منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بوسى
نائبة المدير العام
نائبة المدير العام
بوسى


انثى عدد المساهمات : 3044
تاريخ التسجيل : 02/03/2011
الموقع :
المزاج المزاج : تمام

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير    ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   Icon_minitime1الإثنين 20 مارس - 23:14

✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير 

الصنف عجينه الفطير

المقادير

نصف كيلو دقيق
15 جم ملح=1معلقه كبيرة 
50 مل زيت=2معلقه كبيرة 
225 مل ماء= 1كوب وبع
(الحشو)
250 جم سمن=1كوب وربع
150 جم قشطه=4/3 كوب 
طريقه التحضير
1-فى الميكسر نضع الدقيق ونضيف عليه الملح والزيت والماء ونخفقهم مع بعض للحصول على عجينه طريه

2-ونسيبها ترتاح فى المطبخ ساعه ونغطيها بكيس بلاسيتك

3- ندهن الرخامه سمن ونفردها عليها بالنشابه وندهنها سمن ونقفلها على شكل مربع او مدور

4- وندهن الصينيه سمن ونضعها فيها بس يكون الفتحه من تحت وندهنها سمن من فوق وتحت

5- وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 5 دقيقه ويكون لونها ذهبى فاتح

6-وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷الصنف فطيرة السجق🌷
المقادير
(العجينه)

نصف كيلو دقيق

10 جم ملح= نصف معلقه كبيرة 

10 جم سكر=نصف معلقه كبيرة 

10 جم خميرة=نصف معلقه صغيرة 

50 مل زيت ذره=2معلقه كبيرة 

4/1 كيلو ماء للعجن او حسب العجن 

(الفرد)

250 مل زيت=1كوب 

(الحشو)

50 جم سمن=2معلقه كبيرة 

100 جم بصل شرائح=2بصله

5 فص ثوم

نصف كيلوسجق

100 جم فلفل اخضرقطع=2/1 كوب 

50 جم فلفل حامى=4/1 كوب 

5 جم ملح=1معلقه صغيرة 

5 جم فلفل=1معلقه صغيرة 

5 جم بهارات=1معلقه صغيرة 

100 جم لحم طماطم= 2طماطم 

5 جم شطه=1معلقه صغيرة 

5 جم جوزة الطيب=1معلقه صغيرة 

50 حم صلصه=2معلقه كبيرة 

50 جم بقدونس=2معلقه كبيرة 

طريقه التحضير

1-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروالخميرة وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ

2-فى اناء على النار نشوج البصل ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف صلصه ونضيف فلفل رومى وحامى وسجق وطماطم ونتبلها ملح وفلفل وشطه وبهارات ونقلبهم مع بعض ونسيبه يستوى على نار هاديه ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد

3-على الرخامه نرش زيت ونفردعليها العجينه لحد ما تكون رقيقه جدا نعمل ونخرم العجينه بشوكه قاعده وغطاء (تكون بشكل دائرى او مربع)

4-ونجيب قاعده العجينه ونضع فيها الحشو ونضع فوقها الغطا ونقفلها كويس من الحروف ونقفلها على شكل ظرف

5- ونجيب صينيه مدهونه زيت ونضع فيها العجينه وندهنها من فوق سمن

6- وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه لحد ما الوش لونه ذهبى

7-وتقدم وبالف هنا وشفا

🌷الصنف فطيرة الجمبرى🌷

المقادير

العجينه)

نصف كيلو دقيق

10 جم ملح=نصف معلقه كبيرة 

10 جم سكر=نصف كبيرة 

10 جم خميرة=نصف معلقه كبيره 

50 مل زيت ذره=2معلقه كبيرة 

225 مل ماء للعجن=1كوب وربع 

(الفرد)

250 مل زيت= 1كوب وربع 

(الحشو)

