم فسدق = 2معلقه كبيره
طريقه التحضير
لعمل الحشو
- فى اناء على النار نضع مكعبات قرع مع سكر ونسيبه يستوى على نار هاديه لمدة 25 دقيقه ونصفى
- فى بوله نهرس قرع مع زبيب (لازم يكون زى المعجون)
لعمل البشاميل الحلو
- فى اناء على النار ندوب سكروفانيليا فى لبن ونسيبه يغلى مع بعض
- فى اناء على النار نشوح دقيق فى سمن ولمه ياخد لون ذهبى فاتح نضيف اللبن ونقلبهم مع بعض حتى الحصول على بشاميل خفيف ونرفعه من على النار
لعمل الكنافه
- فى بوله نخلط كنافه مع سمن وسكرونخلطهم مع بعض كويس لحد ما الكنافه تشرب كل السكر والسمن
- نجيب صينيه وندهنها سمن سايحه ونضع نصف كميه الكنافه ونضع عليها تكون بسمك نصف سم ونضع حشو القرع (لازم نقطع الكنافه قطع صغيرة) ونضيف عليها البشاميل الحلو
- وندخل الصينيه الفرن تحت الشوايه تاخد لون جرتان ولمه تبرد نلمعه بمربى مشمش ونرش عليها فسدق
- وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه مانجو جرتان
المقادير
ربع كيلو كنافه
50 جم سمن سايحه=2معلقه كبيرة
25 جم سكر بودره=1معلقه كبيرة
(الحشو)
100 جم مربى مانجو=نصف كوب
نصف كيلو مانجو مكعبات
(الكريمه)
75 جم باستيرى كريم=4معلقه كبيرة
150 مل ماء=4/3كوب
200 جم كريم شانتيه مخفوقه=1كوب
25 جم سكربودر=1معلقه كبيرة
(الشربات الثقيل)
400 جم سكر=2كوب
200 مل ماء=1كوب
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان 12 دقيقه نضيف عصير ليمونه ولمه يغلى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد
الكريمه شانتيه
- فى بوله ندوب باستيرى كريم فى ماء ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم كريمه شانتيه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
الكنافه
- فى الكبه نضع كنافه وسكر وسمن ونفرهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها مربى مانجو ونرص عليها مكعبات المانجو ونضع عليهم كريمه شانتيه ونرش عليها سكر وندخلها الكنافه الفرن تحت الشوايه تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه فراوله جرتان
المقادير
ربع كيلو كنافه
50 جم سمن سايحه=2معلقه كبيرة
25جم سكر بودره=1معلقه كبيرة
(الحشو)
100 جم مربى فراوله=نصف كوب
نصف كيلو فراوله مكعبات
(الكريمه)
75 جم باستيرى كريم=4معلقه كبيرة
150 مل ماء=4/3كوب
200 جم كريم شانتيه مخفوقه=1كوب
25 جم سكربودر=1معلقه كبيرة
(الشربات الثقيل)
400 جم سكر=2كوب
200 مل ماء=1كوب
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان 12 دقيقه نضيف عصير ليمونه ولمه يغلى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد
الكريمه شانتيه
- فى بوله ندوب باستيرى كريم فى ماء ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم كريمه شانتيه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
الكنافه
- فى الكبه نضع كنافه وسكر وسمن ونفرهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها مربى فراوله ونرص عليها مكعبات الفراوله ونضع عليهم كريمه شانتيه ونرش عليها سكر وندخلها الكنافه الفرن تحت الشوايه تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه بطاطا جرتان
المقادير
ربع كيلو كنافه
50 جم سمن سايحه=2معلقه كبيرة
25جم سكر بودره=1معلقه كبيرة
(الحشو)
100 جم مربى مشمش=نصف كوب
لتر ماء مغلى
100 جم سكر=نصف كوب
فانيليا
نصف كيلو بطاطا
(الكريمه)
75 جم باستيرى كريم=4معلقه كبيرة
150 مل ماء=4/3كوب
200 جم كريم شانتيه مخفوقه=1كوب
25 جم سكربودر=1معلقه كبيرة
(الشربات الثقيل)
400 جم سكر=2كوب
200 مل ماء=1كوب
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان 12 دقيقه نضيف عصير ليمونه ولمه يغلى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد
الكريمه شانتيه
- فى بوله ندوب باستيرى كريم فى ماء ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم كريمه شانتيه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
البطاطا
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وسكروفانيليا نضع البطاطا تسلق لمدة نصف ساعه ونقشرها ونهرسها
الكنافه
- فى الكبه نضع كنافه وسكر وسمن ونفرهم مع بعض
- ونجيب قالب تارت او صينيه او بيركس وندهنه سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها بقرع كوبايه ونضع عليها ملعقتين سمن وندخل الكنافه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب ليها شربات ثقيل بارد,ولمه تبرد نفرد عليها مربى مشمش ونفرد عليها البطاطا ونضع عليهم كريمه شانتيه ونرش عليها سكر وندخلها الكنافه الفرن تحت الشوايه تاخد لون بس
- وتقدم وبالف هنا وشفا
كنافه بلح جرتان
المقادير
ربع كيلو كنافه محمره
(فورمه البلح)
50 جم زبدة=٢معلقه كبيرة
2\1 كيلوبلح اسمر
5 جم قرفه=١معلقه صغيره
5 جم جوزة الطيب=١معلقه صغيره
كريمه مخفوقه
باستيرى كريم
طريقه التحضير
1-فى بوله نقطع الكنافه ونرش عليها سكر وسمن ونقلبهم مع بعض كويس ونضعها فىى صينيه وندخلها الفرن تاخد لون ولمه تبرد نكسرها
2- وفى اناء على النار نشوح البلح فى سمن ونضيف عليه قرفه وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص
3- وفى قالب بيركس نضع الكنافه ونضع عليها البلح ونزينها بكريمه مخفوقه وكريم باستيرى
4- وندخل القالب الفرن على 180 درجه لمدة 15 دقيقه تاخد لون
5-وتقدم وبالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة 《
#منتدى_المركز_الدولى》