منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زمزم
المشرف العام
المشرف العام
زمزم


ذهبى

شعلة المنتدى

وسام الابداع

اوفياء المنتدى

وسامالعطاء

انثى الابراج : السمك عدد المساهمات : 2001
تاريخ الميلاد : 11/03/1988
تاريخ التسجيل : 22/08/2010
العمر : 36

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش Icon_minitime1الجمعة 7 أبريل - 20:03

✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش✍
الفايش
المقادير
(خميره الحمص)
50 جم خميره بودر(2 ملعقه كبيره)
10 جم سكر(نصف ملعقه كبيره)
2\1 لتر لبن مغلى
(العجينه)
2\1 كيلو دقيق
10 جم سكر(نصف ملعقه كبيره)
10 جم كركم (نصف ملعقه كبيره)
5 جم ملح(ملعقه صغيره)
(العجينه2)
2\1 كيلو دقيق
10 جم خميره(نصف ملعقه كبيره)
5 جم سكر(ملعقه صغيره)
75 جم سمن(3 ملعقه كبيره)
250 مل لبن (كوب)
(التلميع)
نصف كوب ماء
ملعقه سكر
طريقه التحضير
-فى اناء على النار فى لبن مغلى نرفعه من على النار وندوب فى الحمص وسكرونقلبهم مع بعض كويس ونصفيهم ونضعهم فى برطمان محكم الاغلاق ونسيبهم فى مكان دافى لمدة 3 ايام
-فى الميكسر نضيف دقيق وسكروملح وكركم وخميرة الحمص ونخفقهم مع بعض كويس , ونجيب اناء ونرشه دقيق ونضع فى العجينه ونسيبها ترتاح 3 ساعات ونغطيها بكيس بلاسيتك
- فى الميكسر نخلط دقيق وخميرة وسكروسمن ونخفقهم مع بعض ونضيف لبن ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط , ونجيب اناء ونرشه دقيق ونضع فى العجينه ونسيبها ترتاح لمدة ساعه, وفى الميكسر نخلط الخليط الاولى مع الخليط الثانى ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب قوالب وندهنها زيت ونرش فى دقيق ونضع فيها العجينه ونساويها بايد فى القالب ونسيبها تخمر لمدة ساعه فى مكان دافئ
-فى بوله ندوب السكر فى ماء ونلمع بيها الفايش
- ندخله القالب الفرن على 180 درجه لمدة 45 دقيقه ونسيبه يبرد خالص ولمه يخرج نقطعه شرائح ونرصه فى صاج وندخله الفرن يتحمص شويه تحت الشوايه
-وتقدم وبالف هنا وشفا

الفايش الصعيدى
المقادير
مكونات خميرة الحليب
1 كوب حليب طازج
2 معلقة كبيرة سمسم
مقادير العجينة الاولى
1 كوب دقيق
2 معلقة كبيرة سكر
مقادير العجينة الأساسية
1 كيلو دقيق
1 كوب سمن دافئ
1/4 كوب سكر
1/2 لتر حليب
1/4 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة محلب محمص ومطحون
2 معلقة كبيرة سمسم
1/2 معلقة كبيرة كركم
طريقة التحضير
لعمل خميرة الحليب
نجهز برطمان زجاجي معقم وجاف
يغلي الحليب ونطفي النار ونضع في البرطمان السمسم وعليه الحليب المغلي ونغلق فورا ويغطى بفوطة ويوضع في فرن دافئ لمدة 24 ساعه في فصل الصيف أما فصل الشتاء تزيد المده للضعف لمعرفة والتأكد من تفاعل الخميرة سينفصل اللبن الحليب لجزئين صلب شكل الزبادي فوق وسائل شبه شفافورائحة نفاذة مميزة
لعمل العجينة الأولى
تصفى الخميرة من الحبوب لو سمسم نتركه عادي وتعجن مع كوب دقيق و 2 ملعقة كبيرة سكر وتخلط وتكون عجينة تشبه قوام عجينة الزلابية (بولش) وتترك تتخمر لمدة ساعتين او اكتر كمان
لعمل العجينة الاساسية
يضاف اللبن الحليب الدافئ والسمن المذابويذوب معهم السكر جيدا وتعجن كل المكونات معا حتى تتكون عجينة ملساء لينة قليلا (مفتوحة)
تترك لتتخمر حتى تتضاعف حجمها وتشكل اقراص الخبز وترص بالصواني وتترك لتتخمر وتتضاعف بالحجم لمدة ساعه وتدخل فرن ساخن علي 180 ثم يهدئ الحرارة حتى تستوي جيدا
تترك تبرد قليلا ونحتفظ ببعض القرص كما هي وتكون طرية والباقي يقطع بسكين منشاري مخصص للخبز شرائح متساوية وترص ثانية بالصواني وتدخل فرن علي حرارة حتى تتحمص وتأخذ اللون الذهبي المميز
- وتقدم بالف هنا وشفا

الفايش الصعيدى
المقادير:
كيلو دقيق
2 كوب زبدة أو سمن بلدي ويفضل السمن
حوالي لتر لبن
ملعقة كبيرة كركم
3 ملعقة سمسم
كوب سكر
ذرة ملح
الطريقة:
أول حاجة نعمل خميرة الحليب بأن نضع ملعقة سمسم في علبة أو برطمان نغلي كوب حليب ونضعه فور غليانه على السمسم اللي في العلبة نغطي العلبة بغطائها وتلف جيدا في قماش أو فوط مطبخ وتوضع في مكان لايصل اليه أي هواء كي تتخمر ويأخذ التخمير 24 ساعة في الصيف ويومين في الشتاء وأحسن وقت لعمله في الصيف أنا كنت كل كام ساعة أدفي فرن البوتاجاز واطفيها وأحطها ملفوفة بالقماش علشان تختمر . المهم بعد عناء اختمرت والنتيجة بتكون يتكون قرص على وجه الحليب اللي في العلبة نعمل عجينة الخميرة حوالي 2 كوب دقيق تقريبا نضع عليهم الخميرة ونعجنهم ونغطيها ونتركها حتى تختمر وبيختلف وقت التخمر حسب الجو . نضع باقي الحليب مع الزبدة أو السمن مع السكر والكركم على النار لتدفئته فقط نضع الدقيق في طبق العجن ثم يعجن بخليط الحليب وهو دافىء ويعجن ثم نضع الخميرة نعجن العجين جيدا حتى تختفي الخميرة وتترك حتى تختمر تدهن الصواني بالسمن جيدا ثم تشكل اما أصابع وكل مرة تدهن اليد بالسمن جيدا أو تعمل قرص وتترك برضة لتختمر ثم نسخن الفرن جيدا على 220 ثم نضع الصينية وبعد أن تنضج وتحمر نقلبها ونقطعها ويرص مرة تانية وتوضع في فرن هادي حتي تحمر وتتحمص ويتقدم بالف هنا وشفا مع

فايش الافران السريع . وصفه سهله وسريعه
وهتغني
المكونات .
---------
٤ مج دقيق ( حوالي نص كيلو دقيق )
مج ميه دافيه
معلقة متوسطه خميره تذاب في ربع كوب ماء
ربع كوب زبده سايحه
ربع كوب سكر
معلقة حليب بودرة ( ممكن نستغني عنها لو مش متوفر )
ربع معلقة ملح
نص معلقة كركم
وربع معلقة محلبه ( ممكن نستغني عن
المحلبه لو مش متوفره )
الطريقه
-----
في وعاء بنصب الميه الدافيه ونخلط عليها السكر والملح . والحليب البودره . والكركم . ونقلبهم كويس اوي ثم نضيف الزبده . والخميره المذابه في الماء . ونقلب المكونات مرة تانيه
ثم نضيف الدقيق ونعجن كويس اوي .
خدي العجين كده وحطيه ع رخامه ولتي واعجني كويس اوي ده بيفرق في النتيجه 👌👌
خدي العجينه بقي وحطيها في وعاء وغطيها وسيبيها تخمر كويس
بعد ما بتخمر . اقسمي العجين لجزئين
وافردي كل جزء ولفيه رول زي العيش الفينو
ملحوظه ...
قبل ما نفرده نسيبه يرتاح شويه عشان ميتقطعش مننا
بنرص الفايش في صاج مدهون سمنه ونسيبه يخمر
بعد ما بيخمر بدخله فرن سابق التسخين
علي درجة ١٨٠ لمدة 25 دقيقه او حتي يستوي
المهم ياخد لون احمر
بنسيب الفايش يبرد كويس اوي . وبعدين نقطعه
لشرايح رفيعه . ونرصه في صاج
وندخله فرن حرارتها هاديه عشان ينشف وياخد لون
وبالهنا والشفا علي قلبكم
الفايش السريع
المقادير
نص كيلو دقيق
معلقتين كبار سمنة
معلقتين محلب بودر
معلقتين كبار كركم
رشة ملح ورشة سكر
ماء دافئ للعجن
معلقتين لبن بودر
كيس خميرة فورية
طريقه التحضير
هنخلط كل المقادير الجافة مع بعض وبعدين ننزل بالمية واحدة واحدة ونعجن كويس لحد ما تلم
اسيبها تخمر وبعدين اهبط كل الهوا الي فيها ومفردهاش اخليها مستطيل واحطها علي صاج او في صينية وادخلها الفرن ختاخد ساعة الا ريع اول ما تطلع اسيبها تبرد بعدين اقطعها شرايح وادخلها الفرن 10دقايق والفرن والشوايه شغالين
- ويتقدم بالف هنا وشفا

الفايش الصعيدي
المقادير
مكونات خميرة الحليب
1 كوب حليب طازج
2 معلقة كبيرة سمسم
مقادير العجينة الاولى
1 كوب دقيق
2 معلقة كبيرة سكر
مقادير العجينة الأساسية
1 كيلو دقيق
1 كوب سمن دافئ
1/4 كوب سكر
1/2 لتر حليب
1/4 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة محلب محمص ومطحون
2 معلقة كبيرة سمسم
1/2 معلقة كبيرة كركم
الخطوات
لعمل خميرة الحليب
نجهز برطمان زجاجي معقم وجاف
يغلي الحليب ونطفي النار ونضع في البرطمان السمسم وعليه الحليب المغلي ونغلق فورا ويغطى بفوطة ويوضع في فرن دافئ لمدة 24 ساعه في فصل الصيف أما فصل الشتاء تزيد المده للضعف لمعرفة والتأكد من تفاعل الخميرة سينفصل اللبن الحليب لجزئين صلب شكل الزبادي فوق وسائل شبه شفافورائحة نفاذة مميزة
لعمل العجينة الأولى
تصفى الخميرة من الحبوب لو سمسم نتركه عادي وتعجن مع كوب دقيق و 2 ملعقة كبيرة سكر وتخلط وتكون عجينة تشبه قوام عجينة الزلابية (بولش) وتترك تتخمر لمدة ساعتين او اكتر كمان
لعمل العجينة الاساسية
يضاف اللبن الحليب الدافئ والسمن المذابويذوب معهم السكر جيدا وتعجن كل المكونات معا حتى تتكون عجينة ملساء لينة قليلا (مفتوحة)
تترك لتتخمر حتى تتضاعف حجمها وتشكل اقراص الخبز وترص بالصواني وتترك لتتخمر وتتضاعف بالحجم لمدة ساعه وتدخل فرن ساخن علي 180 ثم يهدئ الحرارة حتى تستوي جيدا
تترك تبرد قليلا ونحتفظ ببعض القرص كما هي وتكون طرية والباقي يقطع بسكين منشاري مخصص للخبز شرائح متساوية وترص ثانية بالصواني وتدخل فرن علي حرارة حتى تتحمص وتأخذ اللون الذهبي المميز
- ويتقدم بالف هنا وشفا

فايش الافران السريع . وصفه سهله وسريعه
وهتغني
المكونات .
---------
٤ مج دقيق ( حوالي نص كيلو دقيق )
مج ميه دافيه
معلقة متوسطه خميره تذاب في ربع كوب ماء
ربع كوب زبده سايحه
ربع كوب سكر
معلقة حليب بودرة ( ممكن نستغني عنها لو مش متوفر )
ربع معلقة ملح
نص معلقة كركم
وربع معلقة محلبه ( ممكن نستغني عن
المحلبه لو مش متوفره )
طريقه التحضير
في وعاء بنصب الميه الدافيه ونخلط عليها السكر والملح . والحليب البودره . والكركم . ونقلبهم كويس اوي ثم نضيف الزبده . والخميره المذابه في الماء . ونقلب المكونات مرة تانيه
ثم نضيف الدقيق ونعجن كويس اوي .
خدي العجين كده وحطيه ع رخامه ولتي واعجني كويس اوي ده بيفرق في النتيجه
خدي العجينه بقي وحطيها في وعاء وغطيها وسيبيها تخمر كويس
بعد ما بتخمر . اقسمي العجين لجزئين
وافردي كل جزء ولفيه رول زي العيش الفينو
ملحوظه ...
قبل ما نفرده نسيبه يرتاح شويه عشان ميتقطعش مننا
بنرص الفايش في صاج مدهون سمنه ونسيبه يخمر
بعد ما بيخمر بدخله فرن سابق التسخين
علي درجة ١٨٠ لمدة 25 دقيقه او حتي يستوي
المهم ياخد لون احمر
بنسيب الفايش يبرد كويس اوي . وبعدين نقطعه
لشرايح رفيعه . ونرصه في صاج
وندخله فرن حرارتها هاديه عشان ينشف وياخد لون
وبالهنا والشفا علي قلبكم
ويتقدم بالف هنا وشفا
I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
✍   《#منتدى_المركز_الدولى✍



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش Fb_img12
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفايش
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكنافة
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع بلح الشام

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: