ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع التارت
🟩شيكولاته ابل تارت 🟩
المقادير
(العجينه)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
نصف كوب زبدة طريه(200 جم)
2 صفار بيض
كوب دقيق(200 جم)
2 ونصف ملعقه كبيرة كاكاو(60 جم)
(الحشو)
كوب وربع كريمه طهى(150 جم)
نصف كوب شيكولاته ساده قطع(100 جم)
ملعقه قرفه(25 جم)
ملعقه عصير ليمون(25 جم)
2 بيضة
4 ملعقه كبيرة سكر(100 جم)
طريقه التحضير
لعمل الصوص
- فى اناء على النار نضيف كريمه طهى وكاكاو وشيكولاته ونسيبها تسيح خالص, وفى بوله نخلط بيض وقرفه وعصير ليمون وسكر ونضيف كبشه من خليط اللبن ونخفقهم مع بعض , ولمه خليط اللبن يغلى نضيف خليط البيض ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الحليط ولمه يغلى نصبه فى التارت
طريقة عمل التارت
- فى الميكسر نخلط دقيق وزبدة وسكروصفاربيض ونخفقهم مع وفى بوله نخلط دقيق وكاكاو ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض اول ما الدقيق يختفى نضعها فى بوله وندخلها الثلاجه تاخد تجميد ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه, ونجيب صينيه التارت ونضع فيها عجينه التارت ونعملها حرف ونصب فيها حشو الشيكولاته
- وندخل التارت الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
بلح باى تارت
المقادير
(العجينه)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
كوب زبدة طريه(200 جم)
3 بيضات
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
(الحشو)
2 ونصف كوب زبدة طريه(500 جم)
كوب سكر بودر(200 جم)
6 بيضات
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
2 ونصف كوب جوزهند ناعم(500 جم)
2 ملعقه كبيرة دقيق(50 جم)
كيلو بلح اسمر مقشر انصاف
طريقه التحضير
الحشو
- فى المكسر نخفق زبدة وسكروبيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون خليط كريمى, وفى بوله نخلط جوزهند ودقيق ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط البيض ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
التارت
- فى الميكسرنخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى , وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه ونضعها فى صينيه التارت ونعملها حرف ونفرد عليه حشو جوزالهند ونرص عليه انصاف البلح على شكل عباد الشمس
- وندخل صينيه التارت الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه ولمه تخرج نلمعها بمربى مشمش
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت المانجو
المقادير
(عجينه السابليه)
كوب سكر(200 جم)
2 كوب زبدة(400 جم)
3 كوب دقيق(600 جم)
3 بيضات
ملح
فانيليا
(الحشو)
نصف كوب كريم باستيرى(100 جم)
كوب عصير مانجو(200 مل)
كيلو مانجو مكعبات
جيلى مانجو للتليمع
طريقه ابتحضير
-فى الميكسرهنخفق السكر والزبدة ونخفقهم لحد ما يكون كريمى
-ونضيف البيض وملح وفانيليا ونخفقهم مع بعض كويس ولمه كله يتجانس مع بعض نضيف الدقيق ونخفقه لحد ما الدقيق يختفى فى الخليط السابق ونضعها فى بوله نسيبها ترتاح ساعه فى الثلاجه
-على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك متوسط
- وفى صينيه التارت نفرد عجينه السابليه وندخلها الفرن تستوى على 180 درجه لمدة 25 دقيقه(لازم نحلط فى نصفها فويل فى اى بقوليات علشان التارت ميكشش)
-فى بوله نخلط باستيرى كريم بعصير مانجو ونخفقهم مع بعض ونضعه فى كيس حلوانى
- ونجيب تارت السابليه ونضع فى باستيرى كريم ونرص عليها مكعبات المانجو ونلمعها بجيلى تلميع
-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتى
برتقال باى تارت
المقادير
(العجينه)
كوب سكر بودر(200 جم)
2 كوب زبدة طريه(400 جم)
3 بيضات
فانيليا
3 كوب دقيق(600 جم)
رشه ملح
(الحشو)
10 اصفر بيض
كوب سكر(200 جم)
فانيليا
ربع كوب عصيربرتقال(50 مل)
بشربرتقاله
(المارينج)
3 بياض بيض
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
نصف ملعقه سكر(10 جم)
طريقه التحضير
العجينه
- فى الميكسرنخفق زبدة وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والسكريدوب خالص ( يكون الخليط كريمى) ونضيف بيض وفانيليا( لازم نضع بيضه بيضه) ونخفقهم مع بعض وفى بوله نخلط دقيق وملح ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض واول ما الدقيق يختفى نفصل الماكينه
- فى بوله نرش دقيق ونضع العجينه ونرش عليها دقيق ونغطيها بكيس بلاسيتك ونعملها على شكل بلوك وندخلها الثلاجه تاجد تبريد لمدة ساعه ونخدمها بايدينا
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه ونجيب صينيه التارت ونسكن فى العجينه وفى ورقه المونيوم نضع اى بقوليات ونقفلها كويس ونضعها على العجينه وندخل التارت الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
المارينج
- فى الميكسر نخفق ابيض بيض مع ملح ونضيف سكر حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على مارينج ونضعه فى كيس حلوانى
الحشو
- فى حمام ماء على النارنقلب سكرواصفر بيض فانيليا ونقلبهم مع بعض لحد ما الاصفر بيض يكون كريمى ونضيف عصير برتقال وبشربرتقال ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يكون خليط كريمى نرفعه من على النارونضيف زبدة ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصب الخليط فى التارت ونسيبه يبرد خالص وندخلها الثلاجه ونزين التارت بالمارينج ونرش سكر بودروندخل الفرن ياخد لون ذهبى فاتح
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتى
ليمون باى تارت
المقادير
(العجينه)
كوب سكر بودر(200 جم)
2 كوب زبدة طريه(400 جم)
3 بيضات
فانيليا
3 كوب دقيق(600 جم)
رشه ملح
(الحشو)
10 اصفر بيض
كوب سكر(200 جم)
فانيليا
ربع كوب عصير ليمون(50 مل)
بشر ليمونه
(المارينج)
3 بياض بيض
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فانيليا(5 جم)
نصف ملعقه سكر(10 جم)
طريقه التحضير
العجينة
- فى الميكسرنخفق زبدة وسكرونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والسكريدوب خالص ( يكون الخليط كريمى) ونضيف بيض وفانيليا( لازم نضع بيضه بيضه) ونخفقهم مع بعض وفى بوله نخلط دقيق وملح ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض واول ما الدقيق يختفى نفصل الماكينه
- فى بوله نرش دقيق ونضع العجينه ونرش عليها دقيق ونغطيها بكيس بلاسيتك ونعملها على شكل بلوك وندخلها الثلاجه تاجد تبريد لمدة ساعه ونخدمها بايدينا
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه ونجيب صينيه التارت ونسكن فى العجينه وفى ورقه المونيوم نضع اى بقوليات ونقفلها كويس ونضعها على العجينه وندخل التارت الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
المارينج
- فى الميكسر نخفق ابيض بيض مع ملح ونضيف سكر حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على مارينج ونضعه فى كيس حلوانى
الحشو
- فى حمام ماء على النارنقلب سكرواصفر بيض فانيليا ونقلبهم مع بعض لحد ما الاصفر بيض يكون كريمى ونضيف عصير ليمون وبشرليمون ونقلبهم مع بعض كويس ولمه يكون خليط كريمى نرفعه من على النارونضيف زبدة ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونصب الخليط فى التارت ونسيبه يبرد خالص وندخلها الثلاجه ونزين التارت بالمارينج ونرش سكر بودروندخل الفرن ياخد لون ذهبى فاتح
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
جوزهند تارت
المقادير
(العجينه)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
كوب زبدة طريه(200 جم)
3 بيضات
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
(الحشو)
2 ونصف كوب زبدة طريه(500 جم)
كوب سكر بودر(200 جم)
6 بيضات
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
2 ونصف كوب جوزهند ناعم(500 جم)
2 ملعقه كبيرة دقيق(50 جم)
طريقه التحضير
الحشو
- فى المكسر نخفق زبدة وسكروبيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون خليط كريمى, وفى بوله نخلط جوزهند ودقيق ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط البيض ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
التارت
- فى الميكسرنخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى , وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه ونضعها فى صينيه التارت ونعملها حرف ونفرد عليه حشو جوزالهند
- وندخل صينيه التارت الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
ابل باى تارت
المقادير
(العجينه)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
كوب زبدة طريه(200 جم)
3 بيضات
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
نصف ملعقه صغيرة ملح(5 جم)
(الحشو)
2 ونصف ملعقه كبيرة زبدة(60 جم)
5 تفاح اخضر شرائح
ربع كوب سكر(50 جم)
ربع كوب زبيب(50 جم)
نصف ملعقه صغيرة قرفه بودر(5 جم)
طريقه التحضير
الحشو
- فى اناء على النار نشوح شرائح تفاح وزبيب وسكروقرفه فى زبدة لمه يدبل نسيبه يبرد
التارت
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى , وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه
,على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه وناخد نصف العجينه ونعملها قاعدة ونعملها حرف ونضع فيها حشوالتفاح ونفرده , ونفرد باقى العجينه على حشو التفاح ونقفلها كويس من الحروف
- وندخل صينيه التارت الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
لينزا كيك
المقادير
(العجينه)
كوب زبدة طريه(200 جم)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
3 بيضات
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
2 كوب دقيق(400 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
(الحشو)
2 وربع كوب زبدة طريه(450 جم)
2 وربع كوب سكر بودر(450 جم)
4 بيضات
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
2 ونصف كوب بندق بودر(450 جم)
2 وربع كوب كيك اسفنجى شيكولاته(450 جم)
كوب دقيق ابيض(200 جم)
2 بشر ليمون
كوب مربى توت(200 جم)
طريقه التحضير
الحشو
- فى الميكسر نضيف زبدة وسكروبيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط , وفى بوله نخلط كيك شيكولاته وبندق بودر ودقيق وبشر ليمون ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط البيض ونخفقهم مع بعض
التارت
- فى الميكسر نضيف زبدة وسكروبيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ,وفى بوله نخلط دقيق وملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه, ونجيب صينيه التارت ونضع فيها عجينه التارت ونعملها حرف ونضع نصف الحشو وندهنه مربى توت ونزينه بباقى الحشو
- وندخل التارت الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه
ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت سينمون شيكولاته باى
المقادير
200 جم زبدة(كوب)
125 جم سكر بودر( نصف كوب )
25 جم قرفه (ملعقه كبيرة)
2 بيض.
300 جم دقيق (كوب ونصف )
رشه ملح
(الصوص)
100 جم زبدة (نصف كوب)
25 جم سكر(ملعقه كبيرة)
3 اصفر بيض
باكو فانيليا
25 جم (ملعقه كبيره )
رشه ملح
50 جم سكر(2 ملعقه كبيره)
(الحشو)
200 جم سودانى بودر(كوب)
100 جم سكر(نصف كوب)
100 جم كيك مفرومه شيكولاته مبشوره
طريقه التحضير
لعمل الحشو
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكرونخفقهم مع بعض ونضيف اصفر بيض ونخفقهم مع بعض كويس
- فى بوله نخلط كيك مفروم وسودانى بودروشيكولاته مبشورة وقرفه وملح وسكر ونقلبهم مع بعض ونضيفها على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط ونصبه فى التارت
لعمل التارت
- فى الميكسر نضيف زبدة وسكر وقرفه وبيض ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ,وفى بوله نخلط دقيق وملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه, ونجيب صينيه التارت ونضع فيها عجينه التارت ونعملها حرف( ونضع فيها ورقه فويل فيها اى نوع بقوليات), وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 10 دقائق , ونضع فى الحشو وندخله الفرن على 150 درجه لمدة 35 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت الشيكولاته
المقادير
(العجينه )
125 جم سكر بودر( نصف كوب)
250 جم زبدة( كوب وربع)
325 جم دقيق( كوب ونصف)
50 جم كاكاوغامق(2 ملعقه كبيره)
5 جم ملح
5 جم فانيليا
2 بيضه
(حشو الشيكولاته)
4 بيضات
5 جم فانيليا
100 جم سكر( نصف كوب)
25 مل ماء(ملعقه كبيرة)
200 جم زبدة( كوب)
200 جم شيكولاته (كوب)
5 جم ملح
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى ونضيف, وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح وكاكاو, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه,على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك بين النصف والربع
- ونجيب صنينه التارت ونضعها فى الصينيه ونشيل الاحروف الزيادة
, ونجيب ورق فويل نضع فى فول ونقفلها كويس ونضعها على التارت, وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 5 دقيقه
لعمل حشو الشيكولاته
- فى اناء على النار ندوب سكر فى ماء وملح ونسيبه يعمل كراميل غامق
- فى الميسكر نخفق بيض وفانيليا ونضيف عليها الكراميل ونخفقهم مع بعض ونضيف شيكولاته سايحه وزبدة ونخفقهم مع بعض ونصبها فى التارت
- وندخل التارت الفرن على 140 درجه لمدة 25 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتى
ليمون شيكولاته باى تارت
المقادير
250 جم زبدة(كوب وربع )
150 جم سكر بودر(كوب الاربع )
بيضه
عصير ليمونه
باكو فانيليا
350 جم دقيق (كوب ونصف )
رشه ملح
بشر ليمونه
(الصوص)
200 مل عصير ليمون (كوب)
بشر ليمونه
200 جم سكر (كوب)
200 جم شيكولاته ساده(كوب)
100 جم زبدة (نصف كوب )
2 بيض
2 اصفر بيض
رشه ملح
باكو فانيليا
طريقه التحضير
لعمل الصوص
- فى اناء على النار ندوب سكر فى عصير ليمون وبشر ليمون ونقلبهم مع بعض ولمه يغلى نضيف شيكولاته ونضيف زبدة ونقلبهم مع بعض لحد ما الشيكولاته تسيح خالص,وفى بوله نخلط بيض واصفر بيض وملح وفانيليا وكبشه من خليط الليمون ونخفقهم مع بعض, ونضيفه على الخليط الاول ونخفقهم مع بعض لحد ما يغلى ونصبه على التارت
لعمل التارت
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر وبيض وفانيليا وعصيرليمونه ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى, وفى بوله نخلط دقيق وملح وبشر ليمونه ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه, ونجيب صينيه التارت ونضع فيها عجينه التارت ونعملها حرف( ونضع فيها ورقه فويل فيها اى نوع بقوليات), وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 10 دقائق , ونصب فى الصوص وندخله الفرن على 150 درجه لمدة 35 دقيقه
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت القرفه
المقادير
(القاعده)
200 جم بسكويت(كوب)
10 جم قرفه(نصف ملعقه كبيره)
50 جم زبدة سايحه(2 ملعقه كبيره)
50 جم سودانى بودر(2 ملعقه كبيره)
(الحشو)
250 جم سكر(كوب)
50 مل ماء(2 ملعقه كبيره)
100 جم كريمه طهى(كوب)
50 جم زبدة(2 ملعقه كبيره)
باكو فانيليا
10 جم قرفه بودر(نصف ملعقه كبيره)
4\1 كيلو شيكولاته بيضاء قطع
طريقه التحضير
القاعده-فى الكبه نخلط بسكويت وسودانى وقرفه ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط رملى , ,ونجيب فورمه التارت او صينيه ونضع فى البسكويت ضغط عليها بقرع كوبايه ونعمل لى حرف, وندخل الصينيه الثلاجه لمدة ساعه تجمد شويه
الحشو- فى اناء ندوب سكر فى ماءوفانيليا ونرفعها على النار ونسيبه يعمل كراميل غامق ونضيف كريمه طهى وزبدة وقرفه ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوه ونرفعها من على النار ونضيف شيكولاته ونقلبهم مع بعض لحد الشيكولاته تسيح خالص ونصبها على البسكويت ,وندخلها الثلاجه تجمد لمده ساعه قبل التقديم
- ويقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت النعناع
المقادير
(القاعده)
200 جم بسكويت(كوب)
50 جم زبدة سايحه(2 ملعقه كبيره)
50 جم سودانى بودر(2 ملعقه كبيره)
(الحشو)
250 جم سكر( كوب)
50 مل ماء(2 ملعقه كبيره)
100 جم كريمه طهى(كوب)
50 جم زبدة(2 ملعقه كبيره)
باكو فانيليا
10 جم اصانص نعناع(ربع ملعقه كبيره)
4\1 كيلو شيكولاته بيضاء قطع
طريقه التحضير
القاعده-فى الكبه نخلط بسكويت وسودانى ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط رملى , ,ونجيب فورمه التارت او صينيه ونضع فى البسكويت ضغط عليها بقرع كوبايه ونعمل لى حرف, وندخل الصينيه الثلاجه لمدة ساعه تجمد شويه
الحشو- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على النار ونسيبه يعمل كراميل غامق ونضيف كريمه طهى وزبدة فانيليا واصانص نعناع ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوه ونرفعها من على النار ونضيف شيكولاته ونقلبهم مع بعض لحد الشيكولاته تسيح خالص ونصبها على البسكويت ,وندخلها الثلاجه تجمد لمده ساعه قبل التقديم
- ويقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتى
تارت الكراميل
المقادير
(القاعده)
200 جم بسكويت(كوب)
50 جم زبدة سايحه(2 ملعقه كبيره)
50 جم سودانى بودر(2 ملعقه كبيره)
(الحشو)
250 جم سكر( كوب)
50 مل ماء(2 ملعقه كبيره)
100 جم كريمه طهى(كوب)
50 جم زبدة(2 ملعقه كبيره)
باكو فانيليا
4\1 كيلو شيكولاته بيضاء قطع
طريقه التحضير
القاعده-فى الكبه نخلط بسكويت وسودانى ونخفقهم مع بعض ونضيف زبدة ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط رملى , ,ونجيب فورمه التارت او صينيه ونضع فى البسكويت ضغط عليها بقرع كوبايه ونعمل لى حرف, وندخل الصينيه الثلاجه لمدة ساعه تجمد شويه
الحشو- فى اناء ندوب سكر فى ماء وفانيليا ونرفعها على النار ونسيبه يعمل كراميل غامق ونضيف كريمه طهى وزبدة ونقلبم مع بعض تاخد غلاوه ونرفعها من على النار ونضيف شيكولاته ونقلبهم مع بعض لحد الشيكولاته تسيح خالص ونصبها على البسكويت ,وندخلها الثلاجه تجمد لمده ساعه قبل التقديم
- ويقدم بالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت الموز
المقادير
(عجينه السابليه فانيليا)
4\1 كيلو زبدة(كوب)
125 جم سكر بودر(نصف كوب)
2 بيض
باكو فانيليا
2 جم ملح(زره)
375 جم دقيق(2كوب)
(عجينه السابليه شيكولاته)
4\1 كيلو زبدة(كوب)
125 جم سكر بودر(نصف كوب)
2 بيض
باكو فانيليا
2 جم ملح(زره)
350 جم دقيق(2كوب)
25 جم كاكاوغامق(ملعقه كبيره)
(المارينج)
5 ابيض بيض
250 جم سكر خشن(كوب وربع)
5 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
(الحشو)
50 جم سمن(2 ملعقه كبيره)
250 جم موز قطع(كوب وربع)
250 جم سكر(كوب وربع)
5 جم قرفه(ملعقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(ملعقه صغيره)
طريقه التحضير
لعمل سابليه فانيليا
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى , وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه
,على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه وناخد نصف العجينه ونعملها قاعدة ونفرد باقى العجينه ونقطعها بشكل دائرى بالقطاعه,ونجيب صينيه التارت ونفرد فيها القاعده نرص على الجانب قطعه من الفانيليا ثم قطعه من الشيكولاته لحد ما نخلص كل كميه العجينه(اللى على شكل دائرى ولازم نثابتهم مع بعض كويس), ونجيب ورق فويل نضع فى فول ونقفلها كويس ونضعها فى نصع التارت, وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
لعمل سابليه شيكولاته
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى ونضيف, وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح وكاكاو, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه,على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه وناخد نصف العجينه ونعملها قاعدة ونفرد باقى العجينه ونقطعها بشكل دائرى بالقطاعه
لعمل حشو الموز
- فى اناء على النار نشوح سكر فى سمن ولمه يعمل كراميل نضيف قطع الموز ونضيف قرفه وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض كويس ونهرسهم مع بعض كويس ونسيبه يبرد خالص ونصبه على التارت وندخله الثلاجه تاخد تجميد
لعمل المارينج
- فى الميكسر نخفق ابيض بيض مع ملح ونضيف سكر حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ونضعه فى كيس حلوانى ونزين بى التارت وندخله الفرن تحت الشوايه ياخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت التفاح
المقادير
(عجينه السابليه فانيليا)
4\1 كيلو زبدة(كوب)
125 جم سكر بودر(نصف كوب)
2 بيض
باكو فانيليا
2 جم ملح(زره)
375 جم دقيق(2كوب)
(عجينه السابليه شيكولاته)
4\1 كيلو زبدة(كوب)
125 جم سكر بودر(نصف كوب)
2 بيض
باكو فانيليا
2 جم ملح(زره)
350 جم دقيق(2كوب)
25 جم كاكاوغامق(ملعقه كبيره)
(المارينج)
5 ابيض بيض
250 جم سكر خشن(كوب وربع)
5 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
(الحشو)
25 جم سمن(ملعقه كبيره)
100 جم سكر(نصف كوب)
2 تفاح شرائح
5 جم قرفه(ملعقه صغيره)
25 جم زبيب(ملعقه كبيره)
طريقه التحضير
لعمل سابليه فانيليا
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى , وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه
,على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه وناخد نصف العجينه ونعملها قاعدة ونفرد باقى العجينه ونقطعها بشكل دائرى بالقطاعه,ونجيب صينيه التارت ونفرد فيها القاعده نرص على الجانب قطعه من الفانيليا ثم قطعه من الشيكولاته لحد ما نخلص كل كميه العجينه(اللى على شكل دائرى ولازم نثابتهم مع بعض كويس), ونجيب ورق فويل نضع فى فول ونقفلها كويس ونضعها فى نصع التارت, وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
لعمل سابليه شيكولاته
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى ونضيف, وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح وكاكاو, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه,على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه وناخد نصف العجينه ونعملها قاعدة ونفرد باقى العجينه ونقطعها بشكل دائرى بالقطاعه
لعمل حشو التفاح
- فى اناء على النار نشوح سكر فى سمن ولمه يعمل كراميل نضيف قطع التفاح ونضيف قرفه وزبيب ونقلبهم مع بعض كويس ونهرسهم مع بعض كويس ونسيبه يبرد خالص ونصبه على التارت وندخله الثلاجه تاخد تجميد
لعمل المارينج
- فى الميكسر نخفق ابيض بيض مع ملح ونضيف سكر حبه حبه ونخفقهم مع بعض حنة يتضاعف حجمه ونضعه فى كيس حلوانى ونزين بى التارت وندخله الفرن تحت الشوايه ياخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت كريمه الليمون
المقادير
(عجينه السابليه فانيليا)
4\1 كيلو زبدة(كوب)
125 جم سكر بودر(نصف كوب)
2 بيض
باكو فانيليا
2 جم ملح(زره)
375 جم دقيق(2كوب)
(عجينه السابليه شيكولاته)
4\1 كيلو زبدة(كوب)
125 جم سكر بودر(نصف كوب)
2 بيض
باكو فانيليا
2 جم ملح(زره)
350 جم دقيق(2كوب)
25 جم كاكاوغامق(ملعقه كبيره)
(المارينج)
5 ابيض بيض
250 جم سكر خشن(كوب وربع)
5 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
(الحشو)
250 مل عصير ليمون(كوب وربع)
100 مل ماء(نصف كوب)
150 جم سكر(كوب إلا ربع)
25 جم كاسترد بودر(ملعقه كبيره)
3 اصفر بيض
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيره)
25 جم زبدة(ملعقه كبيره)
طريقه التحضير
لعمل سابليه فانيليا
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى , وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه
,على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه وناخد نصف العجينه ونعملها قاعدة ونفرد باقى العجينه ونقطعها بشكل دائرى بالقطاعه,ونجيب صينيه التارت ونفرد فيها القاعده نرص على الجانب قطعه من الفانيليا ثم قطعه من الشيكولاته لحد ما نخلص كل كميه العجينه(اللى على شكل دائرى ولازم نثابتهم مع بعض كويس), ونجيب ورق فويل نضع فى فول ونقفلها كويس ونضعها فى نصع التارت, وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
لعمل سابليه شيكولاته
- فى الميكسر نخفق زبدة وسكر ونخفقهم مع بعض حتى الحصول على خليط كريمى ونضيف, وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط دقيق مع ملح وكاكاو, ونضيف على الخليط السابق البيض ونخفقهم مع بعض ونضيف الدقيق ونخفقهم مع بعض (اول ما الدقيق يختفى نطفى الميكسر, ونضع العجينه فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه,على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه وناخد نصف العجينه ونعملها قاعدة ونفرد باقى العجينه ونقطعها بشكل دائرى بالقطاعه
لعمل كريمه الليمون
- فى اناء على النار نضيف عصيرليمون وماء وسكر ونقلبهم مع بعض , وفى بوله ناخد كبشه من الليمون ونضيف اصفربيض و كاسترد بودر وفانيلا ونقلبهم مع بعض كويس واول ما الليمون يغلى نضيف عليه مع التقليب المستمر لحد ما يتقل شويه ونسيبه يبرد ونصبه على التارت وندخله الثلاجه تاخد تجميد
لعمل المارينج
- فى الميكسر نخفق ابيض بيض مع ملح ونضيف سكر حبه حبه ونخفقهم مع بعض حنة يتضاعف حجمه ونضعه فى كيس حلوانى ونزين بى التارت وندخله الفرن تحت الشوايه ياخد لون
- ويقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت الفواكه
المقادير
نصف كيلو زبدة(2كوب)
ربع كيلو سكر بودرة(كوب)
5 ابيض بيض
5 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيره)
750 جم دقيق(4كوب)
( الحشو)
250 جم كريم شانتيه (كوب وربع)
600 مل ماء مثلج(3كوب)
200 جم كريم كاسترمطبوخ(كوب)
(الوجه)
كيلو فواكه مكعبات
( التلميع)
100 جم جيلى تلميع (نصف كوب)
طريقه التحضير
1-فى الميكسرهنخفق السكر والزبدة ونخفقهم لحد ما يكون كريمى
2-ونضيف البيض وملح وفانيليا ونخفقهم مع بعض كويس ولمه كله يتجانس مع بعض نضيف الدقيق ونخفقه لحد ما الدقيق يختفى فى الخليط السابق ونضعها فى بوله نسيبها ترتاح ساعه فى الثلاجه
3-على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه
4- وفى صينيه التارت نفرد عجينه السابليه وندخلها الفرن تستوى على 180 درجه لمدة 25 دقيقه5-فى الميكسر نخفق كريم شانتيه مع ماء مثلج ولمه يتضعف حجمه نضيف كريم كاستر مطبوخ ونخفقهم مع بعض ونضعها فى كيس حلوانى
6- ونجيب تارت السابليه ونضع فى كريم مخفوقه ونرص عليها مكعبات الفواكه ونلمعها بجيلى تلميع
7-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت السودانى والكراميل
المقادير
(العجينه)
250 جم زبدة(كوب)
125 جم سكربودر(نصف كوب)
2 بيض
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيره)
5 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
375 جم دقيق(2كوب)
(الحشو)
500 جم سكر(2كوب ونصف)
100 جم ماء(نصف كوب)
200 جم كريمه طهى(كوب)
100 جم زبدة(نصف كوب)
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيره)
2\1 كيلو سودانى(2كوب ونصف)
500 جم شيكولاته دراك قطع(2كوب ونصف)
طريقه التحضير
1-فى الميكسر نضرب السكر والزبدة لحد ما يكونه كريمى نضيف البيض والملح والفانيليا ونخفقهم مع بعض كويس ونضيف الدقيق ولمه يختفى فى الخليط نضع العجينه فى طبق ونضعها فى الثلاجه نصف ساعه ترتاح وبعد ما ترتاح نرش دقيق على الرخامه ونفردها بسمك رفيع
2-ونجيب صينيه التارت ونضع فى العجينه المفرودة ونشيل الحروف ونضع ارز فى ورق المونيوم ونضعها على العجينه وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه ونسيبها تبرد
3-فى اناء على النار ندوب السكر فى الماء ونسيبها تعمل كراميل بنى غامق ونرفعها من على النار ونضيف الزبدة وكريمه الطهى والشيكولاته ونقلبهم مع بعض لحد ما الخليط كله يتجانس مع بعض ونسيبها تبرد ونصبها فى التارت وندخلها الثلاجه تجمد شويه ولمه تجمد نزينها بالسودانى
4-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت توتى فروتى
المقادير
مقادير عجينه السابليه
4/1 كيلو زبدة(كوب)
8/1كيلو سكربودر(نصف كوب)
3 بيضات
5 جم فانيليا(نصف معلقه صغيره)
375 جم دقيق(2كوب)
5 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
مقادير عجينه الشو
2\1 لتر ماء مغلى(2كوب ونصف)
200 جم زبدة(كوب)
5 جم ملح(نصف معلقه صغيره)
10 جم سكر(ملعقه كبيره)
300 جم دقيق(2كوب)
6 بيضات
5 جم فانليا (نصف معلقه صغيره)
الحشو
4\1 كيلو كاسترد كريم(كوب وربع)
مقادير الكاسترد
2\1 لتر لبن(2كوب ونصف)
150 جم سكر(كوب إلا ربع)
3 اصفر بيض
2 جم ملح(زره)
25 جم كاسترد بودره(ملعقه كبيره)
مقادير الكريم شانتيه
4\1 كيلو كريم شانتيه(كوب)
2\1 لترماء مثلج(2كوب)
الديكور
250 جم فراوله(كوب وربع)
250 جم برقوق(كوب وربع)
250 جم كيوى(كوب وربع)
250 جم تفاح(كوب وربع)
250 جم كنتالوب(كوب وربع)
التلميع
25 جم جيلى تلميع(ملعقه كبيره)
طريقه التحضير
لعمل عجينه السابليه
- فى الميكسر نخفق زبدة مع سكر لحد ما الخليط يكون كريمى وفى بوله نخفق بيض مع فانيليا ونضيفهم على الخليط ونخفقهم مع بعض وفى بوله اخرى نخلط دقيق مع ملح ونخلطهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق واول ما الدقيق يختفى نضعها فى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها ترتاح ساعه فى الثلاجه ونعملها بولك ونخدمها بايدينا
لعمل عجينه الشو
-فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وسكرنضيف زبدة لمه تدوب وتغلى نضيف الدقيق ونقلبهم مع بعض ولمدة 5 دقائق مع التقليب المستمرونرفعها من على النار(لازم العجينه تستوى وتلم) ونسيبها تبرد ولمه تبرد نضيف عليها البيض بيضه بيضه وفانيليا حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى(لازم العجينه تكون زى الاسيتك ولو مش استيك نزود بيضه)
لعمل الحشو
فى اناء على النار فى لبن يغلى ناخد كبشه وندوب فيها كاسترد وسكر وملح اصفر بيض ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن ونقلبهم مع بعض حتى الحصول على القوام المطلوب ونرفعها من على النار- فى الميكسر نخفق كريم شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ونضيف عليها كاسترد ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى كيس حلوانى
لعمل تارت التوتى فروتى
- على الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك ربع سم ونضعها فى صينيه التارت ونسكها من الجانب كويس ونشيل الاحراف الزياده ونخرمها بشوكه وندهن الاحراف ميه ونعمل عجينه الشو روزته على عجينه السابليه
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه
- ولمه تبرد نزينها بكريمه الكاسترد ونرص عليها شرائح فراوله وكيوى وبرقوق وكنتالوب وتفاح ونلمعها بجيلى تلميع
- وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي
تارت بالمربى
المقادير
3 كوب دقيق
3 بيضات
كوب سكر
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
3/4 كوب زبدة طرية
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
الحشو اى نوع مربى
الطريقة
نضرب الزبدة جيدا ونضيف السكر ونكمل ضرب ونضيف البيض والفانيليا ونكمل خفق والدقيق والبيكنج باودر ورشة الملح ونعجنها جيدا لحد ما نحصل على عجينة طرية متماسكة سهلة الفرد قابلة للتشكيل وناخد العجينة كلها ونسيب قطعة صغيرة منها ونضيف لها ملعقة دقيق ونعجنها جيدا نقسم العجينة كرات صغيرة متساوية ونفردها فى قوالب الكاب كيك ونحط فى كل واحدة ملعقة مربى ونحط على الوش جزء من قطعة العجين اللى زودنا لها معلقة الدقيق وندخلها الفرن على نار متوسطه او درجة حرارة 180 لمدة 20 دقيقة الى تمام النضج وتقدم بالهنا هنا وشفا
مع تحياتي
تارت الفراوله
المقادير
العجينه
4/1 كيلو زبدة(كوب)
8/1 كيلو سكر بودرة(نصف كوب)
3 بيضات
5 جرام ملح(نصف معلقه صغيره)
5 جرام فانيليا(نصف معلقه صغيره)
450 جرام دقيق (2كوب)
الحشو
150 جرام كريم باسترى مخفوق(كوب إلا ربع)
150 جرام كريمه مخفوقه(كوب إلا ربع)
الديكور
2/1 كيلو فراوله انصاف (2كوب ونصف)
التلميع
100 جرام جيلى سخن(نصف كوب)
طريقه التحضير
-فى العجن نخفق سكرمع زبدة ولمه يكون الخليط كريمى نضيف بيض وفانيليا وملح ونخفقهم مع بعض ونضيف دقيق ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- وعلى الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه ونجيب صينيه تارت وندهنها سمن ونبطها دقيق ونضع فيها عجينه التارت ونضع فى نصفها المونيوم فويل فى فول اوعدس او ارز ونضغط عليها كويس
وندخل عجينه التارات فى الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه يكون لونه ذهبى فاتح
-فى بوله نخفق كريم شانتيه مع كريم باسترى ونخفقهم مع بعض كويس ونضعها فى كيس حلوانى
- ونزين بيها عجينه التارت المسواه ونرص عليه انصاف الفراوله ونلمعها بجيلى تلميع وندخلها الثلاجه لمدة ساعه وتقدم وبالف هناوشفا
مع تحياتى
تارت الليمون بالمارينج السويسرى
المقادير
اولاعجينة السابليه:
ربع كيلو زبده(كوب وربع)
150جم سكر بودره (كوب إلا ربع)
2ابيض بيض
5جم فانيليا(نصف معلقه صغيره)
نصف كيلو دقيق(3كوب)
معلقتين كاسترد بودر
طريقة التحضير:
هنضرب الزبده مع السكر لحد ماتهيش وتبقى كريمى نضع الفانيليا الأبيض بيض لحد مالخليط يمتزج كويس مع بعضه نخلط الكاسترد مع الدقيق ونضيفه لخليط الزبده ويدوب الدقيق يختفى مانعجنش كتير علشان العجينه ماتاخدش عرق وبعد كدا نريح العجينه ساعه وبعدين نبتدى نشتغل بها نجيب العجينه ونفردها بين ورقتين من الزبده ونبصمها بالفورمه وندخلها ع درجة حراره 170
ثانيا مقادير كريمة الليمون:
ربع لتر عصير الليمون
نصف لتر ماء(2كوب ونصف)
100جم كريمة خفق حلويات(نصف كوب)
250جم سكر (كوب وربع)
2بيض
فانيلياسايله
40جم كاسترد بودر(2 ملعقه كبيره)
طريقة التحضير:
بااناء ع النار نضع الماء مع عصير الليمون ونضع ف بوله بره السكر مع البيض الكاسترد والكريمه اللبانى وفانيليا وناخد من عصير الليمون شوى ونضيفهم ع خليط الكاسترد ونقلب بالمضرب السلك ونضيفه واحده واحده ع عصير الليمون الا ع النار لحد مايتماسك
ثانيا مقادير كريمة الشيكولا:
كوب كريمة خفق حلويات
2كوب شيكولادارك
معلقة زبده
معلقه قرفه
قطع شيكولا
طريقة التحضير:
ف إناء ع النار نضع الكريمه مع الشيكولا الدارك مع الزبده القرفه ونقلبهم كويس بالمضرب لحد ماتسيح الشيكولا
ثالثا مقادير المارينج السويسرى:
5ابيض بيض
100جم سكر
ذرة ملح
طريقة التحضير
هنضع بياض البيض مع نصف كمية السكر والملح ع حمام ماءى ونقلب بااستمرار بمضرب سلك لمدة 3 دقايق بعد كدا هنضيف باقى كمية السكر ونضربه بالمضرب الكهربائي لحد مايتماسك
"تقديم تارت السابليه":
هنجيب فورمة السابليه الاسويناها ونضع قطع من الشيكولا وبعدين كريمة الشيكولا وكريمة الليمون ونزين بكيس حلوانى بالمارينج السويسرى ........وبالف هنا وشفا
#مشرفة_الاسرة_والطفولة (
#منتدى_المركز_الدولى)