نصف كيلو جمبرى قطع

5 جم ملح= 1معلقه صغيرة 

5 جم فلفل = 1معلقه صغيرة 

5 جم كمون= 1معلقه صغيرة 

100 جم فلفل اخضر قطع=2/1 كوب 

50 جم فلفل حامى قطع=2معلقه كبيرة 

50 جم كسبرة مفرومه=2معلقه كبيرة 

25 جم كرفس مفروم=1معلقه كبيرة 

25 جم ثوم مفروم=1معلقه كبيرة 

طريقه التحضير

1-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكر والخميرة وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ(نخرم العجينه بشوكه)
2-فى بوله نخلط الجمبرى وملح وفلفل وكمون وفلفل اخضر وفلفل حامى وكسبرة وكرفس وثوم ونخلطهم مع بعض
3-على الرخامه نرش زيت ونفرد عليها العجينه لحد ما تكون رقيقه جدا نعمل ونخرم العجينه بشوكه قاعده وغطاء (تكون بشكل دائرى او مربع)
4-ونجيب قاعده العجينه ونضع فيها الحشو ونضع فوقيها الغطا ونقفلها كويس من الحروف
5- ونجيب صينيه مدهونه زيت ونضع فيها العجينه وندهنها من فوق سمن
6- وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه لحد ما الوش لونه ذهبى
7-وتقدم وبالف هنا وشفا

 الصنف فطيره اللحمه المفرومه

المقادير

(العجينه)

نصف كيلو دقيق

10 جم ملح=نصف معلقه كبيره 

10 جم سكر= نصف معلقه كبيره 

50 مل زيت ذره=2معلقه كبيرة 

225 مل ماء للعجن=1كوب وربع 

(الفرد)

250 مل زيت=1كوب وربع 

(الحشو)

نصف كيلو لحمه مفرومه

100 جم فلفل اخضرقطع=2/1 كوب 

50 جم فلفل حامى= 2معلقه كبيره 

5 جم ملح= 1معلقه صغيرة 

5 جم فلفل=1معلقه صغيرة 

5 جم بهارات =1معلقه صغيرة 

100 جم لحم طماطم=2طماطم 

50 جم دهن(ليه)= 2معلقه كبيره 

5 جم شطه=1معلقه صغيرة 

5 جم جوزة الطيب=1معلقه صغيرة 

100 جم بصل مبشور= 2/1 كوب 

20 جم ثوم مفروم= 1معلقه كبيرة 

طريقه التحضير

1-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكروملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ
2-فى بوله نضع اللحمه المفرومه وفلفل اخضر وفلفل حامى وملح وفلفل وبهارات وطماطم ودهن وشطه وجوزة الطيب وبصل وثوم ونقلبهم مع بعض كويس
3-على الرخامه نرش زيت ونفرد عليها العجينه لحد ما تكون رقيقه جدا نعمل ونخرم العجينه بشوكه قاعده وغطاء (تكون بشكل دائرى او مربع)
4-ونجيب قاعده العجينه ونضع فيها الحشو ونضع فوقها الغطا ونقفلها كويس من الحروف
5- ونجيب صينيه مدهونه زيت ونضع فيها العجينه
6- وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه لحد ما الوش لونه ذهبى
7-وتقدم وبالف هنا وشفا

الصنف فطيرة الفراخ

المقادير

(العجينه)

نصف كيلو دقيق

15 جم ملح=1معلقه كبيرة 

10 جم سكر=نصف معلقه كبيره 

50 مل زيت ذره= 2معلقه كبيره 

225 مل ماء للعجن=1كوب وربع 

(الفرد)

250 مل زيت= 1كوب وربع 

(الحشو)

نصف كيلو فراخ مفرومه

100 جم بصل مبشور=2بصله 

5 جم ثوم بودر= 1معلقه صغيرة 

5 جم ملح= 1معلقه صغيرة 

5 جم فلفل= 1معلقه صغيرة 

5 جم شطه= 1معلقه صغيرة 

5 جم بهارات = 1معلقه صغيرة 

5 جم جنزبيل بودر = 1معلقه صغيرة 

100 جم فلفل رومى احمر قطع=2/1 كوب 

100 جم لحم طماطم قطع= 2طماطم 

50 جم كسبرة مفرومه= 2معلقه كبيره 

طريقه التحضير

1-فى الميكسر نضيف الدقيق والسكر وملح وزيت ونخلطهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه للحصول على عجينه متماسكه طريه ونقطعها كرات ونغطيها بكيس ونسيبها تخمر نصف ساعه فى المطبخ(نخرم العجينه بشوكه)

2- فى بوله نضع الفراخ ونضيف عليها بصل وثوم وملح وفلفل وشطه وبهارات وجنزبيل وفلفل رومى وفلفل حامى ولحم طماطم وكسبرة مفرومه ونقلبهم كويس مع بعض

3-على الرخامه نرش زيت ونفرد عليها العجينه لحد ما تكون رقيقه جدا نعمل ونخرم العجينه بشوكه قاعده وغطاء (تكون بشكل دائرى او مربع)

4-ونجيب قاعده العجينه ونضع فيها الحشو ونضع فوقيها الغطا ونقفلها كويس من الحروف

5- ونجيب صينيه مدهونه زيت ونضع فيها العجينه وندهنها من فوق سمن

6- وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه لحد ما الوش لونه ذهبى

7-وتقدم وبالف هنا وشفا

الصنف فطيرة البسبوسه
المقادير
1 كيلو دقيق
25 جم ملح=1معلقه كبيرة 
20 جم سكر=1معلقه كبيرة 
100 مل زيت=2/1 كوب زيت
450 مل ماء= 2كوب ونصف 
(الحشو)
4/1 كيلو سمن
4/1 كيلو قشطه
بسبوسه 
كاستر
مقادير حشو كاسترد 
2\1 لتر لبن=2كوب ونصف
100 جرام سكر=نصف كوب 
5 جرام فانيليا=نصف معلقه صغيره 
50 جرام كاسترد بودرة=2معلقه كبيره
طريقه التحضير
1-نعمل كاستر نضع للبن يغلى على الناروفى بوله نضع الكاستر والاصفر بيض والفانيليا ونضربهم مع بعض ونضع الخليط على اللبن للعمل كاستر تقيل ونغطى 
2-فى الميكسر نضع الدقيق والملح والسكروزيت ونضع الماء تدريجيا لعمل عجينه متماسكه
3-ونجيب العجينه على الرخامه ندهنها من فوق ومن تحت سمن ونفردها وتكون السمنه السايحه بارده كل ما نفردها ندهنها سمن ولازم العجينه تكون رفيعه وندهنها سمن وقشطه
4- ونفرد العجينه ونضع فى نصفها كاسترونضع فىها البسبوسه ونعملها على شكل مربع ونقفلها من الجانب وكل ما نفردها وندهنها سمن وقشطه سايحه وندهنها من فوق سمن وقشطه
5- ونجيب صاج ونضع فيها الفطيرة وندهنها سمن وقشطه
6-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
7-ويقدم وبالف هنا وشفا

 الصنف فطيرة التفاح

المقادير

1 كيلو دقيق
25 جم ملح=1معلقه كبيرة 
100 مل زيت=2/1 كوب 
450 مل ماء= 2كوب ونصف 
(الحشو)
4/1 كيلو سمن
4/1 كيلو قشطه
كاستر
تفاح شرائح
مقادير حشو كاسترد 
2\1 لتر لبن=2كوب ونصف
100 جرام سكر=نصف كوب 
5 جرام فانيليا=نصف معلقه صغيره 
50 جرام كاسترد بودرة=2معلقه كبيره
طريقه التحضير
1-نعمل كاستر نضع للبن يغلى على الناروفى بوله نضع الكاستر والاصفر بيض والفانيليا ونضربهم مع بعض ونضع الخليط على اللبن للعمل كاستر تقيل ونغطى وفى اناء على النار فى سمن نشوح شرائح التفاح ونضع عليها قرفه ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد خالص
2-فى الميكسر نضع الدقيق والملح وزيت ونضع الماء تدريجيا لعمل عجينه متماسكه
3-ونجيب العجينه على الرخامه ندهنها من فوق ومن تحت سمن ونفردها وتكون السمنه السايحه بارده كل ما نفردها ندهنها سمن ولازم العجينه تكون رفيعه وندهنها سمن وقشطه
4- ونفرد العجينه ونضع فى نصفها كاسترونضع فىها شرائح تفاح ونعملها على شكل مربع ونقفلها من الجانب وكل ما نفردها وندهنها سمن وقشطه سايحه وندهنها من فوق سمن وقشطه
5- ونجيب صاج ونضع فيها الفطيرة وندهنها سمن وقشطه
6-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
7-ويقدم وبالف هنا وشفا

الصنف الفطيرالمشلتت

المقادير

1 كيلو دقيق
20 جم ملح=1معلقه كبيره
20 مل عصير ليمون=1معلقه كبيره
500 مل ماء=2كوب ونصف
الحشو
500 جرام سمن بلدى بارد=2كوب ونصف
250 جرام قشطه=1كوب وربع
10 جرام ملح=1معلقه صغيره
طريقه التحضير
- فى العجن نضع الدقيق و السكر والملح ونخفقهم مع بعض
- ونضع عصير الليمون مع الماء فى الكوب
ونضيف الماء وعصير الليمون على الدقيق ونخفقهم جيدا لحد ما نحصل على عجينه ملساء ناعمه
- ونقطع العجينه على 10 كرات ونضعها فى صينيه مدهونه زيت ونغطيها ونسيبها ترتاح ساعه
فى طاسه على النار نسيح السمن 
وعلى الرخامه ندهنها سمن ونفرد عليها العجينه وندهنها سمن وانثى العجينه وندهنها سمن حتى تكون على شكل مربع او دائرى
ثم نفرد عجينه اخرى ونضعها فى العجينه السابقه ونكرر باقى العجينه ونضعها على بعض ونضع عليها سمن لنجصل على قرص واحد من الفطير ونسيبها ترتاح 10 دقائق قبل الخبز
ونجيب صاج وندهنه سمن ونضع فى الفطيرة وندهنها سمن على قشطه و ملح على الوش
وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
-وتقدم وبالف هنا وشفا

 الصنف فطيرة العسل والسكر
المقادير 
1 كيلو دقيق
25 جرام ملح=1معلقه كبيره 
20 جرام سكر=1معلقه كبيره
550 جرام ماء= 2كوب ونصف
الحشو
4/1 كيلو سمن
4/1 كيلو قشطه
الحشو الكاسترد 
نصف لترلبن دافئ=2كوب ونصف
3 اصفر بيضآت
100 جرام سكر=نصف كوب
50 جرام كاسترد بودرة = 2معلقه كبيره
1/4 معلقه فانيليا
طريقه التحضير 
-نعمل كاستر نضع للبن يغلى على النار وفى بوله نضع الكاستر والاصفر بيض والفانيليا ونضربهم مع بعض ونضع الخليط على اللبن للعمل كاستر تقيل 
فى العجن نضع الدقيق والملح والسكر ونضع الماء تدريجيا لعمل عجينه متماسكه
-ونجيب العجينه على الرخامه ندهنها من فوق ومن تحت سمن ونفردها وتكون السمنه السايحه بارده كل ما نفردها ندهنها سمن ولازم العجينه تكون رفيعه وندهنا سمن وقشطه 
ونفرد العجينه ونضع فى نصفها كاستر ونضع فها العسل والسكرونعملها على شكل مربع ونقفلها من الجانب وكل ما نفردها وندهنها سمن وقشطه سايحه وندهنها من فوق سمن وقشطه
- ونجيب صاج ونضع فيها الفطيرة وندهنه سمن وقشطه
-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج من الفرن نرش عليها من فوق سكر
-ويقدم وبالف هنا وشفا

 فطيرة الوردة بحشو السبانخ
المقادير
2\1 كيلو دقيق
نصف معلقه كبيره خميرة
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة سكر
بيضه
2معلقه كبيره زبدة
1معلقه ص بيكينج بودر
200 مل ماء للعجن
(حشوالسبانخ)
50 جم سمن
50 جم بصل مكعبات
250 جم سبانخ بوريه
100 جم طماطم قطع
100 جم جبنه قريش
5 جم ملح
5جم فلفل
5 جم جوزة الطيب
50 جم كسبرة مفرومه
طريقه تحضير
1- فى الميكسر نضع دقيق وخميرة وملح وسكروبيكينج بودر وزبدة وبيضه ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون خليط رملى ونضيف الماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكيلها ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها تخمر ساعه
2-وعلى الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك نصف سم ونقطعها بالقطعه على شكل دوائر
3-للعمل الحشو فى اناء على النار نشوح البصل فى سمن ولمه يدبل نضيف سبانخ بوريه ونقلبهم مع بعض ونضيف طماطم وجبنه قريش ونتبلها ملح وفلفل وجوزة الطيب وكسبرة ونقلبهم مع بعض ونضعها فى بوله ونسيبها تبرد خالص
4- ونجيب دوائرالعجينه ونلزق ثلاثه اطراف الدوائر جمب بعض ونضع فيهم حشو السبانخ ونلفها على شكل وردة
5- للعمل الصوص الاحمر فى اناء على النار فى ماء مغلى ندوب الصلصه ونتبلها ملح وفلفل وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
6-للعمل الصوص الابيض فى بوله نضع زبادى وثوم وملح وفلفل ونعناع ناشف ونقلبهم مع بعض كويس
7- وفى صينيه نرص فطيرة الوردة ونرش عليها كبشه صوص ابيض وكبشه صوص احمر
8-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
9-وتقدم وبالف هنا وشفا

فطيرة الوردة بحشوالبطاطس
المقادير 
2\1 كيلو دقيق
10 جم خميرة=نصف معلقه كبيره 
5 جم ملح=1معلقه صغيرة 
5 جم سكر=1
بيضه
50 جم زبدة=2معلقه كبيرة 
5 جم بيكينج بودر=1معلقه صغيرة 
200 مل ماء للعجن=1كوب 
(حشو البطاطس)
2/1 كيلو بطاطس مسلوقه
25 جم ثوم مفروم=1معلقه كبيرة 
5 جم ملح=1معلقه صغيرة 
5جم فلفل=1معلقه صغيرة 
50 جم زبدة=2معلقه كبيرة 
5 جم جوزة الطيب=1معلقه صغيرة 
5 جم كركم=1معلقه صغيرة 
50 جم كسبرة مفرومه=2معلقه كبيرة 
(الصوص الابيض)
2/1 كيلو زبادى
50 جم ثوم مفروم=2معلقه كبيرة 
5 جم ملح= 1معلقه صغيرة 
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة 
5 جم نعناع ناشف=1معلقه صغيرة 
(الصوص الاحمر)
ماء مغلى
صلصه
ملح
فلفل
طريقه التحضير
1- فى الميكسر نضع دقيق وخميرة وملح وسكروبيكينج بودر وزبدة وبيضه ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون خليط رملى ونضيف الماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكيلها ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها تخمر ساعه
2-وعلى الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك نصف سم ونقطعها بالقطعه على شكل دوائر
3-للعمل الحشو فى الميكسر نضع بطاطس وثوم وملح وفلفل وزبدة وكسبرة مفرومه وكركم وجوزة الطيب ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
4- ونجيب دوائرالعجينه ونلزق ثلاثه اطراف الدوائر جمب بعض ونضع فيهم حشو البطاطس ونلفها على شكل وردة
5- للعمل الصوص الاحمر فى اناء على النار فى ماء مغلى ندوب الصلصه ونتبلها ملح وفلفل وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
6-للعمل الصوص الابيض فى بوله نضع زبادى وثوم وملح وفلفل ونعناع ناشف ونقلبهم مع بعض كويس
7- وفى صينيه نرص فطيرة الوردة ونرش عليها كبشه صوص ابيض وكبشه صوص احمر
8-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
9-وتقدم وبالف هنا وشفا

 فطيرة الوردة بحشواللحمه
المقادير
2\1 كيلو دقيق
10 جم خميرة=نصف معلقه كبيره 
5 جم ملح=1معلقه صغيرة 
5 جم سكر=1معلقه صغيرة 
بيضه
50 جم زبدة=2معلقه كبيرة 
5 جم بيكينج بودر=1معلقه صغيرة 
200 مل ماء للعجن=1كوب 
(حشو اللحمه)
50 جم سمن=2معلقه كبيرة 
100 جم بصل قطع=2بصله 
نصف مكعب مرق
2\1 كيلو لحمه مفرومه
2 ورق لورا
5جم ملح=1معلقه صغيرة 
5جم فلفل=1معلقه صغيرة 
50 جم جبنه موتزاريلا=2معلقه كبيرة 
طريقه التحضير
1- فى الميكسر نضع دقيق وخميرة وملح وسكروبيكينج بودر وزبدة وبيضه ونخفقهم مع بعض لحد ما يكون خليط رملى ونضيف الماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكيلها ونضعها فى بوله ونغطيها ونسيبها تخمر ساعه
2-وعلى الرخامه نرش دقيق ونفرد العجينه بالنشابه بسمك نصف سم ونقطعها بالقطعه على شكل دوائر
3-للعمل الحشو فى اناء على النار نشوح البصل فى سمن ولمه يدبل نضيف لحمه مفرومه ونقلبهم مع بعض ونضيف مكعب مرق ونتبلها ملح وفلفل وورق لورا ونقلبهم مع بعض ونضعها فى بوله ونسيبها تبرد خالص 
4- ونجيب دوائرالعجينه ونلزق ثلاثه اطراف الدوائر جمب بعض ونضع فيهم رشه جبنه موتزاريلا ونضيف عليها لحمه مفرومه ونلفها على شكل وردة
5- للعمل الصوص الاحمر فى اناء على النار فى ماء مغلى ندوب الصلصه ونتبلها ملح وفلفل وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
6-للعمل الصوص الابيض فى بوله نضع زبادى وثوم وملح وفلفل ونعناع ناشف ونقلبهم مع بعض كويس
7- وفى صينيه نرص فطيرة الوردة ونرش عليها كبشه صوص ابيض وكبشه صوص احمر
8-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
9-وتقدم وبالف هنا وشفا

 الصنف فطيرة بالمربى
المقادير
1 كيلو دقيق
25 جم ملح=1معلقه كبيرة 
100 مل زيت=2/1 كوب 
450 مل ماء=2كوب ونصف 
(الحشو)
4/1 كيلو سمن
4/1 كيلو قشطه
200 جم مربى مشمش= 1كوب 
200 جم مربى توت= 1كوب 
100 جم سكر= 2/1 كوب 
طريقه تحضير
فى الميكسر نضع الدقيق والملح وزيت ونضع الماء تدريجيا لعمل عجينه متماسكه
ونجيب العجينه على الرخامه ندهنها من فوق ومن تحت سمن ونفردها وتكون السمنه السايحه بارده كل ما نفردها ندهنها سمن ولازم العجينه تكون رفيعه وندهنها سمن وقشطه
ونفرد العجينه ونضع فى نصفها مربى مشمش وتوت ونعملها على شكل مربع ونقفلها من الجانب وكل ما نفردها وندهنها سمن وقشطه سايحه وندهنها من فوق سمن وقشطه
ونجيب صاج ونضع فيها الفطيرة وندهنها سمن وقشطه ولمه تبرد نرش عليها سكر بودر
وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
ويقدم وبالف هنا وشفا

الصنف فطيرة سادة
المقادير
1 كيلو دقيق
25 جم ملح=1معلقه كبيرة 
100 مل زيت=2/1 كوب 
450 مل ماء= 2كوب ونصف 
(الحشو)
4/1 كيلو سمن
4/1 كيلو قشطه
سكر بودرة

طريقه التحضير

فى العجن نضع الدقيق والملح وزيت ونضع الماء تدريجيا لعمل عجينه متماسكه
ونجيب العجينه على الرخامه ندهنها من فوق ومن تحت سمن ونفردها وتكون السمنه السايحه بارده كل ما نفردها ندهنها سمن ولازم العجينه تكون رفيعه وندهنها سمن وقشطه
ونفرد العجينه ونعملها على شكل مربع ونقفلها من الجانب وكل ما نفردها وندهنها سمن وقشطه سايحه وندهنها من فوق سمن وقشطه
ونجيب صاج ونضع فيها الفطيرة وندهنها سمن وقشطه
وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه ولمه تخرج نرش عليها سكر بودر
ويقدم وبالف هنا وشفا

الصنف فطيرة بالبلح

المقادير

1 كيلو دقيق
25 جم ملح=1معلقه كبيرة 
100 مل زيت=2/1 كوب 
450 مل ماء= 2كوب ونصف 
(الحشو)
4/1 كيلو سمن
4/1 كيلو قشطه
كاستر
2/1 كيلو بلح
100 جم مكسرات= 2/1 كوب 
5 جم قرفه = 1معلقه صغيرة 

مقادير حشو كاسترد 
2\1 لتر لبن=2كوب ونصف
100 جرام سكر=نصف كوب 
5 جرام فانيليا=نصف معلقه صغيره 
50 جرام كاسترد بودرة=2معلقه كبيره

طريقه التحضير
1-نعمل كاستر نضع للبن يغلى على الناروفى بوله نضع الكاستر والاصفر بيض والفانيليا ونضربهم مع بعض ونضع الخليط على اللبن للعمل كاستر تقيل ونغطى وفى اناء على النار فى سمن نشوح البلح ونضع عليها قرفهومكسرات ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد خالص
2-فى الميكسر نضع الدقيق والملح وزيت ونضع الماء تدريجيا لعمل عجينه متماسكه
3-ونجيب العجينه على الرخامه ندهنها من فوق ومن تحت سمن ونفردها وتكون السمنه السايحه بارده كل ما نفردها ندهنها سمن ولازم العجينه تكون رفيعه وندهنها سمن وقشطه
4- ونفرد العجينه ونضع فى نصفها كاسترونضع فيها البلح ونعملها على شكل مربع ونقفلها من الجانب وكل ما نفردها وندهنها سمن وقشطه سايحه وندهنها من فوق سمن وقشطه
5- ونجيب صاج ونضع فيها الفطيرة وندهنها سمن وقشطه
6-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
7-ويقدم وبالف هنا وشفا

الصنف فطيرة بالكاستر والموز
المقادير
1 كيلو دقيق
25 جم ملح= 1معلقه كبيرة 
100 جرام زيت= 2/1 كوب 
550 مل ماء= 2كوب ونصف 
(الحشو)
4/1 كيلو سمن
4/1 كيلو قشطه
كاستر
موز شرائح

مقادير حشو كاسترد 
2\1 لتر لبن=2كوب ونصف
100 جرام سكر=نصف كوب 
5 جرام فانيليا=نصف معلقه صغيره 
50 جرام كاسترد بودرة=2معلقه كبيره
طريقه التحضير
1-نعمل كاستر نضع للبن يغلى على الناروفى بوله نضع الكاستر والاصفر بيض والفانيليا ونضربهم مع بعض ونضع الخليط على اللبن للعمل كاستر تقيل ونغطى 
2-فى الميكسر نضع الدقيق والملح وزيت ونضع الماء تدريجيا لعمل عجينه متماسكه
3-ونجيب العجينه على الرخامه ندهنها من فوق ومن تحت سمن ونفردها وتكون السمنه السايحه بارده كل ما نفردها ندهنها سمن ولازم العجينه تكون رفيعه وندهنها سمن وقشطه
4- ونفرد العجينه ونضع فى نصفها كاسترونضع فىها شرائح موز ونعملها على شكل مربع ونقفلها من الجانب وكل ما نفردها وندهنها سمن وقشطه سايحه وندهنها من فوق سمن وقشطه
5- ونجيب صاج ونضع فيها الفطيرة وندهنها سمن وقشطه
6-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
7-ويقدم وبالف هنا وشفا

الصنف فطيرة بالكاستر والموز

المقادير
1 كيلو دقيق
25 جم ملح= 1معلقه كبيرة 
100 جرام زيت= 2/1 كوب 
550 مل ماء= 2كوب ونصف 
(الحشو)
4/1 كيلو سمن
4/1 كيلو قشطه
كاستر
موز شرائح

مقادير حشو كاسترد 
2\1 لتر لبن=2كوب ونصف
100 جرام سكر=نصف كوب 
5 جرام فانيليا=نصف معلقه صغيره 
50 جرام كاسترد بودرة=2معلقه كبيره
طريقه التحضير
1-نعمل كاستر نضع للبن يغلى على الناروفى بوله نضع الكاستر والاصفر بيض والفانيليا ونضربهم مع بعض ونضع الخليط على اللبن للعمل كاستر تقيل ونغطى 
2-فى الميكسر نضع الدقيق والملح وزيت ونضع الماء تدريجيا لعمل عجينه متماسكه
3-ونجيب العجينه على الرخامه ندهنها من فوق ومن تحت سمن ونفردها وتكون السمنه السايحه بارده كل ما نفردها ندهنها سمن ولازم العجينه تكون رفيعه وندهنها سمن وقشطه
4- ونفرد العجينه ونضع فى نصفها كاسترونضع فىها شرائح موز ونعملها على شكل مربع ونقفلها من الجانب وكل ما نفردها وندهنها سمن وقشطه سايحه وندهنها من فوق سمن وقشطه
5- ونجيب صاج ونضع فيها الفطيرة وندهنها سمن وقشطه
6-وندخلها الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
7-ويقدم وبالف هنا وشفا

I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 
🔴💐✍#منتدى_المركز_الدولى✍💐🔴



‗۩‗°¨_‗ـ المصدر:#منتدي_المركز_الدولى ـ‗_¨°‗۩‗








ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير   18839210

بوسى يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الفطير
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع جميع انواع الكريم كراميل - كريم بورليه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع العصائر
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع البرجر
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الميل فيه
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكنافة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: حلويات -تورتات- فطائر بالصور Cakes معجنات طريقة اعداد تشيز كيك-
انتقل الى: