منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
روكا البرنسيسة
عضو فضى
عضو فضى
روكا البرنسيسة


وسام الحضور المميز

نجمة المنتدى

وسامالعطاء

عدد المساهمات : 265
تاريخ التسجيل : 17/06/2012

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه Icon_minitime1الخميس 22 سبتمبر - 20:26

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه

🔴✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه✍🔴


🟩البسيمه 


المقادير 


250 جم جوز هند (ربع كيلو)
140جم سكر ( كوب الأربع )
50جم دقيق(2 ملعقه كبيره)
50جم سميد(2 ملعقه كبيره)
100جم سمنه سايحه(نصف كوب)
65جم عسل جلوكوز(3 ملعقه كبيره) او
65جم شربات تقيل (3 ملعقه كبيره) 
150 جم لبن (كوب إلا ربع )


(الشربات)


500 جم سكر(2 كوب ونصف)
500مل ماء(2 كوب ونصف) 
50جم عسل جلوكوز (2 ملعقه كبيره) 
او عصير ليمونه


طريقه التحضير


الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على الناروبعد غليان لمدة 14 دقيقه نضيف عسل جلوكوز أو عصير ليمون وتاخد غلاوتين  ونرفعها من على النار
البسيمه
اولا نضع السميد مع السكر مع الدقيق مع جوز الهند
مع السمنه نبسهم مع بعض لاثم ندافى البن وعسل
الجلوكوز ثم نضيفها على بالقى الخليط ثم نعجنهم
مع بعض ثم نحضر صنحيه مدهونه بسمه والطحينه
ونصب عليه الخليط فى الصنيه ثم نضع من فوق
حبت سمنه على الوجه ثم
يدخل الفرن على نار هاديه ثم بعد خروجها من
الفرن تسقى بى الشربات البرد الثقيل 
-وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩البسيمه 


المقادير


2 كوب جوزهند(400 جم)
كوب دقيق ابيض(200 جم)
كوب ونصف دقيق سميد(300 جم)
كوب الاربع سكر بودر(175 جم)
كوب الاربع لبن(175 مل)
كوب الاربع سمن(175 جم)
كوب الاربع ماء(175 مل)
(الشربات)
2 كوب سكر(400 جم)
كوب ماء(200 مل)
نصف ملعقه ملح ليمون او عصير ليمونه(10 جم)
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النارونسيبه يغلى لمدة 12 دقيقه ونضيف ملح ليمون ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
البسيمه
- فى اناء ندفى لبن وسمن وماء ونقلبهم مع بعض
- فى ىوله نخلط دقيق ودقيق سميد وجوزهند وسكربودر وبيكنج بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط اللبن وسمن وماء ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
-فى صنينه او صاج مدهون سمن نصب البسيمه
-وندخل البسيمه فى الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه ولمه تخرج نصب عليها شربات ثقيل دافئ ولمه تبرد نقطعها 
-وتقدم وبالف هنا وشفا


 
🟩البسيمه2


المقادير


100 جم زبدة سايحه(نصف كوب)
400 جم جوزهند ناعم (2 كوب)
200 جم دقيق(كوب)
10 جم بيكنج بودر(نصف ملعقه كبيره)
بيضه مخفوقه
5 جم فانيليا(باكو)
50 جم زبادى(2 ملعقه كبيره)
50 مل ماء دافئ (2 ملعقه كبيره)
100جم سكر (نصف كوب)
(الشربات)
500 جم سكر(3 كوب)
400 مل ماء(2 كوب)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على الناروبعد غليان لمدة 14 دقيقه نضيف عصير ليمون وتاخد غلاوتين  ونرفعها من على النار
البسيمه
-فى بوله نخفق بيض وفانيليا وسكر وزبادى وماء دافئ ونخفقهم مع بعض
- فى اناء على النار نخلط جوزهند مع زبدة ونقلبهم مع بعض ونسيبها تبرد شويه ونضيف دقيق وبيكنج بودرونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم الخليط الاول ونقلبهم مع بعض يكون خليط رملى(ممكن تحتاج ماء تانى نضيف حتى تجانس الخليط)
-فى صنينه او صاج مدهون سمن نصب البسيمه ونضع عليها سودانى قطع(ونضغط عليها علشان يمسك فى البسيمه)
-وندخل البسيمه فى الفرن على 180 درجه لمدة 20 دقيقه ولمه تخرج نسقيها شربات ثقيل دافئ ولمه تبرد نقطعها مربعات او اصابع
-وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩البسيمه بطريقه المحلات


المقادير


250 جم جوز هند ناعم (ربع كيلو)
125 جم عسل جلوكوز(نصف كوب )
125 جم سميد خشن (نصف كوب)
125 جم مياه(نصف كوب)
65 جم سمنه (2 ملعقه كبيره)
75 جم دقيق (2 ملعقه كبيره)
125 جم سكر (نصف كوب)
كبشه واحده شربات بارد لتلميع البسيمه
(كوب سكر - نص كوب ميه - ربع معلقه صغيره عسل جلوكوز او عصر نص ليمونه - ونقسيها اول ما تخرج من الفرن والشربات يكون بارد


طريقة التحضير 


-نحط الواد الجافه معا وبعدين نحط السمنه ونبس حتى السميد يتشرب السمنه وبعدين نحط الميه او اللبن وعسل الجلوكوز يدوب تتجانس 
- ندهن صينيه ونحط البسيمه ونفردها ونساوى الوش ونقطعها ونجملها باللى موجود عندك 
وبعدين نسخن الفرن على درجه حراره 190:200 وندخل الصينه وبتاخد حوالى 20 دقيقه 
ولما تخرج نسقيه بشربات خفيف بارد بتاخد كبشه واحده -وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩البسيمة السادة 
المقادير
(العجينه)
2 كوب جوزهند ناعم(400 جم)
نصف كوب دقيق(100 جم)
نصف كوب لبن بودر(100 جم)
كوب سكر(200 جم)
2 ملعقه سكربودر(50 جم)
كوب قشطه(100 جم)
كوب زبادى(100 جم)
3 بيض مخفوق
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
كوب حليب مكثف وجوزهند للدهن(200 جم)
طريقه التحضير
-فى الميكسر نخفق بيض وفانيليا وزبادى وقشطه ونخفقهم مع بعض
- فى اناء على النار نخلط جوزهند ودقيق وسكروسكربودرولبن بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
-فى صنينه او صاج مدهون سمن ومبطن دقيق نصب البسيمه
-وندخل البسيمه فى الفرن على 150 درجه لمدة 35 دقيقه ولمه تخرج وندهنها حليب مكثف نرش عليها جوزهند
-وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩البسيمة الفواكه 
المقادير
(العجينه)
2 كوب جوزهند ناعم(400 جم)
نصف كوب دقيق(100 جم)
نصف كوب لبن بودر(100 جم)
كوب سكر(200 جم)
2 ملعقه فروته مسكرة(50 جم)
ملعقه بيكنج بودر(25 جم)
2 ملعقه كاسترد بودر(50 جم)
كوب قشطه(200 جم)
كوب زبادى(200 جم)
3 بيض مخفوق
نصف ملعقه صغيرة فانيليا(5 جم)
كوب حليب مكثف وجوزهند للدهن(200 جم)
طريقه التحضير
-فى الميكسر نخفق بيض وفانيليا وزبادى وقشطه ونخفقهم مع بعض
- فى اناء على النار نخلط جوزهند ودقيق وسكروفروته مسكره  وبيكنج بودر وكاسترد بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
-فى صنينه او صاج مدهون سمن ومبطن دقيق نصب البسيمه
-وندخل البسيمه فى الفرن على 180 درجه لمدة 20 دقيقه ولمه تخرج وندهنها حليب مكثف نرش عليها جوزهند
-وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩بسيمه بيضاء
المقادير
كوب جوزهند ناعم(200 جم)
ربع كوب دقيق(50 جم)
نصف كوب دقيق سميد(100جم)
3 ملاعق سكر(75جم)
3 ملاعق لبن(75جم)
3 ملاعق سمن(75جم)
ملعقه بيكينج بودر(5 جم)
ملعقه ماء
(الشربات)
2 كوب سكر(400جم)
كوب ماء(200 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ويغلى لمدة 13 دقيقه ونضيف عصير ليمون وياخد غلاوتين ونرفعه من على النار
- فى اناء على النار ندافئ لبن وسمن وماء (لازم يكون الخليط دافئ بس) ونضيف سكروندوبهم ونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط جوزهند ودقيق ودقيق سميط وبيكينج بودر ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم الخليط الاول ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب صينيه وندهنه سمن ونصب فيها البسيمه وندبل ايدينا ماء ونساويها- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه  ولمه تخرج من الفرن ونسقيها شربات ثقيل بارد
- وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩بسيمه حمراء
المقادير
2 ملعقه زبدة(50 جم)
2 كوب جوزهند محمص(400جم)
كوب دقيق(200 جم)
بيضه
ملعقه زبادى(25 جم)
100جم سكر (نصف كوب)
باكو فانيليا
ملعقه بيكينح بودر(5 جم)
(الشربات)
2 كوب  سكر(400جم)
كوب ماء(200 جم)
عصير ليمونه
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ويغلى لمدة 13 دقيقه ونضيف عصير ليمون وياخد غلاوتين ونرفعه من على النار
- فى اناء على النار نحمص جوزهند فى سمن او نضعه فى الفرن
- فى اناء على النار ندافئ زبدة,وفى بوله نخلط زبدة وزبادى وبيضه وسكر ونخفقهم مع بعض كويس,وفى بوله نخلد جوزهند محمص ودقيق وبيكينج بودر وفانيلا ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط الاول ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب صينيه وندهنه سمن ونصب فيها البسيمه ونبل ايدينا ماء ونساويها 
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه واول ما تخرج نسقيها شربات ثقيل دافئ
- وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩بسيمه جوزهند
المقادير
400 جم جوزهند(2 كوب)
200 جم دقبق(كوب)
100جم سكر (نصف كوب)
1 بيض
50 جم زبادى(ربع كوب)
100 جم سمن(نصف كوب)
20 جم بيكينج بودر(ملعقه كبيره)
5 جم فانيليا(نصف ملعقه صغيره )
200 جم شربات تقيل للعجن(كوب)
جوز هند للتزين
شربات ثقيل بارد
طريقه التحضير
1-فى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودر وجوزهند
2-فى بوله نخفق شربات وسمن وزبادى وبيض وفانيليا ونخفقهم مع بعض كويس ونضيف عليهم خليط الدقيق ونخفقهم مع بعض
3-ونجيب صنيه وندهنها سمن ونرش عليها دقيق ونصب البسيمه ونضغط عليها بايدينا نسويها كلها من فوق
4- وندخل البسيمه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه
5- ولمه تخرج وتبرد نسقيها بشربات ثقيل بارد ونرش عليها جوزهند
6-وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩البسيمه باللبن الرايب 
المقادير
3 بيضات
نصف كوب سكر(100 جم)
نصف ملعقه فانيليا(5 جم)
نصف كوب زبدة(100 جم)
كوب لبن رايب(200 جم)
كوب دقيق ابيض(200 جم)
كوب جوزهند خشن(200 جم)
نصف ملعقه بيكنج بودر(10 جم)
نصف ملعقه ملح(5 جم)
(الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 مل)
كوب وربع ماء(150 جم)
عصير ليمونة
طريقه التحضير
الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النارونسيبه يغلى لمدة 12 دقيقه ونضيف عصير ليمونه ياخد غلاوه ونرفعه من على النارونسيبه تبرد خالص
البسيمه
-فى بوله نخفق بيض وسكروفانيليا ولبن رايب وزبدة ونخفقهم مع بعض
- فى ىبوله نخلط دقيق وجوزهند وبيكنج بودروملح ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على خليط اللبن والبيض ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
-فى صنينه او صاج مدهون سمن نصب البسيمه
-وندخل البسيمه فى الفرن على 180 درجه لمدة 35 دقيقه ولمه تخرج نصب عليها شربات ثقيل دافئ ولمه تبرد نقطعها مربعات او اصابع
-وتقدم وبالف هنا وشفا


 


🟩البسيمه ببيض 
المقادير 
4\1 كيلوجوزهند ناعم (ربع كيلو)
50 جم سميد بسبوسه(ربع كوب)
50 جم دقيق(ربع كوب)
بيضه
2 جم ملح(رشه)
2 جم فانيليا(رشه)
50 جم سكر (ربع كوب)
100 مل لبن دافئ(نصف كوب)
100 جم سمن سايح(نصف كوب)
4\1 لتر شربات ثقيل بارد ( كوب وربع )
( الشربات)
250 جم سكر (كوب)
125 مل ماء (نصف كوب)
1 عصير ليمون
طريقة التحضير 
لعمل الشربات
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على الناروبعد 13 دقيقه غليان نضيف عصير ليمون وتاخد غلاوة ونرفعها من على النارونسيبه يبرد خالص
لعمل البسيمه
فى بوله نخلط جوزهند مع سميد بسبوسه ودقيق وملح وفانيليا وسكرونقلبهم مع بعض- فى بوله نخلط لبن وسمن ونقلبهم مع بعض ونضيف بيضه ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيفه على الخليط السابق ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونصب فيها خليط البسيمه ونبل ملعقه نسويها ونقطعها ونرص عليها فروته مسكره- وندخل الصينيه الفرن على 140 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج نسقيها شربات ثقيل بارد
-وتقدم وبالف هنا وشفا


 


🟩البسيمه بالفروته المسكره 
المقادير 
4/1 كيلو جوز هند مبشور
100 جم دقيق(نصف كوب)
100 جم سميد بسبوسه(نصف كوب)
1 باكو فانيليا
2 بيض
100 مل لبن دافئ (نصف كوب)
150 جم سكر (كوب إلا ربع)
4/1 كيلو فروته مسكرة (كوب وربع)
4/1 كيلو شربات ثقيل لسقى (كوب وربع)
طريقه التحضير
1-فى بوله نخفق اللبن والسمن والسكرونقلبهم مع بعض كويس ونضيف البيض والفانيليا ونقلبهم مع بعض كويس
2-فى بوله نخلط الدقيق وسميد البسبوسه وجوز هند ونخلطهم مع بعض ونضيف عليها الخليط الاول ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
3-فى قوالب الكبك كيك مدهونه سمن او صنيه نصب البسيمه ونضع عليها فروته مسكرة(ونضغط عليها علشان تمسك فى البسيمه)
4-وندخل قوالب البسيمه او الصنيه فى الفرن على 140 درجه لمدة 30 دقيقه ولمه تخرج نسقيها شربات ثقيل
-وتقدم وبالف هنا وشفا


 


🟩بسيمه جوز الهند بالبن الرايب والبن المكثف
المقادير 
300 جرام دقيق (كوب ونصف)
200 جرام جوز هند (كوب)
5 جرام بيكينج بورد (معلقه صغيرة)
150حرام حرام سكر (كوب إلا ربع)
3 بيضات
5 جرام فانيليا(نصف معلقه صغيرة)
50 جرام سمن سايحه (ربع كوب)
400 جرام لبن رايب (2كوب)
50 جرام لبن مكثف (ربع كوب)
الشربات
200 جرام سكر= (كوب)
250 جرام ماء= (كوب وربع)
1 عصير ليمونه بعد الغليان
طريقه التحضير 
فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعها على النار وبعد
20 دقيقه نضيف ليمون وتعمل شربات خفيف نرفعه
من على النار
فى المضرب نخفق السكر و بيض وفانيليا ونضيف
لبن رايب ولبن مكثف وسمن ونخفقهم مع بعض
كويس حتى تجانس الخليط
فى بوله نخلط دقيق وبيكينج بودروجوزهند
ونقلبهم مع بعض ونضيف عليهم الخليط الاول
ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
فى صينيه مدهونه سمن وفيها رشه دقيق نصب
الخليط 
وندخل البسيمه الفرن على نار متوسطة او درجه
حراره 180 درجه لمدة 25 دقيقه ومله تطلع من
الفرن نسقيها بشربات خفيف دافئ
-وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩البسيمه محلات بالجرمات 
المقادير 
500 جرام جوز هند حرش
250 جرام جوز هند ناعم 
250 جرام سمنه
500 جرام سكر حرش
175 جرام دقيق 
175 جرام سميد 
250 جرام عسل جلوكوز
500 جرام لبن
الطريقه
الاول نضع السميد مع السكر مع الدقيق مع جوز الهند مع السمنه نبسهم مع بعض لاثم ندافى البن وعسل الجلوكوز ثم نضيفها على بالقى الخليط ثم نعجنهم مع بعض بطرطيف الاصباع ثم نحضر صنحيه مدهونه بسمه والطحينه ونصب عليه الخليط فى الصنيه ثم نضع من فوق حبت سمنه على الوجه ونضع فول حبه بعد حبه ثم يدخل الفرن على نار هاديه ثم بعد خروجها من الفرن تسقى بى الشربات البرد الثقيل ووهو عباره عن 1كيلو شكر ونصف كيلو ماء وربع ك عسل جلوكوز
-وتقدم وبالف هنا وشفا


 


🟩البسيمه المولد
المقادير
4/1 كيلو جوز هند مبشور(250 جم)
100 جم دقيق(نصف كوب)
100 جم سميد بسبوسه(نصف كوب)
100جم سمن(نصف كوب)
1 باكو فانيليا
2 بيض
100 مل لبن دافئ (نصف كوب)
150 جم سكر (كوب إلا ربع)
4/1 كيلو فروته مسكرة (كوب وربع)
4/1 كيلو شربات ثقيل لسقى (كوب وربع)
طريقه التحضير
فى بوله نخفق اللبن والسمن والسكرونقلبهم مع بعض كويس ونضيف البيض والفانيليا ونقلبهم مع بعض كويس
فى بوله نخلط الدقيق وسميد البسبوسه وجوز هند ونخلطهم مع بعض ونضيف عليها الخليط الاول ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
فى قوالب الكبك كيك مدهونه سمن او صنيه نصب البسيمه ونضع عليها فروته مسكرة(ونضغط عليها علشان تمسك فى البسيمه)
وندخل قوالب البسيمه او الصنيه فى الفرن على 140 درجه لمدة 30 دقيقه ولمه تخرج نسقيها شربات ثقيل
-وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩بسيمه جوز الهند فرن 
المقادير 
1/2كيلو جوز هند ناعم (500 جم)
150جرام لبن (كوب إلا ربع)
50جرام ماء (ربع كوب)
400جرام سكر (2كوب)
200 جرام عسل جلوكوز (كوب)
100 جرام سمنه (نصف كوب)
100 جرام ذبده = (نصف كوب)
5جرام بيكنج بودر (نصف معلقه صغيرة ) اختيارى
طريقه التحضير 
نضع فى اناء الماء والبن ثم السكر ثم العسل ثم
السمنه والذبده السايحه ثم جوز الهند نعجن الخليط
مع بعضه ثم نحضر صاج او صنيه مدهونه سمنه
وطحينه ونصب فى الخليط ثم تدخل الفرن على
نار متوسطه او درجه حراره 180 لمده 25دقيقه ثم
بعد خروجها من الفرن نسقيها شربات
مقادير الشربات
2كوب سكر(400 جم)
2كوب ماء (400جم)
1/4كوب عسل جلوكوز(50جم)
1عصير ليمون بعد الغليان 
ونسيبها لمده يوم ثم بعد ذلك نقطها 
-وتقدم وبالف هنا وشفا


🟩كيكة البسيمة ( بالطريقة التقليدية ) 
المقادير 
3/4 كوب لبن طازج بالقشطة او كريمة لبانى
كوب وربع سكر
نصف كوب زبيب
4 بيضات
2 ونصف كوب جوزهند مبشور خشن
كوب ونصف دقيق
باكو بيكنج باودر او كيك شيف
فانيليا
رشة ملح
للتزيين :
عسل ابيض او شربات
جوزهند ورق ( شرائح )
الطريقة
فى بولة نخلط البيض مع السكر ونضربه جيدا ونضيف اللبن والفانيليا ونقلب جيدا ونضيف جوزالهند ونقلب جيدا ونضيف الزبيب ونقلب 
نخلط الدقيق مع البيكنج باودر والملح ونضيفهم للخليط السابق ونقلب الخليط حتى يتجانس تماما وندخله الفرن على درجة حرارة 180 حتى تمام النضج وبعد ما تبرد ندهنها بالعسل الابيض ونزينها بجوزالهند الورق وتقدم بالف هنا وشفا 


I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you
🔴✍#منتدى_المركز_الدولى✍🔴
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البسيمه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الاومليت
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الرقاق
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: