منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى


ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته Ououou11

۩۞۩ منتدي المركز الدولى۩۞۩
ترحب بكم
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته 1110
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته Emoji-10
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول
ونحيطكم علما ان هذا المنتدى مجانى من أجلك أنت
فلا تتردد وسارع بالتسجيل و الهدف من إنشاء هذا المنتدى هو تبادل الخبرات والمعرفة المختلفة فى مناحى الحياة
أعوذ بالله من علم لاينفع شارك برد
أو أبتسانه ولاتأخذ ولا تعطى
اللهم أجعل هذا العمل فى ميزان حسناتنا
يوم العرض عليك ، لا إله إلا الله محمد رسول الله.
شكرا لكم جميعا ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته 61s4t410
۩۞۩ ::ادارة
منتدي المركز الدولى ::۩۞۩
منتدي المركز الدولى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي المركز الدولى،منتدي مختص بتقديم ونشر كل ما هو جديد وهادف لجميع مستخدمي الإنترنت فى كل مكان
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
Awesome Orange 
Sharp Pointer
منتدى المركز الدولى يرحب بكم أجمل الترحيب و يتمنى لك اسعد الاوقات فى هذا الصرح الثقافى

اللهم يا الله إجعلنا لك كما تريد وكن لنا يا الله فوق ما نريد واعنا يارب العالمين ان نفهم مرادك من كل لحظة مرت علينا أو ستمر علينا يا الله

 

 ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
دكتوره منال زكى
مراقبة
مراقبة
دكتوره منال زكى


عدد المساهمات : 97
تاريخ التسجيل : 24/05/2014

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته Empty
مُساهمةموضوع: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته Icon_minitime1الخميس 11 مايو - 23:50

🔴✍ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته✍🔴


كفته اللحمه(الحاتى)


المقادير


250 جم لحمه مفرومه(كوب وربع)
50 جم ليه مفرومه(2معلقه كبيرة)
50 جم تفل بصل(ربع كوب)
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
ماء بصل وملح وفلفل
طريقه التحضير 
- فى الكبه نضع لحمه مفرومه وليه مفرومه وتفل بصل وبقدونس وملح وفلفل وبصل بودروجوزة الطيب وبهارات وشطه ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجه تتصمغ نصف ساعه, ونجيب عيدان الشيش ونبل ايدينا ماء بصل ونشكل اصابع الكفته
- ونجيب اطباق فويل ونرص فيها اصابع الكفته ونغطيها وندخلها الفريزر لحين الاستخدام, عند الاستخدام نطلعها تفك ونرصها على شوايه ساخنه تستوى
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الفراخ 


المقادير


250 جم اوراك فراخ مفرومه(كوب وربع)
50 جم تفل بصل(ربع كوب)
25 جم فلفل حار(معلقه كبيرة قرن فلفل)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
50 جم بقسماط ناعم(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
ماء بصل ملح وفلفل
طريقه التحضير
- فى الكبه نضع اوراك فراخ و تفل بصل وفلفل حار وكسبرة مفرومه وبقسماط وملح وفلفل وبهارات وثوم وبصل بودر وجوزة الطيب ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط وندخلها الثلاجه تتصمغ شويه
, ونجيب عيدان الشيش ونبل ايدينا ماء بصل ونشكل اصابع الكفته
- ونجيب اطباق فويل ونرص فيها اصابع الكفته ونغطيها وندخلها الفريزر لحين الاستخدام, عند الاستخدام نطلعها تفك ونرصها على شوايه ساخنه تستوى او نقيلها فى زيت زيت عميق بعد ما نضعها فى بيض ولبن وبقسماط ناعم
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الفول الصويا
المقادير
250 جم فول صويا بودر منقوع ونصفى(كوب وربع)
250 جم لحمه مفرومه(كوب وربع)
50 جم تفل بصل(ربع كوب)
ابيض بيضه
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
200 جم دقيق متبل ملح
وفلفل وثوم وبصل بودر(كوب)
2 بيضه
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
150 مل لبن(كوب الأربع)
250 جم بقسماط متبل ملح وفلفل 
وثوم وبصل بودر (كوب)
طريقه التحضير
- فى الكبه نضع فول صويا ولحمه مفرومه وتفل بصل وابيض بيض وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجه تتصمغ شويه ونشكلها اصابع او كرات  او زى اقراص الطعميه
- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل وثوم وبصل بودر, وفى بوله نخفق بيض وملح وفلفل ولبن ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل وثم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض , ونجيب اصابع الكفته ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط
- ونجيب اطباق فويل ونرص فيها اصابع الكفته ونغطيها وندخلها الفريزر لحين الاستخدام, عند الاستخدام نطلعها تفك  ونقليها فى زيت سخن عميق
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته داوود باشا
المقادير
250 جم لحمه مفرومه(كوب وربع)
100 جم بصل(نصف كوب)
5 فص ثوم
50 جم كسبره مفرومه(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
5 جم قرفه بودر(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
- فى الكبه نضع لحمه مفرومه وبصل وثوم وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب وثوم وبصل بودر وقرفه ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجه تتصمغ شويه ونشكلها اصابع ونعفرها دقيق
- ونجيب اطباق فويل ونرص فيها اصابع الكفته ونغطيها وندخلها الفريزر لحين الاستخدام, عند الاستخدام نطلعها تفك ونقليها فى زيت سخن عميق
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الارز
المقادير
250 جم ارز منقوع (كوب وربع)
250 جم لحمه مفرومه(كوب وربع)
100 جم بصل(نصف كوب)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
50 جم شبت مفروم(ربع كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
- فى الكبه نضع لحمه مفرومه وبصل وثوم وبقدونس وكسبرة وشبت وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب وثوم وبصل بودر ونخففقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجه تتصمغ  ونشكلها اصابع
- ونجيب اطباق فويل ونرص فيها اصابع الكفته ونغطيها وندخلها الفريزر لحين الاستخدام, عند الاستخدام نطلعها تفك ونقليها فى زيت سخن عميق ونضعها فى صلصه طماطم
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته البطاطس 
المقادير 
500 جم بطاطس مكعبات مسلوقه(2كوب ونصف)
بيضه
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
200 جم دقيق متبل ملح وفلفل 
وثوم وبصل بودر (كوب)
2 بيضه
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
150 مل لبن(كوب الأربع)
200 جم بقسماط متبل ملح وفلفل 
وثوم وبصل بودر (كوب)
طريقه التحضير
- فى الكبه نضع مكعبات البطاطس  وثوم مفروم وبقدونس وكسبرة مفرومين وبيض وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجه تتصمغ شويه ونشكلها اصابع او كرات  او زى اقراص الطعميه
- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل وثوم وبصل بودر, وفى بوله نخفق بيض وملح وفلفل ولبن ونخفقهم مع بعض, وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل وثم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض , ونجيب اصابع الكفته ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط
- ونجيب اطباق فويل ونرص فيها اصابع الكفته ونغطيها وندخلها الفريزر لحين الاستخدام, عند الاستخدام نطلعها تفك ونقليها فى زيت سخن عميق
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الفرن 
المقادير
(الكفته)
نصف كيلو لحمه مفرومه(500 جم)
تفل بصل
فلفل حار مبشور
ملح وفلفل وبهارات
2 طماطم شرائح
ليه ضانى شرائح
زيت زيتون
طريقه التحضير
- فى بوله نخلطط لحمه مفرومه وتفل بصل وفلفل مبشور وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونفرد فيها الكفته ونساويها ونرص عليها شرائح ليه ثم شرائح طماطم ونرش عليها زيت زيتون
- وندخل الصينيه الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه وتقطع شرائح
- ويقدم وبالف هنا وشفا


كفته الفراخ المشويه
المقادير
نصف كيلو وراك مفرومه(500 جم)
2 تفل بصل
نصف كوب بقدونس مفروم(100 جم)
ربع كوب بقسماط ناعم(50 جم)
 ملعقه ملح(25 جم)
 ملعقه فلفل(25 جم)
 ملعقه بهارات(25 جم)
ماء بصل
ملح\فلفل
طريقه التحضير
- فى بوله نخلط وراك مفرومه وبقدونس وتفل بصل وبقسماط وملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض وندخلها الثلاجه تتشمع نصف ساعه-  وفى بوله نخلط ماء بصل وملح وفلفل ونبل ايدينا بماء البصل ونشكلها اصابع او كرات ونرصها فى صاج مدهون سمن او زيت
- وندخل الكفته الفرن على 200 درجه لمدة 30 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته اللحمه المشويه
المقادير
نصف كيلو لحمه مفرومه
ربع كيلو ليه ضانى مفرومه
تفل بصله مفرومه(مصفى جدا)
فص ثوم مفروم
بيضه
(25جم) ملعقه كبيرة بيكنج بودر
(50 جم)2 ملعقه كبيرة بقسماط او دقيق
(10 جم) نصف ملعقه ملح
(10 جم) نصف ملعقه فلفل
(10 جم) نصف ملعقه بهارات كفته
(ماء بصل- ماء طماطم- سكر- ملح)
طريقه التحضير
- فى بوله نضع لحمه مفرومه وليه مفروم وتفل بصل وثوم مفروم وبيضه وبقسماط وملح وفلفل وبيكنج بودروبهارات كفته
ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى الثلاجه نصف ساعه 
- وفى بوله نخلط ماء بصل وماء طماطم وسكروملح ونقلبهم مع بعض ونبل ايدينا ونشكل الكفته اصابع على خله, وعلى شوايه او طاسه ساخنه نرص اصابع الكفته تستوى وكل شويه ونقلبها على جنب اخر
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته داود باشا باللحمه 
المقادير
(الكفته)
2 كوب ونصف لحمه مفرومه(نصف كيلو)
4 بصل تفل
5 فصوص ثوم مفروم
نصف ملعقه صغيرة ملح (5 جم)
نصف ملعقه صغيرة قرفه (5 جم)
نصف ملعقه صغيرة جوزة الطيب (5 جم)
نصف ملعقه صغيرة كمون (5 جم)
نصف ملعقه صغيرة شطه (5 جم)
نصف كوب دقيق(100 جم)
(الصوص)
2 ونصف ملعقه زيت(60 مل)
2 بصل مكعبات
ملعقه ثوم مفروم(25 جم)
5 كوب عصير طماطم( كيلو)
2 ملعقه صلصه(50 جم)
2 ونصف كوب شوربه(500 مل)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل (10 جم)
نصف ملعقه سكر (10 جم)
نصف ملعقه بهارات (10 جم)
طريقه التحضير
- الكفته فى بوله نخلط لحمه مفرومه وتفل بصل وثوم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب وقرفه وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونشكلها كرات ونعفرها دقيق ونرصها فى صاج - وندخل الكفته الفرن على 180 درجه لمدة 20 دقيقه
- الصوص فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير طماطم وشوربه وملح وفلفل وسكروبهارات ونقلبهم مع بعض ونسيبها تتسبك ونضيف كرات الكفته ونسيبها تستوى على نار هاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته سمك التونه 
المقادير
5 كوب ماء مغلى( لتر)
بصل مكعبات
كرفس
كرات
ورق لورا
زعتر
روزمارى
2 شريحه تونه
(الخلطه)
كوب بطاطس مسلوقه(200 جم)
فلفل رومى مفروم
بصل مفروم
كوب بقسماط ناعم(200 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
كوب دقيق(200 جم)
كوب بقسماط ناعم(200 جم)
كوب لبن جوزهند(200 جم)
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وبصل وكرات وكرفس وورق لورا وزعتر وروزمارى ونضيف السمك يستوى على بخار ماء لمدة 10 دقائق
- فى الكبه او الميكسر نخلط بطاطس مسلوقه والسمك المسوا وفلفل رومى وبصل وملح وفلفل وكمون ونخلطهم مع بعض ونضيف بقسماط ناعم ونخلط مع بعض لحد ما يكون خليط متجانس وندخله الثلاجه لمدة ساعه ونشكلها اصابع
- فى بوله فيها دقيق واخرى بقسماط واخرى لبن جوزهند نضع اصابع الكفته فى دقيق ثم فى لبن جوزهند وبقسماط 
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى اصابع الكفته
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته القرنبيط 
المقادير
زهرة قرنبيط
10 كوب ماء مغلى
نصف ملعقه ملح(10 جم)
(البشاميل)
4 ملعقه زبدة(100 جم)
3 ملعقه دقيق(75 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
مكعب مرق
3 كوب لبن دافئ(600 مل )
2 ونصف كوب جبنه رومى او شيدر مبشورة(500 جم)
كوب بقسماط ناعم(200 جم)
ملعقه كارى بودر(25 جم)
نصف ملعقه بابريكا(10 جم)
كوب دقيق مبهر ملح وفلفل(200 جم)
كوب لبن(200 مل)
2 بيضه ملح وفلفل
2 ونصف كوب بقسماط ناعم(500 جم)
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح نسلق القرنبيط لمدة 12 دقيقه ونضعه فى ماء مثلج يبرد
- فى اناء على النار نشوح دقيق فى زبدة وملح وفلفل ومكعب مرق ولمه ياخد لون ذهبى فاتح نضيف لبن ونقلبهم مع بعض حتى الحصول على بشاميل ثقيل ونسيبه يبرد خالص
- فى الميكسر نخلط قرنبيط مسلوق وجبنه شيدروبقسماط وكارى وبابريكا ووبشاميل ونخلطهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضع الكفته فى بوله ندخلها الثلاجه نصف ساعه تتصمغ
- ونجيب الكفته ونشكلها كرات او اصابع
- فى بوله نخلط دقيق وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض, وفى بوله اخرى نخلط بيض ولبن وملح وفلفل , وفى بوله نخلط بقسماط وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض
- ونجيب كرات الكفته نضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى كرات الكفته
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته العدس 
المقادير
5 كوب ماء دافئ( لتر)
ملح وفلفل
2 كوب عدس اصفر(400 جم)
2 كوب برغل(400 جم)
نصف كوب زيت زيتون(100 مل)
بصل مكعبات
ملعقه هريسه(25 جم)
ملعقه صلصه(25 جم)
ملح وفلفل وكمون
نصف حزمه بقدونس مفروم
6 بصل اخضر مكعبات
فلفل رومى احمر مكعبات
طريقه التحضير
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وفلفل نسلق العدس ونصفى ونعصره
- فى بوله ننقع البرغل لمدة ساعه ونصفى
- فى الميكسر نخلط عدس وبرغل وبصل وهريسه وصلصه وملح وفلفل وكمون وبقدونس وبصل اخضر وفلفل رومى احمر وزيت زيتون ونخفقهم مع بعض حتى تجانس خليط
- ونشكلها اقراص ونرصها فى صاج وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه (ممكن نقليها فى زيت)
- وتقدم وبالف هنا وشفا


 


كفته ورق العنب 
المقادير
نصف كيلو ورق عنب(500 جم)
(الحشو)
ربع كيلو لحمه مفرومه(250 جم)
 تفل بصل
2 ملعقه طماطم لحم(50 جم)
ملعقه بقدونس(25 جم)
ملعقه زيت(25 مل)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه زعتر(5 جم)
ربع ملعقه روزمارى(5 جم)
نصف ملعقه بابريكا(10 جم)
(التسويه)
طماطم شرائح
(الصوص)
نصف كيلو عصير طماطم(500 جم)
ربع ملح(5 جم)
ربع فلفل(5 جم)
ربع ثوم بودر(5 جم)
ربع سكر(5 جم)
طريقه التحضير
الكفته
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وتفل بصل وطماطم وبقدونس وزيت وملح وفلفل وبهارات وزعتر وروزمارى وبابريكا ونقلبهم مع بعض ونعملها كرات , ونجيب ورق العنب ونفرده ونضع فى كرات الكفته ونلفه كرات ونقفله كويس ونضع شريحه طماطم وورق عنب ثم شريحه طماطم ورق عنب وشريحه طماطم
- ونجيب اناء ونرص فى شرائح طماطم وبصل ونرص عليه الطماطم وورق العنب, وفى اناء على النار نخلط عصير طماطم وملح وفلفل وثوم بودر وسكر ونقلبهم مع بعض وتاخد غلاوة ونصبها على ورق العنب
- ونضع الاناء على النار ولمه يشرب الصلصه ونخفض على النار خالص ونسيبها يستوى على نار هاديه
-وتقدم وبالف هنا وشفا
مع تحياتي محمد الحلوانى 


شيش كفته صايمى
المقادير
2 ونصف كوب عدس بجبه منقوع ومتصفى(500 جم)
5 كوب ماء( لتر)
2 بطاطس مسلوقه
2 تفل بصل
ثوم مفروم
كسبرة مفرومه
ملح وفلفل وبهارات
كوب بقسماط ناعم(200 جم)
ماء بصل
ملح وفلفل
عيدان شيش
طريقه التحضير
- فى بوله ننقع عدس بجبه فى ماء لمدة ساعتين على الاقل ونصفى
- فى الكبه او الميكسر نخلط عدس بجبه و بطاط وتفل بصل وثوم مفروم وكسبرة مفرومه وملح وفلفل وبهارات وبقسماط ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجه لمدة ساعه تتصمغ
- ونجيب عيدان الشيش ونبل ايدينا ماء بصل ونصبع الكفته( فو بوله نخلط ماء بصل وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض)
- وعلى الشوايه او فى طاسه نرص عيدان الكفته
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الجبنه الشيدر بالسمسم 
المقادير
125 جم جبنه شيدر(نصف كوب)
65 جم زبدة(3معلقه كبيرة)
175 جم دقيق(كوب)
25 جم سمسم(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
30 جم صويا صوص(2معلقه كبيرة)
25 مل ماء مثلج(معلقه كبيرة)
100 جم دقيق(نصف كوب)
بيضه
100 مل لبن(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
250 جم سمسم ابيض(كوب وربع)
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى الميكسر نضيف جبنه شيدر وزبدة و دقيق وسمسم وملح وصويا صوص وماء مثلج ونخقهم مع بعض كويس ونشكلها اصابع
- فى بولهنخلط دقيق وبصل وثوم بودرونقلبهم مع بعض كويس, وفى بوله اخرى نخفق بيض وملح وفلفل ولبن ونخفقهم مع بعض كويس, وفى بوله نخلط سمسم, ونضع اصابع الجبنه فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى سمسم
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى اصابع الجبنه تاخد لون ذهبى فاتح
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته البطاطس بالسمسم 
المقادير
المقادير
2/1كيلو بطاطس مسلوقه
50 جم سمن=2معلقه كبيره
100 جم بقسماط ناعم=2/1كوب 
بيضه
50 جم سمسم محمص=2معلقه كبيره 
25 جم ثوم مفروم=1معلقة كبيره 
50 ونس مفروم=2معلقه كبيره 
2 فلفل حار مفروم
5 جم ملح=1معلقة صغيرة 
5 جم فلفل=1معلقة صغيرة 
5 جم كمون=1معلقة صغيرة 
200 جم دقيق=1كوب وربع 
5 جم ملح=1معلقة صغيرة 
5 جم فلفل=1معلقة صغيرة 
2 بيضه
150 مل لبن=4/3كوب 
5 جم ملح=1معلقة صغيرة 
5 جم فلفل=1معلقةصغيرة 
200 جم سمسم ابيض=1كوب 
زيت للقلى
طريقه التحضير
- فى الميكسر نخلط بطاطس مسلوقه مع سمن وبقسماط وبيضه وسمسم وثوم وبقدونس  وفلفل حار وملح وفلفل وكمون ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونسيبها ترتاح نصف ساعه ونجيب كيس نيلون ونفرد فى خليط البطاطس ونلفه رول ونسيبه يرتاح ربع ساعه ونقطعها اصابع- فى بوله نخلط دقيق مع ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض.وفى بوله اخرى نخفق بيض مع ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف لبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط وفى بوله اخرى نضع سمسم ابيض- ونجيب اصابع البطاطس ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى سمسم - وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى اصابع الكفته تاخد لون هبى فاتح
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كرات الكفته بصوص الطحينة
المقادير
كيلو الاربع لحمه مفرومه بقرى
ربع كيلو لحمه مفرومه ضانى
كيس خلطه كفته ماجى
2 بصل مبشور
فلفل حار مبشور
ثوم مفروم
2 حزمه بقدونس مفروم
نصف كيلو بطاطس مكعبات
زيت للقلى
(الصوص)
4 كوب ماء مغلى(800 مل)
كوب طحينة(200 جم)
2 ملعقه لبن بودر(50 جم)
ملعقه نشا(25 جم)
عصير ليمونه
مكعب مرق
 نصف ملعقه ملح(5 جم)
نصف ملعقه فلفل(5 جم)
طريقه التحضير 
- فى بوله نخلط لحمه بقرى مفرومه ولحمه ضانى مفرومه وبصل وفلفل وثوم وبقدونس مفروم وخلطه كفته ماجى ونقلبهم مع بعض ودخلها الثلاجه ترتاح نصف ساعه ونشكلها كرات, وفى اناء على النار فى زيت سخن نقلى كرات الكفته ( تكون ربع سوى) ونطلعها ونصفيها ونقلى مكعبات البطاطس نصف سوى- فى اناء على النار نضيف ماء مغلى وطحينه ولبن بودرونشا ومكعب مرق وعصير ليمون وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض وتغلى ونضيف كرات الكفته ومكعبات البطاطس ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نارهاديه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الدجاج 


المقادير
 2\1 كيلو فراخ مفرومه 
25 جم ثوم مفروم =1معلقه كبيره
5 جم ثوم بودر =1معلقه صغيره
5 جم بصل بودر =1معلقه صغيره
5 جم ملح =1معلقه صغيره
5 جم فلفل=1معلقه صغيره
 5 جم بهارات فراخ=1معلقه صغيره
 2 ابيض بيض
 50 جم بقسماط بودر=2معلقه كبيره
 4/1 كيلو دقيق
 3 بيضات 
150 مل لبن =4/3 كوب
2 جم ملح =ربع معلقه صغيره
5 جم فلفل =1معلقه صغيره
4/1 كيلو بقسماط بودر 
1 لتر زيت للقلى
 طريقه التحضير
 فى الميكسر نضيف فراخ مفرومه وثوم مفروم وثوم وبصل بودر ونتبله ملح وفلفل وبهارات فراخ ونضيف عليهم ابيض بيض وبقسماط ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط مع بعض ونشكلها اصابع او كرات 
-فى بوله فيها دقيق ونتبله ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض, وفى بوله نخفق بيض ولبن ونتبله ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض, وفى بوله اخرى فيها بقسماط ونتبلها ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض كويس 
ونجيب اصابع الكفته ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها استيك رول خضارونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزر لحين استخدامها 
فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى اصابع الكفته ونطلعهاعلى مناديل مطبخ
 -فى طبق التقديم نرش بقدونس مفروم ونرص عليه اصابع كفته الدجاج 
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته هشه
المقادير
2\1 كيلو ارز منقوع(2كوب ونصف)
4\1 كيلو لحمه مفرومه( كوب وربع )
50 جم كسبرة مفرومه(ربع كوب)
50 جم بقدونس مفروم(ربع كوب)
50 جم شبت مفروم(ربع كوب)
100 جم بصل مبشور(نصف كوب)
3 جم بيكينج بودر(معلقه صغيره)
3 جم بيكربونات الصوديوم(معلقه صغيره)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
ماء مغلى
طريقه التحضير
- فى المفرمه نضع ارز وبقدونس وكسبرة وشبت وبصل وبيكينج بودر وبيكربونات الصوديوم وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونفرمهم مع بعض مرتين ونبل ايدينا زيت ونشكلها اصابع 
 ونجيب اناء ونرص فى شرائح بصل وعليها شرائح طماطم  ونرص عليها اصابع الكفته( نرصها عكس بعض) ونضيف عليها ماء مغلى ونرفعها على النار ونسيبها تستوى على نار هاديه لمدة 25 دقيقه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته اللحمه بالبرغل
المقادير
250 جم لحمه مفرومه(كوب وربع)
250 جم برغل منقوع(كوب وربع)
50 جم ليه ضانى(ربع كوب)
50 تفل بصل(ربع كوب)
15 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
15 جم فلفل حار(معلقه كبيرة قرن فلفل)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات لحمه(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
5 جم بيكربونات الصوديوم(معلقه صغيره)
5 جم ثوم بودر(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودر(معلقه صغيره)
طريقه التحضير 
فى الكبه نضع لحمه مفرومه وبرغل وتفل بصل وليه وثوم وفلفل حار وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب وبيكربونات الصوديوم وثوم وبصل بودر ونخلطهم مع بعض كويس حتى تجانس الخلي ونضعها فى بوله وندخلها الثلاجه ترتاح لمدة ساعه , ونجيب عيدان شيش ونصبع عليها الكفته ونبل ايدينا ماء بصل ونفردها على عيدان الشيش
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونرص فى الكفته وندخلها الفرن على 180 درجه لمدة 25 دقيقه, ونجيب فجمه ونضع عليها زيت ونغطيها بورق فويل تاخد طعم الفحمه
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته حلبيه
المقادير
2\1 كيلو لحمه مفرومه(2كوب ونصف)
100 جم تفل بصل(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهارات مشكله(معلقه صغيره)
2\1 كيلو بطاطس شرائح دائريه(2كوب ونصف)
1 لتر زيت للقلى(5كوب)
2\1 كيلو طماطم شرائح دائريه(2كوب ونصف)
   (الصوص الاحمر)
50 مل زيت(2معلقه كبيرة)
150 جم بصل مفروم(كوب الأربع)
25 جم ثوم مفروم(معلقه كبيرة)
2\1 لترعصير طماطم(2كوب ونصف)
50 جم صلصه(2معلقه كبيرة)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم بهار(معلقه صغيره)
5 جم سكر(معلقه صغيره)
100 مل شوربه(نصف كوب)
طريقه التحضير
1-فى الكبه نضع اللحمه وتفل بصل وملح وفلفل وبهار ونخفقهم مع بعض كويس ونسيبها ترتاح ساعه فى بوله فى الثلاجه وبعد ساعه نشكلها دائرى وفى طاسه فيها شويه سمن تاخد صدمه على الوجهين
2-فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى البطاطس نصف قليه
3-للعمل الصوص الاحمر فى اناء على النار فى سمن شنوح البصل ولمه يدبل نضيف الثوم ولمه يدبل نضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير طماطم ونتبلها ملح وفلفل وبهار وسكر ونضيف شوربه ونسيبها تتسبك على نار هاديه
4-فى البيركس نرص بطاطس ثم كفته ثم طماطملحد ما نخلص كل الكميه
5- وندخل البيركس الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
6-وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الجمبرى
المقادير 
نصف كيلو جمبرى مفروم(2كوب ونصف)
50 جم كسبره مفرومه(ربع كوب)
1 بصل مبشورة
3 فص ثوم مفروم
1 عصير ليمون
5 جم بهارات سمك(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
50 جم بطاطس مبشورة(ربع كوب)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
2 ملعقه بقسماط ناعم
2 كوب دقيق
    (للتحمير)
2 بيض
1 كوب لبن
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
2 كوب بقسماط ناعم
1 لتر زيت لتحمير
طريقه التحضير
1-فى الكبه نضيف الجمبرى وكسبرة وبصل عصير ليمون وثوم وبهارات سمك وملح وكمون
 وبطاطس وشطه وبقسماط ونفرمهم مع بعض كويس ونسيبها فى الثلاجه نصف ساعه تتشمع ونشكلها اصابع او كور
2- فى بوله نضيف اللبن والبيض وملح  وفلفل وفى بوله اخرى نضع دقيق وفى بوله اخرى نضع بقسماط
3-ونضع الكفته فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضعها فى الثلاجه ربع ساعه
4-وفى طاسه فيها زيت سخن عميق نقلى الكفته لحد ما يكون لونها ذهبى فاتح
5-ونجيب طبق التقديم ونرش فى بقدونس مفروم ونرص عليها الكفته
6-وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته محمرة
المقادير
250 جم ارز منقوع(كوب وربع)
ربع كيلو لحم مكعبات(كوب وربع)
100 جم بصل قطع(نصف كوب)
25 جم ثوم(معلقه كبيرة)
1 كسبرة مفرومه
2 فلفل  حار
نصف حزمه بقدونس
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم زعتر ناشف(معلقه صغيره)
5 جم قرفه بودر(معلقه صغيره)
5 جم كمون(معلقه صغيره)
5 جم شطه(معلقه صغيره)
5 جم كسبرة(معلقه صغيره)
50 مل زيت(ربع كوب)
1 لتر زيت للقلى(5كوب)
طريقه التحضير
1-فى الكبه نضع كل من اللحم وارز وبصل وبقدونس وثوم وكسبرة  وفلفل وملح وفلفل حار وزعتر وقرفه وشطه وكمون وكسبرة ونفرمهم مع بعض كويس ونسيبها ترتاح نصف ساعه فى الثلاجه
2- ونشكلها اصابع او كرات بعد ما ندههن ايدينا زيت علشان متلزقش ونرصها فى الطبق
3-فى طاسه فيها زيت سخن عميق نقليها لحد ما تستوى على الجانبين
4-وفى طبق التقديم نرس بقدونس ونرص عليه الكفته المحمرة
5-وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته داوود باشا بالفراخ
المقادير 
فراخ مفرومه
ثوم
بقدونس
دقيق
بصل بودر
ثوم بودر
عصير طماطم
صلصه طماطم
1 كوب ارز
2 كوب مرق
كبدة فراخ
ملح
فلفل
كمون
مكعب مرق
طريقه التحضير
1-فى بوله نضع الفراخ ونضع عليها ملح وفلفل وكمون وبقدونس وبصل وثوم بودر وثوم وبصل مفروم ونقلبهم مع بعض وندخلها الثلاجه ساعه على الاقل
2- وبعد ساعه نكور الفراخ ونضعها فى الدقيق وفى طاسه على النار فيها معلقتين زيت نشوجها تاخد لون
3-وفى طاسه على النار بها زيت نشوح البصل ولمه يدبل نضيف الثوم المفروم ثم نضع الصلصه ونقلبهم مع بعض
4-ثم نضيف عليهم  عصير الطماطم ونضع ملح وفلفل وكمون ومكعب مرق ونتركها تتسبك على نار هاديه
5-وبعد ما تتسبك نضيف الفراخ ونتركها لحد ما تستوى
6-وتقدم مع ارز ابيض
7-وتقدم وبالف هنا وشفا


 كفته اللحمه بالجبنه
المقادير
   (اللحمه)
2\1 كيلو لحمه مفروم(2كوب ونصف)
5 جم زعترناشف(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
5 جم بصل بودره(معلقه صغيره)
   ( الحشو)
5 جم اصابع جبنه موتزاريلا او ايمتنال   (التبطين)
250 جم دقيق(كوب وربع)
3 بيضات
150 جم دقيق(كوب الأربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
1 لتر زيت للقلى
  (البانيه)
4\1 كيلوجوزهند ناعم(كوب وربع)
5 جم زعتر ناشف(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
- فى الميكسر نضيف لحمه وزعتر وملح وفلفل  وبهارات وبصل بودر ونخفقهم مع بعض وناخد قطعه ونفردها ونضع فيها اصابع جبنه موتزرايلا ونلفها عليها رول ونقفلها كويس ونرصها فى طبق وندخلها الثلاجه لمدة ساعه- فى بوله نخلط دقيق مع ملح وفلفل وجوزة الطيب وزعتر وفى بوله اخرى نضيف جوز الهند ونتبله ملح وفلفل وجوزة الطيب وزعتر- فى بوله نخفق بيض مع ملح وفلفل ونضيف لبن وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض
 - ونجيب اصابع الكفته نضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى جوزهند
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى اصابع الكفته وتاخد لون ذهبى فاتح
-وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته بالطحينه 
المقادير 
     (الكفته)
2\1 كيلو لحمه مفرومه(2كوب ونصف)
100 كيلو ليه مفرومه(نصف كوب)
150 جم تفل بصل(كوب الأربع)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
150 جم دبس رمان(كوب الأربع)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
5 جم قرفه(معلقه صغيره)
  (الصوص)
200 جم طحينه(كوب)
150 جم زبادى(كوب الأربع)
50 جم ثوم مفروم(2معلقه كبيرة)
25 مل عصير ليمون(معلقه كبيرة)
2\1 لتر شوربه(2كوب ونصف)
5 جم ملح ليمون(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
لعمل الكفته
- فى الميكسر نضع لحمه مفرومه مع ليه وتفل بصل ونتبلها ملح وفلفل ودبس الرمان وجوزة الطيب وقرفه ونخفقهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط- ونجيب بيركس وندهنه زيت ونصب فى الكفته ونساويها بايدى ونعمل فيها ثفب باصابع الايد- وندخل البيركس الفرن على 180 درجه لمدة 20 دقيقه
لعمل الصوص
-وفى اناء على النار فى شوربه بتغلى نضيف طحينه وندوبهم مع بعض ولمه تاخد غلاوة نضيف زبادى ونقلبهم مع بعض وتاخد غلاوة ونضيف ثوم مفروم ودبس رمان وعصر ليمون ولمه تاخد غلاوة نضيف ملح ليمون وياخد غلاوة مع بعض ونرفعها من على النار- ولمه الكفته تستوى نصب عليها صوص الطحينه وننغرها بخله ( علشان الصوص يدخل جوا الكفته)
- وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته بالزبادى 
المقادير 
زيت
بصل
ثوم
لحمه مفرومه
عصير طماطم
ملح
فلفل
بهار لحمه
زبادى
2 بيضه
ملح وفلفل
بقدونس مفروم
طريقه التحضير
1-فى اناء على النار نحمر البصل والثوم فى شويه زيت ونرفعها من على النار ونضيف عليها اللحمه المفرومه وعصير الطماطم ونتبلها ملح وفلفل وبهارات ونقلبهم مع بعض كويس
2-ونشكل الكفته اصابع او كرات  على خله ونرصها فى صينيه
3-وندخلها الغرن على 180 درجه لمدة 15 دقيقه
4-فى بوله نخفق الزبادى والبيض وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونصبها على الكفته وندخلها الفرن تانى لمدة 25 دقيقه
5-وفى طبق التقديم نرش بقدونس مفروم ونطلع عليها الكفته
6-وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته بالباذنجان
المقادير
2\1 كيلو باذنجان عروس(2كوب ونصف)
150 جم دقيق(كوب الأربع)
لترزيت للقلى
(الكفته)
2\1 كيلو لحمه مفرومه(2كوب ونصف)
100 جم تفل بصل(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
5 جم جوزة الطيب(معلقه صغيره)
5 جم بهارات(معلقه صغيره)
250 جم دقيق(كوب وربع)
 (الرو)
3 بيضات
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
4\1 لترلبن(كوب وربع)
250 كورن فليكس وبقسماط(كوب وربع)
5 جم زعتر(معلقه صغيره)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
- لعمل البانجان
- نجيب الباذانجان ونقشره ونضعها فى الدقيق , وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى الباذنجان 50% ونسيبها يبرد خالص
لعمل الكفته
- فى الميكسر نضيف لحمه مفرومه وتفل بصل ونتبلها ملح وفلفل وبهار ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط وعلى الرخامه نجيب كيس بلاسيتك ونضع فى الكفته ونفردها بسمك نصف سم ونضع فى الباذنجان نلفه رول ونرصها فى بوله وندخلها الثلاجه لمدة نصف ساعه- وفى بوله نخفق بيض مع ملح وفلفل ونضيف عليه لبن ونخفقهم مع بعض, وفى بوله اخرى فيها دقيق متبل ملح وفلفل , وفى بوله فيها كورن فليكس وتنبله ملح وفلفل ونجيب كفته الباذنجان ونضعها فى دقيق ثم فى بيض ولبن ثم فى كورن فليكس 
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى كفته الباذنجان
وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته ضانى مشويه 
المقادير 
750 جم لحم بقرى مفروم(كيلو إلا ربع )
150 جم لحم ضانى مفروم(كوب الأربع)
100 جم ليه ضانى(نصف كوب)
100 جم بقدونس مفروم(نصف كوب)
100 جم بصل مفروم(نصف كوب)
10 عيدان شيش
10 جم ملح(معلقه صغيره)
10 جم فلفل(معلقه صغيره)
10 جم بهارات لحمه(معلقه صغيره)
100 جم بصل بصل(نصف كوب)
5 جم ملح(معلقه صغيره)
5 جم فلفل(معلقه صغيره)
طريقه التحضير
1-فى بوله نضع اللحمه ونضيف عليها اليه وبقدونس وبصل ونتبلها ملح وفلفل وبهار ونقلبهم مع بعض كويس وندخلها الثلاجه تتسمك شويه
2-فى بوله فيها ماء البصل ونبل ايدينا ماء بصل ونعمل الكفته على عيدان الشيش(عيدان الشيش تكون منقوعه فى ماء مثلج لمدة ساعه على الاقل)
3-ونرصها على الشوايه (بس لازم الشوايه تكون ساخنه)
4-ونرش فى طبق التقديم بقدونس مفروم ونرص عليها الكفته المشوايه
5-وتقدم وبالف هنا وشفا


الكفته البانيه
من الاكلات اللذيذة المحببة إلى اطفالنا
المقادير :
نصف كيلو لحم مفروم - ١ بصلة مبشورة- ١ بيضة- ملح - فلفل أسود - بقسماط ناعم - دقيق- لبن- أى بهارات انتى بتحبيها
الطريقة :
١. تخلط اللحم مع البصل مع الملح مع الفلفل مع البهارات جيدا ثم نعمل كور صغيرة  
2- تغمس كل كرة كفتة فى اللبن المضاف إليه البيضة وشوية ملح وشوية فلفل ثم  الدقيق ثم اللبن ثم البقسماط ونضعها فى الثلاجة حوالى نصف ساعة
٣. تحمر الكفتة فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية اللون 
وتقدم وبالف هنا وشفا


فته الكفته بدبس الرمان
المقادير
خبز سوري مقلى
حبوب رمان
نصف كوب فول سوداني محمر للتقديم
بقدونس مفروم للتقديم
سماق للتقديم للتقديم
دبس رمان
لعمل الكفتة
2/1كليو لحم مفروم
6 فص ثوم مفروم
نصف كوب بقدونس مفروم
ربع كوب دبس رمان
ملعقة كبيرة سماق 
ملعقة كبيرة بهارات لحمة
ملح وفلفل أسود
زيت نباتي
لعمل صوص الزبادي
كوب ونصف زبادي مصفى من الماء 
نصف كوب طحينة
2 ملعقة كبيرة دبس رمان 
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون 
4 فص ثوم مفروم
2 ملعقة صغيرة سماق 
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملح وفلفل أسود
زيت زيتون
طريقة التحضير
تخلط كل مكونات الكفته وتعجن معاً حتى تنجانس. تشكل كرات من الكفته وتشوح في الزيت الساخن حتى تنضج.
لعمل صوص الزبادي تخلط كل المكونات معاً حتى تتجانس تماماً. يترك الصوص جانباً.
لتجميع الطبق تضاف طبقة من الخبز المقلي ويغطى بصوص الزبادي. يضاف حب الرمان والبقدونس والمكسرات والسماق وتضاف الكفته على الوجه
تقدم فتة الكفته بدبس الرمان ومن الممكن إضافة طبقة من الأرز الأبيض تحت الخبز المقلي 
وتقدم وبالف هنا وشفا


الكفته
 المقادير
2/1 كيلو   لحم مفروم
100 جم ليه=نصف كوب 
100 جم تفل بصل=نصف كوب 
50 جم بقدونس مفروم=ربع كوب
5 جم ملح=1معلقه صغيرة 
5 جم فلفل=1معلقه صغيرة 
5 جم بهار لحمه=1معلقه صغيرة 
50 جم زبدة=2معلقه كبيرة 
50 جم زيت=2معلقه كبيرة 
 طريقه التحضير 
فى اناؤ على النار نضيف اللحمه المفرومه ونضيف اليه وتفل البصل وبقدونس ونتبلها ملح وفلفل وبهار لحمه ونقلبهم مع بعض كويس ونسيبها فى الثلاجه ساعتين تشمع
وندهن الايد زيت ونعمل الكفته اصابع او كرات
وفى طاسه على النار فيها سمن وزيت نحمر الكفته
فى طبق التقديم نرش بقدونس مفروم ونرص عليه الكفته وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الحاتى
المقادير
2\1 لحمه مفرومه
150 جم تفل بصل=4/3كوب 
100 جم دهن مفروم=2/1كوب 
5 جم ملح=1معلقة صغيره 
5 جم فلفل=1معلقة صغيره 
5 جم بهار=1معلقة صغيره 
(للتصيبع)
100 مل ماء بصل=2/1كوب 
5 جم ملح=1معلقة صغيره 
5 جم فلفل=1معلقة صغيره 
عيدان شيش
الطريقه تحضير
1-فى الميكسر نضيف لحمه مفرومه وتفل بصل ودهن مفروم ونتبلها ملح وفلفل وبهار ونخلطهم مع بعض كويس وندخلها الثلاجه لمدة ساعه ترتاح
2-فى بوله نخلط ماء بصل وملح وفلفل ونخفقهم مع بعض
3- فى عيدان الشيش نصبع الكفته عليها ونبل ايدينا بماء البصل ونفردها على العيدان
4- وعلى الشوايه سخنه قويه نرص عيدان شيش الكفته تستوى على كل وجه 10 دقائق
5-فى طبق التقديم نرص عيدان شيش الكفته ونرش عليها بقدونس مفروم
وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته الكوسه والبطاطس 
المقادير
4/1 كيلو كوسه مبشوره
4/1كليو بطاطس او  بطاطسه كبيره مهروسه
1كوب شبت وبقدونس وكثبره مفرومه
 1بصله مفرومه ناعم 
4/1معلقه صغيرة ملح
 4/1معلقه صغيرة زعتر 
4/1معلقه صغيرة فلفل اسود
4/1معلقه صغيرة كمون
4معلقه كبيره دقيق او نصف كوب 
1معلقه كبيره نشأ
1معلقه صغيرة بيكنج بودر 
الطريقه 
نضع كل المكونات مع بعض ثم بعد ذلك نسيبها تتبل كل المكونات الخلطه لمده نصف ساعة فى الثلاجه
ثم بعد ذلك نشكها اقراص وتقلى فى زيت عميق وتقدم ساخنه وتقدم وبالف هنا وشفا


كفته بحريات
المقادير
سمك فيليه
جمبرى
سبيط
كمون
ملح
فلفل 
بصل مفروم
ثوم مفروم
زيت
بقدونس
كسبرة خضراء
كسبرة ناشفه
طريقه التحضير 
-فى الكبه نفروم سمك فيليه وجمبرى وسيبط حتى تجانس الخليط
-فى بوله نضع خليط السمك ونتبله بصل وثوم وبقدونس وكسبرة وكسبرة ناشفه ونتبله ملح وفلفل وكمون وزيت ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط مع بعض
- نعمل الكفته اصابع على الاسياخ ونضغط عليها لتكون متماسكه
-على الشوايه نرص اسياخ الكفته وقلبيها حتى تنضج
-تقدم وبالف هنا وشفا


I love you#مشرفة_الاسرة_والطفولةI love you 
🔴✍#منتدى_المركز_الدولى✍🔴.

دكتوره منال زكى يعجبه هذا الموضوع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دكتوره منال زكى
مراقبة
مراقبة
دكتوره منال زكى


عدد المساهمات : 97
تاريخ التسجيل : 24/05/2014

ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته   ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته Icon_minitime1الجمعة 12 مايو - 0:13

ملف لبعض انواع الكفته
******************
1_الكفته على الفحم
**************
مقادير الكفتة
************
كيلو لحمة بفضل انه يكون فيه نسبة من الدهن20%
2 بصلة متوسطة الحجم
2فص توم
ربع حزمة بقدونس خضره
ربع كزبرة خضرة
عصير بشر طماطمايه
ملعقة كبيرة بيكنج بودر لتطرية اللحم
فلفل أخضر أو أحمر حار
م ك ملح
م ك فلفل اسود
م ك بهارات عبارة عن
جوزة الطيب زعتر _زنجبيل + + ورق لورا + _ قرفة)
الطريقة
تفرم اللحمة
وبفرم البصل ناعم مع التوابل والملح وباقى المكونات ويخلط باللحمه ونضربوا سوا تانى بالكبه ثم بصباعها على الاسياخ
عشان الكفته مش تفك مننا واحنا بنشويها
لازم الكفته نطلعها من الثلاجة قبلها بوقت وما تكنش ساقعة
تانى حاجة الاسياخ تحطها على جنب الفحم وهو والع
تكون الاسياخ سخنه نوعا ما بس مش سخنه نار الفحم ولعته قبلها بربع ساعة وبقى جاهزورصيت عليها اسياخ الكفته يدوب كل جهه بتاخد 5دقايق وتتشوى ونطلع الكفته فى طبق تقديم مزين ببقدونس وكسبرة
2_كفته الحاتى
***********
المقادير :
نصف كيلو لحم مفروم.
70 جرام دهن مفروم.
ملعقة كبيرة بقدونس طازج مفروم.
ملعقة صغيرة فلفل اسود.
ملعقة صغيرة بهارات لحمة.
بصلة كبيرة مفرومة ومُصفّاة من الماء مع الاحتفاظ بماء البصل.
ملح حسب الرغبة.
الطريقة :
في إناء عميق يوضع اللحم المفروم ويضاف إليه الدهن، والبقدونس، والتوابل، والملح، والبصل المفروم.
يُخلط اللحم باليد مع بقية المكونات حتى تتجانس جيداً.
يُشكل اللحم على الأعواد الخشبية.
تُسخن الشواية، وتدهن بقليل من الزيت وتُبل أعواد الكفتة بماء البصل(يساعد ماء البصل على تطرية أصابع الكفتة كما يمنحها نكهة رائعة)، ثم توضع على الشواية وتقلب في جميع الاتجاهات حتى تنضج.
تسخن قطعة من الفحم حتى الاحمرار، وتوضع في منتصف صينية مع أعواد الكفتة، مع وضع قليل من السمن أو الزبدة على الفحمة حتى تتصاعد الأبخرة.
تغطى الصينية بإحكام، وتترك الكفتة حتى تتشبع بطعم الفحم وتكتسب رائحة الشوي المميزة.
تقدم الكفتة مع الخبز الأبيض وسلطة الطحينة.
3_كفته داود باشا
**************
المقادير
1/2 ك لحمه مفرومه
1-حزمه بقدونس مفرومه
1- بصله كبيره مبشوره
بهارات ( ملح - فلفل - كمون- قرفه -زعتر -روز مارى -توم بودره )
نضيف كل المقادير على بعض وتعجن جيداتكور كور بحجم حبه الجوز وتحمر بمعلقه زبدة وبعد ذلك نجهز الصوص فى نفس المقلاه اللى قلينه فيها الكفته
مقاديرررررررررر الصوص
2-كوب عصير طماطم
1-بصله كبيره مبشوره
قرن فلفل و توم مفروم
تشوح البصله فى معلقه زبده
وبعد ذلك تضاف الصلصه والطماطم ويقطع قرن الفلفل ويترك يغلى على النار لمده عشر دقائق ويضاف عليها ملح وفلفل وكمون ويضاف
كرات اللحم ويترك لمده عشر دقائق اخرى تقدم مع مكرونه او رز
4_كفته بالطحينه
*************
المقادير
نص كيلو لحم مفروم
+ معلقه كبيره بهار مشكل
+ ملح وفلفل اسود
+فلفله خضرا صغيره
+ بصله كبيره
+ 3 فص ثوم
+ بقدونس وكزبره
للصوص
كوب زبادي +تلت كوب طحينه+ عصير ليمونه كبيره + نص كوب ماء +ملح وفلفل
زيت للقلي
الطريقه
نحط البصله والثوم فى البروسيسور ونفرهم ناعم وناخد منهم على جنب شويه لوحدهم اللى اخدناهم لوحدهم هنعمل بيهم الصوص بعدين هنحط اللحم والبهار والكسبره والبقدونس والفلفل على البصل والثوم ونفرمهم كويس ثم نصبعهم فى زيت شويه صغيرين اوى نحمر الكفته يادوب تاخد صدمه وتغير لونها نعمل الصوص بقه
نخلط الزبادى والليمون والطحينه والميه والملح والفلفل ونقلب كويس
ونخليه ع جنب فاكرين شويه البصل المفروم هنحطهم فى نفس الزيت اللى قلينا فيه الكفته هنضيف الصوص ياخد غلوه بس وننزل بيه ع الكفته ف طبق الفرن نحطه على الرف لاوسط فى الفرن لمده نص ساعه على 180 درجه لما تخرج تزين بقدونس مفروم على الوجه يقدم مع رز ابيض وسلطه خضرا
5_كفته ضاني
************
1/2 ك لحم ضان مفروم
3 بصلات خضراء كبيرة
2 عود كزبرة خضراء
2 عود نعناع
3 ملاعق كبيرة بقسماط
ليمونه كبيرة
ملح وفلفل
بيضه
ملعقة زيت
بقدونس
الطريقه:
1- يخرط البصل والكزبرة والبقدونس والنعناع ناعم ويخلطوا مع اللحم
2- تبشر الليمونه جيدا بمبشرة ناعمه وتستخدم فرشاة لاسقاط البشر من جوانب المبشرة ويقلب الخليط ويتبل جيدا مع البيض
3- تشكل الكفته فى صورة اقراص بيضاوية حوالى 5 سم وتدخل فى اربع اسياخ تغطى بنايلون وتدخل الثلاجه لمدة ساعه
4 تدهن الكفته بالفرشاة بالزيت ثم تشوى فى الفرن مع التقليب
6_المصفوفه(صينيه كفته بالخضار)
**************************
الطريقه
*******
احنا بنجيب اللحمه المفرومه وبنفرم بصل ناعم مع فلفل اخضر وطماطمايه وننزل بالملح والفلفل الاسمر وجوزت الطيب وبهارات ونقلب كويس ونعملها دواير ونقطع بصل وطماطم وفلفل وبطاطس حلقات ونرصها زي ماانتوا شايفين وبعدين نغلي شويه ميه ونحط حاجه بسيطه في الصينيه ونفرك مكعب ماجي ونحط على الوش ورق لوريورشه فلفل وملح وقرفه ونغطي بالفويل ونهدي ونغطي بالفويل ولمه تستوي وحطها في الشوايه مع اضافه معلقه زيت زيتون عشان تاخد لون
7_كفته برغل في الفرن
******************
الطريقه
1/2 كوب لحمه مفرومه
- كوب برغل منقوع ساعه
بصله مفرومه
2 فص توم مهروس
بقدونس مفرى
ملح فلفل بهارات سماق قرفه جوزة الطيب
- أسياخ شيش طاووق
الطريقه
تخلط المكونات مع بعض فى الكبه وتترك لمده نصف ساعة في التلاجه ثم ميه البصل وابشرى عليها طمطمايه وملعقه زيت وفلفل اسود وملح وبلى ايدك بيهاتصبع الكفته اصابع فى اسياخ الشيش ثم نضعها فى صينيه مدهونه زيت ثم نضع على وجه الاسياخ ملعقة زيت وندخلها فرن متوسط الحراره لمدة نصف ساعه
اكون مجهزة فحمه سخنه احطها في صنيه وأغطي عليها هتبقى زي كفته الكبابجي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الكفته
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الرقاق
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع التارت
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع الحمام
» ملف شامل وكامل لعمل جميع انواع اللوبيا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي المركز الدولى :: مطبخ - وصفات و وجبات و اطباق اكلات ومعجنات وحلويات(Kitchen) :: مطبخ - Kitchen - وصفات و وجبات و اطباق اكلات-(نصائح مهمه للمطبخ) (Food Recipes)-
انتقل الى: